Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:42:15

LOGOUT.hu

WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9651) Kazimír válasza leviske (#9650) üzenetére


Kazimír
őstag

Nos, egy driver újratelepítés még felélesztette egy napra múlt pénteken, de aztán egy ezközt eltávolítottam mellőle egy másik USB csatlakozóból és akkor a hálókártya iis azt mondta, hogy elég volt.
XP. Még maradnék is mellette, ha lehet.

Be köll fizetni, azt' jólvan...

(#9652) leviske válasza Kazimír (#9651) üzenetére


leviske
veterán

Én arra tippelnék ebben az esetben, hogy csak szoftveres a gond, nem kell kidobni. A legközelebbi XP újratelepítés után már működni fog szerintem. :)

(#9653) Kazimír válasza leviske (#9652) üzenetére


Kazimír
őstag

Lehet, hogy egy próbát megér, kössz a bátorítást! :)

Be köll fizetni, azt' jólvan...

(#9654) leviske válasza leviske (#9650) üzenetére


leviske
veterán

Ezt néztem most ki. Valakinek ellenjavaslata? A router visszafogja majd fogni, vagy van esélyem normális sebesség elérésére (az eredeti felére/háromnegyedére)?

Ha fontos, a jelenlegi "eredeti" 12Mbps, viszont lehet, hogy megfog élni egy 25Mbps-re váltást.

(#9653) Kazimír: :)

(#9655) ArchElf válasza leviske (#9650) üzenetére


ArchElf
addikt

Ha a kártyának van külső antennája (és veszel egy jó nyereségű antennát hozzá), akkor el tudsz érni nagyobb sebességet g-s eszközzel is. Csupán ezért nem érdemes n-es kártyát venni (hacsak nem tervezed a router-t is kicserélni a jövőben), mert a g-s router miatt úgy is g-s üzemmódban megy majd a kártya.

Az alábbiakat érdemes lehet még kipróbálni:
- router áthelyezését kipróbálni (akár kis távolság 10-20 cm is sokat jelenthet, vagy az antenna irányának kis állítása) - ha sarokban van mondjuk egy vasbeton (panel) épületben elég sokat ronthat a jel minőségén a falról visszaverődő jel.
- érdemes megnézni, milyen csatornákon forgalmaznak a környéken: ha te is az alap 6-os csatornát használod, és még a három szomszédod is, ne csodálkozz, ha a sávszél a béka feneke alatt lesz. Legalább ±1 (ideális esetben ±2) csatorna távolságban ne legyen erős jel.

AE

Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]

(#9656) sid87


sid87
senior tag

srácok, milyen wifi kártyát ajánlanátok gépbe? PCI vagy USB? ipon választékában van jó?

iPhone 12 Pro Max (Telenor) | Apple Watch S6 | iPad Pro 10.5 | MacBook Air M1 16Gb | Pana Lumix LX100II | burgerem.blog.hu

(#9657) dr.bubo válasza sid87 (#9656) üzenetére


dr.bubo
őstag

Szerintem PCI-t vegyél. mondjuk egy ilyet: [link]
És hozzá még egy ilyen anntennát: [link] de ez a 8dBi-s jobb lenne: [link] :)

[ Szerkesztve ]

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#9658) doddencs válasza Alex91 (#9647) üzenetére


doddencs
senior tag

Itt a modemen 2-3 gép fordult meg váltogatva, amin beállítottam a routert azt klónoztam..

J.R.Ewing: wr542g, 5ért, kanizsán

(#9659) Shia-ko


Shia-ko
aktív tag

Van egy Zyxel 334WT-m, ami egy ideje random eldobálja a netet. Ha várok 1-2 percet, akkor simán visszajön, ha restartolom egyből van net, közben a szolgáltatótól folyamatosan van IPje. Ha csak az asztali van rajta (XP Home, eredeti, frissítve), vagy csak a notesz (XP prof, eredeti, frissítve), vagy mindkettő, nem számít. Logban semmi sem látszik, megy a net, majd mikor nincs, bejelentkezek hogy újraindítsam, ennyi van a logban is. Egy weboldal lekérés, majd hogy bejelentkezem. Mindegy neki, hogy torrent, böngészés vagy mi megy. Ha szolgáltató kábele direktben van a gépben, akkor semmi gond?
Van erre valami jó ötletetek vagy vegyek másikat? :F

Néztem Edimax BR6574N-t és Linksys WRT320-at, ha nem sikerülne beüzemelni, mert most egy kávézó netjét használom. Sima 2 mega le, 1 mega fel netem van.

Köszi előre is a segítséget! :R

Üdvözlettel: Gabi

(#9660) Ala válasza Ala (#9641) üzenetére


Ala
tag

Hali!
A vezetéknélküli hálózatban, jelen topikban a BT alupú hálózat is belefér?
Ha igen akkor a következő lenne a kérdésem:

Helyi hálózat kiépítésében szeretnék segítséget kérni, melyet BT-on szeretnék megvalósítani.
Az asztali gépen xp van és egy olyan BT ami a Bluesoleil-t használja (nekem elég jól működik ez a ketyere így). A Laptopon pedig egy integrált bt modul van, ami a windos által használható lehetőséggel működik, tehát nincsen semmi féle saját progija, valamint a notin természetesen Vista van.
Nehezen, de sikerült párosítani a két gépet (sokáíg próbálgattam, mindig időkorlátra hivatkozva abba maradt a művelet, egyszer csak sikerült), de a helyi hálózatot nem sikerült összehoznom. Remélem ez lehetséges, valamint azt hogyan lehetne megoldani. Esetleg a notira milyen progit kellene telepítenem?
Mind a két gépen 2.0ás BT van, és ha jól néztem akkor támogatják is ezt a folyamatot.

Remélem érthetően fogalmaztam, segítségeteket előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#9661) RISE


RISE
csendes tag

Sziasztok!

Van nekem egy régi SMC barricade-g routerem (http://www.superwarehouse.com/images/products/SMCWBR14_G2.jpg), illetve hozzá illi SMC wifi kártyám.

A gondom a következő:
Teljesen jól működő itthoni wlan hálózatom volt, aztán felraktam a windows 7-et és éreztem, hogy gond van a sebességgel/jelerősséggel. Próbálgattam tesztelgettem, aztán hagytam a francba, gondoltam ez még kiadás előtti verzió nem szenvedek visszamegyke XP-re.
Most itt vagyok, teljesen jó a jelerősség, viszont!
Ha kicsit is elkezdem pörgetni az adatforgalmat egy számomra ismeretlen total troughput felugrik iszonyat magasra, a net szakadozni kezd, illetve töredéke lesz az eredeti sebességnek!
Mivel nem tudtam rájönni mit jelent a total troughput, és miért csak akkor csinálja mikor magas az adatforgalom (ami miatt eléggé használhatatlana gép, nagyon sokat torrentezek), ezért teljesen tanácstalan vagyok, és nemtudom hogy kezdjek neki.

Kérlek segítsetek nekem, hogy legyen miből kiindulni itt van két kép, probléma előtt és közben:

http://kepfeltoltes.hu/view/090907/troughput_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/090907/troughput1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Előre is köszönöm : Rise

(#9662) BlacKSouL


BlacKSouL
addikt

Üdv,
Itthoni UPC netmegosztáshoz beszereztem egy D-Link DIR635 router + DWA-140 USB adaptert, készletben. Régi gép megy dróton, új laptop Vista Basic-el wireless. Délután szépen konfigoltam őkelméket, de kb 2 órája a következő gondom van. A laptopon 5-15 perc működés után egyszercsak totál megszakad a kapcsolat az USB adapterrel a hálózattal, és nem is lát semmi wireless-t. Ezután csak az segít, ha eltávolítom és újra visszadugom. Ez egyrészt nem normális, másrészt idegesítő, harmadrészt anyámnak nehezebben fogom tudni elmagyarázni miért kéne neki ki-be dugdosnia azt a pendrive-ra emlékeztető nem pendrive-ot, hogy legyen a gépen internet.
Kérdés ugye adott, mi a hiba, mi okozhaja?
A laptop kb másfél órája a routertől 40 centire van, folyamatosan 270 Mbit/s-et mutat mint max jelerősség, aztán előrejelzés és előjel nélkül egyszercsak totál megszűnik létezni. A rendszer látja mint USB eszköz, a Wireless Manager program ami hozzá járt szintén úgy kezeli hogy fizikailag kapcsolódik, csak gyakorlatilag nem talál hálózatot, és nem tud mihez kapcsolódni.
Az adapter amúgy alapállapotban folyamatosan világít, és néha villog, aztán mikor elszáll, akkor nem ég, csak néha fel-felvillan. Amúgy meglehetősen melegszik, én azt is tippelném hogy túlmelegszik és lekapcsol, de az is fura lenne. Viszont egy kissé most ideg vagyok miatta.
Amikor eltűnik, a vezetéken akkor is van net és háló, tehát nem a router a hunyó, vagy legalábbis nem a LAN része.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#9663) mezis válasza DirtyFREE (#9648) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv. !

Sajnos csak ezt a két képet találtam egy két évvel ezelőtti archíválásomban. :F

mezis

(#9664) BlacKSouL válasza BlacKSouL (#9662) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Most már a kihúz-bedug sem segített, úgy negyedórára teljesen megszűnt a kapcsolat. Baj. Garancia, vigyem vissza?

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#9665) J.R.Ewing válasza RISE (#9661) üzenetére


J.R.Ewing
tag

QoS?

csökkentsd a kapcsolatok számát torrentben. lehet túl kevés memória van ebben a routerben. érdemes 32megás típust venni.

(#9666) J.R.Ewing válasza doddencs (#9658) üzenetére


J.R.Ewing
tag

J.R.Ewing: wr542g, 5ért, kanizsán

erre is 5 év gari van, mint a többi TP-Linkre?

(#9667) doddencs válasza J.R.Ewing (#9666) üzenetére


doddencs
senior tag

erre én 3at kaptam. ennyit ki is szolgál, nekem elég.

(#9668) Bobby G.


Bobby G.
senior tag

Üdv mindenkinek!
Tegnap vettem egy Wireless-G Router for 3G/UMTS Broadband WRT54G3GV2-VF routert. A cél az volt, hogy a vodafone mobilnetemet elosszam a PC és a notebook között. Összepakoltam a cuccot, elindítottam a telepítőt, ahol egy varázsló vezetett végig a telepítéséen. Azonban a végén hibát ír ki, és nem megy tovább. Mit lehet tenni? Webes felületre nem tudok felmenni, hogy manuálisan állítsam be a dolgokat. Az a gyanúm, hogy nem támogatja a vodafone USB-t. Kérlek a ha van ötletetek osszátok meg, mert nem volt olcsó a ketyere és az eladó azt mondta menni kell neki... Router nélkül megy a net, ha direkt a PC-be dugom. Ja és a routeren nem világít a 3G led, viszont a Vodafonos USB kéken villog.

(#9669) DirtyFREE válasza mezis (#9663) üzenetére


DirtyFREE
tag

Huhh thx!
Már csak az a nagy kérdés,hogy hogy is vannak a csatlakozási pontok
a csatihoz? :F :C
kép

(Ezek szerint nem fontos,hogy a hátsó takaró RÉZ lap legyen? :K

[ Szerkesztve ]

"A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni" by AS

(#9670) rii válasza rii (#9642) üzenetére


rii
nagyúr

.

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#9671) mezis válasza DirtyFREE (#9669) üzenetére


mezis
nagyúr

Ugyanúgy, mint a négyzetformájúnál. Sajnos a karikák pontos mérete lényeges ! (Amíg nincs meg a pontos méret, inkább a kockásat !). Kockásra pedig a WiFi biquad bőven ad találatot.

De nicsak, mit találtam :
[link]

[ Szerkesztve ]

mezis

(#9672) mezis válasza DirtyFREE (#9669) üzenetére


mezis
nagyúr

És itt van még ez: [link]

mezis

(#9673) DirtyFREE válasza mezis (#9672) üzenetére


DirtyFREE
tag

Nagy vagy! :R
Már csak a kábelre várok :F :DDD :D

"A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni" by AS

(#9674) mezis válasza DirtyFREE (#9669) üzenetére


mezis
nagyúr

A hátlap valamilyen fém legyen. A forraszthatóság, korrózió miatt szokás rezet választani. Egy jó "forrasztóvízzel" talán csak az alumínium nem forrasztható.

mezis

(#9675) DirtyFREE válasza mezis (#9674) üzenetére


DirtyFREE
tag

[link]
Ez nagyon jó részletes :)

[ Szerkesztve ]

"A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni" by AS

(#9676) DirtyFREE


DirtyFREE
tag

Határ a csillagos ég! :DD

[ Szerkesztve ]

"A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni" by AS

(#9677) oliba


oliba
őstag

Sziasztok!

Lehet picit topikot tévesztettem, de nem találtam megfelelőt. A lényeg, hogy van egy Linksys WRT54GL routerem, amin Tomato router fut. Albiban vagyunk 3-an és a főbérlő fiacskája szereti lehasználni 100%-osan az 1! megás UPC netet (mert neki az is jó, mivel nem töltöget). Azt szeretném megkérdezni, hogy lehetne-e valahogyan korlátozni a forgalmát, mert kicsit dühít minket. Nem jön rá, mivel megkért engem, hogy hozzak otthonról vezeték nélküli internet szétosztót :)

Köszi előre is a válaszoka
Üdv: BÁlint

(#9678) rii válasza oliba (#9677) üzenetére


rii
nagyúr

Mindent a linksys WRT54G/GL/GS routerről

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#9679) oliba válasza rii (#9678) üzenetére


oliba
őstag

:R

(#9680) rii válasza rii (#9642) üzenetére


rii
nagyúr

:-/

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#9681) leviske válasza ArchElf (#9655) üzenetére


leviske
veterán

És ezeket a csatornákat hogy tudom állítani? A router beállításai közt megtalálom? (Közben elkezdem nézelődni a dolgot.)

MÁS: Mennyire érdemes erősítőket használni? Mennyit gyorsul a net? Vagy gyorsulni nem gyorsul tőle? És milyen jobb antennát tudnál ajánlani? (Többet érnék egy új antennával, mint egy erősítővel?)

Egyébként jó kedvében megvan a 400kbps (elméletileg ~3Mbps, vagy nem?), csak esténként -mikor a szomszédok (pedig kertváros, nem értem... nem vagyunk ennyire egymás nyakán) aktivizálják magukat- amortizálódik le annyira a sebesség, hogy használhatatlan, tehát gondolm a csatornaváltás nagy segítség lehet majd. Az erősítő/újabb antenna csak a magasabb sebesség miatt lenne fontos, mert netezni+online rádiót hallgatni kicsit kényelmetlen már 3Mbps körül, 10-12Mbps után. :DDD

(#9682) DBob válasza leviske (#9681) üzenetére


DBob
őstag

"MÁS: Mennyire érdemes erősítőket használni?"

Véleményem szerint otthoni szinten semennyire. Használj irányított / jobb érzékenységű antennát.

(#9683) leviske válasza DBob (#9682) üzenetére


leviske
veterán

Tudnál ajánlani normálisabb antennákat?

Csak a routerre kell, vagy az adapterre is érdemes? Vagy pont csak az adapterre kell? Mi a teendő belső antennás routerek esetén, vagy kivezetésük azoknak is van? (Erősen nézegetem az új N-es Linksys routereket.)

És mi a teendő két antennás adapter esetén, ha végül csak arra kell? Vagy a két antennából az egyik úgyis csak dísz? :)

(#9684) kavboy


kavboy
tag

Jó estét!
Megmondaná valaki, hogy hogyan lehet a vezeték nélküli hálózatok jelenlétét megszüntetni a lakásban?? Jelenleg kb. 12 szomszédos access point jelét veszem a lakásban és szeretnék egy "jelmentes" lakást ahol nem süti szét az agyam ez a millió hálózat... Tud valaki valami megoldást?
Előre is köszi!!!

vettünk fénykábelt amit mondtál (fénykard kellene hogy leszúrjalak vele) by Feribá & gozso

(#9685) shev7 válasza kavboy (#9684) üzenetére


shev7
veterán

vond be femmel a falat

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#9686) And válasza kavboy (#9684) üzenetére


And
veterán

(Ha pedig a külső hatások kizárásán már túlvagy, következhet a belső zavarforrások eliminálása: az összes rádió és tévévevő végleges lekapcsolása, hiszen azok helyi oszcillátora is sugároz. Aztán jöhet az összes nagyobb teljesítményű motor: hűtőgép, hajszárító, mosógép. Majd következhet a villanyóra lekapcsolása vagy a 230V-os vezetékek kiszedése a falból, hiszen az általuk keltett 50Hz-es erőtér egy életen át jelen van, és egyszerűen detektálható. Az egyéb, alapban is sugárzó készülékeket, mobil- és dect-telefonokat, mikrosütőt már nem is említem, pedig ezekhez képest a szomszéd wifi-je olyan gyenge, mintha ott sem volna.. ;))

(#9687) mezis válasza shev7 (#9685) üzenetére


mezis
nagyúr

Olvastam, hogy valahol már gyártanak olyan tapétát, amelyik kiváló elektromágneses árnyékolást biztosít... Aranyáron adják. Inkább vond be a falakat, mennyezetet, padlót aranyfüst lemezzel. :D

[ Szerkesztve ]

mezis

(#9688) KaLeun


KaLeun
senior tag

Üdv!

A közelmúltban összeraktam egy második gépet, amely a múlt héten érte el a "végleges" formáját (új táp, egér, 140mm-es venti...) . Ez a masina, vezeték nélküli neten van, a kész gép sebessége drasztikusan lecsökkent. Olyan 6,5 Mbit-ről 11-22 kbyte-ra, a feltöltés csak kb. 10 kbyte-ot esett vissza, érdekes, hogy a ping (~36-41ms) és a jel tökéletes.
A másik számítógépen a vezetékes kapcsolattal, nincs semmi probléma. A hálózat: adsl (D-Link 360T) -> router (SMC smcwbr14-g2 eu) -> kártya (Asus wl-138g v2)
Már mindenféle beállítást kipróbáltam, szétszedtem a gépet, nincs vírus és spyware sem.
Segítséget kérnék! :F

[ Szerkesztve ]

Cila

(#9689) rdi válasza Kazimír (#9651) üzenetére


rdi
veterán

Hmm lehet, hogy a eltávolítottad (leállítottad) az egész usb gyökeret?
Az eszközkezelőben meg van a meghajtód?

Fej! Tor! Potroh!

(#9690) rdi válasza Ala (#9660) üzenetére


rdi
veterán

Ha a két gép "párosított" akkor az maga a hálózat. De nagyon nehéz ügy.
A megoldáshoz a Widcomm progit használhatod vagy az általad is említett bluesoleilt mindkét gépen.
A megosztó gépen a bluesoleil -t beállítod lanra.

Fej! Tor! Potroh!

(#9691) leviske válasza leviske (#9683) üzenetére


leviske
veterán

Miután a jelerősségem "excellent", mit tudnék csinálni annak érdekében, hogy a nethozzáférésem is "excelent" legyen, miután csatorna és antennaállítgatás után is 70kbps a max, amit kitudok belőle facsarni? (Van mikor meg is adja magát és egyszerűen "vandenincs" állapotba kerül és ilyenkor egyszerűen nem tudok netezni, csak nézegetni, hogy a jelerősség "excelent".)

Egy ilyen routerrel meglenne a stabil 800-1000kbps? (az 1500-ból) Vagy ugyan úgy szükség volna plusz antennákra? Csak mert, ha jól gondolom, a normálisabb antennák ugyan úgy 3-4k körül kezdődnek, vagy rosszul gondoltam? Ez a router meg 11k, tehát sokkal drágábban nem jönnék ki egy normális routerrel, mint egy normális antennával..

Végül az N-es WiFi adaptert vettem (meg akartam hagyni a lehetőségét a normálisabb routernek), tehát maga az adapter gondolom nem lehet ezek után akadály. Vagy a routert lehúzná a g-s notebook? Vagy csak a router tudja lehúzni az "erősebb" eszközöket?

(#9688) KaLeun: Állítgasd az antennákat kicsit, rakd ide-odaa routert... Még kezdő vagyok WiFi terén, de ezek nekem is be-be váltak, a topicban is többen írták, hogy érdemes kipróbálni.

[ Szerkesztve ]

(#9692) localhost válasza leviske (#9691) üzenetére


localhost
Közösségépítő

G-s notebook G üzemmódban dolgozik, akkor is, ha a router n-es, így az n-es routernek nincs semmilyen (!) előnye. Nincs.

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#9693) Alex91 válasza leviske (#9691) üzenetére


Alex91
félisten

Ha n-es routerre engedelyezed a g-s kliens fellepeset, akkor lottek az n-es sebessegnek! Ha vegyes kliensek vannak, de szeretne az ember, hogy az n-es sebesseggel menjenek az n-esek, akkor szimultan DualBand kepes router kell, de ehhez meg olyan n-es adapter, amelyik szinten tudja az 5 GHz-et.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#9694) leviske válasza Alex91 (#9693) üzenetére


leviske
veterán

Az adapterem végülis tudja a gyári specifikációk szerint... Az már más kérdés, ha DualBand-es router kell, azok eléggé felülmúlják azt a lélektani határt, amire még azt mondom "hogyha nem jó, attól még később jó lesz valamire". Bár 40k-t a WRT610N-re esélytelen, hogy kiadok, de még a WRT320N a maga 20k-s árával is max akkor lehet érdekes, ha meglenne az eredeti sávszélesség minimum 80%-a.

(#9692) localhost: Azt gondoltam, hogy a G-s notebook nem fog gyorsulni, az nem is érdekel, mivel az általában abban a szobában van használva, ahol a router. :)

(#9695) Alex91 válasza leviske (#9694) üzenetére


Alex91
félisten

A WRT320N nem tudja szimultan, tehat azzal se mesz messzire :).

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#9696) proradeon


proradeon
őstag

Udv!

Tegnap suliban azt tapasztaltam, hogy keptelen vagyok csatlakozni a suli public wifi-je're, mikozbe tolem balra ill. jobbra ulo"k laza'n csatlakoztak ra'. Az egyetlen amire gyanakodni tudok, hogy 2 nappal ezelott leteszteltem hogy megy a torrent (50MB-nal tobbet nem toltottem le...) es lehet, hogy emiatt letiltottak volna a halozatrol...(?)

A kerdesem: MAC-address-t leszamitva mi alapjan tudnak letiltani egy openwifi-rol ugy, hogy mar csatlakozni se tudok ra?

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

(#9697) leviske válasza Alex91 (#9695) üzenetére


leviske
veterán

Mi az, hogy "tudja szimultan"? :F Akkor esetemben nem is elég az egyszerű Dual-Band, csak a Simultaneous Dual-Band jó? :F

(#9696) proradeon: Biztos, hogy letiltottak? OpenWiFi-nél egyáltalán foglalkoznak letiltogatással? :F

[ Szerkesztve ]

(#9698) Alex91 válasza leviske (#9697) üzenetére


Alex91
félisten

Azt, hogy a 320N vagy 2,4 GHz-en vagy 5 GHz-en megy. A szimultan meg ugye azt jelenti, hogy egyszerre megy a ketto... A G-s eszkoz csak 2,4 GHz-re tud csatlakozni.

[ Szerkesztve ]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#9699) proradeon válasza leviske (#9697) üzenetére


proradeon
őstag

Nem szoszerint openwifi, miutan csatlakozott valaki ra', akarmilyen oldalra megy az illeto, redirectel egy belepteto weboldalra, be kell jelentkezni neptun koddal, es csak aztan van internet eleres.
Es mivel a mellettem ulo emberek siman csatlakoztak az adott wifire, en meg nem tudtam.... igy csak arra tudok kovetkeztetni, hogy valahogy letiltottak. (volt ott egy smc router is, annak a wifi-jere tudtam csatlakozni, szoval geppel nincs gond)

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

(#9700) leviske válasza Alex91 (#9698) üzenetére


leviske
veterán

Hmm... frankó. :F Miután ideiglenesen használok WiFi-t, ezért a WRT400-ast és WRT610-est továbbiakban is kilövöm, de ezek után jobban felkeltette az érdeklődésemet ez az antenna dolog. :DDD Akkor végül is mire kéne új antennát venni? A routerre, vagy az adapterre? Esetleg mindkettőre? Amennyiben az adapteren lesz csere, akkor elég rá egy antenna, vagy kettő kell? Gyorsulni mennyire tudna gyorsulni? (A jelerősségen elvileg nem kell javítani, mert a Linksys szerint ez is tökéletes, de ezt már írtam. :) )

És antenna vásárlás esetén melyeket ajánljátok? :)

(#9699) proradeon: Hát akkor a többiekre bízom a választ, mert én nem vagyok járatos a témában. :)) Miután az ilyen tiltós dolgok egy OS újratelepítés után megszoktak szűnni, ezért gondolom csak megoldható anélkül is... :DDD

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.