- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gban
veterán
válasz
Yutani #15196 üzenetére
Elárulok valamit
Egyszer kipróbáltam egy zöld 566-os cerkát, és ment a PPGA átalakítóban!
Én is meglepődtem nagyon, nem tudom mitől függött, talán a lábkiosztástól, azon belül is a feszültséget meghatározó lábaktól?
Szóval ez lehet a vége, gondolom unknown-ként, mert ekkora szorzóról az a lap még az unokáitól sem hallott.mmcc02: attól még hogy nem ismer hivatalosan ilyen szorzót, attól még mehet 8x-os szorzóval, többször is láttam ilyet, csak nem ismeri fel a procit, meg nem 533-at ír ki pl., hanem teszem fel 512-t, vagy 526-ot, tapasztalataim szerint.
-
mmcc02
tag
Köszönöm a választ!
Igen, de ha a legmagasabb szorzójú procit teszem a lapba, amit támogat (ez esetben 5), akkor magasabb órajelt fogok elérni. Mert FSB-t nem igazán tudok emelni. Esetleg alacsonyabb szorzót tudnék beállítani, aminek magasabb órajel elérése esetén, a chipsetet figyelembe véve, nem sok értelme van.. -
mmcc02
tag
válasz
bacsis #15192 üzenetére
De minél magasabb a szorzó, annál nagyobb órajelet tudok elérni (500 MHzes Katmai, aminek a szorzója 5, az FSB ugyebár 100). A chipset hivatalosan csak 66 MHzet tud. S ha elindul, akkor gondolom, hogy a beállított szorzóval indul, már ha a proci "támogatja" az adott szorzót.
Arra jutottam, kár vele kínlódni, ha nem fog rendesen menni.Még azt szeretném, hogy a Katmaihoz tervezett lapok visszafelé kompatibilisek-e?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
mmcc02 #15187 üzenetére
Én is csak egy 400-as Klamath magos P2-t tudtam benne életre kelteni de az is csak valami 333Mhz-en vagy hogy tudott menni
az hogy a szorzóból milyent támogat a lap kb a kutyát... mert az úgyis a prociba van beépítve fixen.. itt za FSB a lényeg, meg hogy az adott CPU mikrokódja be van-e írva a BIOS-ba.. ha az adott CPU mikrokódja nincs bele írva de ugyanabból a CPU családból kisebb példány mikrokódját ismeri a BIOS, akkor úgy elindulhat unkown CPU-ként -
Yutani
nagyúr
válasz
mmcc02 #15190 üzenetére
A fagyás nem feltétlenül a proci hibája, ezek az Intel cuccok nem szerették a nem szabvány FSB órajeleket (75, 83) a PCI busz és az AGP órajelei miatt. Az LX nem tudja leosztani az FSB-t szabványos PCI és AGP órajelekre 66 MHZ felett (BX kátharmadolta a 100 MHz-et a 66MHz AGP-hez), így emelkednek rendre a PCI 38/42 és az AGP 75/83 MHz-en jár. Ezeket meg sok alkatrész nem tolerálja.
Fillérekért lehet kapni 100-133MHz FSB-s Slot1 lapot, inkább vegyél egyet, azt mondom.
-
mmcc02
tag
válasz
Yutani #15188 üzenetére
Be lehet lőni 83 MHz-es FSB-t neki, meg szorzót 5-ig. Ezért a proci legjobb esetben kb. 415 MHzen fog menni, ami még mindig jobb, mint a mostani 300 MHzes
(#15189) gban: Köszönöm! Feszültséget nem tudok állítani, fagy is a rendszer a 300MHzes PII-vel, ha FSB-t emelek, mondjuk 75 MHzre.
-
Yutani
nagyúr
-
Rive
veterán
Retrogép-vinyó dolgában vajon egy IDE-SD konverter (szakajtónyi 512-es SD kártyával) működőképes lehet?
-
telescreener
tag
Ezzel, a bootidő csökkenne, az ssd-k ugyanúgy flash memók, mint a pendriveok, ezért swap/lapozófájlt ne erre tegyed, és az olyan dolgokat sem, amit jelenleg használsz Pl böngésző cache, ideiglenesen letöltött fájlok, (pl megnézel egy képet, majd törlöd a letöltésekböl). Illetve egyes SSD-k tudják az ún.- TRIM et ami elosztja a cellák között az adatokat, így az egész diszk egyenletesen hosszabb idő alatt használódik el, ha ezt a funkciót nem használod, vagy nem képes rá az ssd akkor a gyakran használr cellák hamar elkopnak és akkor dobhatod a ... tudod hova, a hddhez képesti sebesség pedig relatív, mert lehet olyan eset, hogy egy nagyon elavult ssd-nél gyorsabb egy nagyon új hdd, de általában a különbség érezhető
-
Fenyő
őstag
Tyrian nem indul el. Aladdin EMS hibát követel mindig (akkor is ha azt töltök be) - erre jó az eatxms - a 64mb-os 5x86-al és 96 mb-os P1MMX-el próbálva is gond nélkül mennek a nevezett játékok (egyébként még a Chaos Engine/Alien Breed ilyen, hogy 32mega fölött kell az eatxms, másról nem tudok, szóval összvissz 4 játék, simán lehet nekik batch fájlt csinálni eatxms-el) - de ez nem 7.1 hibája, 6.22-vel se mennek 32 mb-nál több rammal a fenti eljárás nélkül...
-
"nem vettem észre, hogy bármivel is jobb lenne a 6.22-es dos a 7.1-nél dosos játékok alatt"
A korhű érzés miatt jobb. Rosszabbnak meg semmiképp.
"egy 2gb-os vinyónál pedig pont az ilyen kis fájlméretű dosos cuccoknál az kis hely elvesztés több száz mega, nálam bő 300 mb volt a fat32 javára."
Ez így van, sajnos. Nade ez mióta gond? Szaré-hugyé kapni nagyobb hdd-t.
"Ráadásul a 7.1 már tudja kezelni a hosszú fájlneveket, a 64-nél több memóriát "
Nincs olyan DOS-os játék aminek kell a hosszú fáljnév, az ilyen sok memóriát igénylő DOS-os játékok se léteznek. Nekem 40 MB RAM van a 486dx4-100 gépben (8 integrálva lapra (!!), 4 slotban másik 8 MB-os), de mivel ez már túl van a 16 MB limiten, sajnos sok minden dolog nem megy. Tyrian nem indul el. Aladdin EMS hibát követel mindig (akkor is ha azt töltök be), stb. Erre megoldás BIOS-ból a 15 és 16 MB közti lyuk beiktatása, és akkor ez áthidalható, de akkor csak 15 MB-ot lát a gép. Egy szó mint száz; nem jó DOS-os gép alá a túl sok ram...
"Persze egy 386-osra, gyengébb 486-ra 1gb-nél kisebb hdd-vel (főleg, hogy a 94 előtti biosok bűvészkedés nélkül max 512mb-ot kezelnek) én sem raknék 7.1-et, de egy combosabb 486-al (mondjuk dx4-100 vagy afelett) már nem vacakolnék 6.22-vel."
Gyakorlatilag pont ezek a gépek fedik le azt a területet, amire célszerű DOS-t felrakni, így 6.22-őt. 486dx4-100 felett már Win9x dukál, mert felette a Pentium, az pedig rengeteget nyer Win9x-ből. Meg a Pentiumos játékok 95%-a már windowsos.
-
Fenyő
őstag
Én nem vettem észre, hogy bármivel is jobb lenne a 6.22-es dos a 7.1-nél dosos játékok alatt, pedig nem 1 játékkal próbáltam (ugyanúgy megy minden), egy 2gb-os vinyónál pedig pont az ilyen kis fájlméretű dosos cuccoknál az kis hely elvesztés több száz mega, nálam bő 300 mb volt a fat32 javára. Sebességre nem tudok mit mondani, mivel ugye a dosos hdd benchek nem indulnak fat32-es partíción, de érzetre nincs jelentős különbség, legalábbis én nem érzékeltem. Ráadásul a 7.1 már tudja kezelni a hosszú fájlneveket, a 64-nél több memóriát (bár néhány dosos játék prüszköl 32 mb felett, de erre is van megoldás az eatxms nevű kis progi, amivel tetszőleges mennyiségű xms memóriát csíphetünk le, más esetekben meg jól jöhet az a plusz, ha másnak nem hát smartdrive-nak és máris be van hozva a sebesség deficit), a dos rezidens nagyobb részét tölthetjük a hma-ba, umb-e, nem kell qemm-mel meg hasonlókkal bűvészkedni a nagy alapmemória igényű progiknál, az mscdex kompatibilitása is jobb stb.
Persze egy 386-osra, gyengébb 486-ra 1gb-nél kisebb hdd-vel (főleg, hogy a 94 előtti biosok bűvészkedés nélkül max 512mb-ot kezelnek) én sem raknék 7.1-et, de egy combosabb 486-al (mondjuk dx4-100 vagy afelett) már nem vacakolnék 6.22-vel. -
válasz
sladka_pani #15169 üzenetére
Én FAT16-ot raknák rá.
DOS-os játékok szempontjából meg mindenképp. A retro megerőszakolása az, ha az ember win95 osr2 alól kiguberált DOS-al játszik. Erre ott az MS-DOS 6.22 + a FAT16. Én a 4.3 GB-os Seagate winyót is 2+2 GB + maradékra particionálom a használt 486-os gépemben. Tökéletes.
Picit több hely veszik el, cserébe gyorsul a hdd sebesség, ami DOS alatt amúgy se túl gyors hála a 16 bites eléréseknek. Maradjon meg FAT32 a Windowsnak
(Erre a "komoly" fájlrendszer "komolyabb" erőforrást kíván storyra a legjobb példa a zfs. Az összerakott NAS 8GB ramot tartalmaz, és így is kevés az ajánláshoz képest.)
-
gban
veterán
Szintén egy nem teljesen idevágó kérdésem lenne, de itt mindenre gyakorlatiasabb válasszal találkozok mint a szaktopicban (erre legjobb példa nálam a tápos topicok, majdnem mindig noname tápom volt, folyamatosan cserélgetve, tesztelve, tehát én nem hiszek a csak a márkás a jó nézetben, és ez a kérdésemre is igaz).
Tehát ami foglalkoztat, az jelenleg az SSD-k kérdése.
Abból is a retro vonal, jelenleg ezzel szemezek, a mérete már nem mai
Ez szerintetek lehet jó?
Ami még érdekelne, mindig azt olvastam, SD-re, pendrájvra nem okos dolog oprendszert tenni, a folyamatos írás tönkreteszi.
Ez más technológia, ennek nem árt a dolog?
Sebessége a gyakorlatban milyen lehet egy hdd-hez képest?. -
Fenyő
őstag
válasz
sladka_pani #15169 üzenetére
Fat32-re 1Gb felett érdemes, de már 512mb fölött is jobb a fat16-nál, a win95 osr2 (dos 7.1) az első ms-dos ami tudja, de nem feltétlen szükséges feltelepíteni hozzá kompletten, elég csak rendszer fájlok, meg néhány dolog kellhet a commnand könyvtárból (himem, emm386, mscdex, format, sys, fdisk meg hasonlók amit használsz dos alatt), de ha jól rémlik ha rákeresel a neten van külön telepítője pack-ja is a 7.1-es dosnak.
-
sladka_pani
senior tag
Jól sejtettem, a HD Sentinellel ezek a Bigfootok még nem mutatnak semmit, gondolom se hőfokra, de teljesítmény, minőség, hátralévő időtartamra nincs érzékelő bennük, de egyelőre nem tűnik veszélyesnek, sőt a hangja is csak retro feeling
XP alatt már csak 1.96GB ugyan. Mire érdemes leformázni? FAT16 vagy FAT32? Jól tudom MS-DOS már ismerte a FAT32-őt? Csak arra nem emlékszem, hogy mekkora mérettől volt ajánlatos a FAT32 "szuper" előnye a fájlkihasználtság stb.
Valakinek ötlet?
-
Fenyő
őstag
válasz
FET-MEN #15160 üzenetére
cheepobios lesz a barátod, ha tuningolni akarsz, de csak akkor van nagyobb sanszod rá, ha proci nem palomino magos, hanem tbred, abból is a b verzió...
-
gban
veterán
Na e mellé illene egy ittmaradt JNC táp, az elég retro, mennyit szidták de még mindig él, meg a monitor ami nemrég jött, az meg súlyban, egy 17-es CTX sík CRT, trinitronos, mekkora szám volt anno, én meg utáltam mert van benne 2 vízszintes csík a technológia miatt.
Haver el akarta vinni 2-ért, örültem is, de sajnos rákérdezett, hogy az nem qrva nehéz véletlenül?
Mondtam, nem, annál nehezebb, erre itt hagyta
Ebben a felbontás ami nem retro, 17-es létére 1600*1200@75Hz, az nem gyenge. -
Rive
veterán
válasz
FET-MEN #15154 üzenetére
Az a lap alapvetően igáslónak készült, nem tuningolásra. Az alap BIOS verzió nem enged semmiféle állitgatást: későbbi ill. módositott BIOS verziók engednek FSB- állitást, elég durva lépésekkel: a K7 és a lap tulajdonságai miatt másra lehetőség nincs is.
Szóval ha nincs állitási lehetőség, akkor BIOS-t kell keresned és frissiteni a jelenlegit.
-
gban
veterán
válasz
sladka_pani #15157 üzenetére
Akkor tedd, be, de legyen mentés róla, ha kibírt 10+ évet, lehet hogy megy még ugyanaddig
Ha meg meghal, eltemeted, a polc mélyére, de legalább megpróbáltad.
Egy próbát megérne nekem, ha ennyire szeretném használni, aztán majd kiderül hogy beválik-e. -
gban
veterán
válasz
sladka_pani #15151 üzenetére
Win98-at is indíthatod dos módban, illetve megoldható egy HDD-t ketté - vagy többfelé particionálva pl. mrbooterrel is.
-
sladka_pani
senior tag
Igen, 3 van a gépben, egy 40GB-s XP-nek, mert nekem már itthon csak ezen fut, szal retro, egy 4.3-as fogjuk rá jó Seagate a Win98-nak ami csak azon indul el, és szereztem original MS-DOS 6.2 (6.22 is van) telepíthető DOS oprendszert, ami rendesen fel is bootol, stb.
Csak a parancssorok nosztalgiázása miatt, hogy onnan indítsak ilyen pár kilobájtos, megás játékokat.
-
gban
veterán
válasz
sladka_pani #15148 üzenetére
Azt írtad, 3. HDD-nek szánod, nem gondoltam, hogy butulni is akarsz róla.
Rive: előző postomba betettem egy linket, nem ilyesmire gondolsz?
Igaz, az csak kistesó, csak 111gigásmegás. -
sladka_pani
senior tag
Az rendben, de nekem HDD jó csak, USB-ról még csak álmában sem tud bootolni
Szóval pendrive meg memókari nem jöhet szóba ennél a régi retro gépnél, csak a HDD! De költeni nem nagyon akarok rá többé már
De ha tényleg ennyire fos ez a disk, akkor kidobom, mert van vagy 2 kiló!
-
gban
veterán
HDD-vel kapcsolatban amit sosem felejtek el, az az 1 gigás SCSI volt, amit anno beraktunk egy gépbe - olcsó kellett az illetőnek, meg kidobni se akartuk.
Csak hogy el tudjátok képzelni, 2 nagyfloppy helyet foglalt, hangját meg sem közelíti a bigfoot (abból is volt 2, egy 1.3-as meg egy 2.1-es), a súlyáról meg ne is beszéljünk, majdhogynem kiskocsi kellett kivinni a gépet a kocsihoz.
Csak hogy el tudják képzelni a fiatalok is, ilyen volt, csak SCSI. -
-
Rive
veterán
válasz
sladka_pani #15137 üzenetére
Egy hibátlan bigfoot végülis igazi ritkaság, szóval ha van ilyened, akkor rakd el szépen valami rezgésmentes, száraz, pormentes helyre és foglald bele a végrendeletedbe.
De adatok tárolására ne használd
-
zoltanz
nagyúr
Ez a zene hasonló mint a annó a Barbarians nevű game-ben volt C64 -en.
Capsula - Illusion Hill -
bacsis
Közösségépítő
válasz
FET-MEN #15135 üzenetére
ejj Yutani Kollega elég rendesen beledobott a mély vízbe
Figy, milyen alaplapod van? támogat túlhajtást? úgy kell minta többi CPU-t, mondjuk úgy Core2 éráig bezárólag.. szépen emeled az FSB-t 5MHz-es lépésekbe, utána teszteled hoyg stabil-e ha valami értelems hűtésed van akkro emelhetsz 2-3 tized V feszkót is arra figyel hogy terhelve nagyon 60-65fok fölé ne menjen
egyéb kérdés? -
Yutani
nagyúr
válasz
sladka_pani #15137 üzenetére
Szerintem hagyd a francba! Egyszer én is találkoztam egy ilyennel, de az nem volt már 100%-os. A tiéd sem fog sokáig élni SZVSZ, úgyhogy ne bízz rá adatot. Persze retro fílingként tuti beüt.
-
sladka_pani
senior tag
Nyah, nekem egy gyors kérdés válasza kell, egyszer már olvastam amíg nem láttam élőben BigFoot-ot (Quantum), hogy kigúnyolták. Na most nekem van egy CY széria (5.25"-os még) darabja, a 2160AT, ami hajszálpontosan 2.0GB-os, és jelenleg úgy gondoltam ezeknek a floppy-s játékoknak (fél, 1 mega, max. Doom 1-2 méret, ami 14-15 MB) és egy DOS op. rendszer utolsó kiadásának futtatására elég nekem ez a tárhely, elég retro is....
Szóval mit gondoltok erről a diszkről? Amit én észrevettem, hogy hát van egy hangja, dögnehéz és nagy a nevéhez méltóan. Ennek ellenére úgy tudom lassú is, kicsi fordulatszám, blabla.. ezt már ti írjátok le
Retro gépbe menne 3. (utolsó) hdd-nek, és kizárólag ilyen DOS-os adatokat tartalmazna. Arra elég lenne bőven nem? Nem húzná vissza a gépet, vagy a vele egy kábelon lévő WinXP-t futtató 40GB-s ATA133-as hdd-t? Vagy inkább kuka és alakítsak ki külön partíciót ezeknek? Melyik érdemesebb?
-
Yutani
nagyúr
válasz
FET-MEN #15135 üzenetére
Kötsz a gépre egy kötelet, felmászol az emeletes ágyra vagy a tetőre, és elkezded felhúzni. Minél feljebb húzod, annál magasabban lesz a proci órajele. Ez lehet 1 méter, de ha tetőről próbálod, több méter magasan is járhat a proci.
Itt egy korabeli cikk, amit olvass át. További segítséget majd Bacsis ad, ha akar, márpedig ilyesmiben mindig akar segíteni.
-
FET-MEN
veterán
Helló, lenne elég OFF kérdésem mivel ebben nem vagyok jártas: szóval hogyan tudnám AMD Athlon XP1800+ as 1,49Ghz-s procimat feljebb húzni? lehet nem ide való a kérdés ha ez így van akkor kérem adjon valaki egy linket.
-
bacsis
Közösségépítő
Hát azért a lekvár és társai nagyon nem egy kaliber a pillanatragasztóval
Lehet kapni nagyon finom 1000-2000-es csiszolópapírt és a kocsikhoz használatos polír pasztát egy picit megcsiszolod ilyen 1200-as papírral majd polírpaszta.. az le fogja neked szedni hogy az alaplapot ne bazd szét csak türelem kell -
Penyus
senior tag
Kosz fiuk, de ezeket mind probaltam, es sajna nem jo. Szoval tuti a win hulyult meg. Ma rakok ra egy usb-s floppyt, aztan meglatjuk hatha.
-
Penyus
senior tag
Retro kerdes:
Mi a fenetol lehet hogy xp alatt a sokadik fdd is azt csinalja egy gepben hogy az ELSO lemeznek a tartalmat mutatja barmilyen lemeznel amit beleteszel. Tehat az elsot amit inditas utan eloszor latott. Reboot utan egyszer megint jo. -
gban
veterán
-
Rive
veterán
válasz
telescreener #15120 üzenetére
Rosszul tudod. Az aceton nem oldja. Lehet kapni spéci pillanatragasztó-oldót, de az meg szinte mindent old.
A mechanikai feszültséget nem szereti, úgyhogy gyorsfagyasztás/melegítés/kapargatás+nyomogatás váltakozásával lehet sokszor eredményt elérni, de aztán ha igazán letapadt, akkor csak a finom smirgli (ecetesolló) segíthet kisimítani a terepet.
A vezetékekre persze vigyázni kell, és ha az a lakk is feljött, akkor egy kis körömlakkal lehet javítani.
Ps.: a biztonság kedvéért utánanéztem - végülis van hozzá köze, meg az acetonra tényleg esküsznek sokan, úgyhogy én tudtam rosszul... Nekem mindenesetre anno nem jött be
-
Yutani
nagyúr
válasz
sladka_pani #15117 üzenetére
Ó vaze, hogy törjön le a kezed, hogy ilyet műveltél!
Ez barbárság, így bánni egy K6-III+ procival...
-
gban
veterán
Első körben az itteni topiclakóktól kérdezném, bizalmi alapon, meg ugye a lekvár felhasználási köre is jó példa a kreativitásra:
Mivel szedhető le a pillanatragasztó?
Ruháról tudom hogy ecetes ollóval, de nekem alaplapról kellene.
Jött egy lap, az (nem tudok jobb meghatározást) istenbarma valamikori tulaja (mostani állítja hogy a korábbi volt) odapillanatragasztózta a 775-ös gyári hűtőt mert letörött a lábáról a pöcök.
A lukakat kipucoltam (kikapargattam), most már belemegy a hűtő.
Mostani tulaj állítja, vennie kellett hűtőt, mert az előző tulaj ezt tette szegény lappal, és amikor levette, teljesen szétjött a ragasztástól.
Na ebben csak az sántít, hogy konkrétan nem ment bele az egyik lukba semmi, mert félig volt ragaccsal - vagyis ha vett is új hűtőt, azt nem tudta rögzíteni, tehát gyanúsan most került le a ragasztott hűtő mielőtt ideért a lap.
Tehát, nem kíméljetek, mi oldja a pillanatragasztót, és nem 5 literes flakonban árulják, 4000/literért?
Kapargattam is, de csak ott ahol nincs a ragacs alatt a nyákon vezetékelés, tehát a vakarás nem minden részen működik. -
Fenyő
őstag
Ha jól rémlik az abszolút legjobb at Ati HD3850-es, bár ehhez már egy kétmagos agp-és rendszer dukál, ami nem túl gyakori és a későbbiekben fejleszthetetlen rendszer, ill. drájver szinten sem rózsás a helyzet hozzá, bár erről nincs gyakorlati tapasztalatom. Egy csúcs 754/478 rendszerhez pedig jó lehet még az Ati x1950-es széria, ill. Nvidia 7800GS/GS+ , ill. ha költséghatékony megoldásban gondolkozol, akkor 7600GT/ 7600GS GDDR3.
-
nappa
tag
Sziasztok!
egy olyan kérdésem lenne hogy tudnátok nekem 1-2 kártyát mondani agp-set amik ugymond a legjobbak? és mi lenne tényleg a legjobb kártya ezek közül?
köszi
-
zoltanz
nagyúr
Nézegetem a AGP Gainward karikat jó ritkák, de még a Palit -ok is (egy cég) nekem volt egy Palit Radír 9550 és eladtam...
-
Dyingsoul
veterán
Az igazság az, hogy szombaton kapjuk ezt a kártyát, de már most keressük hozzá a drivert, mert driver nélkül jön.
Ezt a drivert megtaláltam, de nem tudni, hogy jó lesz-e, ha van még valami tanács, link jöhet aztán elmentem. Szombaton meg majd adok visszajelzést hogy melyik volt jó. -
Dyingsoul
veterán
Kellene egy hang kari driver.
Már haverral mindenhol kerestük, de a google tele van szeméttel, nem ntalálunk semmi értelmeset.
Mercury FT8738-4.07E a kari neve amihez kellene a driver. Kis keresgélés után, ha pontosítani kellene, szerintem erről a kariról van szó:
Mercury Sound Card CMI8738-6CH FT8738-4.07E e-bayen találtam egy linket is róla, ráirok a tulajra ott is, hátha tud drivert küldeni, de ha tudnátok hozzá, akkor ne fogjátok vissza magatokat! -
djculture
félisten
nekem meg erröl megy két ide vinyó:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kés topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Építő/felújító topik
- Battlefield 6 - Nagyon sokan rávetették magukat az első nyílt bétára
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel I7-5930K
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3078, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo M10 HD 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest