Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Őskoczka
- KISDUCK: Lamax NoiseComfort ANC párna csere
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mikk2000 #52097 üzenetére
Van két példád egyiknél a 27% áfa 293 Ft-ra 323 Ft, a másiknál pedig 2927 Ft-ra 1250 Ft.
Mi az szorzó vagy osztó érték ami azonos náluk? Kiindulva abból hogy küldemény összérték az benne lévő termék és szállítási költséges ár. De ez a matematikai bizonytalanság nem magyarázza meg az értesítő és a nyomkövetési bejegyzés valamint a nem értesített emberek problémáját. -
vandor01
senior tag
nincs itt elkapkodva semmi.....
evekig fejlesztettek.... aztan kaptak ra meg felevet
milliardokat koltottek ra csak hogy lehuzzanak olyanokat is akit meg az EU sem ajaln
IOSS lenyege hogy a vevot ne baztassak tobbet ha kifizette az AFAT
volt ido tesztelni beallitani begangolni a rendszert.....sajnos ugynezki ez nem jott ossze sok ido es sok piiiz is keves a tolvajoknak!
szar lehet szembesulni a az elet igazsagaval....
kapsisagbol csak SZART csinaltak.... -
azbest
félisten
válasz
Trucker39 #52065 üzenetére
szia
nem volt véletlenül postaköltség is a küldeményen? Úgy kb 1700 ft vagy 6 dolcsi körül?
Ha leírod, hogy rendeléskor mennyit fizettél, úgy egyértelmű lesz, hogy hibásan számolnak, vagy lemaradt a listájukról a szállítási díj.Mert az áfa alapja a termék + szállítás, de lehet rosszul jelzi ki és alapösszegnek csak a terméket írja.
-
tbalint3
tag
Meg sem vagyok lepve, hogy a T. vengerszkaja poccsta és a nav ezt is elcseszte....
Az lett volna a csoda, ha nem. Biztos világszínvonalú 4ig fejlesztés....Egyébként az "U"-s számokról: már ez is követhető lett teljes egészében, itt egy példa: UD662745853NL
saját TN, áprilisi rendelés, hogy hol a túróba van még mindig azt nem tudom.... -
válasz
vandor01 #52088 üzenetére
Tesztelték egyébként, nem valószínű hogy a számtant semmiféle logika alapján elrontották, de lehet hiba.
Viszont egyenlőre nem kellene elkapkodni a véleménynyilvánítást nem teljes információk miatt.
Azok akiknél rendelkezésre áll az on-line fizetés bejegyzés nem kapták meg az értesítőt - az eddigi szokás szerint-, míg másoknál nincs beírva viszont hibás értékű értesítést kapnak.
Ezt én egyenlőre nem tudom értelmezni. Csak holnap 8-tól lehet velük kommunikálni, addig várni kellene.
Ha hajnalban valaki megkapja az értesítőt az meg számoljon. -
vandor01
senior tag
válasz
#04441088 #52075 üzenetére
biztos nem koltottek eleget a rendszerre...
mindent tud csak pont a 27% afat nem tudja kiszamolni!
ennyi piiizert mar nem tellett a tesztelesre!!a fugetlen es objektivek [link] ezt irjak:
Vége az áfamentességnek, 70-80-szorosára is nőhet a vámeljárások száma.
Az áfamentesség megszűnése miatt a vámeljárások száma előzetes becslések szerint hetven-nyolcvanszorosára is nőhet. A küldemények gyors feldolgozása végett a Posta azt kéri, hogy rendeléskor az e-mail-címet és a telefonszámot is adják meg a vásárlók, vagy ajánlott levélben tudja értesíteni a Posta a címzettet a küldemény érkezéséről. A cég több milliárdos beruházást hajtott végre; informatikai fejlesztést, logisztikai kapacitásbővítést is.nekem ebbol az jon le a milliardokert van vmi szarjuk amit manualisan kell majd lokdosni eleve mar ajanlott level? mar ez tobbe van mint 400ft!
-
Nem akarom kétségbe vonni amiket látunk, de már a második FB-es ilyen, nekem kétségeim vannak. Hogy küldenek értesítőt ha nincs nyoma annak hogy elvégezték? Mások miért nem kapják meg?
Az áfa értéke az összköltség * 0,27-el, 293 esetén 79 ennyire nem ronthatják a programot. Ha 1,27-el szoroznák akkor meg 372 sehogy nem jó a 323.
Lehetetlen hogy egy szorzást rosszul programoznak.Ha tudsz oda írni, akkor írd már be, hogy ne fizesse be senki, ha hibás az összeg (nem 27%), inkább telefonáljon. Újat tudnak gyártani, de ha be van fizetve akkor a pénz lerendezése az eddigi tapasztalataim alapján nagyon nehézkes.
-
-
bl4ze
veterán
válasz
#04441088 #52075 üzenetére
Igen...igen... Megeleptett volna ha itt bármi rendben menne...
Forrnak az agyak "odaát" - ezek után kiváncsi leszek, hogy az én tegnapi napok érkeztetett UHxxxxxBE cuccom ami pár cent híján 10 USD mit fog mutatni, és mikor.
(úgy, hogy én jeleztem eVÁM-olnám amikor még az a posta közlemény volt kint, hogy eVÁM ha online fizetsze 0 HUF tövábbi ktg....)peestike : hát nem tudom mit fognak ezek az emberek csinálni, én tuti nem fizetnék 110% ÁFA-t....
-
Beni2360
félisten
Ezek szerint dolgoznak a hétvégén is?
-
bl4ze
veterán
Máshol is komoly bajok vannak a vámolással :
293 Forintra 323 Ft ÁFA -- 110% !!!!
-
laleeee
őstag
150 Euro felett nem kell fizetni vámot és áfát a kínai cuccokra ? Vagy hogy van ez ?
-
mikk2000
őstag
válasz
Lacpac #52064 üzenetére
Ha nem történt a fogyasztás megugrás-óta valamilyen elektromos berendezés vásárlás-csere, akkor nagy valószínűséggel a nyár (hőség) lesz a fogyasztás megugrás okozója, ilyenkor a hűtők/fagyasztók sokkal többet fogyasztanak, klímákról nem beszélve... ilyenkor ha locsolni kell a szivattyú is többet mehet stb... jó méregetést!
-
veze
őstag
válasz
Lacpac #52056 üzenetére
nekem van ilyen [link] nincs vele problémám rendben működik.
mikk2000: természetesen nem a szolgáltató mérőjének "ellenőrzésére" használom. De tájékozódásképp hasznos egy egy leválasztott ág ( pl mellélépület stb) megfigyelésére akár fogyasztás szempontjábol, vagy van e áramfelvétel az adott körben olyankor , amikor elvileg nem kellene, vagy volt e egy adott időszak alatt bármi változás, fogyasztás stb. ( még akkor is jó lehet tájékoztató adatként ha ugyebár nem hiteles..) -
válasz
Trucker39 #52065 üzenetére
Igen segítség, mert látjuk azt hogy ellenőrizni kell mielőtt fizetnénk.
Igencsak fel kellene hívnod őket holnap, mert az áfa összege az hibás ha az összértéke 2927 Ft.
Nem lett volna szabad kifizetni.
Arról nem is beszélve hogy semmi bejegyzés hogy elkészült volna a vámolása. Valami nem stimmel.
Ez van nálad -
Trucker39
tag
Üdv!
Olvasgatom a fórumot, mivel én is szoktam rendelni dolgokat az Ali-ról.
Hoztam néhány képet. Délután 5 órakor került a postaládámba az üzenet. A csomag - elvileg - 21 napja van feladva. Előtte egy hétig vakargatták a kicsi kínaiak színes üveg cserepekkel a... mindegy. Lényeg, hogy haladt a dolog.
Ahogy mindenkinek, nekem is új ez a dolog és szokni kell.Nem tudom, segítség-e, csak gondoltam, megosztom veletek.
-
Lacpac
őstag
válasz
mikk2000 #52059 üzenetére
Megnőtt a fogyasztás az utóbbi hónapokban, a villanyóra ezt mutatja, de azt nem hogy melyik helyiségben mennyi.
Mivel a villamos hálózatot úgy alakítottam ki, hogy ahány helyiség, annyi kismegszakító x2 mivel lámpa+ konektor.
A nagyfogyasztóknak persze szintén külön.
22 kismegszakitó van a dobozkámban összesen.
Szóval szeretném nyomon követni, hogy melyik helyiségben mennyi a fogyi. -
válasz
Wasquez #52061 üzenetére
Attól függ hogy hol vásárolod, AliExpress vagy valami másik hely, de alapvetően neked a kifizetésén kívül semmit sem kell csinálni.
Itt leírva, nézd meg a Online vásárlás egy másik uniós országból részt. Határ 10000 € július 1-től.
Nem adózás a topik témája. -
Wasquez
senior tag
Ha EU-n belül vásárolok valamit, mondjuk Fr-ből, akkor mi a menete az ÁFA fizetésének?
Az eladó fogja intézni ezt a fogadó országnak megfelelő ÁFA mértékét alkalmazva, vagy nem, és nekem kell ezzel foglalkozni?
Ottani kereskedő, tehát nincs EU-n kívülről jövő tétel. -
válasz
internetezoo #52055 üzenetére
Hétvégén nem küldenek értesítőt, az az e-mail 1-ei feldolgozás volt, amit pénteken, 2-án küldtek ki. A pénteki feldolgozást hétfőn hajnalban küldik. Az értesítési rendszerük már rég így működik.
Mivel lehet on-line fizetni arra nincs hétvégi szünet.
Te megkaptad erre a számra? Nem hiszem.
Félreértelmezed a bejegyzéseket. -
internetezoo
senior tag
válasz
internetezoo #52055 üzenetére
RE225243159CN
Posta nyomkövetője szerint ahogy jön a csomag és feldolgozás az NPKK-ban egyből megy az email és nem számít a hétvége, ha vasárnap az utolsó fizetési nap akkor vasárnap.
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Láttam valamikor az alin egy DIN sínre szerelhető fogyasztásmérőt, Lakáselosztóba szeretném beszerelni.
Vásárolt valaki ilyen cuccot?
Melyiket érdemes megvenni? -
bl4ze
veterán
válasz
Beni2360 #52053 üzenetére
Nekem eddig mindegyik BG Express háznál kézbesítős volt: akár USD 5 vagy USD 100 volt az értéke. ExpressOne és FÁMA Futár hozza az utóbbi időben, most hétfőn is érkezik egy - az ExpressOne lesz :
Service type:24H
Shipper:CSOMAGKÜLDŐ.HU KFT.
Packages:1 pcs
Weight:1.00 kg
Cash on delivery:No
Est. delivery 05-07-2021 -
bl4ze
veterán
válasz
Beni2360 #52042 üzenetére
Parancsolj, BG Express az "Packeta" azaz Prága,Csehország for érkezni, a csomagkuldo.hu
veszi át és lehet : Fáma Futár, Expressone.23 Jun 2021 18:00 We have received electronical information about the package.
Jellemzően 10-20 nap alatt kapod kézhez. Kapnod kéne egy emailt majd "EWORLD" a feladó a pakkodról, és így keresd : z3593382137 -
A pénteki feldolgozást hétfőn küldik ki, munkanap megy az értesítés dolog. Ha jól emlékszem áprilisban változtattak, mert azután tűnt fel. Itt írogattam is hogy milyen hülyeség ez.
Továbbra is igaz amit írtam, hogy az értesítő kiküldéstől indul a 48 óra számláló, pénteken egyeztettem velük ebben a témában. Én elhiszem amit mondott az illetékes, persze lehet hogy ő is tévedett.De pontosan ezt a szabályt említette:
Az értesítés megküldésétől számított 48 óra időtartamban a címzett a Postával együttműködő mindenkori fizetési szolgáltató által üzemeltetett, a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon bankkártyával
lebonyolított fizetési művelettel egyenlítheti ki a postai küldemény kézbesítését megelőzően a vámterhet és a postai vámügynöki szolgáltatás díjának együttes összegét.
Amíg nincs elküldve addig nem számolódik. Szóval ha neked 399 Ft akkor az nem lesz 50 perc múlva 799 Ft.
Ha elektronikus akkor azt nem órákat, napokat bolyong, lényegében azonnal érkezik. -
válasz
azbest #52040 üzenetére
Nem értem félre csak próbalom a legegyszerűbben elmagyarázni azt hogy mese az hogy EU-n belül nincs áfa. Te sem érted hogy a kereskedő beszerzésénél amikor importál nincs áfa fizetés, ők a nekünk nettó árakall dolgoznak.
Tovább léphetnénk már ezen nagyon sokat foglalkozunk ezzel a témával. Kaptál olyan számlát eddig amiben benne volt az áfa, ha nem akkor nem fizettél.
Nincs IOSS számla, az IOSS egy adóbeszedési ,módszer.
Ezzel most már tényleg lezárom., nem adózásos topik, mindenki fizet az AlIExpresen VAT-ot mindegy hogy melyik szabály alapján. Nem kell már több ilyen hozzászólás. -
Beni2360
félisten
Semelyik sem ismeri fel Banggood Express
De itt a szám hátha te találsz valamit.: 3593382137
25.-n kiszállítva Júl 17.-n várható.
Én nem is a postára értettem hanem maga a VÁM hatóság elé kerülését és esetleges fizetési kötelezettség.
A legutóbbi BG exp. szállítását egy GLS átvételi pontra tették le. -
azbest
félisten
Szerintem nagyon félreértetted ezt a telephelyes dolgot. Ez eddig sem így működött. Ha eu-ban hozták forgalomba a terméket, akkor bruttó ár kellett legyen, már az áfát tartalmazva. Az, hogy egy eladó 10e euro egy országba irányuló forgalma esetén már a célország áfáját kell alkalmazni, az sem újdonság, eddig is így volt. Max annyi változott, hogy most már 0-tól kezdve a vásárló szerinti áfát kell számolni. De az áfa számítás alapja a nettó érték és ez nem ioss áfa, mert nem import.
A vámszabad területről eddig sem lehetett áfamentesen árulni és nem a magánszemély vásárló az, akinek adót kell intéznie utána. Csak eu adószámos kereskedők vásárlásánál játszik az, hogy nettó áron vásárolhat és maga intézi az adóbefizetést.
Ha valaki vásárolt most eu forrásból és ioss számlát kapott, akkor az sem szabályos, ha tényleg eu eladás történt és nem csak vámszabad területről való eladás.
-
Crvsh3R
senior tag
Jelenlegi legrégebbi küldeményem a nyomkövetés szerint "A bejövő küldemény átvétele a kicserélőben" státuszú a Nemzetközi Posta Kicserélő Központ-ban 2021.06.16. óta. Szerintetek érdemes valahol utána érdeklődni (és ha igen hol), hogy mi lehet a probléma? Több rendelésem is, ami később lett rendelve már megérkezett.
-
Miért nem vártál még egy kicsit mondjuk a következő bejegyzésükre, hiszen ez belga postás azonosító.
Nem kell elfogadnod azt amit ezzel kapcsolatban írogattam, de önként felhívni a figyelmet rá?
És ezek szerint arról sem tudtalak meggyőzni hogy a 799 Ft miatt csak 50,1 €-tól érdemes még az igazi kínai küldemények esetén is az eVám. -
bl4ze
veterán
UHxxxxxxxxxBE májusi vásárlás végre látszik, weben - appon még nem :
Mielőtt kiderült, hogy eVÁM-on intézve mégsem 0 HUF hanem 799 HUF én jeleztem a posta.hu linken, hogy magam intézném.
Na innen mi a további folyamat ? Valaki értesíteni fog bármiről ?
Gondolom nem lehet "visszacsinálni", hogy mégis a POSTA vámolja 399 HUF-ért miután jó átcseszés lett ez a 0 HUF ami mégsem annyi hanem 799 HUF eVÁM esetén is.... -
EXIEZ
aktív tag
Banggoodon valaki próbálta az elvileg áfamentes rendelést 07.01 után? Mennyire biztos hogy ezek tényleg működnek, vagy ha sarcolnak ők ezt megtérítik? Alin a fix áfa miatt nem vennék, de banggoodon még olcsóbb is amit kinéztem egy ideje.
Banggoodon még a nyeremény dolgok áfa-sávos díjazására leszek kíváncsi, hogy a tényleges fizetett értéket veszik alapul ( ami 1cent, áfa szinte semmi) vagy néznek egy hasonló termék árat?
-
válasz
=Mentor= #52025 üzenetére
Nem volt titkolva, a jogszabály tervezetek és az elfogadottak is nyilvánosak.
Valójában ismert volt az hogy változik az online kereskedelemben az áfa téma, nálunk 2020 novemberében lett elfogadva a törvény módosítás, de az EU-s szabályozás az korábban lépett hatályba hogy a nemzeti jogszabályokat hozzá lehessen igazítani.
Az hogy 10000 € forgalom felett már a vevő országa szerinti mértékű áfát kell beszedni, hogy nagy piacterek lényegében úgy működnek hogy az eladótól megveszik és tovább adják a vevőnek és ők felelnek az áfa megfizetéséért, az hogy eltörlik a 22 € (10 €)-os áfamentességet már 2020 elejétől beszédtéma volt. Az Amazon és az eBay hamarabb lépett mint az AlIExpress.Itt is látod az idézett táblázatban hogy az aki EU-n belül eladó neki kell az áfát beszedni és befizetni, a harmadik ország eladó nevében az AlIexpress jár el, az hogy itt vannak EU- és nem EU-s eladók azt nincs értelme a fizetési oldalon megkülönböztetni, mert az áfát-t az be kell valakinek szedni és továbbítani az adóhatóságoknak.
Ha egy itteni kínai telephelytől vásárolsz ők -mivel nincs a beszerzésükre áfa- nettó árakkal dolgoznak, amikor eladják akkor sem nekik kel áfát fizetni, hanem a végfelhasználónak, de ezt a kereskedőnek kell beszedni és az illetékes adóhivatalhoz kell átutalnia.
Ez lényegében nem működött július 1-ig.
Az hogy el volt sumákolva az egy másik dolog, nem plusz teherként kell értelmezni, hanem a ténylegesen fizetendő összeg megfizetési szabályainak betartatása, az eddig meg nem fizetett pénz beszedés.Sokan a 22 €-os téma eltörlésére koncentráltak, a módosítások második része ( az EU-s HÉA szabályok módosítás) háttérbe került, de én olvastam olyan cikkeket ahol mindkét változás ismertetve volt és a gazdálkodó szerveknek, exportőröknek is dönteni kellet, IOSS azonosító kérni, átalakítani a rendszereit az egységesített változásokra, szóval nyílt titok volt itt minden.
Persze arra eredetileg én sem gondoltam hogy az AlIExpress ezt lépi, de megnyitották a lehetőséget az EU-s eladóknak és azoknak elve áfás a szabályozásuk van, ezután az hogy a piacterek felelnek a szabályok betartásáért nem igazán adott más mozgásteret nekik. -
zsamiatt
őstag
válasz
=Mentor= #52025 üzenetére
nem érted mi, hogy EU-n belül is van áfa fizetés kötelezettség? Az, hogy eddig ÁFA nélkül kaphattad kvázi trükközéssel mehetett. Az EU-n belüli ÁFA törvények pedig nem most alakultak ki.
Lehet ezen csodálkozni csak nincs értelme. Kb 3 napja csak erről szól a topik 90%-ban. -
=Mentor=
őstag
Nekem csak az nem világos, ezt miért titkolták eddig? Számtalan rendelésekkel foglalkozó o oldalon olvastam, hogy nyugodjunk meg, mert a Július 1 után az EU raktáras termékek után továbbra sem lesz semmi plusz fizetendő teher. Erre a legnagyobb piactér hozzácsapja a rendeléshez a magyar uzsoraadót. Másik ellentmondás, hogy a Bangood pl nem számol fel ÁFÁ-t az EU raktáras rendelések után. Totál káosz az egész, de a lényeg hogy a vásárló szív és fizet...
-
-
-
válasz
MaxxDamage #52021 üzenetére
mzso véletlenül leigazolta hogy megérkezett, megkapta. Ekkor 15 nap van dispute indításra, mondjuk azért mert nem kapta. Erre a szituációra írtam azt.
Nálad ez szállítás alatt van még, gondolom nem igazoltad még le, mert akkor már neked sem lenne 09.06-os várható érkezés, mivel te azt választottad hogy megérkezett, ekkor ez eltűnik.
Szerintem 2 héten belül megkapod.
De a szállítás 26-án indult így 6-nál korábban nincs dispute ennél ami a képen látható és minek, hiszen úton van ide. -
-
Ha reklamálnál akkor kellene, de a fizetési adatoknál is ott van.
Azért lett volna fontos mert a NAV csak akkor fogadja el kifizettetnek, ha van IOSS kód és az érvényes is és ez rajta a vámárúnyilatkozaton, egyébként hiába van kifizetve.
Meg ha az eVámban szeretnék egy IOSS-os AlIExpress küldeményt intézni ahhoz jó ha ez is meg van adva.
Ezért van ez esetben is ügyintézési díja a Postánál ennek mert ezt ők tudják a vámosoknak "bemutatni".
Oda nem küldenek semmit, az elektronikus elérhetőségeidre, ami a küldeményednél hozzáférhető.
Viszont ott tudod majd letölteni a vámhatározatot és a számlát, de ez biztosítva van annak is aki nem regisztrált hozzájuk. Szép is lenne ha erre köteleznének bárkit is. -
veze
őstag
remélem elég lesz ahhoz hogy beküldjem ha kérik, mennyi volt az annyi. Végül azt kell csak megállapítani belőle hogy 150euro alatt volt, vagy felette, meg az áfa= pipa :)
és nem kell mar paypal szamla se meg semmi ( a jul 01 elött rendeltekhez még kelleni fog majd - gondolom)
és még egy kérdés, talán közérdekű is, ha van én postám regisztralva ügyfélkapuval akkor oda küldik majd ( felis töltve?) az értesítés és nekem kell figyelni, vagy siman megkapom egyenként a csomagazonosító és belépő kódos értesítőt akkor is, és az én postámatat akár ki is hagyhatom ebből , csak intézem egyesével az értesítő szerint.. persze a kérdés költői is lehet, mert még senki nem esett át ezen gyakorlatban.. egy két héten belül ugyis kiderül számomra is ha tetszik ha nem -
Köszi az információt.
Közben végigolvasva a vámos könyvelési részt, a küldeményen vagy hozzácsatolva a vámárúnyilatkozaton kell rajta lenni a számnak.
Azt gondoltam hogy a számlájuk hasonlít majd egy normális EU-s számlára, ez egy kicsit hiányos adószámügyileg és tartalom szempontjából is, még a hollandokhoz viszonyítva is. -
válasz
Walter_White #52008 üzenetére
Tényleg nem értem hogy mit nem értesz.
Nem csak az importálásra vonatkozó szabályok változtak meg hanem az EU-n belül az Áfa kezelési szabályok is, itt az AlIExpressen mindkettő hatását látod.Felteszel két különböző árú terméket persze hogy eltérő az áfa összege is és eltáérő a temékek státusza is
Az első esetben mint EU-s kereskedőknek kell beszedni az AliExpress-en keresztül az áfát, mert áfásan kell eladni a terméket a végfelhasználóknak.
Az áfa, héa az fogyasztási adó, legfeljebb vámolva vannak ezek a termékek, de senki nem fizetett még ezek után áfát.
A második esetben mivel harmadik országból kerül importálásra és azután áfa fizetendő, az AliExpress mint (IOSS rendszerbe bejelentkezett exportőr, kereskedő) beszedi az import áfát.
Nem tudom már egyszerűbben elmagyarázni hogy nincs 2x-es adóztatásFlashget linkelte egy táblázatban a lényeget hogy az AlIexpress miként jár el, szerintem egyértelmű lesz neked is
-
válasz
azbest #52013 üzenetére
Már linkeltem a kiindulási oldalt is ehhez
Az AliExpress-es eladók nem számoltak fel áfát, soha senki nem kapott az EU-raktáraktól olyan számlát amelyben fel lett volna tüntetve. Kötelező az EU-ban az áfát a termék áraknál és a számlákban is feltüntetni és mivel on-line eladás számlát is kellett volna adni. Maradjunk annyiban eddig volt némi kupi. De nem 2-szeres áfáztatás történik.
De írtam hogy két funkcióban működik az AlIExpress és minden 150 € alatti dologra ők szedik be az áfát. -
azbest
félisten
Az vicces lesz, hogy ha azt számítják kiküldésnek, hogy rögzítették a rendszerben, de a folyamat csak munkanapokon fut le éjszakánként egyszer, hogy ténylegesen kiküldje. Mivel mintha nem munkanapot, hanem 48 órát írna az ászf.
btw, látom tettek ki az automatikus vámkezelés esetén esetleges hiánypótláshoz való oldalt [link]
És olyat is, ha valaki nem automatikus, hanem megbízásos (4000ft) vagy más közvetítős (5000ft) kezelést akarna [link]
#52011V/
Arra gondol, hogy eleve magasabb árú eu-s raktárból is számolnak áfát. Ha valóban euban hozták forgalomba, akkor bruttó ár volt korábban az ár. Most meg mégis került rá áfa.
a) eddig adót csaltak
b) az eladó nem frissítette a hirdetést, hogy ne számoljanak fel rá plusz áfát, mert eu-n belüli értékesítés. Eu-n belül már forgalomba hozott termékre nem számolhat ioss áfát, mert oda nem az kell.szvsz ki kell várni az ilyen hirdetéseknél pár napot, hogy frissül-e. Mert ha tévesen kifizet ioss adót, pedig nem kellett volna, akkor lehet utána macerás vagy akár nem ingyens visszaigényelni.
-
mzso
veterán
Ha véletlenül rosszat jelöltem meg megérkezettnek akkor mit csináljak?
Dispute-ot még tudok olyan indokkal indítani, hogy nem érkezett meg? (Bár amúgy még lett volna bőven idő) -
Atilla001
senior tag
Bocsánatot kérek mindenkitől akinek az idejét raboltam, meg hülyítettem de nekem csak az lebegett a szemem előtt hogy elseje után Magyarországra érkező csomag esetén áfát kell fizetni vagyis nem a vásárlás dátuma számít majd ez esetben. De valóban ha éjféltől lépett életbe az áfa felszámítás akkor nekem azért nem volt. Még egyszer bocsánat. Köszönöm a türelmet!
-
Walter_White
senior tag
-
válasz
internetezoo #52003 üzenetére
Nincs felháborodva senki a posta részéről, csak mi. Nem egészen értem a megjegyzést.
De ezt is átbeszéltük már június 16 után és én is említettem hogy készül két iromány. -
fairi
őstag
válasz
"GVH mit mondana erre?"
Ne kezdjük politizálni. Állami monopóliumok igazi monopóliumok, bármit megtehetnek, az állam tartja a hátát. -
azbest
félisten
válasz
" GVH mit mondana erre?"
fel kell tenni nekik a kérdést. Amúgy alapból valsz azt, hogy "ügyes". Az esetlegesen hibás automatikus vámkezelés reklamáció mellé csatolt nyilatkozat 6600 forintos díja is megér egy misét, amikor ugyanazt kell beadni, mint a sima 4000 forintos megbízásos vámkezelésnél.
Ehe, úgy látom van aki panaszkodik, hogy nem kapta meg az sms-t az SA vámkezelésről, csak követésből látta és felhívta őket, úgy diktálták be neki a fizetéshez a kódokat [link]
-
internetezoo
senior tag
Csomag megérkezése után
Automatikus vámkezelés (SA) esetén a vám-árunyilatkozatot a Posta állítja ki és nyújtja be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (a továbbiakban: NAV) részére. [...] Ha a NAV további igénnyel nem él, a vámkezelésről hozott áruátengedési igazolást a Posta rendelkezésére bocsátja
A fizetendő: 399 FtCsomag megérkezése előtt
A NAV eVámjával saját magad csinálod meg a vámárúnyilatkozatot ugyanazt mint a posta.
A fizetendő: 799 Ft.
A posta most fel van 'háborodva", hogy "elvettük" a vámolási munkát és ezért 799 Ft? A végén mindig NAV igazolja vissza. Ez valahol nem nonszensz a posta részéről? GVH mit mondana erre? -
válasz
azbest #52000 üzenetére
Én is azt írtam hogy a nem könyveleek esetén nem valószínű a kézbesítőre kiosztási, ha pénzt kezelnek akkor többet kell fizetni nekik és a Posta az "az nagyon spórol" amikor az ő pénzükről van szó, a miénkről nem így gondolkodnak. A hivatali kézbesítés fog elterjedni.
De itt is lesznek olyan postai helyek ahol esetleg korrektebben állnak a kézbesítéshez.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gumi és felni topik
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Debian GNU/Linux
- Fülhallgató kíséri majd a Huawei új hajlíthatóját
- Okos Otthon / Smart Home
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy S9 FE+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest