Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Amikor a Samsung Galaxy AI írja meg helyettem a blogot...
-
LOGOUT.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
Közben találtam az AMD Duron -hoz hőcsöves hűtést a Thermaltake CL-P0114 Big Typhoon személyében 8000 Ft.
-
-
zoltanz
nagyúr
A HP notim Northwood Intel P4 -el szerelet ALi Chipset -etes, az lenne a kérésem ez már nem támogatja az USB 2.0 -t. Honnan lehet letölteni drivert?
Másik ezzel kapcsolatos az Asus A7N8X-XE deszkám XP -vel nem akar működni az USB 2.0 driver, ugrál eltávolítja majd csatolja amit rárakok és nem elértető, tudtok valamit ezzel kapcsolatban? Köszi. -
bacsis
Közösségépítő
Urak, tudom ez még nagggyon nem fér be a kedvenc topikunkba, de hát kinek büszkélkedjek, ha nem nektek?!
Egy kis 3Dmark: -
Yutani
nagyúr
A GeForce FX sorozatról egy szösszenet.
-
Yutani
nagyúr
Hihetetlen, hogy a nagy sikerű NV4x sorozat öt és fél éve került piacra... Úgy vártuk, mint a messiást, miután láttuk, hogy az NV3x sorozat csúfosat bukott. Ez volt az első időszak, amikor ATI kártyám lett. Előtte mindig NV volt, mert azok voltak a jobbak megítélésem szerint. Aztán az NV40-től megint NV volt egy ideig, a váltás ATI-ra pedig a HD 3850-nel jött el újra nálam (bár volt előtte x1950 Pro is).
-
zoltanz
nagyúr
Amúgy nagyon kis takarékosak és hűvösek ezek a Intel Celeron M procik az FS notimban ilyen van és ha Vistával átrakom teljesen energiatakarékos módba a ventije meg sem nyikkan, teljesítményben kicsit kevesebbet tud így.
A HP -ben Intel Pentium 4 Celeron van azon megy mint a veszedelem, igaz ez nem notiproci hanem desktopra szánt, csak beleszúrták (mivel a sok MHZ et szeretik a népek, ők meg el akarnak adni).
-
bacsis
Közösségépítő
Azon gondolkodtam, a 6800 ultrás SLI és az X850-es Crossfire már belefér a retro topicba ON-ként is ugye?
-
bacsis
Közösségépítő
Urak! rájöttem mi volt a gond, miért nem ment a CF magamat szopattam 2napig
Ugye próbáltam mindent... jahh mondom akkor ma kombinálunk... ugye venti 100ra órajelek egységes 625/900 a sapphire órajele is 625/993 de nem baj legyen annyi... megy a warhead 35percig, na mondom jó lesz.. feltolom a graffot fullra, mert kikapcsoltam az élsimítást mert nagyon akad 2giga ramal, mondom hogy tudjak ökörködni a pályán.. szal ment 35percet akkor felcsavarom a graffot: jahh ment még 10percet, 45perc után hasalás de ez egy véletlen egybeesés volt mindjárt mondom miért...
akkor nézzük meg a far cry2-t csuma grafika órajelek mindegyik kártyán alap venti maxon megy a 2. kártyán... 10perc hasalás.... anyád mi lehet a gond? nahh akkro az órajeleket berakom 625/900ra láss csodát jó!
45percig.. na mondom legalább nem 10perc.. és csuma graffon 45perc...
mondom bekötöm a vízhűtésen a ventit, mert a gép el van fektetve s a cucc passzívan ment.. láss csodát 1:30óra és a játék még mindíg megy! s beugrott!
mikor beraktam a 2. kártyát, az elsődleges kártyán a memória vízhűtő blokk lecsúszott elég szar a felfogatása, aztán szem mértékkel raktam vissza... s mikro az órajeleket mármint a memóriákét levittem 900-ra a félig felfeküdt blokk is elbírta...
hát ezért hasalt meg a gép mert túlmelegedtek a ramok
A crysis azért hasalt meg 10perc után mikor feltoltam a felbontást mert a gép passzívan ment szimplán 45percet. s kb annyit bír passzívba.. szal tök mindegy volt hogy felraktam-e a graffot vagy nem, 45perc után ígyis úgyis meghasalt volna a cucc...
Hát ennyi a történet magamat szopattam de rájöttem -
bacsis
Közösségépítő
asszony 1,8-as northwood magos p4-ét meghajtottma "picit" majd dobok mindjárt eredményt. csak azt sajnálom, hogy az ic7-max3 "csak" 1,875V-ig engedte a feszt emelni, pedig az alap feszültsége is 1,625... alig 0,25V-ot tudtam csak emelni
pedig megküldtem volna 2,2-vel aztán mennyivel szebb eredmény lett volna
-
zoltanz
nagyúr
Néztem az Rfactor autószimulátor 1024/768 -ban 16* AF -el megspékelve simán 30 FPS -t produkál a 1250 MHZ Duron Nforce2 Radeon 9600XT -vel, mondjuk kicsit régi game 2005 -ös. Van F1 2007 mód is ehhez azt komálom a legjobban valamint a Porsche kupát.
Ezzel a VGA kártyával egész részletesen jelenik meg pl a víz is az UT2004 -ben a GF3 -hoz képest. -
snake1977
őstag
Annyit talán próbálj meg hogy ha van másik gyári bios a Palit kártyához, ird bele, nekem a régi sapphire x1950pro-m csinált hasonlót, gép restart majd venti maxon pörgött a win betöltése után is, egy idő után meg ahogy restartolt a gép feka képernyő és ennyi, a win inditó hangja bejött de semmi képet nem adott. Az új bios-al meggyógyult teljesen, csak inditásnál pörgött fel 2-3mp-ig a ventije maxra utána faintos volt. Egy próbát talán megér.. Asszem a tehcpowerup-on van mindenféle bios ami gyári.
-
bacsis
Közösségépítő
áhh felejtős, más a nyák, meg a sapphire vízzel sem bírja azokat az órajeleket...
amúgy rivatunerben leszabályoztam azonos órajelre a 2 kártyát 13percig fasza volt megynomtam egy gombot páff ,ár restartolt is.. de amúgyis mit bohóckodok itt az órajelekkel ha csont nélkül ment a 4850 mellett már 4870 is és semmi beállítás meg mókolás nem kellett CF enabled aztán ment is -
zoltanz
nagyúr
Nem ártana ha teljesen egyforma lenne a két kari, gyártó típúsa, kiszerelése szerintem, amúgy passz, sajna.
Nekem kicsit mással AGP -kártyával szívtam hasonlóan a te esetedhez. Misztikusan 10 perc után Win újraindúlt. Aztán vissza vettem a Catalyst -ben 8* alapról 4* -esre az AGP módot és láss csodát megjavúlt.
-
bacsis
Közösségépítő
Skacok, most jól ide off-olok, de hátha segíteni tudtok
a kérdést már feltettem egy másik topicban is de több ember, több ötletvan egy Sapphire HD4850-esem, ez mellé vettem egy Palit 4850-es karit, de ez a palit egy gyárilag túlhajtott kártya 700/1000-en megy... a tápcsatija is 8pines... beraktam a gépbe de szétesett a kép stb. kiderült hogy szar volt a kártya, memória hibás volt.. kicserélték garba, most azt csinálja a 2 kártya ha CF-be van kötve hogy szó szerin 10percig megy, majd dob egy kékhalált valami ati mittomén file-ra hivatkozik... újraindúl a gép és maxon süvét a palit kari ventije.. betölt a win, de a gép akkor már nem látja a palit kártyát.. ha kikapcsolom majd vissza, akkor megint látja, CF bekapcsolható, megint megy 10percig, aztán szevasz ugyanúgy kékhalál.. proci ment alapon minden alapon stb, ugyanaz...
2 CF híddal és 1 híddal is voltak öszekötve...
jahh még annyi, hogy a 8ról 6pines tápkábel átalakítót nem kaptam vissza hozzá, s a tápomon sincs.. viszont az AGP-s HD3850-esemhez votl egy 8pines tápátalakító 2db molex-re alakít át... na most azzal használom, én max erre gyanakszom esetleg másnak valami ötlete van -
snake1977
őstag
válasz
MasterDeeJay #6471 üzenetére
Időközben kipróbáltam, sajnos ezzel sem megy ugyanaz a hiba, itt valószinüleg valami komolyabb összeférhetetlenség lesz, mert a program által inditott ablakos módban sem megy, a vendort átirva. Ez már vagy driver, vagy komolyabb programozási tétel lesz, utobbit tartom valószinünek, egyszerüen kihagyták ennek a szériának a támogatását, pedig egy vacak 6800gt-n is megy, nálam a benchmark amig ki nem fagy 48-51 fps-t produkált, a pro kártyámmal pedig pont 10fps-el kevesebbet, szerintem ez több mint elég ahhoz hogy fusson, egy szó mint száz..a Capcom beletenyerelt sok ember köztük az én lelkivilágomba is ezzel az idióta húzásával.. Bocs a hosszú off-ért,ez volt az utso, a témát hanyagolom.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
MasterDeeJay #6471 üzenetére
Igen, na ez volt az a progi, aminek nem jutott eszembe a neve és nem működött.
-
-
válasz
snake1977 #6469 üzenetére
Van egyszerűbb megoldás hogy minek "látszódjon" a kártya.
3d analyze nevű progival sok mindent meg lehet csinálni többek között ID meg vendor ideiglenes átírása hogy egy progi másnak lássa a kártyát, de van még benne egy rakat más is. Én arra használtam hogy a régebbi játékok ablakos módban fussanak.
Kép a progiról és letöltési link ITT.
Egy próbát megér. -
Ranagol_5
senior tag
válasz
snake1977 #6469 üzenetére
Ha lesz hozzá egyáltalán ilyen javító patch.
Amúgy egy bios ID-t nem nagy dolog átírni, csak meg kell nézni, hogy annak a kártyának, amit szeretnél, hogy a gép lásson, mit az ID-je. Beíród, elmented, felégeted. Ha nem indul, még mindig könnyen orvosolható. Bedobsz egy PCI-os kártyát, és az eredetivel, amit meg letudsz menteni GPU-Z-vel, de szerintem ezt te is tudod.
-
snake1977
őstag
-
snake1977
őstag
válasz
#95904256 #6464 üzenetére
A kérdésem lényege a második felében rejlik, amire viszont nem irtatok, a vendort és az id-t kéne átirjam, hogy ne X szériás radeonnak lássa a kártyát. Az sm3.0 támogatás meg elirtam 4.0-ás kellene de az dx 10-es lenne már, bár nem tartom valószinünek hogy bármi is emulálja. A lényeg: ne x1950xt-nek lássa a kártyám az a bizonyos játék.
Szerk: kevertem a 3.0-át a 4.0-ával. -
snake1977
őstag
válasz
Badman 4ever #6462 üzenetére
Olyan programról nem tudsz véletlenül ami sm3-at is emulál, de legalábbis a vendort és id-t át lehet vele javitani? A resident evil 5 nem hajlandó X szériás radeonon menni, ahhoz nagyon jó lenne ha mondjuk 8600gt-nek, vagy HD2600-nak látná az x1950xt.met
-
Badman 4ever
őstag
válasz
zoltanz #6461 üzenetére
Csak 3D-t emulál, szoftveresen jeleníti meg a 3D-s képeket, mind a 2 program, amit próbáltam. Az egyik a SwiftShader, ami egy beépülő (.dll) modul és szoftveresen emulál DirectX 9-t és SM 2.0-val vagy DirectX 8.1-et. A másik nevére már nem emlékszem, az egy program volt, aminél DeviceID-t és VendorID-t is be lehetett állítani, illetve meg lehetett határozni milyen tulajdonságokkal rendelkezzen az emulált VGA, mint SM 1.0-2.0-ig és DirectX 8.1-től DirectX 9-ig, de ez a progi nem működött.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Badman 4ever #6460 üzenetére
Az milyen kép a képben, mennyi monitort lehet emulálni valós időben?
-
törölt tag
válasz
Badman 4ever #6457 üzenetére
Köszi!
Sajnos én sem találtam a neten...
-
Badman 4ever
őstag
válasz
#95904256 #6454 üzenetére
Valami SSE driverem van, úgyhogy megnéztem most, hogy van-e a neten MMX emulátor.
Windows alá nem találtam, csak Linux alá van találatom. -
törölt tag
Sziasztok!
A 3DMark2001 panaszkodik ha nem MMX-es processzoron indítom el, de végülis hajlandó elindítani a teszteket. Azonban a 7. teszt indításánál újraindul a gép. Ez vajon az MMX hiánya miatt van? Lehet ezt valahogy emulálni?
-
zoltanz
nagyúr
Az jó
Nincs valami videókártya emuláló? Visszafelé mondjuk az oprendszer felé Radeon 8500 -nak mutatná magát így. A NV adott ki hasonlót valamikor a kártyáihoz csak fordítva, működtek így az új a feature -k a régebbi kártyákon is, csak zabálta az erőforrásokat nagyon...
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
snake1977 #6449 üzenetére
lehet még több probléma is, az egyik az alaplap, valami baja van, de könnyen lehet bios flash segít a témán, a másik a memóriáid végett csinálja.. prónbálgasd többször is 1modullal, ha jó akkor nem szereti a ramjaid a lap, illetve akkor van még ilyen ha a procid szarrá van tuningolva s valamiért nem tud indulni pöccre, remélem tudtam adni pár hasznos ötletet
zoltanz! a 3Dmark2000 már a 9600XT-t sem komálja túl modern neki, cseszheted az újabb drivert, fals eredményt ad ugyanúgy... régebbi VGA kártyával még tud reálisan pontozni de az első DX9-es csodák is már túl újak voltak neki -
zoltanz
nagyúr
Csináltam egy 3Dmark99Max tesztett Duron, Nforce2, Radeon 9600XT 128MB -on. A tesztben default beállítás 800*600 alacsony volta miatt csak a CPU eredményt írom: 19900 pont. A 3Dmark2000 valamíért nagyon alacsony pontszámot ad, talán másik Catalyst -el kellene próbálkozni? Egyébként az Rfactor is simán megy 30 FPS körűl néha felmegy 40 -ig szűrők nélkűl 1024/768 -ban
-
snake1977
őstag
-
snake1977
őstag
Ez most nagyon offos lesz..
Mi lehet a probléma, bekapcs gomb megnyom, nem kapcsol be elsőre, elveszi a táptól az áramot, kis szünet majd megpróbál elindulni, nem tendencia jelleggel csinálja a gép, van amikor elsőre indul van amikor szenved és 2-3-ikra indul be azaz az elején igy ki-be kapcsolgat, tápot már cseréltem, lehuztam az odd-okat, kivettem a videókarit, alaplapival is ugyanez van. Valami ötlet?Kevésbé off, épp szerelgetem össze a k6-2-esem, win98-at vagy ME-t kap majd, lassan tényleg meg kéne ejteni egy multiplayeres játékot.
-
Valakinek van kedve dosboxon át nyomni vmi game-t?
-
Penyus
senior tag
válasz
Badman 4ever #6440 üzenetére
Jahogyigy. Mert nalam overlayen van.
-
Penyus
senior tag
válasz
Badman 4ever #6438 üzenetére
Ez pontosan hol van a progiban? mert en nem leltem fel.
-
zoltanz
nagyúr
Megyek játszok kicsit az Rfactor versenyautó szimulátor progival, amíg megjön a Codemasters -től az F12010 nem rossz.
-
zoltanz
nagyúr
A Radeon 9600XT -m feature -i között van ilyen, hogy divx hardveres dekódolás segítése multimédia fájlok esetén. Azt szeretném kérdezni ez mit fed? Én nem vettem észre semmi javulást...
-
Alister71
nagyúr
Milyen vírusirtót érdemes feltenni erre a cuccra, mert amúgy egész gyors, de a 2.7-es NOD is már egészen hazavágja.
Badman 4ever: mivel lehet ezt húzni?
Még mindig keményen küldi az SP2-őt!!
Amúgy meg lehet szokni a kijelzőjét, csak akkor van gáz mikor ránézek a 19-es wide LG-re! -
bacsis
Közösségépítő
-
Penyus
senior tag
-
Alister71
nagyúr
válasz
Alister71 #6407 üzenetére
Ha a másik rossz
Sajna rak, de ez benne az állat.Persze ezért volt ilyen olcsó.
-
Alister71
nagyúr
Egészen jó, az az egy nagy bajom van vele, hogy mivel cerkás cucc, az 1024x768-as panel ebből kimaradt, csak 800x600-as jutott bele.
Ha húzom az egeret látszik mögötte a szellemképe.
Az USB-s wifim megy vele viszont szépen, a noti fílinget hozza!
Majd lövök pár tesztet és képet, természetesen megosztom veletek.
Itt telepűl az XP! -
Alister71
nagyúr
Visszatértem egy Toshiba Satellite Pro 4300-al!
Old Noti.
600-as Copper Cerka, 192 mega ram, 10 giga HDD, CD rom, 800x600-as S3 Savage megjelenítő.Most rakom rá az XP-t.
-
zoltanz
nagyúr
Néztem egy tesztet a Duron -nal 1250 MHz, lap Nforce2, Ram DDR CL2 333 MHZ ATI Radeon 9600XT (GPU500/RAM600@530/700), 3Dmark 2001Se 7300 pont szép folyamatos a több fényforrásal megspékelt tesztben is
, 3Dmark03 -ban 3500 pont akadozik azért itt-ott.
-
snake1977
őstag
Azért ez nagyon szép eredmény
Én is arra tippelek hogy valami limit be lészen állitva a lapba, biztonsági mechanizmusként talán hogy élből túl magas fsb-t ne fogadjon el, vagy a feszültséget veszi vissza a nem normális értéknél.
Nekem is sikerült új memóriákkal és új táppal feljebb tornáznom a prockómat egy hangyányival [link] de 252-es fsb felett már nem tölt be a windows, valami file-t nem talál. A proci az új táppal (én ennek tudom be) kevésbé melegszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPhone topik
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- A Galaxy S23 is kipróbálhatja a One UI 7-et
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...