Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacsis
Közösségépítő
skacok!
Kész botrány... egyszerűen nem lehet kapni sehol sem kicsi laptop HDD-ket, gondolok ilyen 300MB és 3GB közti kapacitásúra
senkinek nincs ocsoé'? -
törölt tag
De ha nem akarsz lábakat kötözgetni, akkor próbáld meg ezt: K6 speed v0.88
-
törölt tag
A K6-III és társai processzorokon mindössze három lábacska van amivel be lehet állítani a szorzót. Szerencsére épp ezen lábak mellett van táp (Vss) és föld (Vcc) pontok is. Ha az alábbi táblázat alapján nullára (Vcc) vagy egyre (Vss) kötöd a lábakat, akkor modosíthatod a szorzót.
Persze, ahhoz hogy megtaláld a lábakat a processzor alján ( BF0->Y33, BF1->X34, BF2->W35, Vss->X36, Vcc->W37) kell még egy "térkép" is. A lábakat az alulnézeti kép jobb oldalán keresd. Mint látható, a bal alsó sarokban van a letörés, így könnyebb lesz megtalálni.
-
Epic79
tag
Bacsis: még mindig meg van a pcmcia lan karim...
10/100-as. 
-
peti_s
addikt
Igen, egy 333-as K6-2. Office-ra leginkább, és arra is 3 havonta 1x.
Ha nem akadna a CPU miatt az AOE II sok egységnél, használnám arra is, plusz ha lenne PCMCIA-s hálókártyám, és több RAM-om, akkor feltenném a Win 2000-t, és mehetne a net is.
Sajnos sok a feltételes jelen idejű alak. 
-
bacsis
Közösségépítő
Ma egész nap pakoltam... semmi extra nem került elő, igaz nem is kerestem, viszont VÉGRE van időm helyre hozni a K6-III+ gépemet... Kapott egy 8gigás HDD-t és egy 80eres IDE kábelt... most tolom rá a WinME-t meg majd beletolom a Geforce4 TI4400-at, ha minden klappol este tolok fel 3Dmark eredményt

más:
Urak nincs valakinek leírása hogy a K6-III+ procik lábát hogy kell összeköcöllézni, hogy nagyobb szorzót FSB-t kapjanak?
Az a tervem, ha frescho meghozza a Compaq lapost, akkor a K6-II+ procit kicserélném egy Oliverda féle 400-as K6-III+ra, és egy kicsit megtuningolnám, mondjuk 5X100-ra gondoltam, azt alapfeszen tuti elvinné
-
bacsis
Közösségépítő
Urak!
Mostmár hivatalosan is K6-II+ laptop tulaj lettem, azaz még csak félig, mert frescho pajtásnál van még a noti, sőőt ki sem fizettem még neki
de bő 2 hét múlva már nálam lesz a jós(z)ág
Egy Compaq Armada 100s formájában -
zoltanz
nagyúr
Ezt csekkoltátok már Szegedi Számítógép Múzeum?

Szakít a 386 -oson a Szuper Márió... -
bacsis
Közösségépítő
urak!
Nincs valakinek eladó 1,4es tualatin p3ja? ocsoé' kéne
-
peti_s
addikt
Vond le a következtetéseket.
Neduddki Sata kábelt keresett, és talált asszem procit.
Te nem tudom mit kerestél, és találtál procit.
Frescho sem tudom mit keresett, de talált egy hálókártyát, és egy Psion 3-t. Te, és Neduddki procit keressen, amikor mást akar, Frescho bármit kereshet, jó cuccokat fog találni. 
-
bacsis
Közösségépítő
uurak!
Nin cs valakinek lehetőleg 10Mbites PCMCIA lan kártyája? -
válasz
zoltanz
üzenetére
Kicsit el voltam havazva a 5-os szeriaval, de feltoltam a cehckitet. Irtam, hogy kb 286 sebesseget tudja. Amugy az emulacio okosabb lenne ennel, csak a sebessege borzalmas.
Checkit report letomoritve:
DOS version: 5.0
Processor Type: 80486 AT Machine
Math Coprocessor: 80486 FPU
Base Memory: 640K
Extended Memory: 15360K
Video RAM Size: 256/512KBenchmark:
1280 Drystones
604.4K WhetstonesAz integer teljesitmeny egy tizede egy 25MHz-es 486SX-nek es egy 286AT/nak felel meg kb.. Az FPU a 486SX-nel 3x gyorsabb, de egy 287 szerintem leveri.
Video:
4515/14099, ami egy XT-hez viszonyitva 3-7x sebessegnek felel meg. Talan egy ISA buszos Tridenttel kelhet versenyre.
Aki erre windows tuszkol, az meg is erdemli. Fokent, mert legalabb 810 ajanlott a billentyuzet miatt. A 900-on talan mar meguti egy lassab 386sx szintjet, de azert ufozni nem allnek le rajta.
-
neduddki
nagyúr
-
törölt tag
Win95/Win98 alapból nem ismeri az USB-t. Mind a kártyához, mind a műmütyhöz meghajtóprogramot kellene telepíteni. Win98 van telepítve a gépre, de csak a VIA áramkörös kártyát próbáltam ez alól feléleszteni, sikertelenül. Az a tuti kártya pontosan milyen? Kaphatnék róla valami infót?

-
törölt tag
válasz
neduddki
üzenetére
Oké... szóval ez már átesett a tűzkeresztségen.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Gyorsan rendeltem belőle egyet.
Postával együtt, HongKong-ból kevesebb mint 4 dolcsi.
* más *
Újabb csodás jelenséget tapasztaltam a 486-os gépemen. Az AMD 486DX2-66NV8T processzoraim csodálatosan futnak 2x33 MHz-en. Mikor ugyanezekkel a beállításokkal az AMD 486DX2-80NV8T processzorokat akarom elindítani ( néggyel is próbáltam ), akkor mindegyik 3x33 MHz-en indul... és mindegyik szentül hiszi, hogy ő DX4-120-as processzor. Nem is sikerült kisebb ( 2-es ) szorzót beállítanom rajtok. De a DX2-66-osok 2x33-on futnak! Grrr....

-
-
Stirlitz
senior tag
válasz
frescho
üzenetére
Nem tudom. Ki kell probáljam. Erre a lapra az amd procival felteszem az ubuntu 8.04 alapu server konfigom, és utána nekiállok a fogyasztást nem figyelembe véve csökkenteni a teljesitményt. Azt tudom, hogy rtorrent hash ellenörzés megfogja majd szegénykét, de hát lesz rá ideje. BUÉK!
-
Penyus
senior tag
Buek elvtarsak!

-
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho
üzenetére
ez a borisz csak megújult.. ismerem a srácot, voltak régebben bizniceink

beszélek vele, és ha úgy van elcsaklizom.. akkor skacok én leszek itt a topicban a legkirályabb, mert nem csak hogy van csomó különböző K6 procim, ráadásul minden K6 szériából legalább egy, hanem K6os notim is lesz bibííí
-
snake1977
őstag
Tuningban gazdag, fagyásmentes, békés, boldog új évet kívánok a topik, és a PH csapatának! Örülök hogy ide tartozhatok, jó arcokat ismertem meg itt, és sokat tanultam, jövőre ugyanitt! B.ú.é.k.!

-
Boldog Új Évet kívánok mindenkinek !
-
peti_s
addikt
Jah, és természetesen Boldog Új Esztendőt, sikeres(ebb), Szebb Jövőt kívánok!

Neked is Habo.

-
habo2
csendes tag
Boldog Új Évet Kívánok minden K6-III topik-lakónak

-
zoltanz
nagyúr
Hogyhogy a VIA a C3 procikhoz megkapta az AMD -től a 3DNow! utasításkészletet (az Intelnek miért nem kellett
) akkoriban? Érdekes. -
Stirlitz
senior tag
válasz
frescho
üzenetére
Tudom. Nagyobb fsb kisebb szorzóval jobb teljesítményt ad, mint kisebb fsb nagyobb szorzóval. Ennek szellemében álltam neki beállítani. Core fesz persze minimumon. Mivel fogyasztásra mentem. És a következőre jutottam. amd proc felejtős, pont ott vagyok vele mint a 400as p2vel. Fogyasztásban és teljesítményben is. Illetve a teljesitmény csökkenésével nem esett anyit a fogyasztás, mint azt vártam. Viszont a p100 az ígéretes darab. 1.5*60=90mhz-en 3v fesszel az alaplap (pchips m590) és a proci fogyasztása 24w összesen, gyakorlatilag kézmelegre melegedő bordával passzívan. Most effelé indulok tovább egy másik lappal, ha sikerül beüzemelnem. (sajnos ebben a jó kis lapban, 1.5 a legkisebb szorzó) 486 dx proc fogyasztása a cél, annál némileg nagyobb teljesítményel. Ez csak egy egy emberes nas, és nem kell neki seed arányt dönteni, foto-im akarom így megosztani a barátokkal és rokonokal.
-
válasz
Stirlitz
üzenetére
Nezegettem a fogyasztas/ teljesitmeny aranyt es azt talaltam, hogy az FSB nagyon megdobja a teljesitmenyt, jobban, mint a core frekvencia. Ha 2.5x112-ot (280Mhz) be tudsz allitani, akkor egy 300MHz folotti teljesitmenyre szamithatsz fokent apache es mas mem limitalt alkalmazas alatt. Kivetelt csak az FPU limites dolgok kepeznek (pl. mp3 kodolas)
A fogy/telj aranyt az javitja, hogy 280-on - 300-al szemben - le tudod vinni a core feszultseget.
-
Stirlitz
senior tag
válasz
frescho
üzenetére
166 mhz alatt nem indul, ez a minimum sebbesség. Mondjuk az alaplap nem kutya, ami van nekem. Super socket7. Minden integrált rajta. Van itt minden, lan és agp port kivételével. És cpu "softmenu" is van. Egy deka jumper nincs a lapon. Szórakozok vele, nagyon érdekes, annak idején mit adtam volna egy ilyen lapért, hét még, ha agp port is lenne rajt... Ez a retro jó dolog, könnyes szemmel emlékezek vissza a soltek lapomra és a k6-II 300-amra. Meg a 12mb-os voodomra és az S3 16mb Savage 4 emre. És az Unreal-ra. de szerettem....
-
törölt tag
válasz
frescho
üzenetére
Van egy AMD-K6-2+/533ACZ* a gyűjteményemben.
Amennyiben ettől eltér, akkor érdekel...
-
Akos nem erdekel egy K6-2+ 533
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 5
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Logitech Harmony - én irányítok mindent!
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4182, 94% Akkumulátor
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia - Akció!
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A szétszedésnek most állok majd csak neki, este majd beszámolok. 

10/100-as.
, ez u.olyan mint amilyen egy Socket7-es lapod. 

Ahogy az itteni fórumozókat ismerem, ellenénk ott pár órát.. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

) akkoriban? Érdekes.