Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#12313) thyeby válasza Armahun (#12309) üzenetére


thyeby
őstag

"Ha vonal mellett szélezek szerintem ott az irányít jobban aki az elszedő oldalon van."

Ilyen hosszú anyagot még sosem széleztem. Úgy gondolom, hogy onnantól igaz ez, amikor a vágás felén túl vagyunk, addig annak könnyebb irányítani, aki tolja rá.

Számomra egy a baj, mint legfőbb:
Ifjonti koromban híres voltam a sasszememről, de most el se látok hat méterre se szemüveggel, se anélkül. Úgy értem, hogy a ceruzavonalra. Nem hogy még azt is nézni, hogy a vonal jobb oldalán, a közepén, vagy a bal oldalán haladjak. 1,6 méter a kritikus határ a szememnek.
Körfűrészen szélezni szigorúan csak a szabadban szoktam, kivárva, hogy eső ne essen, de legyen legalább szellő. Ennek az az oka, hogy az elszívó felső burkát a hasítóékre téve nem látnám, hol a vonal, elszívás tehát csak alul van ilyenkor. Mi több, még az sem jó, ha szemből nap süt, mert egyszerűen eltünteti a ceruzavonalat, és csak káprázik a szemem, de nem látja, hol is van a vonal.
Ezek miatt aztán egyetlen kiút számomra ebből a slamasztikából, ha olyan eljárást dolgozok ki a szélezéshez, amihez nem kell a szemem, s minél kevésbé az erőm. Ezért érdekel engem, ki hogyan csinálja.
Nagyon tetsző pl Márton111 kolléga módszere: Profi kézi körfűrésszel, profi alusínen végigsétál, és a múlté minden girbegurba. Igen ám, de az én léptékemhez egy-két évente kellene egy új kézi körfűrész, mert annak a fogaskerekei nem túl sokáig bírják a kimerítő frontharcot, cseréjük pedig egy kisebb vagyon.

Több fa van, mint asztalos!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.