- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
benedekco #15896 üzenetére
Ne má', miért restellnéd, nem rajtad múlt, mikor ideért még működött, teljesen jó lapot küldtél, azt hogy mikor hal be, senki nem tudja megjósolni.Ez a kockázat megvan sajnos a legújjabb cuccoknál is.
A fenti hozzászólásom nem utalás akart lenni az esetre, csak arra hogy gyúrok másik XP- s lapra, remélem összejön, de arra sincs biztosíték hogy az működni fog hosszútávon, szerencse kérdése is, ilyen a számítástechnika is
Zsetont elengedted, sok cuccot küldtél már ajándékba is, miért restellnéd magad -
válasz
sladka_pani #15894 üzenetére
A hetvegen beizzitom a 386sx-MFM vinyo parost
-
válasz
sladka_pani #15894 üzenetére
Nekem is egy 6600GT figyel majd a 2600+ - hoz, de még alaplapra várnak
-
sladka_pani
senior tag
Na ma befejeztem a retro, de inkább nevezzük pótgépnek ezentúl, mivel a lehető maximumot kihoztam belőle. Lett egy Enermax 465 tápom, nagyon pöpec és GF 6600GT adja most már a képet, ami sok is a 2600+ -on járó 2400+ AthlonXP-hez, szóval procilimit
-
Rive
veterán
válasz
Dodder #15892 üzenetére
Eeeegen, legelsőnek nekem is pont ugyanilyen 'occsó' kategóriás műszerem volt, kinain ezer forint, ha jól emlékszem. Egyenben még egész jól mér, váltóban viszont egy katasztrófa. Ne bizz benne.
Feszültségingadozás dolgában: olyankor kell az ilyet mérni, amikor bedug az ember egy vasalót vagy porszivót, pl.
Régi házaknál gyakoriak az aluvezetékek, sodort kötésekkel. Alig egy-két évtized, és tönkremennek. Igenis oda kell rá figyelni, mert nem csak a készüléket tehetik tönkre, de a komplett vezetékezés is leéghet akár (a házzal egyetemben).
Súlyosbitó tényező, hogy az elektronikus tápoknak van egy un. negativ ellenállású karakterisztikájuk. Azaz amig működnek, addig feszültségcsökkenére nem áramcsökkenéssel reagálnak, mint egy normál fogyasztó, hanem épp áramnövekedéssel. Egy rossz csatlakozáson az ilyenből van aztán szép méretes cumi.
-
Dodder
tag
válasz
bacsis #15887 üzenetére
Ez az kis feszültség ingadozás nem lehet probléma,mertha jól emkékszem magyarországi hálózat 230/400V feszültségü 1998-tól. Ha több lenne az se baj,mert mondjuk 240V + - 4-5V voltig nem kell aggódni.Érdemes beszereltetni egy FI relét az áramkörbe,ez méri a feszültséget a nulla és a fázis vezető között és ha gond adódik a másodpert tört része alatt leold.
Itt kint angliában 240V a hálózati feszültség de most rámértem és 243-244V között ingadozik. Az összes villamos berendezésre 230v van irva de röhögve mennek 244V feszen.A legtöbb villamos berendezésre rá van irva max 240V
. -
válasz
bacsis #15889 üzenetére
Akkor az legalább kiderült hogy nem csak az adott konnektornál kell keresni a hibát, hanem már a bejövetelnél.
Egyik sem egyszerű, sem ha a hálózat rossz, bár az nem a fogyasztó gondja, így nem is kell költeni a javíttatásra, és rá lehet verni minden kárt a szolgáltatóra.
Igazolni viszont nehéz, be kell menni a szomszédhoz is, és ha ott is beteges, akkor nehezebb letagadniuk. Már ha ugyanarra a fázisra vannak kötve. -
-
-
Nahh voltam, rámértem a konnekttorra, hát ilyen 1800as évekbe készült ház a konnektorok is még keményen az átkos virágkorába lettek behelyezve
furcsa volt... 221-223-224-225V között ugrállgatott... hát mondom ennyi szerintem belefér.. rámértem nálunk a konnektorra.. betonstabil 224V és nem ingadozott.. valszeg mégis az lesz a baj? -
Van most két darab 754-es procim, ha kellene valakinek jelezze!
Az egyik egy sima Athlon 64 3200+A másik egy Mobile Sempron 3100+
A Sempron 200MHz-el alacsonyabb órajelen üzemel, cserébe van SSE3 támogatás, ellenben nem tudja az x64-et.
Annak idején ha jól emlékszem Bacsis-t érdekelte volna a mobil proci.szerk:
Illetve Én is szenvedtem rendesen a hűtő rögzítésével. Az alaplapon lévő műanyag foglalat kapott egy kis reszelést, majd a borda két széle lett reszelve, majd hogy meg tudja feszíteni a leszorító, kapott rezet is a borda... érdekes megoldás, lehet hogy majd még lefotózom a gányolást. -
válasz
telescreener #15884 üzenetére
Ha új táppal mindig ment, akkor a tápok haltak be.
-
törölt tag
(#15876) Rive: "De az tuti, hogy a táp - egyik táp se! - megy órákig, ha két fázis közé szorul véletlen."
Megjegyezném, hogy az "egyik táp se!" csak a tápok egy részére vonatkozik.
-
Rive
veterán
válasz
zoltanz #15875 üzenetére
Nem. A tápok kimenete jól szabályzott, ott a bemenettől majd' teljes tartományban független feszültségek mennek ki.
A bemeneten viszont a pufferkondik nincsenek annyira túlméretezve, hogy legkésőbb pár perc (de inkább pár másodperc) után ne forrnának föl (és bugyognának ki/robbannának föl).
Persze lehet az is, hogy csak tizedmásodperc a dolog és a biztosíték megfogja. De az tuti, hogy a táp - egyik táp se! - megy órákig, ha két fázis közé szorul véletlen.
-
válasz
bacsis #15867 üzenetére
Leginkább mérj rá a konnektorukra, hogy 230-e a 230.
Meg érdemes lenne egy fogyasztásmérővel megnézni hogy stabil-e a 230.
Haveromnál pesti lakótelepen (kttech) a hálózattal volt gond, 3x vitte el a Pana szerviz a tévéjét mert kikapcsolgatott
Szünetmentest berakott, máris nem kapcsolgatott ki, és kiderült hogy hol a baj.
Dunakeszin egy iskolában fél 12 körül minden nap van 2 mp áramszünet, nem tudják miért.
Szóval nem ritka a hálózati gond, akármennyire is a legtöbb egy darabig X-akta.Szóval vetess tápot, de garisat
-
-
-
NA srácok! fogós kérdés!
3gigás LGA775-ös celós gép 1szem 80as HDD-vel Gef4MX440-el... ennyi a gép...
hozzák hogy megállt a táp.. ok kicserélem, igaz vargáné kaliber, kicseréltem kodegenre, ocsó de szar, jó az... mondják hogy aznap ment a gép másnap ugyanúgy semmit nem csinál a gép nem kapcsol be... nézem, megint behányt a táp.. kicserélem ismét hátha... harmadnap azt is hozzák vissza hogy az a táp is kb egy pár óráig vitte a gépet majd megint behányt...
3táp 3 nap alatt... nahh mi legyen a köv lépés? -
-
-
válasz
bacsis #15857 üzenetére
Nekem van egy 8-as CF.
Azt használom gyors bootra dosos sentinellel, ha meg akarok nézni gyorsba egy vagy több hdd-t, mert minddel xp-t végigvárni jóval hosszabb lenne.
Másra meg úgysem jó, mert a méretnél a 8-as után a b előtt m van nem g
De van 8 megás SD-m is, az meg a navinál a Win CE indításra tökéletes, azon van a moddolt mobilenavigator.exe. -
-
peti_s
addikt
Köszi a választ.
SD-USB adapterrel akartam használni, igen én is ezt néztem, pendrive helyett is inkább veszek egy átalakítós megoldást, több helyen tudom használni, no, meg jobban is megbízok egy SD kártyában, mint egy pendrive-ban.Meg, amikor letörik az USB port a pendriveról, akkor már nehéz rendbe hozni. Itt csak másik olvasóba kell beletenni.
Ám, ezek az IDE-SD adapterek jó drágák...No, még1 kérdésem lenne. Zenehallgatáshoz, kicsit netezéshez K6-III+ ra milyen OS-t tennétek? Most Wnin2000-el megy, de nem vmi pörgős.
-
peti_s
addikt
-
peti_s
addikt
Üdv!
Mennyi esélyem van vajon, egy GA-5AX alaplap esetén az USB-ről való BOOT-ra? -
válasz
bacsis #15844 üzenetére
srácok tiszta égő!
Van a kijelző oldalán egy kis tekerő azzal lehet állítani a fényerőtna most a poén, hogy szó szerint 5X körbe néztem a gépet forgattam hogy mi lehet.. nem vettem észre.. tegnap még zét is szedtem
ma csomagolom vissza a dobozába és beleakadt az ujjam úgy vettem észre
semmi baja
-
Tudja valaki hogy hány mA kell egy külső USB-s slim iOmega DVD írónak?
Kapott USB-n ugye 500-at, meg adtam neki a tápcsatiján 800-at egy Nokia töltővel, de ha olvasni akart, mindig újrakezdte és a gép is másodpercenként eldobta-felismerte. -
-
sladka_pani
senior tag
válasz
sladka_pani #15842 üzenetére
Ááá, megb4szódok komolyan, hogy soha semmi nem jó! Ennél meg mosódottak a betűk, a szemem észreveszi, de mondom azért egy oda-vissza cserét kap, és tényleg jobban bántja. Hardveres gyorsítást Firefoxban kikapcsoltam, de hát egyikben sincs efféle támogatás.
-
sladka_pani
senior tag
válasz
sladka_pani #15835 üzenetére
Ja és bekerült az 5200-as FX, nem dobott rajta sokat, de marad benne most már, mert kiküszöbölte a videó problémáimat youtuben.
-
srácok van valami tippetek?
Van egy "zsír új" Toshiba P1 200MMX laposom.. dobozába vigyáztam rá bontatlan Win95 hozzá bontatlan kézikönyvek lemezek ami kell... 2 hete toltam haverommal COM porton vele GTA1-et multiba... elraktam a gépet, ma elővettem, és tejfehér a kijelző, alig látszik mi van rajta... tehát látszik minden de nagyon világos... a fényerőt próbálnám állítani, de nem lehet... szétkaptam, kábelét mocorgattam, semmi változás... Most vagy mégis valami szoftveres nyűgje lehet, vagy nem tudom... esetleg ti mit modnatok rá?
Toshiba satelite S310CDS a gép pontos típusa -
Rive
veterán
válasz
sladka_pani #15810 üzenetére
ECS K7S5A...
Ja, hogy egy olyan
Egy kissé kiegyensúlyozatlan a konfig, dehát végülis miért ne -
zoltanz
nagyúr
Egy kicsit teszteltem Quake3 1024x768 2xSSAA: 58 FPS
Asus A7N8X-XE
AMD Athlon XP-M 1400+ 1200MHZ (12X100)
1 GB DDR (2,5-3-3-8)@ (2-2-2-3)
MSI Geforce 2 Ti 64 MB (250/400) @ (280/440)
Windows XP -
-
-
-
válasz
DarthSun #15824 üzenetére
Szerintem nem.
Ahhoz FCPGA kell.
Ez zöld procit nem támogat csak feketét.
De azért ne fesd be
Ránézésre legalábbis. Meg ha jól látom ezüstök a csatlakozó lábak amik a slotba mennek, ez tovább erősíti a gyanúm.
Leírást majd keresek, hátha még aktuális lesz, de csak későbbre ígérem. -
-
sladka_pani
senior tag
Köszönöm mindkettőtöknek, végül is akkor megírom 2.4x-esen, mivel nem akartam leírni de egy Win7 install lemezről van szó, talán jobb is neki ha ilyen lassan van megírva, és reméltem, hogy attól még ugyanolyan gyorsan telepít róla fel
Köszönöm még 1x most már a pendrive korlátot is tudom
-
válasz
sladka_pani #15815 üzenetére
A pendrived valszeg FAT32- re van formázva, mely max 2G- ás fileokat támogat, formázd át NTFS- re úgy majd rá tudod másolni.
Az DVD írás sebessége nem befolyásolja a lejátszási sebességet, de minél lassabban írod meg annál stabilabb lesz az olvashatóság.szerk: megelőztek
-
válasz
sladka_pani #15815 üzenetére
Formazd NTFS-re, FAT-el 2 vagy 4G a meret korlat.
Az iras es olvasas sebessege fuggetlen. Azzal viszont mar talalkoztam, hogy brutalis sebessegu irasnal alig akadt gep, ami visszaolvasta a lemezt.
-
-
sladka_pani
senior tag
Bemásolom ide is skacok, mert minél előbb kell a megoldás:
Tisztázni szeretnék valamit, amiben nem vagyok biztos:
Jelenleg ki kellene írnom a gépből dupla rétegű DVD-re egy 5.41GB-s filet (valamiért nem tudom rámásolni egy csont üres 8GB-s pendrivera, hogy másik gépen írhassam ki...), ám ebben a gépben egy elég régi, de jól működő alig használt író van, tud dual layert is írni, de csak 2.4x sebességgel. A kérdésem: Amilyen sebességgel írom ki, olyan sebességgel tudom majd olvastatni is, vagy ez független? Nagyon fontos lenne, mivel szeretném ha minél gyorsabban olvasható lenne. A másik íróm tud 8x-osan írni kétrétegűt is, de mint említettem nem tudom átvinni abba a gépbe. A megírás időtartama jelenesetben nem számít!!! Tehát hogy is működik ez?Köszönöm szépen előre is!
-
válasz
sladka_pani #15812 üzenetére
lmgfy: [link]
Modositasnal eloszor az atvagast fel kel tolteni, nehogy rovidre kapj valamit. De majd bacsis kijavit, ha tevednek. A prohardveren keresd meg a K7 modositasokat, ott is szo volt a bridge athidalasarol par evvel ezelott.
-
válasz
sladka_pani #15810 üzenetére
A K7S5A a ritka kivetel, gondolom nem gondolt ra. De mi tudjuk, hogy te tudod, hogy o tudja. De vajon O tudja-e, hogy te tudod, hogy mi tudjuk?
Thorton=Barton felig letiltott cache-el. Esetleg azt is ujra tudod aktivalni, ha van egy kis szerencsed.
-
sladka_pani
senior tag
ECS K7S5A híjják a házasság alaplapját
Mivel köztudott az SD-t jobban kezeli ez a lap, viszont proci még nem Barton magos pont, hanem Thorton, ezért miért ne? ECC SD 133-asok vannak benne 2x512. Mi baj vele? Én csak azt érdeklődöm, hogy meddig bírják ezek a ramok? DDR400-nál nagyjából tudom, DDR2 800-oknál is van tapasztalatom, de itt nincs.
-
-
Rive
veterán
válasz
sladka_pani #15806 üzenetére
SDRAM ... 2400-as Athlonok ...
No, azokat meg hogy' sikerült összeházasítani
-
válasz
sladka_pani #15806 üzenetére
150-et nekem siman mennek a kingstonok.
-
sladka_pani
senior tag
SDRAM ECC-ket (133mhz) mennyire lehet húzni? FSB-vel gondolom azok is nőnek, a proci miatt kérdezem, mert azt tudom hogy a 2400-as Athlonok majdnem mindegyike 3200-assá húzható. Na de gondolom annyit már nem engedne az SD ram, még ha ECC akkor sem, vagy az nem befolyásolja?
-
válasz
benedekco #15803 üzenetére
Igen azzal tervezem.
Ma meg akartam csinálni, de a hdd-re szükség volt a gépemben, mert kipróbáltam a Win8-at.
Csak pislogtam, de horror amilyen gyorsan feltelepszik.
A start menüt nevezzük egyedinek, bár más szó találóbb lenne.
Egyelőre nem tudtam átállítani klasszikusra.
A leállítást sem sikerült megtalálnom az Alt+F4-en kívül, simán klikkelve
Holnap azért lehet hogy valahogy megnézem az FSP-vel. -
válasz
bacsis #15756 üzenetére
Zeg is 3dfx fan, nem ő volt akiről beszélsz? Említett is nekem valami csúcs vsa-100-on alapuló kártyát. Azt mondta ha minden jól megy akkor talán még logout cikk is lesz belőle. Csak kell csináltatnia egy tápot a kártyának...
8db vsa chip.Remélem nem árultam el nagy titkot, vagy valami.re: (#15758) gban
Ha azzal a bizonyos FSP-vel próbálnád meg akkor feltétlenül oszd meg velünk a hatásfok tapasztalataidat. Köszi! -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Apple Watch
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Intel Core i7-12700KF
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest