- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpi.
addikt
válasz
balux33 #68383 üzenetére
Elvileg, de amig auton van, lehet 85 is. Simán fixáld 66-ra. Nem biztos, hogy ez a gond, de egy dolgot kilőttél legalább.
Ez amugy sokszor okoz problémákat. Auton hagyott opciókra gondolok. Amig auto, addig lehet bármi. Legtöbbször jó érték, máskor nem. Semmiképp sem szabad úgy gondolni, hogy az az alap értéket takarja. Lehet, hogy az, lehet, hogy nem. Érdemes minden dolgot kézzel megadni. Meg ha az az alap érték is. Akkor legalább tudjuk, hogy az annyi. -
Alpi.
addikt
válasz
balux33 #68283 üzenetére
Próbáld meg másik vga driverrel. Nem csak ez okozza, az tuti, de sokszor egy másik driverrel nem dob ki. Illetve a táp 3,3-as, és / vagy az 5V ágára nagyon érzékenyek ezek a cuccok. Ok Nf-7 nél meg tán K7n-nél a cpunak legalább van saját +12 -je, de minden más komolyabb fogyasztó ezeken csüng Ram vrm, Chipset, Agp tápkör, stb. Újabb tápok nem mindig vannak erre felkészítve, mivel ez manapság nem létező terhelés ott.
A7N-nél még a Cpu vrm is az 5V-ra van bekötve. -
válasz
balux33 #68283 üzenetére
Nekem volt ilyen pár héttel ezelőtt, igaz nem bartonnal, ott ugyanez volt, a lobby közben amikor nagy volt a feje a csókának, újraindult a gép.
166-os gyári fsb helyett 133, és ment vígan, illetve proci csere után a jó procival is ment hiba nélkül.
Vagyis nálam proci hiba volt, gyanúsan nálad is az.
Régebben is volt hasonló 2200+ procim ami gyári fsb-vel hibázott, levéve hibátlan volt, évekig ment így hiba nélkül. -
Rive
veterán
-
-
-
válasz
balux33 #15922 üzenetére
Nem sok tippem van, nem használtam ilyen kártyát.Milyen Win- t tettél fel? A Me nekem is instabil volt, 98SE a kedvencem, P1, PII, PIII- akon azt használom. Win98 alatt minegyik videokarim működik egyből, egy gond szokott lenni telepítés után, a monitorfrissítést túl magasra rakja, de csökkentett mód és alpérték kiválasztásával ez megoldható. Nálad nem ez áll fenn mert az egérkurzor látszik.Esetleg kérdéses hogy jó-e a driver, jó-e a kártya?Vagy még azt szoktam preferálni hogy régebbi kártyához régebbi DirectX / 8.1 /.
Mennyi RAM van a gépben? Win98/Me 512M felett behal. -
-
-
-
telescreener
tag
válasz
balux33 #14554 üzenetére
Az ali chipset használható, de a legjobb a via mvp3-as chipset, viás lapot+500as k6-2 procit 1500 körül lehet kapni., sztem tökre okés otthon olyan gép van ami ali chiset+k6-5 500 2001-óta minden probléma nélkül megy, még újratelepítve sem lett, pedig hetente használjuk
-
-
válasz
balux33 #14549 üzenetére
Akkor, lehet csak lefele nyitott a szorzó (főleg, ha Klamath-ból 300 volt a csúcs, akkor szinte biztos), mondjuk ha a lap tud 100-as fsb-t, akkor 3/3,5x100, biztos jobb eredményt ad (bár a compaq lap tuninglehetőségei valószínűleg erősen korlátozottak, ebben a korszakban jószerével csak az Abit meg az Asus foglalkozott ilyesmivel, egy BE6-al könnyebb lenne az tény
).
-
válasz
balux33 #14545 üzenetére
Szerintem első körben próbálj meg biost frissíteni rajta, ha korai bios van benne akkor a 366 5,5x szorzóját biztos nem ismeri, ezért megy 2x-esen, vagy próbálkozhatsz kisebb szorzókkal 5-el vagy 4,5-el 66-os fsb-én. Cpu-z nem mindig ír ki megbízható értéket, ezzel csekkold le dos alatt, akár bootfloppyval/pendrive-al.
-
válasz
balux33 #14545 üzenetére
A CPU-Z tuti csal, csak azért így irja ki, mert gondotla hoyg a szorzó csak nem változik, viszotn a 133MHz biztos, és akkro szépen kitalálta hogy ha 133MHz-hez mekkroa FSB kell ,hogy ha a szorzód fix 5,5X-es és így írta ki az FSB-t
Persze most akkor magam ellen beszéltem és télleg lockmentes a procc -
-
Rive
veterán
válasz
balux33 #12768 üzenetére
OK, kösz, igy már megtaláltam:
Az volt érdekes, hogy a memóriák közvetlenül a proccok mellett kaptak helyet, ráadásul két bankban. Pedig azokban a proccokban, mint tudjuk, nincs IMC
De emitt látszik, hogy a két procc között ott lapul a ServerWorks chipset... Mondjuk még igy is egy elszállt PCB-topológia, de már legalább érthető.
A ServerWorks amúgy már abban az időben pedzegette a dual channel memóriamegoldásokat - mondjuk azt nem tudom, ezen a lapon olyan van-e. PIII-ban volt már a kezemben olyan alaplap, ami dual channelben nyomta a memóriát
Ui.: ha dual channelt kér, akkor jó eséllyel nem fog elindulni, ha nem szimmetrikusan vannak a modulok - lehet, hogy ez nálad a baj? AMúgy pontos alaplap-tpus tényleg jó lenne, mert ez a szerver a jelek szerint vagy féltucat különböző alaplapot is jelenthet
UiUi.: bakker, ott a tipusszám az általam linkelt képen
-
mrgg
tag
válasz
balux33 #11664 üzenetére
balux33: Sajnállak...
Az az érdekes, hogy a VRAM referencia órajele 266 (DDR2), de ment 366-on, a hideg, a hideg... (Kéne nekik valami hűtés, egy keveset talán még bírna...) FX5200... Jajj, nekem is van egy (de sok cuccom van), Galaxy-féle, és az is 64 bites memóriailag... De lehet rajta valamennyire segíteni extra hűtés nélkül emlékezetem szerint...
Tsiga001: Na azt én is megtenném!Sok sikert a további húzáshoz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged