Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rowon: AXAGON EE35-GTR 3.5 külső merevlemez ház bemutatás
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WOT-H-A-C
veterán
4.
-
vatika13
csendes tag
Sziasztok! Kezdő Aliexpresses vagyok, és most szerintem nagyon eb...tam a dolgot. Nem kaptam meg a rendelt terméket, viszont a hülye fejemmel megvártam míg lejár a visszaszámláló. Ilyenkor mi van? Már nem tudok sehogy sem reklamálni? Buktam a pénzem? Nem is kis összegről van szó (16.000 forint)
-
ftsaba28
csendes tag
Sziasztok!
2 hete rendeltem egy órát de TN még mindig csak annyit ír hogy "Received by China Post".
Írtam az eladónak de ő még nám válaszolt!
És rákatintok a Store nevére akkor az jelnik meg, hogy "A kért oldal nem található".
Nyíssak vitát és kérjek full refundot vagy várjak még? -
bkiky01
senior tag
Mi a teendő, ha az egyik rendelésem státusza kb. 4 napja ez: Fund Processing
Kicsit izgulok, mert ez nem 1-2 dolláros cucc..
Köszi előre is..
-
wocsok17
tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyent:
http://www.aliexpress.com/snapshot/6172156372.html
Meg is jött, de nem eredeti, ilyenkor mit tudok tenni, és hogyan?
Ez alapján ellenőriztem:
http://en.miui.com/thread-19104-1-1.html
Köszi -
longwild
aktív tag
válasz
elbandi2 #1677 üzenetére
Passzolom, szerencsére ilyen szituban még nem voltam. Csak az elvi részét fejtettem ki, hogy mit tennék...
Escalate esetben az biztos, hogy ALis alkalmazotthoz kerül.
Ez alapján mindenképp not as describedre érdemes tenni a vitát, mert egyéb esetben 5 napon belül megkapja az eladó a pénzt az alitól, ugyanis az ali rendszere látja, hogy átvetted a csomagot.
-
longwild
aktív tag
-
elbandi2
tag
válasz
WOT-H-A-C #1674 üzenetére
Igen már az ajánlata után megírtam neki hogy elfogadom, de nem akarok vitát zárni csak ha ad új tracking számot. Eltelt 5 nap és eddig semmi nem történt, úgy nézem, hogy még 5 napom lenne elfogadni az ajánlatát, ha nem teszek semmit, akkor automatikusan "escalate dispute". Ezt nem tudom pontosan hogy a gyakorlatban mit jelent.
-
elbandi2
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy rendeltem egy pár cipőt, ami kb.12 napra meg is jött, de a z eladó felemás méretet küldött (bal37-jobb38). Szóltam neki hogy gond van, erre Ő felajánlotta hogy küld egy másik vegyespárost (bal38-jobb37) és fizessem ki neki, de nagylelkűen kedvezményt ad a második árából 2,70USD-t
. Hát mondom kösssz, de nem kell ez nekem, és nyitottam egy dispute-t amiben full refundot kértem, mert használhatatlan a termék. Ő ezt visszautasította, és felajánlotta hogy ingyen újraküldi a cipőt, és zárjam le a vitát.
Itt jön a kérdés, üzenetben megírtam neki, hogy rendben, ez nekem megfelel. De nem ismerem a rendszert, ha lezárom a dispute-t azzal hogy elfogadom a ajánlatát, és mégsem küldi el, akkor tudok újból nyitni, reklamálni, bármit csinálni, vagy itt a vége a lehetőségeimnek?
Ebayen gyakorlottabb vagyok, alin ez volt az első próbálkozásom.Mit gondoltok mit tegyek?
-
Gépötty
senior tag
válasz
Geller72 #1669 üzenetére
Hogy egy kis Alis tanulság is legyen - bár nem tanulság, mert hát ez a végkifejlet elég nyilvánvaló volt, de sztori:
A tegnapi nagy akciózások közepette találtam egy kereskedőt, aki eszement módon, gyakorlatilag nullára árazott le mindent. Autós LED-izzókat árul, a legdrágább terméke amit láttam, 25 Cent volt, de zömmel $0,04-0,06-os árak voltak kiírva. Lesz ami lesz, gyorsan vásároltam is a még megmaradt készletből - mert nyilván kifosztották alaposan - aztán ma délután küldte a következő üzenet:
"Hi, my friend. Because the system error, we pull off shelves all the list. Please open the case to ask for full refund. Our store maybe be punishment or close by Aliexpress,If you don't ask for the full refund, maybe you will lose the money. And We can do nothing now. Sorry for the problem. Hope you reply this massage soon."
Kattintottam az 'Order cancellation' gombon egyet, és most várok.
Legyen ez egy megerősítés mindenkinek, hogy nincs ingyen ebéd, és azoknak is, akik azt gondolják, hogy azért az ember csak megpróbálja, hátha mégis -
Firedaddy
tag
-
Firedaddy
tag
válasz
Firedaddy #1661 üzenetére
de persze ha arról van szó, hogy adózni kell és vámot fizetni, megteszem.csak most akkor nem értem mi alapján kell fizetnem ?
A számlán szereplő ár alapján,ami elvileg hiteles, ha a kis kínai küldte, vagy a fizetett alapján.
Isten őrizz hogy a NAV-.al szarakodjak.Csak nem értem miért ad 30 dollárol számlát,ha egyszer nem annyi -
WOT-H-A-C
veterán
-
-
Firedaddy
tag
Sziasztok !
Rendeltem egy Ju-jitsu ruhát az alliról, ma kaptam egy emailt hogy töltsem ki az eseti vámkezelési megbízást,és küldjem vissza.Mellékelték az eladó számláját is,amin az áll, hogy 30 USD az értéke.,ami ha jól számolom pont 22 EUR,ami még belefér a vám és adómentességbe.
De akkor minek kell visszaküldenem bármit is nekik,ha ott a számla,ami alapján látják hogy 30 USD volt.
Nem értem én ezeket a FEDEX-eseket.És miért fedexxel küldte,miért nem China posttal ? -
ftsaba28
csendes tag
A nyomkövetési kód
A posta.hu ennyit ir:
2014.08.15
18:07
Küldemény információ:
Küldemény postai átvétele / Item accepted
2014.08.16
14:39
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroadtrack-chinapost.com meg :
Received by China Post Beijing Hungary 20140815 1807
Akkor most melyik a jó ?
-
daja28
csendes tag
Hetek óta , nem működik a nyomkövetési kód ... Azt se tudom hol a csomag , vagy hogy vámolnak e vagy sem ... Ilyenkor mit tudok tenni ??? Vagy ilyenkor csak az van h várni kell azt ennyi ? :/
-
Gépötty
senior tag
Nem tudjátok, miért francia nálam az Ali? Vagyis inkább francia-angol vegyes.
Nyelvbeállításoknál angolon van (gugli fordító), ha átállítom másra, majd vissza, akkor hibátlan, míg be nem zárom. Legközelebb megint francia.
Nem mintha nagy fennforgás lenne, csak utálom, ha nem tudok megbirkózni a technikával. -
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
pingvin001 #1615 üzenetére
Most találtam meg én is és eszembe jutott, hogy kérdezted. Tehát: My AliExpress, felső sávon Transactions azon belül Manage Feedback és utána Active Feedback. Itt a Feedback I received mellett lévő szövegbuborékra kell rákattintani.
-
blueMerle
veterán
válasz
Sunrise85 #1650 üzenetére
Ha klónt rendelsz és elkobozzák arról értesítenek és a TN követhető a Magyar Posta oldalán.
Megbízható eladótól rendeltél? Feedback legalább 95% positive és legalább mindez 1000> értékelésre? Ezalatt orosz rulett...
Én is azt tanácsolom: nyiss azonnal vitát, és full refund.
-
Sunrise85
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek tanácsot adni ha tudtok: Júliusban rendeltem Alirol egy okostelefont. Júl.31-én kaptam is tracking számot. Azóta eltelt 20! nap és még mindig nem látszik a rendszerben. Nem ez az első rendelésem, eddig minden megjött elég gyorsan. Singapore postal adták fel, lehetett volna DHL-t is választani de a vám miatt az előbbit választottam (egy másik telefon sikeresen átcsúszott, pedig fel is bontották a csomagot és jegyzőkönyveztek is). Szóval semmi hír a telefonról. 3 üzenetet írtam az eladónak ebből az elsőre válaszolt egy standard szöveget: "feladtuk és 20 nap a renewal?? a singapore postnál".
Mire számíthatok? Olvastam olyanokat is hogy kamu számot adnak ezzel húzva az időt, de még ez se lett volna baj ha már látszana hogy tényleg feladta.
Meddig várjak és mikor tudok refoundot kérni?
A dologhoz hozzátartozik, hogy ez nem egy kínai márka hanem egy "samsung s5"...és a napokban láttam, hogy könnyen bezúzhatják ha kiszedik a vámolás során, szóval nem túl rózsás a dolog.
köszi előre is a tanácsokat!
-
Geller72
veterán
Most, huszadikán kaptam mailt, hogy 19.-én 50% offer lesz. Úgy izgulok..
.
-
fila
senior tag
Valamiért nem tudok a maestro kártyámmal fizetni vagy 2 órája, nincs ötletetek mi lehet a baj?
Ma már vettem vagy 4 tételt, a kártyával és az adatokkal nem lehet gond. -
Geller72
veterán
válasz
wwenigma #1635 üzenetére
Nagyon sok a gagyi holmi, sok a csaló. Sajnos még az extrém drága kategóriában is megtűrik őket, amit nem nagyon értek. Nikon D810 3000 usd körül van, egyértelműen köze nincs az obinak a valósághoz. A tagnak 67%-os a feedbackje és még mindig aktív az alin. Nem értem, hogyan.
. És ez csak egy a sok közül. A Columbia és ehhez hasonló "márkás" kabátokról meg annyit, hogy én elhiszem azt, miszerint milyen sokan használják itt és ott, meg hogy nem ázik át. Az lehet, hog ynem ázik át, mert azért a kínai sem hülye. Viszont az, hogy a bőrödön keresztül mennyi mérget szív fel a szervezeted egy ilyen után, azt inkább nem akarom tudni..
. Tudom, vannak kivételek és vitázni sem akarok róla, de nem árt tisztába lenni dolgokkal.
-
pezó
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni...
mégpedig hogy a " Purchase Protection" 6 nap múlva lejár (24volt) - a csomag már magyarországon van.
Olvastam hogy lehet kérni hosszabbítást- Ezt hogy lehet megtenni?
nem akarom hogy lejárjon-azért még a magyar posta is okozhat kárt,meg a cuccot ki is kell próbáljam -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Dr. Mózes #1633 üzenetére
Hálószobába nem tenném az biztos.
Geller_1972: mindenki sajat belatasa szerint és sajat felelősségére rendel. Akciókon kívül is. Ezek többnyire pár darabos űberleárazásokról szólnak. Cipőre visszatérve, nem az EU divatot követik szoval lehet ott az a menő. Emlékszel még ugye a ledes villogós papucs/cipő mániára?
-
Tina0014
csendes tag
Nekem eddig pozitívak a tapasztalataim az aliról. Egyszer volt olyan, hogy 2 hónap alatt érkezett csak meg a csomagom (persze pont akkor szerettem volna időre megkapni
), de az is még pont az érkezési idő lejárta előtt. Egyszer pedig leeshetett a nyomkövető a csomagról vagy elromlott, nem tudom, mert státusznak még az volt írva, hogy Kínában van a kihozatali vámon, de én közben már meg is kaptam.
Egyébként minden megérkezett, és nagyjából meg is feleltek az elvárásaimnak. Persze én csak ilyen nem túl költséges, lányos dolgokat rendeltem.
Nagyobb értékű, pl. eletronikus kütyüket nem mernék azért innen rendelni.
Egyik ismerősöm rendelt egy biciklit, amivel probléma volt, de ott az ali visszautalta neki a pénzt, mert gyanúsnak ítélték az eladót, mivel nem küldte el időben nekik a csomag feladását bizonyító papírokat. -
Geller72
veterán
válasz
wwenigma #1630 üzenetére
Na de ez nem refurb, hanem egyértelműen használt. A kettő közt elég nagy a difi. Én vettem már refurb HP notit, és nem mondtad volna meg, hogy az nem csont új.
"A Refurbished termékek köre az egyes gyártók által felújított modelleket foglalja magában, amelyek vagy gyári hibás példányok voltak, vagy nagyobb részt sérült csomagolású termékek, amelyeket a gyártó a minőség ellenőrzést követően újracsomagolt, és kereskedelmi forgalomba bocsátott. Sokszor tényleg csupán arról van szó, hogy eredetileg sérült csomagolásúak voltak a termékek, nem hibásak."
-
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Geller72 #1625 üzenetére
Pardon...benéztem...
Más:Az alis akcióval kapcsolatban...a gond az hogy többnyire refubished telókat szórnak...a másikamit enigma mond..az elaók "nemtúl" mrgbízhatók!!!Volt már ilyen nem egy volt akinek sikerült fizetni utána várt 2 hétig aztán írták hogy nincs teló....másikválaszt vagy refund....
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Geller72 #1626 üzenetére
Mivel 50%-ban van, meg kell nezni az eladót is. (itthon T-nél 80e kártyásan az I4s szoval nem elkepzelhetetlen az az ár...)
Nem mondtam hogy minden tökéletes illetve kinabol márkás cuccot venni... néztem én is cipő meg hasonlo arakat de ennyiert itthon is megkapom. Ugyan ugy mint akcio nelkul, sajat felelossegre vasarolsz... en csak szoltam hogy most van a nagy vásár. -
wwenigma
Jómunkásember
Hét Tenger kiárúsítás Aliexpressen, lehet nézelődni.
[link]
-
Tina0014
csendes tag
válasz
szili.tamas1 #1621 üzenetére
Oké, köszönöm.
-
Tina0014
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék rendelni két táskát aliexpressről, a kettő értéke összesen $36. Mennyi az esélye, hogy ezután áfát fizettetnek velem? Rendeltem már korábban többször is innen, de eddig mindig $20 alatti értékben, így nem tudom, mire számíthatok. Érdemesebb lenne külön megrendelnem a két táskát? Köszönöm előre is a válaszokat.
-
phoenix64
őstag
Szerintetek, ha ma "Célországba Megérkezett", akkor mennyi időn belül lesz nálam a csomag? : D
Van rá esély, hogy a héten?
-
pingvin001
újonc
Hello!
Kérdésem lenne, hogy az aliexpressen a vásárlókat értékelik úgy ahogyan az eladókat is?Mert úgy tudom, hogy az ebay-en igen.
Ha értékelik, akkor a vevő értékeléseit (amit kapott), hol lehet megnézni?
Választ előre is köszönöm! :please: -
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Genyadjpio #1612 üzenetére
Rendeld hozzá a kárt,ádat a paypal számládhoz...
-
phoenix64
őstag
Sziasztok.
Úgy adódott h rendeltem én is 1-2 kisseb dolgot 1 hete. Elvileg már mind a 3 csomag "elküldve a célországba". Csak szeretnék érdeklődni a biztonság kedvéért, hogy hogyan tudom a buyer protectiont meghosszabítani?
Köszi.
-
daja28
csendes tag
Nesze neked nyomkövetési kód :
Track 17 ennyit ir :
Destination Country - Hungary:Tracking Consuming:24243 Millisecond
2014-08-04 17:54, Küldemény postai átvétele / Item accepted
Origin Country - China:Tracking Consuming:1404 Millisecond
2014-08-15 14:21, 青岛国际, 出口总包互封封发, 匈牙利, Dispatching, HU
2014-08-15 14:10, 青岛国际, 出口总包互封开拆, 匈牙利, Opening, HU
2014-08-15 14:10, 青岛国际, 出口总包互封开拆, 匈牙利, Opening, HU
2014-08-04 17:54, 潍坊市大宗邮件收寄处理中心, 收寄局收寄, 匈牙利, Collection, HUAlin meg :
2014.08.15 14:21 (GMT-7): Departure from outward office of exchange
2014.08.04 17:54 (GMT-7): CollectionAkkor most melyik is a jó ?
És azt se értem mért van 3 x az hogy Dispatching, HU
Meg van egy másik csomagom az meg ezt írja :
2014-08-03, 2014-08-03, Acceptance, CHINA
2014-08-06, Export of international mail, China
2014-08-11, Processing, left China
2014-08-12, Import of international mail
2014-08-15, Handed to customs
2014-08-17, Customs clearance completedMost ez itt van már vagy még csak az ottani vám adta át ???
-
janess
csendes tag
Magam nyugati irányból ebay, amazon és egyéb discont webáruházakból lengyeltől az USA-ig már vagy két tucat rendelésen vagyok túl. Tapasztalatként elmondhatom, hogy vagy nagyon szerencsés vagyok, vagy nagyon alapos a kiválasztásnál, mert eddig minden rendben volt. A cumók rendre megérkeztek és azt és olyat kaptam amit rendeltem. Az unión belüli rendelések sokszor előbb, mint a belföldiek. Volt amit 3 napon belül átvehettem és nem kértem extra sebességű szállítást, mindennél beérem a legolcsóbb postaival. Az USA-ból 1 hónap, de ebben menne van a NAV -val folytatott számlaigazolás procedúrája is. A vásárlók megelégedettsége az áruval illetve a szállítással kapcsolatban fontos, ezeket figyelem és ezen akadt meg a figyelmem az alin. Itt a cuccal kapcsolatos kommentelések sablonosak néhány szavas angol dícsérő tőmondatok, amik, ha végignézem a listát, többször is ismétlődnek, sokszor egymás után akár 3-4 alkalommal is. Mintha valaki másolás-beillesztést alkalmazva több nicknévvel generálta volna őket. Ugyanakkor pl. az amazonon akár angol vagy német nyelven a néhány mondatostól az akár 30-40 mondatos tapasztalatot is megosztanak az emberrel. Mondanak hideget és meleget is egy áruval kapcsolatban az alin többnyire csak meleget.
Aztán ami érdekes még, hogy vannak áruk (pl. az amozon -on túrakabátok) amivel mondjuk 10-ből 8 vásárló megelégedett és leírják, hogy peru őserdeitől kezdve, a norvég hegyvidéken keresztül az egyhetes esőt ís bírta és szárazon tartotta a vásárlóját, míg a a maradék kettő arról számol be, hogy már néhány órás eső után is tocsogott a víztől kívül, belül. Nos, felmerül a kérdés, hogy az itteni kereskedők keverik e az eredeti és hamis árukat a több profit reményében, vagy valami másról van szó? Innentől kezdve csak reménykedik az ember, hogy vásárláskor melyik csoportba fog tartozni! Illetve melyik a nagyobb görény, az aki olcsón kínál hamis terméket, vagy az aki ezt beszerezve árulja az eredetiekkel együtt eredetinek megfelelő árral???
-
blueMerle
veterán
válasz
RobRobRob #1603 üzenetére
Igen és nem. Miután megkaptad a csomagod ne confirmolj, mindenképp várd meg míg 1-2 nap marad a buyer protection időből, addig ugyanis tudsz reklamálni ha elromlik a termék vagy más gondod adódik vele. Onnantól kezdve hogy confirmolod vagy letelik a buyer protection lényegében esélyed sincs hogy visszaszerezd a pénzed ha gond adódik.
Egyébként egy jó tipp, ezzel kapcsolatban: érdemes a rendelés után 1-2 héttel ha még nem érkezett meg a termék további 30 nap buyer protection időt kérni, ezzel is meghosszabbítva a vásárlói védelmünket.
-
RobRobRob
csendes tag
Szép estét mindenkinek
Azt szeretném kérdezni hogy erre "Confirm Goods Received" ugye csak akkor kell rányomni amikor már megkaptam a csomagot??
A másik kérdésem pedig az,hogy kb hány napot kell várni arra hogy ráírjak az eladóra hogy mi ujság??Mert követési számom van már de még nem talál semmit. -
blueMerle
veterán
válasz
Geller72 #1598 üzenetére
Én onnan többet semmit. Innen se nagyon, mert ha "pénzvissza" lenne, hidd el, hogy van olyan szitu, amikor nem tudsz mit csinálni és nem kapod meg a pénzed. Az ebay ezért jobb, ott sokkal jobban a te oldaladon ál maga az oldal, mint vevő
Aliexpressen (és úgy globál a kínai rendeléseknél) még sose fordult elő olyan vitás helyzetem, amiben ne az én javamra döntöttek volna (100+ order). Ellenben ebayen rendesen átbaszott az eladó egy autóalkatrésszel, buktam is rajta 220 Eurót, idáig semmi baj nem lenne csakhogy nem nekem adtak igazat, mondván a nem eredeti alkatrésznél felhívják az emberek figyelmét hogy esetleg nem passzol ami rendben is lenne csakhogy én veszettül eredeti alkatérszt rendeltem, a terméklapon is ez állt, elküldtem nekik azt a tetves screenshotot ahol le van írva hogy eredeti alaktrész, és tudod mi történt? NEM REAGÁLTAK EZÜGYBEN TÖBBÉ. Ennyit a nagy és megbízható eBayről.
-
Geller72
veterán
2 napja rendeltem, már úton van..
. Igaz, csak egy 64 gb-os micro sd. 12 dodóért.
.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Apple Watch Ultra 2 Cellular, Véroxigén
- Lenovo Legion PRO 7, RTX4070, i9-13900HX Gaming laptop 2027.09-ig gari!
- UniFi Dream Router 6, új, fóliás, ingyen Foxpost
- Audioquest Rocket 44 Bi-Amp 2x3m hangfalkábel
- KIEMELT AKCIÓ: kitűnő állapotban lévő iPhone 12 Pro Pacific Blue 128 GB szuper áron eladó !!! (14)
- BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Lenovo ThinkCentre M720q / M920q Tiny mini PC- 8.gen Win11- Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest