- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Minden fórumtársamnak Békés, Boldog Karácsonyt Kívánok !
-
Hasonlóképpen jártam én is.Az L-es ATX házba nem ment bele az AWE32, kb fél centi volt a gond. A HDD tartó lefut a ház aljáig, ez volt útban, fogóval kicsit elhajlítottam, így fért be a kártya.SB32- vel ugyanez a helyzet az M- es házban.Az SB32 pnp- s, meg nem tudnám a helyére az AWE32- t betenni.
-
Noh srácok, most más dologban kéne közben a segítség.
Felajánlok egy Sound Blaster AWE32-őt egy Sound Blaster 32-ért cserébe. Persze csak ha valakinek van, és csak nonpnp érdekel. Sajnos ebbe a HP Vectra gépbe....nem fér bele az awe32
Illetve ha valakinek van felfogató sínje 5.25ös meghajtókhoz ilyen gépbe, akkor kérnék egyet. Nem tudom belerakni a cdromot, így nem lesz ig se red alert ma
-
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #8002 üzenetére
Lehet fordítgani sem kéne, csak Akosf -től megkérdezni nincs e é egy 533 MHZ P2 és P3 Celeron-ja és mehet is a teszt. A két proci csak az SSE utasításkészletben tér el aszem. Esetleg Duron "Spitfire" 900, 950 MHZ es procit és Duron "Morgan" -nt csak ott van Enhanced 3DNow! -is az lehet bonyolúltabb vagy Athlon 1400 MHz "Thunderbird" és egy "Palomino" -t.
-
Brand gép, az alaplapnak nincs neve.
Egy belső hp-s kóddal talál valamit csak a google, de infót nem találok róla jumper szinten.
Ez a kód a d3153-69001.
Biosra meg csak annyit írnak rá hogy award vagy ami, illetve phoenix. De itt ez is saját, házon belüli...volt is vele szenvedés hogy lássa a 4gbos hdd-t -
Segítsetek srácok hp vectra m2 alaplapjához leírást találni. Nem tudom hogyan jumperoljam be a szép jó dx4-100 as procit, lapra nincs felszitázva csak az fsb :S
-
zoltanz
nagyúr
-
válasz
zoltanz #8180 üzenetére
Nem tudom nem próbáltam 386- on a GIF- et sem és az IG- t sem, mivel az említett 486- on is gyengén ment, a játék maga nem, csak az összekötő animációk.Az IG fejlesztői ettől függetlenül igazán kiválóan lerenderelték az animációkat.Sok minden közrejátszhatott, lehet az én 486- om volt gyenge összeállítás.K5-ön ugyanazzal a CD meghajtóval / 8x Sony / gyönyörű simán ment.
-
Noh drága fórumtársaim. Elérkezett az idő, jönnek az ünnepek...és a retrozás ideje
Rakom a rendet a szobámban, aztán ásom elő a 486osom. Kap szép új procit, mellé korhű cd meghajtót, ami hirdeti büszkén hogy ő QUAD SPEED. Hát igen...mennyire vágytam egy ilyenre anno mikor imperium galactikával nyomtam. Oda kevés volt a 2x-es creative sebessége, szaggattak az animációkNem is húzom az időt tovább, megyek is
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
#95904256 #8165 üzenetére
vannak szokások, hogy ki hogy vásárol ilyen oldalakon, megfordult a fejemben, hogy nyomtad a "bid"-et dolcsinként, szépen felmentél 93-ig, oszt mikor jött egy 94-es, akkor úgy gondoltad, hogy arra már nem licitálsz.... de lehet hogy 95-ért már a tied lett volna... így akár 200Ft-on, bocs ez már 2 dollár, akkor 400Ft-on is múlhatott volna a dolog, hát így gondoltam, hogy így történt
-
snake1977
őstag
válasz
frescho #8162 üzenetére
A norton disk doctor-át nagyon sokat használtam, de akkor még főleg a floppy lemezekhez,sok játék rar file-ja menekült meg vele, meg a régi 5'25-ös dupla magas seagate 80megás vinyómhoz, ezen heti 1-2x hazavágta magát a fat tábla, izgalmas volt amikor command & conquer-eztem, és a néhány pályával a vége előtt a gép lefagy majd reset után nem talált op rendszert
néha megjavitotta az ndd de általában újra kellett húzni a dos-t, mondjuk csak 1 hónapig szenvedtem ezzel, utána vettem egy 270 megás használt "szörnyeteget", gyors és halk volt, csak a bad sectorok nőttek rajta gyorsan, 3 hónapig élt a szörnyeteg..azután évekig nem vettem használt vinyót
-
neduddki
nagyúr
HI!
tanyatma egy tuv4xes lapot mikozben szokas szeitn sat amazzahgot kerestem szip m ukodokipesnek tunik jo vkinke?:- )))
udv
neduddki
-
törölt tag
Nem én szivatlak, hanem saját magad.
Már elnézést, de úgy értetlenkedsz, mint aki még nem vásárolt internetes aukción. Ahhoz, hogy valaki megnyerjen egy aukciót túl kell licitálja az összes többi licitet. Az én 93 dolláros licitemet túllicitálták, így a nyertes 94-ért elvihette. Áruld már el, honnan tudod, hogy 200Ft elég lett volna ahhoz, hogy túllicitáljam?
-
válasz
snake1977 #8160 üzenetére
A VC kepes vold direcben irni a file rendszert, megkerulve a DOS-t. igy nem egyesevel hivgatta a megszakitasokat, hanem frankon irogatott a FAT-be. Ugyanigy ha allomanyt masoltal kepes volt beolvasni a RAM-ba, majd onnan kiirni, igy gyorsitva az egeszet. A smartdrv-vel viszont erdekes dolgokat muveltek egyutt, ilyenkor jol jott az ndd es a diskedit.
-
törölt tag
válasz
Chain|Q #7842 üzenetére
(#7842) Chain|Q: "Komoly erdeklodok (pl. gyujtemeny, DOS-os gep osszerakasa) szamara ezek turo rudiert/uveg sorert elvihetok. Esetleg hardvert is beszamitok. Pl. mukodo K6-3-at... Cyrix MII PR433+-t... (Ez utobbi "nagy alom", hogy egyszer a kezeim koze foghatok egyet, es nyomathatok rajta vmi jofajta DOS-os demot...)"
Tegnap elvittek egy 433-ast az e-bay-en.
A 93 dolláros licitem kevés volt. -
snake1977
őstag
válasz
zoltanz #8150 üzenetére
Kissebb vinyóknál érdemes használni a smartdrv.exe-t dos alatt, megnöveli rendesen a hdd sebességét, én smartdrv.exe 2000 -el inditok. Win98-nál már azt hiszem alapból volt gyorsítótárazás, talán 95 alatt is, de ezt nem tudom biztosan. Amikor dos navigatort használtam és sok száz file-t töröltem, akkor jól jött a smartdrv, meg NC alatt is, nem törölt 10percekig a hdd hanem pikk pakk letolta amit kellett.
-
snake1977
őstag
Amikor én vettem az mx460-ast akkor kezdett bejönni ez a széria talán 1-2 hónapja volt nálunk forgalomban, még emlékszem 23ezer forint volt ez a kinai noname LITE verzió, az asus mx440-es volt 27ezer na annyi pénzem akkor nem volt már
Viszont a 8500-as verte magasan, 3d mark 2000-el teszteltünk meg 2001-el, és sok volt a különbség, mert a 2001-ben a gef2 gts csinált 3000 pont körül, és a 8500 ati meg azt hiszem közel rávert 40-50%-ot, kár hogy nem emlékszem már pontosan. Az mx460 lite, meg kicsivel volt csak jobb a gts-nél, bár lehet beleszólt erősen a cpu limit, mivel egy 1000-es tualatin volt meghúzva 1,5ghz környékén, speciel a memóriára emlékszem konkrétan, egy 128megás 133mhz-es Hynix volt, ami elment 160mhz körül, ezt a haver span egyből lehúzta tőlem, adott érte 256mb 100mhz-es sd-t, akkor ez nagyon jó biznisz volt
Yutani 8500-asom volt nem is olyan rég, de akkor még nem ph-ztam aktívan, igy nem tartottam meg, az csak egy szimpla videó kártya volt nekem, akkor még nem néztem hogy mennyire gyakori e vagy sem.
-
snake1977
őstag
Gratulálok a teszthez, nagyon kimerítő, összetett volt!
Ha jól emlékszem az aTi 8500-as kártyája a gef 3-as korszak közepe-végén a gef 4 titánok körül jött ki, egy ilyen tesztet is megnéznék egyszer!
Annak idején egy noname kínai gef4 mx 460 lite kódnevü csodával mérte össze a haverom tuningolt tualatin proci alatt,és tusl-2c lappal, a 8500-as magasan verte a gef 4-es, és egy elsa GTS-t, igaz ez utobbi csak 32megás volt, mig a másik két kari 64mega rammal küzdött.
Jó kis móka volt, de az eredményekre abszolut nem emlékszem csak hogy az aTi elhúzott a másik kettőtől rendesen. -
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #8119 üzenetére
A DOS-t régen használtam, de lehet megkeresem a IBM 486 notimat és felhúzom rá, elég ha kapcsolódó nálkűl elindítom a EMM386 -ot és a himem.sys-t betöltöm a config.sys-ben ezzel: device=himem.sys vagy csak elég a HIMEM.SYS betölteni? Alapból nem csináls semmit a Dos azthiszem a Win 3.11 beállítja ezeket?
A kiterjesztett memóriaterület (Extended Memory/XMS) a memória 1 MB feletti része. A legtöbb DOS-os program számára kevés a hagyományos memóriaterület, ezért a kiterjesztett memóriaterületet is használják. Memóriakiosztás a HIMEM.SYS és az EMM386.EXE esetén Az EMM386.EXE eszközvezérlő használatával két új memóriaterülethez férhetünk hozzá. Az EMM386.EXE működéséhez a HIMEM.SYS eszközvezérlőre is szükség van. A HIMEM.SYS és az EMM386.EXE eszközvezérlők használatakor a számítógép memóriája az alábbi módon oszlik meg.
-
törölt tag
válasz
frescho #8131 üzenetére
A szorzóállító jumpert tudom melyik, de erre épp részletesen ki is tér a leírás ( megadja melyik processzornál melyik szorzóhoz melyik állás tartozik ). A WB / WT meg BIOS-ból állítható. Ezenkívűl 15 olyan jumper ( többségük 3-6 tűs ) van amiről gőzöm sincs hogy mit csinálni. HIPPO15 settings Sejtésem van, hogy miket lehet még állítgatni egy 486-osnál, de hogy ezek hogy függenek össze azzal, hogy egy bizonyos EXE fájl elindul vagy sem...
szerk.: A 15 ismeretlen közt pl. nincs bent a tápfeszültség állító jumper...
-
Yutani
nagyúr
Srácok,
Majd olyan 12:15 után nézzétek a Logoutot, tettem egy kis kirándulást a 3D gyorsítók közé. Szigorúan retro!
A címe: HÁROMKIRÁLYOK
Kíváncs vagyok, valaki (te nem Ákos, mert neked beszéltem róla!
) kitalálja-e, mik lehetnek a teszt alanyai?
-
törölt tag
Nem poén akart az lenni. De egy "jumper settings"-en kívül nem sok infót találni erről a lapról. 486-osoknál divat volt, hogy a leírásokban csak azt adták meg, hogy adott típusú processzorhoz hogyan kell állnia a jumpereknek. Azt nem kötötték a felhasználó orrára, hogy mi a funkciója. 20 féle procihoz 20 féle beállítás...
-
bacsis
Közösségépítő
"DBob: És mi a jumper feladata amúgy?
akosf: Azt nem tudni."Éljenek a 486-osok
a nap poénja skacok -
törölt tag
válasz
Ranagol_5 #8124 üzenetére
Remélem tudod, hogy a LIFETIME WARRANTY az nem a kedves vevő élettartamára szól, hanem a gyártás befejezése után adott ideig.
Például ha 5 évig gyártják a terméket és még utána 2 év supportot vállal a gyártó akkor attól függően mikor vetted a cuccot összesen 2-7 év garanciát kaptál.
-
Ranagol_5
őstag
Amint ma reggel 6kor lejár a munkaidőm, elkezdődik a közel 3 hetes szünetem, szal végre sok üres igérgetés után neki esem a ppro szerveremnek, remélem sikerül összetákolnom, ha nem így lesz, marad az IBM support, mint a multkor.
Bár már akkor is csak butánn éztek rám a vonal tulsó oldaláról. Pedig meg van miden eredeti papírom hozzá és rá van írva, hogy LIFETIME WARRIANTY.
Azért imádkozzatok az IBM Server 704-esem lelkiüdvéért, hogy megvilágosodjon és megtérjen a jó oldalra, magyarul elinduljon.
Szerk.: Karácsony után pedig remélhetőleg feltudom hozni még a pincénkben maradt 486-os szerveremet is, amivel talán eséllyel kelhetek versenyre Akosf hasonlókaliberü gépszörnyeivel szemben.
-
törölt tag
-
törölt tag
Átállítottam a J2 jumpert a HIPPO15-ös alaplapon. Jobb lett a helyzet. Most lefut a kérdéses EXE fájl is. (szerk.: A merevlemezről is.)
Megjegyzem a SuperPI ( kb. 60 perc ), Doom, WinRar, CPUMark stb. programok mindenféle gond nélkül lefutottak az átállítás előtt is és semmiféle extra utasítás vagy windows funkció nincs ebben az EXE-ben... ( direkt úgy írtam, hogy 386-ost is lehessen tesztelni vele )
-
zoltanz
nagyúr
-
törölt tag
válasz
Oliverda #8110 üzenetére
Nem volt írásvédett a floppy és vírusom se volt. Teljesen frissen telepített rendszerrel próbálkoztam. Ráadásul az EXE fájl is egy saját programom, amivel a különböző utasítások végrehajtási idejét tesztelem. Múlt héten még teljesen jól ment ezen a gépen. Csak most a Win98 és Win2000 mellé felraktam egy XP-t is ( mindhárom OS-t most raktam fel frissen ). Érdekes módon, az megoldotta a problémát, hogy az első Windows API hívás után ( program fejléc és verzió kiiratása ) beraktam egy kb. 0,1mp-es várakozást. Olyan mintha valami hiba lenne az I/O rendszerben... de nem értem a dolgot.
-
válasz
zoltanz #8102 üzenetére
"A felülről való kompatibilitásra természetesen ügyeltek a matematikai processzoroknál is"
Kompatibilitás != lábkompatibilitás. De ezt mondja utána is.
"így valamennyi matematikai processzor tudja a régebbiek kódjait használni."
Nem azt mondja hogy "így valamennyi matemetikai processzor beleillik a régebbi foglalatba".
Teljesen egyértelmű amit ír. Mi a gond?
-
törölt tag
Na, meséljetek mi okozhatja a következő problémát:
Win2000 alatt a 486-oson a merevlemezről indítva egy 8kB-os EXE fájlt azonnal hibát dob a gép. Floppyról indítva szépen fut. A merevlemezre akármilyen néven másolom, hibát jelez. Az FC összehasonlító parancs szerint a fájl tartalma ugyanaz mint ami a floppyn van. Hm... hogy lehet megoldani, hogy ne kelljen a floppy a futtatáshoz?
-
Penyus
senior tag
-
törölt tag
válasz
zoltanz #8106 üzenetére
Itt van róla részletes adatlap: 80287 datasheet
-
zoltanz
nagyúr
Természetesen elkészült a 286-oshoz tartozó 287-es segédprocesszor is, aminek külön helyet hagytak a 286-osok alaplapján. Ugyancsak ezt a módszert követte az Intel a 386-SX-hez tartozó 387-SX-szel,illetve a 386-DX-hez tartozó 387-DX-szel is. A felülről való kompatibilitásra természetesen ügyeltek a matematikai processzoroknál is, így valamennyi matematikai processzor tudja a régebbiek kódjait használni.
A 287 és 387 lábkompatibilis volt egymással?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UHD filmek lejátszása
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Filmvilág
- AliExpress tapasztalatok
- Ne felejtsd el a páncélt lemeríteni!
- Vizsgálat indult, a Meta chatbot gyerekekkel folytatott romantikus beszélgetést
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP 240 G7 - i5-8250U I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3192
- Apple iPhone 16 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3084, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest