Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-02 19:05:38

LOGOUT.hu

Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21051) schawo válasza Csabnett (#21050) üzenetére


schawo
titán

Valószínű. Csak gyengébb lesz a hatás.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#21052) tobias88888 válasza #96349952 (#21046) üzenetére


tobias88888
őstag

"törött termék egyenlő user error" - Ez rajtad múlik csak. Az emberek többsége nem ismeri a jogait és nem mer kiállni az igazáért, ezt használják ki. Én eddig kettőből kettőt megnyertem ilyen esetnél, egyik anyaghiba

Ide vonatkozó jogszabály összefoglalva röviden:
- Jótállás az első 1 évre érvényes (ebben az esetben), ilyenkor az eladónak kell bizonyítania hogy nem szakszerű használat miatt következett be a hiba. Ez nem azt jelenti, hogy oda mész és azt mondják, hogy te vagy a hibás, hanem azt, hogy egy független szakértőnek (nem vicc) fizetnek és az megállapítja. Nálunk persze előfordulhat, hogy nem teljesen független az a szakértő, ezért még azt is megfellebbezheted felsőbb szinten teljesen ingyen (persze az idő pénz)
- 1 év után jár a szavatosság ennél a terméknél 2 év garanciánál, amikor már neked kell bizonyítani egy független szakértővel, hogy bizony az a termék rossz volt mikor megvetted, de ez itt most nem játszik

Ha tényleg végig akarod járni az utat:
- Eladónál személyesen jelzed a hibát számla, blokk, jótállási jegy.
- Jegyzőkönyv róla (esetleg panaszkönyv is esélyes) és átadás-átvételi elismervény. Nem tudom hogy közvetlen a szervizben ilyent lehet -e amúgy.
- Eladó ezek után a szakszerűtlen használatra fog hajtani, de ha tényleg egy fém anya törött ketté (homályosak a képek) ahhoz sok sikert kínálok neki, nyert ügyed van.
- Fel fogják ajánlani a javítást (15 napon belül), de ha akarod kérhetsz cserét

B verzió:
- elviszed te egy független szakértőhöz és aztán javíttatni, majd a számlát benyújtod a forgalmazóhoz vagy a gyártóhoz (ilyent még nem csináltam)

"ráadásul a sorozatszám matrica is leesett róla valamikor" - És nincs sehol máshol egy azonosító rajta ami alapján tudnád igazolni, hogy ez az a kormány? Mert az viszont tényleg kell.

fan fact: Bizonyos termékeknél a jótállás 10 év bizonyos fő alkatrészekre. Példa: Ha egy mosógép dob tartó anyája műanyagból van és normális használat esetén bizonyíthatóan 5 éven belül tönkremegy, azaz tervezési hibás, akkor visszajár a pénz (nem azonnal, ezt is bizonyítani kell)

[ Szerkesztve ]

(#21053) #96349952 válasza tobias88888 (#21052) üzenetére


#96349952
törölt tag

Köszönöm az alapos tájékoztatást, azt hiszem, ezt el fogom küldeni a boltvezetőnek, hátha álláspontot változtatnak ennek hatására. (A szériaszámról valaki azt mondta, hogy a kormány belsejében is kell lennie azonosítónak, tehát ez sem teljesen veszett ügy - ha valóban így van.)

(#21054) Chrys_ válasza tobias88888 (#21052) üzenetére


Chrys_
addikt

Jó infó ez bárkinek, kösz.

(#21055) Márton


Márton
nagyúr

üdv,
Hogy tudom kikapcsolni teljesen a force feedback-et?
Win7 és Supertuxcart lenne a gyerkőcnek a meglepetés, de még nekem is nehezemre esik forgatni a kormányt, nemhogy neki. A vezérlőpultban nagyon könnyű forgatn, ezt szeretném játék közben is.
De ahogy kilépek onnan, irtó nehéz. Hiába állítom a csúszkákat 0%-ra, mindig nehéz marad.
Valami globális letiltás nincs? :U

upsz: Momo-nk van

[ Szerkesztve ]

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#21056) RaGi91 válasza Márton (#21055) üzenetére


RaGi91
senior tag

Ne dugd be az adaptert.
Vagy ha a játékban leveszed 0%-ra, akkor ott is mikor belépsz, majd automatikusan felkönnyül. Azért tartja középen a force feedback, hogy ne kalibrálódjon el.

[ Szerkesztve ]

(#21057) Márton válasza RaGi91 (#21056) üzenetére


Márton
nagyúr

köszi, kipróbáltam
sajnos úgyis nehezebben forog, mint kalibráláskor
hallom, hogy dolgozik valami fogaskerék és ellenáll.

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#21058) DigitXT válasza Márton (#21057) üzenetére


DigitXT
félisten

Kalibráláskor "szervó" módban van, szóval pont a mozgást segíti az FFB.
Legalábbis én ezt tapasztaltam. Táp nélkül értelemszerűen a motort kell
forgatni a fogaskerekeken keresztül, ami nehezebb. (Ha centering spring
effekt be van kapcsolva, akkor meg pláne: kisgyereknek rugós kormány.)

Szerk: annak idején vmelyik TOCA alatt ment ez a "szervó mód".:))
Kisujjal lehetett pörgetni: természetesen semmi visszajelzést nem adott.
(Próbáld ki a játék alatt is, hogy mit csinál, mert végül az fog számítani...)

[ Szerkesztve ]

(#21059) Márton válasza DigitXT (#21058) üzenetére


Márton
nagyúr

akkor így felejtős sajna
kár érte

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#21060) Sörike


Sörike
tag

Sziasztok! Tegnap vettem egy G27-et, eszméletlen jó meg minden, de nekem hiányzik a kézifék. Lehet hozzá valahol venni egy nem túl drága darabot? (kb 5-7ezer Ft használtan is megfelel)

(#21061) neilszab válasza Sörike (#21060) üzenetére


neilszab
őstag

Annyiért egy Joystick-ot javaslok a célra. Vagy ha a H részt begumizod befőttes gumival úgy, hogy az mindig visszapattanjon üresbe, akkor az is egy fajta megoldás. ;)

[ Szerkesztve ]

Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu

(#21062) rigalendo


rigalendo
csendes tag

Sziasztok! Valakit ha érdekel ingyen elvihető egy XBOX 360 pedál,valaki hátha még hasznát veszi.

[ Szerkesztve ]

(#21063) Ombi5 válasza Sörike (#21060) üzenetére


Ombi5
őstag

En g25-nel kattogok ezen(mivel H valto reszre szuksegem van),igy joy megoldas leszt ebbol. Vmi olyasmit kellene keresni aminek van tartasa,nem lotyog,mint katiban a gyerek... :))

[ Szerkesztve ]

(#21064) laceb


laceb
tag

Sziasztok!

Tudtok ajánlani kormányt 10-13k-ért?
Játékok: F1 2015,Dirt 3,Dirt Rally
Van ennyiért értelmes kormány?
Configom az adatlapomon!Win7!
:R

[ Szerkesztve ]

Na és most miért jött Boborján? -Miért jöttem?Hát azért mert ha nem jövök, hanem megyek, akkor nem itt lennék, hanem ott!

(#21065) Joshi válasza laceb (#21064) üzenetére


Joshi
titán

Nem. :( Esetleg használtan 15-30k környékén Momo, DFP, DFGT emelkedő árban ebben a sorrendben.

ui.: inkább DFP mert az használtan is 10-15k környékén megy de az már egy elég jó kormány. Tudja a 900°-ot és dupla csapágyas.

[ Szerkesztve ]

(#21066) Csabnett válasza laceb (#21064) üzenetére


Csabnett
tag

Szia! Ennyiért javaslok egy jó Logitech Momo Racing Force-t! Ezek bivaly jó és időtálló kis szerkezetek!! Best Bay!!!!

"Minden cél útba esik!"

(#21067) 6absbulldog


6absbulldog
tag

Sziasztok!
Előszedtem a G25-öt, de van egy kis gondom. Windows 10 (64 bit) alatt a legújabb logitech gaming software nem is észleli, ezért más fórumok tanácsát megfogadva az 5.10-es verziót tettem fel (abból is a 64 biteset), ez működött anno nekem windows 7 alatt!

De most elég furán működik. Játék közben csak pár másodpercig működik a kormány, aztán olyan, mintha "elvesztené a drivert" és az egész meghülyül. Konkrétabban: Van egy zöld led a váltón, ami folyamatosan világít, ha minden oké, és villog, ha valami gondja van. Elindítom a játékot és pár másodpercig minden oké, az FB, a pedálok minden jó, aztán elvesztem az irányítást az autó felett, mert vagy beragad a pedál, vagy elfordul a kormány és úgy marad (a játékban, nem fizikailag) és ekkor persze a led is villog a váltón. Innentől a kormány teljesen meghülyül és windows restart kell neki.

Mintha menet közben elszállna a driver.

Tiszta windows 10-em van, nem 8-ról frissítettem.

Valakinek valami ötlete?

(#21068) Joshi válasza 6absbulldog (#21067) üzenetére


Joshi
titán

Az USB kábelt dugd át másik aljzatba, és nézd meg hogy jól érintkezik-e. Ha nem segít, akkor driver uninstall és kezd elölről a driver telepítést lehetőleg akkor csatlakoztasd a kormányt amikor a telepítő kéri azt.

(#21069) kelekyle válasza 6absbulldog (#21067) üzenetére


kelekyle
őstag

Én itthon kiépítettem egy LED világítást, amihez vettem egy (sokak által jónak vélt) adaptert de az egész áramköre elég gány mert meghülyíti a számítógépet ha egy elosztóban vannak. Olyankor az usb eszköz ki be húzását érzékeli a gép... illetve ha felkapcsolom a led világítást, akkor új eszközt érzékel a windows :D
Volt olyan, hogy egyik ismerősömnél koleszban egy sima spot asztali lámpa produkálta ugyanezt... tehát érdemes más környezetben is kipróbálni az eszközt :)

Xbox: MarkokaZj33 █ Steam: kLe

(#21070) 6absbulldog válasza Joshi (#21068) üzenetére


6absbulldog
tag

Nem jött be, de jó helyen tapogatóztál. :P
Azt nem vettem figyelembe, hogy USB hosszabbítót használtam, ha közvetlenül a gépre kötöm, akkor működik rendesen. Akkor nem a driver szállt el, hanem csak rövid ideig bírt működni a hosszabbító miatt.

Csak így rendezhetem át a nappalit, hogy tudjam a tévé előtt a cockpitet használni úgy, hogy akkor a rövidke usb kábele a kormánynak elérjen a gépig. :DDD

Köszi a segítséget

(#21071) Agyzuzo válasza 6absbulldog (#21070) üzenetére


Agyzuzo
addikt

Vagy lehet jobb minőségű USB kábel kell. Én egy elég jóféle 3 méteres darabot használok, azzal még tökéletesen megy a cucc, tehetsz próbát ilyen irányba is.

Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

(#21072) Joshi válasza 6absbulldog (#21070) üzenetére


Joshi
titán

Én is hosszabbítókkal (2m-es ráadásul három darabbal) használom a G25-öt, de nálam nincsenek ilyen anomáliák. Még azt se mondhatom hogy minőségiek, szerintem vegyél valami jobbat mert működnie kell. ;)

(#21073) Chrys_


Chrys_
addikt

Létezik valami aktív USB hosszabbító is, aminél kevésbé van jelveszteség. Keress rá.

(#21074) tobias88888 válasza Chrys_ (#21073) üzenetére


tobias88888
őstag

Usb repeater-re rákeres és meg is találja:
http://www.argep.hu/product_1290540.html

A lényeg abban rejlik, hogy ez jelerősítős és a 10 métert garantáltan tudja, nem csökken a jel minősége.

[ Szerkesztve ]

(#21075) Chrys_ válasza tobias88888 (#21074) üzenetére


Chrys_
addikt

Van egy ilyenem otthon, de nincs használatban, mert amihez vettem, nem lett hosszú távon megvalósítva, teszteléshez meg elég volt egy rövidebb kábel is.

(#21076) Ombi5


Ombi5
őstag

Hasznal itt vki PRR modot pedaljahoz?!

(#21077) Joshi válasza Ombi5 (#21076) üzenetére


Joshi
titán

Már mint PTR módot?

(#21078) lotuska


lotuska
tag

Sziasztok, nagyon kezdo vagyok kormanyok teren, nem tudom mire kell odafigyelni, de szeretnek par jatekot kiprobalni, project cars, f1, assetto corsa, elmondana valaki mire figyeljek oda? Keret egyenlore nem tudom, egyik baratom azt mondta o csak ilyet venne: Thrustmaster T500RS GT, de ez baromi draga. En olyan 30-50 ezer forint kornyeken gondoltam, elso kormanynak, mennyire elromlosak a kormanyok? Hasznalt nem johet szoba? Mondhattok mas arkategoriaba is ha vannak jobb ar/ertek aranyba olcsobb vagy dragabbak nem problema, legfeljebb sporolok meg ra egy kicsit.

(#21079) neilszab válasza lotuska (#21078) üzenetére


neilszab
őstag

Akkor olvasd el ezt: Kormány Kalauz Szimulátorozáshoz ;)

Újak közül a Thrustmaster T150 amit érdemes megfontolni, használtak közül pedig a Logitech G25, G27, Driving Force Pro és Driving Force GT.

Ami pedig a versenyzést illeti itt van némi segítség: nulláról kezdeni

Sok sikert!

Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu

(#21080) lotuska válasza neilszab (#21079) üzenetére


lotuska
tag

koszonom szepen az utbaigazitast :)

(#21081) schawo


schawo
titán

Napi jó hír: iRacing végre dobta a DX9-et, és áttért DX11-re. :C

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#21082) zzeN válasza schawo (#21081) üzenetére


zzeN
aktív tag

Helyesbítés: pár dolog van DX11-ben, alfa is még, a végleges majd nyár/ősszel jöhet, ha minden jól megy.

(#21083) Joshi válasza schawo (#21081) üzenetére


Joshi
titán

"Napi jó hír: iRacing végre dobta a DX9-et, és áttért DX11-re. :C"

Azta, hamarosan a DX11 is kuka lesz. :DD Ez nagyon hasonlít a NOKIA szindrómára. :B Na jó, nem kell megmagyarázni az iRacing létjogosultságát a szim világban, de akkor is több mint gáz ez a hír. :B :O

(#21084) #96349952


#96349952
törölt tag

Biztos voltak olyanok, akik nehezményezték, hogy megjelentek a színes tévék a fekete-fehér után... Nem rájuk szoktuk bízni a jövőt...

[ Szerkesztve ]

(#21085) schawo válasza Joshi (#21083) üzenetére


schawo
titán

Igen, ezzel akartam mutatni, hogy mennyire pozitív és egyben negatív is a hír. :D

(#21082) zzeN
Az alpha már régóta megy. Ez nem a végleges?

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#21086) Ombi5 válasza Joshi (#21077) üzenetére


Ombi5
őstag

Igen.

(#21087) ebali válasza #96349952 (#21084) üzenetére


ebali
csendes tag

Meg biztos olyanok is vannak, akik most cserélik le a ff tévéjüket szép színes crt-re egy lapostévé áráért. Nem rájuk szoktuk bízni a pénzünket. :N

(#21088) #96349952 válasza ebali (#21087) üzenetére


#96349952
törölt tag

Egyetértek.

(#21089) tobias88888 válasza zzeN (#21082) üzenetére


tobias88888
őstag

Már a magasabb fps-ért is érdemes lecserénli, de ezeken kívül az összehasonlító videók alapján sok minden nem változott.

(#21090) lotuska válasza neilszab (#21079) üzenetére


lotuska
tag

Szia elolvastam a cikket, nagyon tetszett, szep kis munka :), de tanacstalan vagyok mi legyen.

Driving Force GT-re gondoltam, en Romaniai vagyok, tehat ezeket az arakat mondom(atszamolva forintba), talaltam 22k-ert hasznaltan+posta mire felhivtam elvittek. Meg ketto DFGT van egyik 35k+posta, masik 41k+posta, de ezek eleg kopottas kormannyal rendelkeznek.

A baratom aki T500-at ajanlott rendelkezik egy G27-el, most beszeltem vele, azt mondta nagy kulonbsegek vannak a kormanyok kozott, o azt mondja nem ajanlja a DFGT, inkabb vegyem at tole a G27 hibatlan, csak kicsit megkoptak a pedalok es o meg vesz T500-at. Azt mondta meggondolja, az arat, utananez es megegyezunk. Ezt a G27-at probaltam tobbszor az o gepen f1 szimulatorba, nagyon tetszett bar nem vagyok vmi pro. Szerinted/szerintetek mennyit erhet egy ilyen G27 kormany? Koszonom a segitsegeteket.

update: oszinten szolva tetszik a g27-be h van kuplungja is, nagyon szeretek az automban is lenduletesen haladni, gyors valtasokat, bar nem tudom, mennyire lesz fun hiszen ahogy te is irtad itt nem hatnak rad a G erok

[ Szerkesztve ]

(#21091) kozmy


kozmy
őstag

Hamár kormány akkot mindenképp szíjhajtásut érdemes venni nagyon csendes halk és a finomabb a FFB kiginomultabb minz a fogaskerék hajtásuaknak. Ez csak egy saját tapasztalat, a tapasztalatok meg oszlanak. :R

Privát üzenetre illik válaszolni :)

(#21092) neilszab válasza lotuska (#21090) üzenetére


neilszab
őstag

A G27 jó választás, csak drágább. 50-70 ezer Ft között mennek a használt piacon. De a DFGT-vel is el lehet is vígan lenni évekig, pláne amíg tanulja a "szakmát" az ember.. ;)

Szerk: szerintem a szíjhajtásra annyira nem érdemes ráizgulni, csak a magasabb árkategóriában vannak igazán jók, ráérsz ezen majd akkor gondolkodni, ha pár év múlva már a 2., vagy 3. kormányodat nézed. A Logitech-ek is nagyon jók.

[ Szerkesztve ]

Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu

(#21093) guftabi96


guftabi96
addikt

Low Budget fék mod :D
Amire szükséged lesz:
-Édesanyád tornázós szivacs szerű "szőnyege". (Haladók akár el is mondhatják neki a művelet előtt, hogy mit akarnak vele csinálni :D )
-Olló
-Meg ugye csavarhúzó stb
És működik, ABS nélkül sokkal jobban tudok vele fékezni AC-ban, de azért egy Niximet szívesen kipróbálnék, csak nem tudom miből lenne érdemes csinálni.

[ Szerkesztve ]

#KeepFightingMichael

(#21094) This_is_Ice válasza lotuska (#21090) üzenetére


This_is_Ice
tag

G27-re plusz egy szavazat, próbáld meg vele jó áron elboltolni, nem fogsz csalódni. Azzal nem értek egyet, hogy a szíjhajtásból csak a drágábbak között vannak jók, egy elég olcsó szíjasom volt, ég és föld a különbség. Elsőnek viszont tényleg lényegtelen, arra szinte tökéletes választás a G27. Van itt aprón egy gt3rs, meg egy turbo is, ha tudnál hozzá pedált intézni, akkor az is szuper lenne.

(#21095) lotuska válasza This_is_Ice (#21094) üzenetére


lotuska
tag

Elobb a kormany legyen meg :) es majd az is jon szep sorjaban, na meg egy cockpit :D. Abban maradtunk, hogy hetvegen gondolkozik rajta, h eladja-e egyaltalan es vesz ujat(t500) vagy mit csinal, meg o sem tudja. Mondta mostanaba nem hasznalja, csak az a baj, h verdara gyujt es neki most az a prioritas es lehet nem akar kormany nelkul maradni, a t500-asra meg sokat kellene radobjon. Ha jol tudom a G27et 2012 nyaran o 75k-ert vette, szerintem 50k realis ar lenne majd 4 ev hasznalat utan.

Amugy abban egyeztunk, hogy csak egy honap mulva jonne letre az uzlet, mert en is fix-re allok a penzzel, mert az autojavitas es gepfejlesztes egy kicsit most lehuzott. En meg nem szeretek adosagban lenni az ilyen "majd megadomat mikor lesz" nalam nem jatszik.

Mindenesetre kosz a segitseget mindenkinek, ha letrejott az uzlet jelentkezem :R

(#21096) haxiboy


haxiboy
veterán

Sziasztok! Fontolgatom hogy veszek valami frankó kormányt, nagyon régen még G25-tel toltam.
Akkoriban is szemezgettem a G27-tel, de nem tartottam túl nagy előrelépésnek.

Most (ha van lehetőség) olyan kormányokat nézegetek amik PS4 és PC-vel is kompatibilisek. A G29 és a T500RS között filózok, de kipróbálni egyiket sem tudtam még.
Na és persze H váltót mindegyikhez külön kéne vennem :U

Mik a tapasztalatok a fennt említett két kormánnyal? Illetve melyik az amelyik jobban képes visszaadni hogy mi történik a játékban.

Előre is köszi!

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#21097) neilszab válasza haxiboy (#21096) üzenetére


neilszab
őstag

A G29 ugyan az mint a G27, nem előrelépés. A T500 már egy kategóriával komolyabb, illetve érdemes a T300-at is megfontolni (többek szerint jobb mint a T500), különösen az Alcantara Edition-t.

[ Szerkesztve ]

Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu

(#21098) #96349952


#96349952
törölt tag

Azért a Thrustmasters kormányok esetében megjegyezném a felfogatás milyenségét, ami szerény véleményem szerint valami kegyetlen módon ócska, és a Logitech sokkal egyszerűbb, de hatékonyabb megoldásához képest igazából értékelhetetlen. Én már csak ezért sem veszek soha többé Thrustmasters kormányt, akármilyen technikát raknak beléjük, amíg ezen a hihetetlenül vacak felfogató rendszeren nem változtatnak, teljesen esélytelenek. (Utána is a T150 súlyosan gagyi anyaghasználata miatt pl.) Ilyen megközelítésből szerintem a Logitech G29 sokkal jobb választás - bár elfogadom és megértem, ha valakinek merőben más szempontjai vannak.

(#21099) Agyzuzo válasza #96349952 (#21098) üzenetére


Agyzuzo
addikt

Felfogató rendszer egy T300/T500 esetén sztem irreleváns, kétlem hogy sokan tennék az asztalra. Nekem első dolgom volt behúzni mellé egy Wheel Stand Pro-t, ott meg 2 csavar rögzíti úgy hogy te azt le nem töröd onnan.

Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

(#21100) #96349952 válasza Agyzuzo (#21099) üzenetére


#96349952
törölt tag

Ja, bocs, erre tényleg nem gondoltam, teljesen igaz. Ha nem "asztalozik" valaki, akkor ez tényleg irreleváns szempont.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.