Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Őskoczka
- KISDUCK: Lamax NoiseComfort ANC párna csere
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Debilon
addikt
Ugyan már, ez a csomag LS026863140NL január eleje óta úton van 😁
-
Voice24
őstag
Nem tudom, mit csinálnak a Postánál, de ahogy olvasom, másnak is ragadt be csomagja március elején. Az enyém a bejegyzés alapján ma sem fog a helyi kis postára érkezni. [kép]
-
válasz
envagyok #60092 üzenetére
Az AliExpressnek semmi köze a Posta díjaihoz, reklamáció címezhető a Postának, de semmire nem megyünk vele. Az amiért elkérik a pénzt az a vámárúnyilatkozat leadása lenne a vámosok felé, mert azt nem szüntették meg hiába van kifizetve az áfa, mert ez más téma. Az hogy ezért ilyen sok pénzt kér a posta azt kibeszéltük a bevezetéskor, de nincs semmi ráhatásunk.
-
válasz
envagyok #60090 üzenetére
Mit kell külön kérni? Lenyitod a szállítási lehetőségeket és ott azért több szokott lenni mint egy darab szállítási mód. A 95 % feletti értékelésűeknél általában többet adnak meg, az alattiaktól meg nem érdemes vásárolni.
De persze az akkumulátorok speciális szállításúak, szóval azoknál kénytelen vagy a 399/799 Ft költséggel számolni mert a Seller's Shipping Method is általában posta nem csak a China Post registered air mail, bár van aki holland postai azonosítóval küldi az jó is lenne mert EU-n belülről jönne ide, csak épp vonaton küldenék és most a háború miatt az egy kicsit problémás szállítás ügyileg. -
envagyok
veterán
Ezt eddig ertem.
De hogyan lehet aliexpressen ugy keresni, hogy csak ezeket listazza.
Pl. itt a keresesem, es mindenhol csak free meg minden mas shipping van, csak a fenti 2 nincs.
[link]Jo lenne szukiteni hogy csak aliexpress standard vagy aliexpress saver szallitassal kerhetoket listazza.
Azt hogyan? -
válasz
envagyok #60084 üzenetére
AliExpress standard vagy AliExpress saver a szállítási mód esetén van az hogy a Maygar Posta nem kér pénzt.
Ha ezek közül választasz akkor 1. nem a Magyar Posta szállítja és ezért nincs díj. 2. Magyar Posta szállítja, de EU-n belülről kapják meg és ezért nincs vámolásos téma.
A nyomkövetési számból lehet látni és a szállítási módból. -
envagyok
veterán
Akkor minden szallitasi modnal 400 vagy 800ft-ot kell fizetni a postanak?
Vagy csak aliexpress standard shippingnel nem?Multkor kaptam usb wifi adapter linket alirol, akkor semmit sem kellett fizetnem.
Hogy lehet latni, hogy kell-e barmit fizetnem, vagy nem?
Hogy lehet alin beallitani, hogy csak a postai sarcmentes lehetosegeket mutassa?
En elvbol nem fizetek a postanak semmit a magy semmiert 400-800ft-ot #kezelesi dijraEgyszeruen nem talalok kapcsolot opciot, ami csak standard shipping vaggy eco postazast listaz
-
válasz
envagyok #60082 üzenetére
Azt kérdezted hogy sarcos-e.
Mivel ez postai szállítás és EU-n kívüli ezért a Magyar Posta kérni fog kezelési díjat. Ez lehet 399 Ft ha tudnak neked az elektronikus adatok közt elérhetőséget azonosítani, ekkor 48 órád van online fizetni ezt az összeget, ha nem találnak adatot akkor kézbesítéskor fizeted a 799 Ft díjat.
Előfordul hogy nem IOSS vásárlásnak azonosítja be a programjuk, akkor pedig kérni fogják az áfát is és egy értéktől függő sávozásos kezelési díjat, ez benne az Összefoglalóban.
Ezért inkább ezt a szállítási módot China Post registered air mail elkerüljük még akkor is ha az eladó ingyenesként adja meg. -
envagyok
veterán
Sziasztok
Az összefoglalóban olvasva az Aliexpressnek van ioss stáma.
Akkor minden rendelés az oldalról már nem kerül magyar áfafizetésre?
Vagy hogy lehet szűrni, hogy az ajánlatoknál csak későbbi külön áfafizetés mentes ajánlatok jöjjenek? -
Milka 78
nagyúr
Na az a helyzet, hogy mivel nem volt semmi reakció indítottam 2 új disputeot ahogy annó mondtad. Csomag megjött, nem megfeleő a termék, stbstb...és csatoltam a fotókat, leírást.
Rendben is ment minden az Ali is rábólintott, majd kapom ezt (mindkettőre):Majd kaptam ezt az üzletet az eladótól:
please be patient
Ez most mi? Az eladó kérése szerint cselekedtem, de most ha jól értem elutasította?
-
lacoka55
tag
úgy látszik ma is dolgoznak itthon a Cainiao-nál 14 Már 2022 11:35 Import clearance success ExpressOness csomag lesz
-
válasz
lacoka55 #60063 üzenetére
Amit írtál 11 napot úgy gondoltam hogy már kijött az NPKK-ból, de ez akkor még nem jött ki onnan ha ez az utolsó bejegyzés, akkor az NPKK-át szerdán reggel 8 után hívhatod, ők erre a nyomkövetési számra esetleg mondhatnak valamit, bár addig még frissülhet a bejegyzés.
Nekem már többször hazudták hogy nincs náluk, viszont ismerősöm a logisztikás beszállító és bizony tudtam hogy nem igaz amit a bentiek mondanak, mert előtte rákérdeztem. Persze nem mindig ő viszi be, de több alkalommal lett bizonyítékom arra hogy nem mondanak igazat. Nem kell mindent elhinni.
-
lacoka55
tag
Szia
UHxxxBE írtam már pénteken lementem a helyi postára vidék kis település még nem volt ott a csomag akkor ez megint több napos csúszás lesz pedig kellett volna
03 Már A bejövő küldemény átvétele a kicserélőben
az EO-s csomagom meg 6 nap alatt átjött kínából ilyen még nálam nem fordult elő most meg több napot kell várni rá itthon hogy megkapjam de remélem hogy péntekig megérkeznek -
válasz
lacoka55 #60057 üzenetére
4 napos ünnep van országosan 03.12-03.15-ig.
Hiába hívod nem tudják, mert az NPKK-ból kijött, szerintem a logisztika elvitte a kézbesítő postára és ott nem foglalkoznak vele.
Persze lehet hogy már kézbesítették a ládába vagy elveszett.
Ha nem Rx a kezdete akkor nincs róla hivatalos információ mivel nem könyvelt küldemény, így pontos információt nem fogsz kapni.
Munkanapokkal számolj, az 5 nap nem sok, az EO-s csomagod meg a Cainiao logisztikai központban lehet és náluk nem tudsz érdeklődni.
Türelem. -
lacoka55
tag
Sziasztok
11 napja itthon van a csomagom és még nem kaptam meg
próbáltam ma felhívni a postát de csak az automata válaszolt hogy hívjam újra hétfőtől péntekig nem dolgoznak ma ?
van egy másik csomag is ez is itthon van már 5 napja de ezt még nem adták át szállításra az ExpressOne-nak -
stomi61
tag
Sziasztok!
Rendeltem egy UV fényre kötő ragasztót. Mire ideért kifolyt a tartalma a zacskóba. Az eladó megígérte, hogy újra küldi.
Van valami tennivalóm, vagy csak várjak? -
válasz
Turbobacsi #60054 üzenetére
Nem jelentett az semmit, ha feladsz valamit a postán annak van valami díjszabása és ha ajánlott akkor van értéke is ezért ezek az információk bekerülnek a küldemény elektronikus adatai közé, a szállítási költség esetén nincs ingyen szállítás, legfeljebb a vevő nem fizet, de az eladó az igen, mert a Földön egyetlenegy postai szolgáltató sem szállít ingyen.
A forintra átszámolt összeg az egyezik a kínai posta megfelelő díjszabásával, tényleg ennyi a posta költség onnan.
De téged nem érint semmiben, ezt itt csak tájékoztató szöveg a posta részéről mert az IOSS-os díjat kérik.
Egyébként az érték amiről a Posta tájékoztatott az 27,74 $ a szállítási költség pedig 45,5 Jüan. -
-
margithid
veterán
Órát érdemes rendelni aliról?
Pár ezer forintosra gondolok. [link] -
fairi
őstag
Legegyszerűbb bizonyíték, kb senki nem értelmezte mi volt odaírva. Ha valami nem illik pontosan a kategóriába, akkor el lesz utasítva sokszor.
ha ember olvasta volna akkor elfogadta volna, mert le volt írva a probléma. Legtöbb elutasítás kb azért történik, mert úgy írod érveidet mint embert győzködnél.
Ha egész vitát úgy indítod mint egy chatbotot akarnál meggyőzni, jobb eredményt érsz el. Jó pár problémás vitába keveredtem már, és eddig veszteség nélkül kikeveredtem, mindent megnyertem gond nélkül a legvégén.
Egy algoritmus vagy két tál rizsért 14 órában dolgozó kínai bírál nincs különbség. Egyik se értelmezi a litániákat, komplex érveket.
Drágább dolgoknál levő bírálatok értelmesebbek szoktak lenni. Ott világos valaki tényleg beleölte energiáját, hogy megnézte a képeket vagy videót, és olvasta a litániát. -
válasz
lautnermark #60043 üzenetére
-
Mondjuk úgy hogy a Postai szabályozás is leírta nekik, de hát ezek szerint a saját cégüknek sem hittek. De persze a COVID-on kívül van más olyan is ami miatt nem érdemes kesztyűben dolgozni, bár azt meg mindennap cserélni kellene vagy a szabályos levétel után mindig újat felvenni, ha ezt figyelmen kívül hagyja akkor semmit nem ér a védekezési ötlete.
-
-
-
Kérlek hagyd már ezt az algoritmus dolgot. Azt gondoltam hogy bizonyíték nélküli saját elméletet nem fog itt senki sem megosztogatni. Emberek döntenek, nem az van amit írsz. Volt már néhány dispute-om de nem MI döntött.
Miért lényeges neked ezt állandóan hangsúlyozni? A vásárlói reklamáció emberi döntéseket igényel, nem sok értelme van programra bízni.
Ha majd hivatalosan is megerősítik hogy így működik akkor lehet írogatni, de addig ez kitaláció, spekuláció, nem valós információ. Még elhiszi valaki. -
fairi
őstag
válasz
Milka 78 #60027 üzenetére
Mennyiségi probléma, vagy minőségi probléma. Minőségi mert nem jó a telefonra, használhatatlan.
Kereskedő meg simán palira vett. Normál esetben elfogadja ezt és visszakapod, de nem tette mert tudta, ilyen okkal veszítesz. Bírálatot automatikusan algoritmus végezte így logikusan elutasította mert a csomagot megkaptad. -
Milka 78
nagyúr
Nem egyszerűbb, hogy újat indítok? Már egy napja felobtam az új bizonyítékokat és 23 óra múlva lejár a határidő...meg lehet megpróbálnám megint, mert valóban hibáztam.
A másik, hogy választhatom e azt, hogy nem küldöm vissza a hibás terméket csak a visszatérítést(nem ér annyit az egész, ami időt igénybe venne egy 1200 forintos tok)?
Tehát csak visszatérítés->leokézom hogy itt van->"Items are missing" vagy esetleg "Item is not as described", majd az eddigí fényképek, levelezéseket ugyan úgy feltöltöm. Elméletileg mindkettő igazAz egyik tok meg sem érkezett a másik meg nem az a típus.
-
válasz
vasi89 #60028 üzenetére
Kezdem azt hinni hogy valamiért szándékos munkalassítás van. Vagy a dolgozók részéről mert még is keveslik a fizetésemelést, vagy a főnökség adta ki hogy betartsanak a sok reklamálónak a vámolási elbarmolásuk miatt. Az ilyen típusú reklamációknál bármely hivatalos panaszfórumon pofátlanul csúsztatnak, hazudnak, szóval számomra inkább az utóbbi opció tűnik igaznak.
-
válasz
Milka 78 #60027 üzenetére
Miért az lett választva indoknak hogy a vásárlási védelmi idő lejárt (Purchase protection......., de még folyamatban a szállítása, ez van pirossal írva, ezt jelen esetben el kell hogy utasítsák mert nem igaz.
Nem igazoltad le hogy megérkezett? Hiszen csak akkor lehet olyan indok hogy nem azt a kaptad amit kifizettél. Amíg szállítva van addig nem tudhatod hogy nem azt kapod meg amit kifizettél. -
vasi89
őstag
kitesz magáért a posta
habár nekem volt mostanság egy BH-s csomagom ami kb 2 nap múlva már a postán volt de amik ezen a héten érkeztek a hét elején azok még mindig belföldi továbbítás státuszban vannak de gyanítom a 4 napos ünnep miatt egy darabig így is marad nem csak nálam, hanem másnál is.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Milka 78 #59996 üzenetére
Üdv újra!
A szállítási disputot elutasították egy ilyen emailben.
Én benyújtottam további fotókat, irományt:
Most itt tartok, de semmi reakció több mint egy napja:
Töröljem az egészet és új dispute, de most a hibás/nem megfelelő termék oldaláról és írjam oda, hogy a darabszám se jó (fenti iromány újra küldése)?
A két tok helyett kaptam egy nem megfelelő tokot. Ez nálam egy nem megfelelő termék+ egy amit meg sem kaptam...vagy írjam, mindkettőre a nem megfelelő terméket?
Nem is értem az egészet az eladóval le van beszélve az egész, erre az Ali kezd akadékoskodni... -
miti5
tag
Hi !! postát itt lehet szídni ??? mert én valahol ki kellene adjam
síííp ,,,anyá ...síííp ... Alin ráadásul teljesen mást ír, rég itt rohad az országban és DIREKT le se szarják,,ha nem tetszik ne rendelj,,, ocsmány undorító ország ez ! Január 24es rendelés
UH815229998BE -
Régebben nem kellett visszahozni a törlésből, ott volt az order details a törölteknél is. Azért töröltem őket eddig, hogy jobban áttekinthető legyen mi az ami aktuális, mi az ami már nem. Most visszahoztam a törlésből az összeset, de jó lett volna egy összes kijelölés gomb, spóroltam volna egy kis időt.
-
cof
veterán
Nem én kérdeztem, én értem hogy működik.
lacoka55 Ez a robot engem is idegesít mert nem jegyzi meg, hogy összecsukom. Én sem törlök semmit, bár annyira régi rendeléseket nem szoktam nézegetni (ebben az esetben valóban jobb volt a számozásos megoldás), ha valamit még tervezek vásárolni akkor berakom a kosárba, most is van benne jó 50 tétel persze majd egyszer, apránként.
-
lacoka55
tag
Nekem nem tetszik ez az új forma jó lenne a fehér helyett valamilyen más halvány háttér szín
én nem törlöm a beérkezett rendeléseimet itt is változás történt nem lehet egyből egy régebbi rendelésre visszalépni alul azok a számok megszűntek ahol meg lehetett adni hogy egy régebbi rendelésre visszalépjek
további gond hogy a segítség mindig kérés nélkül is előjön kitakarja az oldal egy részét
a keresésnél is mintha változás történt volna a találatoknál írja hogy egy eladónak hány eladása van egy adott termékből de most nem írja hogy hány visszajelzése van -
Már amit töröl állapotba raktál azon mit szeretnél megnézni ami kellene? Esetleg kipróbáltad a Restore gombot ezeknél? És azután az Order details? Szerintem van amire ezt írtad: Deleted orders esetén nincsen
Nem egészen értem a problémádat, hiszen ugyanazt látom. Régebben is vissza kellett hozni a törlésből, csak most egy gomb van erre. -
cof
veterán
Deleted orders esetén nincsen. Mondjuk logikus is, hiszen azért törlöm mert már nem akarom nézegetni. Viszont van restore, gondolom akkor visszakerül a completed részhez.
Amúgy féltem ettől az új dizájntól amikor láttam itt régebben, hogy valakinek már átállt de sokkal jobb mint a régi. Ha confirmálsz valamit nem tölt újra az egész oldal, nem kell oldalakat lapozni stb...
-
válasz
Voice24 #60015 üzenetére
2 napon belül a logisztika leszállítja, nem érnek rá vacakolni vele, de akkor nálad nincs ott, ha neked ezt mondják akkor el kell hinni. Majd kérdezed meg egyszer hogy milyen gyakorisággal viszi neki a logisztika a területi részlegből a küldeményeket és ők válogatják és rögtön kézbesítik is?
-
Hét elején valamikor megváltozott a rendelések böngészős kinézete, funkciói. Én eddig úgy használtam, hogy ha valami megjött, akkor töröltem az 'Orders' részből és bekerült a 'Deleted orders' részbe. Ami nagyon tetszik, hogy most már a törölt rendelések között lehet keresni, eddig nem lehetett. Viszont eddig meg tudtam nézni egy törölt rendelésnél a rendelés részleteit, számla, dispute, stb. Most nem tudom, vagy csak én vagyok béna, de bárhová kattintok, vagy az épp aktuális terméklapra, vagy az eladó profiljára tudok csak jutni. Nálatok is így van?
-
cof
veterán
Köszi. Nem volt még sok vitám 10 alatt szerintem. Valahol 500 rendelés körül járok. Csatoltam egy képet a levélből amiben fel vannak sorolva a csomagok miket csomagoltak egybe, bekereteztem a hiányzót és kb. ennyi. Írtam, hogy megkaptam a kombinált szállításos csomagot de ez hiányzott, nem is ez volt a legértékesebb tétel. Ami érdekes egyből az Aliexpress lépett közbe.
-
Annál a vásárlásnál dispute amelyről szó van. Csinálsz képet a megkapott csomagról hogy a címkék látszódjanak, mert kettő címke van rajta és a belső tartalomról is. Ha visszanézel pár sz-t volt ilyenről szó és az Összefoglalóban a 3. pont leírása is segít. Lényegében nem az érkezett meg amit kifizettél.
-
stomi61
tag
Volt egy február 2-án az OLK-ba érkezett küldeményem UR...DE számmal .
Február 20-án írtam a királyi postának, hogy nézzenek utána, 22-én be volt dobva a postaládába.
Ma jön a postás egy papírral, hogy megkaptam-e?
Mondtam neki, hogy ha bedobtad, akkor megkaptam.
Ha igen, írjam alá! Egy papír alapú válasz volt az e-mailen írt panaszomra.
Lehet, hogy érdemes őket rugdalni, vagy véletlen? -
Tosee
őstag
Sziasztok!
Ma kézbesített az Express One egy csomagot, kombinált szállítással Kínából. 9 tétel volt benne, 8 stimmel is, viszont egy másik személy (Lengyel címzett) csomagja volt közte, és nekem 1 csomagom hiányzik! Csomagszám sem az enyém, nyilván a lengyel címzetté.
Próbáltam vitát indítani, de nem teljesen világos mit kellene választanom:
Megkaptad a terméket? Igen / Nem
- Igen esetén nincs olyan opció, hogy más személy terméke került hozzám.- Nem esetén meg azt írja, hogy nyilvántartásuk szerint kézbesítették, vegyem fel a kapcsolatot a szállítmányozóval.
Hogyan kellene ezt ügyeznem, hogy legalább a vételárat vissza utalják?
-
lacoka55
tag
Volt egy rendelésem Mar 4 a parcelsapp-on azt látom 10 Már Arrived Budapest AliExpress Standard Shipping volt Free Shipping ExpressOne szállítással lehetséges hogy ilyen gyorsan átjött volna ?
Az eladónak még nincs visszaigazolása ebből a termékből [kép] -
Beni2360
félisten
A posta appban is ez volt csak ott nem lehet arhivalni. A fenét jó, állandóan veszekszem velük most is 2 cm alatt volt a csomag de beteg volt a postás és egy ember 2 járatott vitt, ez volt a könnyebb megoldás. Volt, hogy 1 hétig nem bontották ki a zsákot csak amikor reklamaltam. Persze nyugdíj kihordasnal mindenki feleled.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Opel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Politika
- Strapabíróbb és funkciógazdagabb lett a Galaxy SmartTag2
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Építő/felújító topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FULL HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest