Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Őskoczka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KISDUCK: Lamax NoiseComfort ANC párna csere
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fricrich
tag
Tiszteletem!
Valaki tudna nekem segíteni aliexpress-es vásárlásban?
Konkrétan - én elutalom az összeget, a kolléga pedig megrendeli az én címemre - féle megoldásra gondoltam.Köszönöm előre is!
-
peestike
senior tag
érdeklődnék a tapasztaltabbaktól, hogy a holland postának feladás után hány nap kell, hogy látszódjon TN szám alapján, hogy mi a helyzet a csomaggal?
vagy várjak szépen libasorban, aztán egyszercsak? -
Nestor16
senior tag
Hali.
Egy gyors kérdés, hátha többet tudtok. Az aliexpressre miért kell állandóan beírni a jelszómat? Érdekes, hogy még csak én kerestem erre rám, mivel választ nem találtam rá. Nem mintha így nem növelné a biztonságot, de privát gép és nem szoktam ehhez hozzá.
Még az nem is lenne zavaró, hogy állandóan kijelentkeztet, de automatikusan kitölthetné a mezőt. -
molvany
aktív tag
válasz
peestike #6091 üzenetére
Szerencsére nem ismerem ezt a helyzetet. Erste Maestro - m van nekem is és kb. 2 éve fizetek vele az Ali - n. Eddig sosem volt vele problémám. Kb. az elmúlt 10 napban 7 - 8 rendelés volt, mindegyik rendben sikerült fennakadás nélkül.
Egy, amit a tavasszal regisztráltam amikor MO - on voltam, hogy egy adott napon csak 5 alkalommal tudok kártyával fizetni. legyen az bármi. Hogy ez az Erste Banknál rendszer, vagy csak valamilyen beéllítás kérdése, nem tudom. De annyira nem zavar. Csupán pofára estem amikor nem tudtam vele fizetni ( Aldiban 1 - 2 ezer forint lett volna ). -
peestike
senior tag
válasz
Repsol600 #6090 üzenetére
nekem is maestro van, tegnap este szívatott engem is.
2X nem sikerült, majd harmadszorra átírtam a nevet. nyomtatott nagybetűvel minden betűt.
így rögtön ment, bár nem tudom ez számít e. nekem erste maestro van, szokott a paypal is idétlenkedni, valamiért nem igazán szereti a maestro-t. többször volt már vele bajom. ráadásul a paypal még 240 forintokat is szokott ide-oda tologatni nekem néha vásárlások előtt. mastercard-al soha, semmi ilyen nem fordult elő..... -
kirkri
addikt
Nincs mit, arról szól ez a topik, hogy segítsünk.
Nem küldi újra, mindössze annyit írt, hogy mivel a nemzetközi postázás időigényes, így kiterjeszti azt az időt ameddig a vásárlói védelem rendelkezésedre áll. És türelmed kéri.
Nem kell vele foglalkoznod, 3 nap múlva úgyis eszkalálódik az ügy az Ali felé, ők meg teljes visszatérítést fognak neked ítélni, ha addig nem kapod meg a csomagot. Nyugi, nem fog kár érni.
-
Taktoj
aktív tag
Kirkri , nagyon szépen köszönöm a segítségedet.. Sajna az angol sem az erősségem :-( Nagyon megnyugtattál, hogy jól van ez az ali rendszer kitalálva:
Sajna nincs a közelemben aki jobban fordítana mint a google... ezért még erre a válaszra kérnék tőled egy jobb értelmezést.Az elküldött Magyar Postai angol nyelvű eladói tájékoztató szövegre írta válaszul az eladó:
"Hello, international parcels will take some time before they can reach. We will extend the time of receipt, please be patient, thank you."Vajon ezzel mit akart közölni az eladó.... ujra küldi vagy felveszi az ő postájuk a mi postánkkal a kapcsolatot s lerendezik az ügyet?
Köszi előre is.
-
-
peestike
senior tag
eljutott az első rendelésem a TN-ig. mikor még megrendeltem ez volt mellette: China Post Registered Air Mail.
most a tn szám vége NL, gondolom holland posta. ugye ezen ne akadjak fel, hogy kínai postát ír, aztán holland lesz belőle?
egyébként milyen tapasztalatok vannak a holland postával kapcsolatosan?
ebay-en, más kínai webshopoknál még nem sikerült belefutnom holland postába egyszer sem.
köszönöm! -
kozeposztaly
csendes tag
válasz
kozeposztaly #6073 üzenetére
szoval a fenti temara tudtok javasolni valamit? koszi
-
kirkri
addikt
Megtennéd, hogy angolra állítod és úgy készítesz róla egy képernyőmentést? Ez a Google féle magyar nem az erősségem.
Update: Most látom a szövegben, hogy az ilyen helyzetekben nem fogadod el az eladó javaslatát automatikusan, ha lejár a számláló és nem reagáltál a javaslatra. Ebben az esetben csak azt kell (és tudod) tenni, hogy megvárod amíg lejár a számláló. Ezután automatikusan eszkalálódik az ügy az Ali felé. Szóval várj türelmesen.
-
MrRL19
senior tag
Sziasztok
ez milyen track ? RS319057345NL
-
zsolesz06
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, ha egy terméknél csak 18nap a vásárlói védelem és nem érkezik meg ezen belül akkor mi a teendő? Mert általában ez 60 nap szokott lenni, azonban most 18-at látok. Vagy ha nem érkezett meg a termék köteles meghosszabbítani az eladó a védelmet?
Köszi. -
kozeposztaly
csendes tag
sziasztok,
tudtok bármilyen lehetőségről, ahol
1) vagy egyes terméket (termékkód alapján), tehát itt több shop is lehetséges
2) vagy csak 1 termék 1 konkrét shop esetén
áraknak a historikus értékeit lehet lekérni...ergo valami tendenciát látnék, hogy hogyan mozgott az árehhez hasonlóra gondoltam:
http://www.arukereso.hu/monitor-c3126/nec/ea221wme-p38397751/
"Árdiagram"köszönöm!
-
kirkri
addikt
Nyomj az Escalate dipute gombra.
Ezzel az Ali elé viszed az ügyet, ők fognak dönteni. (kb. 1 - 1.5 hét, nem kapkodják el a dolgot.)
Semmiképp ne várd meg, hogy lejárjon a számláló, mert akkor nem kapsz egy vasat sem! Ugyanis jelen pillanatban a te válaszodra vár a rendszer, hogy elfogadod-e az eladó nulla dolláros kártérítési javaslatát. Ha nem reagálsz a hátralévő idő alatt, akkor automatikusan elfogadod. -
Turbobacsi
senior tag
válasz
petrosilov #6070 üzenetére
lehet módosítani: nekem addig sírt egy ferdeszemű, amíg 1-ről adtam neki egy 3 csillagot, előtte persze kártalanított
-
petrosilov
tag
Sziasztok!
Jópár dolgot vásároltam már az aliexpressen, de most belefutottam a "jóba". Mobiltelefon kijelzőre rendeltem védőüveget, meg is jött, de nem arra a telefonra volt méretezve, amire kértem, jó fél centi lelógott minden irányban. Mi sem egyszerűbb, az áru alatt felvettem a kapcsolatot az eladóval, írom, hogy nem stimmel az üveg. eltelik egy hét, válaszol, küldjek róla képet. Képküldés után még egy hét, egész biztosan olyan telefonom van-e, írom, hogy az. Újabb egy hét után küldjek róla képernyőmentést, küldtem. Majd csönd, nincs válasz. Közben jön az ali levele, hogy lejárt az idő, értékeljem a tranzakciót. Hát jól bevarrtam az egy csillagot. Azóta mindennap kapok az eladótól levelet, drága barátom, ne tedd ezt velem, megspékelve nagyszemű-pislogós-édibédi angyalkás gifekkel, csak vonjam vissza a negatív értékelést. Hmm? Nem tudom egyáltalán vissza lehet-e vonni, illetve azt sem, hogy miért tenném, bár, ha megteszi amit legutolsó, ma reggeli levelében ígért, hogy visszautalja inkább a pénzt, akkor törölném az értékelést.
-
Taktoj
aktív tag
Hello.
Jul 15 en megrendelt termékek augusztus 8 a óta megrekedtek a postán.
Augusztus 20 an irtam a postának hogy mi a helyzet erre ma küldtek egy elnézésest levelet, illetve a feladónak ezt a mellékletet küldték:
[link]
ezt a dispute nyitása után el is küldtem az eladónak aki azóta sem válaszolt. A dispute ból még van 4 nap, , a diskurzusunk igy zajlott eddig:
[link]Kérdésem lenne , hogy mit tehetnék még, a közöttünk zajló üzeneteket látja e az aliexpress illetve ha nem látja velük hogyan tudnám előrébb vinni a dolgot.
-
z1RoX
tag
Sziasztok, kb 1-2 hete vettem pár dollárért 2 dolgot. Utána a napokban szerettem volna venni egy combosabb (drágább) dolgot, egy cipot egyébként és amikor fizetném ki alipayen keresztűl ugye, azt irja ki hogy, the bank declined your tranzaction de előtte pedig tudtam fizetni elsőre faszán. Mielött felmerülne több dolgot is kipróbáltam semmivel sem lehet. Néztem az Alipayen hogy felkéne tölteni magamról valami dokumentumot fel is raktam elvileg még néziik (pending) de nemhiszem hogy kaptam volna ezért bármiféle limitet vagy korlátot?
Illetve még annyi, hogy a bankal sincs semmi gond. Ezzel már futottam pár kört.Köszönöm előre is!
-
peestike
senior tag
na, beléptem én is a "klubba", megvolt az első rendelés.
kíváncsi leszek, hogy is zajlik itt a postázás, elsőre hogyan fog lezongorálódni a dolog. -
lililááá
csendes tag
Ez tuti replika [link]
-
vasi89
őstag
Hello.
Szerintetek ennek nyoma veszett? 2 hete indult útnak svédországból és azért onnan máskor max 5 nap volt eddig.
-
DRPCDoki
tag
Szerintetek elveszhetett ez a rendelésem vagy csak "ennyire nincs rá tracking"(yanwen-es)? Igazából nem túl sürgős a csomag és nem is tudtam vele nagyon foglalkozni, de gyanús, hogy 3 hete adták fel, akkor kapott 2 státuszfrissítést és azóta abszolút semmit. Volt már olyan, hogy hetekig nem volt semmi, de akkor az első napban jópár mozgást láttam a csomagról és végül meg is jött, ez viszont más tészta.
-
aAron_
őstag
válasz
Don.Corleone #6046 üzenetére
Írja az eladónak. Általában ázsiai méretben megadott ruhák kisebbek, de itt pont fordítva van, fura.
-
kirkri
addikt
válasz
lililááá #6049 üzenetére
Mivel a pénzed továbbra is az Alinál van, így probléma esetén fel tudják szabadítani.
Viszont ha nincs probléma, akkor is lehet, hogy vissza tudod szerezni a pénzed. Érdekes a helyzet, mert ugyan igazolhatóan megkaptad a terméket, de ha tönkremegy, akkor nem tudsz kinek reklamálni. (Nem mintha akkor lehetne, ha az eladó nem tűnt volna el.
)
Szóval erre hivatkozva érdemes lehet megpróbálni refund-ot kérni.
-
lililááá
csendes tag
Üdv,mi van akkor ha a rendelt terméket elküldték de már az adatlapja nem elérhető tehát nincs,de az eladót sem nagyon találom.Második rendelésem ugyan abból,első tökéletes volt.Megszűnt maga az eladó is,megkapja a lóvét ilyenkor vagy inkább mondjam azt hogy nem jött meg vagy hibás,remélem nem az. Nem gecizni akarok,de ha nem kapja meg akkor nem fogom le okézni értitek remélem.
-
Don.Corleone
aktív tag
Elvileg amit én lemérek az 43 cm, ez az XL-es nadrág, a táblázat az XL-es méretnél 68 centi szerepel. Ez egy kosaras gatyó lenne, olvastam hogy kínai kollégáknál vannak érdekes méretek, azért is érdeklődtem kinek mi a tapasztalata érdemes egy nagyobbat rendelni. De itt olyan az eltérés hogy gőzöm sincs hogy jött ki
-
molvany
aktív tag
Nem vagy egyedül. Tegap vettem ( ez egy a tegnapi 4 vásárlásomból ) és fizettem. Ma reggel már ellenörzött volt a fizetésem, szállítás lehetséges. Most 8 nap és és 4 óránál áll a feldolgozási idö, annak ellenére hogy a terméklapján 7 nap van megadva. Nem elöször látok ilyet, de még én sem tudtam ezt értelmezni vagy megfejteni. A többi 3 vásárolt már átváltott " postázottra ", annak ellenére hogy 3 - 5 nap volt megadva azoknál feldolgozási idönek.
-
kirkri
addikt
válasz
maj-viktor #6040 üzenetére
Ügy sem jön ki. De lehet, hogy félreértem amit írsz.
Szóval amikor még nem vettem meg a terméket, 7 nap volt feltüntetve a leírásban.
Megvettem, utána jött a fizetés verifikációja. Ez eltartott fél napig, majd amikor megtörtént, elindult a visszaszámláló 9 napról. Az én értelmezésemben ez a visszaszámláló 7 napról kellene induljon, nem 9 napról. -
aAron_
őstag
válasz
Don.Corleone #6042 üzenetére
Te mit és hol mérsz le? Táblázatban megadott adatok általában pontosak.
-
Don.Corleone
aktív tag
Valaki rendelt már nadrágot? Én csinálok valamit rosszul de amit megadnak s-2xl-ig méretek bő 10 centivel szélesebb mint amit én lemérek. Célszerűbb egy nagyobb méretet rendelni, mint amilyent hord az illető?
-
Nataniel
aktív tag
válasz
lililááá #6039 üzenetére
Plusz,a hamisitvány példányokon,és a vámon felül azt is vedd figyelembe,ha eredeti is,meg valamilyen csoda folytán nem vágják meg a vámon,hogy telefonálni tudsz e majd... értem ez alatt,hogy tilthatják, vagy h az itthoni frekikkel nem szól jól. (ÉS NE A LEIRÁST VEDD ALAPUL.)
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
lililááá #6036 üzenetére
Azt is vedd figyelembe, hogy ez egy használt példány! Az eladó használt/ felújított példányokat árul. Illetve számold bele azt is, hogy ha megfogják a vámon, amire nagy esélyed van akkor kifizetsz kb. 50.000 Ft-ot egy hasznát 4S-ért.
Így néz ki a dolog:
16 GB fekete: (141.99x284) x1.27)+2000 = ~53.000
Aliról ennyibe állna meg a használt telefon amit kinéztél.
Ellenbe itt van hardverapró 35-45K ért már kapsz használtat.
Nem látom értelmét aliról rendelni!
-
lililááá
csendes tag
Érdemes ezt kintről rendelni,itthon még elég drága.
[link] -
kirkri
addikt
Már válaszolt is az eladó.
"we send out by china flat rate mail.reach $20 we can send out by registered post.so if you don't agree. please cancell this order thanks"
Írtam neki újra, hogy ebben az esetben miért nem a "Seller's Shipping Method" szállítási mód van bejelölve?
-
kirkri
addikt
válasz
molvany #6029 üzenetére
Korábban írtam, hogy én éppen a TN miatt váltottam az eBayről az Alira.
Sajnos elb@szta az Ali, hogy belement ebbe a "Seller's Shipping Method" lehetőségbe.
Nekem is van most egy ilyen csomagom, írok az embernek, hogy nem így szólt a hirdetés, adjon rendes TN-t a Yanwen helyett, vagy már nyitom is a case-t.Én pedig tegnap arról győződtem meg, hogy valóban trükköznek a processing time-al. Tegnap reggel rendeltem 5 terméket. Direkt figyeltem a rendelésnél, hogy a leghosszabb processing time ne legyen több 7 napnál. Erre most reggel nézem a visszaszámlálókat és kettő is 9 napról indult...
-
molvany
aktív tag
Nem keveset rendeltem már Ali - ról. de az utóbbi idöben kezdenek kiakasztani egyes eladók. Rövid idö alatt a harmadik rendelésem, amiknél CN - es küldést választok ( az is adva van lehetöségként megadva ). Erre a kis Kinaiak bedobják az ö " Seller's Shipping Method " . Egy kb. két hónappal ezelötti rendelésem meg sem jött így, pénzem már visszakaptam.
Tegnap rendeltem öt tételt. Ma reggel nézem, kettö küldve. Öröm, gyorsan megindult. Amikor megnézem, a megadott CN - es szállítás helyett a " Seller's Shipping Method " ( Számok, tehát YW ) ami eleve nincsen is a hirdetésében feltüntettve. De ha még lenne is, akkor is csalás részéröl, mert nem ezt vállasztottam. -
üszök
őstag
Ezt írta egy vitában az eladó: buyer agree 20 USD, then finish disputer, thanks .
Most már ha simán az accept-re nyomok akkor lezárul az ügy,és kapom vissza a 20$-t? -
kirkri
addikt
Írtam a másik topikban, hogy miként kell (annyit néztem be, hogy azt hittem eBay vásárlás, nem Ali).
Azt írta le neked, amit ott tanácsoltam.1; Vedd meg a terméket, de ne fizesd ki.
Ezután megadod neki a rendelési számot (My orders menüben a vásárolt termék felett Order ID), majd átírja neked 2 dollárral magasabbra a fizetendő összeget.
2; Miután átírta az árat, kifizeted a terméket az emelt áron a My orders menüben a Pay gombra nyomva.(#6024) Nataniel: Nem vágja át senki, ez teljesen szokásos eljárás. Nem akarja megkerülni az Alit, ott zajlik minden.
-
vacs
veterán
Sziasztok.
A rúdtáncos csaj-t szeretném fehérben megrendelni, ezért írtam az eladónak, aki ezt válaszolta:
"pat us extra 2usd, we will do a white one for u".
Ha jól értem, akkor plusz 2 dollárért küldd fehéret, megkérdeztem hogyan kell fizetnem, ezt válaszolta:
"1.place an un-paid order in this link and tell me order NO.
2.pay it after i adjusted price do you understand?"
Ez mit is jelent? -
brekes
tag
válasz
Nataniel #6019 üzenetére
Pont 1 éve rendeltem már egy full légtalpas nike cipot, egész télen, hóban, fagyban, sárban nyúztam és ha hiszed ha nem egyetlen szakadás nincs rajta! Légtalp is hibátlan nem lyukas... Sőt még mosógépben is volt és azt is kibírta. Ez a cipő 65.000ft a boltban mai napig, én 15ért vettem, és minden része ugyan az.
-
Nataniel
aktív tag
válasz
maj-viktor #6017 üzenetére
A kicsi sárgák rohadtúl leleményes kis mocskok, megveszik az eredetit,és apró cafatokig szanaszét szedik, majd másolják... példa erre az x5 bőmös... az androidos telók,táblák többsíge, vagy cipők, esetedben a Mike
-
brekes
tag
válasz
maj-viktor #6017 üzenetére
Direkt doboz nélkül küldi az eladó! Remélem nem lesz semmi gond..
laurabill86 a skype neve, ott vedd fel vele a kapcsolatot, van mindene. -
maj-viktor
őstag
Ott nem is az érték lenne a gond... inkább a csomag mérete... meg hogy hamis!
https://www.facebook.com/egyuttahamisitokellenHonnan lehet ilyen remek hamis Nike cipőt rendelni!?
-
brekes
tag
válasz
czakof1946 #6015 üzenetére
Jobb felső sarok!
-
czakof1946
tag
Eddig angol nyelvű volt az oldal, most spanyolra váltott. Vissza lehet angolra állítani?
-
kirkri
addikt
válasz
Dluinet #6009 üzenetére
Igazából ezek egyike sem postai szolgáltatást végez Magyarországon, mert "sikeresen" megakadályozza a kormány, hogy Magyar Posta monopóliuma veszélybe kerüljön. Többek között ezért (is) olcsóbb Kínából Magyarországra elküldeni egy küldeményt, mint Debrecenből Budapestre.
-
brekes
tag
válasz
Dluinet #6009 üzenetére
Értem most már! Csak eddig ezt nem tudtam, és megörültem, hogy hamarabb itt lesz, mert eun beül adják fel... De nem
Bár az eladó azt mondta, hogy 12-15 nap alatt ide kellene Holland postával érni, a Kína posza pedig 15-20. Hát meglátjuk. 3 pár cipőt rendeltem tőle egyszerre, a másik kettőt Kínai postával adta fel. -
YJke
tag
válasz
KamuMazsola #6010 üzenetére
-
YJke
tag
Sziasztok!
Szerintetek ez a tétel átjönne áfa nélkül a vámon -
syler123
veterán
-
syler123
veterán
válasz
chester99 #6000 üzenetére
Az erősen túlárazott telefon. Ráadásul 800 * 480 felbontású kijelző? Az valami borzalom és még a kijelzőből vesznek el a gombok is. Ezen az áron inkább egy Xiaomi Redmi 2-est vegyél.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 8GB I 256 GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest