- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
zoltanz #7195 üzenetére
A procid ki volt fullra terhelve, amibol 88.8 a videodekodolas,, 4.7 a video kpernyon megjelenites, audio 3.4 a filees mas windows muveletek 2.9 szazalekot jelentett. Az egeszet 73.7sec alatt dekodolta. Ha tudod, hogy pontosan milyen hosszu, akkor maris tudod, hogy eleg eros-e a geped.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #7194 üzenetére
VIDEO: [WVC1] 1280x544 24bpp 1000.000 fps 8842.9 kbps (1079.5 kbyte/s)
Selected video codec: [wmvvc1dmo] vfm: dmo (Windows Media Video (VC-1)Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders
AUDIO: 48000 Hz, 6 ch, floatle, 384.0 kbit/4.17% (ratio: 48000->1152000)
Selected audio codec: [ffwmapro] afm: ffmpeg (WMA Pro audio (FFmpeg))
AO: [dsound] 48000Hz 6ch s16le (2 bytes per sample)A: 5.5 V: 5.1 A-V: 0.473 ct: -0.138 99/ 99 102% 6% 5.7% 69 0
A: 61.4 V: 62.0 A-V: -0.630 ct: -0.138 1805/1805 108% 5% 4.2% 1358 0
BENCHMARKs: VC: 65.465s VO: 3.494s A: 2.541s Sys: 2.201s = 73.701s
BENCHMARK%: VC: 88.8251% VO: 4.7408% A: 3.4477% Sys: 2.9864% = 100.0000%
Itt most mit kell nézni illetve mi az eredmény jó vagy rossz
(az SMPlayert szoktam win -nel használni, ott van valami hardveres gyorsítás opció számítani szokot nálam be van jelölve.) -
válasz
zoltanz #7193 üzenetére
a kapcsolo:
-benchmark
Prints some statistics on CPU usage and dropped frames at the
end of playback. Use in combination with -nosound and -vo null
for benchmarking only the video codec.
NOTE: With this option MPlayer will also ignore frame duration
when playing only video (you can think of that as infinite fps).Ezzel regi gepeket is lehet tesztelni, csak valami 320x240-es mpeg file kell neki, hogy ne szakadjon meg.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #7188 üzenetére
Értem kicsit tekertem feljebb a memórián, levettem az időzítéseket 2-2-4-7 ről 2-2-2-4, most a lejátszáskor csak 96-97 % a proci kihasználtság a win szerint.
A VC-1 codec -el a wmv fált lejátszva majdnem fele annyi teljesítmény elég mint X264 es codec -el kódolt mkv fájllal amúgy.
Az mplayer sebességmérőjét honnantudom lekapni vagy milyen kapcsolódóval kell indítanom a programot? Köszi szépen. -
Szuksegem lenne egy db 5-10mm vastag minimum 40x40mm-es, - de ha lehet kicsit nagyobb max tenyernyi, - rezlapra. Hol lehet ilyet kapni? Ha csak alut tudtok, akkor se kimeljetek. Ha kicsit vastagabb az sem baj. Fontos, hogy sima legyen a felulete, nem szeretnem napokat sikolgatni.
-
válasz
zoltanz #7187 üzenetére
8Mbit/s -> 1Mbyte/s -> 3.6Gbyte/hour + hang (AC3 5.1 3 cca 180Mb)
Tehat 45 perc cca 2.8G.
Teljes filmnel 6Gbyte a jellemzo meret, de ez csak a 720p, 1080-nal erdemesebb megcelozni a 8-10G-t. Jobban tomoritve elveszted a HD ertelmet, mert leromlik a kep a tomorites soran. Raadasul mpeg4 (msmpeg4, xvid,divx) hasznalatanal meg nagyobb savszelesseg kell, mert jobban kockasodnak.A procit nagyon hatareset 720p-hez, erdemes lenne megnezni egy mplayer benchmarkot, hogy mennyi framet dobalhat el szerencsetlen Duron. Huzd feljebb, akkor biztos elbir vele
-
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #7186 üzenetére
Pl egy 720p VC-1 rip wmv filmfájl 4 GB helyet foglal 1,5 órás filmmel számolva, azaz 45 percnél 2 GB körűl lehet és 8800 kbps tömörítésű persze, ez függ attól mennyi mozgás van a filmen és mennyire részletgazdag a képsor.
Mondjuk ezzel 97-98% százalékon van a procihasználat az Nforce2 és Duron 1200@1250 MHZ konfiggal nézve. -
peti_s
addikt
Izgi.
Hajrá! De sajnos az ellenfeleid mind folyékony nitrogénnal hűtötték.
-
moha21
veterán
Köszönöm mindenkinek a választ!
-
bacsis
Közösségépítő
Urak! és főleg akosf! azért főleg akosf, mert ő mindent tud, de fogadjunk ezzel most neki is mutatok újat
nem írom le részletesen itt van a személyes bejegyzésem: [link] -
moha21
veterán
Üdv mindenkinek ! 386/486 tuning ehhez tudtok valami jó oldalt linkelni ( bocsi nem olvasom végig az egész fórumot), külföldi is tökéletes. Más ezeken ugye van egy kvarckristály. ezt ha cserélem nagyobb frekvenciájúra( néhány % eltéréssel ), milyen hatással lesz rá? mmint rögtön hanyatt vágja magát(mivel az egész rendszerre nyilván kihat). Szóval ilyen őrületet csinált már valaki?
-
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #7175 üzenetére
Miért ne terjedhetne el kicsi a világ kompjútereinek számítási kapacítása vagy nem fér el a neten?
A 720p VC-1 ripet is lejátsza az Nforce2 lap Duron 1200@1250 MZH -en 70-75 % procihasználat mellett mint a kisangyal, ez sem alegelterjedtebb egyébként.
Amúgy 1080p Ripeket Xvid/Divx vagy VC-1 720p formátumban szoktam nézni van egy 200 cm LCD/TFT TV-énk az is elég jól mutat. -
Yutani
nagyúr
Srácok,
Nincs véletlenül valakinek egy eladó kisebb AMD Thunderbird SocketA procija? Ha szorzólock-mentes lenne, az lenne a kánaán!
-
zoltanz
nagyúr
Leteszteltem egy 1080p Xvid ripet egy Nforce2 lappal 1200@1250 Mhz Duron procis konfiggal, igaz ez a formátum nem annyira elterjedt (még), viszont elég szép minősége van (kevés az ilyen felbontású TV -még).
A lejátszás folyamatos 97-98% körűli a proci kihasználtság, dolgozik rendesen. -
bacsis
Közösségépítő
na urak ide is beírom, hátha talán ti... mert más fórumokba nem jött még épkézláb ötlet...
szal adott egy DFI NF4 lap...
benne 2db 6800 ultra
de a windows csak az elsőt látja.
de ha kiveszem az elsődleges PCIe csatiból a karit, akkor a másodlagos vga kártyával is elindul a gép, ad képet, és a windows is felismeri, szól hogy jahh új hardver, fel is telepíti, kezeli is... de amint vissza kerül az elsődlegesbe a kártya, akkor a másodlagosban lévő eltűnik a windows elől
ötlet?
ezért szeretem a hobbimat.. tele van kihívásal... de idegileg tönkre tesz
jahh és direkt nem rakom OFF-be mert elvégre a 6800 ultra már belefér a retro-ba -
bacsis
Közösségépítő
cedar mill tuning kicsit csúszik még, meg várom míg visszakapjam a procim, de utána neki hasalok annak is
jahh az 1925 is fagyállóval jött össze, az első az olyan 1880körül megadta magát, bedobtam a másikat a dual p3ból és az meg vitte az 1925-t... persze mindegyik tB1-es volt, de hát steppingen belűl is lehet különbség -
Penyus
senior tag
Na ezek utan felveszek valakit minimalberrel hogy irja ossze a cuccaim, meg rittyentsen rola forumhozzaszolasokat
Mert nekem krvara nincs idom
pedig cucc az lenne. Dogivel.
-
Ranagol_5
őstag
Ezen az "Akciós" terméken röhögök már vagy félórája.
-
válasz
#95904256 #7162 üzenetére
Nos én laikusként / még nem csináltam ehhez hasonlót /, úgy csinálnám hogy az SOJ foglalatokat egy megfelelő méretű külön nyáklapra ültetném. A lábszámnak megfelelő igen vékony egybeharisnyázott vezetékekkel átkábelezném, működési próba után a nyákot az alaplaphoz műa. távtartókkal illeszteném, talán a ragasztás is megfelelne.Nem semmi meló lenne .....
-
válasz
#95904256 #7156 üzenetére
Miért kell ennyi cache rá ? A 486 szerintem úgy jó ahogy van. Ha tesztelni fogsz vele és gyorsítja a nagyobb cache, akkor nem lesz valósághű az eredmény. Ha arra szánod, hogy mi lett volna, ha mégis ekkora cache lett volna benne, akkor ok. Kivitelezni nagyon nehéz lenne sztem, csak valami áthuzalozási módszerrel lehetne.
-
bacsis
Közösségépítő
kinek kell komplett K6-III vas ocsoé'?
[link]
-
törölt tag
Ahelyett, hogy kerekítési problémákkal foglalkoznátok, inkább azt mondjátok meg, hogyan házasítsak össze SOJ32-es tokozásű SRAM áramköröket DIL32-es foglalatokkal.
Ahhoz, hogy 1MB alaplapi cache-t varázsoljak a 486-os lapomra ( amit szeretnék bevenni a tesztbe ) szükségem van arra, hogy szorosan egymás mellé tudjak pakolni 8 darab keskeny (300MIL) DIL32-es 128Kx8-as SRAM-ot. Sajnos sem DIP32-es SRAM-ot, sem keskeny DIL32-es foglalatot nem tudtam beszerezni. Ez utóbbit -, mint a képen is látszik - sikerült pótolnom két-két DIL16-os tok összeragasztásával. De SRAM-ból csak SOJ32-est tokozatút sikerült szereznem.
Azzal már próbálkoztam többször is, hogy spéci pákával meg vékony huzallal összedrótozzam a dolgokat, de ehhez én ügyetlen vagyok. Ráadásul iszonyatosan ronda ágas-bogas valami az eredmény.
A másik lehetőség, hogy SOJ32-DIL32 konvertert használjon az ember. Ez elég ritka cikk, de borsos áron ( 38 USD / darab ) beszerezhető. Viszont a 486-os lapra nem tudom szorosan egymás mellé tenni...
Gondolkoztam már azon is, hogy gyártatok saját adaptert. De az is drága, macerás és jelentősen sok időbe telik.
Van valakinek valami ötlete még arra, hogy lehetne megoldani a fentebb vázolt problémát?
-
Penyus
senior tag
Ja, ertem. Akkor ez az LS-120 a biosokban
Igen erdekel engem is 1db! Meg hozza "kazetta" is.
Kazetta (c) By Magdi neni egykori kozepiskolai ofom. Mondta egyszer hogy Peti, visszahoztam a kazettadat. Valamit adtam neki 1.44es flokin.
Haver oreganyja meg a nintendo cartridge-ra mondta hogy kákics.bacsis az a tua mar igen!
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
neduddki #7145 üzenetére
ejj neduddki, de rég jártál ere felé
akosf! ment az a tB1 steppinges tualatin 1925MHz-et is -
neduddki
nagyúr
-
-
Volt szerencsém megismerkedni akosf- el. Nem is olyan nagy a feje, mint ahogy bacsis állítja
Az enyém nagyobb
Mégis ő az okosabb .....
-
-
törölt tag
Na, lesz egy NexGen P80-asom is.
-
zoltanz
nagyúr
Nem tud vaklaki valami filmelőzetest vagy hasonlót 1080p -s Rip -pet Divx/Xvid tömörítésben, vagy feldobni egyet mert teljes filmet találok, nem annyira elterjedt még. Le szeretnék tesztelni vele néhány konfigot, hogy bírkozik meg vele. Köszi.
-
válasz
zoltanz #7121 üzenetére
A legelejen, de tipikus ISA orokseg volt. A PCI-t ugy talaltak ki, hogy az interruptokat meg tuja osztani es a kartyakon a hasznalt IRQ, port... programozhato legyen. Az elejen persze PCI sinre ultetett ISA kartyak jottek ki, amiken elvileg allithattal mindent, a gyakorlatban csak 1-2 erteknel mukodtek. (pont ahogy irod ragaszkodtak az 5 vagy 7 IRQ-hoz, DMA 0,1 volt a favorit es 200,220,240-es port) Raadasul a driverek is hulladekok voltak, mint ugy altalaban a win95. 98-ra (fokent SE-re) mar javult a helyzet, de a win2k-vel valtozott sok dolog.
Talan a certifeied driver program hatasa, vagy addigra kikpotak a regi hw-ek, talan a mindent alaplara integralas hatasara. Egy mai leggagyibb vas is sokkal konnyebben kezelheto. Egy videokartya, merevlemez, ODD es mar mehet is a next-next finish.
-
Penyus
senior tag
-
törölt tag
-
Retro11
senior tag
válasz
#95904256 #7127 üzenetére
Megoldható ennek az elkerülése, ha olyan processzort küldesz, ami bírja alap feszültségen a legalább 161-es FSB-t...
Az egyik processzorom bírja az Acorp 694Ta deszkában. Mondjuk lehet, hogy majd a Gigabyte-ban meg nem, főleg, hogy 152 FSB a max... Na ezt majd még alaposan körbe kell járnom..
-
Retro11
senior tag
válasz
#95904256 #7125 üzenetére
Szarul fogalmaztam az a baj...
Egyébként nem csere, hanem vétel lesz (én-->tőled), mivel csak a lentebb említett tB1 steppinges processzor lehet jó nekem...
Amúgy még most se esett le, hogy mit cserélnél te velem, mert sajnos semmi ritkával nem rendelkezem...
Hogy ON is legyek..
Kissé aggódom az alaplap FSB állítását illetően, mert ezt még DIP-es... Na kiderül jövőhéten..
Azért is keresek másik processzort, mert két egyformával akarom hajtani, megkímélve magam az esetlegesen kialakuló felesleges köröktől..
Vga az adott már 2hónapja, RAM is van, már csak az alaplapot és egy másik processzort várok...Amint ezt sikerül, mondhatni lesz egy jó kis gépem..
-
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #7119 üzenetére
A PCI bus -os PC ken is előfordúltak gyakran IRQ ütközések elég mondjuk egy hálókártya és egy hangkártya és elfogyott minden vagy még annyi sem kellett.
Más kérdés hogy az egyik soros portot le lehetett kapcsolni mondjuk vagy mindkettőt esetleg a párhuhuzamos nyomtató portot is, valamint a hangkártyák megelégedtek az alacsony 10 alatti IRQ megszakításokkal. -
válasz
zoltanz #7117 üzenetére
Elotte jumper, vagy a jobb lapokon depswitchek voltak.
A20 - 286-nal valahogy kezelni kellett a megnovekedett memoriat. ne ehhez kapcsolodott a 20-as feletti cimvezetekek engedelyezese. Valami elb* modon volt megoldva, eredetileg a keyboard vezerlobe integraltak es ott kellett at-at billenteni. Mondanom sem kell, hogy az egeszet bonyolitotta a vedett vs. real uzemmod. Persze az utangyartok kicsit szabadosabban ertelmeztek a kerdest es ebbol voltak kavarodasok. Erdekes modon az MS virtualPC is szenved ettol, csak MS-DOS himem.sys-t szeret, nem megy az NWDOS utodokkal.
Szerintem ket nagy ugras volt a PC kompatibilis gepeknel:
- PCI bus bevezetesevel megoldodtak a kulonfele ISA-ra jellemzo IRQ es mas utkozesek. Persze ezt az MCA mar korabban is tudta, de az IBM penz kert erte (jogdij) ami miatt nem hasznalta senki.
- Az elso automatikus konfiguraciot es ID-ket konfiguralasra felhasznalo OS, ami igazan mukodo kepes volt (linuxot most felejtsuk el) a win2k volt. Raadasul ekkorra kiforrott a DX is, igy egyseges librarykon keresztul elvileg barmilyen hw-t ala tolhattal, ugyanazt kaptad kepben/hangban... -
Retro11
senior tag
Hi!
Úgy néz ki, hogy nem is olyan soká én is magaménak tudhatok majd egy ritkaságot...
Gigabyte GA-6VTXD
2x1,4Ghz Pentium III-S
Asus Fx5950 Ultra
4x512Mb SD133Már nagyon várom a jövőhét elejét...
Ha valakinek van az újabb kiadású Pentiumból 1db, az jelezze nekem legyen olyan kedves..
-
válasz
zoltanz #7113 üzenetére
Onellentmondas:
A targyalt idoszak 90-es evek eleje. A softbios az Abit talalmanya es 98-99 kornyeken jelent meg. Magyaran ha akkor volt gondod a 6-9 eves gepekkel, az nem lehet csoda. fokent, ha nem DOS, hanem win95 volt rajta, ami 1000x kenyesebb volt a protected mod es kiforratlan driverek miatt.
Mond vlaamit, hogy A20 gate? Miatta hasznaltam 5-os DOS himem.sys-t NWDOS alatt.
-
zoltanz
nagyúr
A softbios elötti gépeket nem nagyon ismerem, így ezzel kapcsolatban nem tudok válaszolni sem.
Sokfelé jártam gépeket karbantartani az országban abban az időben, lehet, hogy kifogtam, de akkor is volt gagyi gép rendesen.
Az, hogy egy keveset használt tápegység amit megfelelő körűlmények között tároltak nem párás, pors, helyen és állandó hőmérséklet és páratartalom mellet nem csodálkozom, hogy még jó.
-
A regi szep 'Varganya' tapok Volt meg voros MGTSZ is, de a lista vegtelen
Akkoriban a legtobb gondot a hozzaertes es a 'kompatibilitas' jelentette. Ha nem jol volt kitalalva, hogy mit melyik DMA-IRQ-PORT kiosztasra raktal, akkor ott biza szep akadasok voltak. A DOS-ban es -hoz levo kulonbozo TSR-ek is kulonbozo anomaliakat okoztak. A hw-ek butasagait ma sw-bol lehet korrigalni, mert a windows interfaceket hasznaljuk oket. Azelott regiszter szinten programoztunk...
-
válasz
zoltanz #7110 üzenetére
"Most szerinted én találom ki ezt, hogy kötözködhesek hmm?"
Az a gond, hogy ezzel nem válaszolsz a konkrétumokra amiket leírtam.
"ki tudja melyik pincében porsodtak évekig, elötte sem tartották karban őket és 24/7 ben járatva használták évekig"
Ezzel az a gond, hogy az évekig használt, majd évekig pihentetett tápok olyan idősek lehettek már mire hozzád kerültek, hogy már te inkább atx es tápot vettél, mert az at kihalóban volt már.
Mellesleg nekem is van itthon olyan at tápom, amit éveken át használtam, majd úgy 13 éven át nem...de mai napig megy, tökéletesen.
Továbbra se értem hova akarsz kilyukadni, de hasonlóra alapozol szerintem, mint a "senki se ismerte a doomot 98-ig" témában
-
zoltanz
nagyúr
Most szerinted én találom ki ezt, hogy kötözködhesek hmm?
Ilyenek voltak az alaplapok nem minden, de volt szészámmal.Én használt nyugatról behozott gépekben lévő tápegységekre gondolok, amik ki tudja melyik pincében porsodtak évekig, elötte sem tartották karban őket és 24/7 ben járatva használták évekig. Ez mind tudjuk nem éppen tesz jót az élettartamnak...
-
válasz
zoltanz #7108 üzenetére
A processzor rossz felismerése, a user sara volt, egészen a softbiosok megjelenéséig. Ez úgy a p3 era körülre tehető. Az előtt a bios legfeljebb kiírta a bejumperolt értékeket, jól vagy rosszul. A korai pnp biosoknál még gyakran rosszul, de nem állított az semmit. Kevés feszt meg végkép nem, mivel azt is jumperolni kellett, vagy fix volt. Így ha 5v-os socketbe beleraktad a 3.3vos 486ost...az pebkac, nem "ócska gép".
(gyk: pebkac -> problem exits between keyboard and chair)Az általad gyenge minőségűnek tartott vargáné és társa, az nem beimportált táp. Szemben azzal, a legelső pckből származó 60w-os táppal, amik mai napig mennek. Nekem is van egy, ha épp kellene 5-12v
Szóval régebben sem voltak ócskább gépek, csak kevésbé hozzáértű userek. Ma belepakolsz mindent a gépbe, és nagy valószínűséggel megy. Bios detektál, opsys látja a hweket, stb. Ez 15 éve nem egészen így volt. Egyedül a videókártyánál, ami saját biost tartalmazott. Azt beraktad....és ment.
De másnál nem.
-
zoltanz
nagyúr
-
válasz
zoltanz #7106 üzenetére
"Viszont sok ócska gép volt akkoriban, ha ment is örökké újraindult a gép pl, nem volt memtest akkor még meg ilyenek"
Nem egészen értem hogy mire gondolsz. Nem volt Magyarország lerakóhelye a hibás memóriáknak, így bármiféle "ócskasági" faktor alkalmazása az akkori időkre szerintem nem helytálló. Legalábbis ebben a formában.
Mert olyan szinten tényleg sok ócska gép volt akkoriban, hogy a rendszerváltás után a keleti blokkban az emberek körében nem volt erre nagy felesleges pénz, hogy szép új, nyugati gépeket vegyenek. Valamikor a P2 korszak alatt értük utol a többi országot. -
Penyus
senior tag
válasz
DarthSun #7103 üzenetére
Ja, nekem is olyan volt a gepemben hogy 5.25os helyen kisfloppy nagyfloppy kombo. De 3 eve amiota core2esem van annak a lapja mar csak 1 floppyt kezel le, azota csak kicsi van a gepben. Sajnos.
A Doom-al enis vitatkoznek. Azt 98ban mar mindenki ismerte. Es mivel 93ban jott ki mar eleg idos jateknak szamitott.
-
válasz
zoltanz #7099 üzenetére
A Doom- al kapcsolatban ellent kell mondanom. Nagyon ismert volt.Sőt 98- ban már megjelent a QuakeII, Quake1 pedig már előtte 97- ben, ha jól emlékszem.Tulajdonképpen ezek mellett a Doom1 már idős játéknak számított 98-ban. Mindegyik id software- es game, emiatt hoztam fel példaként a Quake- t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest