- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeriCool
aktív tag
Sziasztok!
Próbáltam visszaolvasni, de nem találtam a témában bejegyzést. A Lidl Performance lézeres szintezőlezer vállalható kategória? -
GeriCool
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
Üdv Szakik!
Szeretnék építeni egy kerti kiülőt. kb 6*3 méteres lesz. Féltetővel, zsindellyel, nyitottan. A tartó oszlopok 12*12es és a két hosszanti oldalon az összekötő gerendák is 12*12ek.
Olyan kérdéseim lennének, hogy az oszloptartóhoz az első képen látható csavarokkal lenne hozzácsavarozva. Elég lehet a 80mm vagy kell e hosszabb. A második, hogy a 12es keresztgerendákat a második képen látható csarnak milyen hossznak kellene lennie. Kelle a dupla hossz vagy lehet az rövidebb.
Illetve a harmadik. A tetőn az első réteg lambéria lenne, utána jönne a többi. A fatelepen azt mondták, hogy erre mehet a vízzáró réteg és utána zsindely, máshol meg azt hallottam, hogy érdemes lenne szellőzetést csinálni. Tehát a lambériára ellenléc + mondjuk osb + vízzáró és a zsindely. A kérdés, hogy kelle e ez a rétegszerkezet ha alulról nyitott az egész.
Köszönöm [01] [02] -
GeriCool
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
Vettem ezekből kettőt én is, de lehet visszamegyek a maradék kettőért is. Általános felhasználásra biztos, hogy jó lenne csak a táblásítás miatt érdeklődtem. Én is 8000 pénzért vettem darabját. Szerintem jó ár. A legöbb hazai helyen 12ért adják darabját.
"Egyébként épp ma babráltam egy boltban az Irvin egykezesét. Alig tudtam letenni. A 600-as kerül 8 ezer pénzbe darabonként. Ésh kúúrvajóó."
Hát igen! Az is jó ár! És jók is! -
GeriCool
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
Szakboltban nekem is a fisher duopower-t ajánlották a lyukacsos téglához. Természetesen figyelve a méretekre, hogy a csavarnak tovább kell érni a tiplin, mert akkor tudja behúzni magát.
Nekem egyenlőre fent van minden. Igaz nálam kicsit más a tészta, mert van más alátámasztás is, de erre esküdött az eladó is.
Az igaz, hogy a hagyományos fisher vagy más jobb minőségű tiplit ki tudtam húzatni a téglafalból. Ezek bent maradtak szépen.Nekem még az is bevált, hogy kisebbel előfúrok ütés nélkül és utána a végső méretet.
-
GeriCool
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
thyeby; epmd: köszönöm a válaszokat!
-
GeriCool
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
Üdv!
Excentercsiszolót szeretnék venni. Két áldozatot néztem ki. Érdeklődnék hátha a szakik használták már ezeket és van vélemény. Amit én látok a [Bosch] -hoz könnyebben lehet csatlakoztatni porszívót míg a [Makita] -nál csak ráhúzós feltét van, viszont van plusz fogantyú.
Illetve egy kalandozás. Régebben ha 150es csiszolót akart az ember, akkor ezt a [Bosch-t] monda Mindenki legjobb vételnek. Ez most is így van? Illetve a nagyobb átmérő és erősebb motor mellett mi szólhat még?
Köszönöm -
GeriCool
aktív tag
Szia!
Először is BUÉK Mindenkinek!
Másodszor elnézést, hogy csak most írok a válaszodra. Köszönöm! Pont ezért kérdeztem meg. Sajnos nekem tapasztalat gépek terén nem sok, pláne képek alapján. Hozzászólásom előtt ki lett vesézve, hogy érdemes kis gyalut beépíteni saját készítésű asztalba (persze helyén kezelve a dolgot). Gondoltam hátha ez a ketyere megüti ezt a szintet és akkor nem kellene ezzel annyi időt elfecsérelni.
Van e esetleg ajánlás kis méretben vagy egyengetővel csak nagy méretben érdemes foglalkozni idehaza?Ha szükségem lesz kitámasztóra, akkor biztos, hogy írok még!
Köszönöm
-
GeriCool
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
Üdv!
A mai nap folyamán vettem egy [ilyen Makita] kis behajtót. A boltban azt mondták, hogy az első használatbelőtz 5 órát töltsem az aksikat. Ez olyan fura volt számomra, vagy ez így jó lehet? -
GeriCool
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
Üdv Szakik!
Merülő vásárlásán gondolkodom. Nekem ilyennel még nem volt tapasztalatom.
Két áldozat között ajánlottabb valamelyik vagy egykutya. Kb egy árban lenne mindkettő, mivel a Makita mellé még kellene venni sínt. Próbáltam rákeresni, de csak egy véleményt találtam.
[Bosch GKT 55GCE]
[Makita SP6000J]
Köszönöm előre is! -
GeriCool
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
Köszönöm hozzászólsásod. Én is pont egy ilyen ácsfűrészt cserélek le. Nekem is asztalba van beépítve, de valahogy sose készül el. Ezért is lett a csere
-
GeriCool
aktív tag
Üdv! Hátha Valakit érdekel, mert vásárlás előtt áll. Én is rendeltem 😁
Illetve lenne is egy kérdésem vele kapcsolatban. Lehet külön rendelni olyan sínt amin a vezető fut? Hogy meg lehessen hosszabbítani a vágási szélességet.
Köszönöm -
GeriCool
aktív tag
Soká!
Jogos, ott az 5 pont. Pedig szokásom nevet írni, de most mobilról tettem meg ezt és valószínűleg lustaság volt.
Elnézést!Rögtön az írásodhoz kapcsolódva. Esetleg fűrészlap beszerzési forrást ajánlani (márka vagy szakbolt). Pesti előnyben, de természetesen bármit meg lehet ma már rendelni netről (bár a személyes találkozót részesítem előnyben).
-
GeriCool
aktív tag
generatoros köszönöm válaszod
-
GeriCool
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
A napokban volt szó itt házi tervezésű vezetőről. Ajánlottam ötletnek a makita mlt100-as vezetőét. Én megvettem. Csak tájékoztatásnak írom, hogy jelenleg egy rövid 30x30as alu L profilon próbáltam. Azon tényleg működik a dolog. Még az alu profil beszerzés alatt. Utána tudok majd többet írni róla, ha valakit érdekel.
-
GeriCool
aktív tag
Szép napot!
Olyan segítséget szeretnék kérni, hogy lenne egy Metabo DH330-as vastagoló gyalum. Eddig 1-2 alkalmat volt használva. Legutóbb kb fél éve. Akkor semmi gondom nem volt vele. Most szükségem volt rá a napokban. Viszont az anyag amit gyalultam - régi fenyő - valamiért nehezen akart keresztül menni a gépen. Nem fogtam nagyot, anyagvastagsága a léceknek kb 20mm, 5-6cm széles és kb 90cm hosszan. Nagyon nehezen vitte be, sőt sokszor meg is állt, úgy kellett áttolni-húzni. Még a gumihenger nyoma is meglátszott.
Azt tudni kell, hogy a műhelyben hideg van. kb 7-10 fok között volt.
Szóval emiatt lehetett vagy esetleg más tipp? Illetve mivel szokták a gumihengereket tisztítani. Sima vizes ronggyal?
A segítséget köszönöm -
GeriCool
aktív tag
Szia!
Én is régóta akarok csinálni egy normális vezetőt csak időm nincs rá. A tervek a fejben megvannak.
Viszont a napokban találtam rá ezekre a videókra.
[link]
[link]
Ezekben egy Makita mlt100 vezetőjét használja. Kell hozzá még 30x30 szögvas. Maga a vezetőt külön is meg lehet kapni. Ez talán nem akkora munka. Én kehet, hogy megpróbálkozom vele
[link] -
GeriCool
aktív tag
Üdv!
Vágódeszkát szeretnék csinálni. Ahogy én tudom bükkből a legjobb elkészíteni. De Valaki itt írta, hogy cseresznyéből csinált és elfogadható. Én is szeretném cseresznyéből csinálni, de lenne egy olyan kérdésem, hogy a dió mennyire lehet alkalmas erre. Illetve szeretném keverni a kettőt látványként. Világos-sötét.
Választ előre is köszönöm. -
GeriCool
aktív tag
ok. Köszönöm
-
GeriCool
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
Üdv!
A kocka el lett vetve. Megvettem a Metabo dh330-at. 2016-os példányt 158 db ezresért. Vettem hozzá egy tartalék késpárt is. Itt 20k ért adták. Lehet, hogy van olcsóbban, de most akkor el vagyok látva. Ki lett próbálva bár kutyafuttában, mert nem volt időm.
Szóval a készülék hangos mint az állat (mondjuk mással nincs tapasztalatom). A forgácsot nagyon szépen el lehet szívni. Kb 50-60mm (nem mértem) megy ki a forgács, de 100mm csövet is rá lehet tenni. A magasságállítás könnyedén, gördülékenyen megy. Tolófát, késbeállítót és elszívócsonkot adtak hozzá. A váz az nagyon masszív és jók a fogantyúk kialakítása. Stabil szerkezetet mutat. Egy nagy negatívum számomra, hogy a elszívócsonk felszerelése után a hátsó asztal nem hajtható fel, pedig nekem kellene, mivel szekrényben tárolnám.Még tanulnom kell az eszköz a használatát. Az anyag betolását határozottan kell tenni, mivel ha nagyon lassan toltam be, akkor a henger egy kicsit megdöntötte.
A gyalulási képről majd teszek fel fotót, mert ezzel kapcsolatban is lenne kérdésem.Amit még kérdeznék, hogy a késeket idővel mivel szokás tisztítani, illetve a gumihengert. Ez nagyon felszedi a koszt.
Köszi a válaszokat előre is és remélem nem volt fárasztó. Gondolom sokaknak unalmas lehet, mivel a szakmában vannak vagy már régebb óta dolgoznak ilyen eszközökkel, de lehet, hogy lelkes amatőröknek jó lehet

u.i: azért a matricán a made in Taiwan olyan nem odaillő
-
GeriCool
aktív tag
Köszönöm ajánlásodat! Sokat gondolkodtam én is ezen. De végül arra jutottam, hogy inkébb megveszem a metabot. Most 160 körül mozog az ára. Csak egyszerűen nincs időm elmenni.
Viszont az egyengetővel bajban leszek, mert a helyhiány miatt nekem egy mobil verzio kellene.
Az a baj, hogy itthon kos méretű egyengetőt nem lehet kapni csak kombiban. Azok meg olyanok amilyenek.
ilyen kellene -
GeriCool
aktív tag
Köszi! Esetleg megvan még a beszerzési forrás vagy eseti vétel volt?
-
GeriCool
aktív tag
Üdv!
Végül úgy nézz ki, hogy dh330at venném. Két kérdést szeretnék feltenni. Az egyik, hogy ezeket a késeket lehet éleztetni ha jól emlékszem?
Illetve a másik, hogy annak idején volt róla szó a kések beszerzés forrásával kapcsolatban csak nem találom. Jelenleg 28 ezer körül mozog úgy átlagban, de valaki ennél olcsób és jó megoldást talált.
Köszönöm előre is. -
GeriCool
aktív tag
Sajna kifutottam az időből. A Jetnél lehetne kapni kombit 150 körül és vastagolót 120ért. Ezek eddig azért nem jöttek szóba, mert nincs sok tapasztalat velük. Kell hogy mobil legyen. Ezt eddig nem írtam. A 150ért pedig a kombi formailag úgy néz ki mint az olcsó kombi gyaluk. Ha lenne tapasztalat és ajánlás, akkor lehet, hogy beleugranék, de inkább biztosra mennék. A metabot és makitát meg sokan dícsérik.
-
GeriCool
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
Üdv!
Tudom lerágott csont, de még mindig vacilálok.
Metabo dh330
Makita 2012nb
Ki melyikre szavazna?
Csak hobbyra! -
GeriCool
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
Köszi! Még nem volt időm hívni őket /elmenni hozzájuk. Nlg a csövet sem kérdeztem meg. De ismét köszönöm!
-
GeriCool
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
Köszönöm. Majd megnézem. Nem gondoltam volna, hogy lehet náluk kapni ilyet.
-
GeriCool
aktív tag
Tudnátok nekem ajánlani budapesti helyet ahol 110es flexi csövet lehet venni elszívóhoz. Köszi
-
GeriCool
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
Annak idején én is nagyon nézegettem ezt a masinát. Csak a végösszeg meg bizonyos kérdések (amire most meg is adtad a választ) merültek fel. Végül letettem róla. Az említett Papas videókat én is nagyon kedveltem, pont azért mert a hiányosságokra ő is felhívja a figyelmet, sőt orvosolja is. Igaz ő rögtön rászerelt egy ilyen vezetőt pluszba. Ha a kettő árát nézed, akkor már azért elgondolkodtató. Viszont nagyon vonzó az öntvény asztal.
Egyébként én is pont AskWood_Man-től néztem ki egy T-square vezető építését. Csak sajna várat magára..
-
GeriCool
aktív tag
Köszi az észrevételt! Azért kipróbálom a szűkítést, mivel jelenleg egy gépem sincs aminek 110es csonkja lenne. Majd a körfűrészt akarom úgy átalakítani, hogy tudjam csatlakoztatni, illetve a gérvágónál. Ennek ugyan is van egy doboz építve és hátul ki lehetne alakítani az elszívást. Nem jönne minden vissza az arcomba. A szűkítést a kézi gépek miatt gondoltam.
-
GeriCool
aktív tag
Szia!
El kell, hogy keserítselek, mert megvettem a kis masinát (bocs). Egyébként a Budakalászi Obiban volt. Állítólag kiállított darab volt. Garit megkaptam. Ki is próbáltam. Működik. Természetesen jobban szív mint a kis philips porszívó
.
Viszont ami nagy meglepetés volt számomra, hogy sokkal hangosabbra számítottam. Egészen meglepődtem a hangján. Pedig kertvárosi környezetben próbáltam ki (néma csend mindenhol este kilenckor).Esetleg erre gondolat?
-
GeriCool
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
Egy picit talán off.
Kimondottan hobbysta felhasználó vagyok. Lenne egy Hunday kék csoda eladó az egyik OBIban. Az eredeti árát biztos, hogy nem éri meg, de mivel kiállított darab így 27.000 odaadnák. A gari is jár (1év). Kérdezném, hogy esetleg használ e Valaki ilyet vagy érdemes ennyit kiadni érte?
Köszi -
GeriCool
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
Köszönöm az ajánlásokat!
A baj, hogy én csak hobbysta vagyok. Nem tudom, hogy merre lehetne ezeket a lapokat beszerezni (nyílván a google a barátunk). Megvallom őszintén ebből a hármasból én csak a Leitzet ismertem. A freud lapok is nagyon jók, ennek még tudom is a beszerezhetőségét (szeretnék elmenni érte - a kiszállítós dolgokat nem szeretem) csak a Freudtól egy olyan lap amit a CMT és Feldertől linkeltem azok már 20 vagy afölött járnak. Ezért is szerettem volna olcsóbb megoldást találni. De akkor lehet, hogy nem marad más megoldás mint hogy mélyebben a zsebbe nyúlni vagy kivárni a CMT lapot. -
GeriCool
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Akartam egy ilyen CMT lapot rendelni, de egy hónap várakozás után még egyet kellene várni. Néznék mást.
Ezeket néztem ki. Mivel a Felder márka elég nagy név szerintem, ezért gondolom, hogy ezek is alkalmasak lehetnének. Főleg az jelenlegi áruk miatt. Mivel nincs tapasztalatom gondolom ezek is vannak olyan jók mint a linkelt CMT.
Felder lap 1Felder lap 2
Az első az azért szimpib, mert az több fajta fához jó csak ha nem lenne elérhető, akkor legyen egy másik alternatíva.
Kösziszerk: találtam még ezt is
-
GeriCool
aktív tag
Szia! Annak idején én is nézegettem ezt a gépet csak sajna, akkor se tudtak róla mondani semmit, nem volt tapasztalat. Ezért nem mertem bevállalni.
Nekem végül egy Pali923 által már linkelt Makita 2712 asztali lett. Ez volt akkor olcsón. Én végül asztalba építettem és úgy volt, hogy építek hozzá egy állítható vezetőt, de sajna ez azóta várat magára.
Azt el tudom mondani, hogy a dőlésszöget szar állítani, mert a gép két végében ilyen anyák rögzítik és az egész géptest fordul amit neked kell megtartani. Tehát közel sem precíz. A magasságállítás az még tűrhető. A motor csöndes és nekem eddig még nem sikerült megakasztani, igaz szinte csak puhafát vágok.
Viszont a hozzáadott lap szerintem karcsú, mivel maga a lap 1,8 vastag és a 315 méretben könnyen hajlik nagyobb vágásmagasságnál nem lesz derékszög.
Én most rendeltem egy ilyen lapot. Ha megérkezik akkor tudok nyilatkozni róla.
Szóval nekem akkor nem volt más alternatívám. Az általad linkelt Bernardo gépet nem mertem megvenni a fent említettek miatt és akkoriban az ajánlott körfűrészek 300.000 körül mozogtak.
Most jelenleg számomra nem lenne kérdés, hogy a Boscht venném. Még el is gondolkoztam, hogy venni egy ilyet, de előtte túl kéne adni a Makitán és nem hiszem, hogy sokan keresnének ilyet. -
GeriCool
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
Üdv. Érdeklődnék, hogy parafát lehet e faragasztóval ragasztani. 4mm parafalapot szeretnék mdf-re. 60x90cm méretben. Gorillám van otthon (ragasztó). Az ember rá akart beszélni valami saját ragasztóra. Kérdezném, hogy kell-e.
-
GeriCool
aktív tag
Üdv! Lehet, hogy sikerül kispórolni egy kis (sok) pénzt. Ha igen, akkor beruháznék egy vastagológyaluba. Sokáig a Makita az ára miatt kiesett, de most ezt is levitték 200k alá. Szóval 190.000 lenne az ára a másik alternatíva pedig A metabo DH330 amit 160.000 környékén lehet megkapni.
Érdeklődnék, hogy melyik az ajánlottabb. Ha jól emlékszem a Metabonál drága a késpár a relatíve olcsó gép mellé.Illetve csak egy kalandozás, hogy valaki használt e már olcsóbb kategóriás egyengető-vastagoló kombót. Pl Güde, Einhell vagy akár ilyen PowerPlus POW 204 gépet.
Mindkét verziónál hobby szintről lenne szó. Főleg puha fához.
Köszönöm -
GeriCool
aktív tag
ok. Köszi'
-
GeriCool
aktív tag
De ez a megoldás lenne a legjobb számomra is. Csak azért kérdeztem meg, mert régi a festék rajta és ilyennel nincs tapasztalatom, hogy érdemes e fáig leszedni vagy csak az általad javasolt felületi megmunkálás is tartós eredményt hoz.
-
GeriCool
aktív tag
Üdv!
Két kérdésben szeretnék segítséget kérni. Bratyóméknál jön a gyerek és találtak egy régi babaágyat és teljesen beleszerelmesedtek. Csak fel kéne újítani. Festék le, kijavít itt-ott majd lefest. Viszont nem tudom, hogy elég csak lecsiszolgatni vagy ezt már esetleg hólégfúvóval kell leégetni. kaptam képet nem túl jó minőségű remélem használható
kb 30éves a festék rajta
A másik meg, hogy szeretnének fenyő palló élét legömbölyíteni viszonylag nagy méretben. 16mm vagy 19mm stábmaróval. A kérdésem, hogy ezt be lehet vállalni felsőmaróval vagy ezt már valami nagyobb géppel kellene. Egy 1650W Makita M3600 (Mactek ) gép lenne rá. Én eddig csak 3-6mm gömbölyítettem.
Ez nem rég lett véve ezért nem tudom még, hogy mit tud (nem volt idő kipróbálni)
Köszönöm -
GeriCool
aktív tag
Szia! Az, hogy állványba szerelhető az jó kérdés majd megkérdezem. Az asztalba való szerelést meg majd a kialakítása határozza meg, de a lidlis marónál le lehetett szedni a talpát és úgy rögzítettem volna fel. Most lett volna a projekt, de mint említettem tönrement. Amúgy meg majd átlátszó plexi lapra lesz felrögzítve és majd az asztalba ez lesz bemarva
-
GeriCool
aktív tag
Köszönöm a biztató szavakat. Megrendeltem. Majd jövőhéten megyek érte.
-
GeriCool
aktív tag
Üdv!
Sajna tönkrement a marógépem. Mivel szülinapom van, ezért beruháznék egyre. Nekem csak hobbyzásra kell. Eddig el voltam egy lidl-ben kapható felsőmaróval. Nem volt egy erőgép, de ennek legalább nem lötyögött a szára mint a zöld bosch, BD, Ryobi gépeknek.
Sajna a keret most is csak 40K (ez a teteje). Ezért az árért nagyon nem kapni jó minőségű használt iparit sem. És mivel szeretem az új dolgokat, ezért beruháznék erre.
Egyszer már kérdeztem ezt a jószágot itt a fórumon, de akkor még nem volt vele tapasztalat. Próbáltam rákeresni, de nem találtam vele kapcsolatos bejegyzéseket. Szóval máig akciós ez a készülék és kérdés, hogy megéri e az árát vagy van jobb lehetőség. Általában fenyővel dolgozom néha kőris és beépíteném asztal alá.
Segítséget előre is köszönöm. -
GeriCool
aktív tag
Jó estét!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Lenne egy Parkside-os felsőmaróm. Sajna vagy fél éve nem használtam és a benne lévő marószárat nem tudom kivenni. A rajta lévő lock gombot amikor benyomom és próbálom kinyitni egyszerűen átugrik (nem bírom kézzel benyomva tartani) a reteszen. Gondolom valami műanyag lehet.
Erre szeretnék valamilyen ötletet, hogy hogy lehetne ezt orvosolni.
A segítséget előre is köszönöm!
G -
GeriCool
aktív tag
Üdv!
Végül nem találtam mást így az ágyrácsnak maradna a 18mm rétegelt lemez. 75mm szélességben elég lesz kb 50mm helyközökkel? -
GeriCool
aktív tag
Köszönöm Mindkét választ - AndrewBlase - . Akkor szerintem marad ez a megoldás ha nem találok a közelben valami elfogadható fatelepet. Majd később kicserélem ha nem tetszene. A vágást, csiszolást, élmarást meg tudom én magam oldani, amúgy is így terveztem volna.
Sajna a megbolondított dolog nem megy az most nem fér bele az időbe. Örülök ha lesz időm megvalósítani a felújítást. De majd egyszer nyugdíjas koromban... ja nekem olyan nem lesz
-
GeriCool
aktív tag
Üdv Fórumtársak!
Nem olyan rég kérdeztem, hogy milyen legyen majdan az ágyrács egy ilyen Ikea hack back elkészítésű ágyon. Megegyeztünk, hogy kőris az nagyon is jó, de ez sajna már nincs készleten. Így néztem volna valami mást, de a jelenlegi készlet szerint luc fenyő lenne 20x95 méretben. Ez annyira nem szimpi, valószínű nézzek máshol anyagot.
Viszont amiért leírtam ezt és végül kérdeznék: az itteni eladó azt javasolt, hogy a fenyő könnyen törhet stb. Ők azt szokták javasolni, hogy 18-20mm nyír rétegelt lemezt vágjanak 70-80mm szélességben és az nagyon tartós. Kérdezném, mert valahogy ez nekem fura, hogy nagyon elvetemült ötletnek hangzik ez? -
GeriCool
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
Sajna kőris nem lesz, mert a budakalászi Zatikban elfogyott. És vannak olyan termékeik amiket beszereznek és utána több nincs. Marad a fenyő vagy a bükk. Természetesen csiszolva, lekerekítve és felület kezelve.
Igen a szélre és ágyvégre én is tervezek valami matractartót, hogy ne csúszkáljon el. De köszönöm az észrevételt.
-
GeriCool
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
Akkor ez lesz a megoldás. Én nagyon szeretem ezt a fafajtát.
Más: ahol vásárlom ott 22mm forgalmazzák. Nyílván a merevséggel nem lesz gond és kell is, mivel a lurkók is biztos, hogy fognak rajta ugrálni (meg gondolom mi is), csakhogy emiatt szerintem nem igényel semmi különös kezelést vagy érdemes azért valami lakkal lekezelni? -
GeriCool
aktív tag
Köszi dzépen. Nagyon jó kis kuckó. Azt elfelejtettem mondani, hogy két felnőttnek lesz. Sajna csak így tudjuk megoldani a gyerekek szétválasztását és kellene még pakoló hely a nappaliban. Mondjuk a videóhoz képest nekünk kicsit kisebb lesz a magassága. A 64cm magasságú lesz az alap.
Amúgy a fiamnál én is így csináltam meg, hogy az ágyát megemeltem és az ágya alá egy kis kuckót csináltam. Ezt öröklo meg most a lányom.
Szép a falatok nagyon!! -
GeriCool
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
Persze elfelejtettem mondani, hogy csak wc papírt illetve 1-2 tisztíószer lenne rajta. Tehát súly inkább csak saj áll t maga. De, akkor említem neki, hogy ilyen bútorlapba nem való. Vagy ragasztunk vagy látszik. Köszi!
-
GeriCool
aktív tag
Üdv!
Olyan segítséget szeretnék kérni, hogy egy ismerősömnek kell csinálnom egy kb 120-150cm hosszú 10-12cm mély polcot bútorlapból (18mm). Viszont szeretné, hogy a felfüggesztés ne látszódjon.
Nézegettem a rejtett polctartókat és azokat általában 22-25mm anyagvastagságtól ajánlják.
Szóval a kérdés, hogy tudtok e ajánlani olyan megoldást ami a 18as bútorlapba is megoldható és budapesti beszerzéssel. Köszönöm! -
GeriCool
aktív tag
Tisztelt Fórumtársak!
OFF-ba rakom mivel nincs köze a faiparhoz, viszont az írások ból számomra kiderült, hogy sokan közületek olyan ezermesterek és megválogatjátok amit vesztek. Szóval apósomék vennének magasnyomású mosót. Két kiszemelt áldozat van. Az egyik a Karcher K2 Homea másik pedig a Bosch AQT-35-12készülékek lennének. A Karchert 42K, a Boscht 36K pénzért adnák. A paraméterek szinte azonosak, a hozzáadott kiegészítők is. A kérdés, hogy van e valamilyen tapasztalat akár az egyikkel, akár a másikkal. A boltban az eladó a Bosch-t preferálta, mivel állítólag abban fém szerkezetek vannak a Karcherben pedig műanyag. Válaszokat előre is köszönöm és elnézést az OFF-ért. -
GeriCool
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
Hát ne is mond. Ezt a témát már körüljártam én is. A bosszantó, hogy kb 200.000 forintnak megfelelően nagyon kis pofás gépeket lehet már kapni. Nem is beszélve ha az ember egy picit mélyebbre nyúl úgy kb 350-ig ott már egy jó erős Grizzly-t is tud venni. Ami szerintem már asztalosoknak is megfelelne.
A New Yankee Workshop-os videókat nézve egyszer Norm Abram is bemutatja, hogy amerikában hány szegmense van ezeknek a körfűrész asztaloknak. 5 vagy 6 kategóriában, azaz minden méretben és szintnek megfelelően mindenki megtalálja magának a megfelelőt. Hobbytól a profi kategóriáig. Bosszantó!
Egyszer csillant egy halvány reménysugár, hogy ismerősön keresztül tudok hozatni kintről konténerben, de sajna nem jött össze. -
GeriCool
aktív tag
Thyeby, Speciali: Kicsit késve, de köszönöm a válaszokat!
Kipróbálnék már egy jobb lapot. Néztem is a Freud-okat, de azok még ennél az árnál is drágábbak. Gondolkodtam egy hossz- keresztvágásos lapon, de azt itt kitárgyaltuk, hogy egyikre sem lesz igazán jó. Ezért valahol elkezdve vennék egy hosszra valót, majd később egy keresztvágáshoz is. Ezért néztem ki ezt a CMT lapot. Ha megrendelem és lesz vele tapasztalat, majd írok róla egy pár sort.
-
GeriCool
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
Szia a megjelölt fűrészt én személyesen nem ismerem, de helyette hasonló árkategóriában tudom ajánlani ezt a Maktec gépet. Nekem ilyenem van és használtam egy darabig beépítve. Fenyőre és rétegelt lemezre teljes jó volt. És még nem is volt benne valami komoly lap. Igaz a gyárit lecseréltem, de csak valami 3000-4000 forintos makita lapra. 3 cm vastagabb anyagokat és keményfát nem vágtam vele. Ezekről nem tudok nyilatkozni. A derékszöget tartotta nálam, azzal nem volt baj.
-
GeriCool
aktív tag
Szia! Az én cégemnél is van egy ABAC kompresszor. Igaz nem fényezésre használjuk, de minden nap használatban van. Én 10 éve vagyok itt és már előtte itt volt a készülék. Szerintem 14-15 éves lehet. Még egyszer sem kellett hozzá nyúlni.
Ha sok pénzem és helyem lett volna, akkor én biztos, hogy ezt a márkát preferálnám. Természetesen máshonnan is hallom, hogy talán az egyik legjobb márka. -
GeriCool
aktív tag
Hali!
A Megyeri út (Budapest) eleje környékén vagy egy kimondottan konyhapultokkal foglalkozó cég. Nagyon sok a választék és természetesen minden egyéb kívánságot is teljesítenek.
Én itt csináltattam kb 8 éve a pultot. Igaz drágább mint az átlag, de nagyon jó anyagból van. És az előkészítés is páratlan volt. Remélem még megvannak és ugyanilyen jó a minőség. -
GeriCool
aktív tag
Gratula nagyon szép munka! Valakinek szép karácsonya lesz.
Minden Kedves Fórumozónak Kellemes Ünnepeket Kívánok!
-
GeriCool
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
Lézerrel. Kivágás és gravírozás. Pl Trotec Speedy 300
-
GeriCool
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
Szerinte a Maktec gépek nem rosszak. Pont a mi szegmensünket célozták meg. Sőt!
Igaz nem tudom, hogy mennyire van alapja, de kereskedőtől hallottam, hogy van olyan Maktec gép amiben ugyanúgy Makita belső van. csak úgy többet el lehet kérni.
Kollégám az én biztatásomra vett egy ilyen körfűrészt és mellé egy Li behajtót és egy excentercsiszolót. Kb egy 30 m2-es tetőteret csinált meg velük. Padlóra osb lapokat vágot, oldalra gipszkarton rakot. Ezeket csavarozta és a végén a leglettelt oldalfalat a csiszolóval csiszolta. Jelentem nagyon tetszett neki a gépek és gondolom még egy darabig hű barát lesz mindhárom eszköz.
Szóval jó szórakozást a géphez és teszteléshez és az ujjakra vigyázni. -
GeriCool
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
Hali!
Előző írásomban írtam , hogy szerintem stabil a talpa. Szöget idáig egyszer vágtam vele (45). Annál semmi probléma nem volt. Viszonylag gyors az állítása is.
A levágandó anyag az egyenes lesz az tuti. Amikor nekem kellet dekopírral ajtót vágni..... Miután megvettem a körfűrészt hát egy más világ tárult elém.
Amikor bútorlapot vágsz és van időd, akkor meg lehet próbálni, hogy levágás után még néhány tizedet lemarsz belőle. Nekem ezzel szebb lett a bútorlap. Természetesen ha van maród. -
GeriCool
aktív tag
Szia!
Igyekszem a kérdésekre építő jellegű válaszokat adni, de sajna kevés gép fordult meg a kezemben.
Ami benne volt lap az egy tényleg ritka fogazású volt, nem volt szép vágásképe. A vágandó anyag végén mindig nagyot szakított. De a lappal amúgy semmi baj nem volt. Egy egyszerű, durva lap.
Igaz azt mondtam, hogy összehasonlítási alapom nincs, mivel apósom kiváló Lidl körfűrész terméke forgott még a kezeim között. Természetesen ezzel a készülékkel összehasonlítva a talp kiképzése jóval masszívabb, még asztal alatt se deformálódott el. A szögállítás két műanyag szárnyasanya kilazítása után kényelmesen állítható. A hangja az említett Lidl termékhez képest barátibb. Az inkább visít. A súlyeloszlása is kényelmesebb a Maktec terméknek. A forgácskivetője úgy van megoldva, hogy nem fújja az ember arcába a fűrészárut. Szemben a Lidlissel. Viszont ami nem szimpatikus a Maktec kivezetésében, hogy a csonkot ilyen féloldalasra vágták le és porszívót nem lehet hozzá csatlakoztatni vagy csak valami mókolással, ellentétben a Lidlissel.
Összességében szerintem jó kis termék, pláne hobbystáknak. Én még sokat fogom használni a másik mellett is.
Gondolom azért ez olyan lehet ha az ember a semmi után kap egy Opelt övé a világ. Viszont ha kipróbál egy jobb verdát már is észreveszi a hiányosságokat.
Most így hirtelen ennyi -
GeriCool
aktív tag
Hali!
Nekem is ilyen gépem van. Számomra is ez volt az első körfűrész amit használtam így összehasonlítási alapom nem volt. Nekem nagyon tetszik a készülék. Én egy időben be is építettem asztal alá. Rétegelt lemezt, frnyőt vágtam sokat. Ezekkel nem volt bajom. A teljes vágásmagasságát talán még én sem használtam ki, de 3-4 cm teljesen jó az említett fa típusokhoz. Erőlködést nem tapasztaltam. A hozzáadott lap egy ritka fogazású alap korong. Tüzifa vágására alkalmas, de szerintem cseréld alapból. Én csak 3-4000 forintos Bosch lappal támogattam meg, de lehet, hogy egy kategóriával megérdemelne jobbat ha olyan munkáid lesznek és csak ez a géped lesz. Én nem tettem meg, mert közben beszereztem egy másik gépet. Mondjuk bútorlapot azzal sem fogsz szépen vágni, ahhoz szerintem sokkal mélyebben a zsebbe kéne nyúlni.
Én a hozzá szerkesztett asztallal és vezetősínnel pontosan tudtam vele dolgozni. Kicsit hangos, de ha jól tudom a szénkefés kialakítása miatt van. Viszont kívüről lehet szerelni, amit otthon házilag meg tudsz tenni.
Ha valami még érdekel, akkor termüszetesen írj, remélem tudok rá válaszolni.
Üdv -
GeriCool
aktív tag
Gratula a munkához, nagyon szép! Én is nagyon szeretem a kőrist.
Hány réteget kapott a lakkozás és mivel hordtad fel? Köztes csiszolást Te mekkora szemcséjű papírral csináltad? -
GeriCool
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
Szia!
Igaz ez drágább a unimaxos vésőkészletnél, de talán még elfogadható ára van. Nekem egy ilyen készletem van. Cseh véső a Narex és állítólag válalható márka. Ez a barna műanyag fogantyús, de szerintem jó minőségű és nem csúszik. Igazán a lényeg az élezésen lesz.
Ennél a cégnél lehet darabta is venni, de forgalmaznak stanley vésőket is. Van netes rendelés, rendes csapat. Én szinte az összes gépemet tőlük vásároltam. -
GeriCool
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- OLED monitor topic
- Villanyszerelés
- Kutya topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gitáros topic
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- sziku69: Szólánc.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- További aktív témák...
- Roborock Q5 PRO robotporszivó (garis)
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- ASUS TUF Gaming F16 Laptop! i7-14650HX / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- HP EliteBook 840 G8 14" i5 1145G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo X1 Carbon G11 Core i5 1335U 16Gb Ram 256Gb NVMe Touch Gyári Lenovo Garanciás
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 11 i7 / 32GB / Garancia 2026.11.19
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.