Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: MárkaLánc
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kovy79
őstag
válasz
frescho
üzenetére
Szép.

Pont ma jött meg a Giga GA-5AX rev4.1-em, beletoltam egy "bontatlan" 400-as K6-III+-t, egyből 606MHz-en (1,9V-on). Szerintem a proci nem gondolta volna, mikor kijött a gyárból, hogy az első beröffenése 50% OC lesz.
Plusz a slusszpoén, hogy már hetek óta várom a kis 70W-os Peltier-t. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
A 400MHz-es K6 733-on is fut, ha peltierrel hutik.
-
Akkor a GTA- t megvizsgálom majd mégegyszer.A menüjében benne van a Voodoo, de nem indult, lehet azért mert Voodoo2- n próbáltam.Már betettem a helyére egy Voodoo1- et, majd kipróbálom azon.
Azt gondoltam hogy nekem csak kimaradt a DOS- os driver, de ezek szerint nem is létezik.Kösz az infót.

Az internetet viszont sikerült elindítanom DOS alól PIII- ason.Ezt a rendszert majd átköltöztetem 386- ra.NET 386- on, ez már elég retro

-
törölt tag
válasz
zoltanz
üzenetére
Szia!
Nálam épp van egy porosodó Athlon XP-M 2800+ ( AXMJ2800FHQ4C ) processzor... Ahogy írtad, jó ár esetén megválnék tőle.
Üdv,
Ákos -
-
zoltanz
nagyúr
Én egy jó árú Socket A -s (Socket 462) Athlon XP-M nek örűlnék, olyan 2800+ -nak mondjuk.
(nem lehet feszt állítani az Nforce2 Asus A78NX-XE-n sehogy csak BIOS cserével) -
nandon
tag
Hát igen, a PIII-as, K7-es IGP-s mATX-es lapokra nem volt jellemző a magfesz állítási lehetőség! Persze biztos volt olyan, amely rendelkezett ezzel a tulajdonsággal!
Kiváncsi lennék, hogy azonos fogyasztáson milyen a teljesítményük. Bár a Tua előnyben van egy K6-III-hoz képest, a csíkszélesség(ami esetében 0,13) miatt is! Bár így is szép eredmények! GA-5AX élesztésével hogy állsz? -
-
Penyus
senior tag
Megjott a macska is a gepre.
[link] -
-
-
bacsis
Közösségépítő
skacok!
Van egy retro-s kérdésem, bár lehet erre nem fogtok tudni mégse' válaszolni!
Tegnap toltam egy kicsit a 486-os laptopomon a Simfarm nevű játékot!
És sajnos elfelejtettem, hogy hogyan kell benne venni plusz területet... régen is nagyon sokáig nem jöttem rá, az egyszer csak sikerült... És most elfelejtettem...
Szóval tudja valaki hogy kell vásáni' plusz területet?
iday! Nekem van!
Hogy tudnék segíteni? -
Tisztelt Fórumtársak!
Nincs valakinek véletlenül elspájzolva Voodoo- hoz DOS drivere? Sehol nem találtam, a neten ill. a lemezeim között sem.
-
kovy79
őstag
Abba a gépbe csakis R8500LE illik!
Bár a low profile elég ritka.
Esetleg R9100, ami viszonylag gyakoribb. -
neduddki
nagyúr
HI!
ebbe a konfigba vmi rettentes 2M-es s3_775/785, ill. vmi ati mobility:- )))
vigyazzatok a apron hirdetett 80%osnak mondott fsp 250w-tol teszt megszuelteseig nem akarok semmit mondani, de nicns ido ra:- (
ha biszosar akrok menni akkor atx3025hen de most ugy tunik nncs senkinek
ha begyusz par napra adok kolcson egyetudv
neduddki
p.s. lemaratt: en feldd: gimmicsimma vasvelle:- )))
-
nandon
tag
válasz
neduddki
üzenetére
Nem biztos az, hogy "tonkrevagom", mivel az mx440 0,15-ön készült, míg a 9550 tán már 0,13-on...
Milyen gyártmányú az LP 9550-es?
peti_s: nincs mit, szívesen!
zoltanz: Lehet, hogy valami jobb hatásfokú táppal is próbálkoznom kéne... egyébként tényleg különbözőképpen viselkednek az adataikban szinte azonos tápok is...Az Acorp mellett próbáltam egy sima(nem ATX 2.03, hanem 2.01, azaz PII-PIII) tápot is, annak még rosszabb hatásfoka volt... Videókártyák... a 9600-os Radeon közelebb áll korhűség szempontjából, mint a GF 6600 illetve 7600-as, bár a 9xxx-szériás Radeonok sem egy korban vannak a K6-os megoldásokkal!
-
kovy79
őstag
Én ebay-en szoktam vadászgatni ilyenekre. Ha este unatkozok, jó kikapcsolódás a lejáró cuccokat nézni. Éjfél után már nem olyan aktívak az emberek, le lehet csapni olcsón a cuccokra.

Más: nincs valakinek egy kicsi (15-20GB) IDE noti vinyója? Nélküle nem zudom életre kelteni a Futro S300-ast.

Más2: erre van ötlete vkinek, hogy mi a bánatért nem megy egy-két online stream (a flash alapúak tökéletesen mennek)? Jöhet priviben, ne offoljuk a topikot.
-
zoltanz
nagyúr
Néhány táp jobban szereti a csúcsközeli terhelést, másik meg inkább félterhelésnél jó hatásfokú.

Más, nézegetem az AGP -s Geforce 6600GT -ket jó áruk van, meg a 7600GT -nek (mondjuk ez még nem retró) és a hasonló ATI-knak is (ha lehet kapni). A Radeon 9600XT -k AGP és a PCI-E -es is viszonylag drága a teljesítményéhez képest és a hasonló NV is.

-
nandon
tag
Nem hagyott nyugodni a dolog... eredmények:
1,3V 400MHz
idle:29W
load:36W1,6V 400MHz
idle:31W
load:45W1,8V 400MHz
load:48W2,0V 400MHz
idle:32W
load:51W2,0V 550MHz
idle:32W
load:57W1,8V 550MHz
load:53WAmint látszik a fentiekből, az üresjárati össz-energia felvételt nem befolyásolja jelentősen a magfesz és a frekvencia...,a terhelés alattiakat annál inkább! Bár egy táppal történt mérésekből messzemenő következtetéseket nem illik levonni!

Nagyon érdekes... 2Volton 600MHz-en instabil volt, újraindult többször! Viszont 550MHz-en elég volt neki 1,8V is. A stabilitását még nem teszteltem ennek a beállításnak, csak az UT2003 Demo-t futtattam kb. 10 percig!
neduddki: Úgy bizony azonos az érdeklődési kör... 9550 LowProfile? Az kircsi lenne...! Meg tudod nézni pontosan milyen is? Még visszatérünk rá... -
-
-
válasz
frescho
üzenetére
Nem tudom.S3- assal használom, azt még az eredeti telepítő is ismeri.Nem valószínű hogy van.Talán az eCommstation- hoz, bár ez is kétséges, eCommstationt letöltöttem több verziót is, de nem tudom telepíteni, mert nem fogadja el a szériaszámot.Ez lenne jó, mert ismeri a 2G- nál nagyobb partíciókat, meg vannak benne újjabb driverek, valamint közvetlenül DVD- ről bootolható.
-
-
Badman 4ever
őstag
Úgy néz ki a kicsi Tualatin kap egy kis turbót egy PCI-os SATA vezérlő és 500 gigás Samsung F3, illetve egy GDDR3-as HD3650 AGP személyében.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kíváncsi vagyok, hogy a régi technika hogy szolgálja ki az újabb alkatrészeket, majd jönnek tesztek.
-
nandon
tag
válasz
neduddki
üzenetére
Egy Voltomat-mérőm van, eddigi méréseim korrektnek látszottak...
A konfig nagyjából az alábbi:
- K6-III+ 400 még aktív hűtővel,
- GA-5AA rev. 3.2,
- 128+64MB Ram,
- GF4 MX 440 (GainWard) passzív,
- 4,3 G winyó,
- átlag CD drive,
- 300-as Acorp.
Sajnos a tisztán AAA-s (kb. AMD-Ali-Ati) konfig nem jött össze, mert nem volt LP Ati Radeon kártyám!
peti_s: neduddki-hoz hasonlóan engem is az alacsony fogyasztás érdekel elsősorban, és csak ezután jön az, hogy a 600-at viszi-e 1,8 volton...
De majd teszek egy próbát... 
-
nandon
tag
válasz
neduddki
üzenetére
Már hogyne volna!
Egy GA-5AA rev. 3.2 lapban próbáltam, 1,3V-ra alulfeszelve(bár nem tudtam monitorozni, azaz ellenőrizni) idle:29W, load:36W. Persze ezek az értékek a teljes konfigra vonatkoznak! A táp egy Acorp 300W-os volt, ami szerintem nem egy energia-hatékony szerkezet... -
-
-
válasz
frescho
üzenetére
Melyik Warp ? A négyes már CD- s, csak az indításhoz kell 3 floppy, utána CD- ről köszörül
Kipróbáltam a TUSL2- őt, amit adtál, egyelőre egy 900- as Cerka van benne.1100- on hajtottam Doom- al DOS alatt.Szépen megy.1200- on is lefut még a POST, de ezen nem teszteltem.Majd szerválok bele 1400- as Tualatint, az illik bele

-
En ma egy uj dolgot tanultam es egy regit sikerult feleleveniteni:
- A Warp nem szereti, ha fel giganal tobb van a gepben.
- Nagyon utalatos a Warp fel tucat-tucat telepito lemeze. -
neduddki
nagyúr
HI!
tegnap tanatam egy 1G-s kinston ddr400-ast, ami: msi k8mm3v+3.4k Semp(!)+maxtor 30g+samu 16x cdrw+fsp 350pnf(!!!) ~43w c&q, abbammeg aszem ezzel ken osszerakni a 25w-a sempronomat:- )))
udv
neduddki
-
kovy79
őstag
Jól van na, ne rontsd el a kedvem!

A tieid akkor "Daimler 38 HP".
Egyébként gratula hozzá!
Kutakodás közben találtam: szégyen, nem szégyen, eddig nem tudtam az oldalról. -
kovy79
őstag
A fényképezők között olyan, mint autók között a T-Modell.
Jövőhéten pedig megjön a Fujitsu Futra S300 is.
Kíváncsi vagyok a Transmeta procira, csak nem tudom, hogy próbáljam ki, lévén nincs se 2,5-es IDE vinyóm (ha van valakinek kicsi eladó, szóljon!!), se normális CF kártyám (egyelőre). 
Ja, a HP e-Vectra nem tudom, hogy csinálja, de kb 20W-ot eszik a 700as Cerkával, 256MB memóriával és egy 40GB slim Maxtorral.
-
kovy79
őstag
Az biza! Mindig nagy álmom volt, de soha nem találtam elfogadható áron. Itt volt 2 is!

Mod: az itthon fellelt floppy készletemmel le is teszteltem. Pár mai fényképező el is elbújhat mellette.
Mod2: az akksija (a szoftver szerint) kb 1,5-2 órát bír. A floppy kerregés a mentéskor bexarás!
-
kovy79
őstag
válasz
madstunt
üzenetére
Isten vagy!
Tudtam az oldalról, de az istenért sem jutott eszembe. Megy is a kedvencekbe. 
Más: amit már említett, a müncheni Flohmarkt beszerzéseim:
HP e-Vectra 10€
ATi Rage Pro AGP 2X TV-Tuner 1€
Sharp IQ-8000 + IQ712B 5€
Sony MVC-FD85 10€ (a kedvenc!)
2 x Intel XEON 2400DP SL6GD 1€
Minden tökéletes állapotban, táppal, bár a Xeon procikat sztem soha sem fogom tudni kipróbálni.
Kincsesbánya, szerintem mindannyian napokig bolyonganánk, annyi retro cucc volt! -
Penyus
senior tag
Most epp punnyadassal toltom az idom, a delutani kertbenmexadas utan. Leportalanitottam egy nemreg beszerzett ibm 5151 monitor klont, meg kiforrasztottam az alaplapi akkut az amiga 2000esembol nehogy megcsocsalja az alaplapot.
-
Tud valaki erről az oldman emberről valamit? Mit csinál most, mivel foglalkozik?

-
törölt tag
Esetleg egy Asus CUV266-D érdekel valakit?
Vagy egy Gigabyte GA-7DPXDW-P? -
madstunt
addikt
azthiszem most olyasmit találtam ami egyesek szemébe könnycseppet csalhat akár a nosztalgia okán

[link] -
-
-
Penyus
senior tag
Viszont ezzel a vassal van egy kis gondom, latott mar valaki olyat hogy:
Ha "hidegen" bekapcsolom a gepet akkor megfagy miutan inicializalta a pnp kartyakat, de egy par ujrainditas utan mukodik jol. Aztan ha mar "meleg" akkor jo. A regi vinyoval nem csinalta, szoval lehet ahhoz van valami koze a dolognak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Apple MacBook
- TCL LCD és LED TV-k
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- BestBuy topik
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Konteó topic
- Hálózatokról alaposan
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 9 9950X3D2 4.30GHz
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- 27% - NiPoGi MINI PC AMD Ryzen 9 6900HX / 16GB DDR5 / 512GB NVMe
- iPhone 15 Pro Max 256GB 89% (1év Garancia)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Apple iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium Megkímélt állapot 88% akkumulátor
- Samsung PM9E1 "9100 PRO" 2TB M.2 NVME Gen5 x4 SSD! 14.000-12.500MB/s
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Az itthoni 200W-os Weller trafó csak elég lesz neki. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Plusz a slusszpoén, hogy már hetek óta várom a kis 70W-os Peltier-t.

(nem lehet feszt állítani az Nforce2 Asus A78NX-XE-n sehogy csak BIOS cserével)

hat ez az uramisten kategoria