- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tzupi
csendes tag
Egy technikai kérdés. Mi számít jó elszívásnak?
Teszem azt van egy elszívó kivezetés, és pl a markomból milyen távolságról indul neki elszívni a forgácsot?
Lassan végére érek az elszívónak, megosztok képeket és tapasztalatokat is majd!
-
bim
veterán
válasz
zseee001 #29697 üzenetére
Ez tényleg olyan.
Egyébként nem jutottam előrébb mert olyan életlen volt az általam megreszelt lap hogy nem tudtam vele vágni. Holnap már lesz éles lapom is ha minden igaz. Pár apró javítást eszközöltem még a kerekek táján. Remélem pozitív irányba mozdultam el a géppel.
-
zseee001
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom,hogy ez segít e valamit de a képen én úgy látom mintha körbálázó heveder lenne azon a keréken ami lehet, hogy nem jó oda.(Megjegyzem én nem értek hozzá csak olvasom a fórumot mert érdekel a téma egyébként a magyar gyártmányú Hesston bálázókban van ilyen heveder elvileg 2 vagy 3 vászon réteg van benne és a felülete azért olyan mintás,hogy jobban kapaszkodjon az anyagba.)
https://www.google.hu/search?q=hesston+heveder&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=mGHGVNb5Es3caNGwgcAH&ved=0CEIQsAQ&biw=1920&bih=969#imgdii=_&imgrc=l4jOg6K3VwKtvM%253A%3BTG4R2_2Y-sxb4M%3Bhttp%253A%252F%252Fwebshop.keletagro.hu%252Fkep.php%253Fw%253D640%2526h%253D480%2526file%253Did3420%252520H5580%252520balazo%252520heveder%25252011938%252520mm%252520%283%252520vasznas%29%252520piramis%252520mintas%252520%282%29.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwebshop.keletagro.hu%252F131_hesston-5580-balazo-alkatreszei%252F3%3B640%3B480
-
Loobelt70
csendes tag
Ez rendesen csikol. Használt már valaki ilyet?
-
T.Hunor
újonc
Sziasztok!Van valaki ,aki esetleg az OKTÁV-on keresztül végzett ASZTALOS OKJ-s tanfolyamot?Sehol nem találok róluk véleményt.Mennyire használható a náluk megszerzett tudás,milyen minöségü az oktatás,stb...
-
mdk01
addikt
Az a rugó azért van hogy folyamatosan feszítés alatt tartsa a lapot. Ha a tiednél is van ilyen akkor csak annyira kellene meghúznod, hogy ezt a rugót kb. félig összenyomd és kész is.
Ezt az állandó feszítést volt hogy a nagy kétkerekűeknél régen egy erőkarral és súllyal oldották meg. -
Soká
senior tag
válasz
martong #29689 üzenetére
Milyen fából van az a nyél, lehet tudni?
Régi emlékeim szerint a somfát és a gyertyánt javasolták anno.Csak a sztori kedvéért: annak idején nekem hasonló méretű kis nyelekre volt szükségem, és azt az infót kaptam, hogy a fenti fafajokból kellene elkészíttetnem. Akkoriban még semmit nem értettem a fákhoz, szóltam Apámnak, akinek meg végképp nem volt affinitása a dologhoz, viszont ismerte az egyik nemzeti park igazgatóját. Szólt neki, hogy mire lenne szükségünk, erre nem sokkal később megállt előttünk egy teherautó és hoztak egy frissen vágott bazi nagy gyertyán rönköt
) Ha jól emlékszem, elcipeltem valahogyan a faesztergályoshoz, aki körbenevetett a rigófüttyös fával (nem értettem, hogy mi a baja...) és talán bükkből megesztergálta, amit szerettem volna.
-
Soká
senior tag
válasz
pali923 #29687 üzenetére
Hát mert az a pisztoly semmivel sem ér többet, mint a többi, egyébként alapból 9.000Ft-os pisztoly (Erba, Marpol, stb.) Csak jól hangzik a nagy leárazás... Viszonylag közkeletű szerszámról van szó, amit sok laikus is megvesz, át lehet verni őket. Egy komolyabb célszerszám esetén a vásárló talán jobban tudja mi mennyit ér, ott kevésbé lehet játszani a 70%-os leárazásos megtévesztésekkel...
-
martong
tag
Sziasztok,
Egyszerű kérdésem lenne
Vettem egy adag fa reszelő nyelet az eltört műanyagok pótlására.
Amúgy olcsón, ha vkit érdekel.Az a kérdés, hogy mi a helyes módja a nyél felrakásának?
Milyen(nek kéne lennie) a jó szár kialakítás? -
pali923
aktív tag
Én ugyan nem használok ilyesmit, csak megdöbbentem, hogy az uni-max mai hírlevele 29.000 helyett 9.000-ért kínál hvlp festőpisztolyt. Azt miért nem árazzák le harmadára sosem, amit én akarok venni?
-
bim
veterán
válasz
darkipista #29685 üzenetére
Köszi. Ma nekifekszek újra és átnézem.
a tengely síkjának változtatása - ez alatt azt érted hogy valamelyik kerék nem volt vonalban a többivel?mdk01.neked is köszi a képet. Ott is van egy rugó a feszítő szerkezetben ami elvileg a kisebb rezgéseket elnyeli.
-
darkipista
csendes tag
Nem.Szerintem ha visszaforgatva lesétál a lap,ott valami nem oké.Lehet a billentés sok,nekem is picit rá van állítva a laptámasztó görgőre.Halványan, de üresjáratban is forgatja.Ennél a kis gépnél nem tudtam még beállítani hogy csak terhelésre tolódjon neki,mint a 800-as kiskőrösinél.Amikor megvettem csapágyazás bandázscsere után is ette a szalagot,sokáig jojóztam míg egy elfogadható beállítást elértem.Nálam a billentés mellett a tengely síkjának változtatása volt a nyerő.Mondjuk én 25-ös szalagot használok,330cm hosszút .A rövidebb és keskeny szalag lehet más beállítást igényel.
-
bim
veterán
válasz
darkipista #29669 üzenetére
Ha kézzel visszafelé forgatod a kerekeket neked is levezeti a lapot?
-
bim
veterán
válasz
thyeby #29674 üzenetére
Gumizva vannak a kerekek és szerintem egyenes. Fogak lelógtak róla és ha jól emlékszem a dönthető kerék szélesebb is mint a többi ami miatt nem is futhatnak vonalban, de ezen ilyen puha bogyós gumi van. Az egész felület olyan mintha bordás lenne ezért a fogak simán elférnek a bogyók közt. Meglett az a kép amit még régebben feltettem a feszítő dönthető kerékről.
Ezen látszik a "bordázat" és az a rugó ami feszíti a kereket. Gondolom ezt helyeztem túl nagy feszültség alá.mdk01: Nem csapágyaztam át és a bandázshoz se nyúltam eddig mert nem volt rá érkezésem. Igazán most kezdtük el használni a gépet és ez még az összeszokás időszaka. Csapágyakat úgy gondoltam rendben vannak egyelőre. Nem lógnak és nem szorulnak. Holnap már többet tudok.
-
mdk01
addikt
válasz
darkipista #29669 üzenetére
Köszönöm ezt a képet. Kontrollnak most jól jön, mert én szétszedtem és már az is felmerült bennem hogy nem jól raktam össze ezt a hátsó feszítő részt.
Igazad van ezeknél lehet állítani, de én a normál kétkerekűre gondoltam, mert ezek a gépek nem elterjedtek az asztalosok körében.
Ezen a képen lévő állítórendszer mennyire gyári megoldás? Szeretném most már az enyémet is rendbe rakni, és példának jó lenne.
Köszi -
mdk01
addikt
válasz
thyeby #29667 üzenetére
Azért nem erőltetem a túlfeszítés témát, mert én próbáltam lazán is mégis szaggatta a lapokat. Azt viszont eltudom képzelni, hogy mondjuk nálam a csapágyazás lehet a baj ahogy darkpista is írta(mert én nem csapágyaztam újra, csak bandázsoltam) Bim-nél meg a túlfeszítés, illetve ott van még hogy a lapok sem egyformák.
Arra nem emlékszem, hogy Bim újracsapágyazta-e a kerekeket.(Bim?)
Ugye minél jobban megvan feszítve egy lap annál érzékenyebb a rángatásra, és a csapágyazásból eredő hibákra. -
thyeby
őstag
"Az egyébként mennyire általános hogy menetirányba forgatva a kereket minden rendben van és rendesen fut a szalag, de ha elkezdem visszafelé forgatni szépen levezeti a kerékről a lapot.
"
Fhú, én ilyennel nem találkoztam még. Az egyetlen, amit most hirtelen el tudok képzelni lehetséges okként, az az, hogy a billenthető kereket tekered, és nem is veszed észre, hogy közben az ujjaddal meg is döntöd.
Egyébként ez a jelenség bennem azt a gyanút kelti, hogy vagy mégsem fut egy síkban a három kerék, vagy a bandázsolás nem korrekt. A jó bandázson van egy enyhe bakhát. Ez bizonyos fokig még helytelen kerék szinkronban futásakor is magára emeli a szalagot. Viszont ezeket feltételezve nincs magyarázat arra, hogy ellenkező irányban meg miért jó?
Oopsz! Be is ugrott valami, ami megállhat a lábán elvi síkon. A fogak fent fekszenek a bandázson. És ugye másképp kapaszkodik, másfele igyekszik ezmiatt előre, mint hátra irányban.
Hogyan van neked a bandázs megoldva? Lehet, hogy írtad már, csak nem emlékszem.
Ha gumis és bakhátas, és nincs félrekopva, az a legjobb szerintem. Ha parafa, ami nem bakhátas, hanem sík, azon lehet trükkösen csiszolni, hogy bakhátas legyen. Gumit nem tudom, honnan lehet beszerezni. Talán Boronkayék felsütnek új, korrekt gumikat a kerékre - meg kell tőlük kérdezni. Elképzelhetőnek tartom, hogy ha beviszed nekik a gépet, elvállalják a teljeskörű beállítását és/vagy generálját. Ennél bonyolultabb gépeket is vállaltak már rendbetenni.
Létezik olyan parafa szalag is, amit kifejezetten szalagfűrészekre fejlesztettek ki. Mondjuk én inább nagyobb kerekekre gondolom ezt jónak. Gumiőrlemény van a parafába keverve. A parafa puhább sokkal, mint a gumi, és nem olyan rugalmas. Ha a kettő anyag tulajdonságai kiegészítik egymást, akkor egy elég jó tulajdonságokkal bíró bandázs kerekedik belőle. Tudok boltot linkelni, ahol vettem már ilyen gumis parafa bandázst. -
escsé
tag
Mikor birimbau-t csináltam a mesterek bodzát javasoltak.
Ebben az esetben naponta többször fel kell húzni. Rugalmasságra szükség van.
Egy kb 70 kg-os tagot el bír-e? A vastagabb meg nem annyira rugalmas.
Az íjaknál szarut ragasztanak a hajló részekre. Ebben az esetben meg a körpalást miatt nem lehet ezt jól.
Mártani kellene valami szintetikus anyagba, akkor meg inkább egy rúdugró "bot" kellene. -
bim
veterán
válasz
thyeby #29667 üzenetére
Még a múltkori hivatkozási alapom. [link]
Sajnos a gép a munkahelyemen van pedig el tudnék most bíbelődni vele. Mindent át tudnék nézni nyugisan ami felmerült. Szerintem holnap rászánok egy fél órát és mielőtt nekiállok vágni vele újra átnézek mindent.
Az egyébként mennyire általános hogy menetirányba forgatva a kereket minden rendben van és rendesen fut a szalag, de ha elkezdem visszafelé forgatni szépen levezeti a kerékről a lapot. -
escsé
tag
válasz
martong #28572 üzenetére
Szuper!
Én is tervezem (folyamatban: alsó vödör diszperzites, felső ~ d200 kerek hosszúkás vödör) nagyban és kicsiben is.
A nagy a műhelyben lenne, a kicsi a lakásba kellene a hamut kiszívni a kályha aljából.
A Wendel Mátyásnak volt benne egy térelválasztó lehet meghozná a várt sikert -
darkipista
csendes tag
Az én gépemen, gyárilag lehet állítani a síkot a feszítő keréken.Az egész szerkezet mozgatható oldalirányban is.Sokkal nehezebb beállítgatni mint a 2 kerekű gépeket.A szalagszakadás oka a csapágyazás is lehet,meg a bandázs kopása is.Hiába öntöttvas gép ,ha 35éves kopott csapágyon kóválygó tengely rángatja a vékony lapot.Kapásból átcsapágyaztam,bandázsoltam mikor hozzám került.Nekem is tegnap szakadt le a lapom,igaz az a 800-as ról lemaradt 35mm széles vastag 2x hegesztett lap volt,amivel már 15ös tölgyet is vagdostam ,meg a tűzifát .Nekem a 25mm széles szalagok elmennek egy jódarabig,ilyen extavékony keskeny lapot még nem raktam rá.De lehet hogy nem is annyira illik rá mint a kis makitákra.
-
thyeby
őstag
Nyugi!
90%-ra tippelem, hogy szimplán a feszesség tolt így ki veled. Amikor egy gép jellemzően szaggatja a szalagokat, annak egyik kísérő jele általában az, hogy a szalag sűrűen be van repedezve. Jól meg kell nézni, mert a fekete szalagokon nem is nagyon látszódnak/kiabálnak ezek a hajszál repedések.
A forrasztást én inkább azokra hagynám, akik erre már kellő tapasztalattal és megfelelő forrasztóval be vannak állva. Sok múlik a jó forrasztáson, és ez nem annyi, mint egy tranzisztort belemelegíteni egy szokol rádióba. A forrasztó árán pedig vehetsz néhány szalagot.
Amikor egy lap a forrasztás mellett közel törik, az arra utal, hogy a gép jó, csak ugye az acél fizikai tulajdonságai a többszörös hőkezelés miatt a forrasztás körül megváltoznak. Nem tudsz homogén szalagot kialakítani.Ha a három kerék nem egy síkban van, az abban mutatszik meg, hogy nem egyformán a hasán fut mindnek a szalag.
Van egy olyan elterjedt szokás is, hogy a fogakat lelógatják a kerék pereméről. Ha sík és még merev is a bandázs, akkor ennek jó oka van. Nekem pl domború gumibandázs van a kerekeken. egyáltalán nem lógatom le a fogakat, azok szépen fekszenek a gumin. És nem lett soha egy szalagom se "féloldalas" emiatt.
Olvastam pl Árvai Zolitól, hogy miután sikerült elszakítania egy új szalagot, (valami vasat hagyott a tárgyasztalon, és azt meg is bökte) egy helyi mester tette rendbe neki a szalagot. Jobban kihajtogatta, megélezte, megheftölte. Zoli azt mondja, hogy sokkal hatékonyabb lett a szalag. Szerintem meglehet, hogy csak elsőre ez az érzése, hosszabb távon ki tudja? A jobban kihajtogatott szalag ugyan nyilvánvalóan jobban harap, de nyilván léptékkel gyorsabban is veszíti el az élét, jobban ki van téve húzóerőnek is, ergo hamarabb is fárad, valamint lehet, hogy a gumibandázsba így már beleharapnak a jobban terpesztett fogak. Nyilván, ha a bandázs elkezd féloldalasra kopni, akkor idővel oda is lesz a Makita legendásan eltalált vágásminősége, és kezdődhet a találgatás, hogy mi lehet a baj?
Hogy egy gyártó piacra dob nagy példányszámú elcseszett sorozatot, ma már általános dolog. Ugyan nem érdeke, de ez mindenkinél benne van a pakliban. Még a prémium kategóriás Festool is a vevővel fizetteti meg az ilyen baklövését. Volt már esetem, hogy nyilvánvaló AEG garanciás akkuproblémát szinte pitizés árán egy kis jóindulatért volt hajlandó az AEG hivatal megtenni - igaz, az orvoslás korrekt lett végül. A metebóról pedig most szándékosan mélyen hallgatok, akiknél sűrűen megesik pedig, hogy belenyomnak a saját sz@rukba, és ott is hagynak. És egyetlen egy szerszám márkáról hallottam, ahol visszahívták a gépet, és ingyen korrigáltak (egyébként hibátlanul működő gépet): A Fein tette a Multimaster 250-el.
-
bim
veterán
Igen arról a 3 kerekesről van szó. Azért vettem gyári öntvényt mert arra gondoltam ha az alap dolgok rendben vannak mint pl. csapágyazás és a kerekek vonalban futása akkor nem szaladok bele ilyesmibe. Amikor dolgoztam a géppel nagyon szépen vágott és a 3 kerék miatt kicsivel több helyem volt az anyaggal bűvészkedni. Holnap újra nekifutok a dolognak egy lazább lappal.
Igazából erre a lapvastagsági dologra azt mondanám hogy amikor ezt a fűrészt tervezték szerintem az adott lapokat tartották szem előtt. Nem hinném hogy el tudnának adni jelentős mennyiséget egy olyan gépből ami folyamatosan eszi a lapot.A hiba úgy gondolom az én készülékemben vagy bennem van, de nem adom fel!
Az elkövetkezendő hetekben sok munkája lesz ezért lehet veszek egy forrasztót hozzá és magam végtelenítem amíg nem jövök rá mi a bibi. -
Tzupi
csendes tag
válasz
thyeby #29663 üzenetére
Köszönöm!
De pl a feszességre vonatkozólag, akkor jobb ha nem "peng" a szalag, hanem be tudom tolni mondjuk 1 cm-t a két kerék közt (értelemszerűen nem a szalagvezetőnél) ?
Keréksík beállításra valami fortély? A háromkerekűnél a bal-alsó feszítő kereket lehet döntögetni előre-hátra.
-
thyeby
őstag
Nem lenne vastag egy ilyen kisokos. Néhány pontba belefér a lényeg:
Kerekek egy síkban fussanak, szalagfeszesség el legyen találva, szalagvezetés és a szalag közt pedig leheletnyi luft legyen. Felső vezető minél közelebb legyen engedve a vágandó anyaghoz. Bandázsolás ép legyen.
A balesetvédelemről már terjengősebb kisokost lehetne írni. A csonkolásos balesetek számottevő részét épp a szalagfűrész számlájára lehet írni. -
-
Zewa
senior tag
Köszönöm szépen a válaszokat, megnézzük mik a lehetőségek!
-
Tzupi
csendes tag
válasz
thyeby #29659 üzenetére
"Sőt! Megragozom mindezt azzal is, hogy én soha nem lazítom a szalagot éjszakára"
Mivel elég új vagyok szalagfűrész terén (technikailag még rendbe sincs rakva a nemrégen vásárolt - szintén - háromkerekűm), ezért ezt nem is tudtam pl.
Tudtok linkelni valami kisokost, hogy mire kell figyelni szalagfűrészeknél? Karbantartás, beállítások, éjszakai "lazítás", stb.? -
thyeby
őstag
A 300-as keréknagysághoz szólnék hozzá.
A régi, hagyományos lapokra igaz az, hogy a kerék legyen minimum hatszázas, különben szaggatni fogja a gép a szalagokat. Kicsit asztalos bevésődés is lett ebből. Mert igaz volt. Akkor, amikor hazánkban nem is lehetett egyéb szalagot beszerezni, amikor az asztalos még vett hajtogató gépet/szerkezetet, forrasztó célszerszámot a szalagfűrészéhez, és tekercsben/méterben vásárolta a szalagot. Amíg nem kopnak ki a kínálatból ezek a vasüzletekben is beszerezhető szalagok, addig nem mondható, hogy urban legend ez a fenti "legyen minimum hatszázas" dolog.
De a tehén odébb állt. Ma már nagyon jó minőségű lapokat lehet beszerezni, és szinte tetszőleges vastagságút. (Fogosztásban, élkiképzésben azonban sajnos még mindig nincs kielégítő választék.)
Magabiztosan állítom, hogy a Boronkay műhelyében vásárolt edzett élcsúcsú szénacél szalagok remekül muzsikálnak 300-as kerekeken. Sőt, nekem a 200-ason is. Nem kevés fűrészelés után merem ezt mondani.
Sőt! Megragozom mindezt azzal is, hogy én soha nem lazítom a szalagot éjszakára, de még akkor sem, ha tudom, hogy hónapokig nem fogom használni - noha a Makitán (amin kábé 300-as kerék van), csupán egy karlendítés a szalagot oldani, és állítgatás nélkül ismét spanolni. Ezt a szolgáltatást kizárólag lapcserekor használom. Persze, fontos hozzá, hogy milliméterre egyezzen meg a cserélendő szalag mérete minden dimenzióban azzal, aminek a helyére tesszük. Akkor működik prímán, hogy ténylegesen a perc töredéke egy szalagcsere. És mert rendre ugyanolyan szalagot cserélek ugyanolyanra, nem is emlékszem rá, hogy utoljára mikor babráltam a szalagfeszesség állító csavarját.Amikor beszámolt bim, hogy miként haladt a háromkerekűje rendbetételével sorra, érdeklődéssel olvastam minden sorát. És most is érdekel a gép viselkedése, további sorsa. Valamiért vonzalmat érzek egy ilyen háromkerekeshez Tapasztalatom nincs vele, de azt sejtem, hogy ha egy ilyen gép jó, akkor az biztos kurv@jó.
Kíváncsi vagyok tehát, hogy ha egyszer sikerül időt és türelmet kerítened a tied rendberakására, akkor mire jutsz, és miken által.
A szalaghát támasztóról is néhány szót:
Nekem van mindkét rendszerű. És mindkettőt úgy állítottam be, hogy üresjáratban is forogjon. Nem reped, nem törik a szalagom így sem. Ennek az a magyarázata, hogy nincs szerintem a föld hátán sehol olyan szalag, amiben ne lenne nyolcas, legalább kicsike. Ha mondjuk a szalag egy teljes körbefordulása során a szalaghossz 10%-a hozzáér a görgőhöz, az már forgásban tarja azt.
Amikor egy szalag messze van üresjáratban a szalagtámasztótól, akkor borítékolható, hogy sűrűn be fog repedezni a szalag munka közben. Hiszen folyamatosan "hajtogatva" van élére. És ezen hajtogatás mértéke a két kerék távolságától függ. Minél közelebb vannak egymáshoz, annál erősebben behajlik a szalag. Kevés olyan acél van, amit ez ne fárasztana ki. -
mdk01
addikt
Gondolom arról a 3 kerekesről van szó amit régen mutattál és amiről én is ígértem a képeket.
Ha igen akkor ott egy kerék átmérője 30cm. Nagyon kevés. Lehet túlfeszíted, de nem biztos, lehet csak kevés az átmérő, bár egy 0,36-os lapnak nem szabadna eltörnie. A rezonancia szintén ki van zárva, mert az egy rendes öntvény vázas gép.
Amúgy elmondom, hogy nekem is törte a lapokat ez a fűrész bár én kb. 0,5-1mm vastag lapott tettem rá ami olyan 25mm széles volt, így nem csodálkozom, bár hogy őszintén megmondjam sztem ezt sem feltételen kellene törnie.
Én nem nyúltam már hozzá évek óta mert nincsen rá szükségem, de jó lenne rendbe rakni.
A támasztó görgőnek kb. 1mm-re kell lennie a fűrész hátuljától hogy mikor nekitolod az anyagot csak akkor hajtsa meg a kereket. Viszont ez nem lehet a szakadás oka, úgy gondolom a te esetedben, vagy a kicsi átmérő a ludas, vagy a túlfeszítés. -
Zewa
senior tag
Sziasztok!
2 barátomat szeretném meglepni egy-egy borral, amiket egy ilyen, vagy ehhez hasonló "csomagolásban" adnék nekik.
Szerintetek milyen fából lenne érdemes csinálni? Nesa kolléga szerint balza fa lenne az idális. Esetleg más alternatíva kínálkozik? 2db ilyen félbevágott rönk ára nagyjából milyen magasságokban mozog, illetve beszerzés ügyileg kihez érdemes fordulni? (marás, vésés nélkül)Előre is köszi!
-
bim
veterán
válasz
Winner_hun #29651 üzenetére
A gépet a céghez vittem be. Fel se tudtam volna cipelni mert üti a mázsát .
A támasztótányértól való szakadás szerinted mennyire reális?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Samsung S23 Ultra 512/12GB Fekete / Normál állapotban / 27%-os ÁFÁS számlával / 12 hónap jótállással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest