Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:42:15

LOGOUT.hu

WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9101) joe2005 válasza @Qpac@ (#9100) üzenetére


joe2005
senior tag

Gondolom itt megtalálod a választ
Különösen "amit tiltunk fórumunkban:" olvasd át!

"Have you tried turning it off and on again?"

(#9102) ArchElf válasza @Qpac@ (#9100) üzenetére


ArchElf
addikt

Használtam egy wifi feltörőt
Ez mi?
mod: És Joe-nál az igazság :)

AE

[ Szerkesztve ]

Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]

(#9103) laszi84


laszi84
tag

Üdv!

A #9059-ben felvetett problémára senki nem tud megoldást javasolni, nincs időm nagy mélységekben bele ásni magam, meg nem is érdekel, hogy miért, csak működjön!

Köszi!

(#9104) joe2005 válasza laszi84 (#9103) üzenetére


joe2005
senior tag

Helyezd a ház közepére a routert, vagy az 5-öst kell csinálnod, az irányított antenna nem feltétlenül kell.
Pl. így

"Have you tried turning it off and on again?"

(#9105) M@nH. válasza And (#9085) üzenetére


M@nH.
aktív tag

Valóban működik pl 1,5mm vastag dróttal is, mert csináltam és jó is volt, de egy fórumozó a "Coax-Waveguide Transitions"-ra hivatkozva 8mm-es csőböl csinálta a sugárzó elemet. Persze én nem értek a rádiótechnikához csak olvastam és kíváncsi voltam, hogy hallott e erről valaki.

Nah de most van egy problémám :(((
A jelenlegi AP-m (planet wap 4033) néha hülyélkedik itt nekem. Mégpedig olyat szeret játszani, hogy ha áramtalanítás után (pl ma is áramszünet volt) visszakapcsolom, akkor nem lát semmilyen wireless eszközt. (kliens módban van) Újraindítom, ki be húzom a konnektorból és semmi. Majd pár óra pihi után bedugom és láss csodát, működik. Egyébként csak akkor van kikapcsolva ha áramszünet van.
Mivel ez igen bosszantó ezért új eszköz kellene nekem. A lényeg a kliens mód (station-infrastructure) Kinéztem 2 eszközt, de nem tudom melyik lenne jobb:
1. TP-Link - Ezt azért gondoltam mert a Router is ilyen márkájú és gondoltam így kihasználja az eXtended Range-t.
2. Linksys - Ezt meg azért gondoltam mert mégis csak Linksys ;)
Persze ha van jobb választás akkor azt is szívesen fogadom. A lényeg, hogy stabil kapcsolatot lehessen velük kiépíteni és hogy rp-sma csatlakozóval szerelt eszköz legyen.

(#9106) ArchElf válasza laszi84 (#9103) üzenetére


ArchElf
addikt

Ahogy gondoltad, a botantennák vertikálisan (a bot fejének és talpának irányában) csak elég nagy csillapítással sugároznak. Ezért a botokat célszerű úgy beállítani, hogy a henger alak, amiben az AP jól sugároz kb lefedje azt a területet, ahol a klienseid vannak. Esetleg használhatsz emeletenként egy AP-t (de ez a költségesebb megoldás).

AE

Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]

(#9107) M@nH.


M@nH.
aktív tag

Újabb jelölt ECB-1220R Valakinek van tapasztalata a Senao eszközeivel?

(#9108) Jégkokó


Jégkokó
veterán

Hogyan tudnám beállítani a wifi ruoteremmel azt, hogy a két gép lássa egymást és ne csak a net legyen megosztva.Próbáltam már ilyen usb hálózati kulcs akármit csinálni, de a notin a telepítés után totál elszállt az internet.Amit meg megosztottam vinyó tartalmát csak azt látja és a másikét meg nem

A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.

(#9109) laszi84 válasza joe2005 (#9104) üzenetére


laszi84
tag

Köszi!
Ház közepére helyezés nem megy, vagy csak kábelezéssel... :(
Átolvastam a cikket. Akkor nekem a WDS kellene, csak akkor dobhatom ki a mostani routeremet, és vehetek valami újat, abból is mindjárt 2-öt. Mibe érdemes beruházni, ami jól is működik WDS módban?

ArchElf: Már úgy van beállítva, elég sokat kísérleteztem, de így is nagyon gyenge. Láttam neten sokkal nagyobb antennákat, talán 9dB-es volt, ha azt sikerülne jó írányba belőni, és esetleg a vevőt is felé írányítani, akkor van esély rá, hogy jó lesz a hálózat. Jó alatt azt értem, hogy ne szakadjon meg. Elég akár 11Mb/s is mert úgy is csak netet osztunk vele, az meg csak 2Mbit.

(#9110) ArchElf válasza laszi84 (#9109) üzenetére


ArchElf
addikt

Érdemes megnézni még azt is, hogy a környéken nem használja-e más (mások) ugyanazt a csatornát. Ha igen, elég nagy a zaj, és sz@r lesz a kapcsolat. Célszerű olyan csatornát választani, aminek a ±2-es tartományában nincs másik AP (ha ilyen nincs, akkor a ±1 is megteszi).
Irányított csak akkor jó, ha pont pont kapcsolatot szeretnél, vagy az AP és a kliensek távol de (nagyjából) egy vonalban vannak.

AE

Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]

(#9111) joe2005 válasza laszi84 (#9109) üzenetére


joe2005
senior tag

ebbe az irányba is nézelődhetsz
Ez egy jó választás lehet.

Vagy [link], ha nincs több fázis a házban.

"Have you tried turning it off and on again?"

(#9112) M@nH. válasza laszi84 (#9109) üzenetére


M@nH.
aktív tag

Az én tapasztalatom a TP-Link usb kulcsokkal, hogy nem valami jól tartják a kapcsolatot még 30%-os jel mellett sem. (a progija szerint 30%) Persze nem tp-link routerre csatlakoztam hanem pl edimax-ra. Amikor a stumbler -80dbm-et mér akkor válik használhatóvá a jel. Legalábbis a TL-WN620G típusnál ezt tapasztaltam. Viszont a programja szerint ez már 40% körüli jelerősség :Y Van még egy adapterem TL-WN422G ami talán már -85dbm-nél már használható kapcsolatot hoz létre (progi szerint 30%) de szakadozik néha. Csak azt nem értem, hogy a programja írja el a %-ot vagy direkt így csinálták? Mert volt egy pci-os Planet típusú kártyám amivel kemény 13%-os jellel msn-eztem 1mb-os korlátozással, viszont akkor még nem ismertem a stumblert és nem tudom mennyit mért volna :(((
Egyébként a TP-Linknek ez az eXtended Range technológiája hogy teljesít a gyakorlatban?
Valakinek van tapasztalata az access pointjukkal? pl hány %-tól stabil a kapcsolat meg ilyenek.

(#9113) plazme


plazme
csendes tag

:W Sziasztok! Van egy számomra érthetetlen probléma. wifi-t használok itthon.
Egész adig remekül működik a net, amíg le nem szedem a laptopot a töltőről azután midha elvágták volna. Úgy emlékszem más helyen remekül működött, csak itthon nem akar. Vajon miért? ........Köszi előre is :)

(#9114) nolika válasza plazme (#9113) üzenetére


nolika
aktív tag

ez nagyon abszurd. Pontosabban a notebook wifije nem megy?(ez számomra nem egyértelmű)

(#9115) Andie


Andie
őstag

Sziasztok!

Ha van egy LAN kábel a laptopba bedugva, amin a céges hálózaton keresztül (proxy, tüzfal, stb) jön a net (proxy jelszó szükséges) egyszer, de bedugok egy mobilnetes usb sticket még pluszban, majd egy másik browserrel (aminél nincs beállitva a proxy) megpróbálok fellépni a netre, akkor ez menni fog?
Tehát lehet olyat, hogy a Firefoxon a céges proxy net legyen, az IE-n meg a mobilstickes?

Köszi!

Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#9116) ArchElf válasza Andie (#9115) üzenetére


ArchElf
addikt

Ez nem proxy, hanem routing probléma.
Elméletileg tud menni, ha a routing-ot beállítod úgy, hogy milyen cél-címekre melyik kapcsolaton menjen az adat. Viszont ha a céges kapcsolat VPN-en keresztül megy, akkor nem fogja engedni, hogy átírd a routing táblát (megszakítja a VPN klines a kapcsolatot).
Ha megy is, netezni nem fogsz tudni mind a két kapcsolatról. Az viszont működhet, hogy a benti háló (mondjuk a 10.1.0.0/16 tartomány) a kábelen menjen, a többi pedig a mobil stick-en.
Ja és mindegy melyik böngészőben nyitod meg, a benti kapcsoltok a kábelen, a netesek a mobilneten keresztül jönnek be. Persze a proxy-t ki kell venni, mert különben a böngésző ott próbálja meg kigyötörni az adatokat (és ha jól belegondolok ki is mennek).

Amúgy ha ezt nálnuk próbálnád megcsinálni (és észervenném), az nem tennéd zsebre.

AE

[ Szerkesztve ]

Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]

(#9117) Andie válasza ArchElf (#9116) üzenetére


Andie
őstag

Itt házon belül nincs VPN, az csak otthonról kell, ha be kell jelentkeznem.
Itt a helyi LAN igazából levelezéshez meg a hálózati meghajtók eléréséhez kell. Nameg persze a netezéshez, de gyakorlatilag néhány hirportál kivételével már minden tiltva van (nemcsak ilyen, mint youtube, hanem blogok egy része, a velvet.hu, meg tök értelmetlen logikával egy rakás domain, vagy aldomain).
Ezért aztán a belső hálót (lan kábeles) nem akarnám netezésre használni, hanem arra a mobilkütyüt.

Mér nem tenném zsebre? Miért főben járó bün az, hogy el akarom olvasni a hireket, miközben mások cigiznek?

Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#9118) ArchElf válasza Andie (#9117) üzenetére


ArchElf
addikt

Azért mert felnyomják a gépedet és mehet is ki a céges adat a neten keresztül.
Nem véletlenül van tiltva nálunk az USB... Amúgy a híreknek illik bejönni a céges proxy-n is. Én sem otthonról fórumozok most. :)

AE

Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]

(#9119) sysrq


sysrq
őstag

Sziasztok.
ASUS 520GC router.
Hol tudnám engedélyezni hogy az uTorrent portját szabaddá tegye?
A menüje sajnos még csak nyomokban sem emlékeztet az előző routerem menüjére.

Keresek Thermalright 1150 lefogatót

(#9120) ludla


ludla
őstag

Sziasztok! Az mitől van hogy az Intel ProSet/Wireless meg szakítja magától a kapcsolatot?
De a windows hálozat kezelője is meg szakítja a wifi kapcsolatot. Valamit be kell még állítanom?

https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/

(#9121) Balazs_


Balazs_
aktív tag

Sziasztok!
Van egy edimax ew 7316ug-nevezetű USB-s kütyü, amit Win7 alatt használva (máson még nem próbáltam) 5percenként elmegy a net. A drivert felraktuk semmi javulást nem hozott, viszont mikor rendszervisszaálítást végeztünk azután 1.5-2 órára volt stabil net. Mostmár szakadozik, pedig minden be van állítva. Mi lehet a gond?

(#9122) macko20


macko20
őstag

Sziasztok valaki használt már tp-link kültéri 14dBi -es antennát?

[ Szerkesztve ]

Villanyszerelés is ! Üdv.:m20

(#9123) petibpi


petibpi
csendes tag

szaisztok!

Tudna valaki segíteni?
USB-s Linksys WIFI-met kicseréltem egy Edimaxra amit tudja az N-et is. A lényeg hogy a Linksys-nél a Windows működtette a wift nem tettem fel semmit és tök jól működött. Most az edimax felrakott magának egy progit és nem tudom életre kelten hogy a Windows konfigurálja. eltávolítottam az edimax progit és semmi, az Windows vezeték nélküli hálózatoknál semmit se talál.
Hogy lehetne visszaállítani hogy ott megtalálja a hálót.

Köszi

(#9124) zolikaDB


zolikaDB
veterán

Hali mindenkinek!
Lenne egy sürgős kérdésem, ismerős/szomszéd rövid ideig van itthon, és kiosztanánk neki a netet!
UPC chello bronze, Motorola modem, UTP-n megy a gépbe!
Kellene egy WIFI router! Mit ajánlotok? Illetve minden úgy megy, mint a kábeles routerrel/sima telefonkábeles ADSL nettel?
Konfig menü, név, jszó, aut csatlakozás, és indulhat a mandula?

(#9125) macko20 válasza petibpi (#9123) üzenetére


macko20
őstag

Szia vedd ki a gépböl/ha pci-os/ vagy huzd i /ha USB-s/ inditsd újra a gépet ,nézd át hogy minden honnan el legyen távolitva ,kikapcs után tedd vissza ha felismeri ne telepitsd a gyári progit ,ha nem ismeri fel ,de benn van akkor az eszközkezelöben keresd meg és tedd aktivvá,sok siket.Üdv.: M20

Villanyszerelés is ! Üdv.:m20

(#9126) macko20 válasza zolikaDB (#9124) üzenetére


macko20
őstag

Szia nekem UPC van és ha ez a bronz a 2000ft havi dijas akkor a router után /UTP kábelen / is kéri az azonositást ,nálam amikor másik gépet teszek rá kiirja hogy 1 új gép és a régit töröljem,mielött veszel vmit probáld ki hogy enged-e több gépet.

Üdv.: M20

Villanyszerelés is ! Üdv.:m20

(#9127) macko20 válasza Balazs_ (#9121) üzenetére


macko20
őstag

Szia ha Bp-i vagy viszek probára másik USB-st mert ez általában eszköz hiba /megszakitás/ csak az a kérdés hogy a router vagy az USB -s eszköz.

Üdv.: M20

Villanyszerelés is ! Üdv.:m20

(#9128) macko20 válasza plazme (#9113) üzenetére


macko20
őstag

Szia ha máshol is leszakad a WIFI-d amikor kihuzod a tápot,akkor vszinü az aksid halodik,vagy az energia ellátásért felelös programod lekapcsolja.

Üdv.: M20

Villanyszerelés is ! Üdv.:m20

(#9129) macko20 válasza Jégkokó (#9108) üzenetére


macko20
őstag

Szia ha jól emlékszem ehhez nem kell a router,adhoc kacsolatot kell beállitani mindkét gépen nekem igy már sikerüt össze kapcsolodni /nem volt egyszerü/ ha a gépek elérhetö távoságban vannak inkább a routerrel UTP kábellel kösd össze öket rengeteg idöt és idegeskedést tudsz igy megsporolni.

Üdv.: M20

Villanyszerelés is ! Üdv.:m20

(#9130) dr.bubo válasza zolikaDB (#9124) üzenetére


dr.bubo
őstag

Bármelyik router jó. Upc-nél nem kell felhasz.név, jelszó. Intenret csat. tipusa dynamic ip vagy automatikus ip(dhcp) router tipusától függ a megnevezés. MAC cimet kell klonozni.
:)

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#9131) zolikaDB válasza dr.bubo (#9130) üzenetére


zolikaDB
veterán

Köszönöm!
Azt nem tudjátok, h miért van az, ha szomszéd bmelyik gépre dugjuk a kábelt, nincs net! Pedig létrehozunk új kapcsolatot, jszó, felhnév, de azt írjak i, h korlátozott kapcsolat, és nincs net (2 gépen is próbáltuk, amúgy svéd gépek, és az otthoni netet is tiltottam rajtuk...

(#9132) dr.bubo válasza zolikaDB (#9131) üzenetére


dr.bubo
őstag

A upc netet akartad a szomszédnak a gépére tenni vagy más szolgáltatójét? :F
Mert a upc-nél, mint elöbb irtam nincs felhsznév és jelszó. MAC cim alapján azonosit, azon a gépen van net, amelyik be lett reggelve a upc-nél. (ezért kell a routerben annak a gépnek a mac-jét klonozni)
:)

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#9133) reka87


reka87
csendes tag

Sziasztok!!
Lenne egy kerdesem: wifi internet van itthon, kivalo jelerosseg minden, tegnap pedig bekapcsolom a gepet es nem latja a laptopom a wifink jelet. lemegyek a nappaliba, lakotarsam laptopja kivalo jelerosseggel fogja a jelet (szoval nem a jeladoval lehet gond, hanem ezen a laptopon allitodott el vmi.) a vezetek nelkuli beallitasoknal mindent olyanra allitottam, mint a lakotarsamen, es megse jo.
millio koszi a segitsegert, fogalmam sincs hogy mit allitsak, hogy vegre felismerje a wifit a gepem..
udv Reka

(#9134) reka87


reka87
csendes tag

Sziasztok!!
Lenne egy kerdesem: wifi internet van itthon, kivalo jelerosseg minden, tegnap pedig bekapcsolom a gepet es nem latja a laptopom a wifink jelet. lemegyek a nappaliba, lakotarsam laptopja kivalo jelerosseggel fogja a jelet (szoval nem a jeladoval lehet gond, hanem ezen a laptopon allitodott el vmi.) a vezetek nelkuli beallitasoknal mindent olyanra allitottam, mint a lakotarsamen, es megse jo.
millio koszi a segitsegert, fogalmam sincs hogy mit allitsak, hogy vegre felismerje a wifit a gepem..
udv Reka

(#9135) lakatosturbo


lakatosturbo
aktív tag

Emberek van egy netgear WGR614L open source routerem és szeretnék rátenni egy dd-wrt frimwert. Ebbe kéne a segítség hogy a dd-wrt honlapjáról melyiket tölcsem le és hogy a legegyszerűbb felrakni a routerre.

Előre is köszönöm a segítségetek!

Origin: viktorvill Steam: viktorvill

(#9136) petibpi


petibpi
csendes tag

athr.sys filét keres a telepítőm. erre van megoldás?
Ez egy Linksys WMP300N-es kártya.

(#9137) zolikaDB válasza dr.bubo (#9132) üzenetére


zolikaDB
veterán

Igen, UPC-t akarom kiosztani, és azt is szerettem volna rádugni a szomszéd gépére, de mostmár értem, mi lehetett a gond!
Köszönöm a gyors segítséget!

(#9138) macko20 válasza reka87 (#9134) üzenetére


macko20
őstag

Szia belsö wifi vevöd van vagy USB-s?

Villanyszerelés is ! Üdv.:m20

(#9139) rdi válasza reka87 (#9134) üzenetére


rdi
veterán

kapcsold be az antennát

Fej! Tor! Potroh!

(#9140) ludsimon válasza dr.bubo (#9132) üzenetére


ludsimon
veterán

Mac cím alapján? :DD

Ezt nem is tudtam. Mondjuk elmegyek haverhoz ahol 10 Megás net jön UPC-n nálam pedig csak 2 Megás akkor leírom neki a Mac címét, klónozom az enyémre és voálá? :D
Persze csak elméletben, nem tenném meg, nincs is UPC-nk.
Szerintem más alapján regisztrál a hálózaton. Pár pillanat alatt meg lehet változtatni a Mac címet.

[ Szerkesztve ]

undefined

(#9141) GabN73


GabN73
addikt

Hali!
lenne egy kis problémám...
Az unokatestvéremékkel szomszédságban élünk és ha már így alakult akkor legyen közös netünk.
Nos a rendszer már 3 éve áll igaz úgy ahogy...
Mostanában ( kb ~1 hónapja) valamiért b*szakszik nálam... A tesóm laptopján simán fogja a 6 megát (alapból 8 megás volt de egy fél éve csökkentették valamiért...)
Ha áthozom a laptotpot a szobámba akkor is tudja a 6 megát.
Nekem PCI kártyám van.Van olyanja hogy alig-sőtt- nem is látja,vagy ha látja nem akar csatlakozni,esetleg ha csatlakozik akkor 2 perc és szétkapcsol.
A poén pedig:az én gépemről 0,5 mb/s-et tud ... Nekem pedig a net mindn nap kellene de így .. :((( a kezemet sikerült szétvernem,az asztalom is megrepedt... a szomszéd meg csak ennyit mond: újraindítom jó lesz...
Valaki help mert fontos lenne....

(#9142) yimm


yimm
aktív tag

Üdv.

Ha valaki tud segíteni azt megköszönném. Az lenne a problémám hogy adott egy upc-s 30/3 megás net. Wifi-s routert használok (TP-LINK WR841ND ). Ha lan kábelen keresztül van összekötve a géppel,akkor jön full sebességel , viszont a wifi-n keresztül csak fele sebességel jön a letöltés. A router és a gép közt max 1-2 méter a távolság.

Van valakinek valami ötlete mi lehet a gond ?

(#9143) localhost válasza yimm (#9142) üzenetére


localhost
Közösségépítő

Ez így rendben is van, ha "G"-s szabványú wifit használsz!

Elolvasható, hogy az G-s Wifin _ Sebesség (jellemző) (Mbit/s) = ~19Mbit/sec

[ Szerkesztve ]

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#9144) GabN73 válasza GabN73 (#9141) üzenetére


GabN73
addikt

USRTurboGWlan (USR 802.11 g) ezt kihagytam

(#9145) votinka


votinka
csendes tag

Sziasztok.
Segítségre lenne szükségem.
Következő a problémám:
Van egy Edimax BR-6104KP print serveres routerem, ami sajnos nem tudja a vezeték nélküli hálózatot.Van még egy Conceptronic ap-m is.Az lenne a kérdésem,hogy a kettőt össze lehetne e hozni úgy,hogy 3 gépen tudjam használni vezeték nélkül a netet(adsl,mindhárom gépben van wlan kártya), valamint egy nyomtatót is tudjak használni úgy h rákötöm az edimax-ra. Légyszi ha valaki tud segítsen a beállításokban és összekötésben részletesen.Köszönöm előre is.
Üdv

(#9147) rdi válasza voga34 (#9146) üzenetére


rdi
veterán

[link]
[link]

[ Szerkesztve ]

Fej! Tor! Potroh!

(#9149) yimm válasza localhost (#9143) üzenetére


yimm
aktív tag

Köszi.

Akkor majd a laptopban kell kártyát cserélnem N-esere.

(#9150) M@nH. válasza voga34 (#9148) üzenetére


M@nH.
aktív tag

Az hogy: vegyük pl a PPPoE típusú adsl netet. Itt a router betárcsázik neked és szétosztja a netet az összes kliens közöt. De pl. ezt egy access pointal nem tudod megcsinálni, ugyanis ő nem fog neked betárcsázni. Ez azért nem jó mert, ha egyszerre többen akarják használni a netet akkor az nem lehetséges mivel csak 1 kliens tud betárcsázni egy időben.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.