- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WOT-H-A-C
veterán
-
aann87
újonc
Sziasztok!
Rendeltem két gyűrűt az aliról, amihez az volt írva, h adó nélkül. És most olvasok a vámfizetésekről. Ez mit jelent? -
vityax82
tag
Mit jelent a "Dispatching"?
A csomagomnál ez az utolsó bejegyzés 4 napja? -
wocsok17
tag
Sziasztok!
Rendeltem aug. 21.-én egy apróságot aliról. Nagy nehezen feladta elvileg, kaptam trackinget is hozzá, de nem látszik a rendszerbe. 12.-én ráírtam, hoyg mi a helyzet, azt írta lassan frissülnek a trackingek, nézzem meg később. Még mindig nem látom.
Nyissak dispute-t, vagy várjak még szerintetek? -
Purma
csendes tag
sziasztok! rendeltem egy replika órát és sajnos csak utána kezdtem el olvasgatni a fórumot! szerintetek mennyi az esélye,hogy elkobozzák?
-
Firedaddy
tag
válasz
marton0101 #1989 üzenetére
az allis rendelésedről csinálsz egy screenshotot, ugy hogy látszódjon az összeg, és a neved címed.
De egyébként olvasd el az 5-ös hozzászólást.ott minden le van írva -
marton0101
csendes tag
Sziasztok
igy nézki a tracking
2014-09-17 14:23, Vámköteles küldemény NAV regisztráció / Under postal customs procedure
2014-09-16 11:23, Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014-09-09 23:35, Célországba elküldve / Item sent abroad
2014-09-06 15:53, Célországba elküldve / Item sent abroadnem tudjátok hogy ilyenkor mi a teendő?
hogy bankkártyával fizettem ki és hogy mit fotozzak le és kell elküldeni?
-
samsung26
újonc
Hello!
Rendeltem alliexpress-ről 100 dollárért, ez vámköteles, ÁFA köteles? Tudnátok segíteni? -
CloZee
aktív tag
3. napja pöcsöl a vámnál egy 14$-os powerbank. Ebben az a vicc, hogy 4 nap alatt ért ide Pekingből... Nevetséges
-
hulkobb
tag
Sziasztok!
Ez normális?item No Year Status Location Destination Date
RN061757085CN 2014 Received by China Post Tianjin Slovakia 20140903 1656
RN061757085CN 2014 Export Security Scan Tianjin Slovakia 20140904 0830
RN061757085CN 2014 In Customs-Control warehouse Tianjin Slovakia 20140904 1035
RN061757085CN 2014 In Customs-Control warehouse Tianjin Slovakia 20140911 1559
RN061757085CN 2014 Export Security Scan Beijing Slovakia 20140913 0511
RN061757085CN 2014 In Customs-Control warehouse Tianjin Slovakia 20140916 1434 -
vityax82
tag
Sziasztok!
Az mennyire normális hogy ha valamit vásárolok dollárban akkor az OTP, Euróban vonja le a számlámról az összeget? -
Hajny85
csendes tag
Sziasztok!
Valaki lefordítaná, please!
Hi sory to tell u that since it is battery goods, it may was returnd to china again,pls advise if can waitting for the resend ?
-
benkolaci
csendes tag
Sziasztok!
Rendeltem egy táskát, és nemtudom, hogy hogyan működik itt a fizetés?
Több napja megrendeltem a terméket, de se számlaszámot semmit nem kaptam e-mailben. Vagy nem is kell ilyet kapnom?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
elbandi2
tag
válasz
elbandi2 #1910 üzenetére
Erre valakinek van ötlete, mert még mindíg "investigation pending". Én a 90%refundot választottam visszaküldés nélkül. Az eladó részéről respond nem volt a 3 nap alatt. Üzenetben adott egy új TN-t, hogy újraküldte a terméket, és zárjam le a dispute-t. Nem zártam, és a szám pedig kamu, mert sehol nem lehet követni. Meddig tart egy ilyen refund, mert már 19.napja ezen a státuszon áll az ügyem?
-
Gépötty
senior tag
válasz
syler123 #1970 üzenetére
- Van webkártya, pont erre a célra, a bankszámlád mellé kérheted, és mindig annyit teszel rá, amit elvásárolsz. Nem kerül különösebb kiadásba;
- Város, utcanév menjen mindenhol ékezet nélkül, az még mindig jobb, mintha a kezelhetetlen karakterek helyén négyzetek lennének;
- A + jel helyére írj 00-t, ugyanaz és elfogadják. Enélkül is működik, sokszor úgy is menti a rendszer. -
Hajas Mao
tag
Üdv!
Aliról szeretnék vásárolni microsd-t. 9,37$ 64gb cl10-es. Az eladót 848-an értékelték 98,1%-ra. Vajon hamisítvány?[link]
-
-
Gépötty
senior tag
Olvasd el az előző hozzászólásom. Az, hogy gyorsan visszaért a refund, nem érdem, de legfőképp nem érdekvédelem. Alapszolgáltatás. Az lenne érdekvédelem, ha kiszűrnék (vagy legalább hagynák a vevőknek kiszűrni) az átverős kereskedőket! Addig csak a saját bevételüket védik, esetenként megelégedést keltve benned a gyorsaságukkal.
-
Gépötty
senior tag
-
lemmy9
őstag
Elég jól védi a vevők érdekeit az Ali.
Nekem is megjött a refund, gyorsan, korrekten. -
syler123
veterán
Sziasztok!
Olyan kérdésem van, hogy aliexpressen utalással is lehet fizetni vagy csak a kártya adatokkal? Számlaszám, lejárati dátum stb. 1db számlaszámom van, nem szeretném, ha később visszaélnének az adataimmal és lehúznának.
Esetleg valaki innen vállal rendelést? Persze előre elutalnám neki az összeget.
Egy Canon tölthető tintaszettet szeretnék venni. Ezt vagy ezt.
Nincs 4k, ebay-en 6k a legolcsóbb.
-
Gépötty
senior tag
Hétfő reggel visszaért hozzám a $10-re leakciózott, hamisnak bizonyult kártya refundja. A jól felépített, szépen körbeírt, h2testw-ablakkal megtámogatott full refund-kérésem ötszavas válasszal zúzta szét az eladó: "I give You full refund". Legalább vehette volna a fáradságot, hogy kicsit vitatkozzon
Naszóval szerettem volna értékelni az adás-vételt, de nincs rá lehetőségem, lásd kép. Ez általános, ha visszaadják a pénzt? -
grita88
újonc
Sziasztok!
Az eladó nem adta fel határidőre a terméket, ilyenkor mennyi idő még visszautalják a pénzem!?
Előre is köszi a választ!
-
Denis9
csendes tag
Valaki segítene ezt lefordítani pls : Great product except they run small. Order a size if not two larger than what you would usually wear for Nike. Definitely 2 sizes larger than your Converse size. És a megrendelésnél kér olyat,hogy Country Code és City Code oda mit írjak valami számot kér. Köszi a választ
-
xpeetee
csendes tag
válasz
#79563158 #1955 üzenetére
Értem, és akkor az a teendőm, hogy mielőtt odaérne a vámhoz a csomag, elküldöm nekik a számlakivonatot és a számlát? Mi alapján fogják beazonosítani a csomagot? Ha ez megvan, akkor nem fognak rajta több napot ülni ugye? Hülyét kapok, ha ezért nem fog ideérni szept.27-ig a csomag.
-
01andris
tag
Üdv!
Az aliexpressz nálatok is indonéz? -
xpeetee
csendes tag
Sziasztok!
A minap rendeltem 300 db anonymus maszkot az aliexpressről. Ma fogom kifizetni, viszont jövő hét szombatra (szept.27.) mindenképp ide kellene érnie. 257$-t fizetek, viszont aggódom, hogy fent fog akadni a vámon. Mit tegyek, hogy ezt megelőzzem, és gördülékenyen menjenek a dolgok?
Köszönöm a válaszokat!
-
törölt tag
Első rendelésem Aliról dispute és refunddal végződött. Az eladó által küldött termék hibás volt, viszont nem sokat tökölt a refundon, úgyhogy nem vagyok annyira morci miatta. A második termék miatt viszont már kevésbé vagyok boldog, 27$ értékű cucc kamu trackinggel. Kíváncsi vagyok mi lesz, nyitottam ide is egy dispute-ot.
-
Denis9
csendes tag
Megfogadtam a tanácsotokat és nem rendeltem tőle, találtam 1 eladót akinek sok visszajelzése van 596 ból 97.7 százalék pozitiv
és képeket is raktak fel akiknek megérkezett. Szerintetek megbizható ?
Koszi
-
Vitriol87
csendes tag
Sziasztok!
2hete rendeltem egy cipőt, kaptam is tracking numbert, azonban a track. nem él. Írtam az eladónak és nyitottam egy dispute-ot is. Az eladó azzal védekezik,h ünnep volt náluk,ezért késik a feladás,és kéri,h töröljem a dispute-ot.
Mit tanácsolnátok? -
myk74
senior tag
Sziasztok!Egy eladótól rendeltem egy terméket,de sajnos duplán.(mobilról mit cseszhettem el passz)Kifizettem az egyiket azonnal és utánna látom hogy van még egy kifizetésre váró termék.Elég ha üzenek neki hogy téves volt a második rendelés?Vagy lehet valahol rendelést törölni?Köszi
-
Denis9
csendes tag
Sziasztok ! Még nem rendeltem az Aliexpressről és nem tudom megbízható e, cipőt szeretnék elég sok jó visszajelzése van az eladónak itt a link: http://www.aliexpress.com/item/men-athletic-shoes-with-Air-cushioned-sole-made-in-vietnam-new-running-shoes-for-men-max/1951247892.html szernintetek megbízható? És utalással lehet fizetni vagy csak kártyával ,mert nincs hitelkártyám
free shipping van írva akkor a postaira semmit sem kéne fizetnem ? Köszi a válaszokat előre is !
-
ftsaba28
csendes tag
Sziasztok!
Valaki rendelt már a Chigon Tech-től?
Ha FedEx-el kérem akkor nincs vám? -
joslat
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne:
Rendeltem egy gimbalt az aliról, de egy másik, olcsóbb típust küldtek, ami nem is működik jól.
Kértem full refund-ot, amit meg is kaptam szerencsére.
Azt jelöltem be, hogy nem akarom visszaküldeni a terméket.
Az eladó email-ben kért, hogy azért küldjem vissza.
A postát nem állja.
Mivel ő vert át, nincs sok kedvem fizetni.
Mit ajánlotok?Köszi a segítséget.
J.
-
hobea
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni tőletek, hogy az alábbiról mi a véleményetek?
Eredeti vagy nem? Miből vehető észre?
Ilyen telefont egy eladó sem árul, akinek több ezer értékesítése lenne sajnos.
Előre is köszönöm!http://www.aliexpress.com/item/Original-HUAWEI-Honor-3C-WCDMA-2GB-RAM-5-0-IPS-MTK6592-Octa-Core-Mobile-Phone-16GB/2030872389.html
-
vityax82
tag
Csak 1 gyors kérdésem lenne!
Otp -s webkártyát használok!
Ezen a listán:
[link]
Ha vásásolok akkor nekem melyik oszlopot kell néznem?
A deviza eladást,- vételt vagy a csekk eladást? -
Gépötty
senior tag
Ebből nekem az jön le, hogy ha nem küldöd vissza, akkor is jár a 100% visszatérítés. Sablon szöveg, azért van opció, hogy visszaküldd. Többnyire, ha értékesebb tárgyról van szó, nem adják vissza a teljes összeget, míg nem küldöd vissza a terméket, de most nincs erről szó.
-
viharhozo
addikt
Azert nem egyertelmu, mert aki az angol szoveget irta, hulye volt + nem is tud angolul.
1. A claimed elfogadtak, kaphatsz reszleges refundot, es nem kell visszakuldened a termeket.
2. Visszakapod a teljes penzt, de vissza kell kuldened a cuccot, es ha nem beszelted meg az eladoval elore, akkor ennek a postakoltseget neked kell fizetned.
-
lemmy9
őstag
Segitsetek legyetek kedvesek, mert a google fordító nem egyértelmű.
Melyiket válasszam ha vissza akarom kapni a teljes összeget?
Option 1) 100% refund without returning goods. (We checked the information and supportive evidence you provided for this dispute, your claim about can not work is accepted. According to the problem of the order, we can provide you this partial refund option. If you would like to get a full refund, we suggest you to choose option 2.)
Option 2) Return the goods for a full refund. (Please kindly note that if there is no agreement that seller pay the returning shipping fee, according to the return policy that seller set for this order, buyer may need to pay for the returning freight; Thus a partial refund as compensation would be a better choice if you would like to keep the product that still has certain value.)
-
feripalijani
csendes tag
Sziasztok!
(P
)(/P)
Eléggé alaposan utánna olvastam itt, hogy hogyan kezeljem az ali-t stb stb. Viszont nem tudom, hogy miért ilyen olcsók ezek a telefonok
Motorola XT912 MAXX razr)
http://www.aliexpress.com/item/Motorola-DROID-RAZR-MAXX-XT912-maxx-XT912-Original-Unlocked-cell-phones-Dual-Core-ROM-8GB-8/1970210806.html
100$ körüli az áruk viszont ez a telefon alapjáraton 60 ezer forint. És ez eléggé nem kóser nekem. Szerintem biztos, hogy van valami bunda. Telókhoz annyira nem értek, hogy mi hamis/klón/stb. Megköszönném a segítségeteket!
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
fordmustang1 #1924 üzenetére
Pár hasznos infó:
A srác igen jó lösszefoglalja a dolgokat.Áfát a postának fizeted + 1500Ft kezelési költség ha "freeshippinggel rendeltél!
kérdezz rá ha mégtöbb infó kell!!!!
-
CloZee
aktív tag
válasz
fordmustang1 #1922 üzenetére
Ha megfogják a csomagot akkor 180 + 48,6 Euró. Ha nem fogják meg akkor 180. Kérd jelöletlen dobozban valami kisebb árral, mondjuk 10-15$. De ne legyen túl kicsi sem az ár, szóval ne ilyen 1 $-t írjanak rá
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
fordmustang1 #1922 üzenetére
Vámot nem fizetsz áfát igen!!!
Vagyis ((180*312)*1,27)+1500=telefon ára freeshippinggel forintban.HK vagy SG. Swéd kerülendő.
Sg megbízható és hiz aksit.HK-ba nem vagyok biztos azt meg kell kérdezni az eladótól. -
fordmustang1
újonc
Sziasztok,
Az előző üzenetben az árat elírtam, azért írok még egyszer! De a kérdéseim ugyan azok.
Most rendelek először az AliExpress-ről egy telefont. A kérdésem az lenne, hogy milyen szállítást válasszak, ingyenest szeretnék itt három lehetőség van: Hongkong Singapore és Sweden melyik a legjobb?
A másik kérdésem a vám lenne ingyenes szállítás esetében is kell fizetni vámot, vagy áfát? A telefon értéke 180 euró.
-
01andris
tag
Helló!
Rendeltem az Aliexpressen.Már csak ki kellett volna fizetnem,amikor teljesen leállt nálunk az internet.
Pár perc volt a szünet.
Amikor újra beléptem,minden rendelésem a frissek eltűntek.Így újra rendeltem mindent,kifizettem.
Most jött e-mail,hogy a korábbi négy rendelésem fizetésre vár.Előtte nem leltem.Mi ilyenkor a teendőm?
Válaszokat köszönöm. -
Akve
tag
Sziasztok!
A "külföldi rendelések" topikban már kérdeztem, de nem kaptam választ. Kérem segítségeteket.
Megkaptam a rendelésem, eddig hibátlanul működik.
Azt szeretném kérdezni ti mikor szoktátok visszaigazolni? Megvárjátok a 60. Napot vagy előbb?
Köszi! -
fordmustang1
újonc
Sziasztok,
Most rendelek előszőr az AliExpress-ről egy telefont. A kérdésem az lenne, hogy milyen szállítást válasszak, ingyenest szeretnék itt három lehetőség van: Hongkong Singapore és Sweden melyik a legjobb?
A másik kérdésem a vám lenne ingyenes szállítás esetében is kell fizetni vámot, vagy áfát? A telefon értéke 80 euró.
-
Gépötty
senior tag
Megjött a tízdolláros, 64GB-os memóriakártya, amiből már kisebb flamewar kerekedett itt valamelyik nap.
Teljesen tökéletesen működik, h2testw ok, minden nagyon fasza - szeretném írni, de ahogy prognosztizálták többen, kamu. Már kértem a full refundot.
Lányok, lehet örülni -
vityax82
tag
Ha ezt írja "China Post has not received parcel#" akkor miújság van?
2,23Eurós telefon tok!
Lehet csak kamu szám? -
CloZee
aktív tag
-
vityax82
tag
Kaptam egy TN számot, hol tudom megnézni hogy merre jár a motyóm?
Tudnátok ajánlani egy jó oldalt?
China Post Air Mail ! -
elbandi2
tag
Ha 08.29.én zárult a dispute-m, akkor szerintetek mire várhatom a döntést az ali részéről, mert még midíg "Dispute escalated-Investigatin pending" státuszon áll az ügyem? Korábban irták, hogy sok az ügy, és türelmet kérnek, de lassan 2hétnél tartunk, és kicsit kezdek türelmetlen lenni.
Kösz! -
dzsidzsas
tag
Felesleges veszekedni, ha átküldik a gépen és látják, hogy mobil, tablet bekérik a papírokat. Letolják mi van rá írva, meg se nézik. Ha gyanúsan olcsó, túl sokat rendeltél, stb. felbontják. Ha nyilvánvalóan hamis pl: ruházat (elektronikus készüléknél nehezebben állapítják meg, vagy beleszaladsz egy mobil fanba akkor bukta van, de ez ritka) akkor lehet hogy megsemmisítik (jó szívén múlik, meg a párján
. Ha ki van adva nekik hogy hogy kell az államnak sok lóvé mert a kaméleon megint megszólalt, akkor jobban odafigyelnek, ennyi. Van akinek folyton átcsúszik a vámon a dolog, van akinek folyton fennakad. Ez egy ilyen biznisz.
-
CloZee
aktív tag
válasz
WOT-H-A-C #1905 üzenetére
Túl sokat látsz bele. Ha Nike helyett Nikle jön Adidas helyett meg Addidas azt meg tudják állapítani, de egy olyan telefonnál nem, amit nem is forgalmaznak az Eu-ban, pláne úgy, hogy rendesen rajt a Lenovo név meg minden. A lótusz sem jelent semmit, mert bármikor design-t válthatnak. Nem fog napokat szarakodni vele senki, mert nem éri meg, mivel kis értékű, így is totál el vannak havazva.
-
WOT-H-A-C
veterán
Nyugodjál meg nyugodtan, azt nem nekd címeztem.....Azt hogy hamis egy telefon még egy vak is meg tudja állapítani.Nemhogy a vámosok....csak egy kicsit googlizni kell. Továbbra is azt tudom mondani hogy informálódj kicsit többet....[Segítek egy kicsit! Külföldi rendelések topik]
-
CloZee
aktív tag
válasz
WOT-H-A-C #1903 üzenetére
Akkor nem tudsz szöveget értelmezni, mivel egy szóval sem mondtam, hogy nem bontják fel. Azt mondtam, hogy nagyjából képtelenek megállapítani, hogy eredeti, vagy klón telefon. Azt pedig egyetlen vámos sem fogja bekockáztatni, hogy egy eredeti telefont semmisített meg, mert abból komoly baja származik, a média visszhangról nem is beszélve. Ha nagy mennyiségű telefont rendelsz egyszerre, akkor már más a helyzet, de ezt is írtam.
-> Tanulj meg olvasni.
-
CloZee
aktív tag
válasz
WOT-H-A-C #1901 üzenetére
Az elmúlt 6 hónapban 8 telefont rendeltem. Mindet az én címemre (volt Ali, Ebay és Tmallbox is) illetve 1 powerbankot. Illetve pár elhanyagolható kacatot (maximum 2$ értékűek).
Ebből 1 telefon volt felbontva (eredeti dobozba jött kisebb árral) illetve a power bank. Felbontották, megnéznék, majd visszatették. Semmit nem számoltak fel rá, mert nem tudták beárazni (elég nehéz egy névtelen bankot beárazni) illetve egy telefont amin discount van. Nem kellene ilyen 5-10% os dologgal riogatni az embereket.
Ui: Közben fater egy komplett kamera rendszert rakott össze Ali-s rendelésekből (ha jól tudom 6 kamera) és ott se volt semmi, csak 1 vagy 2 felbontás.
-
WOT-H-A-C
veterán
Te mikor kezdted a rendelést és mikor rendeltél utoljára mobilt???
Jó lesz ha kicsit fejleszted magad már ne is haragudj mert nagy hülyeségeket mondasz....a vámos egy postással kartöltve bármikor kibonthatja a csomagodat ha gyanúsnak találja vagy akár szúróproba szerűen is!!! A másik a NAV nál sem hülyék dolgoznak tavaj ősz óta magsan sz@rnak arra mit ír rá a kínai.
Freeshippinggel is kb 5-10% esélyed van arra hogy átcsússzon a csomagod!!!
Ajjállom figyelmedbe a külföldi rendelések topikot mert le vagy maradva majd 1 évvel....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest