Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton111
aktív tag
válasz
Winner_hun #11399 üzenetére
.
-
Márton111
aktív tag
válasz
thyeby #11391 üzenetére
Üdv a fórumban mr Fórummotor
Én is szeretnék egy vegyeskazánt,és úgy tervezem hogy az etetője a kertre nyíljon .Maga a kazán egy kifele jól hőszigetelt fülkében lenne, kertre nyíló ajtóval.
Korábbi gázkonvektor előtti cserépkályhás fűtési tapasztalataim azt mutatják hogy bizonyos időjárási körülmények közt (nap rásüt a kéményre,begyújtáskor stb stb ) akkor bepöfög a szobába.(A szobában pedig radiátor )Így a füstölő , vegyes fahulladék kerti nyesedékkel koszoló etetője kinn lenne.Ehehz persze kell egy kémény.Ezt nem tudom mennyibe kerül, hőszigetelt saválló csőből,(és az engedélyezése is menynibe kerül).
A bőröd kirepedezése komoly dolog , nehogy seb,befertőződés, és fekély legyen belőle.Reggel este , és kézmosás után folyamatosan kenjed.
Az éjszakai kesztyűs krémbeáztatás jó ötletnek hangzik! Öt perc alatt nem jön helyre de 10 nap alatt ha jó sokat kenegeted akkor illik neki.Én kamillás kézrémet használokBalea , de biztos más is jó, a kamilla bőrnyugtató.A bőrgyógyász egyébként nem harap, legfeljebb úgy néz ki
de segít, orvos, az a választott hivatása!
A szigetelés sokat segít de egy kis füst akkor is be fog szivárogni ha töményen odahúzódik az ajtó elé (a füst). Ha a rést akarod megmérni gyurmát csukj oda az ajtó-ablakba.
A szigetelő gumi hézagigényét egy rövid , próbadarab (gumihelymart falcos begumizva és ellendarab) legyártásával tudod egyszerűen lemérni.Nagyon ne nyomd össze a gumit mert 5m gumit nehezebb lesz ajtócsukáskor összenyomni mint 10cm-nyit
-
Speciali
tag
válasz
Winner_hun #11395 üzenetére
Rosszul tudod, bár én sem írtam helyesen.De most megnéztem. Ventilátor, jól írva. (MTA, A magyar helyesírás szabályai, könyv szerint)
Amúgy több félén láttam már ezt a szót leírva.
-
Speciali
tag
válasz
shaft72 #11390 üzenetére
Volt már dolgom pontosan ilyen állapotú ablakokkal. Én csiszolni szoktam géppel, majd lenolajjal beeresztettem ott, ahol fáig csupaszodott a felület, ezután Trinát mestertapaszoltam legalább kétszer, ezt is csiszoltam, majd alapozás, és fedő festés, szintén Trinát festékekkel.
A festéket hőlégfúvóval, vagy festékmaróval is eltávolíthatod. Utóbbi elég gusztustalan, büdös, káros, és macerás.
A legegyszerűbb a csiszolás, festés. Ami lejön, az lejön, ami meg nem, az jól tapad, nem fog gondot okozni később sem. -
Speciali
tag
válasz
thyeby #11391 üzenetére
Ha lezárod alul a hamuzó ajtót, akkor is füstöl?
Én azt tanácsolnám, építs egy axiális venntillátort a falba, olyan forgásiránnyal, ami befelé nyomja a levegőt a műhelybe.
Ezzel túlnyomást tudsz létrehozni a műhelyben, és így a füst nem akar majd visszaáramolni. Persze ez csak csukott nyílászáróknál működhet.Amúgy ez a megoldás festék/lakk fújásnál is nagyon jól működik. Anno a műhelyben volt egy ilyen ventillátor a falon, de pont a szomszéd ablakára nyomta rá a lakkot. Miután ezt ő szóvátette, gondoltam egy nagyot, és megfordítottam a forgásirányt, és a műhely ajtóba tettem át a fújás helyszínét.
A nyitott ajtón keresztül távozott el a festékköd. Nagyon prímán működött, nem rakódik rá a ventillátorra a festék, és festés is pormentesebb lesz így.Ilyen krónikus kézszárazsággal én mégis csak azt mondom, próbáld meg az orvost. Ha jól gondolom, nagyon régen jártál ilyen problémával dokinál, azóta meg fejlődött az orvostudomány.
A kazánt, meg sok egyebet meg lehet bütykölni, az emberi testtel, még ha "csak" kéz, nem érdemes kísérletezni, és egy asztalos fórumon tanácsot kérni ez ügyben. De hogy ne csak okoskodjak , íme egy gyakorlati lehetőség is.
Valami kesztyűs eljárásra emlékeztem, és találtam is egy ilyet, bemásolom:Este, lefekvés előtt jó vastagon bekenjük kezünket a már kiválasztott, jól megszokott - nem feltétlenül hidratáló, lehet zsírosabb - krémmel. Gyulladt, elszíneződött bőrre a körömvirágkenőcs a legjobb, de kamillás vagy glicerines kézkrémet is választhatunk, ha csak száraz a bőrünk. Körmeinket kenjük be körömerősítővel. Gyógyszertárban kapható kesztyűket húzva kezünkre reggelig hagyjuk dolgozni krémünket. Reggelre puhább, bársonyosabb lesz bőrünk. Ezt hetente alkalmazhatjuk.
Virágviasz, mély-meleg terápia (paraffinos kézápolás): alkalmazása hatásos. A kezelés ezek ellenére nem található meg minden manikűrös és kézápoló szolgáltatásai között.
-
thyeby
őstag
Sziasztok Fiúk!
Még csak #11344-nél tartok, kimaradtam néhány dobásból.
Három alig szakmai kérdésem van, hátha Tőletek jön valami használható segítség. Egyik fontosabb, és sürgősebb számomra, mint a másik:
1 - Kicseréltem a gázkazánt vegyes tüzelésűre. Kurvanagy füst van így a műhelybe, amit sajna pillanatnyilag szellőztetni sem lehet. Ebben én így meg fogok őrülni napi 10-12 órán keresztül. Lesz nagy nyitható műanyag ablak, de csak jövőre, mert kifogytam a pénzből. (Majd 800 ezer pénzbe fájt ez a kazánváltás, és még nincs is vége teljesen, mert kell Stihl, fejsze, meg soksok apróság a teljessé tételéhez.) A füst akkor keletkezik, amikor etetem a kazánt - a kémény huzata az príma. Csak ugye bent reked szegénykém. Arra gondoltam, hogy addig is, amíg nem telik új ablakokra, addig egy forgácselszívót veszek a füstelszíváshoz, és applikálok a kazánajtó fölé bádogból egy jókora tölcsért. Mielőtt nyitom a kazánajtót, bekapcsolom a forgácselszívót, ami az udvarra húzza majd a füstöt. Az nyilvánvaló, hogy nem lesz jó, csak fém lapátkerekes elszívó, de kérdés, hogy a forró levegővel vajon nem fogom kinyírni a gépet, hiszen ezt azért nem erre tervezték? Maga az elszívó jó 8 m messze lesz a kazántól, hogy ne legyen útba, addigra talán ki is hűl a csőben a levegő.
2 - Kicseréltem a gázkazánt vegyes tüzelésűre. Az emeleti feljárón bejön a lakásba is a füst. Ebben meg a feleségem fog megőrülni, ugyanis érzékeny rá. Az ajtót le kell szigetelnem hermetikusan, korrektül. Hol kapok olyan gumiszigetelést, amit a műanyag nyílászárókba is dugnak? Mekkora falcot kell ahhoz vágni a gumi számára? Mekkora luftot hagyjak a léc és az ajtó közt, hogy olyan szépen működjön, mint a műa. ablakok? Próbáltam én megmérni valahogy, de ha kinyitom az ablakot, nem mérhető, ha bezárom, megint nem mérhető.
3 - Kicseréltem a gázkazánt vegyes tüzelésűre. Kúvájul kiszárította a kezem ez a projekt. Két ujjamon olyan vastag bőrkeményedés lett, hogy feláll a szőr a hátamon, amikor a zoknit kell felhúznom - és persze ezer más esetben is. Ez aztán jól berepedezett, mint ha zsillettel bevagdostam volna. Még az is fáj, ha csak a szemüvegemet akarom megigazítani. Ha megemelek egy fosznideszkát vele, még tovább reped és még több helyen. Próbáltam én a lakásban fellelhető mindenféle picsapacsulival puhítani, de az mind csak szenteltvíz. Hülyülök meg tőle jó egy hete. Tud valaki valami alkalmasabb therápiát erre a hasfájásomra? Bőrgyógyászhoz menni időm se lenne, meg álláspontom szerint az a tudományág a kuruzsláshoz konvergál. Még soha semmi bőrgyógyászati problémámat nem tudtak korrektül kezelni, ezért évtizedek óta kiiktattam az életemből azt a szolgáltatást. Templomban sem érzem jól magam, de ott nagyobb eséllyel segíthet egy hosszas ima, vagy fohász, mint a bőrgyógyásztudorok.
Most ennyit. Lenne még sok kérdésem, de ezek a legégetőbbek.
-
shaft72
tag
Kérdezném a nagyra becsült kollégákat, hogy ilyen, jó kis öreg társasházas, ötvenszer átmázolt, majd felrepedezett ajtó- és ablakkerettel mit lehet csinálni.
Hogy kell eltávolítani a régi festékréteget, van valami módszer a felVÉSÉSen kívül? (Talán ma már vannak rendes oldószerek is...) Belevágnék némi ablak felújításba, ha nem túl macerás.
-
kökény6
csendes tag
Nagyon örülök a sok hozzászólásnak. Egyfelől tényleg segítenek, másfelől viszont nem szeretném, hogy emiatt valami nagy háborúság törjön ki.
Van még egy felvetésem amire kérném a segítségeteket:
Sivatagi éghajlaton élek, azaz alapban száraz a levegő egész évben(kb. 20% páratartalom) és nyáron megvan a kb. 28-33 fok a lakásban is, amikor nem vagyunk otthon.
Ez kizárhat bizonyos fafajtákat, illetve az olajos kezelés mennyiben küszöböli ki a kiszáradás és megrepedezés problémáját? -
Soká
senior tag
Vannak a "szabályok" és vannak a "szabálytalankodók".
A gyúródeszka esetében való igaz, hogy egyfajta sztenderd alapján készültek, az ember hiheti azt joggal, hogy így és így "szabályos" a dolog. Valószínűleg azonban nincs így. Sokat számít a megszokás, amit erősít a bevált gyakorlat: miért csináljunk valamit keményfából, ha az megfelel fenyőből is? Sok minden szól az utóbbi mellett: könnyebb megmunkálni, vagyis könnyebb és olcsóbb előállítani, fizikai értelemben is könnyebb, tehát a háziasszonynak nem kell annyit emelgetnie. A keményfa előnyei itt nem igazán érvényesülnek, tehát ha keményfából készül egy gyúródeszka, akkor az inkább presztízs mint gyakorlati előny.
A gyúródeszka, akárcsak a vágódeszkák, nem igazán az örökkévalóságnak készülnek. Egészségügyi szempontból talán az a szerencsésebb, ha x évente kicserélésre kerül, bár kétségtelen, hogy bútor módjára hozzá tud nőni az ember kezéhez még egy kissé elvetemedett, megrepedezett, és középen kissé teknősre kopott gyúrótábla is, mint például amilyen nagymamámé volt...Valószínűleg a fafajoknak a többsége alkalmas lenne gyúródeszkának és csak néhány akad, ami színe, szaga, csersavai, nagy pórusai okán tényleg ellenjavallt.
Az én feleségem bükk gyúródeszkát használ, de ez inkább miattam van, nekem tetszett meg egy nagyméretű ikeás bükk vágólap, és azt használja tésztagyúráshoz. Látom, hogy küzd kicsit a súlyával... Ráadásul kettőt vettem ebből a táblából, össze akartam ragasztani őket, nem gondoltam arra, hogy egy feleslegesen nagy és nehéz tábla milyen hátrányokkal jár... maradt tehát kettőben.
-
mdk01
addikt
válasz
Márton111 #11380 üzenetére
Akkor te csinálj magadnak abból gy.deszkát. Én még abból nem láttam és kész.
Mellesleg azok a tulajdonságok alapján csinálhatnánk akácból, bükkből, meg vagy 20 másik fafajból.Te nem szokványos asztalos vagy 10.000-ből 1 van ilyen csak
Na az biztos. Amúgy biztos olyan értelemben értette ahogyan te?Thomgrande:
Köszi erre gondoltam. -
Márton111
aktív tag
-
thomgrande
tag
-
Márton111
aktív tag
válasz
thyeby #11376 üzenetére
UPC 2200/hó...
Na akkor most ,az upici felhúzta zsilipet, megindul a betűáradat -
thyeby
őstag
válasz
Sanyabá #11301 üzenetére
Megy az körfűrésszel is gyorsan. 2m hosszig jobb nekem a körfűrész, fölötte még nem próbáltam. 1 m3 harmincas bükköt szoktam fél nap alatt leszélezni körfűrésszel, és agyalok rajta, hogy ha egy okos kalodát tudnék applikálni a hosszvágó Freud koronghoz, akkor semmi perc alatt leszélezném azt az 1 köbmétert.
Tulajdonképpen eladdig én is a Te álláspontodon voltam, míg el nem adtam a szalagfűrészt, hogy kicseréljem jobbra. Mivel a pénzem még nem volt ki, de szélezni már sürgősséggel kellett, rátoltam a fát a körfűrészre, és láss csodát, gyorsabban, szebben és olcsóbban - kitanultam ezt a fajta szélezést. Olyannyira, hogy bár már itt a szalagfűrész, továbbra is körfűrésszel szélezek. Ez a helyzet segített át a sztereotípiámon.(Visszakaptam a kábelnetet a UPCtől, mostmár havi négyezer forinttal olcsóbban. Megérte ez a kitérés tehát. Ám hogy most jócskán kimaradtam a fórumról, még csak ennél a hsz-nél tartok a kronológiával. Idő lesz, míg elolvasom visszamenőleg, mi történt az asztalos kompániánkban az elmúlt néhány héten.)
-
mdk01
addikt
válasz
Márton111 #11369 üzenetére
20-25mm?? Látszik hogy nem magadnak készül
Emelgetni is kell ám azt.
A borovi meg gyantás akkor is ha minőség. Én csak lucra emlékszem gy.deszkánál.Nem jó ha ívesre csinálja az elejét mert egy négyszögletű tésztát nem tud kinyújtani csak akkor ha behajol az asztal fölé, viszont az meg qrva kényelmetlen....
-
mdk01
addikt
válasz
borat26 #11362 üzenetére
Bár feleslegesnek érzem a fatiplis megoldást, nekem tetszenek az ilyen megoldások mert látszik hogy szakember csinálta meg, rendes saját csappal van csinálva.
Sztem csináld meg és jobban is néz ki meg te is megnyugszol.Ennél a fatiplis megoldásnál már csak egy szebb van talán, mikor a négyszögletes csaphelyet fúrsz ki és négyszögletű hasábot ütsz bele, persze a sarkára állítva.
Régen linkelte vki itt ezt a négyszögletű csapozó fúrót, de nem találom. Lehet másoknak jobban megy a keresés és segítenek neked ebben. -
Márton111
aktív tag
válasz
borat26 #11370 üzenetére
Én se vagyok öreg ,csak olyan helyeken dolgoztam ,ahol lehetett kitől tanulni,értettek a szakmához,és mindig felszedtem azokat az infókat amiket az öreg ,és hozzáértő szakik mondtak , meg kérdeztem is őket, mert a régi bútorok a régi technikák érdekelnek , mert szép!
Az asztalosság legszebb míves alkotásai a XVIII -XIX.században keletkeztek. -
mdk01
addikt
válasz
kökény6 #11361 üzenetére
Fenyőfából szokták a lapját a két végén pedig a vetemedés megakadályozására(enyhítésére) bükkfát használnak.
Azt ne kérdezd miért ezt a két fát használják, de én más anyagból még nem láttam gyúródeszkát.
Bubi tanácsával ellentétbe a két oldalsó bükkfát nem szokták végig ragasztózni hanem csak a közepét ragasztózzák meg 1-2cm hosszan hogy a tágulás zsugorodás miatt tudjon mozogni a fenyőfa a bükkfa lécben. Nekem ezt így tanították és te is ráéreztél az írásodba.
Vastagságban olyan 1-1,5cm vastag szokott lenni egy gyúródeszka és a bükkfát kell nútolni.Attól függetlenül, hogy körasztalra fog kerülni, négyszögletes gy.deszkát csinálj és legrosszabb esetbe a gy.deszka két sarka majd lelóg az asztalról és figyel az asszonypajti hogy oda finomabban kell támaszkodni.
-
Márton111
aktív tag
válasz
kökény6 #11361 üzenetére
Gyúródeszka
A táblásított deszka 20-25mm-es fenyő,(nem luc, hanem borovi, mert az minőség) a véglezárók pedig bükkből készülnek, kinútolva és a tábla közepetájt 2 helyen mélyebben (akár átmenően is lehet)belecsapolva ,ott kell csak megragasztani, hogy a végdarab a helyén maradjon ,és hogy a tábla tudjon széltében szabadon mozogni.(dagadni-zsugorodni).
Beeresztése: valamilyen növényi olajjal (aminek a szaga nem zavar)Az étolaj ha megavasodik büdös lesz
Kapni mindenféle fafelületápoló olajat, tömörfa konyhapultokra gondolván.Lakkozni nem szokták.
Ha ívesre akarod csinálni, miért -neCsak a domború résznél nem fogja semmi megerősíteni a tábládat keresztbe, ezért ott óvatosan kissé ívelj csak.
-
Márton111
aktív tag
válasz
borat26 #11362 üzenetére
Szúrt fatipli :A régi asztalosok a tiplit maguk faragták, vésővel szúrták le.A tipli enyhén kúposodik, tehát megszorul a furatban.
(Jó a gyári tipli is ma már olyan ragasztók vannak .)
Az asztalt úgylátom a gyártók fém (gondolom alumínium) tolóvasalattal készítik így nem lesz gondod a vetemedéssel ha ügyesen csinálod a fa részét.
Ha ügyesen kombinálsz ,nem kell vegyél drága gyári vasalatot, hanem megoldod normál áron kapható aluprofilokból.
Nem árt az asztalt amit betettél megnézni a barkácsáruházban, körbe részletfotózni szétnyitva ,összecsukva ,a vasalatot is külön több fotóval, leméregetni mindent akkor már nagy elszúrás nem lehet -
borat26
aktív tag
válasz
Winner_hun #11365 üzenetére
-
Bubi
csendes tag
válasz
kökény6 #11361 üzenetére
- fenyőből elég, nem vágódeszka lesz
- a zárólécbe nút, a tábla szélein csap, ragasztva - a lécek nem mennek sehova
- nem kell kezelni
- még egy d2 ragasztó sem oldódik ki a liszttől, meg attól a nedves ruhától amivel letörlitek
- én nem csinálnék kör alakút, úgysem lenne kihasználva az íves rész, max az első ütközőléc helyett két tiplit vagy fakockát rögzítenék az aljára
- elég -
thyeby
őstag
Pofon egyszerű, nem tudod?
Így kell felpolírozni a csiszolóvásznat. Kicsit babrás, de tükörfényes lesz. A festékek pedig azért kellenek a tetejére, mert egy menetben színre keverve fel is hordja ez a szellemes kompozíció a felületre. Ha már ilyen leleményes az alkotója, nem értem, pillanatok műve lett volna még egy dekopírfűrészt is az oldalára applikálni, ami méretre is szabja az anyagot, és akkor a Te CNC-d irigykedhetne, mert vágni, polírozni ő is tud, de felületkezelni nem.
-
kökény6
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Új emberke vagyok itt, tanácsot kérni jöttem. Amatőr vagyok, szeretek barkácsolni, van némi gyakorlatom. Szeretnék a feleségemnek egy gyúródeszkát készíteni és ezzel kapcsolatban van pár kérdésem. Még egy fontos dolog - külföldről írok, ezért -adott esetben- az otthon beszerezhető dolgok nekem nem segítenek.-Milyen fából célszerű csinálni? Amit én be tudok szerezni az: fenyő, bükk,tölgy, juhar.
-A gyúródeszka két szélén van egy lezáróléc. Miként kell hozzárögzítenem, gondolva arra, hogy a táblát alkotó lécek szélességben zsugorodnak/tágulnak?
-Kell-e, szabad-e lakkozni, felületkezelni és ha igen, mivel?
-A ragasztó, ami jelenleg van egy sárgás-fehéres, sűrű folyású anyag, sajnos momentán nem tudom milyen alapú. Mivel ételkészítésről van szó, kell valamilyen speciális ragasztó vagy ez az általános is megfelel? (Gondolok a kioldódásra)
-Ami kissé bonyolítja a dolgot, hogy ez nem egy szabályos téglalap alakú lenne, hanem egy körasztalra fekszik fel. Az asztal átmérője 120cm de a gyúródeszka csak kb. 90-100 széles és az emberhez közelebbi oldala veszi fel az asztal ívét. Ez érzésem szerint csak a kivitelezést teszi bonyolultabbá, de nem tudom kell-e emiatt valamire jobban odafigyelni a tervezésnél?
-A vastagságnak elég a 2-2,5cm?
Kérem, hogy aki tud segítsen a tanácsával.
Köszi -
Márton111
aktív tag
Én még - kertiasztalból - nagyobbítható lapút nem láttam
Van?
Az ollós csapot keresztbe megfúrva rögzítheted egy sima tiplivel, vagy szúrt fatiplivel ,a régi ablakok külső szárnya úgy készült.És mégis 100 éve megvanIgaz 15 éve szétszedtem és összeragasztottam mégegyszer
Déli front, sokat napozik ,az meg minden festéket elbont, (az ibolyántúli sugárzás).
-
mdk01
addikt
válasz
borat26 #11357 üzenetére
Elég a D3 ha nem ázik folyamatosan. Ebből következik az is, hogy nagyon sok idő(min.10-15év) kell ahhoz hogy egy pontosan becsapozott ragasztózott csap szétessen normálisan használva.
Aztán ha mindez nem jön össze akkor még mindig megcsavarozhatod.MOD: Ne a régi csontenyvből indulj ki, az rideg volt azért estek szét a régi csapok. A manapság használt általános faipari diszperziós ragasztók már rugalmasak.
-
borat26
aktív tag
De érdemes a megfelelő szerkezeti pontokon mondjuk csavarrögzítéssel erősíteni?
Erre azért gondolok, mert a változó légnedvesség miatt a saját csapozás is "mozoghat" és a ragasztás egy idő után akár el is engedhet?!?!?
Ragasztáshoz elég a d3-as? Kerti pavilon alatt lesz az ülőgarnitúra. -
borat26
aktív tag
Érdekes eszmecsere
De hogy ne csak tele offoljam a topicot, csinált már valaki nagyobbítható lapú kerti asztalt?
A következőre lennék elsősorban kíváncsi:
Milyen fakötések alkalmazhatóak kültérre leginkább? -
Winner_hun
félisten
válasz
shaft72 #11353 üzenetére
Szerintem pofon egyszerű, csak leírás után el kell olvasni és megérteni hogy mi is van leírva, kimondásnál az hogy szerepel.
376-al hatal vagy hattal?
12-őt kettőőt - 2-t kettőt
3-al háromal - 3-mal hárommal
4-el négyel (ez kicsit mást jelent) - néggyelTeljes hasonulás és barátai.
Kis odafigyeléssel szerintem meg lehet tanulni. Jobb később mint soha -
shaft72
tag
válasz
Winner_hun #11346 üzenetére
Ezeket sosem bírtam megjegyezni... ellentétben a muszáj, egyelőre és társaival.
-
mdk01
addikt
válasz
Winner_hun #11350 üzenetére
Igen muszáj valamilyen szinten, mert így gyakorlatilag egymástól tanuljuk(mint emberek) a hülyeséget.
Amúgy igazad van, csak az jön le hülyén, hogy néha írsz ide akkor is olyan b@sztatás szagú. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy írjál agyba-főbe ha muszáj, ha nem csak, hogy néha kijavítsd az emberek helyesírását, meg azt sem, hogy ne javítsd ki ha már nem írsz más egyebet(szakmai), csak ez így b@sztatás szagú, na.....
Persze engem aztán nem zavar míg nem nekem szólsz be.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest