Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeriko2
tag
válasz szaszlaci #43041 üzenetére
Első fúrókalapácsom egy 7000Ft-os tesco-s volt (800W körüli). Legalább 2-300 lyukat fúrtam vele házfelújítás során (pl beton ablakpárkányt úgy véstem le, hogy 5 cm-enként átfúrtam fúróval, utána meg kellett csak ütni). Egyszer mikor betont véstem vele, beszorult a véső a betonba, és mivel nem tudtam kiszedni egyszerűen, gondoltam átkapcsolom fúró módba, kicsit mozgassa meg. Az eredménye az lett, eltört bent egy fogaskerék. Utána vettem valami minimál márkát 18000Ft körül, olyasmit, mint az Einhell, a Tescosnál sokkal robosztusabb és nehezebb (ez plafonba fúrásnál pl. hátrány, elég nehéz). Ez a mai napig megvan (úgy 8 éve), véstem már vele betont, téglát, meg fal fúrásra is azt használom, mondjuk évente 20-30 alkalommal.
Biztos vannak sokkal profibbak, amire nekem kell, arra jó, ha tönkre megy, nem fogom szívni a fogam miatta, veszek másikat - az árát rég behozta. Aki napi szinten fúr, arra én is azt mondom, hogy makita. Garancia pedig 1 év mindegyikre (illetve zöldségboltosakra 3 év, az a legnagyobb előnyük).Valaki említette a csempe leverést - eddigi tapasztalatom alapján ez az egyik legkönnyebb feladat ilyen gépeknél, a régi tescos verzióval órán belül vertem le egy fürdőszobát.
Még valami: sokat számít, mennyire "vigyázol" a szerszámra. használat után portalanítás, időnként belenézni a fogaskerékházba, van-e elég zsír stb.
[ Szerkesztve ]
-
jeriko2
tag
válasz kunberci #43046 üzenetére
SDS plus-os fúrószárakat max 1000Ft-ért lehet venni. Mindig megveszed ami éppen kell, hobbi célra örökéletig tartanak, ha normálisan használod őket. Ebből mindenképp márkásat vegyél.
Ütőerő inkább vésésnél számít, illetve melóban sem mindegy, hogy egy óra alatt 100 vagy 200 lyukat fúrsz ki (most csak hasaltam 2 számot).
[ Szerkesztve ]
-
pali923
aktív tag
válasz jeriko2 #43051 üzenetére
Nem akartam ajánlgatni, de nekem is vagy 16 éves barkácsáruházas gépelyem van, talán Kinzo néven. Már régen használtam, de annak idején 20 centis aljzatbetont törtem fel, a szomszédomnak kölcsönadtam, ő meg egy lépcsőt bontott le vele. Azóta is tökéletesen működik szerencsére. Szóval házi felhasználásra nem biztos, hogy szükséges a drága gép. Ha lett volna rá keret, biztosan én sem ilyet vettem volna, de szerencsére ez is bevált.
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
yooccoo
aktív tag
mi amikor lakasfelujitassal foglalkoztunk, akkor az auchanban vettünk strausst, és a munka után visszavittük hogy rossz és kicseréltük másikra vagy levásároltuk vagy visszakértük az árát
-
szaszlaci
addikt
Kösz mindenkinek!
Egyelőre hajlok erre a kékzöld Makita ütvefúróra, ez kibírható árú, és meglepne, ha nem lenne nagyon jó barkácsminőség. (Egy ilyen flex van a sok közül, és 10/10, minden szempontból.) Ha jól értem, ez a nagyméretű fúró-vésőkalapácshoz képest precizebb, beakadás esetén kíméli a fúrószárat, kisebb tömegű, és kifúrja a betont is. Külön tokmánnyal meg egy jó minőségűnek tűnő kézifúró, az se árt, mert már egy jó állapotú sincs.
A csempeleszedés, ilyesmik nem szükségesek, max jó, ha esetleg tudja. A tégla, de főleg a beton kilukasztása a lényeg.
Gépekre vigyázok, karbantartom őket, ez természetes. (Ami azt illeti, nekem már az ilyen Skil, B&D, Einhell gépekkel se voltak tartóssági gondjaim, inkább a használatuk nem Makita szintű. Annál jobbam meg nem volt.)Bocsi, hogy itt kérdezgetek, de ti jobban használtok ilyen gépeket.
[ Szerkesztve ]
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
talla
csendes újonc
válasz szaszlaci #43049 üzenetére
Nekem van egy olyan gépem mint amilyen a kék, több típus is van, az enyém az egy Bosch DFR 2-26.
Szeretem jó kis gép, ennek a másik tokmánya nem fogaskoszorús hanem gyorstokmányos ezzel tilos vésni vagy ütvefúrni mert szétveri a gyorstokmányt. Csak az SDS plus-os tokmánnyal szabad vésni vagy ütvefúrni. Múltkor néztem a Praktikerben akkor 87ezer volt de ahogy most a gugliba beütöttem kidobta hogy 60 ezerért is lehet már venni. Ez a gép tud vésni (SDS plus tokmánnyal), tud ütvefúrni(SDS plus tokmánnyal), és tud csak fúrni ütésfunkció nélkül (a gyorstokmánnyal)
Mi töri ki a betont és hol? Ha a szélébe fúrsz vminek akor ez is kitöri mint bármi más....ha a panelház falátz akarod fúrni vele akkor meg kitöri a másik oldalt tehát óvatosan az előtolással.. -
unreg1
tag
".ha a panelház falátz akarod fúrni vele akkor meg kitöri a másik oldalt tehát óvatosan az előtolással."
Van erre valami trükk, hogy az 5 centinél vékonyabb betonfalat ne üsse át?
Sok helyen ennyi a konyha fala és képtelenség feltenni úgy a konyhaszekrényt, hogy ne üsse át.
3-4 centis csavarral mégsem lehet feltenni. -
Segal
veterán
Sziasztok
Előre is bocsi a hozzá nem értésemhez de pont evégett tértem be hozzátok hogy segítséget kapjak
Arról lenne szó hogy a számítógép asztalom asztallapját tervezném átfúrni a billentyűzet alatt hogy a vezetéke az asztallap alatt mehessen végig és ne rondítson bele az asztallapon lévő kinézetbe.
Láttam már pár videót ahol összerakták a gépet és ilyen kis optikai tuningot alkalmaztak csak kéne némi hozzáértő segítség hogy ne az asztalt tegyem tönkre és azért ki is nézzen valahogy.
Tehát nagyjából akkora lyukról beszélgetünk amin átfér 1 usb csatlakozó plusz 1-2 vastagabb kábel is.(példa) és a végén lehetne bele tenni valami műanyag gyűrű félét hogy úgy nézzen ki mintha gyárilag jött volna ki így az asztal.
A videókba amiket láttam csináltak sima fúrófejjel egy lyukat, amit utána kiszélesítettek (vagy már eleve vastag kör fúrófej volt a fúró végén és amint elkészült a lyuk beleillesztettek egy pontosan beleillő műanyag díszítő elemet és készen is volt.
A kérdéseim meg olyanok lennének hogy pontosan milyen fúrófejet kéne vennem ehhez és hol lehetne kapni ilyen műanyag gyűrűt. Egyáltalán milyen néven kéne rákeresni
Az asztallap tömör fa (meg ne kérdezzétek milyen fából van ) és kb másfél centi vastag ha ezek fontos infók. Előre is köszönöm szépen a segítséget!!"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
MrChris
nagyúr
Készítettem egy cipőtartós ülőpadot, hogy kipróbáljam meg tudom e csinálni. Nincs asztalos tudásom, csak a saját fejem után mentem. A lábazata saját anyagában csapolva van és konfirmátor csavarokkal van az ülőlaphoz erősítve. Jó masszív lett. Mivel van fémeszterga is és úgy gondoltam a fa kevésbé szeretné a cipőtalpat ezért a polcot alucsőből műveltem, kicsit indusztriális, még alakítok rajta. Egyúttal kipróbáltam az olajozást, viaszolást és ez valami fantasztikus, bár a képen nem látni. Nemtom még hogy bírja, de most jól néz ki. Eddig lakkoztam és az soha se tetszett, se a terülésük, se az apró rücskök amiket a szálló szemcsék okoznak. Itt ez nincs, csak sima felület, igaz elég jól, sokat csiszoltam, sok rétegben olajoztam, viaszoltam. A formaterv nem épp nívódíjas, majd a következő bútor...
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
válasz #05304832 #43061 üzenetére
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
szaszlaci
addikt
válasz #05304832 #43059 üzenetére
Dewalt lesz, most már rájöttem. Majd megveszem, ha aktuális, ennyin tényleg nem múlik, ha az egy sokkal jobb gép.
Egyébként azért jött szóba most a vásárlás, mert kb. harminc lukat kéne fúrni sammottéglába, és ez jutott eszembe, hátha nem töri darabokra. Ha esetleg valakinek van erre ötlete, ossza meg légyszi!
talla: a beton törését arra értettem, hogy képes-e akkorát ütni egy ilyen kisebb gép, ami elegendő, hogy kpnyelmesen lukat készítsen. Akár a legolcsóbb vídiás fúrószárral. Ahogy nézem, igen.
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
monti0222w
addikt
válasz MrChris #43062 üzenetére
Tetszik, jó lett ahogy képről látom a ivitelezést, első munkának kitűnő!
A fenyő színe ami nem tetszik, olyan a színe mint amikor lakkozva van, ha már olajoztál lehetett volna szín megtartással megoldani vagy bármi más szín, illetve antikolni.
Persze ha direkt így szereted volna akkor nem szóltam.[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz kavalkád #43067 üzenetére
Köszi!
monti0222w : Színmegtartáson mit értesz? Olajozva van keményolajjal több rétegben, majd keményviasszal két rétegben. Fotózáshoz a fény nem volt ideális, zöld fal és egy bkk kék ajtóról visszavert fény. Élőben szép natúrfenyő, tükrös is. Még. Gondolkodtam valamivel színezni, de ez volt a biztos, nálunk majd minden natúrfenyő. Majd lefotózom napon is.
Következő project egy speckó íróasztal lenne, kihúzható szintibillentyűzettel, de jávorból, az a baj hogy ezeknek a barkács maróknak még a fenyő is határeset.[ Szerkesztve ]
-
monti0222w
addikt
válasz MrChris #43069 üzenetére
A színmegtartáson a fa eredeti színét értem, a fényképen sárgának látom, kb olyan mikor oldószeres lakkal lenne bevonva. A fenyő színe az halványabb kellene hogy legyen, világos szinte (fehér).
Olajokkal, persze különbőző olajokkal lehet színezni a fát, mi is így csináljuk, Bona-hoz járunk képzésekre amit persze a gyakorlatban is alkalmazunk. Pl. Próbáld majd ki egy mintafán csiszolás, polírozás után az egyik felét lekened vízzel, majd száradás után az egészet, (értve a vízzel nem bekent részt is) olajjal, és egész meglepő eredménye lesz![ Szerkesztve ]
-
yooccoo
aktív tag
válasz st6969 #43072 üzenetére
én a dewalt XLR sorozatát szoktam használni, de állítólag a bosch 5X szériája sem rossz
talán ezzel próbálnám meg
fischer FH II S -
st6969
őstag
válasz csemberlen #43074 üzenetére
Lehet, hogy félreérthető voltam: nem dübellel raknám fel, mindenképp átmenő csavarral+lapos vas (amúgy a mosdót valamennyire támasztja alulról egy szekrény, de nem fekszik fel teljesen, leborulna, tehát kell a rögzítés a falra sajnos). A kérdés az, hogy hogyan fúrjam ki úgy, hogy amikor a másik oldalon kijön a fúró hegye, ne bontsa ki a fél falat.
Fúrtam már meg ezt a falat fúrókalapáccsal, ráadásul csak 6-os fúrószárral. Véletlenül át is ütöttem: 3 csempét tettem tönkre vele, meg egy tenyérnyi részen leszakadt az 5cm-es falból vagy 2cm...(még jó, hogy felújítás van)
Szóval hogy kéne ezt okosan csinálni?
Szerk: ja bocs, ez itt off[ Szerkesztve ]
-
kalifa777
tag
Sziasztok.
Egy kis segítséget kérnék, mert a szekrény oldaláról lejött a fólia.
Töltöttem fel róla képeket. Az a kérdésem, hogy szerintetek milyen ragasztóval lehet megragasztani.
(A kuplerájtól kérem mindenki tekintsen el )
Előre is köszi[ Szerkesztve ]
-
kavalkád
aktív tag
-
MrChris
nagyúr
válasz Winner_hun #43080 üzenetére
Még soha sem próbáltam. Viszont tizen éve két alulapot kellett összecsavaroznom M3-as csavarral és négy-négy lyukat kimértem rajtuk pontosan szembe tolómérővel, aztán jött a meglepi. Azóta ilyet csak szorítva, összefúrva. Egy falnál már túl sok lenne a bizonytalanító tényező. Anyósomnál kellene ilyet a panelházban, de ott L alakban kéne 5 méternyi úton körbevinni a lyuk vertikális irányát.
-
Winner_hun
titán
-
-
pali923
aktív tag
Annak idején az első panellakásunkban a konyha és a fürdőszoba fala is 5 centis volt, de mindegyiknek volt külön fala, közte valamekkora hézag. Aztán elköltöztünk egy 10 évvel később épült házba. Vidáman fúrtam a konyhában a lyukat, aztán volt nagy meglepetés, mikor a túloldalon a fürdőben leesett vagy 3 csempe. Plafonig volt csempézve, és ott egy 5 centis fal volt összesen. Biztosan takarékoskodtak, én meg nem tudtam...
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
Firestormhun
senior tag
Sziasztok!
Lazurán univerzális faanyagvédőszerrel[link] lekezelt faanyagra a 72 órás kiszáradási idő után mehet Milesi vékonylazúr vagy ilyenkor már érdemesebb valamit a Lazurán termékcsaládból választani?
...
-
pjg
csendes újonc
válasz Firestormhun #43087 üzenetére
A Milesi vékony lazúr tartalmazza a faanyagvédőszert.
-
st6969
őstag
válasz csemberlen #43085 üzenetére
Köszi mindenkinek, valószínűleg ezek kombinációja lesz (már ha a mesternek lesz hozzá kedve): 4-es fúró plusz vastag palló odaszorítása.
Más:
Kb. 1 éve van meg a Lidl-ben vásárolt asztali körfűrészem. Nem sokat használtam (kb. 20-25x), nem vennék még egyszer ilyet, de ez most nem lényeg. Eddig úgy működött, hogy miután kikapcsoltam, fékezve állt meg a fűrészlap. Múlt hét óta viszont nem fékeződik le. Na most melyik a normális? Ráadásul tegnap erősen elkezdett szikrázni, és füstölni...Nyilván gariba bejelentem, de mi lehet a gond?! -
MrChris
nagyúr
válasz csemberlen #43085 üzenetére
Köszönöm a fúrási tanácsokat!
Tetőtérbe, saját lábon álló, nem beépített bútorokról vannak jó ötletgyűjtemények? 45°-os a tetősík, 30 illetve 70cm-es lábazati résszel, tehát az egyik eléggé mélyen van, nehezen megközelíthető, kihasználható. Valamint jó lenne valahogy kihasználni a ferde 'falakat' is.
-
violino
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Dekopírfűrészt szeretnék vásárolni hobbi célra.
De bosszúságot mellőzendően segítséget kérnék abban, hogy milyet érdemes ár és minőség arányban számításba venni.
-
kavalkád
aktív tag
Tudja valaki, hogy ilyet hol lehet kapni idehaza?
-
kavalkád
aktív tag
Olyat amit belinkeltem, asztali fűrészhez kell. Ehhez a méretű sínhez vettem kiegészítőket, azért ragaszkodom a mérethez. Csak épp magát a sín-t felejtettem el megrendelni, hiába na, a demencia elől nincs menekvés... Végső esetben megrendelem kintről.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest