- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
neduddki
nagyúr
HI!
didyman csomagtartojaban van egy 850es duron, hameg nem zuztak be akocsit, a 950est elcsereltem egy 533/133/256-os p3-ra az 1.3-as mekkondolom nem kell me futeni massal akarsz:- )))
udv
neduddki
p.s. akkor vastrg kapcat tekerj a gumicsezmabamert tenyleg messze van:- )))
-
Más:
URAK!
Lanparty-t szervezek 23-ára nálunk Fülén...
HA akartok, akkor gyertek...
frescho kolléga már lesz a topicból valszeg, az is lehet, hogy Yutani is eljön.. Szal akkor hőn szeretettt topicunk tagjai azaz mi is végre találkozhatnánk egyuttáal
Jelentkezni elsősorban itt a bejegyzésemben lehet -
úgy hogy teszel bele másik ramot tápot procit meg VGA-t és ha ugyanúgy szar...
a t-mobilos netet bedugod magának feltelepíti magát és már megy is.. ha nem, akkor csinál magának egy meghajtót, amit ah megnyitsz lesz benne egy setup.exe szerűség, azt elindítod felrakja magát, restart és már megy is.. szal max legnehezebb helyzetben is egy exe-t kell elindítanod és megy -
-
peti_s
addikt
Nah Emberek, kéne egy kis segítség. Adott ez a gép, és elég sok gond van vele. Eddig is elég gyakran csak úgy leállt, vagy egyéb programok hibaüzenettel leálltak, de most még rosszabb lett. Egy Intel Burn Test után már nem indult az XP. Eljut a felhasználónévig, ráklikkelek, és elmegy a kép. XP 2x lett "javítva", egyszer SP3-al, utána SP2-vel. U.ez maradt a helyzet. Driverek fent vannak, csökkentett módban indult, de akkor is csak egy olyan felhasználóneven, ami nincs is rajta a gépen, "Rendszergazda" néven. Először a tápra gyanakodtam, sőt biztos hogy az sem tökéletes, de itt másnak is van vmi baja...
-
homebrew CPU Ez az igazi old school
-
-
Stirlitz
senior tag
válasz
Stirlitz #8263 üzenetére
Hello! találtam a cuccaim közt, 2db pentium 100 és egy 166 példányt, mind socket7-es. Meg egy celeron 733as-t is. De ami lényeg, sikerült túrni egy amd k6-III példányt is. 400AHX az azonositó. Jól emlékszem ugye, és ezek még nem szorzózárasak, ugye? Menyit fogyaszthat egy ilyen proceszor alapórajelen? Mert sajna a p2 400mhz procira még nem tudtam rájönni, hogy járathatnám 66mhz-es fsb-vel. 24/7 gépben lenne, számít a fogyasztás is nagyon. Persze még nem tudtam kiprobálni, müködnek-e. Emlékezettem szerint mind müködőképes volt. Amikor elpakoltam őket, illetve a pc roncsokat, amiben voltak.
Ok, megvan max tdp 26w és nem szorzózáras.
-
peti_s
addikt
Nah emberek, kijavítottam hogy az OverClockerek 800 MHz-ig húzták a K6-III+ -t.
Link.
-
Nem tudom kinek igertem egy honapja SCSI lemezt.
18GB WD Single-ended HP code: A5286-69002
A muanyagbol kihamozva egy normal SCSI merevlemezt kapunk, de erre nem vallakozok, multok is becsipte a kezem es vegul kalapaccsal mentem neki.
Szoval ha kell, akkor szabadon elviheto.
-
válasz
zoltanz #8262 üzenetére
kozeps ceg 50 fo folotti vallakozast jelent, de en ikabb azt mondanam, hogy 30 terminaltol felfele.
Igazad van szervereknel jelentos a UX hanyad, az AD es az Exchange marad tipikusan windowson.
En megprobaltam linuxon dolgozni a cegnel, de irtozatos
A toolok egy resze nem megy, mer IE kell neki meghatarozott java kornyezettel. Wine-al belovom, mire 1 honap mulva a frissites utan megint nem megy. Win alatt nyomsz egy cache uritest es ujra OK. AD integracio maceras, nem megy a single sign on, az exchange calendart elerem, de elegge experimental. A ppt prezik jo resze nem jelenik meg rendesen. A video conf nem fut, a citrix client nem kompatibilis... Az APEH altal a bevallasokhoz kiadott keretprogik nagy reszevel hasonlo a szitu.
Ahoz, hogy ez mind klappoljon annyi dolgot kell a szerver oldalon atalakitani, hogy a cegnek nem eri meg.
Ha uj ceget alapitanek, vagy uj rendszert kell felfektetni, akkor viszont megerne. Reszleges kivaltas is lehetseges, de ekkor elvart, hogy a partnerek fele ez atlatszo legyen.
Asszem nagyon elmentunk OFF-ba
-
Stirlitz
senior tag
Őőő, mielött teljesen szétszednéd, milyen memoria foglalat van az alaplapon? Home made nas-t szerkesztek, és úgy tünik ubuntu server megelégedne egy ilyen procal is, csak 128mb ram legyen. Wiki szerint egy ilyen processzor 10watott fogyaszt, míg az általam használatba vett, szintén compaq deskpro p2 400mhz-ese pedig 24wattot. Így most egy ilyesmi gépre hajtok épp
Vagy ezt kellene valahogy downgradelnem. Probálkoztam vele, hogy 66mhz legyen az fsb, de attól tartok ez dip kapcsolóval nem fog menni.
-
válasz
zoltanz #8258 üzenetére
Ne a titkarnot vedd alapul, akinek a passziansz a legfontosabb alkalmazas.
Remedy, SAP, checkpoint, Citrix, VPOP, APEH kliensek nem futnak rendesen lin alatt. Van ami reszlegesen igen, de sok dolog nem. Az atteres koltsege magas, a hosszu megterules miatt nem valtanak.
Sajnos az MS sikerrel teremtett kvazi szabvanyt
-
kaptam egy compaq gépet, jó kis Socket5 tokozású, és egy 100-as Pentium van benne, fekete felirattal.. majd kibányászom belőle az "értékeket" a házat meg leadom a méh-be
-
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #8254 üzenetére
Szerintem ma már nem kell újratanulni semmit ha át akar térni valaki OSX -re vagy Linuxra. Mondjuk használ 4-5 féle könyvelőprogit aminek semmi köze a winhez, szövegszerkesztőt/táblázatszerkesztőt és internetböngészőt egyszerűbb képszerkesztőt, esetleg néha adatbázisszerkesztőt és jogtárat kész.
-
törölt tag
válasz
frescho #8256 üzenetére
Valószínűleg az RDTSC ( Read Time Stamp Counter ) utasítással van gondja a 6x86 és 6x86L prociknak. A 6x86MX-nél ( vagy újabb néven MII ) nincs ilyen gond. Már én is többször tapasztaltam, hogy az időmérés totál megbízhatatlan rajtuk. Ha lesz időm majd jobban utánanézek.
-
Tudja valaki, hogy a 3DMark99 MAX mi a francert ad egy szamjegyu eredmenyt a 6x86 procikra? Raadasul szerinte 0MHz-en fut a gep
-
-
válasz
zoltanz #8253 üzenetére
Bocsi, elgepeltem: cloud
Kozepes cegnel megeri? En mar szamoltam parszor es nem erte meg. Persze lehetne talalni, mondjuk ha olyan ceg, ahova amugy is be kell mindent tanitani. Sajnos sok olyan dolog van, amit nem egyszeru megoldani linux alol, hala az exploderre irt webes applikacioknak. Sok olyan dologgal szamolni kell, ami elsore nem jutna az ember eszebe, pl fluktuacio okozta ujrakepzes, termelekenyseg csokkenes stb.
Ami viszont bevallt megoldas:
vekony kliens, win applikacios szerverrel. Igy a Gizikenek a win szerverrol fut az a ket progi, ami kell. minden adat egy gepen van. A kozponti karbantartas, virusmentesseg stb. behozza a beruhazas arat. Csak ugye ez droid melokhoz mukodik, ahol stabil ugymenet van.
-
válasz
zoltanz #8250 üzenetére
Semleges vagyok, igen.
Kliensnek jo a win. Nincs is ezzel semmi baj, mert ha minden titkarnot, vagy konyvelo droidot at akarsz kepezni, az tobbe kerul, mint egy erosen korlatozott XP kliens karbantartasa. Na meg konnyu hozza helpdeskest talalni. Szerver oldalon megfordul a kocka. Jateknal megint, cludonal ismet. Szoval a feladathoz igazitjuk a szerszamot es nem forditva.
ON topic: Szerintetek mennyire lehet felhuzni egy 6x86L CPU-t? FSB, szorzo, fesz tippeket kerek. A kornyezet:
MVP3, 133-as SD-RAM, Peltier + TX2
-
válasz
zoltanz #8247 üzenetére
A kedvencem a 6310i volt, most jol elvagyok az E51-el. Igazibol nem hianyzik az N900, mert minek cipeljem azt a felteglat mindenhova?
Azert oszinten bevallom a widows hivozes eros volt. Egy kollega az asztalomra csempeszett egy Win CD-t es 7-es nyakbaakasztot. Szerencsejere gyorsan szabira ment. De jon meg az en utcamba!
-
válasz
zoltanz #8244 üzenetére
En wines? Latok eleg szervert, de csak a win csinalja azt, hogy rendszeresen ledoglenek rajta a szervizek es a felugyelo applikacio sem veszi ezt eszre. Pontosabban nem ledoglik, hanem annyira leakel, hogy felzabalja maga alol az eroforrast.
Valamit felreertettel. Nem a Nokiaval van gond, hanem azzal, hogy ezek internettabletek. A 900-ba raktak eloszor telefon modult, bar szerintem az elodokbe is belefert volna. Amugy formara nekem a 770 jott be a legjobban, bar a 800-as sokkal gyorsabb. Sajnos a WSOD engem sem kimelt, igy marad az utobbi, mert a 900-at meg nem tudtam beadni a fonoksegnek, de ami kesik...
A ceges telefonra szavazok, mert az ingyert van. Sajat telefonom eddig meg nem volt
-
-
-
snake1977
őstag
-
-
fene tudja mióta volt úgy öszegyógyulva a hűtőbordával
az megvédte az idő vasfogától
Más! Skacok! De főleg Penyus! egy régi játékot keresek, kb 15 éve nem játszottam vele, talán mégtöbb így az emlékeim nagyon hómályosak...
Szóval nem tudom miért de úgy emléxek, mintha egy csirke fejjel kellett ugrálni ilyen kis csíkokon, azokon pattogott az a fej. Volt amelyikre ha ráugrottál, akkor kezdett összemenni, majd végleg eltünt, meg volt olyan is, ami ilyen vizes volt. és ha azon ugráltál akkor így mindíg csobbant egyet.. hát kb ennyi az emlék
képbe van valaki? ha nem, akkor lerajzolom, hogy hogy is nézhetett ki, hátha úgy -
-
-
zoltanz
nagyúr
DOS+Win3.11 mobilon is pl Nokia N810 -en, emulátor segítségével, de azt írják valakinek megy a Win95 is.
Nekem a C64 elkocogott eddig is telefonon.
-
snake1977
őstag
Valakinek esetleg egy ilyen pcmcia bluetooth?
-
zoltanz
nagyúr
válasz
NewRemn73 #8224 üzenetére
Alaplapon a Giga -kon könnyű mint mondottam, ha töröd az angolt egy kicsit nem vészes. Csinálsz értelem zerűen egy mentést, betöltöd az új BIOS -t és ha nincs szünetmentesed imátkozol, hogy ne legyen áramszünet.
Ha gond van nem árt ha fejből tudod miket kell nyomogatni, vagy legyen PCI -os VGA kártyád ha nincs IGP a lapon.
-
NewRemn73
csendes tag
hogy kell BIOS-t cserélni
-
-
Penyus
senior tag
-
Van valakinek otlete, hogy hogyan lehet VIA MVP3- win2k kombo alatt beroffenteni az USB-t? Eger nelkul nehez fps-t jatszani.
-
Stirlitz
senior tag
Mindkettőtöknek nagyon köszönöm a választ.
-
Stirlitz
senior tag
Bocs az off-ért, de hát ennél jobb topik szerintem nincs, ahol feltehetném a kérdésem, menyit lehet fogyasztása egy 486 dx4 és egy pentium 1-es (166-200Mhz) procinak?
-
zoltanz
nagyúr
Boldog karácsonyt kívánok én is mindenkinek és sok csomagot a fa alá.
akkor egy kis eredmény, nem is voltak rosszak ezek a procik.
686 Pentium 2 Celeron 400 MHZ i440BX Abit BX133RAID alaplap CL2 SDRAM 512 MB, Abit Siluro Geforce3 250/460 MHZ es konfig
Quake3Demo 1 (800/600) 50,3 FPS
Quake3Demo 1 (1024/768) 49,7 FPS
3DMark99Max: 2199 CPU: 3523
3Dmark2000: 1804 -
bocs skacok hogy nem írtam, de most nem vagyok otthon...
Szóval én is kívánok sok-sok 3dmark pontszámmal teli és tuningban kellemes karácsonyt -
Ranagol_5
senior tag
Boldog karácsonyt minden fórumtársnak!(bár én utálom az ünnepeket)
-
Aki scsi-ben otthon van megcheckolná nekem hogy ezek összeilleszthetőek-e? Scsi nagy hiányosságom.
Mivel sehol sem találok a vectrához beépítő keretet a cdrom számára, így külső cdromban kell gondolkodnom
-
Én is kívánok minden kedves fórumtársnak kellemes ünnepeket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tőzsde és gazdaság
- Facebook és Messenger
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Filmvilág
- Bluetooth hangszórók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest