Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz vargalex #4597 üzenetére
Panasonic TH-42PX8E. 2008 végén vettem, csak az MPEG2 dekódolást tudja, a MindigTV-hez szükséges MPEG4-et nem.
Elméletileg tudja a CEC-et is, de nem működik semmivel se, próbáltam már andoidon, OE, LE alatt is. Valószínű valami korai CEC implementáció van beleégetve. Jelezni kellene vmi fórumon, hátha van megoldás, de itt nem vagyok képben, hogy a LibreELEC-ben lévő HDMI-CEC driver honnan származik. Hopp most látom, erről már írtam korábban is.[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz interstate76 #4598 üzenetére
Kösz, ismerem a topikot, volt is linkelve korábban ide, csak azért kérdeztem, mert nem derült ki, hogy miről is beszéltek.
Van egy másik asztali linux disztro is (armbian), ami fut S905-ön, kipróbálhatod azt is.
[ Szerkesztve ]
-
gabywap
tag
válasz DoItYourself #4601 üzenetére
Én neked lennek eladnám plazma és zabálja az áramot.
[link][ Szerkesztve ]
K1+ S2 T2 - Ustym PRO 4k - Amiko Viper 4k - Zgemma H7S-H9Stwin - U2C Denys H.265
-
azbest
félisten
válasz DoItYourself #4596 üzenetére
Elvileg a realtekkel nem nagyon nyúlhatsz mellé. Az r820t a legújabb, pontosabban van r820t2, de az ugyannak az új, de teljesen kompatibilis változata, nem T2-es. Ez a rádiófrekvenciás chip "tuner" a realtek chip mellett. Az összes korábbi fajta támogatott, ha azok közül lenne valamelyik a normál dugósban.
A 3.14-es kernel, ami ezeken a boxokon van már alapból is kell, hogy ismerje, ha a modul le van fordítva hozzá.
Egyébként, most hirtelen felindulásból rendeltem egy astrometa tunert is, hogy a C-t néha azzal is megnézzem. Ez az amelyiknek saját topcija is van ph-n.
Azt nem tudom pontosan hogy a dvb-t része melyik kerneltől támogatott, a C rész a készőbb jött be, de a media tree-ben benne kéne legyen, csak hát a backportolt az nem mindig tökéletes, ahogy a mygicánál is kiderült. Az astrometa is félig realtekes. A mygica az silicon labs chipsetes.[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
válasz interstate76 #4589 üzenetére
CL10-el próbáld, vagy nandra telepítve! A cl10 is elmegy különben, de a nand nálam űberelte. Igaz csak LE-vel teszteltem, de pl a borító betöltésnél látszik a sebességbeli különbség.
-
interstate76
addikt
válasz DoItYourself #4602 üzenetére
Köszi a linket, de csak az 1 gigás Beelink-kel tudok játszani, azon meg nem hiszem, hogy jobb lenne, ill. a wines mini pc megrendelésével igazából egy kicsit aktuálitását is vesztette a dolog, csak envagyok kollégát szeretném kifaggatni róla, hogy nála használható tempóban működött-e az ubuntu, és ha igen, akkor ez minek volt köszönhető - hátha később újra nekiugrok ennek a dolognak.
Egyébként fura, hogy senkinek nem izgatja a fantáziáját a topikban. Vagy mki ezzel nyomul, de nem ír róla. Mindenesetre alig kerül szóba. Én már egy MK809III-asra is tettem linuxot, majdnem meg is ütötte a használható szintet, de aztán inkább eladtam: vagy menjen gördülékenyen, vagy sehogy!
(#4606) Mankó Előbb ki szeretném puhatolni, hogy van-e értelme letúrni a droidot - feleslegesen nem szeretném. Vagy berendelek egy gyorsabb kártyát. De ha megjön a wines Beelink, akkor a Mini MX úgyis megy a fiókba, tartalék médiaplayer/netezős gép státuszba, a Mini MXIII-on pedig az esetek 80%-ában a droid megy (YT és játékok), a maradék 20%-ban pedig LE, szóval ott nincs helye linuxnak. Majd ha egyszer nagyon ráérek, akkor kiveszem a fiókból a Mini MX-et.
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
Gab130
tag
Sziasztok!
Csak egy apró kérdésem van. Eddig M8-at használtam, de sajna megadta magát egy áramszünet kapcsán. Újat rendelnék, de nem tudom milyet. Alapvetően iptv-re illetve filmnézésre használtam Kodival. Kevés böngészés. Teljesen meg voltam elégedve vele.
A kérdésem, hogy érdemes-e helyette 905-öst rendelni, (olvastam, hogy a Kodi nem igazán tudja kihasználni a Soc előnyeit, és az összehasonlító teszt sem túl meggyőző) vagy maradjak a bevált, stabilt M8-nál?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
envagyok
veterán
válasz DoItYourself #4596 üzenetére
Most vettem az elsőt, tökéletesen megy.
@interstate
Épp csak annyit próbáltam, hogy jéé, bejön.@előttemíró:
Ha több tunerkártyád van, vagy egy streamen vannak a csatik, akkor több is nézhető egy kódkártyával. -
gabywap
tag
válasz Multibit #4610 üzenetére
Igen!
De az tényleg zabálja az áramot, csak úgy 385W is be tud hörpinteniJa de oda át ásiában is fidelnek minket!
http://bbs.asiatvro.com/thread-1157701-1-1.htmlK1+ S2 T2 - Ustym PRO 4k - Amiko Viper 4k - Zgemma H7S-H9Stwin - U2C Denys H.265
-
interstate76
addikt
Egyértelműen az S905-ösök az ajánlottabbak (a leginkább bevált típusok az összefoglalóban), a droidos Kodi helyett pedig használj micro SD kártyára telepített LibreELEC-et (pár perc feldobni és lesz egy szuper médiaplayered, ill. megmarad a droid is)!
(#4609) envagyok Értem, köszi.
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz gabywap #4611 üzenetére
gabywap linkjén nem ugyanaz a tv van, mint az enyém. Feltúrtam a pdf-jét a sajátomnak, 255W-ot írnak átlagos fogyasztásra. Az elejétől fogva energiatakarékos módra kapcsoltam a menüben, és igyekszek sötét képi világú filmeket nézni rajta. Egy fogyasztásmérővel ki lehetne deríteni az igazságot, de olyanom nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Songoman
aktív tag
Nyugtass meg, hogy HDMI-n azert tudja fogadni egy normalis TV box jelet... Nekem egy th42PV60-asom van es az A95X jele csak AV-n jon at HDMI-n nem. Jo lenne, ha ez csak egy egyedi problema lenne az adott boxnak, nemreg rendeltem egy masikat, remelve, hogy azzal majd jo lesz.
-
Songoman
aktív tag
válasz DoItYourself #4615 üzenetére
Bocs, figyelmetlen voltam. Köszi. Remélem akkor a Beelink GT1-es mar jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz Songoman #4616 üzenetére
Mint a kutya vacsorája, itt nincs garancia semmire. Kihalásztunk valamit a pöcegödörből, amire találtunk működő szoftvert, kb. erről szól a topik. Ha megy valami örvendezünk, ha nem, akkor pingvinezünk.
(#4578) rsf: ilyen is van már a gépedre: Ubuntu 16.04 Mate & Minimal for WeTek Play 2
[ Szerkesztve ]
-
Songoman
aktív tag
válasz DoItYourself #4617 üzenetére
A Banggood visszaadta az arat a cuccnak, szoval ingynben volt. Ha megjott a Beelink, es leellenoriztem, hogy valami modernebb HD teven megy az A95X, akkor feldobom eladasra. Karom nem lett, csak az a 10-12 ora netto ido amig vettem egy uj HDMI kabelt, csinaltam egy Male-Male USB-t, kerestem ra a neten, hogy a recovery gomb nelkuli dobozt hogyan tudom updatelni.
-
syler123
veterán
Egy Linux Mint xfce vagy xubuntu jöhetne a többi s905 boxra is Vagy s912-re, akkor beneveznék én is arra a Beelink GT1-re.
Tényleg, ott már megy a BD3D? Mármint 1080p 3d-re gondolok. Azt sem értem hogy s905-ön miért nem megy, hiszen ha a 4k képet kiadja, akkor a 2*1080p-t is ki kellene.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz DougButabi #4600 üzenetére
Van egy torodial parabolám 7 fejjel. A gyakrabban használtak twin kimenetesek. Van két diseqc switch, ezek vannak a wetek két tuner bemenetére kötve.
A weteken LE 7.0.2 és a legutolsó Tvheadend42 addon fut. A box teljesen headless, fenn van a padláson.
SSH-n elérhető a box, de néha kell a KODI GUI elérés is. Szerencsére erre a platformra van vnc megoldás. AML-VNC addonnal windows gépről is tudom kezelni a Kodit, ha valamit piszkálni kell.
A lakásban van két HTPC, amiken szintén LE van. A Tvheadend pvr-hts kliens addon kapcsolódik a wetek szerverhez.A rendszer előnye, hogy nem kell koaxot vinni a Tvkhez, akár wifin keresztül is lehet TV-zni. A műholdas erőforrások nincsenek TV vételi helyekhez dedikálva. Központi a csatornalista szerkesztés, a dekódolás meg a felvétel is. Persze az adminisztráció kicsit bonyolultabb elsőre, mint egy hagyományos box esetén.
UPC direct kiváltható. Kártyaolvasó nincs a wetekben, azt kívülről kell hozzárakni. Nekem bizonyos okokból nincs sok tapasztalatom kártyával de tudtommal boxfüggetlen kártyát kell kérned a UPC-től. Arra mindenképpen alkalmas a rendszer, hogy egyszerre több csatornát nézz és rögzíts.Nem próbáltam még a határait a weteknek, de 3 csatornát biztos elvisz. Egy sima raspberry-n láttam, hogy 10-12 SD csatornával is elboldogul egyszerre.
-
Celtis
veterán
Platform függő a CEC implementáció. Hiába OE vagy LE teljesen más weteken és raspberry PIn. Ha van lehetőséged, az utóbbi próbáld ki. Azon van a legteljesebb CEC implemetáció, ha azzal sem megy a TV-d, akkor semmivel (BTW a Viearlink-et engedélyzeted a TV-n?)
Nekem G30-as Panám volt, azon jól működik a CEC.
Az elején próbáltam a wetek play-t is, de az egy rakás sz... volt. Állítólag sokat fejlesztettek rajta azóta. -
DoItYourself
Topikgazda
Földobtam a kérdést a LE fórumra is, azt írta vki, hogy neki egy régi Pana plazmán megy, de RPi-n nem igazán.
Próbáltam már mindent... engedélyeztem volna a tévé menüjében, de ha kiválasztom a Viera Link menüpontot a tévében, nyomok egy OK-t, csak ennyit ír ki: "Ez a funkció nem elérhető". A kézikönyve több oldalon keresztül magyarázza ezt a funkciót, még azt is írják, hogy HDAVI Control3 szabványt támogatja.Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
Csicsóka
őstag
válasz interstate76 #4607 üzenetére
Hát, azért én elég sokat írtam a linuxos tapasztalatokról, igaz mostanában nem.
Konzolos Debianra komplett kis házi szervert, tűzfalat is tettem, és ha lenne natív SATA támogatása az S905-nek akkor most nem lenne már a hálózatomban wifi router sem. Pár napig teszteltem csak az USB-s HDD kezelése volt a gyenge pont. Az Ubuntu a leglassúbb, érdemes az armbian-t kipróbálni. Fontos a gyors SD, vagy pendrive, mert a root fájlrendszer arra kerül. Én egy USB3-as pennel próbáltam, nem volt elviselhetetlen, de aki SSD-hez szokott, annak valóban lassú lesz. -
Celtis
veterán
válasz DoItYourself #4622 üzenetére
Wetekkel megy és RPi-vel nem? Nehezen tudom elhinni.
Én tennék egy próbát. Talán azért nem tudod a Viearlinket engedélyezni, mert nem ismeri fel a TV a túloldali CEC eszközt. A weteken engedélyezted a CEC-et? Úgy tudom ott trükkösen kell bekapcsolni. Ezért is jó a PI, mert ott alapértelmezésben megy, és elhiheted az a legstabilabb létező CEC megvalósítás beleértve a gyári rendszereket is.
Itt a PX80E-t kompatibilisnek mutatja. Ez nem tudom mennyiben tér el a 8E-től. Egyébként ezen a CEC adapteren is ugyanaz a libcec fut, mint az RPI-n. Csak jóval drágább. -
DoItYourself
Topikgazda
Itt kérem vmi félreértés történt, nekem nincs se Wetek, se RPi, csak egy Beelink M18. Anno próbáltam a Kodi fórumon leírt gomb trükköt is, de akkor se ment. Kerítek egy SD kártyát és megnézem, változott-e valami a LE 006-al. 005-el próbáltam, de azzal se ment.
-
Celtis
veterán
válasz DoItYourself #4628 üzenetére
Ok, nem wetek, de szerintem ezen is valami mókolt CEC van. Az RPi-t csak próbának javasoltam, mert az vízválasztó lehet, hogy a TV-d képes-e a CEC-re.Ha azzal sem, akkor tényleg felejtős.
-
Gab130
tag
válasz interstate76 #4612 üzenetére
köszi
-
interstate76
addikt
válasz Csicsóka #4623 üzenetére
Nálam az Ubi elviselhetetlenül lassú volt, pedig nem támasztottam magas elvárásokat vele szemben, de ebben biztosan közrejátszott a lassú memóriakártya is.
Majd megírom, mit sikerült kihozni az armbianból, ha egyszer rászánom magam a próbára.
-
arnd
senior tag
Sziasztok,
MXQ PRO+ -hoz való device_trees -ről tudtok? Vagy jó hozzá a "+" nélkülié?
Ez lehet egyébként az? [MXQ_Pro_Plus]Illetve még ezt találtam: [How to Install Openelec on MXQ Pro+ Dual Boot Via SD Card]
-
junkpod
veterán
válasz DoItYourself #4622 üzenetére
Ne a Viera linket indítsd el szerintem. Nekem S30-on ez kell: beallitasok-link beallitasok-vieralink be/ki.
Box's don't touch!
-
nagyúr
Van egy friss mai kiadású LibreELEC
LibreELEC-S905.aarch64-7.0.2.006_20160907.img.xz ha valaki le tesztelné megoszthatná a tapasztalatait róla![ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz junkpod #4504 üzenetére
1: Pont a beállításhoz kérek segítséget.
2: Igazad van, a képmentés a vga által adott képet adja vissza, de a kijelzőn is ezt látom, szóval ez alapján kell megítélnem hogy tetszik vagy sem.
3: A programokat igaz hogy monitoron próbálom állíthatni, de a tévére is kiraktam és ott is ezt tapasztalom. Filmet természetesen tévére kirakva szoktam nézni.
4: Monitor DVI-D, a tv HDMI kábellel van a gépre kötve.
5: Ha tudsz jobb beállítást filmnézéshez, javasolj valamit. Mellesleg azért mert valami régi, még lehet ma is helytálló. A levegővételt is jó sok millió éve kitalálta valami élőlény és még a mai modern kor embere is ugyanezt tesziA hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
syler123
veterán
válasz DroiDMester #4636 üzenetére
Ennek ki a készítője? Nem látok changelog-ot, sem hogy milyen eszközre jó.
-
rsf
senior tag
válasz DoItYourself #4617 üzenetére
Az ubuntut inkább hanyagolnám..
Egyenlőre még be sem kapcsoltam a play2-t.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
Csicsóka
őstag
válasz interstate76 #4633 üzenetére
Ezt a minimx-re való ubit próbáltam MXQ Pro+ vason nagyon lassú volt nekem is, hangot sem lehetett kicsalni belőle egyetlen kimeneten sem. Ettől a többiek sokkal gyorsabbak.
-
azbest
félisten
-
Kurrens
tag
Sziasztok!
Ma rendeltem az itteni infók alapján egy T95 Max-ot. Olyan kérdésem lenne, ha a gyereknek akarnék
rá telepíteni néhány játékot, akkor azokat milyen kiegészítővel lehet hatékonyan irányítani egy ilyen boxon.
Vezeték nélküli billentyűzetet érdemes hozzá venni? Ha igen, milyet? -
a8l
aktív tag
MXQ pro-val nagyon mellényúlok ha olyat veszek?
Erről lenne szó:
[MXQ Pro]
Szeretném kipróbálni a S905-ös boxot LE-vel. Ennek milyen nyavajái vannak?
Mint pl a A95X boxoknak hogy nem jó a táv stb.
Tudom ez nincs az ajánlottak között de azért gondolom használható ez is. Új reg-es kedvezménnyel 20$ lenne BG-ről. -
DoItYourself
Topikgazda
Ha jól emlékszek nem volt sok gond a kék nyákos MXQ Pro 4k dobozokkal, de lehet, hogy nem lesz beforrasztva rajta a reset gomb (két féle verzió volt belőle).
(#4643) Csicsóka: rendeltem én is egy tunert.
(#4647) Kurrens: az összefoglaló 14-es pontját nézd át, ott van egy pár típus.
[ Szerkesztve ]
-
a8l
aktív tag
válasz DoItYourself #4649 üzenetére
Én már találtam is egy gondot vele kapcsolatban. Nincs rajta optikai hang kimenet, csak vmi jack dugós hangkimenet. Keresgélek tovább, mert ezt elég nehéz így összekötni az erősítővel. Max tv-hez csatlakoztatva hdmi-n mehet a hang a tv-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest