Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
válasz monti0222w #42596 üzenetére
Köszönöm, ez sokat segített!
Akkor a 10cm nem játszik, azt majd elvágom láncfűrésszel és utána legyalulom, vagy mittudomén mivel szokták az ilyet megoldani. :-) Majd utánanézek. Nem hordozom a gépet, beteszem a műhelybe és ott is marad nagyobbrészt.A tudomány a valóság költészete!
-
monti0222w
addikt
Akár forgathatod is, megvágod félig vagy ameddig tudod, átfordítod és vágod a másik felét, a lézer segít ebben.
Pont néztem neked a Hyundai 2 amit írtál, 8.5 felet vág át.
Hívd fel őket, és kérdezd efelől, ha hozzáértő ül a telo másik végén, akkor ehhez hasonló kérdésekre tud majd válaszólni.[ Szerkesztve ]
-
yooccoo
aktív tag
[link]
azért az gyönyörű, amikor maga felé húzza a körfűrészen a táblát .. -
laca54
csendes tag
Szép estét!
Szeretnék vásárolni egy felsőmarót, ebben kérnék egy kis segítséget. Korábban már szereztem be egy Lidl-ös felsőmarót, de nem teljesen vagyok vele megelégedve. Finomabb munkákra nem alkalmas, mert a tengelye minden irányban lóg, pedig nem sokat használtam. Minőségben valami olyat keresek amivel olyan finomabb dolgokat is meg tudok vele oldani mint például egy fenyő deszka élének adni egy 2mm-es letörést. A fent említett géppel ezt csak szépséghibákkal tudtam megoldani, bele bele kapott az anyagba. Olvasom a fórumot, korábban már volt ajánlva egy jó ár/értékű makita: MT M3600. Ez jó vétel lenne nekem is? Vagy van jobb is 40000 Ft-ig? A segítséget előre is köszönöm! -
parkasz
senior tag
Adott egy pincelejáró, amelynek tetejét szeretnénk kihasználni, azaz bepolcozni, kb a skiccen lévő 3 x 65 cm-es kiosztással.
A kb 45 fokos dőlésszögű tetőn álló szerkrénylábak rögzítése a nagy kérdés. Bevallom férfiasan csapolni, marni kicsit túlzásnak érezném.
A végén ez a megoldás jutott eszembe: a lábak közti merevítéssel fognám meg a szerkezetet, így a lejáró födéméhez való rögzítés is talán egyszerűbben kivitelezhető.Szerintetek alapvetően helyes az elgondolásom, vagy tudtok jobb, hatékonyabb megoldást? Köszi a segítséget!
-
unreg1
tag
válasz laca54 #42606 üzenetére
Próbáld meg ezt, hátha tudsz alkudni belőle.
(a Bosch-ra gondolok)
[ Szerkesztve ]
-
Sanyabá
senior tag
válasz parkasz #42607 üzenetére
Létra állvány lenne , és a polcok bútorlapok, vagy az egész bútorlap?
Faltól-falig? A polcokkal is tudsz merevíteni, ill.40x40 "L"alakú sarokvassal.
Azt tudod a derékszögtől hajlítani, egyik szárát a lábhoz , a másikat a födémhez lefúrni.A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Winner_hun
titán
-
attiati
veterán
Szerintetek egy számítógép asztallap aljára rá lehet erősíteni egy billentyűzet tartót?
Tehát az oldalsó elemeken nem tartja semmi a bill. tartót.Magyarul: asztallap 120 cm széles, bill. tartó kb. 60 cm széles. És nincs oldala a számítógép asztalnak.
-
attiati
veterán
válasz pali923 #42613 üzenetére
De atomstabil lesz?
Es gondolom vastag asztallap kell hozza, hogy ne usse at felul.Az is gond, hogy szerintem max 35 cm hely van az asztal alatt, mert ott kezdodik egy keresztvas... Vagy az lehet, hogy inkabb segitseg lesz, mert arra is ra lehet erositeni a tarto hatuljat?
[ Szerkesztve ]
-
Grizzlu
tag
Sziasztok,
ki mivel és miként tisztítja le a gyantás lerakódásokat a körfűrészlapról?
MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W
-
pali923
aktív tag
válasz attiati #42614 üzenetére
Hát én 18mm-es bútorlapba csavaroztam bele, és nem kellett csinálni vele semmit évekig. Igaz, csak billentyűzet volt rajta, egér nem, és nem is támaszkodtam rá. Valami ilyesmi volt rajta, semmi bűvészkedés nem lett hozzá, csak pár csavar. A billentyű meg lehet olyan 15cm max. szélességben, ez is 27 cm mély, amit linkeltem. El fog férni 35 cm-en.
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
epmd
tag
válasz Winner_hun #42611 üzenetére
Ennyiért baráti ár.
-
matta2003
tag
Kedves Mesterek!
Azon gondolkodom, hogy veszek egy felsőmarót.
Amire használnám: évente 2-3 alkalommal csinálok - magamnak, családnak, ismerősöknek – valami bútort bútorlapból. Többször előfordult már, hogy csőnek vagy valaminek ki kellett vágni a bútorlapból valamilyen alakzatot. Dekopírfűrésszel elég csúnyán tudok csak pl. egy csőnek kivágni keskeny, 5 centis mélyedéseket.
Ilyen vagy ehhez hasonló feladatokra lehet használni egy felsőmarót? Bútorlapot mennyire vág szépen egy ilyen gép? Egy 18 mm-es bútorlapot szét tud egyálatlán vágni egy felsőmaró?
A segítséget előre köszönöm!
nem 21 éves vagyok...
-
Soká
senior tag
válasz matta2003 #42621 üzenetére
A felsőmarót elsősorban fa megmunkálására szokták használni, de persze bútorlapot is lehet vele marni. A problémát a laminált rész okozza, ez olyan kopásálló, hogy a felsőmaróba fogott keményfém-lapkás marót is kikezdi. vagyis ezeket a drága szerszámokat hamarabb tönkreteszi. A rajzod esetén az a kérdés hogy takart részeket marnál, (vagyis megfelel-e ha a marót kézből vezeted többé-kevésbé pontosan, vagy teljesen pontos egzakt marásokra van szükséged. Utóbbi esetben először el kell készítened a mintát, ami mentén haladva egy csapágyas másolómaróval át tudod vinni a munkadarabra a mintát.
Nem tudom, ez így érthető-e számodra?
Összességében macerás tevékenység, az ilyen feladatokra valók a CNC marók. -
matta2003
tag
Úgy gondolom, hogy érthető, amit írtál. Köszi a választ.
Az előző rajzomra csak olyan dolgokat raktam, amit korábban dekopíroznom, flexelnem kellett – fűtéscső, lefolyócső, mosólábazat helyének kivágása. Van, ami látszik, de van olyan is, ami nem látszik. Eddig nem kellett pontos, egzakt vágásokat csinálnom.
A dekopír eléggé szétroncsolja nekem a laminált részt (még úgy is, hogy leragasztottam).
Egy felsőmaró vajon mennyire szaggatja fel a műanyagot?Egy ilyen szerszámkészletben gondolkodom, egy 1400 W-os ződ BOSCH POF 1400 ACE géppel, amelyet már itt korábban többen kritizáltak…
nem 21 éves vagyok...
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz matta2003 #42624 üzenetére
Azért ebben az árkategóriában vannak még marógépek amelyek szerintem jobbak mint a Bosch 1400 .ACE
Tudom az első az élmaró inkább de ha nem 0-24-ben használja akkor az is elég.[ Szerkesztve ]
A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)
-
st6969
őstag
Sziasztok,
Ti hogyan oldanátok meg ezt a feladatot? Kellene egy tető erre a homokozóra. A cél, hogy a kutya, macska ne menjen bele.Olyan, amit egy gyengébb anyuka is ki tud nyitni. Egyszerű, gyors legyen elkészíteni, cserébe nem kell, hogy esztétikus legyen, és 1 évet (max. kettőt) elég, ha kibír.Eddig az volt, hogy bramac lécből 2 keret lett barkácsolva, ami úgy nyílt, hogy először az egyik keret csukódott a másikra, majd a kettő együtt felnyílt. A keretekre PP takarófólia volt ráfeszítve (amin megállt a víz, de ez nem katasztrófa). Az egyik keret elrohadt. Ha nincs jobb/egyszerűbb ötlet, akkor azt javítom meg.
(A homokot természetesen majd cserélem a homokozóban).[ Szerkesztve ]
-
jeriko2
tag
válasz st6969 #42629 üzenetére
Két (tető)léc, ami olyan hosszú (picit inkább hosszabb) mint a homokozó két szemközti oldala, rá tűzőkapcsozva erős fekete fólia (vagy bármi hasonló). Olyan hosszban, hogy a lécek lelógjanak a homokozó két oldalán, és feszítsék a fóliát (ne érjenek a földig).
Véd eső ellen is, és fél kézzel bárki leszedi / felrakja.[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
Ablakkeret csiszolására milyen gépet érdemes venni? Néztem Dremelt, de tóbbféle gép van, nem tudom eldönteni, mi lenne a legjobb. Rezgőcsiszolóm van, de az marha nagy, nem férek hozzá a bemart, mėlyebb, szűkebb részekhez. Zománcfestéket kell leszedni a fáról.
A tudomány a valóság költészete!
-
Soká
senior tag
válasz matta2003 #42624 üzenetére
A kérdésedet már megválaszolták.
A felsőmaró nem szaggatja a laminált részt. Én nagyon keveset martam ilyet, de azt tudom mondani, hogy az a vacak maró, amit nem sajnáltam erre a célra, elég gyorsan elkopott. Vagyis ott, ahol a laminált résszel találkozott, ott megkopott a keményfém.
-
troland26
őstag
Sziasztok
Szerszámnyél kezelésére mit ajánlotok , ha nincs itthon lenolajam? 1 db balta és 1 db késnyél kezelésére kéne valami , de ezért nem akarok megvenni 1 flakon/üveg lenolajat , mert a többit sosem fogom elhasználni ..Van valami házi praktika amivel ezt meg tudom oldani ?[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
Fotót nem tudok most készíteni, mert nem vagyok ott. A nyaralónk teraszajtó/ablak párosával van baj. Cserélni akartam, de miután 300+eFt-os árakat kaptam, letettem róla, főleg, mert a festést leszámítva tökéletes állapotban vannak a nyílászárók.
A gond a szokásos, lepattogott a festék. Szeretném lecsiszolni és lazúrozni. Ha nem sikerül tökéletesen leszedni a régi festéket, akkor valamilyen más fedőfestékkel mennék rá. Ez a terv.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha lazúrzoni akarod, akkor ahhoz csontra le kell csiszolni minden részét. Rámegy az életed is és soha nem lesz tökéletes. Szerény tudásom szerint lazúrt csak nyers fára, vagy korábban is lazúrozott felületre érdemes kenni, akkor is csak megegyező típusúval. Zománcfesték lesz a megoldás.
-
epmd
tag
Égesd le a festéket először,jobban jársz.
-
Vesa
veterán
válasz #24862976 #42637 üzenetére
Köszönöm a választ! Akkor marad a zománc, csak valami rendes alapozóval kenem le előtte, hátha úgy tovább tart majd.
epmd
Neked is köszönöm! De leégetni nem merem, sajnos gėpem sincs hozzá és félnék attól, hogy felgyújtom a házat,[ Szerkesztve ]
-
thomgrande
tag
válasz yooccoo #42635 üzenetére
A vacak gyorsan elkopik, a normális minőségű nem olyan gyorsan kopik. Így kicsit pontosabb.
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
Vesa
veterán
válasz Winner_hun #42641 üzenetére
Az kéne, de nincs hőlégfúvóm és gépkölcsönző sincs a közelben sajnos.
Egyébként biztos tuti a módszer, nem véletlen, hogy eleve a napsütés miatt pattogzik fel a festék, a hő hatására.A tudomány a valóság költészete!
-
pali923
aktív tag
Nem akarok senkinek a zsebében turkálni, de egy hőlégfúvót mér 4-5000 Ft-tól lehet kapni. Igaz, hogy ezekkel csak szakaszosan érdemes dolgozni, de működnek. Ezt vesd össze azzal, hogy nem lesz tökéletes a munkád, ha valami félbarkács megoldást csinálsz, és x év múlva ugyanez lesz a problémád, amikor megint el kell költened rá némi pénzt, meg újra dolgozhatsz is rajta. Nálunk spéci ablakfesték van mindenen 16 éve, és még működni fog jó ideig. Én azt gondolom, a kicsit drágább, de hosszabb távon jól működő megoldás mindig jobb és olcsóbb, mint az olcsónak tűnő félmegoldás.
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
Vesa
veterán
válasz pali923 #42644 üzenetére
Abszolúte igazad van és egyetértek, a probléma ott volt, hogy a hőlégfúvónak konkrétan nem is néztem már utána, csak abból indultam ki, amit a gérvágó és egyéb gépek kapcsán láttam, ahol tulajdonképpen mindig az volt a konklúzió, hogy 150k alatt szinte nem érdemes venni semmit, mert nem lesz jó. De amíg egy gérvágót még tudok használni ezer más dologra is -tehát megéri befektetni egy normálisabb darabba még barkács szinten is-, addig a hőlégfúvónál ezt én biztosan nem mondhatom el magamról, mert ezen az egy dolgon kívül nem fogom használni semmire. Ezzel együtt hiba volt általánosítanom, ha tényleg kapható ilyen áron és használható is, akkor nem kérdés a vétel.
Esetleg még a festék kapcsán tudnál segíteni konkrét termékkel, ami nálad bevált? Köszönöm!
-
Magnum_
nagyúr
Sziasztok!
Tudo, hogy ez fika melo, igy a PH-n belul nem kapok valaszt, igy itt kerdezem:
Hol tudok szerezni 95x55cm-s tiszta fa asztallapot? Fa tipusAnyaga mindegy, be tudom en pacolni.
Elore is koszonom.I humbly and respectfully decline™
-
Zolabol
tag
Sziasztok, néztem, most lesz Aldiban Workzone csiszoló (excenter, rezgő és marok)
Valakinek van tapasztalata velük? Inkább a használhatósága érdekelne, tartósság szempontjából nem lenne gond, 3 év gari + nem ipari felhasználásra kellene
1-2 ajtót átcsiszolni, pár pár deszkát festés előtt után stb, amolyan "ház körüli mindenes "köszi
-
mdk01
addikt
válasz Magnum_ #42646 üzenetére
Sok helyen.
Egyre figyelj, hogy ne legyen hosszába toldott, mert a mostanid sem olyan. -
Hooligan1990
csendes tag
Üdv!
Infra-szaunában, a lambériát szokták kezelni tűzálló anyaggal?
Válaszokat előre is köszönöm. (Lambéria csere lenne, mert néhol a hőtől megfeketedett.)
"Ha könnyű a kalapács a szög visszaüt"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Asszociációs játék. :)
- Mini PC
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Társasjáték topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest