Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digitalis
senior tag
Köszi. De nekem nem a Q4 kell, hanem a K4. Q4 jelentősen átdolgozott kiadása a K4, új dac van benne, 10x kisebb torzítás, stb.
Mindegy, ha nincs vám, posta etc. akkor megrendelem. Volt már egy hasonlóan rizikós megrendelésem, no tracking ellenére kapott nyomkövetést és elég hamar megjött. Remélem nem hagy el a szerencse. -
peestike
senior tag
válasz
djsunstealer #58092 üzenetére
Pont hétfőn kaptam ilyen UH.. BE pakkról sms-t, hétfő ugye 27.-e volt. Azt írták, hogy 2022.01.17-ig lehet átvenni.
-
válasz
Digitalis #58097 üzenetére
Amit nem kérdeztél azzal kezdem, lassú lesz a szállítás és nincs nyomkövetés biztosítva, valamint ez drága. Ez olcsóbb (nekem 62,16 $-át ír ki szállítással együtt) még a GLS szállítással spanyolból is és inkább ez a szállítás mód a javasolt, Posta szóba sem jön.
A többire meg az amit az utóbbi időben sokat írtam, EU-n belül 2004 óta a felénk érkező küldemények esetén nincs vám ezért nem is kerülnek vámolásra a csomagok, ha nincs vámolás, nincs a Postának vámolási díj felszámítása.
Az áfát az fizeted akár Kínából akár olaszból, spanyolból jön. -
Digitalis
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék ha ezt itt [link] megrendelem, áfa vám, postai tréfa ügyben mire számíthatok?
Keresőbe nem találtam From Italy to Hungary via Posteitaliane bejegyzést. Ezért bátorkodtam kérdezni. -
válasz
djsunstealer #58094 üzenetére
Akkor annyi, valamiért 10 nap maradt meg az agyamban, mert mintha a 15 nap a vámolásosokra vonatkozna. Én azért csak hétfőn, kedden próbálnám összeszedni ezeket.
-
-
válasz
djsunstealer #58092 üzenetére
A küldemény az értesítőn jelölt postán átvehető, a dátum is rajta van az értesítőn ami minimum 10 nap. Tegnap vagy ma reggel kapnod kellet volna értesítést, mert az elérhetőséged ott a címkén és ezek ott Budán azt olvassák is.
Hétfőn mehetnél értük, csak az a gond hogy a Budai Központi Kézbesítő Posta nem ezeken a számokon tartja nyilván.
Jól képen kell vágni őket ha hétfőn vinnék a papíros értesítőt, mert akkor ezek is hülyék ha nem elektronikusan küldik.. -
djsunstealer
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom még átvenni a csomagjaimat a postán, meddig tárolják általában? UH739965929BE, UH740394367BE, UH743115061BE
A küldemény az értesítőn jelölt postán átvehető
Budai Központi Kézbesítő Posta
De meddig?
Nehogy visszafordítsák őket... -
Imilenni
addikt
Október 15.-én fizettem ki, 18-án volt mozgás, azután december!!! 8-án átadták a reptérnek
Csomagkövetés
Már majdnem tök felesleges, mert közben ingyen kapok egyet januárban
Ha tudtam volna hogy nem fog ideérni, nem rendelem meg -
tasiadam
veterán
Udv
Jott email, hogy az osszevont 5 csomagom nem tudtak elvileg ma kiszallitani. Failed attempt. Ilyenkor igy mi van? Miert failed? Sem ertesito, sem SMS nem jott. Postas meg volt ma, be volt dobva egy level is. Vagy ez a VAM miatt?
-
Most azért nem értelek, ez egy belga postai azonosító. Ezeket a Magyar Posta kézbesíti, és mivel ide ők úgy kapják meg hogy EU-n belüli feladású, ezért nem esik a vámolási eljárás alá, hiszen 2004 óta az EU-n belüli országokból érkező küldeményekre nincs vám, azért 2004 mert mi akkor csatlakoztunk az Európai Unióhoz.
-
lacoka55
tag
válasz
tbalint3 #58077 üzenetére
Az előző 3 csomagommal nem volt gond miután megkapták őket hamar kihozták most kaptam egy emailt a benne levő egyik csomag eladójától hogy ellenőrizzem a csomagot
remélem nem fogják tovább hosszabbítani a kiszállítást 7 csomagom van benne jó lett volna ha még ebben az évben megkaphattam volna [kép] -
válasz
ferenck #58067 üzenetére
Írtam már, egy dolog lenne hatékony a NAV-ot feljelenteni az Uniós ügyészségen az EU-s áfaszabályok megsértése miatt, a dupla áfabeszedés indokkal. Ekkor a bűntény konkrét okozóját a Magyar Postát is rendbe szednék.
Azt is írtam hogy én nem vállalom be a jelenlegi NAV vezetés és hozzáállás miatt. Eddig én azt láttam a hogy feljelentő lett úgy kezelve mint egy bűnöző. -
lacoka55
tag
expressone átrakta a kiszállítást Jan 03-ra pedig már reménykedtem hogy még ebben az évben megkapom [kép]
-
Mtbsrác
senior tag
Pacsi.
Venni akarok egy bicaj lámpát meg is találtam az oldalt ahol van "EU" raktár. Megrendeltem hogy 5-8napos + beszerzési idővel hamar megjöjjön. Majd elfelejtettem ez volt dec 11-én. Közbe kaptam egy csomiszámot amire rá se figyeltem eddig nagyjából minden rendben szokott lenni. Mostanáig. Ugyanis ránéztem a nyomkövi számora amit kaptam YT2132721272027907 (érdemes megnézni). Sztem át lettem dobva a palánkon. Csomag még mindig sehol természetesen, de 30napos átfutási időt adott a rendszer az 5-8 helyett. Írjak az alinak sztetek hogy át lettem b***va? Maga a termék pedig: [link] -
Imilenni
addikt
válasz
Imilenni #57707 üzenetére
Ez most ugye csak vicc?
Hogy lehetséges az, hogy kitolták a megérkezési dátumot MÉG KÉT HÓNAPPAL?
"Your order should arrive within 20-28 Days, Factors such as delayed logistics and customs clearings may have an impact on the delivery time.
1. If your order does not arrive on 2022-02-12 , you can apply for a refund by opening a dispute."
Eddig dec 29 vagy 30 volt
Ilyen van?
Ugye visszakérhetem az árát?
Októberben rendeltem -
válasz
ferenck #58064 üzenetére
Hazugság az indoklásuk.
Hol a bizonyíték arra hogy nem kapták meg az adatokat? Illene mellékelni az alátámasztását.
Az a gond hogy törvénysértő az áfa levonásuk, mert a NAV már megkapta az AliExpress-től az áfát és a mivel ők az elsődleges levonásra feljogosítottak pont tőlük nem lehet visszakérni az áfát.
A Magyar Postának kellene az áfabevallását módosítani, ugyanis ha a vám-árúnyilatkozat nem áll rendelkezésre nem folytathatják le a vámolást, azt a címzettől kötelesek bekérni.
Miért ez történt, ha nem minden információ áll rendelkezésükre: A jelzett küldeményre az automatikus postai vámkezelési módot alkalmaztuk.
Az áfa és vám törvény nem írja elő hogy milyen módot alkalmazzanak, ezért hazugság amit írnak.
A NAV-nál költségvetési csalás bűntette miatt kellene feljelentést tenni a Magyar Posta ellen.Mivel ezekkel a szemetekkel ezek szerint nem lehet mit csinálni, megpróbálhatjuk a szerintem törvénytelen eljárást és az AliExpress-től visszakérni az áfát,bár a jogszabályok alapján erre ők nem kötelezhetőek, hiszen a holland adóhatóság felé kell sztornóztatni a z áfalevonást, ami alapján a hollandok visszakérik a NAV-tól az áfát. Látszik a folyamatból hogy ez azért nem így kéne hogy működjön.
-
07.30-án jött egy RV----CN csomagom amire már kifizetem az áfát az alin, de a posta is kifizettette velem az áfát. Megreklamáltam azonnal, azóta semmi választ nem kaptam, egy hete telefonon panaszt tettem amit rögzítettek. Ezt a választ kaptam. Kapott valaki már ilyet? Mi a további teendő?
Tisztelt ---!
Elnézését kérjük, hogy az RV------CN azonosítószámú elsőbbségi könyvelt küldemény esetében a felülvizsgálat eredményéről még nem kapott tájékoztatást. Továbbá sajnálattal értesültünk arról, hogy az ÁFA összegét duplán fizette meg.
A 2021. december 23-án tett, felülvizsgálati kérelemre vonatkozó panasza megalapozott. Informatikai hiba miatt a dokumentumok feldolgozása elhúzódott ezért a felülvizsgálatok elintézési ideje meghosszabbodott.
Az elbírálásig további szíves türelmét kérjük.
A jelzett küldeményre az automatikus postai vámkezelési módot alkalmaztuk, mert a feladó az előre küldött adatokban nem továbbította felénk az áfa előzetes megfizetését igazoló elektronikus azonosítószámot (IOSS).
Amennyiben a NAV nem fogadja el az IOSS azonosítót, vagy az nem áll rendelkezésre, akkor a küldemény értékére és szállítási költségére a címzettnek ÁFA-t kell fizetnie.
Válaszlevelünkhöz csatolunk egy angol nyelvű igazolást, amelyet a feladó felé továbbíthat a gyorsabb ügyintézés érdekében.
Bízunk benne, hogy bár a dupla ÁFA megfizetésére vonatkozó panasza megalapozatlannak minősül, elfogadja válaszunkat. Amennyiben panaszának kivizsgálásával, illetve tájékoztatásunkkal elégedetlen, álláspontját alátámasztó bizonyítékaival jogorvoslati eljárást kezdeményezhet. (Jogorvoslati tájékoztató a levél végén.)
Postai szolgáltatásainkkal a jövőben is szíves rendelkezésére állunk.
Tisztelettel:
XY
ügyfélszolgálati ügyintéző -
Ezzel egyetértek: Valljuk be postának nem érdeke jól dolgozni és fejleszteni!
Kezdetektől a legtöbb esetben a hiba kijavításra is tettem javaslatot, pl amikor kevereték a devizákat, USD és KD ugyanaz volt nekik, a telefonszámok azonosítására is volt javaslatom, kértem hogy azokat a küldeményeket amelyek a postai nyilvántartás szerint 150 € alattiak, de a program nem talál értesítési adatot tegyék emberi beavatkozásra váró státuszba, addig ne fusson le az vámolási program amíg nincs meg vagy postai vagy a vámos elektronikus adat, ha a vámolási hiányzik akkor az eddig és 150 € feletti értéknél most is működően kérjék be a címzettől. Jóformán semmi reakció, köszönet meg aztán egyáltalán. Kioktatás, mellébeszélés és hazugság annál inkább. Kértem hogy adják meg hogy milyen adatokból dolgoznak és mi az adat sorrend, kértem hogy ahol szerintük nem kapták meg az információt küldjék meg az adattartalmat, a hülye szerint még a saját adataimat sem adhatják ki adatvédelem miatt.
Szánalmas egy cég, amíg a vezetésben olyanok ülnek akik teljesen más szakterületről kerültek be (banki, az informatikus is mást végzett, logisztikai, főleg postai logisztikai ismereteik nincsenek és a megbízásuknál más szempontok is voltak, ami nem topik téma) addig ez a siralmas működés van, ahol az igazi, kézbesítéssel foglalkozó postások és az ügyfelek sem számítanak, csak az hogy vízfej gazdagodjon. -
fairi
őstag
Igazából kíváncsi lenné ,hogy tényleg nem kerül át, vagy egyszerűen olyan formában van ott, amit a buta szoftver képtelen lekezelni automatikusan.
Megjöttek a csomagok amiről nem jött sms. Persze mindegyiken rajta volt a telefonszám, de formátuma hibás:
egyiknél +36-201234567,másiknál hiányzott a országjel, csak simán 201234567.
Mindkettőnél helytelen alak, de valódi szám. program errorra futhat.
Valljuk be postának nemérdeke jól dolgozni és fejleszteni!Saját tapasztalatot látom, google kitölti az űrlapokat automatikusan a neten. Szinte sose történt meg, hogy tökéleteslett volna, mindig bele kell nyúlni.
Aliexpresszes kereskedőt se segítenek az önhatalmú felülbírálással. -
válasz
djsunstealer #58052 üzenetére
Benne kell lenni az árban ha tényleg spanyol. Ha jól emlékszem ez a szöveg bruttó árat jelent: Precio final del producto
-
Voice24
őstag
Köszi! Úgy gondolom, inkább megvárom a védelmi időt, vagy épp a csomagot, hátha ideér az idő lejárta előtt. Mert belegondolva, ha most leigazolom az átvételt, nehéz lesz úgy disputát indítanom, hogy papíron átvettem a csomagot, a védelmi idő még nem telt le, és a nyomkövetők szerint amúgy még úton van a csomag (még ha vonaton is döcög). Szerintem simán elutasítaná az Ali.
-
válasz
Razzul #58050 üzenetére
Neked milyen dátum van ott pirossal, ha január 3 akkor az a dispute kezdeti ideje és 18 lenne a vége, de a vásárlás időpontja is számol szóval inkább 17-e.
A számlálónál nekem már november elején 75 napok voltak a védelmi idők, 60 napossal nem is találkoztam és most meg 90 napról indulgatnak.
Ez a képen (22-43 Days) nem számít, csak a számláló.Van egy számláló ami mutatja az 1. pontban szereplő dátumig a hátralévő napokat a szállítási védelmi időből, nekem még mindig egyértelmű.
-
djsunstealer
aktív tag
Off topikos, bocsánat, nem AE téma, de nem találtam meg, hogy ennél még jön rá ÁFA? Elég jó vételnek tűnik. Köszönöm és bocsánat!
-
Razzul
őstag
Nagyon nem egyértelmű. Mint írtam november 3-án rendeltem, a két hónap így január 3-án jár le, ezt a részleteknél külön is számolja.
Nomármost, akkor most január 3-tól tudok 15 napig disputát nyitni, január 18-al bezárólag, vagy az általad is mutatott Reminder szövegének megfelelően, erre még január 18. után és a rendelés lezárását követően is lehetséges?
-
-
válasz
gyulazsolti #58044 üzenetére
Azért kell fizetni mert ezzel a számmal érkezett UA411759274VU és amit írtam már hogy ezek nem kapják meg az IOSS és az értesítési adatokat, így az áfás programmodul futott le.
Valójában nem azzal a szállítási móddal lett küldve amit választottál. -
Jester01
veterán
válasz
gyulazsolti #58044 üzenetére
Nem kapta meg a posta az IOSS-t. Kifizeted, megreklamálod (ha ér annyit az a 367Ft) és esetleg visszakapod. Az ÁFÁ-t. A szolgáltatási díjat azt nem.
-
Razzul
őstag
Sziasztok!
November 3-án rendeltem egy terméket Aliról, UD...NL jelzésű Tracking Numbert kapott és lassan lejár a buyer protection időszak. Mivel az AliExpress oldala ebből a szempontból nem túl egyértelmű, pontosan hogyan tudom ellenőrizni, hogy mikor telik le ez a védelmi sáv és meddig tudok vitarendezést kérni?
Az oldalon jelenleg ezt írja a rendelés adatainál: If your order does not arrive on 2022-01-18 , you can apply for a refund by opening a dispute.
De ha jól tudom akkor a buyer protection a rendelés idejéből adódóan január 3-án jár le és pont hogy január 18-ig tudok disputát indítani, utána már nem. Vagy tévedek?
-
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
Aliespress saver shipping. SYAET13114153
Miért kell nekem 766Ft-ot fizetni, online. [kép]
Ez meg a termék. [link] 2csomag van belőle. 5.35 $, 2$ kuponnal, 3.35 $-t fizettem.
Jól van ez így? -
válasz
Voice24 #58039 üzenetére
Egyszerű oka van és az amit írsz. Ha leigazolod akkor hozzáfér a pénzhez és így lényegében azt adja vissza, viszont amíg nem kapja meg, akkor meg kell előlegezni a pénzt és mi van ha megkapod és ennek ellenére reklamálsz? Akkor vételár és ez az összeg is ugrik neki. Meg lehet érteni hogy miért kéri.
Mivel a pénzt azonnal látod a PayPal-on nem napok, hetek és azt nem tudja visszavonni én nem látok benne kockázatot, főleg hogy van 15 napod dispute-t indítani ha még sem teljesítené. Nem a meg nem érkezés lesz az indok, hanem nem kaptál semmit.
De persze megvárhatod hogy lejárjon a védelmi idő és azután a dispute. -
Voice24
őstag
Technikai kérdésem lenne:
Az eladó csak akkor kapja meg a vételárat, amikor én leokézom, hogy megkaptam a terméket? Vagy már egyből a vásárlás realizálása után? Azért kérdem, mert a napokban emlegetett (elvileg vonatozós) CN-es csomagomat az eladó elveszettnek látja, és felajánlotta, hogy paypalra visszatéríti az árat. Megadtam neki az accountot, meg odaírtam neki, hogy a paypal jutaléka miatt többet kérek vissza, amit nyugtázott, de azt kéri, előbb igazoljam le, hogy megkaptam a csomagot, és utána indítja a refundot.
Agyalok a dolgon, mert az átvétel leigazolásával kevesebb lehetőségem marad, ha mégis átverőset akarna játszani. A védelmi időből még 34 nap van vissza, lehet, hogy inkább azt kivárom, és ha addig nem döcög be a vonat, disputával ígyis-úgyis visszakapom a pénzt. -
-
Említettem már hogy emírségi, azeri, vau..i számoknál ez van, mert az AliExpress logisztikától megkapott adatokból nem veszik át az IOSS dolgot, az ugye külön vám-árúnyilatkozat féle és adott esetben az elektronikus elérhetőségi adatokat sem és ez kerül a postai adatbázisba ami a küldeménnyel jön, nem teljes Ali adatsor.
A szállító váltóknál sajnos ez élő probléma és igaz van a postásnak, mert a kereskedő mondjuk a Yanwen-nek adta meg, az pedig nem adta tovább az azeri postának és így úgy tűnik hogy a kereskedő nem adta meg.
Pont ezért írjuk be címsorba az elérhetőséget, de még ennek ellenére is előfordulhat hogy csak a címkén lesz rajta, arról meg nem dolgozik a Posta programja. -
Vikusz77
tag
Köszönöm a válaszodat!
A kérdésem az, hogy van-e olyan hátránya annak, ha én kérem a vásárlás törlését (amit az eladó szorgalmaz valamiért, ahelyett, hogy egyszerűen ő törölné a vásárlást), hogy ez esetben nem tudom majd értékelni.
Vagy törlés esetén nincs értékelésre lehetőségem, akkor sem, ha ő törli a rendelést.
Mivel hülyére vett, elégedetlen vagyok, szeretném ezt egy értékelésben jelezni, ha módom van rá. -
fairi
őstag
Próbáltam reklamálni a szabály miatt ezt kaptam, kb nem is a kérdésre válaszoltak, mintha direkt nem akarnák érteni mi a valódi panaszom.:
"A rendelkezésünkre álló információk szerint az UY000663203AZ azonosítószámú küldeményhez a feladó az előreküldött elektronikus adatokban nem továbbította felénk sem az e-mail címét, sem a telefonszámát, így informatikai rendszerünk nem küldött értesítést a vámkezelésről.
Társaságunk csak azokat az adatokat tudja a vámkezelés során figyelembe venni, amelyet a kereskedő a feladáskor a küldeményhez előzetesen megadott.
Bízunk benne, hogy bár panaszát megalapozatlannak találtuk, elfogadja válaszunkat. Amennyiben panaszának kivizsgálásával, illetve tájékoztatásunkkal elégedetlen, álláspontját alátámasztó bizonyítékaival jogorvoslati eljárást kezdeményezhet. (Jogorvoslati tájékoztató a lap alján.)
Postai szolgáltatásainkkal a jövőben is az Ön szíves rendelkezésére állunk."Még ez a magyarázat se jó, de legalább maximalizálni tudják a profitot. Van oly érzésem egyre gyakoribb lesz ez a probléma.
-
válasz
minikahona #58032 üzenetére
Belgiumban nem átmatricázzák, az ráteszik még kint, hanem a konténerből átadják a belga postának hogy juttassa el Magyarországra postai úton egyedi küldeményként.
Az összes olyan ami Kínában kap EU-s postai azonosítót így van szállítva.
Ennek semmi köze az áfa fizetéshez. Leírta,m az Összefoglalóban a lényeget. Július 1-től van olyan lehetőség hogy nem az országba érkezéskor leygen kifizetve az import áfa a vámolás során, hanem a kereskedő bejelentkezik az IOSS rendszerbe, kap egy azonosítót és jogot arra hogy a vevő országa szerinti áfát beszedje, ez 150 € értékhatárig lehetséges.
Az ilyen termékek esetén is van vámolás, de az áfa fizetésből csak annyi, hogy ellenőrzik érvényes-e a kereskedő IOSS azonosítója, mert ha igen akkor az elküldte az áfát az adóhatósághoz.
AliExpress a holland adóhatóságon keresztül teszi meg, akik a pénzt továbbítják a vevő országa szerinti adóhivatalhoz.
Itt megáll a történet, az ogy a Maygar Posta kitalálta hogy ezzel ők tudnak keresni és az ügyintézésért ami teljesen elektronikus kér pénzt az már egy másik téma. Mert egyébként semmi díja nincs, ha az állami vám vámol és kári az áfát, uganúgy a más szállítási szolgáltatók sem kérnek.
A vámolási történetből pedig az EU-s küldemények kiesnek.
Az áfa az viszont marad, mert EU-n belül is kell áfát beszedni és a vevő országa szerinti mértékűt, így az hogy EU raktárból vagy Kínából, de EU-s szállítással jön az nem számít, az áfát fizetni kell. -
lacoka55
tag
válasz
minikahona #58032 üzenetére
Áfát sajnos minden esetben fizetned kell ez benne van a termék árában a címed az ország kód alapján már az ennek megfelelő áfát 27 százalékot számolnak fel már a vásárlásról normál eljárásnál már további áfa számítás levonás nincs
-
minikahona
tag
Oké, csak azért zavart meg ez a dolog, mert ugye eredetileg kínából jött a cucc. Tudom hogy union belül nincs vám, rendeltem már unios raktárról, de ez kinaiból jött.
Most akkor belgiumban ezeket a csomagokat átmatricázzák és ugy küldik tovább? De akkor meg mlrt a magyar éfát kell fizetnem, vagy ott ilyenkor nem vámolnak? Bocs csak fura ez nekem. -
válasz
minikahona #58030 üzenetére
Kaptál hozzád egy belga postás nyomkövetési azonosítót és azzal lett kézbesítve. Vámolás csak az EU-n kívüli feladású küldeményekre vonatkozik, Belgiumig Kínából csak egy konténer mozog, nem egyedi csomagszállítás van, majd ott kerül a belga posta kezébe a te csomagod és onnan ottani feladással kapja meg Magyar Posta. EU-n belül 2004 óta nincs vámolás. Így neked semmit nem kell utólag fizetned, hiszen nem vámolandó.
Én személy szerint vagy 15-ször írtam már ezt itt. -
minikahona
tag
Sziasztok! Bocsi hogy ha már meg lett egy ilyen kérdés válaszolva, de hiába keresgéltem, konkrétan nem jött át nekem hogy miért is van ez.
A lényeg hogy rendeltem egy 300 forintos cuccot 700 forint szállitási költséggel az aliról. Ma érkezett meg és a furcsa az az hogy nem kellett kezelési költséget fizetni, a postás csak bedobta a ládába a cuccot és kész.
Email-t se kaptam arrol hogy online be kellene fizetnem, pedig ugy készültem hogy kell majd fizetni 800 forintot a postásnak.
Azt észrevettem, hogy ez áll a borítékon mint küldő:
liyuelin (CAINIÃO) PO BOX 10060
Brucargo 829C
1934 EMC Brucargo
BELGIUM
Ezért van hogy nem kellett fizetnem? Vagy majd eztán jön az üzenet hogy fizessem online? Ha jol látom az áfát már kifizettem amikor megrendeltem a cuccot, szóval azt már nem kell, de a kezelési költséggel mi van? Most rendeltem elöször az új vámeljárási szabályok bevezetése óta aztán nem tudom hogy most ez normális vagy sem.
Köszi a választ elöre is! -
Weor
csendes tag
válasz
lacoka55 #58027 üzenetére
Mi is őszintén reméljük, különben naponta megkapjuk a kérdést, hogy szerintünk ki fogják-e hozni neked a csomagodat és ha igen, akkor mikor.
-
Amúgy tegnap 8:52-kor én is megkaptam a 9-én a tieddel együtt landolt cuccomat anélkül, hogy rajzoltam volna bármit is a kínaiaknak.
-
Peace és Búék mindenkinek! -
válasz
tothferenc #58026 üzenetére
Az hogy a Cainiao global economy-k azok Express One szállításúak? Az AliExpress Standard-nál kezdte el használni a Cainiao elsőként, aztán néha a Savernél is. Legfeljebb a kezdetekben te nem azzal rendeltél. Főleg hogy fizetős és néha még több is mint a China Post airmail Július közepe óta ami AliExpress standard-el jött azt mind az EO kézbesítette nekem és nem egy-két darab volt. A Saver meg U-s belga.
-
lacoka55
tag
Az új csomagomnál ezt a sok megérkezést nem igen értem a követőnél írja
december 26 04:36 Megérkezett Budapestre
december 28 11:41 Megérkezik a tranzitországba vagy létesítménybe
december 29 08:07 Érkezés a célországba [kép]
ez 23 nap idáig ami elég jó időnek számít valószínűleg holnap ki is hozzák 7 különböző boltból rendelt csomagjaim vannak benne remélem mind megkapom -
válasz
tothferenc #58024 üzenetére
Amit mi megfigyeltünk az az AliExpress standard és az AliExpress saver ami az Express One-hoz kerülhet, a Saver előfordul hogy EU-s feladású postai lesz. A Cainiao global az inkább postai.
-
válasz
tothferenc #58012 üzenetére
Többször írtuk már kapsz küldeményazonosítót, de ez nem mindig nyomkövetési szám, hanem később a szállító ad neki igazi postai nyomkövetési számot. Mint ezeknél is.
Ez a kettő mivel U betűvel kezdődőik nem könyvelt küldemény és ha 24 mm-nél vastagabb akkor postán kell átvenni, hogy értesíteni tudjanak ehhez a helyi kézbesítő posta ad saját azonosítót és az alapján tudod átvenni. Ha 24 mm-nél vékonyabb akkor postaládába bedobják.
Nem könyvelt, nem kell bejegyzésnek lenni, annyi van ha postán veszed át akkor beolvassák a vonalkódját a postás munkastatisztikája miatt és ekkor a rendszerük bevési a kézbesítési bejegyzést, de ezt egyébként nem kellene, mert ugye ez nem könyvelt.
Ha az AliExpress-en a szállítási információkhoz az LP00.... kezdetű küldemény azonosító után nem írják be az új, nálad azeri és vanuatui azonosítót, akkor nem lesz róla tudomásod hogy ezzel fog a szállítás megtörténni. Így sehol nem látod legfeljebb a Posta vámolási értesítőből tudod meg.
Az amit írsz és nem mozdult vagy nem kaptál még értesítőt (24 mm-nél nagyobb) vagy már a postaládádba landolt, mert maximum eddig megy a nyomkövetés Budai Kézbesítő Posta, A küldemény továbbítása kézbesítésre -
Mos én is közdök egy szélhámossal, EU warehose 4 napos szállítás, 3 hete sehol, csak kamu ígéret, tracking nem működik, most Dispite-ná kínai trackinget mutogat (nem hozzám)
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Ha van egy termék Alin, ami 7 napos lengyel szállítással bír, és épp 24-én rendeltem meg (ok, azt hagyjuk ki, számoljunk 27-től), de még mindig csak a feladás tényét jelezték a DPD-nek, akkor majd érdemes a 7(+3) nap után pattogni nekik, vagy engedjem el, IJ kártya, és majd megérkezik?
-
tothferenc
aktív tag
Sziasztok. Tanácsra lenne szükségem. Mostanában rendelt csomagok nagy része eddig ExpressOne által lett kézbesítve. Az elmúlt 3-4 hétben viszont kapom a postától az emailt a vámeljárási díj befizetéséről. Ezeket befizettem. Viszont több csomagom is van, ami a csomagszám alapján dec. 6-8-a óta nem mozdul, "Budai Kézbesítő Posta, A küldemény továbbítása kézbesítésre" jelzéssel. Tegnap megjött két csomagom (lsd kép, uv folyaszto), ami 28-én került a "Budai Kézbesítő Posta, A küldemény továbbítása kézbesítésre" státuszba, viszont ezeken a csomagokon a csomagszám filccel le van satírozva. Posta alkalmazásban a szám alapján nem jelenik meg Sikeres kézbesítés. Attól tartok, hogy a régebbi csomagjaimat lenyúlják, mert hogy is fogalmazzak, elég furcsa a postásunk, volt vele több érdekes beszélgetésem. Meddig érdemes várnom? Lesz valami jogalapom a posta felé, mivel vámeljárási díjat is kifizettem a csomagok után, hogy kártérítenek, ha nem kapom meg a csomagokat? Félek, hogy mivel nem aláírós csomagok, simán azt fogja mondani, ő kézbesítette.
[kép] [kép]
-
Vikusz77
tag
Sziasztok!
Rendeltem egy eladótól két szerszámot két külön rendelésben.
Volt neki ez több verzióban is felrakva, különböző árakon, ez gyanúsan olcsó volt (kb 70%-a "normál" árnak), de gondoltam, hátha elküldi.
Közölte másnap, hogy még sincsen (levette a hirdetést), töröljem a rendelést.
Én kötöttem az ebet a karóhoz, hogy ez ugyanaz, mint amit drágábban is hirdet, küldje el szépen.
Nem akarta, de végül "elküldte".
Kaptam követési számot, majd kb. két hét múlva az jelent meg, hogy a szállítás törölve (alin a bejegyzés: "Cancelled by seller").
Jeleztem a fickónak, aki közölte, hogy a szállítással valami gond adódott, töröljem a rendelést. Mondtam neki, hogy: nem, küldje újra.
Azt mondta, hogy nem tudja (magyarán nem akarja).A kérdésem:
Van-e valami oka, hogy nem törli ő a rendelést, hanem azt szeretné, ha én töröljem.
Pl. ha én törlöm nem értékelhetem a vásárlást, ha ő törli, akkor meg igen.
Ha tök mindegy, mert se így, se úgy nem tudom majd értékelni, akkor nem húzom az időt és indítok egy dispute-ot (a szállítási időből még 52 nap van hátra, ha ez számít)Előre is kösz a segítséget!
-
Digitalpimp
senior tag
Akinek van sok coinja nézze meg, hogy van-e ami dec. 31-el lejár. Nekem adott értük egy 10/3-as kupont. Meg megint van hop játék, lehet gyűjtögetni és majd beváltani kuponért meg tárgyakért.
-
válasz
blackangel11 #58003 üzenetére
19. napon is visszakérheted a pénzed, akkor is időben vagy, az január 16.
-
válasz
tbalint3 #58000 üzenetére
Akkor előbb vagy utóbb megkapod, de hidd el hogy egyszerűbb lenne lerendezni személyesen. És nem lenne a jobb a Posta, a topikban nagyon sok társunkat többszörösen megkárosították a jogtalan és trehányságuk miatti pénzbeszedéseikkel.
Nekem évek óta semmi gondom velük, mármint az Express One. -
blackangel11
újonc
válasz
lacoka55 #57999 üzenetére
Akkor lehet, hogy fogok hosszabbítást kérni, mert már kicsúsznék az időből.
Innen néztem én is, csak korábban egy másik UH...BE számnál másnap megjött ezután a kiírás után, viszont mivel nem váltott át még más azonosítóra gyanítottam, hogy nem lehet még Magyarországon. De majd akkor a napokban kiderül, köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Rampage Shiva CM 500W
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 500GB SSD RX 580 4GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest