Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#28651) epmd válasza thyeby (#28648) üzenetére


epmd
tag

Volt a Discovery-n a hogyan készült című műsorban a fűrészlapgyártás.Azt hiszem a Leitz gyárban voltak,ha jól emlékszem,és köztök mutattak egy Festool lapot,lehet hogy ők a beszállítók :F

(#28652) thyeby válasza martong (#28645) üzenetére


thyeby
őstag

Vettem egyszer egy tükörkamrás fényképezőt, amihez egyből be is szereztem egy tripodot. Ezt aztán kisajátítottam, és applikáltam rá egy tartó bizbaszt, ami ott tartja nekem a 100-as elszívó csövet, ahol éppen dolgozok. Plusz megy a porszívó is. Ezzel tudtam egy léptéket ismét javítani a hatékonyságon, de ez sem 100%-os megoldás. Pl a gérvágón van 30-as elszívó csonk, ahova a por 90%-a be is megy. A maradék 10% egy jó részét meg oldalról odatartott 100-as cső szívja el. Vagy ugyanezt a 100-as csövet odateszem az oszlopos fúrógép (aminek ugye gyárilag a világon semmi elszívása nincs) tokmánya mögé.

Vannak olyan gépek, amin rendkívül jó a porelszívás. Ilyen pl a legendás Festool 150/3-asa (Excenter csiszoló). Egy porszemet nem hagy maga alatt. Szó szerint értendő.

Képes elszívni a forgácsot is a porszívó, és a port is a forgácselszívó. Ha forgácselszívóval szívjuk a port, akkor annak az a veszélye, hogy finoman porlasztva vissza is kaphatjuk. Ha porszívóval szívjuk a forgácsot, akkor meg - és most fogod érezni, hogy miért írtam, hogy melyik mire való:
- A forgács természete, hogy sok keletkezik, és az gyorsan gyarapszik. Tehát a Te újsütetű régi matebó ASA portündéred icipici tartálya gyakorlatilag azonnal megtelik.
- A porszívók csőátmérője általában 30mm-és 40mm között van. Ez a forgácsnak igen szűk hely. Ha hosszú forgácsszálak keletkeznek (Egy 400-as gyalugépnél ugye negyven centi hosszúak), akkor az könnyen, hamar megakadhat valahol a gégecsőben. Ebben a pillanatban el is dugul, mert a többi repkedő forgács egyre csak további fojtást csinál.
- Ugyan írtam volt, hogy nagyobb tartály esetén egy Thien szeparátorban a vákum nem csökken gyakorlatilag szerintem, de időközben elgondolkodtam ezen. Feltétlen kisebb lesz a vákum, csak egy bizonyos méretig ez elhanyagolható mértékű. Ezt úgy okoskodtam ki, hogy Tibi vazze, ha egy 5 m³-es tartályra teszünk egy porszívót, akkor nem 200mbar nem lesz a nyomás, de húsz se nagyon. Tippelem tehát, hogy egy ilyen kiegészítő ciklon egészséges mérete egy átlagos ipari porszívóhoz 40-50 liter lehet. Ugyanakkor egy átlagos forgácselszívó zsákja minimum 100 literes. Akkor, ha csak egy zsákos az elszívó.

Gondolom, Te a marógép elszívására gondoltál, hogy az forgácsot is és port is ád.
Nyugodtan használd erre a célra a metibódat.
Esetedben nem annyira élet-halál kérdés az abszolút pormentes környezet. Annak visítottam én, aki napi sok órában terheli magát keményfa porral éveken, évtizedeken át. Nem mindegy, hogy 3 cent konyakot iszunk naponta, vagy 3 decit.

Hulladék:
Aki tisztán faforgácsot/port gyárt, annak könnyebb dolga van, mint Neked. Mert az választhat, amire lehetősége és/vagy igénye van:
- kiváló komposzt alapanyag
- gyomirtó hatású pl kisfák tövébe
- elégetheti, melegedhet mellette
- csúszásmentesítheti a ház előtt a jeges járdát, garázs lejárót, etc.
- egyes fafajok, mint az akác és a bükk, kiválóak húsok füstölésére
- kukába dobhatja

Mivel Te gyakorlatilag csak bútorlappal operálsz, ezért elméletileg fent soroltak egyikével sem számolhatsz, mert veszélyes hulladéknak számít a porod. Szerencsére olyan kicsi mennyiségben hobbizol, hogy annyit nagy valószínűséggel büntetlenül kidobhatsz a kukába.

Több fa van, mint asztalos!

(#28653) Hooligan1990


Hooligan1990
csendes tag

Üdv!

A minap lamelloztam forgácslapot, olyan méretekkel kellett dolgoznom hogy csak a szobában tudtam lamellózni. Amivel önmagában nem volt baj de az elszívást meg kéne oldani, rákötöttem az LG porszívómat megpróbáltam működik szívott rendesen. Kb. 70db-ot kellett marni elindítottam mindent,végeztem leállítom a marót,akarom leállítani a porszívót de már nem ment. A porszívó doboza tele volt,és olyan forró volt hogy útközben leoldott,megvártam még lehűl, működik.
Aki ilyesmire adja a fejét ne tegye nem erre való! :DD

"Ha könnyű a kalapács a szög visszaüt"

(#28654) mdk01 válasza Hooligan1990 (#28653) üzenetére


mdk01
addikt

Elképzelhető, hogy nagyon lefojtottad a a porszívót, vagy/és a sok apró por eltömítette a zsákot.Esetleg a porszívó függőlegesen volt, csak mert azt nem szeretik.

(#28655) thyeby válasza Hooligan1990 (#28653) üzenetére


thyeby
őstag

Épp nyolc éve indítottam a vállalkozást.
Tőkeszegény voltam, de nagyon, és rengeteg szerszámgép hiányzott még. Ezért aztán a porszívót kényszerből akkor én csak egy jó kiegészítő kelléknek tekinthettem, de nem birtokolhattam. Kényszerűségből levittem a lakásból a noname kis idegbajos porszívónkat, és az szívta el a port egy tíz méter hosszú gégecső segedelmével. Ez a rémes toldás a rémes nagy hangja miatt kellett. Több, mint egy éven át ment. Volt, hogy napokon át 8-12 órán át egyvégtében. Volt, hogy mint komoly kezdő, szépen elfelejtettem üríteni, és a 10 méter cső is színig tele lett. (Na, azt jó móka volt onnan kipiszkálni. :K ) Az meg csak ment, ment és ment legnagyobb ámulatomra, míg meg nem vehettem életem első "ipari? :F " porszívóját a lidiből.
És ez a "zombi " megvan ma is valahol. Igaz, már nem bír szívni, nohanyugdíjaztatásának napján ezt nem így érzékeltem - vagy másképpen fogalmazva azóta alaposan elkurvultam. (Megtehettem.) Kihullottak a fogai, megőszült, meghajlott a dereka, de nincs szívem kidobni. Úgy tekintek rá, mint egykori szolgálatkész és hűséges kutyára. Sosem dicsekedtem ezzel, de nálam az a gép aranyérmet kapott. Mert akkor tartott ki mellettem, amikor a legnagyobb sz@rban voltam.

Több fa van, mint asztalos!

(#28656) Hooligan1990 válasza thyeby (#28655) üzenetére


Hooligan1990
csendes tag

Szükség törvényt bont. :-)

"Ha könnyű a kalapács a szög visszaüt"

(#28657) Madmax81


Madmax81
aktív tag

Mindent a gyerekekért 1,,2,,3,,4,

A festést nem ér szapulni én asztalos vagyok és nem festő ,idő sem volt rá elég, karácsony előtt pár nappal indult a meló de a kereszt gyerekeknek tetszett a végeredmény .

Találtam képet a vizsgamunkámról is ezt csináltam kb 15 éve 1,,, ilyen lett egy kis festés után .

[ Szerkesztve ]

1956-2010 07.22 Varga László

(#28658) Winner_hun válasza Madmax81 (#28657) üzenetére


Winner_hun
félisten

Ha a festés rossz is akkor vagy nagyon rossz a fényképeződ (esetleg a mobilod kamerája) vagy nem is olyan rossz az a fesés;)

Nem bánod hogy lekented a vizsgamunkád? Találkoztam már olyannak aki ablak festés után bánkódott hogy azt bizony nem kellett volna mert úgy olyan műanyag hatása van.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#28659) bim válasza Madmax81 (#28657) üzenetére


bim
veterán

Nagyon szuper lett! :C
3 lányos apukaként (+1fiú) mondom ezt. A csajaimnak biztosan tetszene. :DD

(#28660) Madmax81 válasza Winner_hun (#28658) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Igazából három darab készült ebből a " lócából " mind a három a mesteremnél maradt ezt az utolsó darabot megtartotta magának a többit eladta , a padlásról szedte le majd szólt nekem hogy ha érdekel felújítás előtt lefényképezhetem , kicsit sajnáltam hogy én nem kaptam egyet sem de majd csinálok magamnak egyet .
Apropó Márciusban érkezik a Hammer

1956-2010 07.22 Varga László

(#28661) thyeby válasza Winner_hun (#28658) üzenetére


thyeby
őstag

"mert úgy olyan műanyag hatása van."

Ja!

De a hello Kitty nagyon tetszik.

Több fa van, mint asztalos!

(#28662) thyeby válasza bim (#28659) üzenetére


thyeby
őstag

Rajzolj nekik Te is ilyet! A szerszámok megvannak, már csak cerka, meg ecset kell. ;)

Több fa van, mint asztalos!

(#28663) spacer válasza thyeby (#28423) üzenetére


spacer
aktív tag

Köszi a válaszod MLT 100 ügyben.
A gépet meghozta a Jézuska, és tegnap végre volt egy kis idő foglalkozni vele.
Sajnos a hosszanti vezető kritikán aluli. A profilon látszik, hogy megnyomódott az oldalán. Élére állítva amikor a két széle lenn van az asztalon kb. 3mm van benne középen. :( Természetesen, ha az egyik oldalát derékszögbe állítom, akkor a másik dől kifelé, és fordítva.
A tolóasztal is megér egy misét, mert természetesen ott is millimétereket lötyög a drága. Amikor megnéztem a kiállított gépet, akkor valahogy csak a tolóasztal lötyögése tűnt fel, de ebben az árkategóriában még mindig ez volt a legjobb gép. :( Kicsit elvagyok keseredve, mert egyelőre nagyon nagy a csalódás.

>>>>>>>macbook air<<<<<<

(#28664) thyeby válasza Madmax81 (#28660) üzenetére


thyeby
őstag

"Apropó Márciusban érkezik a Hammer"

Számolj majd be róla kicsit bővebben, mint az eddigi Felder szerzeményeidről.

Mi itt csak a nyálunkat csorgatjuk a Feldernek még a csavarhúzójára is, Te meg lassan velük rendezteted be a műhelyedet. És nagyon jó lenne első kézből olvasni olyantól ezekről a tiroli gépekről, aki tudja, milyen eszköz híján felsőmaróval vállazni az ollóscsapokat.
Nem nagyképűség beszámolni róla, hogy mit tud, és nem szégyen elmondani az esetleges csalódást sem.

Több fa van, mint asztalos!

(#28665) thyeby válasza spacer (#28663) üzenetére


thyeby
őstag

Azért lehet ezzel az MLT 100-al piszmogni ezt-azt. Kis pénz, kis foci, ezt tudomásul kell venni. De a szállítási sérült stellert reklamáld meg. Az egy tízezer+ forintos tétel.
Ha Neten jött a "drága" , akkor beijesztheted az eladót, hogy ha nem küld 3 napon belül egy hibátlan stellert, akkor élsz a jogoddal, és elállsz a vételtől, kéred vissza az árát. Kinél vetted?

Nekem a stellerrel szinte semmi bajom. Annyi, hogy amikor nagyon fixnek kell lennie, rögzítenem kell a túlvégét homemade módon. Az már inkább nem tetszik, hogy ha a keresztirányú steller rögzítőjét valahányszor kioldom annak okán, jogy jobbra/balra igazítsak rajta, automatikusan elállítódik a vinklije is, és azzal bajolhatok ismét.
Igaz, hogy a szánban van némi kotyogás, de a gyakorlatban ez nekem ritkán jön ki. Megtanultam úgy tolni, hogy ne tépjen a vágás szélébe a korong, de se a derékszöggel, se az egyenessel nincs semmi bajom.
Amin azóta is töröm a kopasz kobakom, az az, hogy miként készítsek asztaltoldásokat rá úgy, hogy ne fúrjam meg sehol a gyári konstrukciót, de közben levehető/visszatehető legyen úgy, hogy pontosan síkban marad.
Igazából ha lemásolnám a lapszabász gépek csuklós stellerjét, gyakorlatilag tetszőleges tábla vágására is alkalmassá válhatna akár. Úgy már csak a vékonka fűrészlap - hasítóék kombó miatt dörzsölgetném olykor a csipámat.

Több fa van, mint asztalos!

(#28666) spacer válasza thyeby (#28665) üzenetére


spacer
aktív tag

Hivatalos márkakereskedésben vettem, úgyhogy a garival nincs gond, de félek, hogy az egész gépet vissza kell vinni, és akkor gép nélkül maradok. Átgondolom, bár egy telefont, és egy kérdést biztos megér.
A keresztirányú vezetővel nem csak a lötyögés a bajom, hanem, hogy eléggé rugózik is a végén.
A tolóasztalra is ki kell majd találni valami csapágyazott megoldást, mert minden irányban kotyog, de mondom ez már csak hab a tortán. Nincs valami bevált ötleted a tolóasztalra, vagy azt nem nagyon használod?
Amúgy, hogy jót is mondjak. Maga a gép a próbavágások során meggyőzött. Iszonyat szépen vág a fűrészlap. Egy 8 centi vastag bükk anyaggal próbáltam, és úgy vitte mint a vajat. Előbb, vagy utóbb összebarátkozunk, de az ember azért ennyi pénzért ha nem is profi minőséget, de talán kicsit többet várt. :U

Ideiglenesen egyébként egy homemade "stellert", akarom mondani egy vinklire összcsavarozott rétegelt lapot alkalmaztam amit mindkét oldalon rögzítettem szorítóval.

[ Szerkesztve ]

>>>>>>>macbook air<<<<<<

(#28667) thyeby válasza spacer (#28666) üzenetére


thyeby
őstag

"Nincs valami bevált ötleted a tolóasztalra, vagy azt nem nagyon használod?"

Igazából csak a tolóasztala miatt nem adom el, mert gyakorlatilag csak azt használom. (Tábla felosztásra kell nekem ez a gép.)
Amikor megvettem, és próbaképpen megtologattam kikapcsolt motornál, ugyanaz az életérzés fogott el, mint most téged. De össze tudtunk barátkozni - látod, annyira, hogy nem akarom eladni.

Hivatalos márkakereskedő annyi van ebben az országban, hogy a f@szuk összeér. Azért kérdeztem, hogy melyikkel jártál így, hogy a fórum okosodjék kicsikét, kivel köll óvatosan, fenntartásokkal egyezkedni?
Van nekem egy gyanúm, miszerint egy szállítási sérült gépet odaadtak a kereskedőnek erősen nyomott áron, ő meg már nem erősen nyomott áron nyomta tovább. Mert nálunk Magyarországon ezt simán meg lehet tenni. A szalagfűrészemmel így jártam pl, akkor Vén Pista volt az elkövető. Mikor szóvá tettem neki a sérülést, ígért fűt-fát, aztán elhallgatott, mint Arany János éji bogárja, miután nekiment a falnak. Ennek már sok éve, a gépem egyik bakelitje azóta is törött. És tudom, hogy akkor itt a fórumon vett valaki ugyanilyen LBF-et 150-ért, én meg 170-ért kaptam meg, mint kúvájul ákcijósat.

Úgy tűnik nekem, hogy a Makita renoméja úgy minőségileg, mint szerviz és alkatrészellátás tekintetében mint ha egyre romlana. De nem vagyok én elájulva sem a DeWalttól, sem a Bosch-tól, a metamótól meg egyenesen hátast lehet vágni. Talán a kék Bosch annyival jobb pozícióban van nálam, hogy a szervize ha hagy is bőven kivetnivalót maga mögött, de legalább működőképes státuszban leledzik.

Akikre semmi panaszom nem lehet, és nem is hallottam égbekiáltót mástól sem, az a Hilti, a Stihl és talán még a Festool. Ám ők ezt igen meg is fizettetik velünk. És itt sincs kolbászkerítés ám. Mert annak ellenére, hogy megfizettetik velünk, mint katonatiszttel, van, hogy sorozathibákat kell kifizetnünk. Lásd Festool Akkus fúró fordulatszabályozó, vagy a Carvex lapbefogó innovácijója.
Tulajdonképpen még a Boeing is csinál olykor jó nagy marhaságot, mikor pedig már milliárdokról szól a dal, csak ugye ott akkora a nemzetközi kontroll, hogy kényszerül olyan korrektül levezetni a feszültséget, hogy mindenki befoghassa a száját.

Több fa van, mint asztalos!

(#28668) spacer válasza thyeby (#28667) üzenetére


spacer
aktív tag

Elszöv kisgép kft-nél vettem, de biztos vagyok benne, hogy nem akartak szart rámsózni. Ezt csak azért mondom, mert:
1. Ők is úgy rendelték be az árut, náluk nem volt raktáron.
2. Egy repülőgépes cégnél dolgozom, és bőven milliós tételekben vettünk, veszünk tőlük szerszámokat. A fürészgépet személyesen vettem át a fönöktől, úgyhogy 100% hogy nem akartak átverni.
Szervíz tapasztalatom nincs velük, de azért hétfőn mindenképpen rákérdezek a problémámra.

Boeing ügyben meg csak annyit, hogy nap mint nap látom, hogy mennyi mindent elba..nak ők is. ;)

>>>>>>>macbook air<<<<<<

(#28669) arvaiz69 válasza Madmax81 (#28657) üzenetére


arvaiz69
csendes tag

Szia!
Nagyon szép lett, gratulálok, igazán igényesen lett elkészítve!
A festéssel kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogyan lett a festés elkészítve?
Milyen eljárással került a minta a kisbútorra? Csak azért kérdem mert feltűnően jól sikerült, szemet gyönyörködtető!
Üdv.: Zoli

(#28670) thomgrande válasza thyeby (#28665) üzenetére


thomgrande
tag

Fenyegetőzni lehet de előtte el kell olvasni a szerződési feltételeket amit ugye a rendeléshez ki kell pipálni, hogy elfogadod. Abban sokszor szerepel hogy a szállításkor ki kell bontani és a problémákat (sérüléseket) a szállítóval jegyzőkönyveztetni kell. De közben olvasom hogy személyes átvétel volt.

[ Szerkesztve ]

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#28671) thyeby válasza thomgrande (#28670) üzenetére


thyeby
őstag

Én most nem erre a passzusra utaltam, hanem arra, hogy internetes eladáskor az eladó nagyon hosszú ideig (talán két hét)köteles az árut minden indoklás nélkül visszavenni. Ha a vásárlót erről a jogáról nem tájékoztatja kellőképpen, akkor ez az idő azt hiszem, két hónapra növekszik.
Akit komolyabban érdekel, nézze meg ezeket a határidőket mondjuk az NFH (fogyasztóvédelem) honlapján.

Szóval amelyik kereskedő ismeri a rá vonatkozó szabályokat, az nem sokat hezitál, hogy hajoljon bármi azonnali orvoslására.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#28672) thomgrande válasza thyeby (#28671) üzenetére


thomgrande
tag

De itt egy sérült görbült termékről van szó. Erre nem hiszem hogy a minden indoklás nélküli passzus megfelel.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#28673) thyeby válasza thomgrande (#28672) üzenetére


thyeby
őstag

Dehogynem:
Kérem, meggondoltam magamat, nem kérem ezt a terméket mégsem.
Ennyi.
Hogy aztán görbe, vagy egyenes, kit érdekel? :F

Mazsolázz itt, Főnököm! Ezt a szabált éppen ezért találták ki.

" Fontos jogszabályi garancia, hogy az eladó elállási jogunk gyakorlását nem kötheti semmilyen korlátozó feltételhez."

Továbbá:

"Amennyiben ugyanis a vállalkozás nem tesz eleget az elállási joggal kapcsolatos előzetes tájékoztatási kötelezettségének, azaz nem tájékoztatja a fogyasztót az elállási jog gyakorlásának határidejéről és egyéb feltételeiről, valamint az elállási nyilatkozatminta használatának lehetőségéről, akkor az elállási határidő tizenkét hónappal meghosszabbodik. Amennyiben a vállalkozás a 14 napos elállási határidő lejártát követő 12 hónapon belül megadja a fogyasztónak az említett tájékoztatást, akkor az elállási határidő az e tájékoztatás közlésétől számított tizennegyedik napon jár le."

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#28674) mahoo


mahoo
csendes tag

A vásárlástól való elállás jogát csak magánszemélyként vásárolt (nem cég) terméknél lehet érvényesíteni.
Ha cégre kéri valaki a számlát, akkor erre nincs törvényes joga, az eladó jóindulatán múlik a dolog.

Egyébként meg tényleg nem kell indokolni, még akkor sem, ha sérült. Sérült termék esetén mondhatja az eladó, hogy nem megfelel használatból ered a sérülés, de ebben az esetben meg neki kell bebizonyítania, hogy a vásárló nem rendeltetésszerűen használta. Szóval ha magánszemélyként vásárol az ember, akkor nagyon be van biztosítva az ember, és nem éri meg kötekednie az eladónak.

(#28675) mahoo válasza Madmax81 (#28657) üzenetére


mahoo
csendes tag

Nekem nagyon tetszik, szerintem nagyon jó lett!!!

Nem szeretném ha félreértenél - én nem vagyok asztalos - de nem jól gondolom, hogy a szék és asztal esetén a "festő" munka volt nehezebb, macerásabb, mint az asztalos munka. Vagy nem jó látom? Egyébként szerintem nagyon szépen van festve/fújva! Mivel és hogyan csináltad, ha szabad kérdezni? Nagyon szép munka az egész!

A vizsgamunkád is, az én szememnek nagyon tetsző. Gondolom azért azt több idő megcsinálni, mint a gyerekbútorokat...

(#28676) thomgrande válasza thyeby (#28673) üzenetére


thomgrande
tag

Ha már linkelsz akkor olvasd is el.
"hibátlanul működő és a rendeltetésszerű használatra alkalmas"
Hogy aztán görbe, vagy egyenes, kit érdekel?
Csak arra próbáltam felhívni a figyelmet hogy tudni és ismerni kell az ÁSZF tartalmát az átvétel és szállítással kapcsolatban mert okozhat meglepetéseket.

[ Szerkesztve ]

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#28677) mahoo


mahoo
csendes tag

Nem szeretne valaki [ilyen] csúszásmentes rétegelt lemezt. Én bp-i vagyok, és jó lenne valahogy olcsó szállítási díjból hozzájutni a cucchoz :). Pesten én csak sokkal drágábbat találtam...

(#28678) Tzupi válasza mahoo (#28677) üzenetére


Tzupi
csendes tag

Engem érdekelne, bár csak 2-3 tábla.
Mit lehet tudni a szállításról?

(#28680) thyeby válasza thomgrande (#28676) üzenetére


thyeby
őstag

Amit linkeltem, azt én végig is olvsatam. Nem találtam benne azt amiről szóltál. Gondolom, hogy az ÁSZF valóban tartalmazza az áru átvételére vonatkozó kötelmeinket, amire utaltál. És úgy gondolom, mindenképpen hasznos volt erre is felhívni a figyelmünket, már csak miheztartásképpen is.
Valóban, ha az üzlet kitalálja, hogy ez nem rendeltetésszerű használatból ered, és vitatja, hogy mi eleve hibásan vettük át a terméket, akkor nem maradt más alternatívánk, mint zsebbe nyúlni, és kijavítani a hibát garancia időn belül pénzért.
Azért több olyan üzlet van, ahol nem szőröznek, hanem orvosolnak. Jól felfogott érdekük is egyébként. Szóval nem biztos, hogy veszett ügy ez a kajla steller dolog.
És paradox, hogy amíg a sokat szidott tecsó piszlicsáré tételeket is szó nélkül orvosol, vannak, akik nagy értékű áru esetén szőröznek. Nyilván egy párszáz forintos tétel eladásából a kereskedő árbevétele, pláne tiszta eredménye gyakorlatilag mozdulatlan marad, míg egy nagy értékű áru visszavásárlásakor az adózott eredmény is akár jól látszik a könyvelésben. Mégis, okos kereskedő számol a vevővel úgy is, mint jövőbeli potenciális vásárlóerő, és számol azzal a kiesett bevétellel, amit egy ilyen vásárló elpártolása hosszú távon jelenthet neki.
Van a szülővárosomban olyan üzlet, ahova én több, mint tizenöt éve nem tettem be a lábam, noha ezalatt igen sokszor elhaladtam mellette. Mindezt akkori kb kétszáz forint miatt. Nem túlzok, hogy ennyi idő alatt jelölt összegnek minimum az ezerszeresét hagytam volna ott. Ezt a 15 évet én úgy éltem meg, hogy nem éreztem semmiféle hátrányomat kélni eme rossz emlékű elhatározásom okán. Az üzlet pedig mit sem tudott soha erről az egészről. Az elmaradt bevétel is láthatatlan volt számára. De attól még elmaradt az a bevétel.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#28681) thyeby válasza #05304832 (#28679) üzenetére


thyeby
őstag

No, lassan el is fogy a készlet. :DDD

Magam is hezitáltam, hogy beleszólok az ultimóba, de visszafogtam magam, van ilyenem vastagabb. Kérdés, hogy ez a nyír bírja-e az esőt? Lehet, hogy az utánfutómba nem ártana egy tábla mégsem.

Több fa van, mint asztalos!

(#28682) Tzupi válasza thyeby (#28681) üzenetére


Tzupi
csendes tag

Színpadot és színpadi konténereket készítenek ilyenből, meg teherautó platókat. Max a széle az, ami nem szereti a vizet, de a felülete az okosan laminált, és kvázi vízálló.

[ Szerkesztve ]

(#28683) thomgrande válasza thyeby (#28680) üzenetére


thomgrande
tag

Pedig onnan ollóztam. Kínai barátainktól összetörve jött egy termék. Csináltam két fotót és elküldtem. Elnézést kértek és választhattam az újraküldés és a pénz vissza között. Fogyasztóvédelem nélkül.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#28684) Madmax81 válasza thyeby (#28664) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Mint mondtam neked az egész keresetem erre megy , adtam egy nagyon rövid idő intervallumot magamnak hogy a legszükségesebbet beszerezzem .

Csak két gépről tudok írni egyik a szalag a másik a marógép , folyamatosan használom őket , ha lesz egy kis időm ígérem írni fogok róluk .

1956-2010 07.22 Varga László

(#28685) Madmax81 válasza arvaiz69 (#28669) üzenetére


Madmax81
aktív tag

A festés egy rémálom volt , megpróbáltam a vízbázisú festékeket ,de nem igazán jöttek be a fa részeknél mert, pár pillanat alatt száradnak .
A rosszul elérhető helyeken dupla réteget eredményezett egy kenés alkalmával , úgy hogy a fehér részeken Trinát oldószeres festéket használtam olyan szépen terült mint ha " fújva " lett volna a felület .
A rózsaszín részeket , az MDF lapokat "vízbázisú" bondex festékkel , "fehér" alapozóval és hengerrel vittem fel . Miért fehér alapozóval mert ,nem volt kedvem egy új doboz alapozót bekevertetni .
A barátnőm festette akril festékkel , a mankónk egy hello kitty kifestő volt amit kinyomtattunk majd kivágtuk ez adta a külső formát , nem volt gond a fehér és a rózsaszín ármeneteknél mert a fekete kontúr eltakar mindent .

1956-2010 07.22 Varga László

(#28686) Madmax81 válasza mahoo (#28675) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Igen a festő munka volt a macerásabb , minden réteg után felcsiszoltam a székeket és az asztalt , plusz az MDF lapok a végén kaptak egy erős kopásálló lakk bevonatot hogy sokáig tartson a , kb 6 réteget vittem fel rá biztos ami biztos .
A vizsga munka , nem volt nagy szám miután a sablonok elkészültek már rutinból ment az egész ha jól emlékszem kb 3 nap volt az egész de lehet hogy kevesebb .

1956-2010 07.22 Varga László

(#28687) thyeby


thyeby
őstag

Ha valaki még nem ismerné, Robi talált egy jó videót a steller belövésére.

Több fa van, mint asztalos!

(#28688) mahoo


mahoo
csendes tag

Felhívtam a rétegelt lemezes illetőt. Ha vesz,ünk 10 táblát 4e forintért felhozzák Pestre. Már csak az a kérdés, hogy hogyan hangoljuk össze a folyamatot. Nekem van egy kis garázsom Csepelen, oda jöhet a cucc, de fizetést nem tudom, hogy hogyan tudnánk összehozni. Felőlem mehet máshova is a cucc... Valakinek valami 5lete?

(#28689) mahoo


mahoo
csendes tag

Bp-en vagy közelelében szeretnénk acéllemezt vágatni, meg nem teljes táblát venni. Tudja esetleg valaki, hogy ez hol oldható meg. Köszönöm!

(#28690) Tzupi válasza mahoo (#28688) üzenetére


Tzupi
csendes tag

Nekem Soroksaron van muhelyem, M5-tol 5 percre. Oda johet tolem a dolog es el is fer egy ideig.
A szomszedban van egy asztalosmuhely, lapszabasz geppel. Ha valakinek egesz tablaban nem megoldhato a logisztika, akkor ott le lehetne vagatni (arat nem tudok, de ismeros, talan minimalizalhatom).

En akkor azt mondanam, hogy 3 tabla johet nekem.

A penz reszet kell megkerdezni, hogy ki lehet e fizetni atvetelkor. En bevallalom, hogy atveszem, persze eleg uj vagyok itt, szoval max a szavam a hitelem.

(#28691) Tzupi válasza thyeby (#28687) üzenetére


Tzupi
csendes tag

Pont hogy kaptam páromtól egy mérőórát karácsonyra, erre itt egy háziverzió belőle :P

(#28692) mahoo válasza Tzupi (#28690) üzenetére


mahoo
csendes tag

Jelenleg 4 táblánál tartunk az alább olvasott feltételek mellett.

Valaki szeretne még ilyen anyagot? Nem életbevágó, mert 5-e előtt úgy sem lesz még belőle semmi, de azért nem baj ha tudjuk, hogy hogy állunk...

[ Szerkesztve ]

(#28693) pali923


pali923
tag

Karácsony alatt nem voltam netközelben, így csak utólag olvastam a porelszívós történeteket. Már belinkeltem ide a Fulfilter Kft honlapját, amik mindenféle szűrőket gyártanak. Én tőlük rendeltem a porszívómhoz anyagot, küldtek is 2 maradék darabot, abból varrattam zsákot. Ez nem a szokásos vászonzsák, hanem 3 rétegű, olyan, mint a filc, elég vastag is. A belső fele meg mintha valamilyen műanyag bevonatot is kapott volna, teljesen sima. Mérni ugyan nem tudom, de szubjektív benyomásom alapján ebből gyakorlatilag nem távozik semmiféle por. A matibo zsákhoz képest ez maga a tökély lehet. Én bátran ajánlom ilyen célokra.

Hogy ne csak szidjam a Metabot: már karácsony előtt megjött a vastagoló gyalum, végül a Metabot vettem meg. Első benyomásom az volt, hogy nehezebb és nagyobb, mint gondoltam, majd 40 kg. (Pl. a Makita 11 kilóval könnyebb.) Kénytelen leszek egy állványt készíteni neki, vagy kicombosodni az állandó pakolástól. :) A mellékelt dokumentáció, és a tartozékok is nagyon profi benyomást keltenek, még robbantott ábrát is mellékeltek alkatrész listával. Itt is működik a regisztráció a 3 éves garanciához, mint a Makitánál.
Persze ki is próbáltam, és meg vagyok elégedve. Nincs ugyan összehasonlítási alapom, de ez a gép nagyon szép eredményt produkál, meglehetősen gyorsan. Talán még a hangja is kisebb, mint számítottam. Az elszívás is elég jó, de azért röpül némi forgács a bemenő oldalon. Az első deszkától, amit átküldtem rajta, teljesen el voltam bűvölve, csiszolás nélkül is használható szinte. Méricskéltem a pontosságát is, azzal sincs problémám.
Vagyis annak ellenére, hogy Metabonak hívják, meg voltak fóbiáim, nem bántam meg, hogy megvettem.
Lehet, hogy egy Makitáról, vagy a Tritonról is ezt írnám, de ez már sosem fog kiderülni.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#28694) lipido


lipido
senior tag

Sziasztok!
Szűrő/porzsák ügyben tudnám ajánlani a medencékben használatos "csodazsák" anyagot.. szerintem az 5 mikronos anyag elég korrekt. Négyzetméterben kapható (ha jól emlékszem, nyáron oylan 2-3000 ft volt négyzetmétere) :R

(#28695) pali923 válasza lipido (#28694) üzenetére


pali923
tag

Biztosan van ezek között jól használható szűrő. Amikor azonban a porszívómat próbálgattam mindenféle zsákokkal, azt tapasztaltam, hogy a hamar elduguló szűrő a kimenő oldalon ugyanúgy visszafogja a szívóteljesítményt, mint a bemenő oldalon a szűkítés, amiről thyeby is írt. Amit én vettem, kifejezetten faipari használatra szánták, ezek között meg nem találtam ilyenre tervezettet. Attól még lehet jó, de ki kéne próbálni.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#28696) lipido válasza pali923 (#28695) üzenetére


lipido
senior tag

Van jó pár video róla. Az algát, kicsapódó vasat homokot szépen megfogja. (amíg el nem tömődik teljesen) Nyilván lehet venni "ritkább" anyagot is. Nem mind1 mi a cél.. természetesen forgácsra jó a ritkább is, de a finom porhoz nem árt a sűrűbb anyag :R

(#28697) pali923 válasza lipido (#28696) üzenetére


pali923
tag

Bár még új a gyalugépem, eddig se alga, se vas, se homok nem jött ki belőle. :DD

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#28698) lipido válasza pali923 (#28697) üzenetére


lipido
senior tag

Optikai csalódás :)

[ Szerkesztve ]

(#28699) Loobelt70


Loobelt70
csendes tag

Ígértem, h. felteszek néhány képet az utóbbi munkáimból:
(Sok minden még befejezésre vár...)
:)
[L:/dl/upc/2014-12/28/525644_jbmurb25wc0orlj8_dscn6384_4.jpg](IMG:/dl/upc/2014-12/28/525644_jbmurb25wc0orlj8_dscn6384_4.thumb.jpg)[L:/dl/upc/2014-12/28/525644_b7zcjqby4wgutvhs_dscn6402_3.jpg](IMG:/dl/upc/2014-12/28/525644_b7zcjqby4wgutvhs_dscn6402_3.thumb.jpg)[L:/dl/upc/2014-12/28/525644_dahzcr826qniyuai_dscn6403.jpg](IMG:/dl/upc/2014-12/28/525644_dahzcr826qniyuai_dscn6403.thumb.jpg)(/IMG)[/L](/IMG)[/L](/IMG)[/L]

[ Szerkesztve ]

"Nincs bedugva és mégse' forog!"

(#28700) Loobelt70


Loobelt70
csendes tag

"Nincs bedugva és mégse' forog!"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.