- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztanozs
veterán
-
Ha valakinek gondja van az ügyfélszolgálat elérésével akkor a következő módon éri el.
Böngészős felületen:Belépés után a felső menüsorban vagy alul a Help menüpont és a Customer Service választása
Ezután az általános Help oldal alján az Online Service
Mobil app-ban:
Belépés után alul az Account, a következő oldalon a Services rész Help Center
-
xy.zsolt
őstag
válasz
nyisziati #40090 üzenetére
Igazad van....ilyen alapon simán mehetne ez IS az összefoglalóba. Bár én már tavaly is így intéztem az egyik problémámat. Szóval elég egyértelmű szerintem....PC-n nem lehet nem látni a jobb alsó sarokban.....mobilon már tényleg "keresgélősebb" mert nem a V/ által berakott oldal jön be elsőre.
-
vandor01
senior tag
na...
az occo 2 euros motort is lemondta az elado! eloszor probalkozott egy kamu TN-el azaz mas vevo TN-jevel... de mivel ma mar sok posta keszul a januartol indulo kaszara! ezert sok helyen megjelenik a cimzett... LB887298635BE Parcel, Kristel Van Der Stock, Hamme, 9220, BE... gender ide meg dender oda meg nem kriszti vagyok.... ez nem az en TN-em
azert hogy majd fizetnunk kell?.... lesz pozitiv oldala is.... fulon csipjuk kummantokat.... de inkabb ne kene adot fizetniaztan jott a tovabbi kummantas.... hetfon csomagoljuk aztan visszajott minosegi probléma aztan gyar problema.... de PP-re visszafizetnek.... háát kapjak be! no name shop!
Shop5380234 Store 88.6% Positive feedbackes mindezek ellenere a motor fent van arulja nagy mereszen.....
savanyu a szollo....
nekem lehet ugyis tul konnyu mocik lettek volna a valodi sullya csavarok nelkul 3gramm... de a kapzsisag hogy vmi nagyoon ooccoo? csak lett volna vmi belolle! : -
nyisziati
veterán
De van mit magyarázni, főleg, hogy én évek óta használom, és mégsem találtam.
Fairi-nek is elmondtam, hogyha már a vámszabályok is részletezve vannak (amiknek alapjában semmi közük az Alihoz), akkor pont az ügyfélszolgálat nincs?
Már ez a pár sor, amit leírtál is nagyon hasznos lenne. 5 perc és egy plusz pont az összefoglalóban, nem hiszem, hogy nagy gond lenne.
Viszont annak, akinek még soha nem volt dolga az ÜFSZ-szel, nagy segítség lenne. -
válasz
nyisziati #40090 üzenetére
Nem fontos azért. Minek? Alapértelmezett az összes oldalon, aki elsőként találkozik vele próbálja ki. Kapcsolatfelvétel egy chat robottal, aztán ha jól van beállítva továbbít egy operátorhoz. Ezen nincs mit magyarázni és fairi is rámutatott arra hogy egyszerűen elérhető.
Nem kell keresgélni, ott van képernyőn, a böngészős oldalon meg le sem lehet "tagadni" eleve vásárlási oldal alap eleme mert csak vásárlásnál vannak problémák és egyértelműek a szövegei. Az app-ban is ugyan nem EVA robot hanem fülhallgatós mikrofon a chat elérés, ránézve nekem az jut az eszembe.
Legtöbben inkább azt kérnék hogy az legyen megosztva az hogy miként lehet kikapcsolni.
De átgondolom a kérésed újból.Most tényleg egy fizikailag létező üzlet ügyfélszolgálatát említetted fel?
-
nyisziati
veterán
Szerintem pedig ezzel kéne kezdődni az összefoglalónak. De legalább az első pontok valamelyikének.
Nekem eddig nem volt rá szükségem, ezért nem is kerestem.
De most NAGYON jól jött volna, ha nem nekem kell keresgélni.Nézd meg az áruházakat. METRO, Auchan, Tesco, Media Markt stb. Bemész és a bejárat közelében ott az ügyfélszolgálat.
Szerintük fontos.
-
válasz
sztanozs #40082 üzenetére
Tavally októbertől változott az AliExpress standard szállítás, akkor került be ez a módi ezt akkor heteken keresztül tárgyaltuk. Segítség és magyarázat Összefoglaló, 11. Egy rövid összefoglaló az AliExpress Standard Shipping szállítási móddal küldött a Sprinter futárszolgálat által vagy Pick Pack Ponton kézbesítendő Észt postai számos vagy SyTrack (SunYou) küldeményekről.
-
fairi
őstag
válasz
Voice24 #40087 üzenetére
Aki Kínából rendel készüljön erre, ha valami sürgős itthoni bolt készletéből kell beszerezni. Mikor csomagomra 105 napot kell várni, nem vagyok boldog, de ez van.
Miért ilyen hülyén adják meg nem tudom, lehet hasznot látnak benne, mert addig se őket zaklatod hanem a helyi postát.
Aliexpress igazi vadkapitalista hely, milliónyi trükk amiért már magyar versenyhivatal verné őket ha itthon lennénk. Kamu nyomkövetési adat? Az szolgáltatás!"Ennyi erővel már akkor is megküldhetnék ezt az értesítést, amikor Vuhanban fütyül a kalauz a masinisztának, hogy mehet."
Chongqing-ban van kezdővasútállomás, de a kínai határmenti Horgos-t is végállomásnak üzeni -
Voice24
őstag
Hát, ez a hetek kérdése nem túl jó hír a páromnak. Csak azt nem értem, miért kell ezt a "your order has arrived in your country" átverős értesítést kiküldeni minden egyes vasútállomásra érkezésnél. Nem hiszem el, hogy nem látják, mikor érkezik a csomag ténylegesen a célországba. Még Litvánia is erős kompromisszummal mondható célországnak, de Kazahsztánt végképp nem értem. Ennyi erővel már akkor is megküldhetnék ezt az értesítést, amikor Vuhanban fütyül a kalauz a masinisztának, hogy mehet.
-
fairi
őstag
válasz
nyisziati #40084 üzenetére
Simán túlkomplikált, felesleges
ha rákattintasz EVA-ra az alsó sarkon (ami eltüntethetetlen), pont ugyanazt megteheted mint írtál. Csak magadat szívattad. Eva/Ask more/ és pont azt látom amit te mutatsz.Persze ha probléma nem fér Eva kereteibe akkor jön a szívás. mert élő, légező embert fogni sokkal nehezebb. [kép]
-
nyisziati
veterán
Szia!
Az Összefoglalóba bekerülhet ez a hozzászólásom?
Vagy ennek egy szerkesztett változata.
Jelenleg sehol nem találtam ilyen jellegű információkat, hogyan és hol lehet elérni az AliExpress ügyfélszolgálatát. -
jozsohaver
csendes tag
Sziasztok! Van egy rendelésem, amihez kaptam egy ilyen trackinget : CP72284622807DE
Na ez nem jó mert 11 számból áll, ahogy kedves topikgazda/V is írta. Szóltam az eladónak hogy valami nem oké, meg honnan adta fel - a vám miatt ugye.. A válasz hogy júni 30-án lesz újra neki a termékből, tudok-e addig várni. Na most alapvetően tudnék addig várni, de lehet hogy épp az időtájt költözök. Írtam is az eladónak hogy sajnos ez van, de nem írt vissza.
Na most ugyanúgy tudok 10 nap múlva dispute-ot nyitni ? Rossz tracking címszóval ?
Köszönöm! -
sztanozs
veterán
Azt meg tudja mondani valaki, hogy ha címre kértem a cuccot, miért egy random pickpak pontra viszik ki? Bumlizhatok be érte pestre a belvárosba...
-
djsunstealer
aktív tag
válasz
szemmelver #40078 üzenetére
A Postal Ninja nyomkövető oldalon keress rá!
😉 -
nyisziati
veterán
Nah, nem hagyott nyugodni ez a dolog, hogy nem tudok az Alival kapcsolatbalépni a reklamációm miatt, így végigtúrtam a menürendszert.
A Settings -> Legal Information alatt találtam egy "Click here, to learn more about Buyer Protection for online transactions on AliExpress" menüpontot, ahol középtájt van egy sor, hogy "When in doubt, contact our customer support".Ezután újra bejelentkeztetett a rendszer, majd bejött a Help Center. Az oldal legalján van az Online Service nevű gomb. Erre rányomva jelentkezik be az automata ügyfélszolgálat.
Itt lehet megadni, mi a gondod.
Én a Refund Issues-t választottam ("visszatérítési ügyek"). Eztán ki kellett választani, melyik rendelésről van szó, majd az "item not as described" (az áru nem olyan, mint amilyennek leírták).
Ezután rákérdezett a rendszer, hogy megkaptam-e. Igent nyomtam. Majd ezután jött, hogy mivel "gold member" (aranyfokozatú tag) vagyok, ezért egyszeri alkalommal visszatérítést kapok.Kíváncsian várom a fejleményeket. Pár képernyőfotót itthagyok.
-
válasz
maestro87 #40068 üzenetére
Az utolsó kérdésed az egyszerűbb, rész refundot kérsz, ha 20-at írsz be annyit fogsz kapni, ha elfogadja az eladó ezt a kérést. Ezt az AliExpress oda is fogja adni hiszen az eladó még nem kapta meg a pénzt (dispute időben vagyunk.
Az eladási árból az AliExpress fizet 20 $-t és a te 80-at, így az eladó kap 100-a ha nem volt probléma.
Ha ebből te visszakérsz 20-at, akkor technikailag simán visszaadják neked és az eladó akár a 100-at kapja meg, ha volt neki eladói védelem szolgáltatása, ekkor a kupon nem befolyásol semmit. Az hogy az AliExpress betudná a saját kupon értéket visszatérítésként ami feléd nem igazi pénz, csak az eladó felé lenen az nem valószínű, így az eladónak járó pénzt fogja csökkenteni.
Ha pedig teljes refund akkor visszakapod azt amit te fizettél és kapsz egy másik azonos értékű kupont ha ez teljesül: No new coupon will be issued after the refund or return unless the refund or return is caused by the supplier's failure to ship the full order within the shipping period. If this is the case, a new AliExpress Coupon with the same face value will be issued.
Ekkor az eladó csak eladói védelem esetén kapja meg az eladási árat, egyébként bukja a pénzt.
De ez a AliExpressen belüli reklamáció esetén lenne így. -
fairi
őstag
ma mozgalmas napon van Aliexpress fronton.
1. végre megérkezett két márciusi csomag. Csak közben meglepődtem mert volt egy harmadik is. UC981341700YP, wtf??? Én ezt nem rendeltem, de az én nevem van rajta. Kiderül végül: ugyanazt tartalmazza mint egy márciusi rendelésem, azt a csomagot megkaptam és a pénz rég az eladónál (nem volt reklamáció). Ezt a fantomcsomagot yanwen fénysebességgel hozta és 1 hónap volt a menetideje. Miért küldte el újra, valszeg logisztikai partner valamit elrontott. Van arrafele káosz.2. Ha egy dolgot rakok be akkor 13 cent, de ha hármat akkor 2,6 dollár. Szokásos trükk. De véletlenül észrevettem, ha 1-et rakok a kosárba, és a kosáron belül növelem 1-ről 3-ra a darabszámot,akkor marad 13 cent. Fizetek, árugrás nincs, ma kapom a nyomkövetőt, fel is adták prime postNL-lel. Most én nyertem
3. Energy labs-ba nyertem egy kupont, de beváltás nehéz. Mindenképp rá kell fizetnem 0,5 dollárt, kereskedő az árral,limitekkel trükközött. Oké, ez nem érdekel. Szállítás ingyenes, 0,5 dollár belefér. Erre fizetni akarok és 2,6 dollárra ugrik a szállítás. Most írtam a kereskedőnek és kértem ármódosítást a fizetetlen rendelésemre.
-
válasz
szemmelver #40070 üzenetére
Ez postai lesz, köze nincs a Meest-hez. Van még ez a küldemény azonosítója: LP00173367965991 de annál április 14 az utolsó bejegyzés.
-
válasz
GT5402 #40069 üzenetére
Mi a nyomkövetési száma és ez a DHL Express oldala? Még a beérkezés előtt értesítenek és bekérik az igazolásokat hogy amikor megérkezik rögtön tudják továbbítani és így kézbesítéskor fizeted a költségeket.
Ha ők nem kerestek eddig akkor az adott számmal érdeklődj telefonon. +36 1 2 45 45 45
Ez az keresőjük azért nézz már rá itt is. -
vandor01
senior tag
válasz
djsunstealer #40071 üzenetére
szerencses ember legalabb van vmi bejegyzes
de nekem es ennek kozel 2 honapja semmi!
RP106428435SG -
djsunstealer
aktív tag
válasz
szemmelver #40070 üzenetére
Szia!
Nekem van egy kísértetiesen hasonló eseményekben "gazdag" rendelésem: RB933896474SG.
Március vége óta semmi hír róla.
Majd megérkezik.😉 -
szemmelver
aktív tag
Sziasztok!
Áprilisban rendeltem egy terméket, Aliexpress Standard Shipinggel, ezzel a nyomonkövetési számmal: RB945054051SG
Áprilisban volt az első és egyben utolsó bejegyzés. A kérdésem, hogy ki fogja szállítani? Mert a Meest rendszerében nem látom. kb. mikorra várhatom??Köszi!
-
maestro87
őstag
De írtam: a többi Aliexpress kupon volt
Seller kuponnál egyértelmű a dolog, de ez Aliexpress kupon.
A másik opció pedig az, hogy megérkezettnek jelölöd a terméket és partial refundot kérsz. Ekkor van lehetőség beírni az összeget. A kérdés pedig az, hogy ha ide 1,25$-t írok be akkor mennyit kapok én és mennyit az eladó. Ha nem érkezettnek jelölöm, akkor ide automatikusan 4,99 kerül, viszont pénzben én csak 1,25-öt kapok vissza, az eladó meg gondolom semmit.
De nem muszáj, hogy ne érkezzen meg a termék. Lehet olyan is, hogy a 100$-os termékből amit Aliexpress kuponnal 80$-ért vettél, valamiért 20$-t szeretnél visszakapni. Ebben az esetben milyen összeget írsz be, ha 20$-t szeretnél vissza? Ugyanúgy 0,01 és 100,00$ közötti összeget lehetne ide beírni, pedig te csak 80-at fizettél. Szóval ez nem egyértelmű számomra. -
válasz
maestro87 #40063 üzenetére
Az eredeti kérésedre is válaszoltam ami ez volt:
Sziasztok!
Egy 4,99$-os termékért 1,25$-t fizettem, a többi Aliexpress kupon volt, és nem érkezett meg a termék.
Dispute esetén ha beírok 1,25$-t, akkor mennyit fogok vissza kapni? Mert azt tudom, hogy ha 4,99-et írok be, akkor is csak 1,25$-t kapok, meg elvileg a kupont vissza ha még nem járt le (de lejárt).Mivel van a kupon amit visszakapsz ha sztornó lesz a vásárlás és van olyan amit elveszítesz és nem írtad konkrétan milyen kuponról van szó így csak általánosságban válaszoltam azt hogy kupon szabályzat. A pénz meg annyi amennyit írsz, mert nincs más opció.
Refund esetén akkor az van a ez eladónál amit írtam és ezzel neked nem kell foglalkoznod.
Te azt kapod vissza amit konkrétan kifizettél. Ő meg a termék árát leírja veszteségként, ha nem volt rá szállítási biztosítás elvesztés ellen. Kupon ide vagy kupon oda.Az hogy ha később megjön és ki akarod fizetni az megint más dolog.
Rád van bízva, hogy kifizeted és mennyit, de mivel te kuponnal már nem rendelkezel és még is fizeted azt amit vagy az AliExpress vagy az eladó adott kedvezményt kupon formában arra meg nincs mit válaszolnom. A te dolgod. -
maestro87
őstag
Bocs, de megint nem a kérdésre válaszolsz.
Ha nem tudod, akkor miért nem azt írod?
A saját érdekemben is foglalkoznom kell vele, mert ha mégis megérkezik akkor nekem a teljes árat illene visszafizetni, amit sose fizettem volna ki a termékért... Plusz nem kell velük annyit viaskodni se ha csak 1$ refundot kérek az 5$ helyett...
És nem csak egy rendelésről van szó, hanem 24-ről ami még nem érkezett meg és hasonló kuponnal vettem mindet... -
Voice24
őstag
Ez a te csomagod? Ugyanazok a júniusi dátumok vannak, tényleg egy vonaton utazunk. Azért kíváncsi vagyok, mikorra válik valósággá a "your order has arrived in your country". Ez amúgy május 2-i rendelés. De május 11-én rendeltem másik store-ból más nyilakat, azok a múlt héten megjöttek, holott azok még "depart from original country" státusz alatt futottak.
-
Van a DHL posta és a DHL Express futár, de az időtartam az 95% annyi lesz, ha DHL akkor 7600 Ft a vámeljárási költség és az 129 € utáni áfa (úgy 12200Ft) amit kell még fizetned az átvételkor. Ha Kínából jön.
Magyarországra kéred és €-ban fizetsz? A $-al kevesebbet fizetsz forintban egy 1000-es ennél. -
Asbee
veterán
Sziasztok! Rendeltem egy fejegységet , dhl ingyenes. 8-19 nap szállítási időt ír, ez dhl-el valós? 129 eurós csomag, gondolom áfára készüljek. Ezt ilyenkor a dhl intézi én meg fizetem nekik a díjával együtt?
-
válasz
Vertigo18 #40052 üzenetére
Én azt csinálom amit az Összefoglalóban a máshol kézbesítésre írtam, nem szokták késleltetni, még ha 25 nap is van hátra a szállítási védelemből. Mivel az egy másik küldemény nyomkövetési száma és azt máshol kézbesítettek valójában nem kaptam igazi nyomkövetési számot, így nem igazán kell várnom, szaladgálnom utána.
-
Inhouse
őstag
A végét nem értem. Kértem tőle, hogy tolja ki a védelmet, nem tette. Amikor a rendszer finished-re rakta, nem vártam 15 napig, indítottam a dispute-ot, még a végén én felejtem el, főleg, hogy 2 ilyen van 1 nap eltéréssel (csak az egyik jóval régebbi rendelés). A dispute 15 napját nem számolja semmi vissza.
A frissebb eladó már meg is jelent és rimánkodik. De nem fogom negatívan értékelni, mivel nem tudom ki tehet róla, hogy nem jött meg, csak a pénzt adja vissza. Ez meg már ketyeg kb 2 nap van hátra. Illetve itt már nem az Alira várok, hanem vagy elfogadom, vagy nem, hogy ő aztán kártalanít, ha mégsem jön meg. Olyat még nem hallottam itt, hogy egy ilyen garancia nélküli ígéret teljesült volna, fordítva viszont igen, én is fizettem ki késve megérkezett terméket a visszautalás után. Pitiáner összeg, először gondoltam, hogy rábízom magam, de nem hagy az önérzetem.
Ó, most nézem, hogy a privát üzenet és amit itt írt, nem egyezik. Itt most azt ajánlja, hogy visszaadja a pénzt és meg kifizetem, ha mégis megjön? De, akkor miért van ott, hogy:
"Seller's Proposal
Proposal: No return & No refund "?
Most akkor mi van?
[kép] -
KRoli92
tag
válasz
djsunstealer #40051 üzenetére
Szia. Értem,köszönöm a válaszod..Írtam nekik angolul fordítóval, kaptam is választ. Nem rég kezdte feldolgozni a Sprinter a konténert.
-
Vertigo18
addikt
Én most megint kínlódok az Ali dispute-tal...
Volt egy küldeményem, aminek még van purchase protection time-ja. DIREKT drágább postával választottam (no nem sokkal), csak hogy TÉNYLEGES regisztrált küldemény legyen, elég hektikusak mostanában a kézbesítések.
Pár nappal ezelőtt lecsekkoltam, hol is tart a küldeményem, erre a track azt írja, hogy kézbesítve: Novaj posta. Ebben csak az a baj, hogy azt se tudtam akkor még, hogy hol van Novaj, utánanéztem, hát nagyon nem Baranya, ahol én vagyok, hanem Heves megye.
Természetesen több tracking oldalon is utána néztem, mindegyiknél ugyanez volt az eredmény. Gyorsan disputoltam, ahol az eladó nagyon kérte, hogy had küldhesse újra, csak vonjam vissza a disputot. Hát nem, küldje a pénzt, majd megrendelem ismét - persze mástól, úgy látszik, vagy nem az én címemre adta fel, vagy több magyarországi rendelést teljesített, aztán bevágta a másik TN-t az enyémhez is bizonyítéknak, ami mindkét esetben felháborító...Erre Aliexpress step in... Várjak 10 napot, hátha megjön a küldemény! No neee, hátha még egyszer kézbesítik, vagy mire számítanak most??? Hogy rossz az összes tracking oldal, ami mind ugyanazt mutatja? Esetleg el se olvasták, mi a bajom, csak egy általánosan elfogadott sémát követtek, miszerint, "minek ugrálsz, van még 10 nap a purchase protectionból"???
-
vandor01
senior tag
LT003876255NL nekem ez mar 90napos valahol megakadt 6hetre....
de mar itt van a kanyarban MA mar hozza a postas..... remélem!! -
fairi
őstag
válasz
djsunstealer #40040 üzenetére
Nekem két márciusit kaptam meg, 100 napot vártam de megjöttek:
UW534486523CN és UJ168238670CN -
djsunstealer
aktív tag
A függőben lévő márciusi rendeléseim közül ma egy megérkezett, China Postos. 12-én landolt Ferihegyen, ma kézhez kaptam. A többi márciusi még sehol, az S00000 stb stb..-s cuccokkal meg aztán végképp semmi nem történik. Mindegy, várok tovább türelemmel.
A május közepe-végi rendelésekkel nálam semmi gond nincs, hamar landoltak Budapesten. -
fairi
őstag
válasz
Voice24 #40024 üzenetére
https://t.17track.net/hu#nums=RV411243401CN
Jössz velem, együtt zakatol a vonatunk
-
válasz
Voice24 #40036 üzenetére
Ez nincs Magyarországon.Van egy kód a érkezésre ahhoz ez a szöveg van társítva: Your order has arrived in your country.
Ez jelenik meg mindig ha ezt kódot alkalmazzák. Dostykba megérkezik, ott ezt feljeygzik mert ott teszik át a konténert a kínai vasúti nyomtávról az "oroszra" majd ezt is át kel rakni análunk használatosra, így ezért van több megérkezési bejegyzés.
Azt hogy miért nem használják a tranzit országba való érkezés megnevezést (ilyen is van) annak okát nem tudom, tehát nem szó szerint kell venned a fordítás.
Ha kétségek merülnek fel akkor nézd meg a Postal Ninja-n egyébként meg nézed a megszokott nyomkövetési oldalon, de inkább Parcelsapp-ot javaslom. -
válasz
fagylalt #40034 üzenetére
Ez volt az alap, ha letelt és a 91.-napon indítod akkor elméletben így van, de ez igaz azokra is ami 90 napon túl van, senki nem azt írta hogy nem kapod meg a Full refund-ot.
És az is igaz hogy járvány miatti késés dolgok ezen garancián felül vannak, nem számolnak a 90 napba bele. -
fagylalt
senior tag
Értem, mondjuk ez nem teljesen fair, főleg, ha az eladó végtelenszer kitolhatja a védelmet.
Magyarán nem tudok mást tenni, mint várni tovább? Jelenleg 07.04-éig van védelem rajta, de valószínűleg megint ki lesz tolva, tehát tehetetlen vagyok.
Ilyenkor arra sem tudok hivatkozni, hogy letelt a 90 napos szállítási garancia? "Full refund if product is not received in 90 days"
-
válasz
Voice24 #40032 üzenetére
Az első mondat az lenne ha azt látod hogy megérkezik ide, akkor még itt akár 1 hét is lehet mire elkezdi a feldolgozást a MP.
A vasúti szállításnak ez a folyamata, vannak tranzit állomások ahova megérkezik és ezt a Cainao logisztikai cég könyveli, mivel ők az AliExpress szállítója ezért te kapod ezeket az értesítéseket is. Egységes a szöveg a megérkezésre ezért van ...arrived in your country
Ez meg már papíron 11 napja itt van, és még mindig semmi. és ennek hivatalos nemzetközi postai nyomkövetési száma van, mint ennek a vonatosnak? Ha nem az a 11 nappal ezelőtti megérkezés nem igaz.
Nem kell összekeverni a könyvelt és a nem könyvelt küldeményeket, a logisztikai cégek aztán írnak mindenféle hülyeséget.
Az Összefoglalóban (5. pont) ott vannak a normálisabb nyomkövetési oldalak, a Postal Ninja mutatja vonatosok teljes "életútját". -
Voice24
őstag
Köszi, de nem világos a dolog. Írod, hogy ha azt látom, hogy megérkezett, akkor az itt van, csak még van vele meló. Utána meg írod, hogy a 15-i bejegyzés az igazából Litvániába érkezésről szól. Akkor most hova érkezett meg? Azt hol látod, hogy Litvánia és Kazahsztán?
De ha ezekről az országokról van szó, miért arról értesít az Ali, hogy az én országomba érkezett meg a cucc? Az én országom, a célország Magyarország, nem a volt szovjet tagköztársaságok. "Your order has arrived in your country". És ezt írják nekem június 5. óta immár harmadszor.
De amúgy érdekes ez a nyomkövetés, a héten két olyan megrendelést is megkaptam, aminél a státusz az volt, hogy elhagyta az eredeti országot. Ez meg már papíron 11 napja itt van, és még mindig semmi. -
-
válasz
maestro87 #40025 üzenetére
Nem kell ezt túl agyalni, ha AliExpress-en belül megy a dolog és nem az eladó adta a kupont hanem be lett számolva az eladási árba akkor az eladó a teljes összeget kapta, ha ő adta volna akkor az ő vesztesége lenne az eredeti árhoz viszonyítva, de kedvezmény ami a
Szóval nem kell foglalkoznod vevőként hogy miként kap vissza valamit. Van amit visszakap, van ami üzleti kockázat.Ha valami nem érkezik meg akkor a dispute számától függetlenül jogos lesz, olvasok meséket én is nem nem adtak neki igazat, de a sumákolós vásárló esetén van így, normális vevőnél nem volt még ilyen.
A magasabb értékű valamit azt meg nem küldik nyomkövetés nélkül, szóval igazolni is tudom hogy nem kaptam kézhez, miért utasítanák el? -
fagylalt
senior tag
Sziasztok,
Még január 29-én vásároltam egy terméket Alin (25,66$ értékben), amit elméletileg nemzetközi ajánlott csomagként adtak fel, viszont ez azóta sem érkezett meg. Nyitottam egy dispute-ot, amibe full refundot kértem még máj. 24-én. Az eladó az utolsó (5-dik) napon (máj. 29-én) beköpött egy 0$-os ajánlatot, aminek a magyarázatát/indoklását értelmezni sem tudom (valószínűleg nem angol nyelvű).
Nyilván ezt elutasítottam, amire az AE közbelépett: elutasítottak, mivel szerintük hibás a dispute reason, mert transitban van, ami részben igaz.
Csakhogy amikor bejelentettem, a tracking szerint az utolsó státusz megjegyzésébe security return volt beleírva.
A tracking szerint jelenleg pingpongozik, illetve a csomagszám is lejárt. Elképzelhető, hogy fake? RE027739634CN
Az Ali azt írta várjak 3 napot, hátha megérkezik...nos vártam eleget és természetesen még most sem érkezett meg. Május 31-e óta semmilyen visszajelzést nem kapok. Mit javasoltok mit tegyek? Indítsak charge back-et a bankomnál?
A vásárlói védelmet az eladó kb. már 3x meghosszabbította önkényesen. Türelmesen vártam szerintem elég sokat, de most már betelt a pohár.
Szerk.: A három napos ajánlatukat május 31-én kaptam, szóval több 2 hete.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
válasz
Voice24 #40024 üzenetére
A csomagod vonattal van szállítva ezért van több érkezés.
Ha azt látod hogy megérkezett az itt van, de azzal még van munka átveszik a konténert, fel kel bontani konténert és a küldeményeket kezelésbe venni, az MP esetén ez lesz majd az első hivatalos bejegyzés, mivel elméletben 1 napja érkezett meg még korai a dolog.
Türelem. Az adatbázisok frissülés nem percenként történik.
De valójában csak egy tranzit országba érkezett meg, még nincs nálunk.
Jun 15, 2020 14:12 A feldolgozó központba megérkezett Vilnius, Litvánia a pontos fordítás.
Előtte pedig Jun 8, 2020 17:13 Dostyk, Kazahsztán
Neme sokára itt van, türelem. -
maestro87
őstag
Nem először kértem már PayPal-ra refund-ot és eddig mindig többet küldtek a jutalék miatt. Így az eladó is meg én is jobban jártam mint Aliexpress dispute-tal. 75%-os kuponról van szó, szóval ha 2$-t küldene még úgyis kapna 3$-t Aliexpress-től én meg kb. 1,5$-t.
Csak dispute-nál nem tudom, hogy lehet-e ilyen partial refundot csinálni, hogy én megkapjam a teljes fizetett összeget (1,25$), de az eladó is a kupon értékét. Szóval nem egyértelmű, hogy mennyit kapok vissza ha 4,99$-nál kevesebbet kérek. Lehet most kipróbálom ha senki nem tudja. De valószínű, hogy a kuponnal arányos összeget adja akkor is.
Ilyen kis összegekkel meg szerintem nem célszerű gyarapítani a refund-ok számát, mert nagyobb értéknél nem biztos, hogy neked fog ítélni az Aliexpress. -
Voice24
őstag
Hali!
Nem egetverő probléma, de kezd egyre érdekesebb lenni (főleg mert a párom sürget, hogy már dobálhassa a nyilakat). Egy kis darts készletről van szó, 3 ezer körül volt az ára. Legelőször június 5-én láttam a nyomkövetésnél, hogy célországba érkezett, azóta ma már harmadszor kapok email értesítést az Alitól a jó hírről, hogy megérkezett az országba a csomagom. Minden nap várjuk a postást, de csak nem akar érkezni a cucc.
A tn a Magyar Postánál is látható, de ott május 14. az utolsó dátum, miszerint a küldemény átadva nemzetközi szállításra. A 17track oldalon pedig június 5-én, 8-án, 10-én és 15-én ugyanaz a státusz szerepel kínaiul, hogy megérkezett a célországba. Vajon a valóságban hol járhat szegény? Elakadt valahol? Vagy valami rendszerhiba miatt jöhet ennyi értesítés több napos eltéréssel ugyanarról a státuszról? -
válasz
maestro87 #40020 üzenetére
Kupon szabályzat szerint nem minden kupon jár vissza, az lejárt vagy nme lejárt még az néha nem számít. Azt a PayPal utalást meg nem értem, mivel neked a kínaiak csak úgy tudnak küldeni hogy te jutalékot fizetsz, ha pénzednél ajkarsz maradni akkor az eladónak többet kellene küldeni, végül mindketten vesztetek ha kupon kedvezményt akarsz visszaadni. Nem is értem hogy miért kell a dispute-t az AliExpressen kívülre vinned, nem a te érdeked.
-
Inhouse
őstag
Jártam már úgy kétszer, hogy már le is zárult a dispute, és mégis megérkezett, meg is kerestem a vevőt és rendeztem. Viszont, ha én visszavonom, akkor nem hinném, hogy tartják a szavukat és mégis rendeznék... Illetve így semmilyen rossz értékelést nem adtam, mivel nem én zártam le, hogy megérkezett. Lehet írok neki, hogy bízzon ő bennem, ha mégis megjön a termék, akkor rendezem, de most ez marad így. Nem adtam rossz értékelést, viszont én most elvileg visszakaphatom a pénzem.
-
maestro87
őstag
Sziasztok!
Egy 4,99$-os termékért 1,25$-t fizettem, a többi Aliexpress kupon volt, és nem érkezett meg a termék.
Dispute esetén ha beírok 1,25$-t, akkor mennyit fogok vissza kapni? Mert azt tudom, hogy ha 4,99-et írok be, akkor is csak 1,25$-t kapok, meg elvileg a kupont vissza ha még nem járt le (de lejárt).
Ilyenkor PayPal-on szoktam kérni refund-ot, hogy az eladó legalább kapja meg a kupon értékét de van hogy csak dispute-tal akarnak visszatéríteni. -
nyisziati
veterán
válasz
tobias40 #40018 üzenetére
Nincs, nekem is ez a bajom.
Felpúposodott aksit kaptam, de egyből továbbküldtem a vevőnek bontatlanul, így mire kiderült, kicsúsztam a 14 napból. Az eladó felé benyújtottam a panaszt ("contact seller"), képeket is mellékeltem, megjelent a "read" felirat is mellettük, tehát elolvasta, de semmit se reagált. -
tobias40
veterán
Hogyan tudok panaszt tenni az Aliexpress-nél ha már nincs dispute gomb és eltelt 1-2 hónap?
Tehát nem tudunk megegyezni az eladóval,és az ali felé szeretnék közvetlenül panaszt tenni!
Van erre mód egyáltalán? -
válasz
montyx #40015 üzenetére
Még a Magyar Posta nyomkövetőjében is tudod majd követni. A Kínából jövő, de más ország postáinak a nyomkövetési számával rendelkező küldemények bejegyzései hivatalosan akkor láthatóak ha az érintett országba megérkeznek és az adott posta kezelésébe kerülnek.
Az Összefoglalóban benne a javasolt nyomkövetői oldalak linkjei, 5. Ajánlott nyomkövetési oldalak
Ez most már Hollandiában van és arra vár hogy elindítsák ide. -
vandor01
senior tag
válasz
montyx #40015 üzenetére
pedig holland postan is fent van.... lehet vmi "OKOS" megoldas?
aztan itt is
meg itt is https://postal.ninja/en/track/gma2VZ -
montyx
aktív tag
Próbáltam utánajárni, hogy hol lehet követni, de vagy nem tudok olvasni, vagy egyszerűen béna vagyok.
Szóval lenne ez a tracking:
LT040943158NLHol lehet ezeket a holland végződésű csomagokat látni, hogy merre jár? Persze a magyar posta appnak lövése sincs róla, gondolom nem rajtuk keresztül jön. a postnl nem is hallott erről a tracking idról. Sok ilyen csomagom van és idegesítő, hogy eddig csak Rx.........CN csomagok jöttek szinte csak, amiket mindig láttam, hogy merre jár, de az utóbbi kb 20-30 rendelésem szinte mind ilyen holland IDt kapott.
-
fairi
őstag
válasz
Inhouse #40013 üzenetére
Nekem LP00173613073933 típusú csomagból a legrégebbi március 20-ai "érkezésű", vagyis lassan már a maximális 120 nap is le fog járni. Eladó képtelen hosszabbítani, vagyis nemsoká dispute.
Máskülönben igaza van, ez a csomagtípus szinte mindig 40 napot késik, vagy 1-2 hét és tényleg megkapod vagy mint én sose. Biskekből jön és mindig kamu a nyomkövetés!S00000125457842 meg tényleg probléma van, már át kellett volna érnie Tajvanra. Tényleg elveszett átkelés közben.
-
bigdady
nagyúr
Hali
Imdotottam egy disputeot mert nem jött meg a termek de megérkezett végül. Ha törlöm akkor tudok újat másikat indítani miszerint nem azt a színt küldték amit rendeltem? -
válasz
kormi0312 #40006 üzenetére
Nem egészen, Shenzenben is lehet holland postai azonosítót igényelni, így Kínából jön és Hollandia a tranzit ország, ha ők nem vámoltatják akkor ezt jelölve küldik tovább Mo-ra és akkor itt fog történni. Nálad is ez van most.
A BG EU Priority Line viszont úgy van hogy Kínából jön egy logisztikai konténer és azt felbontva a holland reptéri postán küldik tovább és ott kapja meg a számot, lényegében ott kerül feladásra. -
kormi0312
senior tag
-
Ha megnézed a PayPal kártyahozzáadást, frissítést igencsak ott a mező. Valóban volt szerintem olyan hibájuk, hogy azonos kártyaszám esetén valahogy az új banki CVV kódot is megkapták, de ez nem volt normális. Akkor a dátumot minek írnánlk be, de pl legutóbb a furmányos Ersténél mindkét azonos számú kártyát a régit és az újat is egyszerre aktívként adta fel, ami viszont elméletben nem lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Minden a maxon: Asztalunkon a ROG Strix Scar 18 notebook
- One mobilszolgáltatások
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Energiaital topic
- LEGO klub
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Minden, ami hőszivattyú
- További aktív témák...
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- 27% számlával! Ryzen 5900X / RTX 3080 / B550i / 32GB 3600MHz / 1TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest