- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz
gabywap #93067 üzenetére
Igen X3-st keressel.
Az android kodival és mással sem nagyon kadenciahelyesen lejátszani éppen ezért használjuk a CE-t.
Honnan szeded elő ezt az őskövületi Magicsot? Keress itt rá erre a keresőbe és nézz a dátumra. Na meg annyi gond volt vele, hogy szabadultak tőle.
Milyen felhasználásra kell?
Ui: most nézem Áprilisban foglalkoztál már az x3 témával. -
Beni2360
félisten
válasz
gabywap #93058 üzenetére
RPI2+B koromban úgy 7-8 éve hallottam utoljára OpenElecről. Utána lett LE. és manapság a CoreElec ami fut az amlogic boxok ön s905x3-ig szuperül az X4-s nel "valami van de nem az igazi" mondta Ark... Alakulat.
Pontos link kellene, hogy érdemben tudjon valaki valamit mondani. Vagyis csak 1-2 X4-s boxnál működik. Olvasataim szerint. -
-
blakey
titán
válasz
gabywap #85184 üzenetére
Nem kell mindent bekapcsolni, főleg ami nem annyira lényeges. Szerintem lejátszás közben bőven elég az eltelt idő, vagy ha jobban tetszik akkor a hátralévő idő kijelzése. Lejátszás közben a néha felvillanó egyéb információknak számomra nincs jelentőségük. Ha akarom akkor megnézem a "nagy kijelzőn".
-
blakey
titán
válasz
gabywap #85175 üzenetére
Tedd vissza az eredetileg használt vfd-t, az OpenVFD-t tedd alapbeállításra, vagy töröld és telepítsd újra. A kijelzéseknél meg állítsd hosszabb időre, tehát pl. ha megy a lejátszás akkor folyamatosan az eltelt időt (vagy a hátralévőt) mutassa. Időjárást mutassa 10-15 másodpercig, ha azt szeretnéd, stb.. Ha ezek működnek akkor nincs probléma. Mivel azt írják a többiek, hogy nincsenek ikonok így nem nagyon lesz más a kijelzőn. A fényerejét állíthatod.
A képen lévő beállítások elég érdekesek, szóval ott 15 percenként kapsz egy 5 másodperces időjárásjelentést,5 másodpecig a lejátszási időt látod, 30 percenként a dátumot, stb
-
vargalex
Topikgazda
válasz
gabywap #85172 üzenetére
Szerintem csak nem jól értelmezed az OpenVFD beállításait. A fenti képen az látszik, hogy 15 percenként 5 másodpercig mutassa a hőmérsékletet, lejátszás esetén 5 másodpercig mutassa a teljes hosszt, valamint 30 percenként 5 másodpercre mutassa a dátumot. Vártál egyáltalán 15/30 percet?
A hibát azért kaphatod, mert az Advanced settings-ben is elállítottál valamit. Legegyszerűbb, ha törlöd a teljes config-odat (/storage/.kodi/userdata/addon_data/service.openvfd/settings.xml).
-
blakey
titán
válasz
gabywap #85172 üzenetére
Javaslom, hogy vedd fel a kapcsolatot a fejlesztővel és jelezd a problémát, vélhetően lesz megoldás (ha mindent kipróbáltál és mégsem jó). Ide írhatsz. Ha új vfd vezérlőről van szó akkor mindenképp érdemes rendbe rakni, azért van, hogy jól működjön. Android alatt mutat mást is, ikonok, stb? Android frissítés volt?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
gabywap #85155 üzenetére
Ha megnézed a "nagy" VFD gyűjtemény readme-jét, akkor ezzel kezdődik: "This repository contains configuration files for devices that have a 7 segment display (most often they're Android TV Boxes), driven by FD628 or a similar controller.".
Szóval az összes boxban 7 szegmenses kijelző van...
Figyelem! A gyűteményben nem az S905X3-al szerelt Tanix TX3-hoz való vfd található!Hallgass a többiekre, be kell állítani az OpenVFD-t, működik rendesen. Annyi, hogy egyéb indikátorok (LAN, WIFI, stb.) nincsenek a kijelzőn.
-
cof
veterán
válasz
gabywap #85158 üzenetére
Kipróbáltam én is már a gépet mert volt egy kis időm. Működik ez a vfd.conf köszi amit linkeltél, legalább nem kellett keresnem.
Hőfokot is kiírja, én 30 másodpercenként írattam ki, 5 másodpercre. Ami bug vagy nem tudom, hogy ha kikapcsolom az OpenVFD-ben a kijelzőt, akkor már nem kapcsol vissza, csak ha újraindítom.
--- Más ---
A régi BOX távját használnám, de a folyamatos gombnyomásra csak egyet léptet a menüben, aki ért a remote.conf konfigoláshoz esetleg ránézne? Köszi. Kettő S905 BOX-al is úgy működik ahogy kellene, szóval nem értem.
Pastebin [link]
-
-
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
gabywap #85131 üzenetére
A putty-od nem ismeri a box által engedélyezett key exchange metódus egyikét sem (SSH-hoz). A felsoroltak az engedélyezettek a boxon.
A hiba nem a CE-t futtató eszközön van, mert CE 19.2-Matrix_rc2 alatt is pont ezek engedélyezettek:X96MaxPlus:~ # sshd -T | grep kexalgorithms
kexalgorithms curve25519-sha256,curve25519-sha256@libssh.org,ecdh-sha2-nistp256,ecdh-sha2-nistp384,ecdh-sha2-nistp521,diffie-hellman-group-exchange-sha256,diffie-hellman-group16-sha512,diffie-hellman-group18-sha512,diffie-hellman-group14-sha256
Nem használsz túl régi putty-ot??? Az IP címhez nincs semmi köze a problémának.
-
cof
veterán
válasz
gabywap #85131 üzenetére
Iyen hibát már láttam korábban. Valami CE bug volt, hogy létre kellett hozni auth fájlt, de már nem tudom ki írta pontosan, csak úgy rémlik.
Kellene egy remote.conf a távirányítóhoz mert a meson-ir az elég zötykölődős.
Nekem is megérkezett délután, majd hétvégén tesztelem.
-
blakey
titán
válasz
gabywap #85134 üzenetére
A Wifi is LAN (Local Area Network), de ha először kábelen majd utána Wifin akkor két különböző IP-címet kap, sőt ha nem adsz neki fix IP-t akkor előfordulhat, hogy másik IP-címet kap. Nem árt figyelembe venni, hogy első ssh belépéskor egy kulcsot kap a csatlakozás ami mentésre kerül, ha a boxnak másik IP-címe lesz akkor az előzőt törölni kell és újból csatlakozni, tehát valószínűleg az a gond, hogy a meglévő eszközhöz már van egy kulcs elmentett IP-címmel amit törölni kéne és akkor megint működni fog a csatlakozás. Érdemes fix IP-t adni a boxnak.
-
Beni2360
félisten
válasz
gabywap #75682 üzenetére
mivel nem érem el az SD-t sehogy pc-ről . evvel a videóval sikerülni fog.
Más:
Ez szerintetek jó kis vas és ár?
Linkelési videóSSH elérése. videót fentebb linkeltem.
-
-
Beni2360
félisten
válasz
gabywap #75427 üzenetére
sm1_s905x3_2g.dtb ezt átnevezni: dtb.img-re
Majd fogpiszkálós módszerrel indítani vagy a gyökérbe egy üres zipp fájlt másolni és android alól frissítést indítva azt betallózva kell elkezdeni a telepítést. 3. a play áruházból letölteni reboot too LE. és azt indítani android alól. -
sepsi0
őstag
válasz
gabywap #22921 üzenetére
Kodi-ezt csak tudod mi, ha itt vagy.
4K nem egyenlő a h.265 hardveres támogatással
Amúgy azt olvasgattam, hogy csak a h.264 megy neki (meg egyéb más codecek).
Na mindegy, ha már úgy is van egy 5000ft-ért, akkor kiprobálom.....
A 23-27$-os boxért nem fogok 8,5eft-ot adni..... Ja és ezen nem tudsz Steamea játékokkal játszani -
blakey
titán
-
Halkakas
tag
válasz
gabywap #18349 üzenetére
Szia,
hazsnálom, nekem tetszik. Elődje egy MX3 világító billentyűzetes légegér volt, annál lényegesen precízebb mozgatást tesz lehetővé, működik a Power gomb ki/bekapcsoláshoz egyaránt (android és LE alatt is), egyébként sokkal minőségebbi darab benyomását kelti már ránézésre is.
Nnncs billentyűvilágítása, viszont van Fn, meg Caps Lock üzemmód kijelző LEDje. -
dugesz77
őstag
válasz
gabywap #18349 üzenetére
Nekem a héten meg kellene,hogy megérkezzen (ma ért az országba) egy ilyen MINIX Neo U1 csomag amihez pont egy ilyet adnak . Ha megjön ,írok róla ide pár sort.
-
envagyok
veterán
válasz
gabywap #17767 üzenetére
3 napos 7.5:
[link]
Ez már állítólag tudja az auto frame rate-etwetek fw k1plusra:
[link]
Ez nagyon tuti, de sajnos már nem fejleszti a srác, és nem működnek a színes gombok, azaz a tunerrel nem tudsz sat-ot hangolni emiatt.
Jó lenne ha valaki hozzáértő orvosolná, mert nagyon tuti rom.Majd írd meg az élményeidet
-
Karel2
csendes tag
válasz
gabywap #9952 üzenetére
Cégesen rengeteget használunk ezekből. Minden noname eddig irtózatos szívás volt. Képkimaradás, EDID hibák, dühítő egyszer megy - öt perc múlva nem jelenségek, rengeteg garancia időn belül elhullott darab. Azt javaslom, Aten alatt ne gondolkodj, de tutira Gefen, Extron, Kramer eszközökkel mehetsz.
-
paparazzi2
tag
válasz
gabywap #8420 üzenetére
Köszönöm a javaslatot.
Ki is próbáltam a TV-n. Így már legalább látszik egy pár villanás és némi zúgásKésőbb egy olyan TV-n szeretném használni, melyen nincs HDMI csatlakozó.
A T95N Mini MX+ 1GB/8GB hardveren mikroSD-n a legújabb LE van rajta.
A kábel vsz jó. TV-t soha nem használtam még RCA bemenettel.
A LE-n lehet valamit még állítani?
Köszi Jani
-
azbest
félisten
válasz
gabywap #6108 üzenetére
igazából nem nagyon tudom értelmezni a soc tuner támogatását. Az s905L kapcsán olvastam hogy ts inputokat kihagyják például abból.
A sima tunereknél (usb vagy pci vagy pci-e) ez kb úgy szokott működni, hogy van tuner chip, ami a rádiófrekvenciás dolgokat kezeli. Van egy chip, ami a demodulálást és a mux tartalmát képes kezelni, transport streamet kivenni belőle akár. Meg van egy chip ami az adatbusz (usb vagy pci vagy pci-e) és a második chip közti forgalmat kezeli. Persze ezeket jellemzően össze is szokták integrálni, van dvb-t tuner, ahol mindhárom dolgot egy chip oldja meg és sok olyan van aminél a rádiós rész van csak külön chipen. Ezek egymás közt pedig akár i2c vagy más hasonló kapocsolaton át kommunikálnak.
Namost a ts input alapján hajlok arra, hogy a trióból a rádiós és mux kezelő rész lehet rajta a tuner modulon, a buszhoz kapcsolódó chipet lespórolják és közvetlenül i2c-vel kapcsolódik be a soc-ra. Így lehet, hogy az ilyen kapcsolat száma vagy sebessége korlátozhatja, hogy a modulon hány tuner lehet aktív. Persze ennek az előnye, hogy nem fogja az usb sebességét.
De usb tunerekkel nincs ilyen korlátozás. A sima, tuner nélküli boxokra is lehet kötni bármit. A raspberry-men 6 tuner van például.
-
Beni2360
félisten
válasz
gabywap #5885 üzenetére
Már 2 db nem érné meg mert 3 k szuper bl-s fülhallgatókat lehet venni és az másik készülékre is jó akár telefonálni is lehet vele meg rádió van benne beépített aksival.Plusz vezetéket is fogad. Nekem és az unokának ilyen van
-
Beni2360
félisten
válasz
gabywap #5883 üzenetére
Nekem az első helyen levő van. lehet válogatni.
-
válasz
gabywap #5525 üzenetére
Látom neked se megy az olvasás értelmezése........
Leírtam hogy: részletesen nem tudtam tesztelni mivel ahoz végig kell nézni legalább 2-3.filmet és ha nincs zöld villogás akkor lehet mondani hogy minden oké!
Most hiába próbálgatom több féle anyaggal etetni a 103M0 ra lefrissítve sem jött elő ilyenkor, csak mikor teljes filmeket próbáltunk(legalábbis nálam)! És ott sem egyből mert volt hogy 30-40.percig semmi bevillanás nem volt utána hirtelen meg volt 10.perc alatt vagy 10-15 szer, aztán 20.percig megint semmi, szóval totál random!Másik: azért nem 2-3.kattintás és kész a művelet és újból gyári 102M0 rom fogad, TWRP alól kell ügyködni! És azt is tegyük hozzá hogy elvileg S912. re még nem létezik TWRP, de nekem van amivel hibátlanul megy a S912 is!
Tehát majd 7Végén ha részletesen teszteltem, és megint minden olyan mint gyári korában(tehát semmi zöld villogás) majd leírom mit és hogyan kell!
De lehetséges hogy teszek itt is egy próbát másik BOXnak a romjával, mert sikerült megszereznem a gyári GT1_103M0.img -t is, és már ki is próbáltam vele az USB Burning Tool-t hogy ha gond lenne és letéglázom a BOX -ot legyen hová nyúlni ne maradjon tégla.
Nem akarom itt is el játszani amit pár hónapja az s905 ös Egreat MXq Pro 4K -val, hogy szépen letégláztam aztán fél napomba telt mire vissza hoztam az élők világába, mivel hiába volt róla teljes TWRP mentésem, a ram vezérlő partíciója nem kerül twrp alatt lementésre, és azt szépen felül írta egy kapkodásból feltett S805.os ROM
-
azbest
félisten
válasz
gabywap #5380 üzenetére
Én azon gondolkodom, hogy kéne microusb-dc csatlakozó átalakítót vennem.
Régebben vettem már olyat, ami kábelként dc végű, de olyan tyúkbél, hogy 4V-ra esik rajta a feszültség, szóval kukába való.Rendes usb töltőm, tápom (pl raspberry-hez való 2A), microusb kábeleim vannak már, csak hub-ra, mini mx-re nem tudom azokat kötni, mert dc csatlakozósak.
-
-
djnice
veterán
válasz
gabywap #5296 üzenetére
HDMI-nél nincs olyan, hogy analóg módban működik, ezért nem értem hogy jön ide az RGB és a CVBS (kompozit) mód. HDMI-nél az RGB csak színteret jelenthet, YCbCc vagy RGB lehet a beállítás.
A scart tud működni RGB, S-Video és kompozit videójel módban is.
Olyan megkötés szokott lenni, hogy RGB csak akkor megy ki a Scarton ha nem működik a HDMI, ha működik akkor csak kompozit videójel mehet ki rajta. -
djnice
veterán
válasz
gabywap #5292 üzenetére
Ennek nem így kellene működnie, eleve az analóg kimenet független a HDMI-től, tök mindegy hogy RGB vagy CVBS. Eleve RGB csak scarton megy. Egy éve volt nekem is ilyen fehér átalakító, azon is csíkos volt a kép, visszakértem a pénzt, most nyaralás előtt rendeltem egy feketét, kicsit kisebb a doboza is, azon meg egyáltalán nincs kép, ennél is visszaadták a pénzt. Szóval nem értem, hogy hogy működhetnek ezek egyáltalán valakinél.
-
gabywap
tag
-
válasz
gabywap #5290 üzenetére
Nálam DroiDMester tanácsa hozott némi javulást, 576P felbontáson már legalább van valami képféleség, de egyébként a minőség így is borzalmas. A leírás szerint 720p50/60Hz-et is tudnia kellene, de ezen a felbontáson ismét csak hosszanti csíkok szaladgálnak.Azt hiszem itt feladom.
-
gabywap
tag
válasz
gabywap #5289 üzenetére
Na megis találtam a választ! meg kerestem és elkezdetm vele szórakozni egy müholdas beltérivel amiko-val. Na szóval csak akkor van kép ha a vasat RGB-re van állitva nem CVBS, bár ezen a szinekben felső harmadban vannak villogások.
Na mostmár az a kérdés a droidokon van e RGB? -
azbest
félisten
válasz
gabywap #4956 üzenetére
a ph tesztcsokorban is akad pár. Van amelyiktől múltkor jól lefagyott a dobozom, amikor próbálgattam
-
meridaharcos
senior tag
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
gabywap #4611 üzenetére
gabywap linkjén nem ugyanaz a tv van, mint az enyém. Feltúrtam a pdf-jét a sajátomnak, 255W-ot írnak átlagos fogyasztásra. Az elejétől fogva energiatakarékos módra kapcsoltam a menüben, és igyekszek sötét képi világú filmeket nézni rajta.
Egy fogyasztásmérővel ki lehetne deríteni az igazságot, de olyanom nincs.
-
gabywap
tag
válasz
gabywap #4271 üzenetére
És ha még nem lenne elég LibreEelek-re , minden féle plugin -ok.
http://amlinuxmedia.com/addons/7.0/aarch64/Ha egyben leakarjuk töltenni tessék!
http://amlinuxmedia.com/addons/7.0/aarch64/addons.zip -
vargalex
Topikgazda
válasz
gabywap #3988 üzenetére
1 tunerrel egyszerre csak 1 MUX-on lévő csatornák érhetőek el. Szóval, a teljes kiszolgáláshoz már csak a kódolatlan MindigTV esetén is legalább 3 tuner kell, hiszen 3 különböző MUX-on vannak a csatornák. De ahogy írtam, feltéve, ha párhuzamosan akarod a különböző MUX-okat nézni, vagy felvenni (pl. egyik TV-n M1 HD, másikon M2 HD, harmadikon Zenebutik).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged