- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz
makraipeter1 #9695 üzenetére
Vmod -dal és extrém túlhajtással nem foglalkoztam, nálam a memóriát 210 MHZ ig lehet hibátlanúl járatni a TNT2 -n, de olvastam már 250 MHZ -ről is. Pl a Quake3 -ban felugrik az FPS egyből 36 ra a 32 -ről.
-
makraipeter1
tag
Volt az eéső hsz-ben hogy VModdolt TNT2.
Ahhoz tud valaki egy leírást, mert cipőfűzős cpu hűtő+2x8CM+1 776 Stock coolerrel csak 180/175 körül fut végig a quake3 demo -
-
-
neduddki
nagyúr
válasz
#95904256 #9688 üzenetére
HI!
sajnos tudom az arat:- (
holnap megrugdalom SzokeBaba-t hogy kap meg egy lapot Toled hetvegenkoszi
udv
neduddki
p.s. via-s fanok jelentkezeset varom akik le szeretnek meretni a cuccukat, ill. barmejj fogymero kolcsonzeset szivesen vennem non-pfc vs. pfc meres idejere:- )
-
törölt tag
válasz
neduddki #9685 üzenetére
Hali!
Ha esetleg érdekel, felraktam apróra az ITOX-os Pentium M lapomat is.
ITOX G5M300-P Pentium M alaplap eladóÜdv,
Ákosszerk.: Az adatlapja szerint kifejezetten "ENERGY EFFICIENT DESIGN".
-
neduddki
nagyúr
HI!
vagyik vki egy club3d ati 9700 /cga-9828tvd/-re?:- ) /gpuz valid/
mi ennek arealis ara?udv
neduddki
-
L4rs
tag
DBob és DarthSun, köszönöm a segítséget.
Egyébként meg is vagyok vele elégedve, a mérete miatt mondtam edényalátétnek, akkora mint egy kisebb tepsi.A hangja alapból sokkal erősebb, mint amikkel eddig találkoztam, vissza kell venni szoftveresen vagy a hangfalnál a hangerőt, hogy az OS bejelentkezés normális erejű legyen.
És akkor a memóriának MIDI-n kívül máshol nincs jelentősége? MP3-at hallgatok leginkább. Talán elvétve wav, wma, ogg, de gondolom akkor ott sem számít. Még csak whitefülű sem vagyok, csak zavar, hogy "hibás" a stuff, azért érdeklődöm memória csere után.
-
Üdv
Azért edényalátétnél picit jobbak voltak ezek anno
A ram bővítés határa awe32-nél 28mb (32mb-os modulok összesen, de 4mb-ot lecsíp awe32 elcseszett címzés miatt). Most hogy sb32-nél is 28mb azt már nem tudom biztosra. De 8mb tuti belemegy még.
A memória bővítés lényege, hogy több, jobb hangmintát tudsz beletolni ami jól jön midinél. -
-
törölt tag
válasz
frescho #9674 üzenetére
Hm... gondolom az összes időzítésed elmászott az alaplapon. Kész csoda, hogy működik a merevlemez, billentyűzet, stb. :-) Már én is próbálkoztam kristálycserével, igaz kisebb léptékkel. De a vicc az, hogy hiába ment gyorsabban a processzor, programból nem lehetett kimérni. Ugyanis az "óra" is gyorsabban ketyegett, vagyis a mérés időalapja is elmászott
-
L4rs
tag
Héllló!
Hangkártya kérdés a szakeémberek felé. Van egy Sound Blaster 32 PnP (CT3600) edényalátétem, amit eddig használtam néha, de ma észrevettem szerelgetés köszben, hogy az egyik bővítő memória egyik chipjén több láb is el van törve. Eddig két 512kB-os modul volt benne 256kB-os chipekkel.
Mekkorára lehet ezeket kicserélni? Van határa?
És egyáltalán mire jók? -
snake1977
őstag
Én úgy vélem akkoriben elvetették a tovább fejlesztést és más irányba fordultak, viszont az amd-ben ugye beépített a mem vezérlő, és lehet ennek folytán most átgondolták és ezt a vonalat követik, az amd sikeressége végett, csak jóval komolyabb szinten viszik tovább, átgondoltabban, ugye az i3/i5/i7 már egy komolyabb architeketúrára épülő processzorcsalád, gondolom vártak addig amig a gyakorlatba is érezhetően jobbat készítenek, mint a konkurens hogy versenyképes lehessen vele szemben.
Hozzáteszem ez a saját laikusként feállított elméletem. -
neduddki
nagyúr
válasz
snake1977 #9656 üzenetére
HI!
nekem van d1321esem d meg nem tunt fel a 3 memoriafoglalt, sot megeskudnek a kettore, de a kip az kip:- )))
udv
neduddki
mod: akosf: na ha megyun a SzokeBaba bulizta cerkam aszemlesz itt ujrameres:- )) nalam a gyari 128 /infeneon/ melle egy rendelet 256os kingston kerult arany arban
-
-
válasz
#95904256 #9659 üzenetére
Az IGP memoria forgalma a HT-t terheli. Egy HD lejatszasnal 48-50MBajt a DAC fele meno adat, de ezt tobbszor meg kell forgatni a memoria-IGP kozott, ha a GPU-ra bizzuk a dekodolast. (Marpedig erdemes, mert az X2 800MHz-en 20% koruli terhelessel fut ilyenkor.) A sideport itt akkor jelent barmit is, ha valami mas memoria zabalo is fut a hatterben.
Jatekoknal viszont teljes csod. Probalgattam Nvidia IGP-t, de meg a 8400GS (GPU resz 90%/ban megegyezik a 8200-al) is siman leverte, hala a csucs DDR2 memorianak
GS-el a regi jatekok legalabb elfutnak.
Az uj szeriara mar nagyon kivancsi lennek. A vagyam egy Buldozer DDR2 (AM2+) tamogatassal, nem akarok tobb Giga memoriat lecserelni.
-
-
törölt tag
Emberek! Segítsetek kideríteni, hogy mi az alábbi alaplap típusa:
A gyártó Fujistu-Siemens. A foglalat socket478-asnak tűnik, de az előbb tök véletlenül ( egy ITOX lappal kevertem össze ) belepróbáltam egy Celeron M 530-ast és simán passzol bele. A SDRAM foglalat viszont kicsit gyanús...
Nem akarok úgy járni, mint az MSI Speedsteremmel, hogy lássam milyen könnyen kap lángra...
-
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #9644 üzenetére
Modjuk az ION2 már egész elfogadható GT220 GPU -t tartalmaz egyetlen hibája a 512 MB dedikált memória típusa, az ION ONE is hasonló volt csak 256 MB -al.
Azért egy komolyabb felbontású asztalt amit kirittyentettek 3D-s dolgokkal rendesen, 3D ablakkezelővel már elég nagy kihívás lehet így 0 VRAM -mal. -
Penyus
senior tag
Hamar szoba video...
Enyem:
[link] -
zoltanz
nagyúr
Erről a prociról hallott valaki? Intel Timna (370-pin FC-PGA "Celeron" 600 MHz 700 MHz, 133 MHz FSB L2 128 KB integrált északihíd).
-
válasz
zoltanz #9642 üzenetére
Igen, erdemes a ket magossal inditani. Az uj szeria rendszer fogyasztasa a 945 kiirtasa utan szep lett.
Az igazsaghoz az is hozzatartozik, hogy most nezegettem a HTPC-t. Lassan olcsobban, kevesebbet fogyaszto mediaplayereket lehet vegre venni. Persze azok nem univerzalisak, de nem is kell veluk foglalkozni. Csak meg kell nekik egy ev, amig a firmwarek vegre beallnak.
-
válasz
zoltanz #9638 üzenetére
Nem probaltam, csak tabletben talalkoztam vele regebben. Nem volt valami sebesseg bajnok.
Realisan nezve egy NAS-hoz kell a SATA port. Ez minimum P4-et vagy 939-et jelent. Gyakorlatilag a Pentium M, Athlon , Core hasznalhato a hasznalt cuccok kozul, ha a fogyasztas is szamit. Ujak kozul meg az Atomos cuccok. A VIA C7 megoldas annyira gyenge, hogy egy 100Mbit-es halot sem tud kiszolgalni kodolt filerendszer mellett. Ami meg mar kiszolgalja, az tobbet fogyaszt az Intel/AMD megoldasoknal.
-
törölt tag
válasz
neduddki #9612 üzenetére
Üdv!
Eladó sorba tettem azt is... AOpen i915GMm-N
-
snake1977
őstag
válasz
DarthSun #9632 üzenetére
Egyenlőre ramokat próbálok cserélgetni, bár a memtest szerint hibátlanok, de mégis mintha a pc 100-as memók nem birnák, beledobtam 2db 133-ast, 100-on futtatva, így nagyon ritkán produkálja a restartot.
Ahogy Zoltanz mondja ez x-akta lesz
Most viszont kaptam egy MS-6337 ver.2-es lapot, bár DTK a full screen logo, a lap elvileg MSI, nagyon babán tuningolható, épp egy 933-as p3-ast próbálok benne, alap 133as fsb 1,7v eddig postolt 155 mhz-en 1,95v-al166 a max fsb de hiába osztom vissza a memókat, már 160-on sem postol, pedig még 1.95v-ig (2.0v a max) is feltoltam a feszt neki, azt hiszem ez vagy hűtés gond lesz, vagy itt a vége a procinak.
Azt mondjátok meg nekem, egy p3-asra felmegy valamelyik Mac os x? Illetve ha felmegy melyik verziót szerezzem be? Aki tud infót, az küldjön egy linket, akár torrentest priviben köszi!
iDeneb-em és Snow leopardom van, de ezek azt hiszem csak intel core 2-ön mennek, még amd x2-re sem telepíthető.
-
válasz
snake1977 #9631 üzenetére
Örülök hogy tudtam segíteni. 100 M- án viszont mennie kellene stabilan, valami akkor még gondot okoz.Hyperion v Via4in1 verziói közül nem mindegyik stabil.Vagy ha ez sem, akkor már csak valami hardveres probléma.Via- s lapoknál nem mindegyik IDE eszköz szereti az UDMA- t.Nem megfelelő Hyperionnal nekem pld. egyszerűen leállt a másolás DVD- ről.Se kék halál se fagyás, csak leállt.
-
válasz
zoltanz #9628 üzenetére
Azt hiszem igy allithatod XP-n, en a gephez adott utility-t hasznalom.
Linuxhoz hack modszer. Itt ugye 600-as VIA volt, amihez kepest a 2GHz-es sokkal tobbet fogyaszt, alig 3x-os teljesitmeny mellett.
Hack nelkul csak be kell tolteni a powernow_k8 modult es cpufreq segitsegevel beallitja a fix frekvenciat. A proci sebesseget nezheted a /sys/devices/system/cpu/cpuX alatt, vagy szimplan a /proc/cpuinfo allomanyban.
-
válasz
zoltanz #9626 üzenetére
En meg nem lattam olyan 939-es lapot, ami nem tudja a CnQ-t. Windowsban beallithatod az energia gazdalkodasnal a CPU sebesseget. Ugyanez igaz linux-ra is. Semmi hackeles, csak szimplan par kattintassal vagy config file editalassal minimal powerre allitod (Minden AMD proci 939 ota): 1GHz, 1V
Hackelessel meg kevesebbet fogyaszt azonos teljesitmeny mellett: 1GHz, 0.8V
-
válasz
zoltanz #9622 üzenetére
Azonos idoben keszult processzort nezzel. Mondjuk egy 939-es Athlont. CnQ segitsegevel 1GHz-re visszafogva rohogve lenyomja teljesitmenyben (kb 1:2) es fogyasztasban is a 2GHz-es C7-et. Raadasul toredekebe kerul a 939.
A C7-rol elegge negativ a velemenyem. Ha valakit erdekel olcson megszamitok egy 600-as VIA ITX lapot.
-
neduddki
nagyúr
-
Penyus
senior tag
Váháá enis szereztem compaq portable III-at!
Regi csorbat koszorultem ki ezzel, mert igertek nekem egyet jopar eve. Egy cegben volt, es mondtak hogy ha leselejtezik szolnak. Aztan idovel rakerdeztem, es azt a valaszt kaptam hogy jaa, igen mar elvitte az xy fia.
De mostmar van! -
törölt tag
válasz
zoltanz #9618 üzenetére
Olyan mint a Yugo. "Keveset fogyaszt, de nem megy."
-
szbalogh
addikt
Hozzám került egy via en10000eag lapocska amin via C7 1GHz proci van. Ebbőla prociból ez a legkisebb, 2GHz-es a leggyorsabb amit neten láttam. Elvileg nem lehet húzni, csak FSB-t, mert a szorzó lockolva van. Az előző via proci, a C3-as viszont olyan volt, mint a Thuderbird meg Duron procik, össze lehetett grafitozni a megfelelő lábakat a nagyobb szorzóért. Ilyesmi "lábakat" vélek felfedezni a nálam levő procin is:
[link]
Vajon össze merjem kötni őket?
Biosban FSB-t sm lehet állítani, csak a memória sebességeket meg késleltetéseket.
Ja még annyit, hogy via C7-re guglizva egy képen sem láttam ilyen lábakat.
Mi a véleményetek? -
snake1977
őstag
válasz
DarthSun #9613 üzenetére
Köszi DarthSun!
Egy hdd van rajta, viszont valóban másik ide portra tettem az odd-ot, megpróbálom egy kábelen mit mutat. Ilyenre nem is gondoltam, azt hiszem régen valamelyik abitos lapom csinált hasonlót, csak ott már a bios sem ismerte fel a secondary-n a odd-t két vinyó mellett. -
válasz
snake1977 #9602 üzenetére
Szerecséd van, ismerem a hiba okát.A KT133 chipset tervezési hibája.Ha két nagyobb IDE lemez csücsül benne és ezek kűlön IDE porton vannak, akkor jelentkezik a hiba.Telepítsd az XP-t úgy hogy 1 vinyó legyen a deszkán, ugyanezen kábelen lógjon az ODD is.Mikor felment köszörülj fel egy újjabb Hyperion drivert, ez szoftveresen javítja a bugot.Utána már rádughatsz mindent ami kell.
Nálam is ugyanezt csinálta.
-
-
válasz
Badman 4ever #9604 üzenetére
uhh ez nagyon jól fog jönni, köszönöm
-
Ha mar ujsagokrol van szo. jo olvasast kivanok:
-
Badman 4ever
őstag
Találtam valamit, ami érdekelhet. Emlékszem, hogy volt teszted, amiben a GTA 4-et akartad elindítani a dupla Tualatinos gépeden, de nem ment. A megoldás ez a grafika csökkentő csomag. Nem próbáltam ki, egy YouTube videót láttam, amin elvileg egy 1,4 GHz-es Tuával és egy FX5500-al elment 512 mega ram mellett és ennek a leírásában volt ez a link. Ha van rá időd, kedved és energiád, akkor próbáld ki.
-
snake1977
őstag
Hááj! Jöttem megint egy kis segítségért...
Asus A7V-E lapocska, elvileg via kt133-as chipset, benne figyel egy 950-es duron, a kondik nem puposak, a lap is szép állapotban leledzik, xp településnél mikor eljut arra részre hogy fekete képernyőt dob, és jönne a particionálós rész (3led megvillan), akkor dob egy resetet a lap. Már próbáltam fsb-t csökkenteni, levenni a ramok sebességét, de semmi javulás, mindig ugyanott jön a reset, meghajtókat rendesen látja, igy nem gondolnék ide vezérlő hibára.
Valakinek valami ötlet? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest