- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Impressa
őstag
Attól függ mekkora távokat mész, mennyi a hidegüzem ebből, mennyit kell váltogatnod, araszolnod a forgalomban stb. Gondolom gyári a lambdaszondád még. A keverékképzést a szondán ,és a pedálon keresztül szabályozza az ecu. Eszi az oljat a kocsi?
A mostani időjárásban, picit sok a fogyasztás már. Gyári adat 8,6l város a kombinált 6,6l országúti 5,5l de ez az új autóra vonatkozik természetesen.
Ha lassú a szonda, eszi az olajat, kompresszó hiányos, nehéz a lábad, sok a rövid táv, vagy a vissazváltogatós közlekedés, ez mind növeli a fogyasztásod. -
rxmiss
tag
semmi hasznos informaciot nem tudok hozzaadni a topikhoz, csak beleirom a szomorusagomat
lassan meg kell valnom hon imadott 2003-as 350z-mtol, amit 2011 ota hajtok. kell a negy ajto es a negy ules... kb 180e km-ert toltottunk eddig egyutt, az tobb, mint 30 olajcsere es sok-sok gumiszett (foleg hatso)
a tokeletes hangulatjavito eszkoz -
Bondix
aktív tag
2001es Nissan Almera 1.5 n16
No ma van egy olyan számom hogy...
Harkány - Szentlőrinc és Harkány Villány...
Ma újra tankoltam és ami volt km utolsó tankolas óta azt most visszaosztottam és az jött ki hogy 8,6 a fogyasztas ebbe benne a városi is. Tehat így h volt Szentlőrinc is mint táv így akkor ez vegyes fogyasztás ugye..Álltalában 2-3 ezer között tartom a fordulat
Pécsen ha 4be váltok 50es korlátnál akkor 1800-2ezer pörög az meg erőlködés így jó a 3ba az olyan 2-3 ezer között pörög.
Ha főúton megyek 90 4-5 be ha netán 5 akkor vissza 4 és lehet előzni.Városi az olyan 9,5-10L-re jött ki.
De mondjuk volt egy Audi A4 b5 2.4 az szerette a benzint enni ennél jobban városba.
Aztan utoljára volt egy Opel corsa c 1.0 az meg kb nem fogyasztott semmit de az max városi cirkáló lehetet mert Pécsre Pestre menni az huuu...Így nézve akkor lehet ez normális a 9-10L városba cserébe nagyobb kocsi jobban megy és kényelmesebb is
A városi 9-10L az normális amúgy?
-
Impressa
őstag
válasz
SenorGrande #490 üzenetére
szívesen!
-
Impressa
őstag
válasz
SenorGrande #488 üzenetére
Petivel kezdenék Pomázon, én vele dolgoztam együtt, de abbahagytam a szakmát. Almera szervíz Pomáz. Csak Almera, és Primera P12 amit szerel, néha bevállal más régi márkákat is. 307124499 nem lehúzós, azt én sem szeretem, aki így áll hozzá.
-
Impressa
őstag
válasz
SenorGrande #486 üzenetére
Pomáz nem fér bele neked? estleg Adony?
-
SenorGrande
senior tag
válasz
SenorGrande #485 üzenetére
Elfelejtettem, elsősorban Pest megyében, esetleg Jász-Nagykun-Szolnok.
-
SenorGrande
senior tag
Sziasztok!
Él még ez a topik?
Tudtok ajánlott szerelőt, aki a régebbi típusokat nagyon ismeri? (Nissan Primera P12, 1.6, QG16DE) -
Gtaati
őstag
válasz
Rommel6600 #483 üzenetére
Helló!
Nekünk mint autó külső belsőre a Leaf tetszett. Többen ajánlották Hyundai-t, Kia-t, hogy korszerűbb és már fejlettebbek is mint Leaf, de azok nem tetszettek. Nyilván a Leaf-be nem temperalt az aku. napelem miatt miatt mi 99%-ban itthon töltjük, így nagy jelentősége nincs.Van több Facebook csoport pl Nissan Leaf Klub Magyarország ott kaptam tanácsokat és ott ajánlottak több illetőt, aki eljön és át nézi, felméri az autót. Mi is így tettünk, eljött átnézte az autót, körbe mérte és le is diagnosztizálta, itt látszott, hogy hány százalékos az aksi, hányszor volt gyors töltőn, hányszor sima AC-n, van-e hibakód, cellák feszültség szintjét stb. Ha kell privátban elküldöm az illető elérhetőségét.
-
Rommel6600
őstag
Szia!
Hogy vagytok megelégedve az autóval? Találtam egy hirdetést pár napja, azóta ugyanilyet tervezek venni én is. Faterom már e-autós, így csak a passzív TMS és az ebből eredő fokozottabb degradáció miatt aggódok, más fenntartásom nincs vele (chademo se).
Ezt Te hogy szűrted ki, vagy mit mondtak rá (ha mondtak egyáltalán) hogy milyen állapotban van az akkupakk, meg mire lehet számítani vele?Köszi, Tamás
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Nem rég vettünk egy 2020.10. havi gyártású Nissan Leaf e+ -t. Az autót egy németországi cég vette újonnan(szerviz könyv, forgalmik, coc szerint). Aki lízing végén leadta, majd több hónapot állt és 2024.12 hóban kelt el és került Magyarországra. Alváz szám alapján megtaláltam a németországi hirdetést fényképekkel leírással, itt látszik hogy az ottani Carunion Renault telephelyen állt az autó, fényképeken és a navigáció képéből is kiderült. A kinti leírás szerint csak karcok, kavics felverődések voltak. Az autó lekérdeztem auto dna-ban, carvertical-al, checkcar.vin-el ezek mind szerint az autó rendben van, sérülés mentes. Az autó vásárlás előtt is át lett mérve réteg vastagság mérővel, a casco helyszíni szemle során is át lett mérve és mindenütt gyári állapotú a mérések szerint. Ezek után lettem figyelmes, hogy kb. mindkét oldalon az ajtók csavarjai voltak piszkálva az anyák, illetve némelyik csavar fej is. Azt tudom hogy volt két visszahívás az autóra de, hogy erre konkrétan mi azt nem. Neten olvastam olyat, hogy zárszerkezet probléma és hátsó ajtó ablak rögzítés miatt is volt visszahívás, ebből akár következhet az is hogy ez miatt volt piszkálva vagy leszedve az ajtó, ajtók. Valaki tudna segíteni hogy leafre milyen visszahívások voltak?
Még egy idegesítő dolgot találtam, a motor térben minden csavarfej, csavar meneteken is látszik a festék, lámpák sárvédő, motorháztető ép és gyár és alatta is, patentok mindenütt gyári és nem hiányzik semmi, lámpák gyáriak, az egyik 2020 augusztusi gyártás a masik 2019 év végi, első lökhárítóban belül ott a gyári matrica mi szerint 2020.10, ködlámpák gyáriak, 2020.03 vagy 04 gyártásúak és gyáriak, kötegeken mindenütt rajta a cimkék és a gyártási idők. Ennek tükrében furcsa hogy az a tartó elem ami keresztbe fut a hűtők alatt az más színű mint az autó. Az autó fehér - fekete ez az elem meg bordós. Létezik hogy a gyárban ebből másik autóhoz tartozót tettek fel? A rögzítő csavarok mind gyáriak enyhén rozsdásak, csavar fejeken semmi nem látszik stb. Semmi nem indokolja hogy szerelve javítva lett volna.
Köszönöm!
-
PeeterssoN
őstag
Üdv! Nissan e-nv 200-hoz keresek alkatrészt. Nem fontos hogy elektromos legyen. Raktér burkolat egyik műanyag elemére lenne szükségem! Ha esetleg tudnátok adni egy megbízható kontaktot, megköszönném!
-
charlyl
csendes tag
Sziasztok!
Örököltem édesapám szeretett Primera P12 2.0 kocsiját.
Sajnos mostanában nem sokat ment, január eleje óta állt, a tankolás legalább 1 éve volt.
Elkezdtem használni, de P0300-as hibát ad, kihagy átmenetileg valamelyik henger, a szervíz javaslatára teletettem 100-as benzinnel (43 liter ment bele).
Most ha darabosan indul pár perc túráztatás után után kisimul, majd másnap újra előjön.
már fél tankot kihajtottam belőle, de újra előjön.
Valaki találkozott már ilyennel, van ötletetek, hogyan lehetne rendbe tenni? -
peet137
tag
Sziasztok! 2003-as Almera N16 (ráncfelvarrott, nem a japán motoros) QG15 (1,5i, 98 LE) motorhoz keresek szívócsövet. Van ötletetek honnan lehetne ilyet? Eddig nem sikerült sem bontóban, sem utángyártottan bármelyik autós boltból beszerezni. Pontosan a pillangó mellett van kirepedve...
-
mmdms
addikt
Sziasztok!
Belebotlottam nemreg egy hirdetesbe, es nagyon megtetszett a benne levo auto, de egyaltalan nem ismerem a tipust, topicja sincs, talan ez all hozza a legkozelebb. Szoval az Infiniti Q60 2.0T 2017-es auto lenne a kiszemelt, ti errol tudtok vmit? Ismert hibai, sajat motor-e egyaltalan, kerulendo tipus-e. -
robag93
aktív tag
QQ-ra honnan érdemes venni üléshuzat szettet?
-
robag93
aktív tag
Sziasztok! Ettől kell tartani 2016 utáni típusoknál is? Egész konkrétan engem egy 2017 szeptemberi Qashqai érdekelne 1,2-es motorral.
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
A Nissan note kapcsán érdeklődöm, kinek mi a tapasztalata, tudom hogy régi, de találtunk egy magyar egygazdás 130 ezret futottat, aztán agyalunk rajta nagyon. 2009-10 környéki kis autókat néztünk 1,3-1,6 környékén... ez meg öregebb, 2005-ös autó.... öregebb, de szép, igazolt előéletű, megéri e...
-
Impressa
őstag
válasz
Targis75 #445 üzenetére
Szia, ahhoz először fog hibakód is párosulni. Vagy p340 vagy p335. Ilyenkor még használható a kocsi, de egy-két ezer km után már nem akar majd menni melegen, csak hidegen. A feszítőpatron mennyire van kint,az tökéletesen elárulja, h hol tart lánc. Szerencse, h ez már mechanikus reteszelésű, így mindig megfeszítve marad a lánc.
-
Targis75
csendes tag
válasz
chosenpant #443 üzenetére
Szia! Nem biztos hogy segítség, de ezt olvastam egy helyen , igaz Note-hoz:
"Arra az egyre kell figyelni, hogy az 1,4 literes vezérműlánca megnyúlhat kétszázezer kilométer után, vagy akár sokkal hamarabb, ha rossz olajjal, ritka cserével kínozták. Emiatt rosszul, vagy egyáltalán nem indul a motor, de katasztrófa nincs, csak láncot kell cserélni, a szakszerviz oszcilloszkóppal méri ki, szinkronban van-e a főtengely és a vezérműtengely."
Itt a teljes cikk:
https://totalcar.hu/tesztek/2021/04/16/hasznaltteszt_nissan_note_1_4_2009/ -
Targis75
csendes tag
Sziasztok Nissan Note 1.4 kezelési könyv elérhető valahol magyarul vagy angolul?
-
chosenpant
újonc
Sziasztok,
Adott egy 2003-as Nissan Micra K12 1.5 dci. Többször előfordult már, hogy nem akart elindulni. Akksi cserélve lett benne 1 éve kb. és nem is produkálta a hibát, azonban tavaly télen, újra eljátszotta, hogy nem akar elindulni. Elvittem szerelőhöz, ahol mindig indult megfelelően…Mivel már egy öreg dízelről van szó, bizakodtam, hogy tényleg a hideg miatt nem akart elindulni. Azonban ma, miután könnyedén elindult kb. 20 km megtétele után leparkoltam 30 percig és utána már nem akart elindulni. Mi okozhatja ezt a hibát véleményetek szerint?
-
m0rd0k
senior tag
Sziasztok
2008-as Nissan Navarahoz keresnek hasznalhato diagnosztikat, élő adat/hibakod olvasas torlesre kellene, de elo adatot mindenkepp szeretnek olvasni, tehat az lenne a legfontosabb. Gyari vagy gyari szintu lenne a legjobb ha elerheto arban lenne, de mas jo megoldas is erdekelne. Csak sajat hasznalatra kellene. Koszonom!
-
hdanesz
őstag
Sziasztok!
Eléggé pang a topic...de hátha.
2014-es Nissan Pulsar-t néztem ki, 1.2 turbós benzines motorral. Mennyire problémás ez a kombó?
Köszönettel,
Dani -
legend04
friss újonc
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! 2002-es A33-as Maxima 3.0 V6 QX-hez keresnék sürgősen fojtószelepet. Néhány napja nézelődök a neten, de eddig semmit nem találtam, legfeljebb érzékelőt... Előre is nagyon köszönöm!
-
imyourfriend
őstag
Sziasztok!
[link] linken található 16700 vk 500-ba szeretnék venni a képen látható 808-as alkatrészt, szerintetek ez külön beszerezhető? Egy Nissan Pick Up-ban van ez az adagoló, diagnosztika szerint nincs különösebb baj az autóval mégis 2000-es fordulat környékén jön az érzés, mintha egy pillanatra elfogyna a teljesítmény és ismét visszajön. Köszönöm a segítséget előre is.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
dellfanboy #435 üzenetére
Nekem volt QQ, de újabb modell volt mindkettő. Egyikkel sem volt bajom. Igaz, még mindkettőt garanciális időn belül eladtam.
FB Nissan csoportban érdeklődj, ott hamarabb kapsz érdemi választ is.
-
dellfanboy
őstag
qashai-rol mik a tapasztalatok? van vmi hibaja? nagyrészt mk1 es 1.6b erdekelne 2wd meghajtassal. atlagos dolgokon felul van vmi hibaja amire figyeljek? ezek mennyire szoktak rozsdasodni?
-
Elemental
addikt
Szevasztok!
Connect 1-hez hol vennétek térkép sd kártyát? -
flash-
veterán
Nissanosok!
Budapesten (V kerulet) elektromos Nissan autó kulcsot találtak, a V kerület talált tárgyak osztályán átvehető -
Dare2Live
félisten
Nissan Note 1.4 2011 (CR14DE) ba milyen olaj ajánlott? Az tiszta, hogy 5W30 vagy 5W40 de az ACEAra különböző értékeket találok.
gépkönyvet tud vki adni?
-
dheadz
csendes tag
Sziasztok,
N16-os Almera (2006) üzemanyagszint-jelző mutatójának mi a helyes pozíciója tele ill. 'üresedő' tanknál? Az alacsony üzemanyagszintet jelző lámpa mikor gyullad ki ? ..és ilyenkor a mutatónak hol kellene állnia?
Úgy tűnik, előzőleg leszerelték a műszeregységet és nem sikerült pontosan visszahelyezni a mutatót.
A szervizdoksiban csak a szenzorról és a szintadóról találtam infókat, magáról a kijelzőről nem. -
konyi79
addikt
válasz
McNamara #427 üzenetére
Az a motor nem annyira rossz, bár mindenképp érdemes rendesen megnézetni, némelyik hajlamos belőle az olajat enni.
CVT váltóval vannak szerelve, meg kell szokni használni, nagyon karbantartásfüggő, hogy milyen állapotban lehet.
Szóval meg lehet venni, de mindenképp ajánlott egy alapos átvizsgálás. -
Sziasztok!
Párom szeretne venni egy automata Nissan Jukeot. 2015-től felfele. Van valami negatív tapasztalat vele?
-
psion2101
tag
-
konyi79
addikt
válasz
psion2101 #422 üzenetére
Az a asüvöltő hang jelenthet sok mindent, attól függetlenül miképp süvít?
Nagyon sok minden lehet. Mindenesetre ha eddig nem süvített, akkor keress tömítetlenségre utaló nyomot a szívóoldal feltöltött oldalán (intercooleren lyuk, repedt levegőcső stb., ezek sokszor a kihordott olaj miatt jól mutatják magukat), vagy ha nincs, nézesd meg hamar szakemberrel, nehogy a turbó járókereke hordja már a házat, mert annyira lóg a tengely esetleg. Mindkettő végzetes lehet a motornak, úgyhogy ne halogasd! -
psion2101
tag
Lenne egy hülye kérdésem.1.5 dci quasqai-nál egyszerre olyat kezdet el csinálni,hogy jobb szavam nem lesz rá bocsánat.2000 fordulat után olyan sűvitő hangot ad gázt adok.Ahogy leveszem a lábam a pedálról egyböl normális lesz a hangja.Valami ötlet valakinek?
-
psion2101
tag
Sziasztok!
Bont itt valaki quasqui -t? -
arfer
senior tag
Sziasztok! Ha már akksicsere... Akksicsere után a gyári autórádió a Nissan Note 2006-ban kéri a kódot... Ha tudnám... Fogalmam sincs, hova keveredett a cetli az elmúlt években... Lehet valamit tenni, vagy buktam a gyári rádiót?
-
Papa1957
friss újonc
Sziasztok ! Azt szeretném kérdezni hogy Nissan Note 1,2 autóm van állandóan villog a start stop zöld lámpa mi lehet a gond, Előre is köszi
-
psion2101
tag
Sziasztok!
Talalkozott már valaki olyan hibával egy 2008-as quasqai 1.5 dci motornál,hogy 2500-as fordulatnál rángat?
Ha emelem a fordulatot vagy csökkentem akkor rendben van -
Weareus
addikt
Üdv. Van egy 2000-es, 3 ajtós Micra-m, 1.0-ás, benzines. A vegyes fogyasztásomnak mennyinek kellene lennie? Főleg városon kívül használom, 60 km-es munkába járásra (ugyanennyi vissza). Szerintem kb. 5.5-5.8 körül eszeget.
-
Impressa
őstag
válasz
psion2101 #409 üzenetére
Szia,
fékgyanús a dolog, meg kellene nézni + a futóművet is.
#408pajaci Amit tud kezelni.
Én Delphit használok, kínai cumo, de az alapokat azért tudja. kiolvasni, törölni, pár élő adatot is tud. De tanítani nem lehet vele.
#410raverke ha jó állapotú 40-ért, akk megérheti az árát. Én Thule-t vettem anno, 110 volt a vége két biciklitartóval együtt. Már 6 éve nyúzom, s még mindig rendben van.
gyárit nem nagyon fogsz találni, én 6 év alatt nem találkoztam vele.
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Hulye kerdes: 2004es Micranak a jobb oldalon legfolul levo lampaja a tolatolampa? Es a bal oldalon a legfelso? -
raverke
tag
Sziasztok!
1.5 benzines, 3 ajtós, 2003-as gyártású N16-os, ráncfelvarrott Almerára keresek tetőcsomagtartót.
Tudtok ajánlani? Ahogy láttam 40k-ért van alsó hangon, de azt sokallom érte.
Esetleg utángyártott vagy univerzáis, ami jó lehet rá? -
psion2101
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy mitől lehet az ha fékezek és szitálást érzek a kormányon?Rendesen rezonál az autó eleje?2008 as quasqairól lenne szó.
Bocsi ha nem fogalmaztam meg szépen a kérdést,de nem vagyok hozzáértő -
pajaci
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy 2004-es Primerat. P12-es 2000cm3 benzines. Hibakód olvasót milyet érdemes venni hozzá?
Előre is köszönöm a segítséget! -
csubuka
addikt
Sziasztok!
A mai turbodízel Nissan Navara-nál mennyire lehet para a gyári 30 ezres olajcsereperiódus? Ez kicsit hosszúnak tűnik elsőre...
-
psion2101
tag
Sziasztok!Azt szeretném kérdezni,hogy van egy Nissan quasqai-m.Az a probléma jelent meg az ablaktörlőnél,hogy az eső szenzoros ablaktörlés megszünt hanem most fixen megy ha oda kapcsolom.Ha pedig ablakmosást csinálok akkor nem áll el a törlés.Ablaktörlő motor csere gyanús?
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Dell notebook topic
- Politika
- Horgász topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
- Óra topik
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest