- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
balux33
csendes tag
Esetleg valakit nemérdekel egy msi_pro266td master ?
Én ismegveném csak sajnos nincs rá most keret
[link] -
válasz
Yutani #13098 üzenetére
Plusz info. Ahogy látszik, a megadott kártyákhoz meghatározott jumperelés tartozik. Lehet aztán, hogy az MX4000-hez tartozó jumperelés jó mondjuk a GF3-GF4 kártyákhoz, meg kell nézni. Persze valószínűleg a lentebb található képen látható memória kiépítéseknek egyezniük kell, így elképzelhető, hogy csak a 128 megás GF3 és GF4 kártyákkal képes együttműködni. Jó kísérletezést!
-
válasz
#95904256 #13097 üzenetére
Sajnos nem. Én is néztem, tök jó áron van most, de értelmetlen lenne megvennem, mivel sem Savage 2000, sem Xabre 400, sem más kártya nem megy vele, csak az Nvidia kártyák. És talán abból sem mind.
-
-
-
törölt tag
válasz
bacsis #13093 üzenetére
Te már láttál HSI chipet nem Nvidia GPU mellett?
Illetve Rialto chipet nem ATI GPU mellett?
Mert én még nem.Ebből gondolom, hogy ezek csak ebben a párosításban életképesek.
szerk.: Ha megjön az Albatron-os konverter. Megnézem milyen chip van rajta. Ha Rialto vagy HSI, akkor elhiszem, hogy legalább az ami a konverteren van, az univerzális ( és egyben használható lenne AGP->PCI-E konverterhez is ).
-
-
törölt tag
válasz
bacsis #13091 üzenetére
Értem én, hogy mire akarsz kilyukadni. De attól tartok, hogy a HSI vezérlő az Nvidia GPU-khoz való, a Rialto meg csak az ATI GPU-ihoz. Más PCI-E eszközökkel meg totálisan használhatatlanok ( pl. hálókártya, stb. ).
Vagyis ha lenne egy HSI / Rialto chipes AGP->PCI-E konvertered, akkor az legfeljebb csak egyes Nvidia vagy ATI kártyákkal működne együtt. De még ebben sem lennék biztos.
-
-
törölt tag
válasz
Badman 4ever #13086 üzenetére
Attól tartok, hogy az AGP -> PCI-E átalakító valamiféle nyögve-nyelős, mindennel inkompatibilis megoldás lenne. Elég csak arra gondolni, hogy miféle öszvér flow-control megoldás kell ahhoz, hogy egy kisebb sávszélességű eszköz nagyobb sávszélességűnek mutogassa magát. Ráadásul mindezt egy nagysebességű, állandóan jelenlévű soros <-> párhuzamos átalakítás közbeiktatásával. ( AGP 2.0 4x: 1066MB/s, PCI-E 2.0 4x: 2000 MB/s )
szerk.: Szóval csak annyit akarok mondani, hogy merész vállalkozás lenne.
-
zoltanz
nagyúr
Pixelhősök - a számítógépes játékok első ötven éve (5000 Ft DVD melléklettel)
A DVD (900 MB) segítségével - a beépített emulátorszoftvereknek (ZX Spectrum, Commodore 64, Amiga és MS-DOS) hála - otthon is bárki kipróbálhatja a komputerjátékok aranykorának több száz kultikus játékát.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Meg elösztót, azt mindjárt kettőt CF way2 módban.
-
peti_s
addikt
válasz
Jaja, de olyanja asszem már van.
-
-
törölt tag
Vaterán lőttem egy Albatron ATOP PCI-E -> AGP konvertert.
Nem gondoltam volna, hogy lesz hozzá szerencsém... -
válasz
csucsbicep #13077 üzenetére
1,9-ig nyugodtan ha van egy fasza hűtésed és nem megy 55-60fok fölé
De ha 2V-on hajtanád akkor sem lenne neki baja -
kovy79
őstag
Boldog, Békés Karácsonyt Mindenkinek!
-
zoltanz
nagyúr
Tesztelgetem a médialejátszókat filmekkel a VLC Media Player -el nem vagyok kibékülve, sok erőforrást használ lejátszáskor.
-
balux33
csendes tag
Boldog, Békés Karácsonyt kívánok minden retro kedvelőnek
-
válasz
csucsbicep #13069 üzenetére
Zalman CNPS7000,7500 például
-
Retro élményekben gazdag, Boldog, Békés Karácsonyt kívánok mindenkinek !
-
Badman 4ever
őstag
Ritkán járok errefelé, de azért szeretnék boldog karácsonyt kívánni a retro mestereinek!
-
peti_s
addikt
Áldott, Békés, Boldog Karácsonyt Kedves K6-III topic Lakók!
-
zoltanz
nagyúr
Kellemes karácsonyt. Mindenkinek a fa alá kívánok sok szép CPU -t VRM -et VGA -t és hasonlókat.
-
válasz
csucsbicep #13067 üzenetére
ideális hőmérséklet? -20fok
Viccet félre téve, olyan 40-50fok környéke bőven jójahh és iitenádota bodotát mindenkinek
-
csucsbicep
nagyúr
Egy Ahtlon XP 2600+(Thoroughbred, FSB333) procinak mennyi gyári hűtővel az idális hőmérséklet? Illetve mekkorát képes max elviselni?
Nekem az idle 50 fok...
-
válasz
zoltanz #13065 üzenetére
Desktop HD4450. Kb a 2600-nak volt a parja. A 2900->38x0-46x0-55x0 bol kovetkezik, hogy a 2600 kb. a 5450-nek felelhet meg. Tehat valamivel lassabb a kartyad, mint a Gef 210. Ezt a tablazatot erdemes megnezni: [link]
Hmmm. Ez alapjan egy 7900-as szerianak felel meg, ami a 3 eves jatekokat tokeletesen viszi
-
válasz
zoltanz #13063 üzenetére
Mire vagy kivancsi? Az asztali 8600GT teljesitmenyenek nagyjabol a 3/4-et tudja. Ez kb. a mai legalapabb kartyaknak felel meg. (ATI 4450 talan) Mai jatekok alacsony reszletesseggel eldocognek rajta, de ne varj csodat. A COD pl. egesz normalisan, de a Bad Company igencsak szaggat. HD dekodere van, ami sokat segit a CPU-nak.
-
zoltanz
nagyúr
Elég határeset a kérdés, nem igazán olschool, az érdekelne Geforce 8600M GT hova helyezhető el igazán a VGA palettán? A notebookcheck.net elég csalóka néha?
Köszi. -
balux33
csendes tag
válasz
bacsis #13060 üzenetére
Aha értem.
Akkor ezért lehet az hogy a northwood magos celeronom 3020 Mhz en 151 Mhz es FSB vel ugyanolyan ram beálításokkal 4s-al ad csak jobb eredményt super pi ben mint a Willamette magos 2400Mhz en 141 Mhz es FSB vel.
merthogy abban csak 2 way a Willamette-ben meg 4 way. -
-
balux33
csendes tag
Lenne egy kérdésem.
A cache-nél mit jelent az hogy 2 way, 4way, 8 way ?
És ez menyire hat ki a teljesítményre? -
válasz
csucsbicep #13056 üzenetére
cirka 2200-2300MHz simán megcsíphető
-
-
csucsbicep
nagyúr
Hali!
Adott egy Athlon XP 2600+ proci és egy Abit NF7-S lap. Kérdésem, hogy ezek a processzorok átlagban mennyire tuningolhatóak?
-
Win 9x alá tudtok valamilyen info toolt, mint amilyen a GPU-Z? Sajnos ez csak XP-től működik.
Everestben persze meg lehet nézni a GPU adatokat Win 9x alatt is, de ha van ilyen program, azt használnám.
-
törölt tag
válasz
Badman 4ever #13052 üzenetére
Nekem is pontosan ez rémlik...
-
-
válasz
benedekco #13045 üzenetére
Korábban a generációkat az utasítások szélessége, új utasításkészletek különböztették meg egymástól, manapság azonban nem nagyon beszélnek már x. generációról, maximum újabb generációt emlegetnek.
Az AMD a K7-et mint hetedik generációs CPU értelmezte, az A64 (K8) ugye a 8., a Phenom I/II a kilencedik generáció náluk, a Bulldozer lesz a 10. generáció.
Az Intelnél a 6. generáció a PII/PIII vonal (igazából a K7 is ide tartozna...), a P4 volt a . generáció, 8. generáció a C2D/Q, a 9. generáció az i7/5/3, míg 10. a Sandy Bridge?
És akkor még hova soroljuk az APU-kat?
-
-
laci1128
tag
-
válasz
zoltanz #13041 üzenetére
Nem a Linux kezelése alapján van kategorizálva a CPU, ezt ne vedd alapul. AMD-nél egyértelmű, hogy a K5 ötödik generációs, a K6 hatodik generációs CPU (és nem a neve miatt), de a Cyrix CPU-knál kicsit más a helyzet. Ott az 5x86 CPU-knál (M1sc) indult az 5. generáció, még 486-os platformon (mint tudjuk, az AMD 5k86 procija inkább 486, nem sok köze van az 5. generációhoz), majd folytatódott a 6x86 (M1) procikkal, amik inkább 6. generációsok, aztán a 6x86MX / MII már ténylegesen 6. generációs.
Szóval a Cyrixnál kicsit zavaros generációs besorolás.
-
Nowhereman
őstag
válasz
Badman 4ever #13031 üzenetére
a kigyógyulás meg 2-3 év lenne...
-
zoltanz
nagyúr
Itt találtam infót: [link]
Tehát nemaz viszont mostmeg az AMD K6 nem tiszta ezek szerint az is ötödik generációs i586. -
zoltanz
nagyúr
Olvasgatok és valamit nem értek, a Cyrix (IBM és SGS Thomson most STMicroelectronics) 6x86 (M1) és 6x86L procik most nem hatodik generációsak voltak?
-
snake1977
őstag
Ez a megosztásos probléma már a vista-nál is megvolt, az xp-s gép nem látja a vistát, a vista pedig korlátozottan tud az xp-s gépről másolni etc.
A több rammal nem tudok egyet érteni Zoltanz legalábbis ha már van 2gigányi a gépben, mivel nálam 2 és 3giga ram között szinte alig volt különbség, játék alatt sem volt különösebben érezhető, 2 gigával tökéletesen kéne hasitania a win7-nek, persze a sok memóriát evő alkalmazások lehetnek kivételek talán, de elméletileg a win7 fejlettebben bánik az erőforrásokkal és a memória kezelésével is. Nekem ez X-Akta ebben a formában. -
válasz
frescho #13034 üzenetére
Az XP-be már baromira beleszoktam. Már egy rakat dolgot tökre jól kezeltem. Tudtam mindent mi hol van. Zeneszerk miatt meg amiatt, mert egyszer úgyis váltani kell, akkor legalább egy olyan idpszakban váltok amikor van egy kis többlet időm ilyesmikkel foglalkozni.
Erre, csak belefutok a mindenki által hülyeségnek tartott dologba. Mégpedig, vannak bizony progijaim amik eddig hiba nélkül mentek, most viszont már nem így kell új megoldás után nézni. Csak az a baj, hogy a mostani megoldás pénzes, vagy shareware, míg az xp alatt már megvolt a klassz freeware progim ugyanerre. Meg ez az egész rendszer védelem nagyon ködös nekem. Valami olyasmi, hogy csak akkor működik normálisan a dolog, ha az egészet izomból letiltom. Na ez se tetszik. (Egyszerűen az istennek se tudom beállítani, hogy bizonyos file-okat megtudjak változtatni a rendszer mappák alatt, csak akkor ha az egész védelmet kikapcsolom. Illetve most a LAN-on is gondok vannak, senki kedvéért se hajlandó megosztani bizonyos könyvtárakat. Azaz megosztja csak az XP-s gép nem látják... marha jó!) Néha vannak mikro akadások, amik eddig nem voltak. Legfőképpen Mozilla alatt. Néha egy pillanatra minden fül megfagy és nem lehet egyiket se aktívvá tenni, ez pár tized másodperc, de akkor is bosszantó. Nem ezt várná egy modern rendszertől (és itt nem csak az oprendszerre hanem a hardverre is gondolok. 2GB RAM, DX10.1-es IGP, 2,8as AthlonII, mi kell ég neki) -
válasz
zoltanz #13029 üzenetére
Kíváncsi lennék rá mi a különbség a kettő között gyakorlatban. Az elmélet jó dolog ,de már sokszor láttunk rá példát, hogy a gyakorlat sokszor mást mutat.
RE: a másik témára
Win8? Most olvastam Én is... akkor hiába tettem fel a 7est? Várhattam volna XP-vel egészen a nyolcig is mi? Hehe. -
zoltanz
nagyúr
válasz
Badman 4ever #13031 üzenetére
Vagy nem, és a utolsó negyedévben már lesz RC verzió.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Nowhereman #13030 üzenetére
A Windows 8 2012-re van tervezve, az még több, mint egy teljes év...
-
zoltanz
nagyúr
válasz
benedekco #13027 üzenetére
Igen gondolm egy stáb csinálta több azonos konfiggal, de akkor is szép. Főleg pl 3DFX, Kyro driver -eket keresgélni.
"for Voodoo4 - Voodoolizer 1.05.00"
Miért csúsztatás? Gondolom nem tudtak beszerezni SE verziót így levették az órajeleket 200 MHZ -re 400 -ról, ua mintha 64 bites lenne. -
snake1977
őstag
válasz
Badman 4ever #13026 üzenetére
Először a gumicsizma.hu-n olvastam, a logout-oshoz nem volt szerencsém
, de úgy tudom készült még egykét rész ezen kívül, a másik nagy kedvenc az egy film sorozat hasonló témában a kockafejek, avagy IT Crowds
"Próbálta már kikapcsolni bekapcsolni?"
-
válasz
zoltanz #13024 üzenetére
Lehetett vele meló rendesen. Bár van ott bibi is. Pl elég sok a proci limites teszt. Illetve igaz, hogy az x800-as sorozat egy évre rá jött(2004-ben) az FX-ekre, de ez volt az ati válasza. Szerintem vagy az fx-eket kellett volna kihagyni, vagy még az x800 és társait bevenni a buliba. Illetve volt benne egy két csúsztatás is "eVGA e-GeForce4 MX440 64MB DDR 128bit, downclocked to 250/200 MHz (for 64bit emulation)". Azért ez elég erős sztem. Illetve az S3TC miatt sokat vesztettek a Savage-ek.
Ennek ellenére jó kis tesztecske. -
Badman 4ever
őstag
-
snake1977
őstag
Hm..egy kis kultúra angol módra
A pokoli operátor naplója
-
zoltanz
nagyúr
Lehet, hogy már volt azért berakom.1999-2003 80 VGA kártya tesztje:
[link] -
-
Penyus
senior tag
válasz
Badman 4ever #13019 üzenetére
Nekemis, pont ezek! jeee!
-
Penyus
senior tag
-
szidjátok csak a milleniumot, snake barátommal meg sem hallunk titeket
lehet ismeritek de azért elsütöm itt is:
Miért nem lett a Milleniumnak egy 2. javított kiadása?
???
Mert hogy hangzott volna az hogy Windows MESE -
A Me tudta nálam azt a csodát, hogy ha a system mappában csak nézelődtem bármilyen file kezelővel akkor kék halállal elszállt
Illetve nálam is jól működött igazából, csak előtte volt pár mappa és file amit likvidálni kellett telepítés utánhehehe.
Azt se értettem, hogy miért van még mindig a win mappában a régi win3.1-es filekezelő exe-je ami csak 8+3 karakteres file-okat kezel
Misztérium az a rendszer, nekem az angol W98SE jött be a javításaival együtt, aztán jó napot. -
snake1977
őstag
Nekem a WinMe-al sosem volt különösebb gondom, akkor most én vagyok a kivétel ami erősiti a szabályt...
-
Nowhereman
őstag
válasz
Badman 4ever #13009 üzenetére
igen? nekem az volt a csúcs, amikor egy rendszer visszaállításkor olyan végtelen ciklusba került(boot - rendszer visszaállítási hókuszpók - reboot) , aminek csak egy reinstall tudott véget vetni...
-
peti_s
addikt
válasz
Badman 4ever #13009 üzenetére
Igen, és amikor működött akkor is mindig nyújtott vmi újat.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Nowhereman #13004 üzenetére
Én úgy emlékszem a Windows Me specialitása az volt, hogy elvétve működött.
-
-
Urak!
Van valami tippetek, hogy lehetne egy telepített directx-et uninstalálni Win ME alatt? Felraktam a 8.1-et mert ez-az igényelte de hazavágott egy csomó más szoftvert
próbáltam a rendszer visszaállítást de azt írta hogy az sikertelen -
Badman 4ever
őstag
válasz
Elrood #12999 üzenetére
A saját Coppermine Celeronom tudja az 1200 MHz-et stabilan, talán többet is, de a magas buszsebességeket a gép többi része nem tolerálja: Intel Celeron 800@1195 MHz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged