Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-01 20:29:55

LOGOUT.hu

Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34101) cidalain válasza V/ (#34100) üzenetére


cidalain
veterán

10.01-jén rendeltem

Van egy másik hasonlóm. Ezt lattam ennél a rendelésbél is. Amikor a visszaszámlálás lejárt (ami itt 10 nap), azután nyitottam a dispute-ot, ahogy le is van írva. Azt nem írták, hogy várjam ki még azt a 15 napot is, hanem azon belül nyissak.

Vagy rosszul értelmezek valamit?

[ Szerkesztve ]

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#34102) KutyiHU válasza Sátán44 (#34086) üzenetére


KutyiHU
tag

Szerintem az enyém a tieddel volt egy gépen :DD

(#34103) V/ válasza cidalain (#34101) üzenetére


V/
Topikgazda

Letelt a 10 nap és a 11.- napon indítottad? És az eladó írta hogy szállítás alatt vagy az AliExpress döntése volt? Mert nem mindegy ha az eladó akkor nem kell elfogadni, várhatsz még, de a 15 nap az végső idő, Ha nem az AliExpress döntése akkor reject-et kellene választani, ha eddig vártál és nem jött meg, max 5 nap várás, de erre nem használom a mobil app-ot, így nem tudom mit látsz.

(#34104) badbull1 válasza cidalain (#34101) üzenetére


badbull1
csendes tag

Az általános 60 napos védelmi idő lejárta előtt ritkán és nagyon indokolt esetben tudod csak a megnyitott vitádat érvényesíteni (nem részletezem most).
Általában a 60 nap előtt pár nappal pl. 55-iken már keresheted az eladót hogy mit tud a csomagról (ha az egyébként nem látszik pl. a nyomkövetésből világosan és pl 30-50 nap a szállítási módnál megadott idő). 1-2 nappal a 60 nap lejárta előtt szintén a szállítási mód hosszától és az eladó válaszától függőn akár már nyithatod a vitát, de valóban a vitára alapesetben a 60-75 -ig tartó időintervallum van kitalálva (HA előtte már nem igazoltad vissza az áru átvételt valamint 75. nap zárul alapesetben az Ali által felügyelt vitanyitási lehetőséged).
Ha lejárt a védelmi (alapeset 60 nap) időd akkor az aliexpress nem fog várást ítélni/dönteni a vitanyitásodra illetve ha netán ezt javasolja akkor ugyanezen javaslatát is nyugodtan elutasíthatod és pár napon belül visszaítélik a pénzed (ha más esetleges "bizonyítékuk" nem kavar be).

(#34105) cidalain


cidalain
veterán

11.30-án járt ez le. 12.01-jén indítottam a dispute-ot. Csak annyit írtam egy mondatban hogy nem jött meg a csomag, az utolsó tracking 10.16-án volt.
Erre az eladó az ő 5 napos reagálási ideje vége felé, dec 5-én reagált, magyar vámosokról diskurált, meg hogy újraküldi ha bezárom a disputot. Ezt elutasítottam.

Erre jött ez: [kép]
A Judgement detailben meg van a 10 nap: [kép]

Mondjuk eleve a Dispute reason nem tudom miért lett no tracking information, mikor egyértelműen leírtam hogy nem jött meg.

Ezért vagyok értetlen, mert mindent a nagykönyv szerint csináltam, de mégsem az van, aminek kellene lennie.

Update:
Az Ali ítélet 6-án jött. Ha várok 10 napot akkor az 16-a. A vásárlói védelmem 15 napja meg 11.30-tól ketyeg, és 16-án már nem lesz érvényes

[ Szerkesztve ]

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#34106) V/ válasza cidalain (#34105) üzenetére


V/
Topikgazda

Ne tudom miért de emelték 30 nappal szállítási védelmi időt. Így valójában még szállítás alatt áll. A dispute indításra van a 15 nap, maga dispute az akár 60 nap is lehet.
De ez december 3-án megérkezett ide, a jövő héten lehet hogy megkapod. Ezt vasúton szállították és az útközbeni vámolás miatt lett késésbe, ezért lett hosszabb. Rá kellett volna nézni a nyomkövetési számra
Itt is mutatja, remélem a tied.

[ Szerkesztve ]

(#34107) badbull1 válasza cidalain (#34105) üzenetére


badbull1
csendes tag

Ez még nem ítélet az ali részéről csak megoldási javaslat.
Megnézve a csomagod máshol is, ez valóban várt vámra (meg másra is) csak nem kis-hazánkban de ahogy látom 12.03 -án elindították a rendeltetési országba (ezt látja az ali is).
Ezért kért meg hogy várd ki a 15 napot is ill. a 10-et ami hátra van a vitaindítási lehetőség utolsó napjáig. Nem kell elfogadnod de a jelen állás szerint (mondjuk úgy az eladónak is kedvezve) illik. Kaptál is a leveled szerint 10 nap válaszadási határidőt ha jól látom. Ha a 15. nap (illetve a 10 nap válaszidőn belül illetve aktuálisan amit a rendszerben látsz) nem jön meg a csomag akkor elutasítod az ali javaslatát és leírod hogy vártam még 9 v. 10 napot de még mindég nem jött meg s kérded a pénzed (vagy megkapod a csomagot és elállsz a vitától közölve velük az örömhírt :) )
+ a többi szöveg azért félrevezető mert valsz csak ők is opciókból választhatnak s az avagy takarja az adott helyzetet vagy csak közelítőleg (se néha :) ) a megjegyzése/felkérése fontos jelenleg ill. általában.

[ Szerkesztve ]

(#34108) V/ válasza badbull1 (#34107) üzenetére


V/
Topikgazda

Mint írtam, a dispute indításra van a vásárlás lezárásától az a 15 nap idő, nem a teljes folyamatra, az Összefoglalós leírásban ott egy kép az időrendről.

(#34109) badbull1 válasza badbull1 (#34107) üzenetére


badbull1
csendes tag

bocs elsiklottam a 30 nap felett én is így este valóban azt írja mivel rajta kívül álló okok miatt csúszik a szállítás ezért nem jár a 60 napon túli autó visszatérítés hanem kaptál +30 nap védelmi időt (a 6 napos kavarodás miatt :) )
ez egyébként látszik valahol a rendszerben a mailodon és mondjuk a vitarészleteken kívül ?

[ Szerkesztve ]

(#34110) badbull1 válasza V/ (#34108) üzenetére


badbull1
csendes tag

hol írtam olyat ami ennek ellentmond ?

(#34111) cidalain válasza V/ (#34106) üzenetére


cidalain
veterán

Én csak az Ali appban néztem a trackingot, illetve a 17track-en. Azoknál nem volt 10.16 után infó. De akkor most is tanultam, ilyen részletesen mutatós oldalakat eddig nem ismertem.
Igazából akkor ez még meg is jöhet. Ami nem baj, sőt...
Majd azért beszámolok itt is a végéről.
Köszi a tájékoztatást scrácok!

(#34109) badbull1
Nem látszik ez a +30 nap. Legalábbis az app felületen nem.

[ Szerkesztve ]

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#34112) badbull1 válasza cidalain (#34111) üzenetére


badbull1
csendes tag

Akkor ne is vedd készpénznek akkor amit írtam a 30nap+ ról mivel én sem vagyok biztos benne !!!
Ez nekem sem egyértelmű hogy ez csak egy általános tájékoztató szöveg a fejlécben hogy "azon" esetekre hosszabbítják a védelmi időt "azon" vitákra ahol ... ,vagy ez most konkrétan a te vitaesetedre is ill rád is vonatkozik ?!
10 nap mulva ha nem jön meg ha valóban 3án ide indították akkor szerintem nyugodtan visszautasíthatod az ali javaslatát mondván hogy már bőven kivártad vámos és egyéb csúszást is, de biztos az lenne ha valaki erre tutit tudna mondani vagy az ali egyértelműen megválaszolná ...

[ Szerkesztve ]

(#34113) fairi válasza cidalain (#34111) üzenetére


fairi
addikt

LVS.... kódok ilyen tekintetben átokcsapások. Lassúak nagyon, ám a nyomkövetési infót az Aliexpress szentírásnak veszi. nem csoda mert ez az Alibaba-Belga posta szerelemgyereke.naprakész nyomkövetési adatok a Bpost-4px kooperáció eredménye.

Kb egyik vitás esetemben csomag már hosszabbítás után 85. nap se volt sehol (sima yanwen), ám a Cainiao nyomkövetője, amiben Alibaba ugyanúgy tulajdonos, azt írta csomag visszatért a feladóhoz.
Eladó állította tuti már a magyar vámon rohad stbstb. Pénzt nem akarta odaadni.
Aliexpress közbelépett és Cainiao adatait validnak ítélte és pénzt vissza is utalta.

csomagod már Belga postánál van, várja hogy gépre tegyék, még lesz egy bejegyzés ami mutatja hogy a gép lepakolta az egységképzőt. Mikor ez megtörtént akkor 10-25 napon belül kezedben lesz.Kipakolás után több adat nem lesz, magyar posta nem követi.

(#34114) petipetya válasza V/ (#33816) üzenetére


petipetya
nagyúr

Első Meest csomagom. Ha jól látom, akkor pár napon belül megkapom a Sprinteres MST számot is, vagy szimplán csak az értesítést, hogy lerakták egy átvételi ponton? Van, akinek házhoz vitték, gondolom simán átadják családtagnak is?

"nincs rá lezsóidő"

(#34115) V/ válasza petipetya (#34114) üzenetére


V/
Topikgazda

Az történik amit az Összefoglalóba is olvasható kapsz sms-t, e-mailt hogy mikor kézbesítik vagy hogy átvehető a PPP ponton

(#34116) Imy válasza petipetya (#34114) üzenetére


Imy
veterán

Én kedden kaptam ilyen levelet, és csütörtökön ott volt a PickPackPonton.

(#34117) MavicAir


MavicAir
csendes tag

Sziasztok...Ilyen Track numbert még nem láttam-fura....

(#34118) V/ válasza MavicAir (#34117) üzenetére


V/
Topikgazda

Valamelyik futár cég lesz, talán a GLS. Franciaországból rendelted így nem feltétlen postai szállítás, ha az eladó választhat.

[ Szerkesztve ]

(#34119) ANT válasza MavicAir (#34117) üzenetére


ANT
őstag

Nekem a "francia" raktárról rendelt terméket DPD hozta ki. A franciát azért raktam idézőjelbe, mert sok helyen megfordult a csomagom, csak Franciaországban nem. :C (Shenzen-Hongkong-Amsterdam-Bécs-Budapest volt az útvonal). De végül is mindegy, így is kézhez kaptam 9 nap alatt.

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#34120) petipetya válasza Imy (#34116) üzenetére


petipetya
nagyúr

Köszi.

"nincs rá lezsóidő"

(#34121) gyulazsolti


gyulazsolti
senior tag

Tegnap, 60 napra sikeresen befutott az október 8.-i rendelésem. :C
Még van egy októberről, de annak van még 16 napja.

(#34122) Dolphine


Dolphine
addikt

Azt hiszem a szállítással kapcsolatos logikát végleg feladom. :F
Egy Ugreen tartó 8 azaz nyolc nap alatt ideért! 1-én adták fel Kínában, ma hozza ki a postás. Ez a rendelés november 29-ei.
A másik Ugreen amit november 11-én a szinglik éjszakáján rendeltem, az meg sehol sincs (illetve ezen kívül még kettő másik csomag, bár az egyik az ÉnPosta szerint érkeztetve van, de csak ez látja). :F

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#34123) atala


atala
addikt

Egy kis segítséget kérnék.
Vettem 20 Coin-ért egy 2 dolláros kupont. Amint látszik a képen, le is vonták. Egy, hogy nem találom a kupont, és nem is tudom beváltani. Mit rontottam el?
[kép]

(#34124) Dolphine válasza V/ (#33868) üzenetére


Dolphine
addikt

Korábban szóba került a Trackitonline oldal.
Egy példa, hogy mennyire nem működik:

Holott:
[A termék a kézbesítőnél van]

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#34125) agroman válasza atala (#34123) üzenetére


agroman
senior tag

az egy select kupon, es csak olyan eladoknal tudod bevaltani es csak akkora volumenu vasarlasnal ahol es amit ok megadtak. (15 / 65 / 150 $ felett)

------

(#34126) B. Tamas


B. Tamas
aktív tag

Hello, a kereső nem dobott megoldást a most felmerülő kérdésemre:
A jobb alsó sarokban ezt az Eva nevű robot vackot hogyan lehet végleg száműzni? Rohadt idegesítő, hogy minden oldalnál feljön hiába rejtem el. Próbáltam reklámblokkolóval kézzel hozzáadni, de ez sem járt sikerrel.

Ericsson A1018 ‣ A2628 ‣ R320 ‣ SonyEricsson T68i ‣ T610 ‣ Nokia 7650 ‣ SonyEricsson P800 ‣ P900 ‣ Asus P525 ‣ P750 ‣ HTC HD2 ‣ Sensation ‣ Sony valami :D ‣ THL 5000 ‣ Honor 7 ‣ Vkworld S8 ‣ Xiaomi MI 9 6/128 ‣ Redmi Note 12 Pro 5G 8/256

(#34127) Fail3D! válasza B. Tamas (#34126) üzenetére


Fail3D!
addikt

Jogos, riktan hasznalom az asztali verziot, de ott megorjit, hogy folymatosan utban van, szoval figyelem a valaszt:)

[ Szerkesztve ]

(#34128) V/ válasza Dolphine (#34124) üzenetére


V/
Topikgazda

És? Majd frissül, de akkor ne használd, de az e-mail küldés miatt volt javasolva, nekem működik és nagyon nem érdekel hogy nem perc, hanem pár óra pontos. Egyébként többször volt a Magyar Postával az a sztorim, hogy bevésték a kézbesítőnél van bejegyzést, aztán másnap vagy később kaptam meg, így az sem jelent néha semmit.

(#34129) V/ válasza B. Tamas (#34126) üzenetére


V/
Topikgazda

Sehogy.

(#34130) walakyb


walakyb
aktív tag

Ha mar Eva.
Valaki tudja a modjat, hogy hogyan lehet atverekednie magat az embernek, hogy ugynokkel beszelhessen? Korabban volt egy bevalt taktika, de mar azt is kilottek :(

(#34131) INGJOKE válasza walakyb (#34130) üzenetére


INGJOKE
veterán

ügynökkel... lol

007
:DDD :DDD :DDD

(#34132) Lucho7


Lucho7
tag

Sziasztok,
Ezeket az sf express csomagokat sfxxx meddig lehet követni? Kaptam két ilyen csomagot már kézbe ezek kaptam UL s EE számot amit nrm kellett aláírni. Ezek hogy smerre járnak? Van olyan ami korábbi de semmi utolsó bejegyzés 11.18.

(#34133) fairi válasza Lucho7 (#34132) üzenetére


fairi
addikt

Magyar posta is tudja követni, mivel ezek valójában sokszor ajánlott küldemények (nem mindig, lehet U-s csomagot kezel)) csak az Sf express nevű privát logisztikai cég kezeli.
http://tms.trackmeeasy.com/tmsserver/track.action
Ez az oldal megmutatja majd postai számot.

(#34134) Lucho7 válasza fairi (#34133) üzenetére


Lucho7
tag

Itt már csak a pl. UL183977125EE alapján keres vissza, ha az SF számot írom be nem ad semmit, és nekem csak ezek a számok vannak meg. Az EE t már a csomagon látom csak mikor megkapom. De azért is gaz mert nyomkövetést fizettem erre ez így nem az.

[ Szerkesztve ]

(#34135) walakyb válasza INGJOKE (#34131) üzenetére


walakyb
aktív tag

miert, te az agentet hogyan forditanad?

(#34136) INGJOKE válasza walakyb (#34135) üzenetére


INGJOKE
veterán

Hát ha szó szerint fordítanám, akkor ügynöknek, de itt se eladni se venni nem akarsz semmit, hanem a problémád akarod megoldani. Az ügynökök meg nem oldanak meg soha semmilyen problémát, csak szerződést tudnak kötni. :)

(#34137) cof válasza INGJOKE (#34136) üzenetére


cof
veterán

Az ügynökök meg nem oldanak meg soha semmilyen problémát...

Erről mondjuk a 47-esnek szerintem más lenne a véleménye. :)

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#34138) atala válasza agroman (#34125) üzenetére


atala
addikt

Értem. Akkor túl szép volt, hogy igaz legyen. :)

(#34139) walakyb válasza INGJOKE (#34136) üzenetére


walakyb
aktív tag

Ha az ugynokok csak szerzodest tudnak kotni, akkor pl a titkosugynok mit csinal?
Az ugynok szo (mint a magyarban sok masik is) eleg sok jelentessel bir.
Csak gyorsan egy masik pelda: szerinted az eloado mit csinal?

[ Szerkesztve ]

(#34140) INGJOKE válasza walakyb (#34139) üzenetére


INGJOKE
veterán

titkos ügynők titkos szerződést is tud kötni... :D :D :D :D

Az előadó, az én vagyok a pénzügyön... :D :D :D :D

De idénre már nem vállalok fellépést... :D :D :D :D

(#34141) walakyb válasza INGJOKE (#34140) üzenetére


walakyb
aktív tag

sot, eloadast sem lehet tartani benned :)

(#34142) fairi válasza Lucho7 (#34134) üzenetére


fairi
addikt

"U" azt jelenti TN-ben, hogy untracked vagyis ahogy beér a hazánkba több visszajelzés nem lesz, visszakövetni nem lehet. Sima levél, egyszer a postás kihozza vagy sose.

[ Szerkesztve ]

(#34143) V/


V/
Topikgazda

Most komolyan, ügynök téma itt?
Másik dolog, úgy látom kénytelen leszek beírni az Összefoglalóba, hogy mi a valódi nemzetközi postai azonosító szám és ami nem olyan, annak a nyomkövetésével kár itt rágódni, hiszen nem nyomon követhető, az hogy elindul az a fix, de amiért követné valaki, hogy mikor várható a kézbesítése arra nincs valódi információ.Teljesen értelmetlen nézegetni a fals adatos nyomkövetés, persze a logisztikai cég adatait lehet nézegetni, de ahhoz a Magyar Postának nem sok köze lesz.
Mivel van Postázós topik, nem igazán szeretném ha itt átvennénk a feladatát, függetlenül attól hogy a küldemény egy AliExpress eladótól indult.

[ Szerkesztve ]

(#34144) Lucho7 válasza fairi (#34142) üzenetére


Lucho7
tag

Ez az, tudom hogy az U kezdetű nem nyomkövethető, de akkor ez az sf express ennyit is ér. Minek írják rá hogy követhető?!...aliexpress..

[ Szerkesztve ]

(#34145) V/ válasza Lucho7 (#34144) üzenetére


V/
Topikgazda

Azért mert szerintük követhető, azt nem írják hogy meddig, ez a gond és átverés így. Amikor még ember is válaszolt próbáltam elmagyarázni nekik, hogy azt tekintsék már annak amelynél a kézbesítést a helyi szolgáltató le is igazolja, az hogy a Yanwen Shenzen-ben beírja azt, az hazugság. Semmi reakció nem volt.

(#34146) Inhouse


Inhouse
őstag

Valami gyorsulás van, múlt héten minden nap kaptam valamit. A kézzel macskapart papír helyett nyomtatottat kaptam, amin még hasznos infók is vannak. :)

Üdv Inhouse

(#34147) INGJOKE


INGJOKE
veterán

nekem is jött már meg 2 csomag 11.11-ről és már csak 4 van amit akkor rendeltem... :D

(#34148) walakyb


walakyb
aktív tag

Egy kis (igaz, nem tul fontos) informacio power bank regisztralt kinai postaval valo szallitasarol. Nagy valoszinuseggel vonattal jon, legalabbis az enyem. A nov. 20-án átadott csomag (hamarabb lett shipped, ez a valos atadas) dec. 2-an meg kinaban volt (egesz pontosan Xinjiang Alashankou-ban, a kazah hatarnal), majd most jott ez:
Dec 9, 2019 10:08 Aliexpress-Cainiao [Leave Brest, Belarus]

(#34149) V/ válasza walakyb (#34148) üzenetére


V/
Topikgazda

Igen, azzal jön, de ez akkor megint valami átvágás ha te China Post Registered Air Mail-t választottál, a sínhez kötött légi posta azért nem az igazi.

(#34150) walakyb válasza V/ (#34149) üzenetére


walakyb
aktív tag

De az a legviccesebb, hogy RVxxxxxCN a TN-je, es ezzel jon vonaton...

Mondjuk az hozza tartozik, hogy en azert boven a turelmesebb vasarlok koze tartozom, szoval belefer, ha lassabb, csak jojjon, megjojjon, es az legyen benne, amit vettem :D

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.