Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-18 09:42:28

LOGOUT.hu

Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget! :)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#64801) mexel válasza tszabi (#64786) üzenetére


mexel
veterán

Az a dual amit most leszedtem a blogból tökéletesen működik a TX9S-el, jó pár darabra feltettem, és ott a droid és a CE osztozik adata-n így nem lesz kevés a működéshez a 8GB.

Majd visszarakom valamikor a blogot, de sajnos a 9.2 és 9.2.1 -es CE sok boxon szívat ( nem értem miért, pl tx9pro-n és máson is).
A TX9S-en viszont simán működik hiba nélkül. Valami az indítási módjában más az új CE-knek de én nem tudtam megfejteni a dolgot.

mikrofon: nekem is eltűnt telepített addon a 9.2.1 alatt, illetve azt írta már telepítve van, de a listában nem volt és nem is találtam sehol. Így újrarakni sem tudtam detörölni sem. Napok óta pár box-al szívok.

A gyári ceemmc telepítő NG vasakra is hibázik ugyanúgy pár box-al a 9.2.1-el is és a nightly-kkal is pedig azt ők csinálták :(

(#64802) SunMount3r válasza mikrofon (#64800) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Melyik Box-ra és milyen lejátszókra gondolsz pontosan? Eddig az SPMC egy-két verziójáról hallottam és talán az MX Player lenne még ami többé-kevésbé jobbnak tudok. Meg aztán mivel/hogyan tesztelted? Kadenciahelyesség, nagy bitrátás HEVC, HDR, többcsatornás hangok, képminőség, stb...? Azért elég sok dolog van amitől egy lejátszót már jónak lehetne nevezni...

(#64803) mikrofon válasza zsoika (#64710) üzenetére


mikrofon
addikt

Vontar féle Ugoos X2 pro vagy X3 pro ali-ról. Utóbbihoz még nem biztos hogy működik a CE, nem is biztos hogy fog. Előbbin már megy a CE-is, akár a csicsóka féle felezős módszerrel is. Csak az micro SD kártyát egy mini USB-s kártyaolvasóba kell rakni és USB-ről használni, mert ha a doboz kártyaolvasójába rakod és úgy indítod a CE-t akkor nem mennek ez az USB portok, de ha USB-ről indítod akkor működik. Legalábbis nálam.
Bár én most pont azt próbálgatom, hogy csak android és semmi CE és semmi Kodi. Így is elég jól használható nálam. A AFR működik, 4K HDR működik, Elvileg a hangformátumok is mind mennek, de ezt én ne tudtam tesztelni, mert nincs olyan profi erősítőm ami a komolyabb hangokat kezelné.

Viszont az android nagyon jó rajta, van rendes gyári támogatottság a gyári rendes android 9, de van hozzá a gyárin alapuló ATV oprendszer is. Ezt az utóbbit is próbáltam de nem jött be.

Nincs melegedési probléma, nem kell a hűtéssel bajlódni. Egyetlen egy dolog lehet, hogy ha WiFi kell, akkor érdemesebb nagyobbra cserélni az antennáját, ha távol van a forrás... De ez 2-3 usd az alin....
Vontar elég jó minőségben összerakja. Míg a szoftverét az Ugoos adja az X2-höz. és elvileg szinte ugyan az fut az X3-on is.

Érdemes ránézned...
Oroszok veszik mint a cukrot ezt a Vontar féle Ugoos X2 pro-t és X3 pro-t is így fejlődik a szoftver is rendesen...

(#64804) mikrofon válasza SunMount3r (#64802) üzenetére


mikrofon
addikt

Vontar féle Ugoos X2 pro vagy X3 pro ali-ról
Kadenciahelyesség, nagy bitrátás HEVC, HDR, többcsatornás hangok, képminőség, elvileg minden megy jól a hangoknál kérdéses a legfelső szint. Ezt nem tudom kipróbálni..
Ha több és konkrétabb infót akarsz, akkor keresgélj itt az Oroszoknál. Hátha megtalálod példával a konkrét kérdésedet.
A VLC elég jól megy. Az MX player az egyik legjobb szerintem. Van még a ViMu player ez is jó de ez az ATV változathoz van. Ezek mind kezelik az AFR-t, a hangokat is és a feliratletöltést magyarul.
Stream-elésre (hoster és torrent adatbázishoz) ezeket próbáltam kezelik a real debrid-et és trakt-ot. Van amelyik a premiumize-t. Mindegyiknek van saját lejátszója, de mindegyikhez beállítható külső lejátszóként az előbb említettek egyike. Mindegyik elég jó:
CyberFlix TV Installation Tutorial - nekem a legjobban bejön
Cinema APK Installation Guide - ez elég jó lenne, de van reklám
How To Install UnlockMyTv - elözö reklám nélküli változata, klónja
How To Install Nova TV

Egyelőre amit még nem tudtam megoldani, hogy használni tudjam az Orion (Orionoid)
Torrents, Usenet, és Hosters link gyűjteményt nem tudtam még android alatt használatba venni csak a kodi addon-t találtam..... Emiatt még mindig kellhet az androidos kodi....

[ Szerkesztve ]

(#64805) fer válasza cof (#64799) üzenetére


fer
őstag

Látom neked sem megy a szöveg értelemezés.

''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."

(#64806) mikrofon válasza mikrofon (#64804) üzenetére


mikrofon
addikt

Egyébként most hogy ennyi időt (hónapokat) rászántam már erre máshogy látom az egészet. Mondjuk az is igaz már rég megállhattam volna, mert igazából lehet hogy média lejátszásra tényleg a CE a legjobb, főleg most hogy ez a max proci hajtás is kikapcsolható. De androiddal is használható már a legeleje óta csak ugye a kíváncsiság hajtott hajt még mindig....

Ha lenne egy Xiaomi Mi Box S 4/32GB-s változatban Gbit-es, lan-nal, rendes 5GHz-es WIFI-vel, valamint rendes androiddal és nem ATV-vel, biztos azt venném és vennék hozzá egy rendes NETFLIX havi élőfizetést. Lehet nem a legolcsóbb, de a leghatékonyabb idő szempontjából. Mindig biztos lehetek benne hogy működik és bármikor tudom arra használni amire kell.....
Tehát egy normális box , megfelelő certi-kel. Erre lenne szükség....

[ Szerkesztve ]

(#64807) DJGABI válasza mikrofon (#64806) üzenetére


DJGABI
addikt

Szerintem a kínaiakból egyedül ez hiányzik, a DRM. Mondjuk én ha menne se fizetnék elő netflikk-re, havi 1-5 film meg 1-1 évad sori (az a baj ezek meg össze-vissza szolgáltatóknál vannak: hbo, dizni, akármi), rohadtul nem érné meg.

Ez az orion nem látom át, hogy mi... Torrent kereső? Meg kéne nézni nincs-e valami android kliense. 2 giga ramnál sztem bőven használható droid alatt a kodi. Tanixon legalábbis most még elég fürge.

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#64808) SunMount3r válasza mikrofon (#64804) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Na végre valaki, akit szintén érdekel az Android-os rész is. Az AFR alapból van a FW-ben, vagy melyiket használod hozzá? Nekem az MX Player-el annyi bajom van, hogy elég "fapados" és sokszor légegér kell hozzá, meg látszik rajta, hogy még mindig nem TV Box-okra, hanem mobilokra van tervezve a felülete. Valami KODI szerű lenne a legjobb nekem, eddig annyira jutottam, hogy AFRd app-al hellyel-közzel van frekiváltás SPMC alatt, mert 23.976fps esetén hol 23.978-ra, hol 24Hz-re vált, de ezt sem értem miért. Van még egy-két ajánlott SPMC verzió ami ki fogok próbálni, amik talán jobbak lesznek. (És azt sem szeretem, hogy az AFRd folyton be van kapcsolva, mert akkor Smart YouTube alatt is vált, az meg sok rövid videó esetén szerintem nem tesz jót a TV-nek, kár hogy nem lehet beállítani, hogy milyen alkalmazásokkal legyen csak aktív).

(#64809) mikrofon válasza SunMount3r (#64808) üzenetére


mikrofon
addikt

Az AFR benne van a firmware-ben. Így alapból tudja. Viszont ez egyben a hátránya is. Mert ha fixen be van kapcsolva, akkor olyankor is vált amikor nem kéne. Pl egy reklám megjelenik valami szoftverben, akkor át vált annak a felbontására...

"23.976fps esetén hol 23.978-ra, hol 24Hz-re vált"
ezt én is tapasztaltam.

Amit még tapasztaltam, hogy ha 50Hz-re vált akkor kicsit más lesz a kép. Kicsit élénkebbek lesznek a színek, nagyobb lesz a kontraszt és mintha kapna egy kis élesítést is. De gyanítom ezt a tv-m tesz, mert CE alatt és kodi alatt is ilyen. Ill. hiába kapcsolok ki bármilyen képjavítást, optimizálást nem változik. Egyébként meg nem túl sok szerencsére, így még jót is tesz a filmeknek.....
Nekem még az van beállítva hogy 25Hz helyett 50Hz legyen és hogy 30Hz helyett 60Hz legyen.

(#64810) MunezXBK válasza SunMount3r (#64808) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

WBMC esetleg?

(#64811) mikrofon válasza DJGABI (#64807) üzenetére


mikrofon
addikt

az orion igazából semmi extra. Össze gyűjti, indexeli az "összes" Providers-ről, az "összes" hoster, torrent és Usenet tartalmat vagyis nem magát a tartalmat, hanem a linkeket és felépít egy adatbázist. Az egyformákat meg össze is vonja, csoportosítja. Valamint össze veti azzal, hogy valamelyik debrid szolgáltató (real debrid, premiumize, stb) szolgáltató, vagy seed serveren fent van-e már. Majd ezek ajánlja ajánlja a streaming lehetőségeket egy egy film alapján. Tehát az az előnye, hogy ha nézni akarsz egy filmet akkor a keresés után kitudod választani a számodra a megfelelő képi és hangú lejátszást és az ahhoz tartozó legjobb sávszélességű lehetőséget, forrást kapod. Tehát biztos meg tudod nézni akadás mentesen a filmet.
Nem szükségszerű de nagyobb eséllyel és gyorsabba találsz prémium minőségű forrást a keresett tartalomhoz, filmhez, sorozathoz.
Remélem így jobban érthető.

[ Szerkesztve ]

(#64812) DJGABI válasza mikrofon (#64811) üzenetére


DJGABI
addikt

akkor ilyen megboldogult popcorntime klón? én arra stremio-t használok

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#64813) mexel válasza mikrofon (#64811) üzenetére


mexel
veterán

Köszi, ezt körbejárom majd, ahogy írják akkor kicsit hasonló lehet a popcornhoz? van magyar tartalom is? Mert ez lenne a lényeg, eddig ezt nem írtam. ( szinkronos)

[ Szerkesztve ]

(#64814) mikrofon válasza mexel (#64813) üzenetére


mikrofon
addikt

popcornt nem ismerem. Nem tudom, hogyan müködik.
Sajnos magyar tartalom nincs. Még nem találkoztam vele keresés közben.

[ Szerkesztve ]

(#64815) LLKobe


LLKobe
veterán

Üdv!

Tudja esetleg valaki miért van az, hogy ha a scaling_governor fájlban a performance-t átírom interactive-ra, minden egyes reboot alkalmával visszaáll performance-ra :F

Tegyem írásvédetté? Vagy mit csinálok rosszul? :R

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#64816) blakey válasza LLKobe (#64815) üzenetére


blakey
titán

autostart.sh-ba kell írni, ha jól értem akkor ezt szeretnéd echo 'interactive' > /sys/devices/system/cpu/cpufreq/policy0/scaling_governor

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#64817) SunMount3r válasza blakey (#64816) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Mikor jön már az új CE, ezt nem akarják belerakni alapból?

(#64818) szabi__memo válasza SunMount3r (#64817) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Nem

(#64819) blakey válasza SunMount3r (#64817) üzenetére


blakey
titán

Nem akarják, mondjuk az én boxaimat nem különösebben zavarja és kb. semmi különbség a két mód között de ugye vannak olyan boxok ahol ez számítana, de azokat hivatalosan nem támogatják, bármennyire is úgy hangzik, hogy igen. Én nem tudom követni a gondolkodásmódjukat és nem is akarom. Ha nem lesz jó akkor másik eszközt használok. Már így sem a CE-s boxokat használom fő lejátszóknak.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#64820) Smith Ügynök


Smith Ügynök
tag

Üdv!

Netflix addon-t használok LE alatt, x96 mini-n.
A filmeket csak 960x540-es felbontásban tudom nézni, lehet ezzel kezdeni valamit?

(#64821) pixta78


pixta78
senior tag

Valaki tud feldobni letöltő oldalra Tanix Tx9s remote-ot?
köszi

Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!

(#64822) zsoika válasza mikrofon (#64803) üzenetére


zsoika
addikt

Köszi, de már mind1....X96 Air 4/32 lett rendelve LógaGéza segítségével.
Remélem van hozzá LE vagy CE ,de ha nincs sem baj mert akkor a mini M8S II. marad a Kodis lejátszó. :R

(#64823) blakey válasza zsoika (#64822) üzenetére


blakey
titán

Remélem van hozzá LE vagy CE - Nightly CE jó hozzá.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#64824) huberpe válasza blakey (#64819) üzenetére


huberpe
aktív tag

milyen használható alternatívák vannak még elfogadható áron?

(#64825) DoItYourself válasza Smith Ügynök (#64820) üzenetére


DoItYourself
Topikgazda

A Netflix FullHD-ig megy a 18-as Kodival, ahhoz viszont már CE kell.

[ Szerkesztve ]

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#64826) LLKobe válasza blakey (#64816) üzenetére


LLKobe
veterán

Köszi, szerintem ezt akarom :R

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#64827) Smith Ügynök válasza DoItYourself (#64825) üzenetére


Smith Ügynök
tag

Kiráááállllyy!!

Akkor megy fel a CE, kösziiiiiiiii!

Addonnak ugyanaz kell?
[link]

[ Szerkesztve ]

(#64828) files32 válasza pixta78 (#64821) üzenetére


files32
tag

Megkaptad?

(#64829) Takika14


Takika14
aktív tag

Üdv!

Egy külső lejátszót szeretnék venni, ebben kérném az ajánlatotokat, melyik lenne a legideálisabb számomra.

A TV egy Samsung Q6 ami HDMI-ARC porton van csatlakozva egy Samsung HW-K450-hez. Amire nekem kellene egy külső lejátszó, az a DTS hangsáv kezelése.

- DTS támogatás
- 4K HDR
- Külső vinyó kezelése
- Gyors rendszer

Így elsőre ennyi, igazándiból más extra nem érdekel.

Ha tudtok segíteni, hogy milyen típus lenne megfelelő esetleg linkelni azt nagyon megköszönném. :R

(#64830) spiky03 válasza Smith Ügynök (#64820) üzenetére


spiky03
veterán

Nálam az Elysium volt olyan, hogy ebben a felbontásban indult el. Nem értem miért, amikor más filmeknel meg a 4kt is kiírja.:)

Jah amúgy sikerült az NFS elérést megoldanom.
Ami rajta volt atmasoltam SMBre és kész:D
Itt nem szaggat SMBn sem BD50 vagy egy remux mint annó a Mede8errel.

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#64831) pixta78 válasza files32 (#64828) üzenetére


pixta78
senior tag

Még nem ajánlottak föl.

Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!

(#64832) Digitalis válasza DroiDMester (#64320) üzenetére


Digitalis
senior tag

DroiDMester! X96Max hűtés javításhoz, esetleg ez nem lenne jobb megoldás: [link 30x30x3] ? Vagy inkább maradjak a szilikon thermal padnál? Méretpontosság, illetve hatékonysági ( W/mK) szempontokat is figyelembe véve, melyiket ajánlanád? Más. 6222B-SRC driverre van remény, vagy egyelőre nem nagyon hatja meg őket? Köszi!

Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.

(#64833) djnice válasza huberpe (#64824) üzenetére


djnice
veterán

Hasonló árban semmi, drágábban Zidoo Z9S, még drágábban Nvidia Shield TV. Lehet még bohóckodni a Fire TV 4K Stick-kel is LAN adapterrel ha éppen akciós, de pl a VC-1 szaggat rajta.

(#64834) huberpe


huberpe
aktív tag

ez a vontar x96 air 4/32 [link] akkor az oldalon feltüntetett speckók ellenére is csak 100-as kábeles kapcsolattal rendelkezik?

(#64835) files32 válasza pixta78 (#64831) üzenetére


files32
tag

Mit?

(#64836) hunaqua válasza huberpe (#64834) üzenetére


hunaqua
addikt

" Ethernet Interface, 2GB+16GB-10/100M,4GB+32GB/4GB+64GB-1000M "

Össze vissza írogat mindent,de elvileg Gigabit a 4GB.

[ Szerkesztve ]

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

(#64837) mexel válasza blakey (#64819) üzenetére


mexel
veterán

"Már így sem a CE-s boxokat használom fő lejátszóknak."

Nocsak :)

(#64838) pixta78 válasza files32 (#64835) üzenetére


pixta78
senior tag

Ja hogy a boxot?
Még nem. Csak felkészülnék rá.

Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!

(#64839) mikrofon válasza blakey (#64819) üzenetére


mikrofon
addikt

Mit használ a CE-s boxok helyett?

(#64840) DroiDMester válasza Digitalis (#64832) üzenetére


DroiDMester
nagyúr

méretileg jó lenne, de nincs feltüntetve milyen a hővezető(W/mK) képessége! így lehet hogy még rosszabb mint ami gyárilag van az X96MAX-ba

a 6222B-SRC driver elvileg már több mint 1 hete bekerült a nightly ba, mennie kéne! a 6222B-SRB vel volt gond ott be se lehetett kapcsolni a BT.t és wifi.t se, az már megy csak BT nél még a hangátvitel nem jó akadozik!

(#64841) junkpod válasza mikrofon (#64800) üzenetére


junkpod
nagyúr

A Kodi folyamatosan vált újabb Python verzióra ami az aerobik nyelve, lehet, hogy egy újabb Kodi (9.2.1 CE már 18.5 kodi) már nem kompatibilis a nem updatelt addonokkal.

Box's don't touch!

(#64842) Digitalis válasza DroiDMester (#64840) üzenetére


Digitalis
senior tag

Köszi! Wifi az ok, de a BT KO . Adapter nem található. Minden más perfect.

Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.

(#64843) junkpod válasza mikrofon (#64809) üzenetére


junkpod
nagyúr

Nem bantasbol írom de ha még a tv-d3t sem tudod beállítani helyesen, akkor, hogyan tesztelés a droid lejatszokat, hogy jók-e?
Vagy az "elvileg jók" kifejezés azt jelenti, hogy talán jó de nem tesztelted?

Box's don't touch!

(#64844) edk-


edk-
őstag

Üdv,

Az eddig használt, Win alapú HTPC helyett egy Beelink GT1-et fogtam be videónézésre (S912, 2GB). A legfrissebb, 9.2.1-es CoreElecet tettem rá, FullHD házimozi-projektorhoz csatlakoztattam. És nem vagyok megelégedve a képminőséggel. Olyan vibrálós a kép. A filmvégi, felfelé úszó feliratokon nagyon látszik. A HTPC-vel nem ilyen volt. A projektor kiírja, hogy 24p-s jelet kap, tehát rendben kéne lennie, azt gondolnám. Mi lehet a gond?

"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://cutt.ly/edkelado

(#64845) Beni2360 válasza Csicsóka (#31206) üzenetére


Beni2360
félisten

Szia!
A régi s905 boxomhoz sd kártyára kiírtam az akkori megosztott képfájlt, fel is települ a végén kéri a logint amire csak az: admint fogadja el és a jelszó openmediavault majd fut valami és az 5.37 Debiant jelzi és nem jó szerintem hozzá. Vagy valamit nem jól csinálok :F

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#64846) junkpod válasza junkpod (#64841) üzenetére


junkpod
nagyúr

Nem aerobik, hanem addonok.

Elnézést.

Box's don't touch!

(#64847) DoItYourself válasza Smith Ügynök (#64827) üzenetére


DoItYourself
Topikgazda

Passz, sose használtam, de elvileg az kell.
Kicsit visszakeresve a topikban, sokan írják, hogy sw dekódolással megy a Netflix, és inkább 720p lesz az a felbontás, amit elbír az S905W procis boxod.

(#64846) junkpod: :D én elég hamar kikapcsoltam a mobilomon ezt a kiegészítősdit.

[ Szerkesztve ]

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#64848) darvinya válasza edk- (#64844) üzenetére


darvinya
titán

Projektor támogatja ekkora képfrissítést?
Attól, hogy kiírja még nem biztos, hogy támogatja.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#64849) Smith Ügynök válasza DoItYourself (#64847) üzenetére


Smith Ügynök
tag

Köszi!

Igyekszek kipróbálni, utána jelzek!

(#64850) edk- válasza darvinya (#64848) üzenetére


edk-
őstag

Támogatja, hiszen házimozihoz való (Epson TW-3200). Meg hát eddig jó volt.

"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://cutt.ly/edkelado

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.