Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Rap, Hip-hop 90'
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
Nem folyt sehova semmi!
Megvizsgáltam a procit, és a körömlakkal lefestett érintkezőkön lehet látni, hogy a CPU slot érintkezői mintegy átszúrták a körömlakk réteget, és látszik az érintkező arany színű felülete.
Tehát nem vált folyékonnyá a körömlakk (nem is tud, ha megszárad), de valszeg felpuhult, és könnyebben áthatolt rajta a slotbeli érintkező. Na meg nem vártam órákat a festés után, csak kb. fél órát. -
Penyus
senior tag
Emberek! Valakinek nincs elado GUS-a?
-
bacsis
Közösségépítő
remélem jól belefolyt a körmlakk a SLOT1 foglalatba, majd jól megszárad és szigetel, s töbet az a lap nem indul el
Amúgy én is így jártam a tojássütéses tesztemnél, belefolyt a tojás a foglaltba, alig tudtam elindítani a gépet utána... vagy 5X vettem ki meg raktam vissza a 266os celeron proccot bele, amire az úgyahogy kipiszkálta a tojást -
Yutani
nagyúr
Na megcsináltam a kimaszkolós-körömlakkos moddolást. Arra elég volt, hogy az Everest szintetikus teszteket megcsináljam, és azokban nagyjából úgy teljesített, mint az Abit BX6 2.0 lappal. SuperPI alatt lefagyott, és azóta sem akar újraindulni. Lehet, hogy átmelegedett a lakkréteg, és érintkeznek a pinek a CPU kártyához. DE legalább valamit sikerült elérni.
-
gabe_
őstag
A videókártya műxik, a hangkártyához kéne driver, a gugli meg csak fizetőset dob ki... Valaki tud segíteni? A hangkártya: XWave QS3000A 9847
-
gabe_
őstag
Ja, meg egy ilyen Yamaha hangkártyát, és egy ilyen S3Trio64V2/DX videókártyát...
-
gabe_
őstag
Ma szereztem egy régi P1 procit, asszem Intel Pentium P54 100Mhz. Dísznek jó lesz. Meg kiszedtem a memóriákat is, valami edo ramok lehetnek...
-
Penyus
senior tag
Ma szereztem egy ilyet:
[link] -
Ranagol_5
őstag
válasz
#95904256 #6963 üzenetére
Nekem ilyen szempontból "handycap"-em van, mivel barátnőm pesti, írok neki meghatalmazást, aztán elintézi. Felhívtam a vámhivatalt, ott adtak valami számot, hogy ott érdeklődjek. Egyébként 54 dollár volt a cucc +35 a pósta. Kiváncsi leszek, hogy mit fognak mondani, mert ha a póstaköltséget is meg akarják vámolni, kiröhögöm őket.
Egyébként nagyon random módon működnek ezek. Rendeltem már amcsiktól 1000 meg 1 dolgot, és eddig ez az első, amire ráteszik a mocskosmancsukat.
A találkozó ötletét pedig 100%-ig támogatom. Csak olyan időpontba essen, amikor nem melózom.
-
törölt tag
Ja igen, ma végre alkalmam adódott személyesen is megismerkedni DBobbal és Yutanival.
Remélem előbb-utóbb eljutunk odáig, hogy szevezünk majd egy K6-III tuningolós találkozót, hogy másokat is megismerjek.
szerk.: Például így tudtam kézbe venni egy Roland MT-32 MIDI szintézert...
-
törölt tag
válasz
Ranagol_5 #6962 üzenetére
De igen. Néha előfordul, hogy ráteszik a mancsukat egyik-másik cuccra.
Most is van egy valamim valahol a pesti postakicserlő üzem vámrészlegénél. Ehhez a csomaghoz most épp számlát kérnek ( ami persze benne van a csomagban ). A legjobb az, hogy összesen annyit közöltek velem, hogy az "USA-ból jövő 0,300kg-os SZTGÉP ALKATRÉSZ". Egy tucat ilyen csomagom van útban felém. Persze lehet valószínűsíteni, hogy mégis melyik van ott, de azt épp tegnap hozta meg a postás.
Szerencse (
), hogy hétfőn reggel épp pesten lesz egy pár órás dolgom, így meló után benézhetek a hivatalba is. Talán hajlandóak lesznek a paypal-es fizetések alapján odaadni, levámolni a cuccost... Ha nem, akkor megy vissza USA-ba. Ugyanis nem tudom pontosan miről van szó. Illetve most épp csak olyan 50 dollár alatti cuccok tartanak felém... azt meg kibírom ( értsd: több pénzbe/időbe kerül utánjárni a dolognak. )
Tisztára úgy működik ez a hivatal mint a worlukok. Azt hiszem ez az a népség amelyik időnként előbújik a föld alól és elragad egyet a felszínen lakók közül. ( lásd. pl. Az időgép című filmben. )
-
Ranagol_5
őstag
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
#95904256 #6960 üzenetére
összesen nincs ennyi procim
viszont nekem "megvan" a most wanted, ha kell, szívesen kölcsön adom, de ez még nem illik a retro topicba -
törölt tag
Elkezdtem végre listába szedni, hogy milyen processzorok is vannak gyűjteményemben. Ha valakit érdekel akkor itt megnézheti: [link] Persze, még nagyon elején tart a munka.
De ha valakinek van valami eladó vagy elcserélendő processzora ami hiányzik a listából, akkor szívesen kapnék az illetőtől valamiféle privát üzenetet...
-
Erosen OFF, remelem nem gond. De gondoltam retro topicba elfernek meg regebbi dologok:
-
Hasznalj koromlakkot. Celluxal kimaszkolod a mellette levo pineket, majd szepen lefested. Ha lehet valami szineset marj el az Asszonytol/hugitol/... mert azon latod, hogy jol takar-e.
Egyszer bementunk egy baratommal koromlakkot venni. Eloszor buzanak neztek, majd hulyenek, mikor mondtuk, hogy CPU tuninghoz lesz.
-
-
Yutani
nagyúr
Igazi retro kérdés:
Adott egy PII 333 SL2TV, ami 2.3 Volton megy 500 MHz-et. Ez egy Abit BX6 2.0 alaplapban nem is volt probléma, de most egy Shuttle AB61 V1.4 alaplapban próbálom ugyanezt megoldani. A lapon konkrét feszültségállítás nincs, csak néhány százalékkal lehet emelni az alapfeszültséget. A maximum valami 8,5% körül van, ami 2,17V-ot jelent, nekem pedig 15% overvoltage kellene. Ezen a feszültségen csak a WinXP bootképernyőig jut a rendszer, nem tud felállni.
Nem tud valaki véletlenül egy technikát, amivel a Slot1 csatlakozóinak lefedésével meg lehetne emelni a CPU feszültségét?
-
-Gabesz-
senior tag
-
-Gabesz-
senior tag
Hali!
Ezek az Intelék sok dolgot csináltak sufniban fű alatt megrendelésre.
Nálam például nemrégen kötött ki egy s478-as 3.4-es prescot, ami nem volt hajlandó elindulni i875p-ben (ic7-g, p4c800-e deluxe). Miután a prociról semmi infót nem találtam a neten (SL7Q8) kezdett gyanús lenni a dolog. A végére persze kiderült hogy a proci támogatja a EM64T és e miatt csak i865p(e) deszkákban hajlandó menni. Szóval ilyet is tud egy s478
Bár valószínűleg nem menne fel vele semmilyen 64-es rendszer.
üdv. G.
-
bacsis
Közösségépítő
Skacok!
Eladóvá vállna a tuningos 4200+-om, 939es tokozású!
HA valakit érdekel, nyugodtan üzenjen
Yutani: Részvétemsajnos itt közülünk szerintem erre nem nagyon tud senki konkrét hiba megoldást
-
Yutani
nagyúr
Na, jövök off-ba:
Van egy Asus HD 4850 kártyám. A TV-outon villogást és átlós képmegszakadásos csíkozódást produkál. Ezt csinálja feliratos filmeknél, vagy desktopon simán csak ablak mozgatásnál.
Visszavittem gariba (itt a PH-n egy srácnál), és ő kipróbálta otthon. Nekik nem mutatott semmi hibát. Hazahoztam tegnap, és telepítés utáni első indításnál jó volt, majd ma reggel megint csak szar. Nem tudom, hogy lehet a hiba, előtte egy Abit X600, egy Giga 3870 és egy Force3D 4850 hibátlanul nyomta a TV-outot ugyanezzel a géppel, TV-vel, kábellel.
Van valakinek tippje, mi lehet?
-
törölt tag
A Dunnington Penryn származék és nem Nehalem.
Nincs benne memóriavezérlő.szerk.: Valamint az sem igaz, hogy nem építettek köré szervereket. Rágoogliztam, elsőre ez jött ki: NEC Express5800/A1160. Ez akár 16 ilyen procit is fogad. ( Összesen 96 mag. )
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
#95904256 #6933 üzenetére
na akkor most kicsit átváltok OFF-ba de ez kezd nagyon érdekelni
a S604-es foglalat finoman fogalmazva sem mai... vagy 5éve piacon van....
a Dunnington magos procik a Nehalem architektúrára épülnek.. már pedig akkor a prociba kell hogy legyen a memória vezérlő!
De a S604es tokozású procik mellett még javában az északi hídban volt a memória vezérlő.. szal ha valami csod folytán tényleg bele lehet kalapálni egy ilyen proci egy S604be, akkor hogy a francba működhetne? Arrról nem beszélve, hogy S604 mellé DDR2-es memóriát tudtál csak belepréselni...
Továbbá, ha még mindíg fejlesztenek S604be procikat, akkor miért nem gyártanak rá , mármint ekköré a foglalat köré szervereket? -
bacsis
Közösségépítő
ne szívassatok.. S604-be 4 magos proci meg 1066os FSB
ez nekem totál új.. akkor minek jött már jó pár éve az LGA771
meg akkro nálunk már miért futott ki 3 éve a S604
nálunk a lebivalyabb gépek amik S604-esek voltak, azokba 2db 3800-on ketyegő Xeon volt, de csak 1magosak -
P4-es korszakbol van egy kerdesem:
Tudja valaki, hogy Socket 604-es Xeonokbol volt-e olyan, amelyik meg volt aldva intel VT-vel?
-
válasz
zoltanz #6913 üzenetére
Ha jol emlekszem volt egy hiba, amivel fel sem tudott butolni. Meg kellett adni neki ket parametert. Az egyik a vga-ra a masik a paravirt-re vonatkozott. Ha megadod a pontos hibajelenseget talan tudok segiteni.
ESXi-t nem ajanlom, csak ha van egy + geped a celra. Amugy nagyon jo es megbizhato.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #6910 üzenetére
Vmware Player ről VMotion-nélkűl egy sima ubit akartam szűzen elindítani...
Köszi lehet kipróbálom a Workstation is hátha jobb mer ez márt komolyabb.
ESXi -vel esetleg a végső esetben mert úgytudom komolyabb vasat igényel szerver pl.A SUN Ultra 10 jó kis motyó.
Kiváncsi lennék rá most elég jó az ázsiójuk amúgy.
-
válasz
zoltanz #6892 üzenetére
A PPro ellen csatasorba lehet allitani az alabbi gepeket. En az elsot ajanlanam, mint legkozelebbi sorstars, a SUN 10 helyett inkabb egy 5kellene, ha lenne.
96-bol:
HP Visualize workstation B132L+
CPU: PA-7300LC 132MHz with 64/64KB int. L1 (+ 1MB ext. L2)98-bol:
SUN Ultra 10
HW Spec -
bacsis
Közösségépítő
nahh a kis p4-ből kihoztam még egy keveset [link]
viszont sajna ezután a zalman féle cső szétrepedt a csonknál és 1 liter fagyálló ömlött az ic7-max3-ra.. gyorsan kitöröltem.. estig hagyom száradni, remélem nem halt meg, mert a prociba még mindíg van egy kevés tartalék -
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #6906 üzenetére
Virtuális gép (emulátor) futtató és készítő program, hasonló progik virtuális gép formátumára konvertáló, de van szerver változata is mehet vele bármilyen oprendszer.
VMware Inc. terméke A szoftverfejlesztés terén megkönnyíti a munkát, mivel több operációs rendszer futhat egyszerre. Ezzel könnyedén lehet különböző platformokat tesztelni. A Snapshot segítségével visszaállítási pontokat lehet menteni, amelyekhez bármikor vissza lehet térni.A virtualizáció segítségével elavult programok is használhatóak aktuális platformokon.
Továbbá a virtualizáció hídként szolgálhat a Windows és a Linux között. Így minden Windows program futtatható Linux alatt, anélkül, hogy újraindítanánk a gépet - nincs szükség dual-boot-ra.
A virtualizáció nagy segítséget jelenthet adatvisszaállításkor, mivel egy virtuális gép könnyen, mint egy könyvtár másolható (minden beállítással együtt), ezért elmenthető egy külső adathordozóra, pl: USB HDD. Szükség esetén akár szerverparkok is rövidebb időn belül „újraéleszthetők”, s mindezt az összes beállítással.
-
zoltanz
nagyúr
Most nem tudom melyik cumiztatat az AMD vagy az NV az Nforce -s lapban, de nem sikerűl elindítani a Vmware -t. Igaz a FS notimon Pentium Celeron M esen is el elindúl, de kilépni márt nem lehet belőle szabályosan, úgy kell feladatkezelővel kilőni.
Az Abit BX133 RAID deszkás lapommal simán szágúld, pedig az nem mai csirke már...
-
zuhi_
senior tag
Komoly 3dfx tuninghoz, itt a jó hűtés: link
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra Ultra White Használt, karcmentes állapot, Kamerás csúcsmobil
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Samsung Galaxy Tab S8 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest