Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz
thomgrande #42543 üzenetére
Mekkora excentrikusság gond?
Szerviz vajon tud vele mit tenni? -
yooccoo
aktív tag
10x10 és 10x5 anyagot gyalulva hol kapni legolcsóbban?
neten keresni én is tudok, inkább bevált hely ajánlása érdekelne -
bim
veterán
válasz
Zolabol #42539 üzenetére
Elég ha a tőle távolabb eső szarufákig ér és nem vezeted át a feljáróban.
Ha az oldalfalra teszel bármilyen vízhatlan anyagot és azt a cserép alá vezeted akkor kell hogy a szélén vízfalc legyen mert különben te vezeted át a héjazaton a nedvességet, máskülönben a tetejére kellene ragasztanod.
Hossztoldást nem kell ragasztani de ha mindenképpen meg akarod akkor PU. ragaccsal tedd. Igazából a régifajta kikenéses módszer is jól szuperál ha nem mozog mellette a szerkezet mert akkor elreped a malter. Régi kéményeknél szokták előszeretettel használni. A kémény fölé egy darab hajlított lemez ami a fentről érkező vizet eldobja két oldalra a többit habarccsal kiken. -
Ribi
nagyúr
Sziasztok, lenne nekem egy felső maróm ami kissé üt.
Szóval ahogy forog kissé excentrikus és rázkódik a tengely.
Próbáltam forgatni befogó a perselyt, hátha azzal van a gond, de nem segített.
Lehet ezeket állítani valahogy vagy olcsóbb kategóriánál nem valószínű? -
Zolabol
tag
Szia, köszi a segítséget.
Nagyjából értem mire gondolsz ( nem vagyok szakmabeli), és szerintem meg is tudom csinálni.
Viszont felmerül bennem egy kérdés, ez ugye egy padlásbejáró... az elkorhadt kötőgerenda két oldalán lévő szarufát fogja össze, vagy az is hatásos, ha a korhadt gerenda jobb oldalán lévő 2 szarufát?
Mert ha a két szomszédosat kellene akkor a padlásbejárómon menne át, és azt a 12 centis fát kellene átlépni
Remélem érthető ahogy próbáltam körbeírni a kérdéstA szarufát végül is sikerült megmentenem, egy hossztoldással, alá egy támasztással, elég jó lett (magamhoz képest
)
A bádogozást itt már eltávolítottam, illetve az oldalfal tapasztással (kikenéssel) volt megoldva, elég régi ház, régi megoldásokkal. Ezt is cserélem. Viszont arra gondoltam, hogy, tapasztás vagy bádogozás helyett ilyen zsindelyes megoldást alkalmaznék, vannak nagyobb darabjaim. Úgy gondoltam, hogy az oldalfalra rögzítem, és bevezetem a cserép alá, ahol a tetőléchez rögzítem, elvileg ez tartós, és vízhatlanná teszi. Ez jó ötlet vagy van más, jobb alternatíva?
köszi
-
bim
veterán
válasz
Zolabol #42523 üzenetére
Ezt a részt úgy tudod megerősíteni hogy hátulról ráfektetsz a kötőgerenda tetejére merőlegesen egy 12x12cm szelemendarabot ami legalább átér még 2 szarufát és berögzíted a "ficakba" lent tőben. ezt a szarufához és a gerendához egyaránt rögzíteni kell. Előfúrod és állványcsavar+fakötésű alátét. Nem javaslom a 200-as szeget mert sok minden széthullhat miközben elütöd a szeget. Amúgy nem látom hogy lenne falszegély bádog aminek a hiánya okozhatta ezt a korhadást.
A kötőgerendát kell mindenképpen megmenteni mert a szarufa még úgy ahogy cserélhető... -
Soká
senior tag
-
pali923
aktív tag
válasz
spgabor #42525 üzenetére
Aldiban, Lidlben szintén Einhell gépeket árulnak, általában olcsóbban, és a 3 év garancia nem rossz dolog. A Praktikerben ugyanazt megveszed drágábban, esetleg kevesebb kiegészítővel, 1 év garival. Szóval az nem jó alternatíva szerintem. Hacsak nem sürgős, mert a zöldségboltokban csak időnként van az a fűrész.
-
epmd
tag
válasz
indianjoe23 #42528 üzenetére
-
epmd
tag
válasz
indianjoe23 #42529 üzenetére
Bocs,elírtam.
Ezt vettem az enyémre is [link]. -
indianjoe23
csendes tag
válasz
indianjoe23 #42528 üzenetére
Rupes, ilyet találtam, ez volna az. Köszönöm, tanulmányozom.
-
epmd
tag
válasz
indianjoe23 #42526 üzenetére
Rups márkából vettem 10-ért Festool gépre 150-es átmérőben,Csillaghegyen az autófestékesnél.
-
indianjoe23
csendes tag
Sziasztok!
A közelmúltban rászántam sok pénzt, és vettem a jófogáson egy használt Festo ET 2 E excenter csiszolót, hogy valami minőségi géppel barkácsoljak. Most akartam használni, de nem tudtam, mert a talp szétmálott, és olyan könnyen töredezett, mint a hungarocell. Valami sárga színű anyagból volt, gondolom elöregedett. Néztem a neten pótlást, eléggé lehangolt, hogy annyiért mérik, majdnem új makitát is lehetne venni helyette. Tudom, csodák nincsenek, többezer forintos különbségre nem számítok, de mégis, hol lehetne beszerezni "kedvező" áron? -
spgabor
aktív tag
Szia,
igen, ezt olvastam. Meg még régebben a régi bejegyzéseket is. Kb fél évvel ezelőttitől kezdve (akkor jártam utoljára itt a topicban).
Valószínűleg veszek majd egy ilyen olcsóbbat, de ezek közül sem tudom, hogy melyiket, mert nagyjából egy árban vannak. Praktikerben néztem egy talán Einhell típust, ami 2000W-os. A nagyobb motor miatt szimpatikus, de gusztustalan minőségű egy szerkezet. Igazából arra lennék csak kíváncsi, hogy ha valaki használt több ilyen olcsó gépet, melyikkel volt a legkevesebb nyűg.
Nekem a párhuzamos vágás, a szögvágás lenne fontos. A porelszívása nem érdekel, mert úgyis kint a szabadban használom.
Ha esetleg minőségben nincs különbség, akkor megpróbálok minél több olcsót megnézni, hogy melyik a legszimpatikusabb.Üdv:
spgabor -
Zolabol
tag
Szia, köszi a választ.
Sajnos belefutottam egy problémába, egy másik tetőnél.
Egyszerű padlásbelépő javítás közben láttam, hogy a víz megtette a dolgát. Sajnos 1-2 gerenda elkorhadt.Lenti képen látható a probléma. A felmenő, padlásajtó ajtófélfája elkorhadt alul , ezt gond nélkül tudom cserélni.
A probléma igazából a felmenő (ajtófélfával csatlakozó) 10x10-es gerendával van, ugyanis annak is az 50%a elkorhardt, felülről beázott, és a felső 40-50%a korhadt, kb 2 méteren. Ennek a cseréje igen komoly bontási munkával járna.Kérdésem az lenne, hogy érdemes 2,5 vastag deszkával körbeerősíteni a felmenő gerendát, vagy van valami egyéb javítási mód a cserén kívül?
köszi
üdv -
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
Hobbi célra keresek asztali körfűrészt. Decemberben néztem az Aldiban a saját márkás gépet, de sajnáltam rá kiadni akkor az árát. Most viszont szükségem lenne egyre. Mivel csak hobbi célra kellene, évi néhány használatra, így nem szeretnék túl drága gépet venni. Ezért olyan 30-50 ezer forint környékében gondolkodom. Amire használom, az szalag parketta, fenyő deszka 2 cm-es bútorlap vágása.
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy vásárláskor mire figyeljek? Van olyan funkció, amit érdemes szem előtt tartani? Melyik márkát ajánlanátok?
Illetve ami most konkrétan érdekel, hogy a szögvágás mennyire pontos ezeken az olcsóbb gépeke?Előre is köszi a tanácsokat!
Üdv:
spgabor -
Grizzlu
tag
válasz
Winner_hun #42519 üzenetére
Tudom, koszi. De egy poent azert megert.
-
Grizzlu
tag
válasz
faramuci69 #42516 üzenetére
Te aztán alaposan visszaolvastál!
-
faramuci69
csendes tag
Sziasztok,
nekem is hintaágyat kellene varázsolnom valahonnan, de semmi pénzért nem vennék kereskedelmi forgalomból. Valami jó masszív, időtálló darabot készítenék, jó minőségű anyagokból. Nem feltétlenül az a cél, hogy a költségek minimális budgetből kijöjjenek. Nagyon tetszenek a játszótéri játékok felhasznált anyagai. Nem tudjátok, hogy lehet beszerezni a megfelelő vetemedés biztos anyagokat egy hintaágyhoz?
Mit érdemes használni? Akácot, fenyőt? Nekem nagyon tetszik a réteg ragasztott tölgy gerenda is, nem azon a pár tízezer forinton múlik, ha cserébe sokkal tovább tart a hinta. A csavaroknál ugyan így, a lényeg a szuper minőség. Legyen vízálló, lehetőleg, és az sem baj ha, van rajta védő kupak.
Esetleg olyan tervet találok valahol, amelyik átalakítható ülő és fekvő állásúvá is?
Milyen vastag gerendák kellenek a lábaknak, és keresztbe?
Milyen kötéseket alkalmazzak, elég egy nagyméretű csavar?
Felületkezelésnek mit javasoltok? -
bim
veterán
válasz
Zolabol #42512 üzenetére
Cserepet 17°-ig lehet rakni szélzáró fóliával. 16-tól alá kell deszkázni és egy sokkal magasabb kategóriájú fóliát kell használni + csak hullámos cserép lehet mindkét esetben . Bramacnak van 7°-ra cserepe nagyon drágán. A kiegészítők is arany árban vannak de garantálják szinte 100%-ban hogy ezen a hajlásszögön is vízzáró a cserép.
15°ra még zsindely is tehető vagy cserepes lemez. Alá már csak (ha jól emlékszem) 8°-ig bizonyos cserepes lemez.
Nagyon költséges az alacsony hajlásszögű tető héjazata ha picit szebbet szeretnél. Olcsóbb megemelni 22° körülire és bármit tehetsz rá. -
pali923
aktív tag
Hengercsiszoló gép előtolással. Most kaptam egy hírlevélben. Voltak itt ilyen tervek mostanában.
-
Zolabol
tag
Helló.
Látom van a fórumon pár, tetőhöz értő emberke
Kérdésem:
Egy kis lejtésű lapostetőn szeretném lecserélni a hullámpalát.
Eddig cserepeslemezben gondolkoztam, de a leírtak alapján nem biztos hogy jó ötlet.Rendes tetőcserép lerakásához van valami kritérium a tető szögét illetően?
Illetve tetőcserép és cserepes lemez helyett más, még használható alternatíva létezik e?
Kb 16 nm-es tetőről lenne szó. -
monti0222w
addikt
Sziasztok, szombat helyet ma lett bevetve Einhell TE SM2131 gérvágó fűrészem, a munka: laminált parketta vágás, szegélyezés, alumínium sin vágása. Szóval, azt kell mondjam hogy nagyon ott van a szeren eddig a kis Einhell, a lézeren kell majd állítanom, de tényleg nagyon keveset, egy nagyon picit tér el a meghúzzott vonalhoz képest a lézere. Erőben nincs hiba simán vitt mindent, szépen lehet a fokokat állítani, rögzíteni, ha nem jó az előző vágás fok, persze ez a fal egyenetlenségéből adódott. Kezdek ráérezni a mozgatásához is, ez már így könnyíti a munkát nekem. Esti munkához van egy kis kapcsolható segéd fény a gépen, pont rávilágítva a vágás írányra.
A hátrányok: mint írtam már vannak a gépen olyan műanyag részei amik idővel elválnak, lejönnek, stb., ezeket vagy ragasztásal vagy egyébb módon majd javítom.
S idővel meg hogy mit bír a gép az meg elválik az idő múlásával, meg a gép használatával.
Összeségében elégedett vagyok vele, a lézer a nagy márkáknál sem pontos, ott is állítani kell rajta, pl: a munkahelyi Dewalt gép. A pénzt amibe került, így egy nap után, szerintem megérte. -
exlepra
tag
válasz
Grizzlu #42508 üzenetére
Egyik ismerősöm egy lindabbal fedett sorházban lakik. A szélső lakásban volt egy pár éve tűz, 5 lakással távolabb, a fémlemez alatt szépen végigment a tűz az egész soron. Persze lehet volt még kivitelezési hiba is, de talán cseréptető esetén könnyebb lett volna megállítani a tüzet.
-
Grizzlu
tag
Köszi mindkettőtöknek!
-
bim
veterán
válasz
Grizzlu #42505 üzenetére
Persze hogy vállalható csak bármilyen apró hibánál rozsdásodni kezd. Ilyen előfordulhat szállítás vagy felrakás közben is. Átszellőzési magasságra oda kell figyelni mert nyáron pokol van alatta. Csak jó minőségű fólia tehető alá ami nem porlad szét a hőterhelésben. Érdeklődj a dörkennél ők mit ajánlanak.
-
bim
veterán
válasz
Grizzlu #42503 üzenetére
Mi cseréppártiak vagyunk. Nekünk nyomathatják a sokrétegű felületkezelést amit ha ollóval vágsz akkor nem rozsdásodik. De kérdem én, hol volt ez több száz éve? Cserép meg már bizonyított. Árban sem érzem versenyképesnek. Messziről kerüljük a cserepes lemezeket is. Gerald és társaik. Ezek azok a termékek a szememben amik be szeretnének törni egy olyan szegmensbe ahol van sokféle minden igényt kielégítő termék.
Nyilván egy korcolt lemezfedés más tészta horganyból vagy vörösrézből vagy akár Lindabból.szerk. és a halálom az Ondoline! Betiltatnám úgy ahogy van az árusítását!
-
Grizzlu
tag
bim!
Egy profi szakvéleményére van szükségem. Te, mint gyakorló, és feltételezhetően kellően gyakorlott és sokat látott ács, milyen véleménnyel vagy az egyre népszerűbb Lindab tetőlemezek használatáról összehasonlítva a cserepezéssel? Minden releváns infó érdekel.
Köszönöm!
-
monti0222w
addikt
válasz
szergey #42501 üzenetére
Szia, eddig nem tapasztaltam, sőt még az a bajom hogy még nincs bejáratodva,és emiatt nehézkesebb picit a mozgatás, persze ezt nem a húzzásra értem az flottul mükődik.
Vannak azért olyan elemek a gépen amik szerintem nem fogják kiállni az idő próbáját, egyes műanyag elemek, de ennyi pénzért mit is akarok!
A lágy indítás tetszik, a többi meg majd a gyakorlatban, munkában fog kijönni.
Hétvégén majd írók róla egy röpke beszámolót. Kíváncsi leszek a gérekre, meg a szegély toldást is 15 fokra vágom és itt azért kiderül majd a precizség! Na meg a lépcső szegélyezése!
Egyelőre a gyári lapot fogom használni, ami 42 fogas, a későbbiekben gondoltam venni egy jobb minőségű, több fogú lapot.
Most nézem a típust rosszul írtam, javítom TE SM2131. -
szergey
csendes tag
válasz
monti0222w #42500 üzenetére
Szia!
Milyenek az első benyomások?
Kotyogás, lötyögés?
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fotós kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Crypto Trade
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One mobilszolgáltatások
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parkside szerszám kibeszélő
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Gombászkönyvek egyben
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest