Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Penyus #15576 üzenetére
Az már komoly darab!
Mármint úgy cakkpakk. Edos-tul Tseng-estűl ami 4mb-os.... le a kalappal, szerintem emellé egy v2 dukálna... meg valami más wincsi, de ez egyéni ízlés. Nagy vagy!re: (#15591) DBob
Elvileg lesz nekem is 4 darab retro konfigom... majd ha eljutok odáig és majd a teszt eredményeimet is tudom majd ide linkelni, akkor... vagy azután, lehetne-e egy kis segítség nyújtást kérni KVM switch ügyileg? Nekem is van egy négyes, de sajna nincs hozzá táp, meg ilyenek és gondoltam megérdeklődöm, mekkora adapter(hány amperes) kéne, és hogy hol kapja a plusz-t (mármint a belső vagy a külső rész a pozitív). Sajna még nem tudtam tesztelni a motyót, meg még kábeleket is kell hozzá szerezni. Hosszú dolog lesz már ide látom.Egyelőre még az erősítését se tudom, hogyan fogom megoldani 4 gépről egy erősítővelde az csak a hagyján vagy mi a csöcs... mindből jön majd egy jack hosszabbító, azt viszlát
-
Elkészült a "Nagy Mű"! Ki lett fúrva-faragva a számítógép asztal hátulja, ki tudtam vezetni a kábeleket, be tudtam rendesen tolni a gépeket, bekötöttem a két gépet kvm switchre, elrendeztem a kábeleket, felrögzítettem a switchet + hosszabbítókat, stb. Ami még hiányzik a képről, a két Roland modul, meg majd az "új" monitor
-
Továbbra is keresek Norton Utilities 2000-ret, akinek van felesleges, szóljon.
-
gban
veterán
válasz
Ranagol_5 #15575 üzenetére
Megnéztem, valóban az idéből kellett régi mert az új miatt fagyott.
Vagyis az újból ne telepítsd az ide driverét, hanem a régit, amit ha kéred, küldök mailben.
PCI IDE Device Driver Ver 2.1.50(2)
Ez van a rilíz nótban.
Más:
Találtam 2 db Voodoo kábelt, ha valakit érdekel - az aláírásomról meg beszélgetünk
Az egyik gyári, fekete, a másik nem gyári, fehér, vékonyabb, vagyis nem annyira árvyékolt, de nem a tökvékony kábeles, viszont cserébe 2x olyan hosszú mint a gyári. -
Fenyő
őstag
válasz
Penyus #15576 üzenetére
V1, V2 ideális hozzá, a V3-at viszont már nem hajtaná ki (igaz már V2-őt sem teljesen, de az még arányos párosítás), az 300 Mhz felett kezdi jól érezni magát.
Szerk: Ja lehet, hogy Asus V3000-es Riva128-ra gondolsz, de tapasztalat, hogy relatív gyenge (P1/P1MMX,K6) Cpu mellé voodoo-t érdemes pakolni, főleg, hogy van hozzá egy f@sza 4 megás Tseng ET6000 2D karid. -
Penyus
senior tag
Fu, micsoda elet van a topikban!
Nekem is van egy keszuloben levo p1 konfigom.
Asus TX97 ATX lap
233MMX cpu
64MB edo
13GB Quantum Fireball
4MB Tseng ET6000
AWE64 Gold
10mbit lan
8x LG CD iro
Talan kene bele valami 3d is. de akkor max v1, vagy pci v3000... fene tudja -
Weißturul
senior tag
egy S3 Savage4 (8mb) és Voodoo 1 (Guillemot Maxi Gamer Cougar EV-3DFX-4) driverrel dobjon már meg valaki mert én nem lelek (WinXP)
tényleg, ezeket (és Riva128, Matrox G200) lehet tuningolni? van látszatja? -
gban
veterán
válasz
Ranagol_5 #15570 üzenetére
Azt amelyikkel nem fagy
Emlékszem, én is szenvedtem eleget a leírás szerint kompatibilis de mégsem jó driverrel a viánál.
De sosem a verzió alapján tudtam hogy melyik kell, hanem régi meg új nevű könyvtárba mentettem
Ami még bosszantó volt hogy ha feltettem a rosszat (win98-ról beszélek), nyomhattam bármilyen uninstallt, csak a rendszervisszaállítás vagy win újratelepítés segített.
Előbbinek is megvolt az a hátránya, hogy minden telepítést kezdhettem újra.
De akkor azt is tudtam, hogy melyik részétől fagy, így azt kihagyva nem volt gond - talán az IDE vezérlő volt az ahol nem volt mindegy hogy hova tettem a pöttyöt. -
Ranagol_5
őstag
MVP3-as deszkahoz melyik via drivert rakjam fel? Mert a 4.35-el fagy.
-
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Weißturul #15557 üzenetére
PC-s hardverből soha nincs fölösleg
Rushom nincs, csak Bansheem van, amivel épp küzdök mert Win2k reinstall után pár Glide-os játék nem indul vele, pl NFS3 míg telepítés előtt szépen mentszal kénytelen voltam a Banshee mellé 2db Voodoo2-t is berakni, persze ennek is megvan az előnye, a gépbe 5db!!!! 3D gyorsító videóprocesszor van
-
laci1128
tag
válasz
benedekco #15550 üzenetére
Ha csak szintetikus teszt kell, akkor nem is kell az átkötő kábel, szól a 3DMark ha végzett. Amennyiben képminőséget is vizsgálnál, akkor pedig még mindig ott van a manuális vagy a brute force módszer.
A manuálisnál ha csak 1 monitorod van, akkor lekötöd a Glide alkalmazás idejére a fő kártyádról a monitort és a V2-re csatlakoztatod, majd kilépés után ugyanez pepitában.
Brute force pedig két monitor befogása, egyikre a fő kártya, ezen fog minden egyéb látszódni, majd a másikra a V2 azon a Glide.Sajnos otthon nekem az első marad; számomra is fájó hiány az átkötő kábel a kényelem szempontjából.
Ja igen és külön nem is igen láttam ilyen motyót. A D-Sub hosszabító meg milyen ocsmányul nézne ki a gép hátuljában. -
sladka_pani
senior tag
Ma voltam Tatabányán és FinalCaleb kollégával sikeresen elcseréltük a retro gépet. Kaptam egy kevésbé retrót, amiről most is írok, nagyon szakít. Majd később leírom mit tud
-
úgy látom voodoo2 teszt nem lesz
úgy emlékeztem, hogy valahol van átkötő vga kábelem, de nem találtam sehol -
Köszi!
Pont most fogok v2-ket tesztelni, a v3-akat már teszteltem, majd egy 5-re is rámérek tualatin procival 3dm2k alatt. Kiváncsi vagyok az eredményekre.más:
Egyébként még rég ígértem nektek teszt eredményeket. Megvannak még az eredmények csak rendszerbe kéne őket foglalnom. Ott rohad a sok txt meg bmp állomány a pendrive-on... illetve a mostaniakat is melléjük biggyesztem.
Pl most is kidobott a mellettem lévő masina egy számot:
7308 - P3 1133/512/133, AtiRadeon9600Pro 128Mb, 2*256 133MB RAM, valami akármilyen TR100-nak nevezett intel chip-es alaplapban. Ja és 3dmark2001 a teszt progi. - Természetesen minden alapon, általában omega driverekkel tesztelek mint most is. -
gban
veterán
válasz
Weißturul #15544 üzenetére
Nálam otthon egy 450-es és egy 430-as ketyeg.
Jó választás, pláne ha nem erőgépbe, játszani kell, és főként ha olcsón sikerül beszerezni.
Nem beszélve a villanyszámla-vonzatáról.
Kiszámoltam, a lecserélt gépbelső (462-es, Athlon XP-vel, Ati 8500 AGP-vel volt előtte) egy év alatt hoz minimum 4-5 ezer forintot (de ez felmehet 10.000 fölé is), összehasonlíthatatlanul nagyobb teljesítmény mellett. -
peti_s
addikt
válasz
telescreener #15540 üzenetére
Jaja, valószínű. De, érdekes, hogy a freemail nem jutott eszükbe a tiltásnál. AOL, inbox, gmail, walla, minden tiltva van, csak a freemail nincs.
MSN, és skype is természetesen tiltva.
-
peti_s
addikt
válasz
Penyus #15537 üzenetére
Én is szeretném azt, még ezt is, ha nem lenne korlátozva a net.
FB, gmail, iwiw nem jön be... De, legalább van PH! !
Ranagol_5, azért az túlzás h kukába való, de való igaz, ha lecserélnék ezt az orkánt ( mert a hangja ahhoz emlékeztet, ilyen ocsmány géphangot rég hallottam ), akár egy Atom-ra 1 év alatt többszörösen megtérülne a villanyszámlán az ára.
-
peti_s
addikt
Üdv!
Ez a gép a melósgépem.Prescott, forrósodik rendesen, nem olyan mint az otthoni.
-
Penyus
senior tag
válasz
sladka_pani #15527 üzenetére
En meg tatai vagyok, es Tatabanyan dolgozom
-
Ranagol_5
őstag
válasz
sladka_pani #15527 üzenetére
Ennek örülök, régóta vadászott már egy olyan deszkára.
-
Ranagol_5
őstag
válasz
sladka_pani #15522 üzenetére
Ha tatabányai a srác, akinek eladod, akkor ismerős veszi meg tőled.
-
sladka_pani
senior tag
Holnap viszem FinalCaleb kedves kollégánknak a retro konfigomat
-
-
Weißturul
senior tag
Voodoo vidkarit hogyan teszteljek XP alatt X1600XT társaságában?
-
peti_s
addikt
válasz
Weißturul #15517 üzenetére
A fullHD-s youtube nem tartozik az alap elvárások közé. Azzal a Tualatin Celeronnal mindent valóban meg lehet csinálni, ami viszont az alap elvárások közé tartozik. Ez alatt értem a 480p youtube videókat, a 2007-s office futtatását, alapszintű konvertálási, tömörítési lehetőségeket, CD, DVD írás, másolást, no, meg mindezt elfogadható tempóban.
-
sladka_pani
senior tag
válasz
peti_s #15513 üzenetére
Pont ezek miatt elégeltem meg. A szivem szakad meg, de véget ért bennem a csak nosztalgiából tartott gép öröme, mivel jelenleg már örülök ha megkeresem a magamra valót, és legalább netezni tudjak normálisan. Minden egyébként pénz kérdése.. ha volna felesleg, akkor meghagynám mondván dejó nosztalgiázni :/
-
Weißturul
senior tag
válasz
peti_s #15515 üzenetére
FullHD-s YouTube?
Amúgy az is vicc, hogy a PowerMac G4-emen (733MHz) Safarival milyen kényelmesen lehet netezni
Nameg a fenti tiltásokkal 466-os Celeronnal is lehetett netelnizoltanz: nem emlékszem mi az NPC korlát de Berlinben NAGYON sok enemyt uszítottam az 1.7-es cerkára (jameg MX400 64Mb
)
-
zoltanz
nagyúr
Nálam a P3 -as ha Battlefield 1942 -őt neten játszok ~30 fős akciójelenttel még megbirkózik amúgy ~10 fő.
-
Weißturul
senior tag
válasz
sladka_pani #15512 üzenetére
hát kidobni mégse kellett volna...
régebbi böngészővel, neadjisten Operával (amiben van Turbo) még elviselhetően lehet netezni, az egyik "munkagép" vígan eldöcög több oldallal is pedig csak a 933as p3 meg 256mb ram mocorog a zikszpé alattpeti_s: jaigen, se flash, se javascript a gyengébb gépeknél!
-
peti_s
addikt
válasz
sladka_pani #15512 üzenetére
Ha a flash playert nem engeded érvényesülni, semmi gondot nem okoz 3 oldal.
-
sladka_pani
senior tag
válasz
Weißturul #15511 üzenetére
Ez egy 4 megás szörny vót, kukába végezte a 2.1 gigás Bigfoot hdd-vel és 2x16mb edo rammal, cd olvasóval... lassan remélhetőleg véget ér a nosztalgia és a retro birtoklás (azért a feelinget elismerem), az oldalról cserélem el egy kollégával a lehetőleg egész cumót egy P4-re, ami lesz a pót gépem netezésre, mivel pár hete már csak ennek a retro gépnek köszönhetem a napi netezésemet, de azért ne tudjátok meg mi az ha már 3 lapot szeretnék megnyitni
Így tehát e mai napon lemondok mindenféle vágyamról, hogy tovább élvezzem az előnyeit a régiségeknek. Ettől függetlenül még a topikban továbbra is aktív leszek
-
Weißturul
senior tag
válasz
sladka_pani #15510 üzenetére
olyasmint gondoltam ki hogy letesztelem a kor átlagkártyáit
pl. azokat amik itthon mindenkihez eljutthattak, tehát a nyolcmegás szörnyeket
-
Weißturul
senior tag
Végeztem egy kis leltárt:
-Guillemot Maxi Gamer Cougar EV-3DFX-4 (Voodoo 1)
-Riva128
-Matrox Millenium G200
-S3 Trio (4db, mind másképp néz ki, egyik AGP-s)
-S3 SavageIV 8MB
-GeForce 2 MX400 64MB
-PC-133 SDRAM 128MB (4db), 64MB (2db)
-Celeron 466 Mendocino (s370)
-Celeron 333 Mendocino (Slot 1)
-Celeron 766 Coppermine (s370)
-Pentium III 600BE Coppermine (Slot 1)
-Pentium III 933 Coppermine (s370) -
Weißturul
senior tag
válasz
sladka_pani #15507 üzenetére
bazz nekem még most sincs annyim
-
sladka_pani
senior tag
válasz
KIRA\/NOVA #15506 üzenetére
4MB L2???
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
Penyus #15505 üzenetére
Nagy vonalakban hasonlit a 486osomra amiben egy amd-100as dorombolt 4MB L2-sel és 32MB fpm memoriával sb awe32 hangkari akoriban gizda volt és 1200MBos vinyo val maga volt a dosos kánoán win 3.11el szépen muzsikát vissza térve a lapra azon volt még integrál scsi is amit nem használtam semmire.
-
Penyus
senior tag
válasz
peti_s #15504 üzenetére
Igazabol semmi. Egy mezei p1 lap. Nekem azert jelent sokat mert ilyen volt az elso p1es gepem lapja, amire magam kerestem meg a penzt. Volt ebayen is olcsobban is, ez az elado valami orult csak. A lap meg sajnos ritka. Nekem van egy csak azon halott az egyik vezerlo. Ami a billt meg az a20at vezerli. Meg ugye eleve behegesztett dallas van rajta, az sincs mar epp jo allapotban sajnos.
-
Penyus
senior tag
Sajna nincs elado cuccom. Max olyanra cserelek valamit amit enis keresek. Az meg most perpill csak egy ultra rare p1es alaplap.
[link]
Ez. Ezert megkapnad az osszes 740etsot meg tobbe is.
Egyebkent a koros temahoz hozzaszolva sajat magam a 28. evem taposom, volt eloszor c64em aztan pcm. 90-91 c64 91tol pc.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó topic
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Csendes, slim profilú és madzagmentes Logitech klaviatúra, amit nem kell tölteni
- Tesla topik
- Autós topik
- Egészséges evolúciót mutat a Sony Xperia 10 VII
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5
- Mini-ITX
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 7600X BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-12900K 16-Core 3.2GHz LGA1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) Processzor!
- Amd ryzen 5950x + Msi x570s carbon wifi + Team Group 8Pack Edition 32GB samsung b die .
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, Gari 2028.08.05. -ig - Eladó!
- Használt Intel I5-12600K
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest