Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
válasz pali923 #29148 üzenetére
"Sokszor küzdök azzal, hogy kicsi vagy ilyen hajlékony munkadarabokat hogyan rögzítsek,"
Nyolc évvel ezelőtt egy marék bontott akácparkettából csaptam össze sebtiben ezt a szorítót. Vagy húsz percemet rabolt el, ami látszik is a külalakon. Nem szép, de azóta is működik. Az elv alapján bárki testre szabhat, tovább gondolhat magának hasonlót.
Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz #22145024 #29150 üzenetére
És ha Massiv tools lenne őkelme?
[ Szerkesztve ]
Több fa van, mint asztalos!
-
mrcruiser
csendes tag
válasz thyeby #29153 üzenetére
Megelőztél, én is pont ezt akartam javasolni . Nekem van két ilyen gyártmányú késem is és az én felhasználási szintemen tökéletesen muzsikálnak. Össze tudom hasonlítani egy (asszem einhell) készlet késeivel, na azoknál sokkal szebb a marásképük. Egyéb, illetve komolyabb árú késem nincsen, de szerintem ezek a massive-ok megérik az árukat.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz thyeby #29153 üzenetére
Meinen Freunde!
Vielen Dank!Utcahosszal előzi a helyi faipari boltban lévőt. Nyilván tartósságban nem, de a kívánt mennyiséghez ez úgy érzem pont megfelelő lesz. Az einhel-szerű sajátnál bizonyára szebb vágásképet ad!
Ennel a cégnek van boltja is, vagy csak utánvéttel szállítnak?
-
mrcruiser
csendes tag
-
GeriCool
aktív tag
Na angol barátaink honlapjáról leszedték a jóárasított öntvényasztalos körfűrészt (és persze rendelni meg nem lehetett amíg akciós volt). A többiek drágák. Ha ma még odaadják régi áron a makita 2712, akkor lehet veszek egyet és belefogok ennek átépítésébe.
-
törölt tag
válasz GeriCool #29160 üzenetére
esetleg megmérnéd, hogy milyen távol van a csapágy a késél kezdetéttől? A fuszikos 45°-os szerszámomnál ez majdnem 2.5mm. Egyszer sikerült is egy svartnit közétolni
Neked 8-as szárral van, 9.5-es csapággyal?mrcruiser:
megadnád a bolt nevét? Pestről könnyen tudok dolgokat szerezni -
Winner_hun
titán
Tud valaki céget akik gyémánt marókést gyártanak felsőmaróba? A gyémánt mennyivel bír többet mint a vídia?
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
-
Tzupi
csendes tag
válasz martong #29170 üzenetére
Nem te vagy béna, ők ilyen beleszarósak a dologba. Kérni lehet terméklistát tőlük, ami kb egy megszerkesztett pdf, de a lapra csesznek kirakni.
Itt vannak a zártszelvényeik : [link] Ez egy régi lista, a friss sajnos a műhelyemben van csak, analóg formában
C profil pl nem is volt ezekbe benne, arra úgy kérdeztem rá külön.Elég pontosak ezek a szelvények, szerintem simán tizedes pontossággal készülnek. Régóta dolgozom ilyen húzott alu termékekkel, és simán tudtam gyártatni hozzájuk más alkatrészeket, és szépen illeszkednek évek óta.
Szerintem simán tudnál marni zártszelvényből C-profilt. Arra kell figyelni, hogy az alu az puha fém, és könnyen rátapad a maróélekre, szóval érdemes valamivel kenni az élt (sima zsír spray is megfelel). Könnyebben is vág a fej, és nem is melegszik annyira. Viszont az olajos aluforgács kicsit undorító végtermék
-
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #29166 üzenetére
A Leitz csinál ilyet sztem elég profik, szoktunk velük gyártatni késeket, de szinte biztos, hogy nem fogja neked megérni a gyémánt, hacsak nem tömörfára használod és sokat.
-
Winner_hun
titán
Bútorlaphoz kéne. Normális minőségű 13-as nútmaró is megteszi de nem ártana ha 10 db fiók után nem kéne éleztetni mert úgy már csak kisebb az átmérő ami nem a legjobb. Cserelapkásak között még nem néztem körül, az még hátra van.
Azt nem tudom hogy a gyémánt és a vídia között mekkora a különbség üzemórában nézve ha bútorlaphoz van használva. Erről nincs véletlen tapasztalatod?► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
törölt tag
válasz Winner_hun #29176 üzenetére
csak asztalost kérdeztem régebben, aki használt gyémántszerszámot CNC-ben. Azt mondja, nagyon sokáig bírja, de kissé kényes. Szerintem ilyen szempontból jobb egy cserelapkás; egyrészt tudsz próbálgatni többféle gyártó, eltérő lapkáit, másrészt ha kicsorbul akkor pikk-pakk tudod pótolni és továbbdolgozni. A gyémántos inkább akkor éri meg, ha kb éjjel-nappal marsz vele, de akkor nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
-
GeriCool
aktív tag
Ja! Végül megvettem a Makita 2712-es körfűrészt. Ha holnap lesz időm akkor összeszerelem.
Még olyan kérdésem lenne, hogy kb hány fokig egészséges a szerszámokat tárolni. Ahol nekem vannak ott kb 5 fok van. Nagyon gáz nekik?
Illetve milyen alternatív fűtési lehetőség van egy adott időre a fali elektromos hősugárzókon kívül. A helyiség igaz kb 50nm de én csak10-15 tudok dolgozni ami függönnyel van elválasztva. Ötletek?[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
válasz #22145024 #29177 üzenetére
Mit jelent az hogy kényes? A sokáig bírja az anyagfüggő is ha jól gondolom.. nem rövidtávon, 1-2 hét alatt megtérülő beruházásra szánom. Nyűgmentes legyen. Megveszem és sokáig jó legyen, a plusz árat ezért nekem megéri. Az hogy hosszabb távon hozza vissz az árát az nem érdekel.
-
törölt tag
válasz Winner_hun #29181 üzenetére
mondjuk véletlen leejted, vagy nekicsapod vmi keménynek, netán kavicsot fogsz. Bár az első ilyentől valszeg nem pusztul meg, de ha annak annyi, akkor kuka. Egy lapkásnál meg lényegesen több szabdságod van. Én nem látom, hogy mitől lenne jobb a kis műheléybe a gyémánt, mint a cserelapkás. Utóbbinál csak arra kell figyelni, hogy ne belterjeset vegyen az ember. (fémiparban sajnos előfordul, hogy egy-egy cég relatíve olcsón adja magát a szerszámfejet, de a lapkát csak tőlük tudod beszerezni, mert semmivel sem csereszabatos; asztaloséknál ez nem tudom mennyire bevett szokás). Még az is a lapkás mellett szól, hogyha 1-2-5 év múlva kihoznak egy újabb ötvözetet, élkiképzést, vagy bevonatot, akkor kis befektetéssel ki tudod próbálni, hogy a te környezetedben tényleg beválik-e.
-
Winner_hun
titán
válasz #22145024 #29184 üzenetére
Ez a kényesség téma akkor letudva, ezek nem igazán érdekelnek. Vigyázok az eszközökre. Ha meg valami olyan van az anyagban ami nem odavaló.. hát akkor így jártam, de ezekre nem adok, ennyi erővel felesleges ilyen szerszámokat gyártani... továbbra is az érdekelne hogy a vídiánál mennyivel tartósabb egy gyémántos kés.
Ha 5x drágább (pl 2k vs 10k) de csak 3x tartósabb akkor az 6k vs 10k, nem igazán éri meg.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
epmd
tag
válasz Winner_hun #29187 üzenetére
Haveromék táblába préselt villáskulcsot vágtak fel véletlenül.
-
Winner_hun
titán
válasz #05304832 #29194 üzenetére
Tandemre 12-15 mm-es rész van a fióksínnek megadva. Én 13-at szoktam elhagyni, onnan indul a fiók alja. Konyhában felső fiók 8 cm mély, mélyebb felesleges, elfér abban minden merőkanál, krumplinyomó, habverő meg nagyobb eszköz. Plusz felül még 7 mm van a fiók oldala és a korpusz között. Volt már hogy csak 3 mm-t hagytam mert úgy jött ki és az is jó volt. A 7 mm gondolom a fiók előlap dőlésének beállításánál számít.
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #29176 üzenetére
Olyan szempontból nem a legjobb választás a gyémánt, hogy drága lehet, ha valami történik, pl. elkapsz kavicsot a bútorlapban. Ilyenkor törik a lapka amit pótolni kell és nem olcsó, plusz újra kell éleztetni az egész kést. Ez gyémántnál jóval drágább mulatság mint vídiánál. Ez persze akkor van ha valami elkapsz vele. Nálunk minden második hónapban van egy ilyen mutatvány a CNC-vel és igaz hogy sokat marunk, de ha megnézzük mekkora méretű egy tábla akkor arányaiba elég sok szemét van benne. A legutóbbi ilyen eset pont egy élezésből visszahozott 20mm-es spirál nútmeróval esett meg, meg ahol az élezés ára ugrott és még a lapkát is pótolni kellett. Nagyon tudnak repkedni ilyen esetben a 20-30 ezrek.
A cserelapkással pedig az a gond, hogy a múltkor beszélgettem az élezős emberrel és azt mondta, hogy oké hogy cserelapka, de azt is fel kell köszörülni és az drága. Sok nagy(nagy) cég sem használ pont ezért, mert nem éri meg, hogy megveszi drágán a cserelapkát és akkor még köszörültesse is fel.
Alapból megérheti mert többbet bírnak mint a vídiásak, de szerencse kell hozzá. Ha úgy érzed kérdezz utána mennyibe kerülne + élezés, és fektess be 20k-t és meglátod bevállik-e.
Viszont ha már itt tartunk a cégnél a fiúk asztali maróval nútolják ezt, egy állítható szélességű tárcsával ami alapból előlvágós.Fiókfenék: Én 2db 3-as lapot ragasztok össze, amiből az egyik hátfallemez ami nagyjából igazodik a fiók színéhez az alsó lemez pedig natúr MDF. Ez kettő pont 6mm amit a körfűrésszel két állítással kitudok venni.Elég merev, mert nem egyszer, nem kétszer csináltam 90-100cm széles fiókot így, 50-55cm-es mélységben és semmi gond nem volt vele, és nem is olyan nehéz mintha 12mm-es fenék lenne.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A 8-as patron az inkább egy félresikerült vágógyűrű, mintsem patron. harmad/negyedannyit tart csak hosszra, mint a 6-os. Speciel nálam nem lényeg, mert eleve csak kézből dolgozok (finoman tolom neki) és a szerszámnak is csak a töredékét használom ki, nem teljes magasságban fog az éle. Ha tehetném, csak 12-es szárat használnék mindenhol, de ahhoz új forgórész kellene az RT0700-hoz
Ami készült adapter dremel mikroszerszámokhoz, az is pont e megfontolásból lett inkább 6-os szárral, semmint 8-assal. Bár lehet, hogy faiparban nem akkora gond a rezonancia, de én a "fémes oldalról" jövök, így inkább biztosra megyek, ahol lehet...
-
Loobelt70
csendes tag
Az Istennél is van, hogy elszakad a cérna...
"Nincs bedugva és mégse' forog!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest