Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:42:15

LOGOUT.hu

WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10251) Lindemann válasza Lindemann (#10130) üzenetére


Lindemann
tag

Erre vki esetleg vmi ötlet?
[link]

(#10252) Fishor válasza kali (#10245) üzenetére


Fishor
senior tag

Nahh böngészgetek a neten és találtam a materiálteszt árlistáján 941est:
WR941ND 300Mbps Wireless Router 9 000 Ft
Na ha ez valóban ennyi akkor tuti ezt fogom venni. Tényleg szét kell nézni nagyon a boltokba, mert nagy difik vannak.

Üdv: Fishor

(#10253) trémobil válasza trémobil (#10221) üzenetére


trémobil
tag

most, hogy olvasgatom a legutóbbi hsz-eket, nem lehet, hogy nálam az a gáz, hogy pppoe-re van állítva a router? Az igazság az, hogy fingom sincs mit jelentenek ezek! :W

1 sör 1 szög a koporsóba, engem sündisznónak fognak nézni... :-D

(#10254) dr.bubo válasza trémobil (#10253) üzenetére


dr.bubo
őstag

A PPPoE az internet kapcsolat tipusa. Ott megadtad a szolgáltatóttól kapott felhasz.nevet és jelszót. Nincs köze a wifi beállitásához. Kábelen müködik a net, csak wifin nem?
A laptop automatikus ip-re van állitva? Ha igen, akkor probáld meg fix. ip-vel.
A routerben a wifinél a mód: g only-ra van állitva?

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#10255) spirit007


spirit007
senior tag

Sziasztok!

54Mbps hálózatom van egy Sweex router közreműködésével .Mindkét gépemen azt vettem észtre , hogy random jelleggel leesik a sebesség 1,0Mbps-re , miközben a jelerősség folyamatosan kiválló.
NET-ezés közben ez mondjuk nem zavar -igazából észe sem veszem- , de ha a két gép között fájlokat kell mozgatni ... akkor eléggé kellemetlen a 600K~800K~1300K másolási sebesség, ami még egy 11Mbps hálózat tempóját is csak alulról karcolja :(
Mi lehet a gebasz :F
Vagy ez ennyit tud ? A routeren és a kártyákon is fixálva van a 11/g.

(#10256) kali válasza spirit007 (#10255) üzenetére


kali
legenda

igaz, nem kimondottan ismerem a sweex routereket, de nem lehetséges, hogy melegszik, vagy ennyire nem bírja a terhelést, és az okozza a lassulást? vagy esetleg nincs/nem megfelelő a wifi védelem és rákapcsolódnak néha? amúgy normális esetben eléri néha a sebesség a ~ 20 mbit/s jellemző sebességet, ha csak fájlokat mozgatsz két gép között?

[ Szerkesztve ]

(#10257) spirit007 válasza kali (#10256) üzenetére


spirit007
senior tag

Szia!
A router egyáltalán nem melegszik , védelem rendben (WPA2) csak az én gépeim vannak a hálón (MAC szűrés is ON) , sajna a legnagyobb tempó ~1700K körüli, de baromira ingadozik ...TM-ben néztem a hálózatot másolás közben, hát a grafikon kb. egy ökörhugyozás :( ( 0 -25% között)
UTP-vel viszont működik frankón.

(#10258) kali válasza spirit007 (#10257) üzenetére


kali
legenda

akkor vagy a router, vagy az ellenoldali wifi modul(ok) ennyit tud(nak), vagy is ~ 14 mbit/s körül vége van az átviteli sebességnek, és azt sem bírja a wifi hálózat - vagy valamelyik eszköze - stabilan. milyen wifi modul(oka)t használsz? a router és a modul(ok) közötti távolság? fal(ak)? esetleges árnyékolás? próbáltad a router szórását másik csatornán? lehet, hogy sok az azonos vagy nagyon közeli csatornán a szomszédos jel, és elnyomja/instabillá teszi a tiédet! nézd meg az alábbi alkalmazás segítségével, hogy milyen hálózatok vannak elérhető közelségben, azok melyik csatorná(ko)n kommunikálnak, és próbál magadnak olyat kresni, ahol nincs esetleges zavarás; wireless net view (nem kell telepíteni, csak futtatni!)
illetve ki - ki alapon is kipróbálhatod, a router más típusú wif modullal, illetve fordítva - így kiszűrhető, hogy melyik fél a problémásabb!

[ Szerkesztve ]

(#10259) mezis válasza v!ct0y (#10250) üzenetére


mezis
nagyúr

Akkor kezdjük elölről.
Az internetkapcsolat milyen vezetéken érkezik KOAX, vagy UTP, vagy telefonvezetéken ?
(Ugyanis én nem tudom, hogy milyen az a UPC Telekom-os net.)

Adott egy UPC Telekom-os net amit egy Belkin 51G Wifis routerre csatlakoztattam mert van egy laptop is a házban is azon is használnánk. Csakhogy ez valamiért nem sikerül.
PPPoE re átállítottam a routert.

mezis

(#10260) Fishor


Fishor
senior tag

Még egy fontos dolgot kérdeznék:

Azt tudom hogy a routerek beállíthatók, hogy automatikusan tárcsázzon a digire, de az is megoldható, hogy a notebook automatikusan menjen a router jeléről? Vagy azzal mindig be kell a kapcsolatoknál állitani a routerre való rákapcsolódást (titkosítás miatt)?
És ha pl letöltésnél inkább a lanra akarok kapcsolódni akkor ha simán bedugom a vezetéket akkor egyből jön a jel? Ezek beállíthatók hogy így működjenek a tplink routereken?

Üdv: Fishor

(#10261) localhost válasza Fishor (#10260) üzenetére


localhost
Közösségépítő

Ahányszor bekapcsolom a notebookomat, mindannyiszor automatikusan fellép az otthoni router wifijén keresztül a netre. Kikapcsolás után mindannyiszor így van ez!

És ha bedugod a kábelt akkor egyből jön a jel (feltéve ha a vezetékes beállításaid megfeleőek)

És beállítható ez bármilyen routeren, akár tplink-en is.

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#10262) kali válasza Fishor (#10252) üzenetére


kali
legenda

remélem sikerült ilyet venned, nagyon jó ár érte! :K

(#10263) geegggeeee


geegggeeee
csendes tag

kedves drága fórumozók, aki segít nekem jó tanácsával azt megajándékozom egy postai úton feladott oroszkrémtorta szelettel.A gondom a következő:
A vas vagy inkább vasacska egy amilo mini Ui3520 WinXPsp3 -itt jegyzem meg,h nem vagyok kiváncsi a fikázásra, meg,h "miért nem Dell-t vettél", azért mert a Dell Netbook annyi mint egy normális notebook azonkívül 30Kg és ha nincs éjszaka akkor tükörként funkcionál aza fantasztikus hd kijelzője....
Szóval nem sikerül összehoznom a vezeték nélküli kapcsolatot.a wlan bekapcsolása után a felugró ablakban /"tálca" üzenetben/ jelzi a vezeték nélküli kapcsolatot.rákkatt a hálózatkezelőre és lám máris eltűnt az érzékelhető vezeték nélküli hálózat és hiába frissítek nem is lesz meg.Párszor frissítgetem a kapcsolatot, matatom a speciális beállításokat és máris rámdobja a hibaüzenetet,h EXPLORER.EXE hibát követett el és blablbla de mire lekérném a részleteket skippeli magát.Explorer frissítés nem megy,mert explorernek a legújabb frissítés kell,de ha le akarom szedni ezeket, azt írja ki,h már a legfrissebb van a gépemen és a telepítés leáll.22-es csapdája
Amit csináltam eddig: -BIOS ba wlan enabled
- wlan card illesztőprogram refresh
- csatlakozás kezelő varázsló hibaelhárító bizbasz futtatása
DE még mindíg nem akar felugró ablakon kívül hálózatot találni és csatlakozni

A Routerem jó!még a telefonommal is erről netezek, de a netbookom nem akarja azigazságot
please help meeeee!

Amit ember rakott össze azt ember szét is tudja ba....

(#10264) mezis válasza geegggeeee (#10263) üzenetére


mezis
nagyúr

A WiFi routered az SSID-t sugározza ?

mezis

(#10265) mezis válasza Fishor (#10260) üzenetére


mezis
nagyúr

Ha bedugod az UTP-t, tiltsd le a WiFi-t, mert a "kétutas" internetkapcsolatod galibát fog okozni. (Én szoftveresen szoktam a Vezérlőpult/Hálózati kapcsolatoknál.)

mezis

(#10266) localhost válasza mezis (#10265) üzenetére


localhost
Közösségépítő

sosem okozott gondot még.

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#10267) kali válasza mezis (#10265) üzenetére


kali
legenda

akár az oprendszer is tud szelektáni, nem gond neki két kapcsolat!

(#10268) Antiserver


Antiserver
csendes tag

Sziasztok!

Van nekem egy problémám: rendelkezem egy Netgear WGR 614 típusú wifi routerrel, amely az utóbbi időben elég érdekes dolgot kezdett produkálni.
Miután beállítom a vezeték nélküli hálózatot (jelszó, kódolás típusa... stb), a hálózat körülbelül 2 nap után elromlik. Addig jó, de utána hiába látja minden gép továbbra is a vezeték nélküli hálózatomat, egyik sem tud rá már csatlakozni.
A dolgot úgy tudom megjavítani, hogy ismét belemegyek a router beállításaiba, és elmentem a változásokat (amik egyébként nincsnenek, mert nem írok át semmit, csak simán rákattintok, hogy apply, de már próbáltam úgy is, hogy átírom a jelszót, WPA2 kódolást állítok be...stb), és ezután ismét kb 2 napig ismét működik minden.
Utána ismét kezdődik az egész elölről...

Próbálnék firmware frissétést, de hiába megyek az update-re, "Not enough memory to perform version check" ezt írja ki :(

Valaki tud esetleg segíteni?

[ Szerkesztve ]

(#10269) kali válasza Antiserver (#10268) üzenetére


kali
legenda

teljes reset után?

(#10270) Antiserver válasza kali (#10269) üzenetére


Antiserver
csendes tag

őőő... látod a reset gombot így visszagondolva, még lehet hogy nem próbáltam (a legegyszerűbb dolgok nem jutnak eszembe :N ). Áramtalanítottam csak korábban, de az nem hozott megoldást.
Mindjárt megpróbálom a resetet, aztán majd 2 nap múlva meglátjuk...
Köszi amúgy az ötletet :DDD

(#10271) v!ct0y válasza mezis (#10259) üzenetére


v!ct0y
veterán

Telefonvonalon keresztül jön be. A modem kinn van a teló melett jön egy kábel az én asztali gépembe és ezt szeretném wifin keresztül a laposra átnyomni.
Megnéztem utp vel is de úgy se volt jó.
De ha közvetlen a laptophoz csatlakoztatom a modemet akkor jó minden.
Lehet, hogy egyszerre nem lehet bejelentkezni 2 gépen ugyanazzal a felh névvel és jelszóval :F

[ Szerkesztve ]

(#10272) dr.bubo válasza v!ct0y (#10271) üzenetére


dr.bubo
őstag

Routered van ugye? A routerben beállitod a internet kapcs tipusát PPPoE, megadod a szolgáltatótól kapot felhasználó nevet és jelszót. A gépeid automatikus ip-re legyenek állitva.
A gépekről meg töröld ki vagy tiltsd le a upctelekomos kapcsolatot. A router csatlakozik helyettük majd. :)
Router nélkül mindkét géppel meg végképp nem fog engedni csatlakozni egyszerre. Mert csak 1 gép "tárcsázhat be".

[ Szerkesztve ]

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#10273) TomAce


TomAce
tag

Nem tudja vki, hogy mit lhet tenni, ha a Vista nem hajlando csatlakozni a nem biztonsagos wi-fi halozathoz?

(#10274) Lindemann


Lindemann
tag

[link]

Tényleg senkinek semmi ötlete? :F

(#10275) localhost válasza Lindemann (#10274) üzenetére


localhost
Közösségépítő

Dehogynincs! [link]

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#10276) Fishor válasza kali (#10262) üzenetére


Fishor
senior tag

ÁÁÁ
Sajnos az az árlsita felejtős. Mondták is a boltban, hogy az olyan mintha nem is lenne. Szóval 12750Ft lenne a 941-es. A legolcsóbb amit tudok itt debrecenben az 10250Ft
Lehet hogy marad majd a 841 az edigitalnál amit írtál. 8600Ft-rt az tűnik a legjobb árértékarányúnak jelenleg. Szerintem netezni az is elég lenne. De még alszok rá egy párat és lehet nem valakolok majd azn az 1600Ft többleten, csak nem tudom, hogy miben látnám hasznát annak a gyakorlatban? Ezt esetleg meg tudjátok mondani?

Üdv. Fishor

[ Szerkesztve ]

(#10277) spirit007 válasza kali (#10258) üzenetére


spirit007
senior tag

Szórakoztam kicsit (hurcolásztam a gépeket) és végül a routerrel egy helyiségbe rakva az összes cuccot , működött is az 54Mbps hálózat.
Ugyanis ha egy helyiségben van minden akkor a kártyuszok 71 ill 75 dB jelet észlelnek , ha távolabb vagyok akkor "csak" 27 ill 31 dB -t.
Már csak azt nem értem , hogy akkor a sw miért jelez ekkora jelerősségnél is 'excellent' szintet ...

(#10278) Fishor


Fishor
senior tag

Na és még egy kérdés, remélem az utolsó de erre szeretnék választ kapni.
Mint néztem az edigitalnál a wr841N van és nem ND azt modnják ez annyiban más hogy nem cserélhető az antennája. Ettől még jó a sima N-es? ha működik rendesen akkor nem igen fogom cserélgetni.

Üdv: Fishor

(#10279) v!ct0y válasza dr.bubo (#10272) üzenetére


v!ct0y
veterán

Wireless g routerem van. És azt az automata ip meg a letiltást azt merre felé lehet belőli ?:)

(#10280) localhost válasza spirit007 (#10277) üzenetére


localhost
Közösségépítő

Keress szabad csatornát az insssider program segítségével

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#10281) Antonio válasza Antonio (#9879) üzenetére


Antonio
senior tag

Sziasztok!
(hasonló a helyzet mint az előzményekben (ott magától elmúlt 4-5 napon belül))

Röviden,

UPC internet
modem
router NETGEAR WPN824 v.2

gépem Lenowo thinkpad r500, IntelR wireless wifi link1500 gyári vista

a szituáció 10-20 perecenként megszakad a kapcsolat a routerrel, és nem lehet visszalépni, legalább is nem tudom, hogy kellene. Másrészről úgy belassul a rendszer hogy a leggyorsabb megoldás a rendszer restart, utána minden jó (10-20 percig).

lefuttattam a Vista saját Intel PROSet/wireless eszközök diagnosztikai tesztjét és kiírja hogy
Rádió teszt: nem felelt meg "Nem állapítható meg a rendszer rádió állapota"

A hétvégén egy szállodában próbáltam netre rámenni de gyenge volt a jel és nem volt kedvem lemenni a fsz-re (ahol jó volt) a hibák pedig most hétfőtől jelentkeztek, lehet elállítódott valami, lehet összefüggés?
Nem értek nagyon az efféle routeres internetes beállításokhoz
Nagyon megköszönném ha valaki adna valami tanácsot legalább azt hogy mit nézzek meg, milyen adatra van szükségetek hogy tudjatok segíteni! :( (na miközben írtam meg is szakadt a kapcsolat)

Nagyon fontos lenne a stabil net !

előre is hálás köszönet

[ Szerkesztve ]

Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800

(#10282) mezis válasza v!ct0y (#10279) üzenetére


mezis
nagyúr

Tudod ahány (router)ház, annyi szokás. Sasold le a pontos típusát, aztán majd megnézi valaki (helyetted) a dokumentációjában. ;]

mezis

(#10283) mezis válasza spirit007 (#10277) üzenetére


mezis
nagyúr

Nem minden szoftver mutat valós értéket. Az InSSIDer mit mutat ?

mezis

(#10284) v!ct0y válasza mezis (#10282) üzenetére


v!ct0y
veterán

Belkin 51 G wireless router :B

(#10285) HENE


HENE
aktív tag

Sziasztok!
WIFI gondom adódott. D-link 524 router és D-link DWL-G510 között szakadozik a kapcsolat, pedig max vagy a közeli jelerősséget mér. A laptopom (Dell) simán tartja a kapcsolatot. Próbáltam már USB Wifi-vel is. Ugyanez. A távolság max 4 m, bár van közte fel, és nem is 90°ban van a képzeletbeli egyenesen, de jelerősség akkor is jó.
Előre is köszönöm a tanácsokat!
HENE

(#10286) mezis válasza v!ct0y (#10284) üzenetére


mezis
nagyúr

Keresd tovább, mert a honlapjukon csak ilyen típusokat találok: F5D9230 Wireless G+ MIMO Router version 3. Vagy fényképezd le a tablícskályát és tedd ki.

mezis

(#10287) v!ct0y válasza mezis (#10286) üzenetére


v!ct0y
veterán

Úgy néz ki megoldódott!

Köszönöm szépen a segítségeteket!

Egyébként így néz ki [link]

(#10288) spirit007 válasza mezis (#10283) üzenetére


spirit007
senior tag

Valóban :)
channel: [link]
time: [link]

Viszont szvsz ez továbbra sem indok az 1,0Mbps sebességre

(#10289) Antonio válasza Antonio (#10281) üzenetére


Antonio
senior tag

remélem valaki azért tud segíteni a közeljövőben :( ...

Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800

(#10290) C0d3r


C0d3r
addikt

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem, barátomnak mikrohullámú nete van, Windows 7 rendszeren torrenttel nem tud passzívból aktív módba állni, XP alatt nem volt vele gond, de így nem tud feltölteni. A modeméhez nem kapott felhasználói nevet/jelszót, automatikusan csatlakozik rendszertelepítés után a netre. Nincs router se, a modem egyben az adaptere is. Van-e rendszer alatt valami beállítás?
Segítségeteket előre is köszönöm!

(#10291) kali válasza Fishor (#10278) üzenetére


kali
legenda

a sima is jó, átlagos otthoni használat esetén a "d"-s antennáját sem cserélgetnéd.
a 841 vs 941 párharc; utóbbi újabb széria, valamivel jobb/erősebb hardver, nagyobb terhelhetőség...stb! nem valami irtó nagy különbségekről beszélünk, de azért van némi eltérés!

(#10292) sfdrakex válasza C0d3r (#10290) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Mikros nettel nem hiszem hoyg tudna aktív lenni, ha csak a szolgáltató nem nyit neki egy portot. Általában a mikrós szolgáltatók tulajdonképpen ugyna olyan hálozatot csinálnak mintha otthon osztanád a netedet routerrel, szóval a felhasználoknak kifelé közös az ipjük.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#10293) C0d3r válasza sfdrakex (#10292) üzenetére


C0d3r
addikt

Értem, de Windows XP alatt nagyjából ment a feltöltés, itt még annyira se. Próbálkoztunk az uTorrent engedélyezésével a tűzfalon, tűzfal kikapcsolásával, de nem vezetett eredményre.

(#10294) BTom1970


BTom1970
tag

Hello !

Az a problémám, hogy FlashFXP-vel töltök FTP-ről.
4M -ás internetem van, tehát 460kbps-al kellene töltenem.
De csak 120kbps-el tölt, már vagy fél napja. És pontosan 120, alig ingadozik. Mintha valami korlátozás lenne.

Mitől van ez?
Port forwardot is próbáltam. Aktív módot is?
Különben az aktív módnak számít a FlashFXP-nél, ha kiveszem a pipát a passiv mód elől. A kapcsolódáskor már nem írja ki, hogy "Entering Passive Mode"

Tamás

"Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/

(#10295) sfdrakex válasza BTom1970 (#10294) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Az hogy kiveszeda pipát a passive elől, ha van tüzfalad nem jelenti azt hoyg aktiv is vagy. Ha van routered tüzfalad azokon nyitni kell portot a programnak hoyg aktiv lehess.

Ha stabil 120K lehet a szerver kolrátozza 120Kra a letöltésedet. Próbálj ki weben egy sebességtesztet pl: ezt

Esetleg valami gyors oldalról letölteni valamit.

Egyébként pedig a 4Megabit = 512 kilóbájt, szóval nem 460nak kéne lenie a maxnak.

[ Szerkesztve ]

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#10296) McWickey válasza sfdrakex (#10295) üzenetére


McWickey
csendes tag

Sziasztok.

Nekem olyan gondom van, hogy a routerhez (TL-WR542G) rádión nem tudok csatlakozni. "A windows nem talált tanúsítványt, amellyel be tudna jelentkezni a hálózatba."
security type: WPA/WPA2
sec options: WPA
encryption: TKIP
(ezeket még a szakik állították be.) Vezetékkel lehet csatlakozni, de 8m vezetéket nem szeretnék magammal húzni a laptoppal...
Mi a teendő?

(#10297) dr.bubo válasza McWickey (#10296) üzenetére


dr.bubo
őstag

A laptotop látja a routert wifin?
A routerben az SSID engedélyezve van? Ha nem akkor engedélyezd.
Routerben a wireless router radio nincs engedélyezve, engedélyezd ezt is.
:)

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#10298) McWickey válasza dr.bubo (#10297) üzenetére


McWickey
csendes tag

Laptop látja, csatlakozna is hozzá, de nem megy... hitelesítés... (Az identitás ellenőrzése-t írja ki a vezeték nélküli hálózatoknál csatlakozási kísérlet után)

Enable Wireless Router Radio
Enable SSID Broadcast

Mindkettő előtt pipa (engedélyezve)...

[ Szerkesztve ]

(#10299) dr.bubo válasza McWickey (#10298) üzenetére


dr.bubo
őstag

WPA-PSK/WPA2 -PSK van tikositásnak kiválasztva?
A security optiont és az encryptiont tedd automatiksra.

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#10300) McWickey válasza dr.bubo (#10299) üzenetére


McWickey
csendes tag

oks, ez volt a gond. WPA/WPA2 volt beállítva (nem mertem bántani, ha már "szakértők" lőtték be egyszer). PSK-val minden rendben, a látvány pazar :) Köszönet a segítségért

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.