- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- bambano: Bambanő háza tája
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
peti_s
addikt
válasz
DarthSun #6196 üzenetére
Ebben sok igazság van, de engem most csak a Mafia 2 fog érdekelni. Lehet hogy addig várok a gépfejlesztéssel... Nem szeretném hogy ha most veszek új CPU-t, aztán kiderülne hogy kevés hozzá. Tehát nálam nincs türelem jövő tavaszig, utána viszont bealvás.
Tervem 5 évig nem fejleszteni a gépen.
-
snake1977
őstag
Hja, pont ezért megyek a falnak, a HD2400pro messze nem nyújt olyan teljesitményt mint az x1950pro, a directx 10-es feature-ök meg ugye xp alatt kilőve, akkor mi a fenének lett belőle xp alatt futó verzió ami dx9-es? Most vegyek egy nVidia karit hogy elfusson?
Lenyügöző a marketing politikája a Capcomnak...
-
snake1977
őstag
válasz
#95904256 #6183 üzenetére
Erre ha ráteszem az 50% -ot pluszban, amit Oliverda linkelt, akkor is nyerő az intel, de mögötte Bacsis "elavult" konfigja lépked. Nincs komolyabb rálátásom a témára, de tippem szerint egy film tömöritésénél az intel keményen elhúz, késleltetés ide vagy oda, de ennek ára van. Éppen ezért érzem úgy hogy ha a késleltetést nézem ez az oldschool konfig azért csak ott van a szeren. Vagy fogalmazzunk úgy ár/teljesítmény arányához képest ragyogóan produkált Bacsis gépe.
-
törölt tag
válasz
snake1977 #6186 üzenetére
Az i7-es nem a kispénzű átlag felhasználónak készült. Jelenleg ez a csúcs, így az árát is ehhez mérik. Ezen nincs mit kritizálni.
Másfelől az átlag konfig nem tesz oda az i7-esnek memóriakésleltetésben.
Nézted a linket? Egy jóval szerényebb tuning (~25%) mellett az i7-es olyan 22ns körüli memóriaelérést produkál. Még csak a gyári hűtőt sem kellett hozzá lecserélni...szerk.: off
-
snake1977
őstag
válasz
#95904256 #6183 üzenetére
Ákos én az árát is kritizálnám, átlag felhasználó sosem fogja kihasználni a képességeit az i7-nek, viszont a Bacsis féle viszonyitásban az átlag konfig picit odatett neki memória késleltetésben, a belső cache tény jóval gyorsabb, de ez már egész más architektúrára épül, új megoldásokkal, ennyi erővel egy CRAY-hez is lehetne hasonlitani egy 286-ost, nálam a konklúzió nem a teljes fikázás, hanem annyi hogy "régi seprü is tud jól seperni" és ócccsó...
Ranagol, a legfrissebbet használom!! Nem csak nekem nem megy x1950-el.
Penyus öö szerintem nem egy játékra gondolunk, ez még nagyon friss game.
-
snake1977
őstag
Na az már meredek, gondolom jórészt az amd beépitett memóriavezérlőnek köszönhető, de akkoris az i7 szégyene ez az eredmény, vagy az alátolt alaplapé
Más téma, kicsit lehidaltam mikor feldobtam a Resident Evil 5-öt, nem hajlandó müködni x1950 pro-s radeonnal, állitólag csak a HD szériát támogatja 2400-tól, na ez szerintem kész röhej, a tesztig eljutottam, 37-41fps-t tolt az első 5-10mp alatt, utána d3derror.... üzivel leállt, és már a teszt sem indul el, poénnak azt tartom hogy a HD2400-ast simán elveri a kártyám, a HD2600pro-val van egy szinten. Wáááá kényszeritik ránk az új hardvereket
Valakinek hasonló tapasztalata van?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
snake1977 #6180 üzenetére
hátigen, kemény hogy késleltetésben a i7-es ddr3as tri-chaneljét elverem
jahh kérem szépen és a legjobb: még nincs végük a ramoknak, valamennyi még van bennük
amúgy CPU függő is sajna, meeert volt olyan proci ami mellett 700körül mentek a ramok, prime stabilande még 720on is betöltött a windows
ezzel a proccal 636 a vége, 640nél már everest megnyitása után egyből fagy, viszont 636on elég jó kis késleltetéseket megy a cucc -
bacsis
Közösségépítő
hátha érdekel titeket is a mai tuning művem:
itten van -
peti_s
addikt
válasz
Badman 4ever #6173 üzenetére
Már azt ide leírta Bacsis.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Badman 4ever #6173 üzenetére
sajnos mostanság nagyon be voltam havazva, cikkírásra sem jutott sok időm, de a lényeg hogy hétvégén már olvashatjátok
-
zoltanz
nagyúr
Bacsis a dual p3 és Duron teszt mikor készűl el köszi. Bevethetnénk az Duronok ellen P2 Celeronokat kiváncsi lennék, hogy szerepelnének.
-
bacsis
Közösségépítő
furcsa hogy össze van lapátolva, lehet mozgatni a gépet, nem fagy le, mert nem mozdul ki a VGA, nem fagy le mert nem lökődik meg a HDD, nem esek benne hasra a sötétben, ezt még szokni kell
most végülis csak 5HDD van benne, mert a másik 2-re nem futotta kábelből, majd veszek terminálót, s a 8as kábelre akkor rá tudom dugni az összes hdd-t s utána kész van ez a gép is
DarthSun! -
bacsis
Közösségépítő
nyahh mivel október 31-én viszem a MOD TECH HALL kiállításra a dual p3-amat, ezért végre úgy, ahogy összelapátoltam, na már most ez azért nagy szó, mert mióta megvan, kb 1,5éve, azóta egyszer sem volt úgy rendesen összerakva... még jön az oldallap, és kész, belűl a gépházba csodálatos rend uralkodik:
-
Pontaz22
csendes tag
sziasztok
Van egy tusl2-c lapom + egy celeron 433 proccom de sajna se kép se hang. Ha a proci nem melegszik akkor az hibás? -
zoltanz
nagyúr
Egyébként alap dolog, hogy tuningnál semmit sem hagyunk "Auto" beállításon, mindent állítsunk be manuálisan fix értékre, nehogy az alaplap magától fölöslegesen túlfeszelje őket. Meg osztán amelyik deszkába van "digit" PWM azzal nincs vdrop probléma állítólag. Meg át kéne nézni mennyire melegszik.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
snake1977 #6157 üzenetére
látni nekem is látja, meg kezeli is, hisz eddig is ezeken a hdd-ken volt az oprendszer, minden faszán megy, csak időnként tök belassúlt a hdd, meg az átlag hdd kezelés is lassú volt, hogy trátoltam egy terminálós kanócot, kb 2,5X gyorsabb a hdd-k kezelése éééés nem lasssulnak be soha, még akkor sem ha oda vissza másolok/törlök egyszerre...
Most így fejből passzolom hogy miylen a vezérlő kari, PCI-X csatis, az tuti, 2 68pines csati van rajta, deee sajna még RAID-et sem támogatU160-as sávszélt tud
-
snake1977
őstag
Milyen vezérlőd van hozzá? Nekem van egy ilyen kis aranyos jószág [link]
-
snake1977
őstag
-
bacsis
Közösségépítő
yo-yo-yo yóóó reggel kedves retro fanatikus társaim!
Egy kis help kéne! az SCSI hdd-k tudnak terminálóként is működni ugye?
szal nem kell a kábelre külön terminátor ha a hdd-n ez be van állítva?! s akkor a kábel legvégén lévő hdd-t kell úgy beállítani? vagy mindet?
HA minden jól megy, lesz 7HDD-m a dual p3-ba -
bacsis
Közösségépítő
most majdnem kicsináltam a gépem
Írom a hsz-t, közben próbálom tuningolni a kis AMD X2-t...
megírtam majd ránézek a AMD-re, visszanézek, ide a topicba, anyád nincs kép... ránézek a gépre, hoppá az uv csövek nem világítanak, leállt a gép.. mi a bél van ezzel?
bekapcsolom, indul szépen, de ilyen égett szagot érzek, belenézek a gépbe, hát látom ám hogy a vizes csövek belül már mind habzanak ránézek a radiátorra, nem keringet vizet szétcsúszott a molex kábel, "pöppet" felmelegedettgyors' összetolom a molex csatikat elindult a keringetés gépnek semmi baja
huhhh
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ranagol_5 #6143 üzenetére
PCI-X-es csatis a vezérlő de én PCI-ban használom 2db 68pines csati van rajta meg egy 50-es szal elég profi cucc, csak sajna RAID-et nem tud
nem bővíthető rajta a cache...
Van egy másik kártyám, azon SD ramot lehet belepakolni, na az kemény kártya, vagy 5centivel nagyobb a GUS-nál isazon már 3 68pines csati van
-
bacsis
Közösségépítő
jahh nagy cimborám, ővele bizniceltem volna el.. de nem jött össze
skacok figyeljetek már!
MEnnyire ajánlott a 68pines scsi hdd kanóc végére terminálót rakni?
meeeeg ha én ráaggatok 1 kábelre 6HDD-t ami egy PCI csatis SCSI vezérlőre van aggatva nem fog belassulni a cucc?
így is van olyan, lehet szar a vinyó, hogy a másolás legjobb esetben 5MB, átlag 2-3, szóval van olyan hogy másol 100KB-al és kiírja hogy nem sikerült a késleltetett írás, közben a hdd olyankor olyan hangot ad mintha szalajtana
tegnap elégeltem meg a SCSI hdd-im, mondom elég volt belőlük, ott van a lapom az IDE raid majd tolok bele IDE-s vinyót de ma kaptam még 3SCSI hdd-t szal így lenne 6 jó volna ha tudnám rendesen használni őket -
Ranagol_5
őstag
válasz
snake1977 #6138 üzenetére
Durvák a kondik, tipikus asrcok hiba. De simán javítható.
Kb 10perces munka, ha precízen és nagyodafigyeléssel csinálod.
Ha kicsit stabilabbá akarod tenni a lapot, akkor rakjál bele nagyobb farad számu kondikat. Pl.: Ha 1000uF-os a kondi, akkor 1200-est vagy 1400-ast. Sokkal stabilabb lesz a feszültség leadása, illetve felvétele elvileg.
-
snake1977
őstag
válasz
#95904256 #6136 üzenetére
Köszi a felvilágoítást Ákos!
Nem tudom, igazából beruházni nem akarok, mert 4400+ x2-es amd-től nem lesz jobb, és egyéb perifériám se nagyon van hogy érdemes legyen összehozni egy komplett gépet, de köszönöm az ajánlatod!
478.-as lapom van, és procim is, de kondicserés lesz a lap, mindenféle tuning nélkül volt használva egy Asrock, bár nem vagyok biztos benne hogy életre fog utána kelni, jelenleg bekapcsol, kikapcsol, proci melegszik, de nem csipog, és képet sem ad. Figyeljétek a kondikat a fotón.
Bacsis! Az Abit lapjaiban pedig mindig is nagy volt a tuning potenciál, a 0.1v droppolást durvának tartom, a bios lehetett a ludas vagy egyéb?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
snake1977 #6135 üzenetére
ezeknek a prociknak az elődjei voltak a mobility Pentium4-ek naaa azok mennek többnyire desktop lapokban.. egyszer majdnem lett egy mobility pentiumom 3,06gigás deeee az ic7-max3 nem kajolta, minden újraindulás vagy biosba belépés után post-nál lefyagott így tuningolni sem lehetett, pedig haver is7-e lapjában ment 4,4 körül, valami 1,5v körül de szerencsétlen lap már ilyen 0,1tizedet drop-olt
szal ic7-max3ba tuti ment volna még nem is keveset...
-
törölt tag
válasz
snake1977 #6135 üzenetére
A srác procija ezek szerint egy Banias magos processzor, a tiéd pedig egy Dothan magos. A kettő kompatibilis egymással ( a tokozásuk, lábkiosztásuk is ugyanaz ). Azonban fontos lehet, hogy BIOS ismerje a Dothan magos CPU-kat, illetve az alaplap támogasa az alacsonyabb feszültségű processzort.
A 130nm-es Banias és a 90nm-es Dothan tulajdonképpen ugyanaz a processzormag, csak a kisebb csíkszélesség miatt +1MB L2 cache van a Dothan-ban. Illetve egy ici-picit még javítottak is az L2 teljesítményén.
Ezeket a processzorokat csak úgy tudod asztali gépben használni, ha veszel egy Asus CT-479-es átalakítót ( nem minden alaplappal megy ) vagy egy olyan alaplapot ami képes mobil processzorokat fogadni. Ez utóbbi megoldás kb. 2-szer annyiba kerül mint a CT-479-es. Egyébként van jó néhány ilyen alaplapom... ha érdekel.
-
snake1977
őstag
válasz
#95904256 #6134 üzenetére
A srác ilyen procit:
Specification Intel(R) Pentium(R) M processor 1600MHz
Package Socket 479 mPGA (platform ID = 5h)
CPUID 6.9.5
Extended CPUID 6.9
Brand ID 22
Core Stepping B1
Technology 0.13 um
Core Speed 598.1 MHz (6.0 x 99.7 MHz)cserélne le az enyémre, bár az enyém mPga 479-esben volt, a cpu finder szerint micro fcpga 478-as 1.8ghz 400fsb 2mb L2 cache (intel SL7EN).
Mondjuk úgy néz ki nem lesz belőle semmi, mert nem biztos ő sem a dologban. Igy ha itt a totyikban kell valakinek a cpu, nagyon baráti áron megválok tőle, mivel számomra használhatatlan.
Egy gyors kérdés még, ezeket a procikat szabványos asztali gépekben nem lehet használni? -
törölt tag
-
snake1977
őstag
válasz
#95904256 #6129 üzenetére
Áááákos! Most elbizonytalanitottál, nekem kiosztás szerint a hagyományos 478-as van ahogy igy elnézem, a srác meg nem tudja kiszedni az övét a notiból, és én sem vállalkozom rá, nehogy elrontsak valamit, ehhez nem értek. Egy ami biztos az a leirás amit bemásoltam a cpu Z-szerint ilyen az ő gépe.
Azt hiszem szakihoz kell fordulni. -
törölt tag
válasz
snake1977 #6127 üzenetére
A hagyományos ( socket478 ):
A régi mobil ( socket479 ):
Az új mobil ( socket P ):
Valamint megjegyezném, hogy van egy a socket479-nél régebbi processzoroknak készül tokozás is, ahol a lábek elhelyezkedése ugyan egyezik a socket479-cel, de a kiosztása nem passzol. Egyszer egy ilyen procival sikerült elfüstöltetnem az MSI Speedster 945GT-met... csak az Intel doksijainak átböngésésze után ( egyszer linkeltem is a hivatkozásokat a HWSW/Processzorgyűjtők fórumába ) derült ki, hogy így van.
-
Penyus
senior tag
Hat ez az 5ali61 erdekes. Egyebkent mikor megmakkant az egyik 286osom amiben 1mega ram volt azis irt ilyen 200 megakat a postnal
valahol kepem is van rola.
-
snake1977
őstag
Csak úgy mondom...tapasztalat, abit be-6 -osba tettem 128+64megás modult, és 384 megarambót ismert fel, ami eléggé képtelenség. Tippem szerint leszámolja a 768-at, de amint bootol (ahogy nálam is) befagy az egész, majd ha win alatt mutat screenshotot hogy 768 ketyeg benne akkor elhiszem.
-
snake1977
őstag
Na most segitsetek nekem....!
Van egy intel SL7EN 1.8ghz-es 400fsb-s 2mb cache-es procim, elvinnék tőlem, de nem tudom ebbe a konfigba bele illik e, az én procim elvileg micro fcpga 478-as, azt hiszem.
a konfig:Specification Intel(R) Pentium(R) M processor 1600MHz
Package Socket 479 mPGA (platform ID = 5h)
CPUID 6.9.5
Extended CPUID 6.9
Brand ID 22
Core Stepping B1
Technology 0.13 um
Core Speed 598.1 MHz (6.0 x 99.7 MHz)
Rated Bus speed 398.7 MHz
Stock frequency 1600 MHz
Instructions sets MMX, SSE, SSE2
L1 Data cache 32 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
L1 Instruction cache 32 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
L2 cache 1024 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
FID/VID Control yes
FID range 6.0x - 16.0x
max VID 1.484 VAz mPGA miatt vacillálok...aki ért hozzá irjon pls!
Bocsi az OFF-ért. -
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
snake1977 #6121 üzenetére
hát ezaz... de mégis ott van, be számolta neki a 768megát, hogy a lőcsbe?
mondjuk az epox MVP3 is megesz 768mb-ot pedig elvileg fél gigáig lát leírása alapján és kezeli is, de a fél gigás modult még az sem emészti meg... de az a fostalicska acorp meg valahogy mégis látjahozzáteszem nekem az is rejtély hogy a bélbe tudja keverten kezelni a ramokat.. mert úgy emléxem ennél a lapnál még úgy volt hogy ha edo ramot akarsz használni akkor 2 jumpert az 5V-os állásba kellett állítani ha SD ramot akkor meg 3,3V-ra kellett állítani szal keverve elvileg vagy az SD ramok kapnak 5V-ot vagy az EDO-k 3,3-at?!
-
bacsis
Közösségépítő
Az Acorp 5ali61 lap hogya bélbe kezel 512MB-os SD RAM-ot?
[link]
mivel hogy 2 modul van a lapban, és 768mb ramot lát a bios... szal akkor az egyiknek fél gigásnak kell lenniesnake1977! Szerintem ne Yutani-hoz és akosf-hoz viszonyítsuk magunkat mert különben az informatikai tudásunk egyenlő a 0-val hozzájuk képest
sajnálom, hogy nem jössz -
snake1977
őstag
Bacsis, Penyus, Ákos, köszi a ki igazitásokat
Amikor ide jöttem akkor jöttem rá, hogy amit komolyabb tudásnak gondoltam, az édeskevés, itt vérbeli profik is vannak, akik valóban tudnak.
De jó pap holtáig tanul, a jó számtekkkes meg a következő architektúráig
Bacsis!
Áh sajna nagyon kiesik az a söröző, meg a piszkos anyagiak..majd legközelebb! -
bacsis
Közösségépítő
jó volna ha Füleieken kívül más is jelentkezne mert még csak a 2 cimborám mondta hogy jön
gyerünk skacok csinálunk a nyakunkba K6-III topic forever kiakasztót és úgy vonulunk be a kocsmába -
bacsis
Közösségépítő
skacok!
Hétvégén többé kevésbé ráérek, ééééés 1-2 Ph!-s cimboráimat beinvesztáltam egy Fülei sörözésre! így nektek is szólnék, nincs kedvem mindenkit privátba zaklatni!
Szal lenne kedvetek eljönni?
Szombat vagy Vasárnap lenne... -
bacsis
Közösségépítő
válasz
snake1977 #6100 üzenetére
csak a katmai p3-ak voltak 512k cache-el szerelve, deee ezek is tudták már az SSE-t, csak ezek még 0,25 mikoron készültek míg a coopermine-ok 0,18al viszont csak 256k cachel, de ez nem volt hátrány mert a cpu órajelével megegyező órajelen ketyegett míg az említett katmai-ak "fél gőzzel" pörögtek...
Örülök hogy tetszett a régi tesztem, akkor még nagyon láma voltamszerk: basszus most látom közben kaptál választ deee valahogy csak most írta ki a többi hozzászólást.. IE böngésző powa
-
snake1977
őstag
válasz
Badman 4ever #6102 üzenetére
BadMan igazad van én néztem el a dolgokat, mármint a cikkben amit Bacsis írt, összekutyultam a dolgokat, sse és amd fronton.
Lehet rosszul tudom, de nekem 1,1Ghz-es Tualatinom volt abban mintha csak 256k cache lett volna. Jól emlékszem?
Mintha csak az utolsó, újabb példányokban lenne 512k cache ?
Penyus Nekem exem gyerköceinél üzemel a mai napig egy slot1-es p3 667-es proci, Abit BE-6osban, egy ati 9250-essel NFS undergroundoznak rajta, jóféle proci volt ez.
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Az IFA-n már ott lehetnek a Samsung újdonságai
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED TV topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- E-roller topik
- Iqos cigaretta
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Új akksi! Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 100%sRGB 1 év garancia + billentyűzet opciók!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest