- Fórumok
- Gazdaság, jog
- AliExpress tapasztalatok
- (kiemelt téma)
- weiss: Filmzene hasonlóság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: Sára és a párja.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
3700 - 3601
85213 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-03 22:43 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
WOT-H-A-C
veterán
-
ad4m1337
aktív tag
Üdv!
Már régóta nézegetem, hogy milyen kedvező áron adnak nem kínai, márkás (Samsung, LG, Apple) telefonokat.
Van itt olyan aki rendelt már márkás, nem clone telefon Aliexpress -ről? Mik voltak a tapasztalatok?
LG G2 -t néztem ki, ha szerencsém van és megúszom a vámot, akkor egész kedvező áron lehetne egy ilyen telefonom

-
pk2
tag
-
MFredi
újonc
-
tahepa
senior tag
Simán...pont az ugrott be nekem is...turhóval csacsogtunk sör és kaja mellett...

-
pirosvilamos
tag
-
FreedomHUN
senior tag
-
pirosvilamos
tag
-
molvany
aktív tag
Mennyi kellene ?
-
pirosvilamos
tag
Sziasztok!
Samsung Galaxy Tab4-re képernyővédő fóliát honnan érdemes rendelni?
Alin csak minimál feedback-es eladóknál van
Köszi

-
djnyakesz
aktív tag
Én (bár nem led izzót) vásároltam ettől az eladótól led szalagot. A szalag tökéletes minőség, volt hogy 2 napon át folyamatosan ment és meg sem nyikkant. Fogok még tőle rendelni,a szállítás korrekt időn belül (15 nap) megvolt, és még segített is nekem a szerelésnél, hogy mit hova kössek.
Hátha bejön neked is, nézd meg!
-
WOT-H-A-C
veterán
Ez alapján elfogadta az igényedet, és megy a refund vissza neked.Nézd meg a dispute részleteiben mennyit kapsz vissza és mi most a státusz!
-
FreedomHUN
senior tag
Erre valaki?

-
pk2
tag
Én a szobába akarok, mert meguntam ,hogy veszem az energiatakarékost és mindegy, hogy drága, olcsó 1 év alatt mindig kiégtek, pedig nem is volt fel/le kapcsolgatva. A hagyományos bezzeg bírja évekig csak hát ugye 4x annyit fogyaszt, azért gondoltam ,hogy megpróbálok valami olcsóbb ledeset kintről, hátha beválik.
-
kirkri
addikt
Én eddig háromszor rendeltem.
Az első két rendelésem GU10-es foglalatú LED izzó volt.
Ezeknél sajnos nem túl jó tapasztalatom volt, pár hónap elteltével nagymértékben csökkent a LED-ek fényereje.
A harmadik rendelésem még úton van, most a konyhai halogén izzók kiváltására rendeltem G4-es izzókat, három méretben, majd meglátjuk melyik fér bele a foglalatba. Ha nem lesz meggyőző, akkor valami hasonló konyhai megvilágításban gondolkodom. (konyhapult fölé). -
pk2
tag
-
Repsol600
addikt
-
WOT-H-A-C
veterán
-
FreedomHUN
senior tag
Segítsetek légyszi.
hibás volt a termék, megsérült szállításkor, full refundot nyomtam, visszaírta az eladó hogy 80%-ot visszatérít a vételárból. szerencsére sikerült megjavítanom, nem volt egy egetverő hiba, viszont azt kérte hogy módosítsam az összeget.
ha modify disputot nyomok nem enged tovább,hogy átírjam az összeget, ezt a szöveget írja: Once the seller agree to your partial refund, your refund money will be automatically returned to you and this order will be finalized.töröljem a disputot és nyissak egy újat megfelelően kitöltve?
-
pk2
tag
-
molvany
aktív tag
Ma ismét elkérte a címem, annak ellenére, hogy a tegnapi levelébe korekten bemásolta, tehát megvan neki a jó, pontos címem. Nem azon mulott ( múlik ).
Max. 1 - 2 napot várok még, utánna indul a " visszapénz " akció
-
Macskanyelv
csendes tag
Hát, igaz, én még csak tanulom az Alit, de már belefutottam egy ilyenbe! Csakhogy ott Szlovákia volt a célország...Írtam az eladónak, hogy gebasz van, vissza is írt valami kamu dumát, majd miután a TN szám nem változott, és további két levelem maradt megválaszolatlanul, én vitát nyitottam. Letelt az 5 nap, nem válaszolt, így visszakapom a pénzem. Biztos volt valami vaj a füle mögött, mert megvédhette volna magát simán...én megértettem volna, ha spórol a TN számokkal, vagy hibázott. Kíváncsi vagyok nekem feladott-e csomagot, de a nekem kiadott TN szám már megérkezett Szlovákiába...
-
agroman
aktív tag
ez meg a kinti vam, nem kell torodni vele.
a hazai vamolas csomagonkent tortenik. -
..Balazs..
csendes tag
Sziasztok!
Ez az állapot mit jelent china post-nál?
In Customs-Control warehouseEbből már tuti vámolás lesz?
Még egy másik kérdés:
A vámolásnál a minimális összeg egy adott csomagra vonatkozik, amit rendelek a címemre, vagy ha többet is rendelek china post-tal egy időben, akkor összevontan kell nézni?
Ergo ha rendelnék pl 10 db cuccot valamiből és az meghaladná a limitet, akkor ha megkérem az eladót, hogy külön-külön adja fel mondjuk kettesével, akkor kikerülhető a vámolás?Köszi a segítséget!
-
Repsol600
addikt
-
cowboy_bebop
őstag
-
pk2
tag
Led-es izzót rendelt már valaki kintről, azok is bóvli szarok, vagy lehet köztük jóra is akadni?
-
wwenigma
Jómunkásember
817 az nem sok.
Jocó1977: ja, nekem is hamis a ZTE V5-öm, meg a Xiaomi 10400as powerbankom, sot hamis Jiayu G2F-et hasznal baratné.

-
WOT-H-A-C
veterán
-
Jocó1977
csendes tag
Egyáltalán létezik olyan cucc a kinaiaktól ami eredeti lehet? szerintem nincs, vagy csekély az esély rá hogy elektronikai cuccokban bármi is eredeti legyen. (1%) .
-
Jocó1977
csendes tag
Rendeltem a telefonomra védőfóliát. Vajon 60nap alatt fog ide érni, vagy 1-2 héten belül megérkezhet. Ilyen apró küldeményekkel kapcsolatban van valakinek tapasztalata a kézbesítési időről? Svéd postával jön elvileg.
-
WOT-H-A-C
veterán
Tudom, hogy eső után köpönyeg, de telefont ilyenektől rendelünk
Viszont köszi, hogy megosztottad a linket , hátha valaki így eltudja kerülni!!

-
cowboy_bebop
őstag
Sziasztok!
Úgy látszik a több száz pozitív értékelés nem sokat számít:
Aki teheti vigyázzon vele. Xiaomi Mi3 telefont rendeltem, kaptam egy hamisítványt. Ma jött meg, indítottam is a dispute-ot.
Tapasztalat valakinek van, hogy a vámot is kifizettetik vele? Vagy "csak" a vételárat + postaköltséget?
-
gabx76
senior tag
Nem feltétlenül.
"Nem él" alatt azokra a csomagokra gondoltam, amikor bár kaptam az eladótól TN-t, de semmi sem látszódott hetekig. (vagyis esze ágában sem volt feladni, nem létező TN-t adott)
Mondjuk jártam már úgy is, hogy a kapott követési számon semmi sem látszódott, majd 1-2 hét múlva a megjegyzésben megjelent egy másik követési szám, az már működött.A te eseted nem ilyen: él a TN, már értesítette a postát a csomagról (valószínűleg már az adataidat is elküldte elektronikusan), de még nem vitte be fizikailag. Ilyenkor nem kell aggódni, pár nap és elindul a cucc.
-
petir
senior tag
-
gabx76
senior tag
-
petir
senior tag
-
kirkri
addikt
-
gabx76
senior tag
-
kirkri
addikt
Nekem is van egy ilyen csomagom.
Tegnapig a "This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article" státusza volt, ma átváltott "Received from Customer" szövegre. Írtam az eladónak, azt mondta, hogy ne izguljak, ez teljesen normális. Az ehnyém is Singapore Post csomag.
-
WOT-H-A-C
veterán
-
molvany
aktív tag
-
wwenigma
Jómunkásember
-
WOT-H-A-C
veterán
-
molvany
aktív tag
Na ez is kezd érdekes lenni. Mejegyzem, jó néhány vásárláson vagyok már tul, de ez most új

Az egyik csomagom, a keresö szerint, igaz még kiskínában van, de már adva a célország : Ukraina
Kíváncsi leszek, hogy ( és mikor ) fog megérkezni az eredeti célországba: Németországba
-
vicsys
csendes tag
Egy kis segítséget kérnék a tapasztalt kollégáktól, mert konkrétan nem találtam meg a megoldást. Rendeltem 2 terméket összesen 20$ értékben. Az egyik eltérő színű volt és egyáltalán nem működik, a másik jó lenne, csak elöl hátul csúnya karcok vannak rajta (használt?). Disputot nyitottam és 15$-t visszakértem. Az eladó kivárta az 5 napot és azt válaszolta, hogy 10$-t elenged. Nekem ez is megfelel. Nyomhatok az accept-ra? Utána kell értékelnem? Mire értékeljem? Előre is köszönöm a segítséget!
-
tahepa
senior tag
Ma érkezett meg két csomagom az Aliról(ZTE V5 fliptok , 3db Temp glass) január 6.-án rendelve+fizetve. TN számmal CN postával. A TN rendszeresen frissült. Bár ilyen lenne minden Alis rendelés.
-
petir
senior tag
Sziasztok!
Rendeltem ket ugyanolyan termeket az alirol az egyiket kb este 6-korul a masikat ejfelkor igy jott ki az idom azert rendeltem kulon mert az ar mar vamgyanus lett volna igy tutira mentem.. jobban mondva en azt hittem megkaptam a TN szamot. Vicces mert az egyik hamarabb lett aktiv. A masik ma reggel lett aktiv de erdekes a mellette allo szoveg ilyet meg nem olvastam. Tapasztalt vki mar hasonlot? TN1 es TN2 a TN2 volt amit par ora csuszassal rendeltem... -
pk2
tag
Köszi. Tehát akkor sanszos, hogy még fel sem adta csak nyomott egy számot, hogy az időbe beleférjen.
-
WOT-H-A-C
veterán
Így van! Úgy megy a dolog , hogy a kínai felveszi a rendelést. Regisztrálja a csomagot (kikéri a TN-t) Őssze várja a rendeléseket amíg megéri neki elvitetni. Ha összejött kellő rendelés akkor a Quantumsolutions elviszi a választot szolgáltató(HK,CN,SG...) postához és ha ők átveszik onnan él a dolog.
-
kirkri
addikt
Attól függ mikor adja fel az eladó a terméket. A számot rögtön be tudja foglalni a neten, szóval az nem támpont. Tegnap elhagyta Kínát egy csomagom, amit kedden rendeltem. Szerdán már élt a tracking, csütörtökön a postán átvették a csomagot. Szóval az esetek többségében szerintem duma, hogy egy hét kell neki, mire megjelenik a rendszerben a csomag. Ráadásul a csomagban csak két darab egy dolláros termék van, szóval csak mezei China Post csomagról van szó.
-
pk2
tag
Általában hány nap mire a megadott TN szám aktív lesz a követőkben?
-
djnyakesz
aktív tag
Gyerekek, akik szoktak ruhát rendelni az Aliról:
Van olyan köztetek aki rendelt inget, és slim fit volt nem regular? Mindenhol csak regulat fit van, nem látok sehol slim fitet. Ha van valakinek tippe, linkje, ne tartsa vissza

köszi!
-
djnyakesz
aktív tag
Nem fogadnék erre, az Alin ha telefonról és memória kártyáról van szó, minden hamisítható. Kicsit naív vagy
molvany kollega teljesen korrektül leírta, nem bántásként kell ezt felfogni, meg prédikációnak.TE magad is megválaszoltad a kérdésedet: megjön a telefon, amíg van idő HÚZD az időt a visszajelzéssel, teszteld a telefont, használd, és ha bármit érzel hogy baj van, azonnal dispute. Ennyit tudsz tenni. Az a legnagyobb baj, hogy nem igazán tudod ezeket a dolgokat bebizonyítani, hogy akad a teló, hacsak nem csinálsz róla egy video riportot használat közben. Megteheted, más tippem nincs. Azonban ha tényleg az van amit te írtál, hogy 2-3 hónap múlva történik, akkor nézheted a falat, mert itthon annak az esélye hogy egy "kínai telcsit" meg tudnak csinálni, nagy kérdés. Lehet igen, lehet nem. Biztos van rá ember mint mindenre, csak keresned kell. Ez egy lutri téma, ezt vállalod ha megveszed.
DE ez az egyetlen amit biztos nem vennék Aliról: telefon! Inkább hardverapro, mert korrekt emberekkel tudsz üzletelni, személyesen. De ez csak egy privát meglátás.
MFredi
Átlag 4-5 nap alatt nekem eddig mindig válaszolt az Ali. Írj az ügyfélszolinak, (csatold a képet a tesztről), és írd meg hogy full refundot kérsz asap! Reméljük ők is látják hogy átverés a hirdetés! -
kirkri
addikt
-
MFredi
újonc
-
silvergod
őstag
-
silvergod
őstag
-
WOT-H-A-C
veterán
-
silvergod
őstag
-
molvany
aktív tag
-
kutyu88
csendes tag
Ok, ez király prédikáció volt, de konkrét esetemben kéne egy konkrét tanács. Am nem nagyon szoktak windowsphonet hamisítani. Ha meg más baja van az kiderül az első pár napban, ahogy írták addig nem fogadom el a minden rendben dolgot, és nyitok vitát.(Ha nem sikerül megegyezni)
-
molvany
aktív tag
Szerintem gyorsab fel kellene ébredni

Kivenni onnan .... azt .......
Ha ez mind bejön, ugyan így leírod az eladónak, ( aki hónapok után már azt sem tudja hogy létezel ) és várod a csodát.
Az alinak pedig ennyi idö után jobb ha neme írsz, mert szerintem már le sem tojják az esetet.
Néhány alapvetö dologgal tisztában kellene lenni kínai vásárlásnál ( kor ). Mert a kis kínai jó gyerek, ha kell még a csillagot is lehozza neked hogy megvehesd.
Lehet onnan vásárolni, de tudni kell mit és hogyan. Van nagyon sok jó dolog és sok jó eladó is. -
kutyu88
csendes tag
És ha pl 2-3 hónap múlva derül ki valami szoftveres baki akkor már ink megéri itthon megcsináltatni nem? Amúgy ha hamisítvány az egész és nem is jók a benne lévő cuccok akkor az látszani fog 2-3 nap után? Hogy magyarázhatom meg az eladónak hogy pl akadozik a teló lefagy meg ilyesmik pedig ez elvileg windows phone. Erre lehet az a válasz hogy akkor vegyél újabbat,jobbat? Vagy elismeri majd ő is, az ali is hogy ő nem volt fair.
-
Jocó1977
csendes tag
Egyet mondok. 1 megérkezik a telefonod, teszteld pár napig, nézd meg minden funkcióját, stb... , De addig ne üstd le a termék elfogadása- megérkezése ikont, mert onnan már nincs vissza út, kicsi az esély a reklamációra. Ha meg nem jó a készülék akkor nyiss vitát, és írj az eladónak mi a gondod. Mert ha elfogadod a készülék megérkezését, onnantól fogva ha rossz a készülék akkor 99% hogy benyelted az árát.
A készülék visszaküldése szerintem horribilis összegbe kerülhet kínába, annyit meg nem ér. Ha normális az eladó akkor elvileg küld egy másikat. -
kutyu88
csendes tag
Abban bízom, hogy ha baj van a teloval akkor refundot kérek és ennyi.
-
Jocó1977
csendes tag
Irni sok mindet le lehet.... De te tudod.
Én németben vásároltam tavaly 1 tabletet, a Saturnban. olcsó volt jó volt egy ideig. Aztán itthon minden szervízben elhajtottak, hiába volt blokkom hogy hol vettem. Hiába vettem fel emailben a német forgalmazóval, gyártóval az is az eladó áruházhoz fordított. Aztán kinti kapcsolataim révén, fél év után visszaküldettem a saturnak, azok meg visszafizették az árát. Ennyi... Tehát még EU.-n belül is macerás bármit is elintézni. Nem hogy, Kínával.
-
kutyu88
csendes tag
1 year warranty- írja az eladó
-
Jocó1977
csendes tag
HTC-ben nem vagyok jártas, de 85 dollár kicsit alacsony ár nekem egy eredeti készülékért.
A kinai cuccok között is igen ritkák az eredeti termékek. Az eredeti cuccoknak a márka nevét kell megfizetni.
De az áruk 80%-a mind Kínában készülnek.
Én azért körbekérdezném a dolgot még egyszer, aztán döntenék. A ilyen termékekre a garancia is 0 év.
Ennek tudatában rendelj. -
kutyu88
csendes tag
Minden esetben van refund ha a vásárló tudja bizonyítani hogy hibás a terméke? ( Telefon: software, hardware, esetleg eredetiség)
-
KamuMazsola
őstag
-
molvany
aktív tag
-
MFredi
újonc
Sziasztok!
Kezdő Alis vagyok és befürödtem az első vásárlásommal, mivel semmi tapasztalatom nem volt. Hiszékeny létemre rendelem 1db 512 GBs pendrájvot ami természetesen hamis volt. Nyitottam a vitát és ezt írja az eladó: "Kérjük Zárja le a vitát I elküldjük neked újat." Ez is szerintem hazugság. Azt írja, fogadjam el a 4 Euró 10 cent visszatérítést! Megírtam, hogy a termék hamis stb. Mi most a következő lépés? Kinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Válaszokat előre is köszönöm.
Ezt árulja továb: http://www.aliexpress.com/store/1655290
-
PNP
őstag
Sziasztok!
Mi számít jó feedbacknek ali-n? Még sosem rendeltem onnan, ebayen próbálok nem menni 99% alá, de ahogy nézem, itt alacsonyabbak valamivel ezek az értékek. Konkrét esetben van egy jellemzően 17-18 dolláros termék egyetlen eladónál 14,5 dollárért - 6648 értékelés és 95,7%. Kerüljem, vagy védve vagyok úgyis? Ebayen paypallal vissza szoktam szerezni a pénzem vitás esetekben, nem tudom, hogy ez itt is így működik-e.
Köszönöm. -
kutyu88
csendes tag
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha egy eladó ott van 2010 óta akkor csak merhetek telefont venni nála nem? Nem valószínű a hamisítvány. Egy htc 8X -t szeretnék 85 dollárért. Refurbished a telo, ezért gondolom hogy ennyi az ára, nem pedig azért mert hamis.
Nektek mi a véleményetek? -
kirkri
addikt
-
thre
csendes tag
Sziasztok!
Sok mindent rendletem az utóbbi időben aliexpressről ime a tapasztalatok:
CSAK sok jó értékeléssel rendelkező embertől érdemes rendelni. nem érdemes 2dolláron vacillálni ha egy "noname eladó"-nál olcsóbb mint egy jól értékelt webshopnál.
Szállítási idő: 7-60 nap, de tényleg bármi lehet. a legtöbb csomag ugyis rendelkezik követési számmal amig ott nem realizálódik (ez minimum egy hét) addig kár is érdeklődni az eladónál szerintem.
Reklamáció: talán pont azért mert megválogatom honnan rendelek még nem volt. Jó volt hogy teló mellé US adaptert küldtek (2x is), de mindkét esetben én néztem be, apróbetűs részben volt leirva h azzal küldik, szóval minden hirdetést alaposan átolvasni, mert a megnevezések néha teljesen mások
(pl android 4.4 smartphonenak hirdetett 4.3-as, vagy kijelző eltérés telóknál)Ruhát szerintem lutri rendelni mert néha nagyon fos minőséget küldenek (még a nagyok is) néha meg kurva jót. :/
Vámon mit fognak meg az lutri. Vagy megfogják vagy nem.
Remélem tudtam segiteni, pacsi
-
gabx76
senior tag
Ez nem igaz, legalábbis a 99% biztosan nem.
Az, hogy "shipped" státuszba kerül valami e-bay-en egyáltalán nem jelenti azt, hogy valóban feladták.A csomagok feladási idejét nézegetve is kiderül a turpisság, de nálam többször levélváltás során írták, hogy van olyan eladó, ahol ez automatikus.
pl.: Rendeltem valamit, másnap "shipped"-re váltott, majd 2 napra rá írt az eladó, hogy bocsi, de nincs ebben a színben, mi legyen? (Ő maga vallotta be, hogy a rendszerük automatikusan átállítja a státuszt ebay-en).
Az Ebay-en kapott TN-ek sem gyakran aktivizálódnak azonnal. Legutóbb egy LED-szalaggal jártam így: Jött a TN, meg hogy "shipped", aztán 1 hét múlva látszott a követőoldalon, hogy valóban feladta.
A TN nélkülieknél meg aztán ihaj: Megadja szállítási időtartamnak, hogy 15-60 nap, két hét múlva kényelmesen beslattyog a postára és feladja (vagy nem - elmúlt hónapban 3 cuccom nem érkezett meg még 30 nappal a lejárat után sem) ezt már ugye úgyis csak a borítékon fogod látni, de akkor már nem érdekel, mert megérkezett a cucc.
Az európai szállítóknál azért inkább igaz, hogy azonnal postáznak, de ugye Ali-n meg nincsenek EU-s eladók.(pontosabban ritka, mint a fehér holló)
Személyes rekordom egy amcsi eladónál volt, ahol rendelés után 1 órával kaptam TN-t és még aznap élt is.
Szóval igazából nincs nagy különbség. Ebay-en és Ali-n is van shipping "delay", csak Ali-nál oda kell figyelni, hogy egyeseknél ez lehet akár 60 nap is.
-
molvany
aktív tag
Igen. De mégis milyen alapon, hogyan, miért stb. stb és stb. kellene a kettöt összehasonitani ?
Ilyen alapn szidhatod a Tescot pl. hogy amit veszel, csak pár napon belül szállítja, míg Julisnéni a sarki közértböl már délután elküldi amit délben vettél.
Totál ............... hasonlítani a kettön az eladókat, hogy melyik miért , hogyan, stb.
Ott kell vásárolni, ahol jobbak a feltételek, nem pedig jó magyar szokás szerint azt véleményezni, amelyik nem úgy fütyül mint a másik
Hosszúúú -
WOT-H-A-C
veterán
-
Hajny85
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani alin egy olyan eladót, aki jó minőségű nike airmax cipőket árul?
-
molvany
aktív tag
Mi az oka ?
Mert azok így dolgoznak. Ennyi. Mindenki másképp üzletel. Semmi köze az eBay eladásoknak ( eladóknak ) az Ali - s hoz.
Továbbá minden eladónál adva van ( még a te rendelésed elött ) hogy mennyi idö nála az un. " feldolgozási odö ".
Ez lehet 3 nap, lehet 7 nap, lehet 10 nap. Vagy elfogadod ( juk ) vagy nem.
Ennyi idö alatt el kell indítania. Ha nem teszi ( én még nem jártam így ) akkor visszakéred a pénzedet.
A 66 nap valószínü azt jelenti, hogy annyi idöt ad, garantál, hogy megérkezik a termék. Ha nem érkezik, kéred vissza a pénzed. -
wendy87
csendes tag
Sziasztok!
Mi az oka annak, hogy míg ebayen 1 napon belül feladja az eladó a terméket, addig az Aliexpressen vagy 1 hetet várni kell rá? Most kezdtem el onnan rendelni, de azt hiszem inkább visszatérek az ebayre
Ráadásul eddig csak kamu trackingokat adtak...
Van egy rendelésem, amit már több mint egy hete rendeltem, ma telt le az eladó által ígért feladási időpont,írtam neki,hogy sikerült-e feladni, erre írta, hogy feladja, amint lehetséges... Viszont az Alis számláló szerint 66 napja van még rá, ezek szerint lehetséges, hogy addig vár? Mert akkor inkább töröltetem a rendelést. Sajnos az volt a legelső rendelésem, és nem tudtam, hogy annyi ideje van feladni. -
géeles
aktív tag
Ezt akövetési számot kb úgy kell elképzelni, hogy van egy stóc vonalkódja az eladónak- amit a te rendelésedhez felragaszt (akár neked elővesz egy dobozt, beledob egy papírt, hogy mi kellene bele), ekkor már akár megvan a számod. Akkor dobja a csomagautómatába amikor benne van ami neked kell.
A csomagod akkor indul el, amikor látod, hogy a posta valamerre inditja szortirozza.
Adhat fals számot is ami kitudja kinek lett feladva...
Mindenképp bizalommal kell lenned, ha azt mondja nem tudja teljesíteni akkor válassz mást általában ajánlanak.
Ha nem kérd a pénzed. Jártam már így. Nem nagy öröm.
-
BeriHampeR
aktív tag
Ha már visszaigazoltad és értékelted akkor már semmit sem tudsz tenni.
Valaki volt már olyan helyzetben hogy rendelt 180 dollár értékben, FREE DHL, 2 napon belül megadja a nyomkövetési számot, majd rá egy napra ír egy üzenetet hogy mondjam vissza a rendelést mert nem tudják teljesíteni...
Mivel már "postázta" ezért nem tudtam ezt megtenni, majd azt az üzenetet írta hogy Open dispute s elfogadja... de ezt csak 5 nap múlva tudom megtenni.
Gyanus nekem az hogy mielőtt feladta volna a csomagot azelőtt beszéltük meg hogy milyen termékből milyen színű kell, írt is hogy melyik színből lehet választani...
Vélemények?
-
szuszinho
őstag
Számolja még valaki?

-
Black63069
újonc
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy mit tegyek. A problémám a következő. Rendeltem egy telefont az ALI-n, meg is jött. Gyanús volt ezért utána néztem, és kiderült, hogy közel sem az amit megrendeltem. 8 mag helyett csak 2 van azok sem 2500-asok hanem 1000-ek. A kijelzője sem full HD hanem
480 x 854. Van még egy csomó probléma vele. Az a lényeg, hogy már nincs Nyílt vitám, mert én hülye 1 csillagot azért adtam neki. Mit tegyek csak egy pár napja jött a telefon. Az alin nem nagyon vagyok otthon. Ha valaki tud segítsen, nincs szükségem ilyen rossz telefonra. -
KamuMazsola
őstag
-
KamuMazsola
őstag
-
bzoly
aktív tag
Pendrivera biztos, mert én már jártam így, kaptam felülformázott pendriveot.
Szerintem meg lehet ezt oldani memóriakártyával is. -
Macskanyelv
csendes tag
-
Macskanyelv
csendes tag
Szerintem felhasználó barátabb az oldal, legalábbis nekem jobban tetszik. Kötelező csomagszámmal feladni a rendeléseket, bár ez számomra inkább bosszúságot okozott
De ha megfontoltan vásárolsz, elvileg a segítségedre van, tudod követni az útját. Én több terméket találtam itt olcsóbban, mint az ebay-en, bár ott is nagyon bele lehet nyúlni, ha mondjuk kifogsz egy olyan aukciót, amire nem érkezett sok licit
Illetve nekem még az tetszik jobban az Alin, hogy a termék adatlapján láthatod a visszajelzéseket, amiket már adtak róla, áttekinthetőbb így. Ugyanolyan biztonságos, mint az ebay. -
bzoly
aktív tag
Van olyan olyan program amivel a valós méretére tudod megformázni és akkor azért tudod használni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
3700 - 3601
85213 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Gazdaság, jog
- AliExpress tapasztalatok
- (kiemelt téma)
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox tulajok OFF topicja
- weiss: Filmzene hasonlóság
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- NVME, M2 NGFF, 2,5" SATA SSD-k vegyes OEM márkák és prémium típusok, sok újszerű. 256GB-1TB
- Spigen Essential EF323MQ 3in1 Mágneses MagSafe Vezeték nélküli töltőállomás 25W Qi2.2 Fekete
- HP Omen 17 QHD 240Hz / RTX 4090 / i7-13700HX / 32GB DDR5 / 1TB SSD! BeszámíTOK
- Lenovo gamer laptop bazár - friss lista (2026.04.01)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

írta az eladó is hogy fogadjam el. de hol? 

V/