Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#28751) thyeby válasza martong (#28749) üzenetére


thyeby
őstag

Ez kicsit hasonlóan működik a hagyományos asztalos szorítókhoz, csak szélesebb a sínen/csövön a felfekvése, ezáltal biztosabban fixálódik, nehezebben old ki/ernyed el. Amikor az orsómenetet szorítod, feszülni kezd annál a fesztávnál, ahol rögzíteni akarod.

Érdemes egyet készítened, ha van időd ilyesmire. Egyrészt tök ingyen van, másrészt teljesen a szád ízére kalibrálhatod a következőt, és bárhányat, ráadásul bármekkora fesztávút készíthetsz egyetlen sablon mintájára.

Ha ez tegnap szóba került volna, a műhelyben, adtam volna kellően méretes bükköt a puttonyodba annyit, amennyit elbírsz. De majd legközelebb ne felejtsük el.

Több fa van, mint asztalos!

(#28753) thyeby válasza #05304832 (#28752) üzenetére


thyeby
őstag

Unimax-os 900-as ötezeröt körül, a Bessey 800-as pedig 8 ropi körül összehasonlításában pl nem több, mint duplája, hanem ebből a kettőből én gondolkodás nélkül a Besszit rendelném meg. De lehet, hogy van a Conrad-tól olcsóbb üzlet is M.o.-n, a Conrad-ot csak hirtelen felindulásból linkeltem nagy sebességgel. És tudom, hogy van néhány túlárazott tétel a kínálatukban.

Nincs unimaxosom, nem tudlak megnyugtatni, hogy korrekt, de azzal igen, hogy ami az unimaxnál se olcsó, az azért általában nem túlárazott tecsógazdaságos verzió.
Puding próbája az evés. A bessziről tudom, hogy könnyített, de erősített ötvözetekkel dolgozik. És ettől drágább, mint egy hasonló átlagos márka. A Topexhez pl még véletlenül sem hasonlítanám. De a Bessey-től sem való hanyat vágódni, nem is tudom, ki írta ide a fórumba, hogy kölcsönkértek néhány Bessey szorítót egy fajátékostól, és az elengedte a szorítást. Nekem eddig nem tett ilyet, hanyagul meg se lehet húzni, mert vagy nem szorít sehogy, vagy rendesen. De még nem volt módom alaposan megfingatni - ahhoz nincs elég Bessey szorítóm. (Egy vagyon lenne mondjuk 20-25 párat beszerezni belőle.)
Viszont nagyon csiklandoz a gondolat, hogy készítsek magamnak a tegnap linkelt videók alapján. Csak mikor lesz nekem arra időm, azt nem tudom. Elvileg egy home made szorító is utolérheti funkcionalitásban is, használhatóságban is és tartósságban, megbízhatóságban is a drága nagyokat. Csak alapossággal köll végigvinni. Szerintem.

Az a baj, hogy minél hosszabbra készítjük a szorító pofáját, az annál erősebb szárat igényel, meg úgy mindenféle alkatrész alapanyagot is. A nyolc centi már nem kevés az ilyen típusú áttételeknél.
Nem ritkán épp a hosszú pofa az oka az elgörbült szorítóknak. Mert sokan zsigerből is max-ra szorítanak vele, mondván, hogy ha már tudja, akkor miért ne úgy. De igazán a gyártónak kellene úgy kalibrálnia, hogy ne görbülhessen el max.-on se. Kifli Besseyt személyesen még nem láttam. Ettől persze még lehet, hogy létezik.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#28754) thomgrande válasza #05304832 (#28752) üzenetére


thomgrande
tag

85 mm. Vízfacsaráshoz gyenge.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#28755) thyeby válasza thomgrande (#28754) üzenetére


thyeby
őstag

Az unimaxos 85mm, és gyenge?

Több fa van, mint asztalos!

(#28756) thomgrande válasza thyeby (#28753) üzenetére


thomgrande
tag

800-as linket kérek.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#28758) Sanyabá


Sanyabá
senior tag

Ilyen lóca-pad combót nem akar-e valaki készíteni?[link]

[ Szerkesztve ]

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#28759) thyeby válasza thomgrande (#28756) üzenetére


thyeby
őstag

Bocs, benéztem. Hatszázas.

Több fa van, mint asztalos!

(#28760) thyeby válasza #05304832 (#28757) üzenetére


thyeby
őstag

Nekem se néz ki szarnak, de ha jól értelmeztem, akkor gyenge.
Persze olyan kétezer pénz magasságában nem túl nagy bukta.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#28761) thyeby válasza Sanyabá (#28758) üzenetére


thyeby
őstag

De jó!

Több fa van, mint asztalos!

(#28762) thomgrande válasza thyeby (#28760) üzenetére


thomgrande
tag

Nekem a 910-esek vannak. Korpusz szorításra nekem több mint megfelelő. Ennél a műveletnél nem kell vizet facsarni az anyagból. A nagy erőkifejtéshez gyenge a szára. Elgörbül.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#28763) thyeby válasza thomgrande (#28762) üzenetére


thyeby
őstag

Arra nekem a 900-as Topex-es egykezesek is darabonként 1500-ért :P (vagy 8 évvel ezelőtt, nehogy ismét linket kérj! ;] ) tökéletesen megfelelnek.

Egy dolgot azért a javadra. Az általad használt felépítésében ilyen feladatra azért benne van, hogy élethosszig hibátlan marad. A Topex meg? :F Ki tudja? Eddig jó. De xar kis műanyag, és ha kopik a kapaszkodó fém tüske, akkor már nemigen tud szorítani, meg kicsi mozgatástól is könnyen elernyedhet. Mondjuk én nem iparszerűen használom. Ha arra kellene, keresnék valami sokkal megbízhatóbbat. Minimum olyat, mint a Tied.
De hogy mondjak valamit, nem egyszer táblásítottam már vele (jobb híján) collos bükköt, pl gyúródeszkákat, és megoldotta. Eredetileg kaptárak építéséhez vettem, de kiszálltam abból a ringispilből rég.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#28764) Sanyabá válasza Bari (#28715) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Ügyes vagy! Mennyi idő míg egyet elkészítel?

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#28765) gabi9107


gabi9107
csendes tag

Hali

Valaki szabatott már a Bauhausba???

Nem tudjátok mennyiért szabnak???

(#28766) mahoo válasza gabi9107 (#28765) üzenetére


mahoo
csendes tag

A szabas "ingyenes", az anyagot kell kifizetni.

(#28767) martong válasza gabi9107 (#28765) üzenetére


martong
tag

Mindenhol (OBI, BAUMAX, PRAKTKER, BAUHAUS) ingyen szabnak.
Egy-két vágás azonnal, nagyobb tétel kb. egy hét.
Fehér 18-as bútorlap 1900 Ft/m2
Élfóliázás is olcsó, nem dolgoznak csúnyán, de mindig van kirakva készáru a szabászat elé, lehet nézegetni.

Okos embernek a nagyapja ültet diófát.

(#28768) Loobelt70 válasza Sanyabá (#28758) üzenetére


Loobelt70
csendes tag

Tőlem nyárra már rendeltek egyet...
Hogy lesz-é rá időm...

"Nincs bedugva és mégse' forog!"

(#28769) mdk01 válasza gabi9107 (#28765) üzenetére


mdk01
addikt

...és ami ingyen van az olyan is. Nem szabad ilyen helyen szabatni.

(#28770) Bari válasza bim (#28718) üzenetére


Bari
Modder

Szia!

Sajnos saját képek nincsenek a díszek készítésének munkafolyamatairól. De tudok linkelni egy videót ami annak idején mikor megtaláltam nagyon inspiráló volt. Ennek hatására kezdtem el kutatni a könyv után, ami a díszek sablonjait tartalmazza.
A dobozkának is volt szerencsére sikere :D

Üdv: Bari

(#28771) Bari válasza Sanyabá (#28764) üzenetére


Bari
Modder

Szia!

Megtisztelő a véleményed! :R

A dísz mintájától függően a kivágása durván 30 perc, ebben nincs benne a fa anyag előkészítése [OFF(fűrészelés/gyalulás), a sablon kinyomtatása, kivágása, felragasztása, és kivágás után a csiszolás, méhviaszozás. Egy db díszre nem nagyon néztem ezeket mennyi időbe tellenek, egy darabnak nem is igazán érdemes nekiállni :)

Boldog, Eredményekben Gazdag Új Évet Kívánok Mindenkinek!

Üdv: Bari

(#28772) thyeby válasza mdk01 (#28769) üzenetére


thyeby
őstag

Szerintem benne van az a táblaárban (fehér 18-as tábla cca 20 ropi? :F máshol 12-ért veszek ilyen táblát, hát a különbözetből igen apróra lehet darabolni), hogy abból miszlikekre lehet vagdalni. Bár megjegyzem, hogy még sohse szabattam ilyen helyen. De úgy gondolom, hogy ha inkorrekt a vágás, egyszerűen nem kell kifizetni. Nem azt mondom, hogy be se teszem a lábam baumaxba, partikerbe, bauhausba, de igen széles termékpaletta van ott, amit régóta elvből meg se nézek. Vagy azért mert minősíthetetlen, vagy azért, mert szemtelenül túlárazott. És egyáltalán nem csodálkoztam, hogy a bezárás lengte körül hazánkban az ilyen multit.
Történt egyszer - és ez szó szerint így történt - hogy megkértek egy feladatra. Egy házat kellett újra küszöbözni. A tulaj tépte magát, hogy miért nem vett sr küszöbsínt, amikor talált leárazva ott a nemmondommelyikben. Kérdeztem, mennyi volt az akciósan? És a kiárusítás beárazása is több, mint a duflája volt az egészséges piaci árnak. Vettem egy lakkozott réz táblát, felszabattam. Elkészültem a munkával, és úgy fizettek ki, hogy húszezer forinttal többet kaptam, mint amennyit kértem. És még megkérdezték, hogy biztos, hogy elég nekem ennyi? :F Gondoltam magamban, hogy épp az ilyen embereknek találták ki ezeket a multikat. :Y

Több fa van, mint asztalos!

(#28773) GeriCool válasza thyeby (#28759) üzenetére


GeriCool
aktív tag

Köszönöm a hozzászólásokat. Igen gondolom, hogy a Bessey mérföldkővel jobb lehet, de amit én linkeltem az 900mm-es. Azért itt a Bessey ára már megugrik.
Az is igaz, hogy én csak a Bauhausban néztem egyenlőre (bár sejtettem hogy a Bessey az drága egy dolog).
Viszont az általad linkelt 600mm-ből lehet, hogy beszerzek 1-2 darabot.
Köszönöm az észrevételeidet.

(#28774) GeriCool válasza unreg1 (#28740) üzenetére


GeriCool
aktív tag

Köszönöm a linket. Igen már én is nézegettem egy két videót szorítók elkészítéséről, de erre most nincs időm. Lustaságból és idő hiánya miatt egyszerűbb lenne venni.

(#28775) GeriCool


GeriCool
aktív tag

Sajnos a nagyból még mindig nem érkezik. Lehet, hogy marad a kicsi. Kezdésnek ez is megteszi.
BOLDOG ÚJ ÉVET MINDEN FÓRUMOZÓNAK!

(#28776) epmd válasza thyeby (#28772) üzenetére


epmd
tag

Ha a Bauhausban 1900-ért megkapod vágva m2-t a fehérnek,akkor az jó ár.Nem 20,csak 11 ropi egy tábla felvágva.Szabászatokban 2500 körül adják a fehérnek m2-t. :)

(#28777) Winner_hun válasza thyeby (#28772) üzenetére


Winner_hun
félisten

Hogy jött ki a 20k/tábla? Az 1900 Ft/m2-rel számolva egy tábla 11012 Ft... még a te forrásodnál is olcsóbb.

Hopp, nem lapoztam az utolsó blokkra, látom már jött megfejtés:B

[ Szerkesztve ]

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#28778) martong válasza epmd (#28776) üzenetére


martong
tag

Az 1900 Ft/m2 a vágott ár, tehát a hulladékot ki sem kell fizetni.
Azaz sokkal olcsóbb, mint a "hivatalos" szabászatban.

A minőséget mindenki ítélje meg maga. Vágni szépen vágnak, abban nem láttam hibát. A fóliázás már nem olyan tökéletes, de az is lehet jó. Az épp aktuális emberkétől függ. Szinte mindenhol embert keresnek a szabászatra, úgyhogy nem igazán tűnik húzóágazatnak, de azért megy. Nálunk az OBI-ban pl, mindig kint áll 10-20 raklap a kész termékekkel a szabászat előtt. El kell menni, és meg kell nézni.
Ezek a laminált bútorlap árak, pár hete fényképeztem:

A hátlap is olcsóbb ingyen vágják azt is, azt nem nagyon lehet elrontani.

Okos embernek a nagyapja ültet diófát.

(#28779) thyeby válasza Winner_hun (#28777) üzenetére


thyeby
őstag

"Hogy jött ki a 20k/tábla? Az 1900 Ft/m2-rel számolva egy tábla 11012 Ft..."

Úgy, hogy jól benéztem. Még nem töltött be rendesen a vindóz. Vagy húsz évig matekot tanítottam, biztosan az agyamra ment. :U

Több fa van, mint asztalos!

(#28780) thyeby válasza GeriCool (#28775) üzenetére


thyeby
őstag

Hanem úgy látom, Vén Pista kínálatában megjelent a DeWalt hordozható asztali körfűrésze. Ugyan drágább, mint a Makita meg a metebó, de nekem speciel nagyon tetszik. Jó lenne kipróbálni.

Több fa van, mint asztalos!

(#28781) GeriCool válasza thyeby (#28780) üzenetére


GeriCool
aktív tag

Jaj. Már csorog is a nyálam. De sajna ez már nekem sok. Kb 160K körül meg kell állnom. A linkelt Axminsteres gép (drágábbik) hazahozatallal is megáll kb 125K-ba. Ha kell rá vámot fizetni, akkor is cirka 165K lenne.
Annak idején a Metabo TS250-re azért repültem rá, mert 160K volt az ára és még az ÁFÁ-t is visszakaptam volna. Tehát 125-ből megáll.
Ha a DeWalt-ot nézem, akkor ÁFA nélkül is 175K és már nem biztos, hogy van ilyen lehetőségem. A 220 az biztos, hogy sok. De azért köszönöm és eljátszok a gondolattal. Engem biztos, hogy sokáig kiszolgálna.

(#28782) thyeby válasza GeriCool (#28781) üzenetére


thyeby
őstag

Tulajdonképpen mindezt úgy írtam, hogy nincs a linkelt géppel semmi tapasztalatom - sajnos. (Mondjuk ha akkor elérhető lett volna, amikor a Makitát vettem, hát nagyon fontolóra vettem volna, hogy tegyek e inkább rá még néhány lapát pénzt.)
De!
Van tapasztalatom viszont a következőről:
Úgy a gérvágó fűrész, úgy a dekopírfűrész (Vigyázat, csak a DW331K!- mert egyéb DW dekopírról rosszakat hallottam több helyről is.) megvásárlása az a pont volt, ahol gondolkodás nélkül meg tudtam állapodni. Gérvágóból az ötödik gép volt már a kezeim alatt, mire az első DeWalt-ra rászántam magam, Dekopírfűrészből pedig a nagy Makita kivételével jó sok felső kategóriás átment már a kezemen. (A Festool Carvex-et akartam eredetileg megvenni, de kiderült, hogy jól elcseszte azt a szériát a gyártó, így döntöttem inkább a DW 331K mellett.)
A gérvágóról, amit már sokadik éve iparszerűen használok, akkor sem tudnék rosszat mondani, ha nagyon erőlködnék rajta, az annyira mindenben megfelelő nekem. A Dekopírról már tudnék rosszat is írni, de nem akarok, mert annak ellenére is annyira eltalált gép, hogy ha újat kell vennem, mert a meglevőt széttapostam, akkor is ugyanezt vásárolnám meg. És mondok valamit: Esküszöm, hogy így, talán hat éves korában nem adnám oda ominózus kis fapados DW 702-esemet egy vadiúj, nálunk kishíján félmilláért vesztegetett Festool Kapex-ért. Jó, ha lenne kettő, az egyiket odaadnám. :D
Mindezt azért részleteztem ennyire unalomig, hogy árnyaltan érzékeltessem, miért fogalmazódott meg bennem egy általánosítás, ami persze nem biztos, hogy megáll a lábán:

A DeWalt nagyon otthon van a fűrészelésben. (Tudom pl, hogy a radiálfűrésze egy legenda.)

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#28783) Madmax81 válasza arvaiz69 (#28714) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Szia

A kontúrt akril filcel húzta meg biztos kéz kell hozzá ,a neveket egy kis segítséggel, ragasztó szalaggal megjelöltem a magasságot , de a neveket kézzel rajzolta .
A kivágott sablonokat tetszőlegesen lehet felhasználni , akár többször is .
A festésről nem igazán tudok nyilatkozni mert nem egy nap készítettem esténként foglalkoztam vele lealapoztam felcsiszoltam lealapoztam felcsiszoltam első réteg második felcsiszoltam majd a többi 4 réteg és kész is majd az akril feliratok képek majd egy réteg lakk majd még egy majd felcsiszoltam majd a többi 4 réteg .
A csillámport úgy szórtuk bele az akril festékbe majd hagytuk megszáradni .
Barátnőm nem festő hanem szülésznő , de van egy kis gyakorlata és nagyon jó a kézügyessége .
A alapozó és fedő festékek és a lakkok és az akril filc összesen volt vagy 20 ezer .

1956-2010 07.22 Varga László

(#28784) thyeby válasza Madmax81 (#28783) üzenetére


thyeby
őstag

Fiúk!

Csupa véletlenül nem használ valaki ugyanilyen porszívót? D 27901 QS

Több fa van, mint asztalos!

(#28785) hummerdikk válasza mrcruiser (#28723) üzenetére


hummerdikk
őstag

Igen, erre gondoltam. Mert anno en is szamolgattam, de mindent osszevetve a gyari megoldas gyengebb es dragabb is lett volna. (illetve felvetett nehany erintesvedelmi kerdest is...).
Ha gondoljatok egy teszek fel edesanyam furdojerol kepet, ahol igy lett megoldva a vilagitas. Igaz ott csak az otlet es a tervezes (+ villszer) az en munkam, az asztalos resze az nem. De hatha mas is tud belole otlet meriteni. :)

(#28786) Sanyabá válasza Loobelt70 (#28768) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Csináltál is már, vagy az lesz az első?

Nekem is tervben van,csak lusta vagyok utána járni a dolgoknak.

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#28787) Loobelt70 válasza Sanyabá (#28786) üzenetére


Loobelt70
csendes tag

Ez lesz az első (kettő). Barátom nyaggat érte majd egy éve. Április eggyel felmondtam a melóban és rengeteg feladat vár rám, hogy a fába vághassam a fejszém. Fa munkákból szeretnék megélni. A lakásfelújítás nincs még befejezve, és a leendő munkahelyem a "tanya" is sok időt és pénzt követel tőlem. Ha tavasszal belevágok ebbe a projectbe, kettőt készítek, mert nekem is bejön.

"Nincs bedugva és mégse' forog!"

(#28788) arvaiz69


arvaiz69
csendes tag

Sziasztok!
B.U.É.K!
Üdv.: Zoli

(#28789) Sanyabá válasza Bari (#28771) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Készítőé a dicsőség! :K Ha a felület kezelésbe még egy kis szint is beviszel, aranyba , ezüst-be is beforgatod, fenomenális lesz a mű!

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#28790) mrcruiser válasza hummerdikk (#28785) üzenetére


mrcruiser
csendes tag

Tegyél fel kérlek képet, tanulni mindig hasznos:).
Mivel elég magasan van, ezért max én tapogatom, ha szükséges, úgyhogy az érintésvédelem miatt nem aggódom. (Csak egy picit rázott a mándlirúd az elején, amelyikben levittem a delejt, de meglett a hiba:))
A 6 spot+a szalag és a táp cca 13k-ból állt meg.

(#28791) mrcruiser


mrcruiser
csendes tag

BUÉK minden kedves fórumtársnak:)!

(#28792) Attis1971


Attis1971
csendes tag

B.Ú.É.K. mindenkinek.

(#28793) lentivator


lentivator
csendes tag

BÚÉK fórumtársak! :C

(#28794) dose79 válasza GeriCool (#28781) üzenetére


dose79
újonc

A Gelkonál br.195k-ba kerül a DW745. Ha visszakapod az áfáját, az már nem rossz. Persze, ha már nincs meg a lehetőség, akkor mindegy.
[link]

(#28795) mrcruiser válasza GeriCool (#28781) üzenetére


mrcruiser
csendes tag

Az Axminster EU-n belüli vásárlás, se vám, se áfa nem terheli, a UK áfát fizeted, ami benne van az árban. Szállítási díj jön még rá oszt csókolom:).

(#28796) Sanyabá


Sanyabá
senior tag

Buék a már ébren lévőknek, :DD és a később kelőknek !

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#28797) mahoo


mahoo
csendes tag

Csatlakoznék az előttem szólókhoz, én is Nagyon Boldog Új évet Kívánok minden fórumtársnak. :DD

[ Szerkesztve ]

(#28798) Landrider2


Landrider2
újonc

Erőben,jó ötletekben és jól fizető megrendelésekben gazdag új évet kívánok mindenkinek.

Köszönöm a sok jó tanácsot.

Üdv.: Laci

[ Szerkesztve ]

(#28799) pali923


pali923
tag

Biztosan unjátok már a jókívánságokat, ezért én rosszat is kívánok mindenkinek: legyen a 2015-ös év jobb, mint a 2014-es, de legyen rosszabb, mint a 2016-os! :D

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#28800) dose79


dose79
újonc

Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.