Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rowon: AXAGON EE35-GTR 3.5 külső merevlemez ház bemutatás
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blueMerle
veterán
válasz
szili.tamas1 #899 üzenetére
Olvasd el még egyszer: [link] Emberünknek 26.-án zárolták az összeget, ez rendben van. DE 29.-én le is vonták az összeget azaz a számlájáról a pénz levonódott, elment, slussz-passz. Ennek ellenére a zárolás továbbra is ott fityeg. Ez nincs rendben, hiszen a tranzakció megtörtént, a pénz elment, a zárolás megmaradt. Márpedig ha a pénz levonódik akkor a zárolást feloldják hiszen a tranzakció megtörtént (29.-én) nincs mit tovább zárolni. Erre válaszolt a fórumtárs hogy ez egy ismert hiba a banknál, tehát ez valóban nincs rendben. Ne csináld már hogy nem érted...
WOT-H-A-C: nem lenne hülyeség ezt valahogy tömöríteni 1. hsz-be.
-
szili.tamas1
senior tag
válasz
blueMerle #895 üzenetére
Eddig nekem mindig rajta maradt a zarolas, majd a vasarlas utan 3 nappal kesobb le is konyveltek (vagyis levonodott az egyenlegbol). Igazabol ezert nem ertem a kinlodast. Ja, es nem erstes vagyok hanem otps. Persze h levonjak, hisz a zarolt osszeget nem koltheted el ujra. Ketszer meg biztos hogy nem fogjak leminuszolni...
-
blueMerle
veterán
válasz
nemethjucus #896 üzenetére
Tessék: [link]
-
nemethjucus
csendes tag
Sziasztok! Valaki lenne olyan segítőkész és segítene abban hogyan vásároljak az Aliexpress-ről? Már régóta nézegetem az oldalt, de még nem jutottam el addig,hogy vásároljak is..hát itt az ideje
Hogy mennek ott a dolgok? Milyenek az eladók? Az eladóval való kommunikálás milyen nyelven folyik? Általában hány nap mire megérkezik a rendelt áru?...Bocsi a sok kérdés miatt, de tisztában szeretnék lenni a dolgokkalKöszönöm a válaszokat
.
-
blueMerle
veterán
válasz
szili.tamas1 #894 üzenetére
Olvass vissza, tényleg hibásan kezelték a tranzakciót, előtted írták le.
[link] Neki zárolták az összeget, eddig rendben van csakhogy 3 napra rá levonták az összeget VISZONT a zárolás megmaradt, vili?
Ez a nem kóser. Érthető? Remélem.
-
JanosVitez82
újonc
válasz
JanosVitez82 #892 üzenetére
Ezt az irást olvastam de itt nem ir semmi konkrétumot arrol ami engem érdekelne.
-
WOT-H-A-C
veterán
Ezt olvasd el a hozzászólásokban ott a válasz
http://www.netkreativ.hu/webaruhazblog/alibaba-vasarlas-avagy-termek-import-kinabol-occco-vagy-minosegi/
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
JanosVitez82 #889 üzenetére
Nagytételben inkább alibaba....
-
JanosVitez82
újonc
Sziasztok nekem is lenne egy kérdésem.
Most ismerekedem az aliexpress oldalával és rendeltem is tőlük kissebb mennyiségben.
Az lenne a kérdésem ,hogy az oldalról nagyobb mennyiséget is szeretnék vásárolni van e rá lehetőság ,hogy a megvásárolt terméket eladjam legálisan?
Kapok e az aliexpress oldalról vagy az eladótol valamien bizonylatot(irott vagy digitális formában) ami alapján majd tovább adhatnám a terméket?
-
törölt tag
Isten hozott a klubban
Gondolom Erstés vagy. Először is nem Te vagy a hülye, valóban kétszer vonták le tőled az összeget. Egyszer mikor ténylegesen kifizetted, majd a könyvelési napkor nem oldották fel a zárolást így duplán vonták le.
Kommunikációs hiba van valamelyik szerverben azért van ez. Már tudnak a banknál a hibáról, sőt nem is csak az Alit érinti hanem egy online fogadási oldalt és a Mymermory-t is.Két dolgot tehetsz:
-Vagy vársz 30 banki napot és autómatikusan visszakapod a pénzed
- Felhívod a telebankot és manuálisan feloldatod a zárolástÉn napi kapcsolatban vagyok a bankkommal, lassan már családtagok.
-
blueMerle
veterán
válasz
szili.tamas1 #885 üzenetére
De neki levonták a zárolás után 3 nappal úgy hogy a zárolás továbbra is ott van.
-
IzomeN
csendes tag
válasz
szili.tamas1 #885 üzenetére
Az világos.., de már elutalta a pénzt a bank, mégis egy ugyanakkora összeg zárolva maradt mellette a számlán. Így is rendben van?
-
IzomeN
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Rendeltünk egy órát az oldalról és az a probléma, hogy úgy látszik mintha a pénzt kétszer vonták volna le. 05.26 lett feladva a rendelés, aminek az összegét egyszer 05.26-án zárolták a számlán egy hónapra, ugyanakkor 05.29 én levonták az összeget, de a zárolás továbbra is ott maradt. Kihez kell ilyenkor fordulni? Ali vagy a bank a ludas, vagy látják majd és leveszik a zárolást?
Remélem tudtok segíteni, kicsi félek, hogy első vásárlás alkalmával pont pórul járok.. -
floryby92
csendes tag
Sziasztok!
Rendelni szeretnék több eladótól több cuccot.(ruhát,ékszereket,kiegészítőket) megközelítőleg 100$ környékén.
A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor a fizetés hogy megy?
Egyszerre leveszi a kártyáról a pénzt 1 tranzakcióval vagy minden egyes terméket külön külön kell fizetni?
Ja és akkor a termékek is külön külön jönnek vagy egybe? Nem lenne mindegy a vám miatt.
Előre is köszi a választ. -
WOT-H-A-C
veterán
-
blueMerle
veterán
válasz
hidroponi #869 üzenetére
Személyeskedsz mucsácsó?
Arról az apróságról azért ne feledkezz el, hogy anyagi felelősséget az Aliexpress vállal a küldeményért.
Leírtam hogy igen, kell kérni buyer protection kiterjesztést, ennyi, mit szeretnél még nyuszifül? Ha az eladó nem fogadja el, természetesen azonnal dispute, ez egyértelmű. A csomag midnezektől függetlenül még nem veszik el, nem jelenti azt hogy keresztet lehet rá vetni csak azért mert sokáig tart jelenleg a szállítás China posttal. Nem birod felfogni hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz, igaz?
-
blueMerle
veterán
válasz
#59816064 #864 üzenetére
Nekem is négy China postos csomagom van már 25+ nappal, úgyhogy most akitől rendelek és csak free China post van, inkább megkérem hogy külde vagy HK, SE vagy SingPostal, a három opcióból általában valamelyikkel hajlandóak a China post helyett küldeni. Hogy mi a gond arra több magyarázat is van, kezdve a megszigorított vámkezeléstől a feltorlódott csomagokig minden. Nem tudom mi az igazság de nem is nagyon érdekel, egy biztos: minden china postos csomag meg fog érkezni mindenkinek, türelem.
-
amauri
csendes tag
No tracking information miatt indítottam vitát az eladóval, aki intézkedett, és végre útjára indította a csomagomat. Ha ezt elfogadom (accept dispute), akkor lesz a későbbiekben lehetőségem esetlegesen reklamálni, amikor a cipő megérkezik, vagy teljesen lezárja a vásárlást, mintha rendben megérkezett volna? Viszont valamit reagálnom kellene, mert továbbítják az ügyet az alinak, ami teljesen felesleges így, hogy intézkedett. Esetleg a cancel dispute?
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
blueMerle #859 üzenetére
Hát nem tudom az előzményeket de élned kellett volna a paypal 45 napjával....persze ez nyilvan mar nem segít...egyébként alinál is belefuthat egy " tudatlan" vásárló ebbe....olvastam már olyat rányomott a "megkaptam, minden tuti" gombra és még elsem küldték, vagy amikor hagyta a kolega hogy lejárjon a buyerprot. és termék sehol.... persze lehet hogy ebben az esetben is,a kivételek erősítik a szabályt!!
-
blueMerle
veterán
válasz
WOT-H-A-C #858 üzenetére
A pandawillről csak úgy mellékesen: 95 dollárom a mai napig náluk, 30 mail után végülis meguntam, állandóan kamuznak (már elküldték a pénzt, az áru úton, mindjárt küldik a pénzt...), idestova lassan 1 éve ennek
Alinál ilyen nem fordulhat elő, nem érhet kár, ezt fontos megjegyezni!
-
Bestx
csendes tag
Már másodszorra futok bele, hogy miután kifizettem egy THL W3+ érintőt és megkaptam a TN-t közli velem az eladó, hogy csak fehéret tud küldeni, pedig a vásárlás előtt rákérdeztem, hogy van-e fekete készleten és akkor azt írta, hogy van. Kissé kezd elmenni a kedvem az Alitól.
-
amauri
csendes tag
No tracking information miatt indítottam vitát az eladóval, aki intézkedett, és végre útjára indította a csomagomat. Ha ezt elfogadom (accept dispute), akkor lesz a későbbiekben lehetőségem esetlegesen reklamálni, amikor a cipő megérkezik, vagy teljesen lezárja a vásárlást, mintha rendben megérkezett volna? Viszont valamit reagálnom kellene, mert továbbítják az ügyet az alinak, ami teljesen felesleges így, hogy intézkedett. Esetleg a cancel dispute?
-
Deck
titán
De fasza napszemüvegek vannak, rendelek is
Remélem még nyáron megkapom
-
blueMerle
veterán
válasz
WOT-H-A-C #846 üzenetére
Ma volt egy Doogee a kezemben (az az überronda kockás hátlapos), elméletileg ugyanolyan kijelző van benne mint a Jiayu G4C-mben (4,7" 1280x720 IPS) mégis zongorázni lehet a különbséget a Jiayu javára. Nem beszélve arról hogy pocsék képeket készít és szaggat az egész már a főmenü lapozása közben is.
Jelenleg 150 dollár körül két nagy nevű, minőségi telefont érdemes venni kínából: Xiaomi Red Rice vagy a Jiayu G4C. Üzemidő, fotózási képességek, kijelző, sebesség, optimalizáció, összeszerelési- és anyagminőség terén a doogee thl zopo wing htm... és a klónhadsereg összes készülékét veri. Abszolút hozza egy honi A brand-es high-end Sony vagy Samsung szintjét mindkét készülék, ráadásul a Red Rice-ban ott a Miui, mint az egyik no.1 Androidos UI
-
blueMerle
veterán
Nem mintha bele akarnék szólni hogy ki mit rendel, de azt ugye tudod hogyha megfogják a vámon, akkor amellett hogy elkobozzák (mondjuk refundot kérhetsz...) még akkora büntetést is fizethetsz hogy négyfelé fog állni a füled?
Ennyiért minőségi, komoly nagy nevű márkás telefonokat is rendelhetsz mint pl. A Xiaomi-tól a Red Rice vagy egy Jiayu G4C esetleg Lenovo A850+ 8 magos procival...ez egy szemétre való klón, vacak alkatrészekből.
WOT-H-A-C: hehe, mennyire egy rugóra jár az agyunk
-
WOT-H-A-C
veterán
1.Ettől az eladótól semmi féleképpen ne rendelj!!! 76 eladása van ez kb orosz rulett.
2. A klónok nem ajánlottak!!! 161$ 6582 socal ezert mar kapsz lenovot, jiayut stb....
3. Ha mégis belevágsz akkor van topikja itt ph-n :kínai mobilok (replika,klón) mielőtt rendelsz olvass bele az utolsó pár oldalon sokat beszéltünk samsung klónokról!!! Kb onnan ahol beléptem a topikba...Elég nagy lutri klónt venni!! Több szempontból is!!!
-
daja28
csendes tag
Segítenétek még teló ügybe ?
Rendelnék egy ' Galaxy S 5 ' telefont ettől az eladótól :
http://www.aliexpress.com/item/Original-s4-phone-5inch-i9500-1-1-mtk6572-Dual-core-android-4-2-1280-720-px/1769537069.html
Viszont kb mekkora VÁMra és áfára kell számítanom ?
-
phanze
aktív tag
Sziasztok
Én egy doogee dagger nevű telefont szeretnék vásárolni.Többen is ajánlották az aliexpresst, és az lenne a kérésem hogy linkeljetek nekem egy ilyen telot egy megbizható eladótól.A válaszokat előre is köszi.
-
phanze
aktív tag
Sziasztok
-
daja28
csendes tag
Srácok , nektek is lassú a 17track oldal vagy csak én hiszem h az ?? Van egy csomó termékem amit már 21-22 én elküldték a cél országba és csak ma írta ki az oldal .
-
WOT-H-A-C
veterán
Telefonra tabletre elektro cuccra is igaz ha sz@rt kapsz vagy hibásat akkor is mehet vissza.Itt ami a fő probléma az nem feltétlen a pénz jól mondod bár ha nem figyel az ember akkor az áfát is duplán be lehet nyalni!!! Persze ez egyén függő én többnyire áfa határ felett rendelek... de ami ennél fájóbbpont az az idő!!! Egyszer amíg megkapod ha rossz akkor gari, vissza küldöd jobb esetben újat küldenek vagy javítanak plusz idő!!! A pénzed benne termék meg majd 1.5 hónap múlva vagy megy a vita idő húzás kiterjesztés .....stb majd a végén refund és ez mind idő és copás!!! Ezért nemárt előbb kérdezni és olvasni....
-
depe95
tag
válasz
WOT-H-A-C #829 üzenetére
Egy olyan piac aminek tapasztalatom alapján ebay mellett az első a felhasználó pénzének megvédésében.
A legnagyobb amit bukhatsz az a banki átváltásokon alapuló pár forint.
Persze ez nem igaz ruhára/cipőre, hiszen ott vissza is kell küldeni ha szart küldenének, de azt meg le kell pacsizni, hogy a postaköltséget ne te álld. Sose értettem, hogy ki az aki úgy vesz cipőt, hogy nem próbálta fel. -
WOT-H-A-C
veterán
válasz
WOT-H-A-C #828 üzenetére
Jó lenne egy téma összefoglaló a topikba!!!
Egy két gondolat....
Néha elcsodálkozom hogy az emberek milyen bátran vágnak bele aliék világába annélkül hogy egy kicsit is olvasnának előtte!!!
Kb 1 hónapig olvasgattam a fórumokat míg eljutottam oda hogy regeltem alira és még egy hónap volt amíg csak nézelődtem .... van pár darab rendelésem onnan és csak 2 dispute plusz egy vita nélküli full refund.Ezeken kívül minden hibátlanul megjött amit rendeltem.....
Ez azért fontos hogy minél előbb kitudd szűrni a csalókat kamu termékeket!!!!
Kérem az új rendelőket ha ezt olvassák legalább erre a leírásra kukkantsanak rá!!
http://logout.hu/cikk/aliexpress_segitseg_kezdoknek/bevezetes.html
Sok kellemetlenségtől megóv majd!! Ezen kívül van még pár leírás, forum a témával kapcsoltban amik nagyon hasznossak!!!!
Ez NEM egy web shop ez egy hatalmas piac sok csalóval!!!
-
Deck
titán
Mi ez a visszaszámlálás? Mi lesz ha nullára ér?
-
WOT-H-A-C
veterán
Nekem annyi elég volt hogy a rendelés részleteiben csináltam egy screenshotot amin látszott a TN + a telefon ára $*ban és elküldtem még nekik az utalásról az elektronikus bizonylatot.Viszont arra figyelj oda hogy a vásárlói védelm időben legyen meghosszabbítva nehogy lejárjon a védelmed mielőtt ellenőrizni tudnád hogy okés e a teló.Nekem onnantól hogy beküldtem a papírojat kb 5-8 nap szokott lenni hogy kezemben a teló.
-
tbogi
csendes tag
Sziasztok!
Ma megkaptam a levelet, hogy a csomagom vámkezelés alatt áll. Mivel ez az első telefonom, amit Aliról rendeltem, így nem vagyok jártas a teendőkben 9 napom van még a védelmi idő lejártáig, így jó lenne nem elszúrnom a papírokat
Valaki részletesen megírná priviben, hogy mit küldjek nekik? Kártyával fizettemKöszönöm szépen!
-
-
blueMerle
veterán
válasz
Papesz1990 #820 üzenetére
a Confirm Order Received gombal tudod jelezni, de csak is akkor, ha a termékkel minden okés !!
Ezt azért Te se csináld és ne is mondd senkinek. Szépen megvárni amíg majdnem letelik a buyer protection időtartama (1-2 nap) és akkor nyomni confirmot, ugyanis confirm után futhatsz a pénzed után ha gond van. Nem szép dolog az eladóval szemben és biztos hogy picsogni fog emiatt, de hidd el, ha bármi baja lenne 1 nappal akár a confirm után a cuccnak, még csak nem is válaszolna az eladó, mert ő már megkapta a pénzed az alitól. Sajnos nem egy ilyen tapasztalatom van
-
Papesz1990
csendes tag
A kapott TN számmal ezeken az oldalakon tudsz utánna nézni, merre jár a csomagod:
[http://www.17track.net/index_en.shtml]
[http://www.trackitonline.ru/]
Ha megérkezik a csomagod, az alis rendelési oldalon, a termék részletes adatlapján a Confirm Order Received gombal tudod jelezni, de csak is akkor, ha a termékkel minden okés !!
Ha nem érkezik/nem mozdul meg a csomag, folyamatos zaklatás az eladó felé a problémáddal, Open Dispute nyitás. Az Ali 60 napig véd. -
Deck
titán
Megvolt az első rendelésem. Hol tudom nyomon követni? Ha megérkezik, hogy igazolom vissza, hogy minden rendben? Ha nem kapnám meg időben mi a teendő?
-
wocsok17
tag
Sziasztok!
Ilyenkor mi a teendő?
Status: Closed
Reminder: Your order has been cancelled for security reasons. The fund for this order hasn't been deducted by AliExpress. However, some banks may hold this payment, and the bank will reverse the payment for up to 7-30 working days before releasing back to the card holder. To avoid order cancellation in the future, please submit a claim for payment verification. -
amauri
csendes tag
Sziasztok! Megérkezett egy vásárolt cipőm, viszont olyan kicsi, hogy hordhatatlan. Hiába van 250 mm ráírva, ami egy európai 40-es méret, még a 37es lábra is kicsi. Full refundot kértem, az eladó javaslatát nem is értem "pleasa return money", gondolom azt akarja, hogy küldjem vissza a cipőt. Mit érdemes ilyenkor csinálni, van valami tapasztalat, hogy hogyan jöhetnék ki jól a dologból? Előre is köszi!
-
daja28
csendes tag
Srácok , lehet csak én vagyok türelmetlen , de mért van az hogy ha megnézem a 17track oldalon a nyomkövetési kódokat mindegyik azt írja még mindig ki hogy küldemény felvéve , viszont alin meg azt írja már hogy hivatal csere ???
-
törölt tag
-
bugicsiga
újonc
kösz Csomi, de csak sms- em van a pénzmozgásról,,,,,,,
-
longwild
aktív tag
Sziasztok!
Kb két hete inditottak útnak a csomagom, de a kapott TN nem valid. Irtam az eladonak, válaszában kérte, hogy nyugodjak meg, manageli a dolgot. Ti mit tennetek tovább?
-
floryby92
csendes tag
Sziasztok!
Lehet 1 bugyuta kérdésem?
Ha több eladótól rendelek akkor fizetésnél egybe vonja le a tranzakciós díjat vagy külön - külön?
Köszi a választ előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- iPhone-t használók OFF topikja
- OLED TV topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Építő/felújító topik
- Külpolitika
- Napelem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple Watch Ultra 2 Cellular, Véroxigén
- Lenovo Legion PRO 7, RTX4070, i9-13900HX Gaming laptop 2027.09-ig gari!
- UniFi Dream Router 6, új, fóliás, ingyen Foxpost
- Audioquest Rocket 44 Bi-Amp 2x3m hangfalkábel
- KIEMELT AKCIÓ: kitűnő állapotban lévő iPhone 12 Pro Pacific Blue 128 GB szuper áron eladó !!! (14)
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- French press gyűjteményem felszámolom :) A kettő együtt 2999 Ft
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest