Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz DroiDMester #4557 üzenetére
Csak benéztem ide, hogy erősítsem a 2%-os kisebbséget. Kizárólag a dupla DVB-S tuner miatt vettem anno wetek play-t. Szerverként üzemel. A TV-mben van sat tuner, de ki sem próbáltam, mert elméletileg is alkalmatlan arra, amire kéne.
Ha vennék most, akkor is a tuner miatt, de meglepődve olvasom, hogy most már single-lel adják. -
Celtis
veterán
válasz DougButabi #4600 üzenetére
Van egy torodial parabolám 7 fejjel. A gyakrabban használtak twin kimenetesek. Van két diseqc switch, ezek vannak a wetek két tuner bemenetére kötve.
A weteken LE 7.0.2 és a legutolsó Tvheadend42 addon fut. A box teljesen headless, fenn van a padláson.
SSH-n elérhető a box, de néha kell a KODI GUI elérés is. Szerencsére erre a platformra van vnc megoldás. AML-VNC addonnal windows gépről is tudom kezelni a Kodit, ha valamit piszkálni kell.
A lakásban van két HTPC, amiken szintén LE van. A Tvheadend pvr-hts kliens addon kapcsolódik a wetek szerverhez.A rendszer előnye, hogy nem kell koaxot vinni a Tvkhez, akár wifin keresztül is lehet TV-zni. A műholdas erőforrások nincsenek TV vételi helyekhez dedikálva. Központi a csatornalista szerkesztés, a dekódolás meg a felvétel is. Persze az adminisztráció kicsit bonyolultabb elsőre, mint egy hagyományos box esetén.
UPC direct kiváltható. Kártyaolvasó nincs a wetekben, azt kívülről kell hozzárakni. Nekem bizonyos okokból nincs sok tapasztalatom kártyával de tudtommal boxfüggetlen kártyát kell kérned a UPC-től. Arra mindenképpen alkalmas a rendszer, hogy egyszerre több csatornát nézz és rögzíts.Nem próbáltam még a határait a weteknek, de 3 csatornát biztos elvisz. Egy sima raspberry-n láttam, hogy 10-12 SD csatornával is elboldogul egyszerre.
-
Celtis
veterán
válasz DoItYourself #4601 üzenetére
Platform függő a CEC implementáció. Hiába OE vagy LE teljesen más weteken és raspberry PIn. Ha van lehetőséged, az utóbbi próbáld ki. Azon van a legteljesebb CEC implemetáció, ha azzal sem megy a TV-d, akkor semmivel (BTW a Viearlink-et engedélyzeted a TV-n?)
Nekem G30-as Panám volt, azon jól működik a CEC.
Az elején próbáltam a wetek play-t is, de az egy rakás sz... volt. Állítólag sokat fejlesztettek rajta azóta. -
Celtis
veterán
válasz DoItYourself #4622 üzenetére
Wetekkel megy és RPi-vel nem? Nehezen tudom elhinni.
Én tennék egy próbát. Talán azért nem tudod a Viearlinket engedélyezni, mert nem ismeri fel a TV a túloldali CEC eszközt. A weteken engedélyezted a CEC-et? Úgy tudom ott trükkösen kell bekapcsolni. Ezért is jó a PI, mert ott alapértelmezésben megy, és elhiheted az a legstabilabb létező CEC megvalósítás beleértve a gyári rendszereket is.
Itt a PX80E-t kompatibilisnek mutatja. Ez nem tudom mennyiben tér el a 8E-től. Egyébként ezen a CEC adapteren is ugyanaz a libcec fut, mint az RPI-n. Csak jóval drágább. -
Celtis
veterán
válasz DoItYourself #4628 üzenetére
Ok, nem wetek, de szerintem ezen is valami mókolt CEC van. Az RPi-t csak próbának javasoltam, mert az vízválasztó lehet, hogy a TV-d képes-e a CEC-re.Ha azzal sem, akkor tényleg felejtős.
-
Celtis
veterán
Sziasztok,
Gondolkodom a HTPC-m leváltásán egy ilyen lejátszóra a 4K HDR miatt. A CEC támogatás alapkövetelmény. Olyan boxot szeretnék, amin ez hibátlan LE alatt.
Tudom, hogy nem fogyaszt sokat a box, de szeretném, ha a TV kikapcsolásakor alvó vagy kikapcsolt állapotba lépne a box is. A TV bekapcsolásakor pedig feléledne. Van akinél ez stabilan működik?
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
Sziasztok,
Két kérdésem lenne ezzel az olcsó MEGOGO MXV-vel kapcsolatban
- Libreelec fut rajta stabilan?
- LE alatt a CEC működik? -
Celtis
veterán
Sziasztok,
A fasttech oldalról próbáltam rendelni Beelink MiniMXIII II boxot, de 3 hét hitegetés után kitalálták, hogy többé nem elérhető.
Mit tudtok javasolni. Nekem az a fontos, hogy LE menjen rajta, tudjon HDR-t és megbízhatóan működik a CEC?
Az S905D mennyiben más, mint a S905X? -
Celtis
veterán
válasz DoItYourself #25822 üzenetére
Köszi.
Van esetleg ajánlott S905X box? -
Celtis
veterán
Megjött ma a Mecool M8sPro+.
Az LE felrakással szívtam egy kicsit. Amolyan burleszk volt.
Van ugyan egy kis lyuk a dobozon, de nincs reszet gomb a panelen, ezért egy terminal emulatort kell telepíteni és abból a "reboot update" parancsot kiadni. Bejelentkezés googleba, rákeresni a terminal emulatorra, felrakni az elsőt. Tök jó, írom be a parancsot, de az update szó u betűjének beírásánál újraindul a box. Mikor másodjára is ez történik, akkor már SW hibát gyanítottam.
Felraktam egy másik terminal emulatort. Ez meg azt mondja, hogy a reboot parancs ismeretlen. Na jó hagyjál...
A kereső nem talált több ígéretes szoftvert, ezért felmentem PC a play áruházba, hogy majd távolról felteszek valamit. Hiába, mert a play áruházban nem látszik a box a készülékeim listájában.
Na vissza a boxhoz és az első emulatorhoz. Kitaláltam, hogy szándékosan elírom a parancs elejét, hoyg az update már ott legyen, amikor a rebootot beírom. Igen ám, de ha egyszer kiléptem a virtuális billentyűzetből, akkor nem tudom újra előhívni. Végül az lett a megoldás, hogy "re boot update" kilépés a billentyűzetből, extra szóköz törlése, és OK. Röhej.A lényeg, hogy fenn van az LE, a CEC működni látszik. A belakás most jön.
-
Celtis
veterán
válasz blakey #26399 üzenetére
Tényleg ott van. Nem vettem észre.
Viszont most nagyobb gondom van. Nem indul el a Tvheadend kliens:
21:51:54.076 T:3788727200 ERROR: Unable to load /storage/.kodi/addons/pvr.hts/pvr.hts.so.3.4.27, reason: /storage/.kodi/addons/pvr.hts/pvr.hts.so.3.4.27: wrong ELF class: ELFCLASS64
21:52:04.774 T:3788727200 ERROR: UpdateAddons - failed to create add-on Tvheadend HTSP Client, status = 6Ez meg mi lehet?
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
Belaktam az új MECOOL M8S PRO Plus boxot LE-vel. A cél az volt, hogy 4K HDR filmet tudjak nézni. Tegnap kipróbáltam és persze akad. (La-la land 76GB)
Kevés lenne a 100mbps LAN vagy lassú a NAS-om? Hogy lehetne ezt megállapítani biztosan? -
Celtis
veterán
válasz junkpod #26593 üzenetére
NAS-ról másolva 60MB/s a sebesség PC-re, tehát a NAS-sal nincs gond. Nagyon durván kalkulálva a 70GB-os film átlagosan 100mbps sebessséget jelent, tehát nem csoda, hogy nem fér át a 100 megás LAN adapteren.
Nem is értem, ki volt az a hülye, aki kitalálta, hogy 100-as LAN tervez a 4K HDR chipsethez.Akárhogy is, kell egy USB-s LAN adapter, ezért megint megkérdezem, hogy van-e ajánlott, bevált típus.
-
Celtis
veterán
válasz consono #26756 üzenetére
Biztos vagy te benne, hogy suspendbe megy és felébred a doboz a TV távirányítóval?
Az enyémen M8S pro+ eleve nincs is suspend mód, csak kikapcoslás. Ott meg biztos nem működik a CEC, hogy be tudjon kapcsolni.
Ezért aztán úgy állítottam be, hogy csak állítsa le az épp nézett videót a TV kikapcsolása vagy másik bemenetre váltás esetén. -
Celtis
veterán
válasz Celtis #26627 üzenetére
Megjött a TP-Link USB adapter. Sajnos nem ismeri fel a box vagy legalábbis nem jelenik meg LAN kapcsolat.
Elvileg RTL8153 chipset.Ha a LAN csatlakozót bedugom, a LED villog, és ezt látom a dmesgben:
[ 799.330708@1] usb 1-1: new high-speed USB device number 3 using xhci-hcd
[ 799.471939@3] usb 1-1: New USB device found, idVendor=2357, idProduct=0601
[ 799.471985@3] usb 1-1: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=6
[ 799.472015@3] usb 1-1: Product: USB 10/100/1000 LAN
[ 799.472042@3] usb 1-1: Manufacturer: TP-LINK
[ 799.472069@3] usb 1-1: SerialNumber: 000001000000
[ 799.494258@0] cdc_ether 1-1:2.0 usbnet0: register 'cdc_ether' at usb-xhci-hcd.0.auto-1, CDC Ethernet Device, 7c:8b:ca:10:09:e5################################################################################
# ... output of lsmod
# LibreELEC release: S905.arm-8.2.1.1
#
################################################################################
Module Size Used by
sha1_generic 2196 0
cdc_ether 7042 0
8021q 19119 0
wifi_dummy 806 0
mali 198536 5
amlvideodri 12586 0
videobuf_res 5402 1 amlvideodri
videobuf_core 16491 2 amlvideodri,videobuf_res
videodev 148821 1 amlvideodri
media 25119 1 videodev
dwc_otg 232127 0
fbcon 37495 0
bitblit 4484 1 fbcon
softcursor 1184 1 bitblit
font 7287 1 fbcon -
Celtis
veterán
válasz Pelican #26771 üzenetére
Köszi, egyszer csak elkezdett működni. Nem értem miért sztrájkolt.
Egyébként tökéletes lett. A film, ami nem működött a Kalifornia álom. UHD remux HDR 76mbps a mediainfo szerint. 3 perc után SMB és NFS megosztáson is elkezd akadozni, elmegy a hang. Viszont ezzel az adapterrel hibátlan.
-
Celtis
veterán
Már csak egy problémám van. Egy Sandisk ultra UHC-1-es SD kártyán van a rendszer. Médiatárban a borítókat lapozva láthatóan lassan frissülnek be a képek. Látványosan lassabb, mint a korábbi x86 alapú HTPC.
Mi a leggyorsabb tároló megoldás, amiről futtatni lehet az LE-t? -
Celtis
veterán
válasz blakey #26790 üzenetére
Itt egy kis ízelítő mit értek én lassú borítókép frissítés alatt. Jó, ez extrém, mert nyomva tartom a görgetés gombot. De egyébként is az történik, hogy görgetés közben előbb ismétlődnek a képek, majd egyre több idő kell, míg mind befrissül.
A kártya 16GB-os Sandisk Ultra. Ki fogom próbálni egy Sandisk Extreme kártyával is, meg a belső tárral is.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz SVLaller #26921 üzenetére
Nekem is Yamaha erősítőm van, és működik, Igaz én nem kapcsolom ki a boxot. Már csak azért sem, mert nem tudnám a TV távirányítójával bekapcsolni.
Azt tudom elképzelni, hogy kikapcsolva a box leterheli a CEC vezetéket, és mivel az valójában egy busz (mindenkki össze van kötve), blokkolja a kommunikációt a többi készülék között is. Megoldás: ne kapcsold ki.
Update:
Kipróbáltam és nálam akkor isműködik a CEC, ha a boxtól elveszem a tápot.[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
MIért van az, hogy ha másik SD kártyát teszek a boxba ugyanazzal az LE verzióval, a box a bootlogónál megáll?
Már a harmadik SD kártyát próbálom, és mindnél ugyanaz az eredmény. Ha hagyom, hogy az Android elinduljon, és akkor dugom be a kártyát, akkor a box látja a kártyát és rajta a két libreelec-es partíciót. Ezek mind régebbről maradt 1-2GB-os kártyák. -
Celtis
veterán
válasz junkpod #26938 üzenetére
A kártyákra felírtam a képfájlt, ahogy korábban is. Először csak bedugtam őket, és úgy kapcsoltam be a boxot.
(Azt gondoltam, ha egyszer már SD-ről futott az LE, akkor már ott fogja keresni, akkor is ha másik kártyát teszek be) Aztán rájöttem, hogy ez valószínűleg nem jó, ezért próbáltam úgy csinálni, mintha teljesen friss LE telepítés lenne. Ráraktam egy üres dummy.zip fájlt az SD kártyára. Androiddal elindítottam a boxot, beléptem az Update appba, betallóztam az üres zip fájlt és jóváhagytam a frissítést. Ilyenkor a box újraindul, de fekete képernyőn túl nem jut. Pedig vagy 10-szer próbáltam különböző kártyákkal. Csináltam az androidban telejs gyári visszaállítást is, az sem változtatott.
Egyszer próbáltam terminal emulátorral a reboot update paranccsal is, akkor bejött a recovery menü. Hát az sem az amit vártam.Holnap előveszem az eredeti kártyát és újrakezdem azzal. De ha van építő ötlet azt szívesen veszem.
-
Celtis
veterán
válasz ekrisztian #26944 üzenetére
Igazad lesz! Köszönöm a segítséget.
Még este beugrott, hogy az első telepítésnél rámásoltam egy dtb fájl, ami most elmaradt. Remélem most már menni fog.BTW, amikor így átállítom, hogy SD kártyáról bootoljon, akkor a következő újraindítások során honnan tudja a box, hogy megint az SD-ről kell bootolnia? A boxban íródik be valami vagy a kártyára kerül valami info. Más szóval SD kártyacsere után az új SD-ről kéne bootolnia?
-
Celtis
veterán
válasz Csicsóka #26968 üzenetére
Köszönöm neked is a segítséget, de szerintem félreértesz. A tegnapi problémámnak az oka minden bizonnyal a dtb fájl. Ezzel szerintem menni fog, csak ki kell próbálnom. Probléma ezzel lezárva
Amit írsz a labellel, az azért nem probléma, mert töröltem a belső meghajtóról a címkét. Ráadásul csináltam egy teljes rendszer törlést is. Egyébként label hiba esetén a Libreelec legalább a logóig eljutna. Szóval nem akad össze a label.
Amit kérdeztem, az már csak a kíváncsiságom miatt van. Tehát, hogy ha egyszer rávettem a boxot, hogy az SD-ről indítsa az LE-t, akkor hogyan rögzíti ezt, hogy a későbbiekben is onnan bootoljon.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ukrajnai háború
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android játékok topikja
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
- +monitor+ i5 4570 /8-12-16GB DDR3 / 240GB SSD /takarítva, telepítve / Lenovo M73
- DELL Precision Tower 7910
- i5-12400F + ASUS PRIME H610M-E D4 + FURY 16GB Beast RGB DDR4 3600MHz CL17
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB SSD 500GB HDD RTX3070 8GB!
- Eladó konfig! I5-9400F 256GB SSD 1TB HDD 16GB DDR4 GTX1080TI 11GB!
- Apple imac 27 5k intel I9 8 mag, 1TB, 64GB ram, radeon pro vega kártya.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest