Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:42:15

LOGOUT.hu

WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10601) dr.bubo válasza Kikki90 (#10600) üzenetére


dr.bubo
őstag

Az összes 10/100 lankártyának ez a neve. :) mivel ez egy szabvány. [link]
A kártya gyártójának oldalán találhatsz drivert hozzá. [link] :DDD [link]

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#10602) SLYM


SLYM
veterán

hali. vettem egy új routert, mert a régivel problémák voltak, de hiába csinálom végig a telepítését, nem tudok netezni a laptopon, úgy mint régen. ugye van az asztali gépem, ahoz van csatlakoztatva egy vezeték nélküli router. a routerhez, meg a net. namost az asztali PC-n van net, de a laptopomon nincs. nem érzékeli a hálózatot a laptopom "wifije"? (abszolut semmit nem értek ehez, szóval még azt se tudom, hogy minek nevezik azt a valamit, ami veszi az "antennás" router jeleit, de asszem ennek wifi a neve). tudna valaki segíteni? köszi

router neve TP-LINK Wireless Router 54Mbps WR340GD, 4x 100Mbps

számítógép neve ASUS Aspire 5715Z

(#10603) Csabee. válasza SLYM (#10602) üzenetére


Csabee.
nagyúr

Konfigurált be a wifidet és engedélyezd a dhcp szervert!

Üdv: Csabee.

(#10604) DJackson válasza SLYM (#10602) üzenetére


DJackson
tag

a laptopon engedélyezve van a wifi? Biztos van egy Fn funkciógomb, és van a számok közül az egyiken wifi jel. Ezeket kell kombóban nyomogatni, hogy a wifi ledje világítson!

minden jóban van vmi STAR: STAR Trek, STARgate, BattleSTAR Galactica, STARopramen, STARcraft...

(#10605) doddencs


doddencs
senior tag

sziasztok

TP-LINK routeren kapcsolatnak fix IP-t szeretnék beállítani. A problémám az, h. a router semmit nem oszt ki hozzá (IP, Subnet, gateway, DNS).

Szóval manuálisan ezeket hogyan lehet megadni, hol találom meg mi micsoda?

előre is köszönöm a segítséget.

üdv

(#10606) Hybryd


Hybryd
tag

Sziasztok!
USB-s wifi adaptert szeretnék venni egy pár éves asztali géphez. Kb. jó 10 métert kellene áthidalni vele, kb. három téglafalon át (nagyjából átlósan van a router, ezért nem tudom pontosan hogy látna rá).
Remélem jó helyen járok a kérdésemmel: Mit gondoltok, reális hogy ilyen feltételek mellett tudjak tűrhető sebességgel netezni? Átlagos böngészési célokra kell, szóval nem torrentezni meg hasonlók, de azért a youtube-ot elbírhatná. Az segít egyébként, ha egy usb-s kábel végére dugom és azzal helyezkedek a jobb vételi minőség érdekében?
Van ajánlott márka/típus? Megbízhatóság, melegedés, szóval a praktikus dolgok alapján, amikről az árlisták mélyen hallgatnak.

(#10607) DJackson válasza doddencs (#10605) üzenetére


DJackson
tag

vezérlőpult, hálózati kapcsolatok, helyi hálózat, na ennek tulajdonságainál a TCP/IP protokoll tulajdonságainál. A gateway a router belső ip-je legyen, a DNS kiszolgálót ha nem tudod, akkor az is a router belső ipje legyen.

DNS: nevek feloldása, tehát ha beírod hogy google.hu akkor ez adja vissza, hogy mi az ip cím ami ehhez a névhez tartozik, magyarul ha nem jó akkor neveket nem tudsz használni ami elég gázos :D Asszemn ha tudod fejből minden honlap ip-jét és azt írod honlacímnek akkor nem is kell DNS ;)

Az alhálózati maszkot a win kitölti, miután az ip-t beírod és oda kattintasz, ha nem tudod mi az akkor jó az amit kitölt.

Alapértelmezett átjáró(default gateway): minden kérést ide küld. Ezért kell a routert ide, mert utána a router elintézi a forgalomirányítást.

minden jóban van vmi STAR: STAR Trek, STARgate, BattleSTAR Galactica, STARopramen, STARcraft...

(#10608) DJackson válasza Hybryd (#10606) üzenetére


DJackson
tag

nekem van usb-s eszközöm, szerintem nem a legjobb, bár belkin, és azt mondják az nem a nyerő dolog :) Az biztos, hogy antennásat vegyél, esetleg vehetsz hozzá később egy bazi nagy antennát ha kedved tartja :)

például ezt tudom javasolni [link] remélem N-es a routered.

3 falon már lehet, hogy küszködni fog, de talán meglesz. Szerintem ha nem vasbeton akkor még elmegy. USB hosszabbítót én is használok a jobb pozícióhoz, de túl hosszút ne vegyél, max ilyen 4-5 métereset :) Az usb hosszíbbítón kívül az ilyen antennás eszközökhöz kereshetsz esetleg antennahosszabbítót. Már volt dolgom 10 méteressel és nem romlott a teljesítmény.

minden jóban van vmi STAR: STAR Trek, STARgate, BattleSTAR Galactica, STARopramen, STARcraft...

(#10609) doddencs válasza DJackson (#10607) üzenetére


doddencs
senior tag

TCP/IP tulajdonságainál nincs semmi, minden automatikusra van állítva.

Meg ugye DNS-ben van primary és secondary is.. mind2 a router címe? :)

(#10610) DarkGubi


DarkGubi
aktív tag

Sziasztok!

Van egy kis gondom az új routeremmel. Tegnap vettem egy Linksys wrt320n routert (azt a sorban állást...) és ma használatba is vettem. Eleinte minden szép és jó volt (Digi net beállítva és működik, lan beállítva, wifi beállítva), de a laptopommal meggyűlt a bajom.
A laptop infók: Wifi: Atheros AR5007EG; OS: Win7.
Na tehát sikerül csatlakoznom a wifi-hez, de nem kapok ip-t. (statikusan működik).
A mobiltelefonom kap IP-t és megy is a net rajta. A laptopon egy Ubuntu live Linux alatt IS kap IP-t és netet. A win7 nem. Már mindent kipróbáltam (linksys szoftver telepítés, törlés, rendszer visszaállítás, régebbi driver, BG-mixed mód, nincs titkosítás), de nincs eredmény.

röviden: SEGÍTSÉG!

Video games ruined my life. Good thing i have two extra lives.

(#10611) DJackson válasza doddencs (#10609) üzenetére


DJackson
tag

Ha automatikusra van állítva, akkor nem lesz jó, az akkor kell, ha a dhcp-vel kérsz a routertől ip-t, és te pont azt mondtad hogy fixen szeretnéd nem?

szerk:
A primary-hoz elég beírnod a routerét. A secondaryhoz ne írj semmit. De a dns-hez is csak úgy tudsz nyúlni, ha nem automatárara állítod az IP címet is. Ja és nem mindegy, hogy milyen ip-t fixálsz le, azt vágod?

[ Szerkesztve ]

minden jóban van vmi STAR: STAR Trek, STARgate, BattleSTAR Galactica, STARopramen, STARcraft...

(#10612) DJackson válasza DarkGubi (#10610) üzenetére


DJackson
tag

Azt megnézted hoyg statikus esetben net is van-e? Statikusnál olyan mintha kapna ip-t viszont net nincs, ha egyébként van dhcp bekapcsolva a routerben.

bár ha jobban belegondolok, ha titkosítás nélkül sem kaptál ip-t akkor nem tudom mi lehet. Mindenképp töröld ki az előnyben részesített hálózatok közül, ha titkosítást állítasz a routerben. Illetve ahol a win7 eltárolja a hálózatokat. Aztán javítást nyomj a wifi kapcsolatra. (remélem win7-ben is van iylen mint xp-ben).

Véletlenül nem kapcsoltál be mac szürést, vagy állítottad a max wifi kliensek számát 1-re vagy 2-re, esetleg a win7-ben nincs-e valami tüzfal problémád ami minden hálózati kapcsolatot blokkol? Most más így hirtelen nincs részemről... :F

minden jóban van vmi STAR: STAR Trek, STARgate, BattleSTAR Galactica, STARopramen, STARcraft...

(#10613) DarkGubi válasza DJackson (#10612) üzenetére


DarkGubi
aktív tag

Statikus ip-vel megy a net.
Hálózat újra beállítás legalább 20x megvolt, mindig más router beállítások mellett. A javítás nem tudott mit kezdeni vele, nem talált problémát.
Már azon is végigszaladtam, hogy mindent lenulláztam (kétszer is) a routeren és úgy próbáltam meg, de úgy sem sikerült, majd egyesével mindig megadtam egy beállítást és újra próbáltam.
MAC szűrést ki van kapcsolva és már ötletem sincs mit tudnék még állítgatni mind a gépemen mind a routeren. :(

Video games ruined my life. Good thing i have two extra lives.

(#10614) DJackson válasza DarkGubi (#10613) üzenetére


DJackson
tag

ha megy másik oprendszerrel akkor csak a win7 a ludas... a driverek x64 x86 szempontjából is megfelelnek? Ha van gyári kliensprogid esetleg megróbálhatnád azzal..

minden jóban van vmi STAR: STAR Trek, STARgate, BattleSTAR Galactica, STARopramen, STARcraft...

(#10615) DarkGubi válasza DJackson (#10614) üzenetére


DarkGubi
aktív tag

Windows 7 mellett kipróbáltam a Slax live Linuxot, amivel nem ment (ez kapcsolódni sem tudott) és az Ubuntu 9.10-et Live módban, ezzel ment is minden azonnal.

Driverek terén pedig nem vagyok túlságosan ellátva. Van 3 régebbi driverem, de azokat már kipróbáltam. A legfrissebb az októberi.

Gyári kliensprogram pedig nincs.
Most azt tervezem, hogy van nálam egy Realtek chippes usb wifi adapter, kipróbálom megy-e.

Video games ruined my life. Good thing i have two extra lives.

(#10616) DJackson válasza DarkGubi (#10615) üzenetére


DJackson
tag

majd értesíts a fejleményekről, érdekel!

minden jóban van vmi STAR: STAR Trek, STARgate, BattleSTAR Galactica, STARopramen, STARcraft...

(#10617) DarkGubi válasza DarkGubi (#10615) üzenetére


DarkGubi
aktív tag

Az eredmények:
Az USB-s nyavalya sem tud csatlakozni, sőt, azonnal le is fagy!
Rendben. Van egy Win7 RC-vel ellátott gép is. Kipróbáltam, MŰKÖDÖTT!!! :W :((

Tehát a Notim oprendszere a ludas. Megvan a holnapi programok. :(

Video games ruined my life. Good thing i have two extra lives.

(#10618) Hybryd válasza DJackson (#10608) üzenetére


Hybryd
tag

A router típusát sajna nem tudom (nem saját), de valszeg G-s. Egyébként téglafalak, és anno a laptopommal (Thinkpad T60) általában sikerült csatlakozni, ha nem is hű de jó jelerősség mellett.
Van egy olyan fél-egy méteres kábelem, azon elficereghet az usb-s adapter. De nem szeretnék plusz antennákba stb. beruházni, nem 24/7-es használat lesz, hanem havi 4-5 nap. Akkor viszont használható, stabil kapcsolatra lenne szükségem.

D-Linkre ill. Linksysre gondoltam, de nem nagyon találtam antennás modelleket.
Akkor a Belkin cuccokat kerüljem?

[ Szerkesztve ]

(#10619) body007


body007
addikt

Hali

Egy ilyen egyszerű wifi antennát mennyire érdemes kitenni a szabadba? Gondolok arra, h az időjárás mennyire teszi tönkre? Ha a csatlakozó részét leszigetelném úgy már ki lehetne rakni?

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#10620) almi


almi
senior tag

Sziasztok!

Adott egy Linksys WRT54GL router.Asztali gép kábellal csatlakozik rá, noti wifivel, minden jó minden szép, látja egymást a két gép másolni is tudok, csak nagyon lassan.
Elkezdem a másolást 13mega/s el, és kb 2 mp mulva leugrik 600-700kra.Ez miért lehet?
Tűzfal nincs egyiken sem, wintűzfal is kikapcsolva.Ja igen, a noti kb 1méterre van a routertől tehát a jelerősség 100%-os.

Mit lehetne még megpróbálni h másoljon teljes sebességgel?

(#10621) Csabee. válasza almi (#10620) üzenetére


Csabee.
nagyúr

Total commanderrel másolj! Milyen oprendszerről milyenre másolsz?

Üdv: Csabee.

(#10622) Bakter82


Bakter82
csendes tag

Haliztok!
Hálózati gondjaim vannak, van egy Canyon routerem Wifi-s meg van egy D-Link 542 ez is Wifis.
Probléma a következő, ugyanazokkal a beállításokkal a Canyon ha kikapcsolom az asztalit (ez kábellel csatlakozik) és bekapcsolom ujra akkor utánna nem működik a net sem ezen sem a Laptopon (wifis). Áramtalanítom a routert viszadugom utánna ok.
D-link-el meg megy a net az asztalin, Laptop is megtalálja csak azon nem megy a net.
Ha tud valaki valami okosságot az írja meg légyszi!
Előre is kösz!

(#10623) Bakter82


Bakter82
csendes tag

Sőt mostmár észrebettem hogy meg is szakad a Canyonnal és után megincsak ki kell húzni mer automatikusan nem áll vissza.

(#10624) almi válasza Csabee. (#10621) üzenetére


almi
senior tag

Azzal másolok.
SP2 es XP ről SP2 es XPre.

(#10625) mezis válasza body007 (#10619) üzenetére


mezis
nagyúr

Nagyon nehéz a tökéletes vízszigetelés. A páralecsapódás még akkor is marad.

Ha van rá mód, borítsd be egy műanyag flakonnal, a vezeték lefelé induljon az antennától. Így talán a fröccsenő víztől is véded.

Így pár évet is kibírhat, nem egy drága holmi, akkor majd cseréled.

mezis

(#10626) mezis válasza Bakter82 (#10623) üzenetére


mezis
nagyúr

Milyenek a routerek beállításai ?

mezis

(#10627) Bakter82 válasza mezis (#10626) üzenetére


Bakter82
csendes tag

Hali!
Routereknek tök ugynazok a beállításai. DHCP engedélyezve, MAC szűrő engedélyezve.Kód ugyanaz.

(#10628) body007 válasza mezis (#10625) üzenetére


body007
addikt

nem rossz a flakon megoldás, köszi

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#10629) mezis válasza Bakter82 (#10627) üzenetére


mezis
nagyúr

Az nem jó. Az IP címnek különbözőnek kell lennie. Azonkívül a csatornának (frekvenciának) is, hacsak nem WDS üzemmódban vannak.
A DHCP is csak az egyik routeren kellene. Különben veszekedni fognak a kliens kegyeiért.
A kliens meg nem fog tudni választani a jobbnál jobb ajánlatok között.

[ Szerkesztve ]

mezis

(#10630) Bakter82 válasza mezis (#10629) üzenetére


Bakter82
csendes tag

Hali!
Nem értem a kérdést.
Külön szeretném használni valamelyiket. Csak egyiksem jó.

(#10631) m0rd0k


m0rd0k
senior tag

Sziasztok!

T-home Speedtouch router mellé milyen wifi adaptert ajánlatok? a router és a wifi adapter között 1 fal van és vagy 10 méter,maximum még 1 kisebb fal,de nem vészes.USB-set? vagy PCI slot-ost?

köszi.

Minden szinten,szinte minden.

(#10632) mezis válasza Bakter82 (#10630) üzenetére


mezis
nagyúr

Akkor induljun el a faltól. Érkezik az internet egy modembe. A modem UTP-vel csatlakozik a D-Link DI-524 típusú routered WAN portjához ?

[ Szerkesztve ]

mezis

(#10633) Bakter82 válasza mezis (#10632) üzenetére


Bakter82
csendes tag

figy kábellel router nélkül megy a net. Modemmel nincs gond elvileg. Valami a routerekkel lehet csak furcsa hogy mindkettővel gubanc van.meg mindkettőnél más a gubanc.

(#10634) Bakter82


Bakter82
csendes tag

Ja amugy igen. Bocs nem figyeltem. Igen Di524 ruoter ossze szét. De van egy másik amit régebben használtam a Canyon. Beszart a D-link, adja jelet a wifinek csak a net nem jó, a kábelos megy. Ha Canyonnal próbálom akkor meg van wifin isd net meg kábelon is csak ha kinyomom a gépet akkor eltűnik a net utána nem ismeri fel a gép. Ki kell huzni a router a konnektrból és visszadgni utána jó bár ilyenkor is elég nehezen találja mg az internetes hálózatot. Ja és észrevettem hogy már le is dob , és akkor megin ugyanez.

(#10635) Bakter82


Bakter82
csendes tag

Érteeem? :D

(#10636) body007 válasza Bakter82 (#10635) üzenetére


body007
addikt

én nem :DDD

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#10637) mezis válasza Bakter82 (#10633) üzenetére


mezis
nagyúr

Leellenőrizted, hogy a modemből jövő UTP a router WAN és nem a LAN portjához VAN csatlakoztatva ?

mezis

(#10638) Bakter82 válasza mezis (#10637) üzenetére


Bakter82
csendes tag

Komolyan mondom már lassan télleg elhitetitek velem hogy hülye vagyok....
:D
Igen jó helyen van a kábel.

(#10639) mezis válasza Bakter82 (#10638) üzenetére


mezis
nagyúr

Nos, akkor reseteld a DI-524-es routeredet. Kétféleképpen tudod megtenni: vagy a "hardveres" tápcsatlakozó melletti kis lyukon benyúlsz egy golyóstoll hegyével és miközben bekapcsolt álapotban van a router, nyomod legalább 10 másodpercig,
vagy szoftveresen:System - Reset to default.

Ezután bejelentkezel a routerhez a 192.168.0.1 címen admin néven, üresen hagyott password mezővel és ezután a Home - WAN menüpontokon keresztül beállítod az internetszolgáltatódat. A Wireless : folyt köv.

mezis

(#10640) CarrGomm


CarrGomm
aktív tag

Hi. Olyan problémám van, hogy le akarok titkosítani egy hálózatot Tp-link routerrel. Próbáltam WPA-val, WEP-el, de bármit írtam be, amikor win-en csatlakoznék a hálózathoz nem kéri be a jelszót, hanem csak folyamatosan csatlakozni akar, majd kiír közbe valami tanúsítvány hibát, hogy nem találja vagy mi. Elvileg ha letitkosítom a hálózatot, akkor a következő csatlakozásnál rögtön be kéne kérje a jelszót nem?
Amúgy titkosítás nélkül simán megy.
Most csináltam rajta mac-cím szűrést. Az mekkora védelmet nyújt a potyázókkal szemben?

(#10641) Tosee válasza CarrGomm (#10640) üzenetére


Tosee
őstag

Üdv!

ha a routerben beállítottad a titkosítást wpa2-psk (ha van ilyen) akkor utána a kliens gépeken is be kell állítani! Mégpedig a wifi beállítások (vezérlőpult / hálózati kapcsolatok / vezeték nélküli kapcsolat ha jól emlékszem) módosításainál, állítsd be a megfelelő titkosítást és majd akkor kéri a hozzáféréshez szükséges adatokat!

Most csináltam rajta mac-cím szűrést. Az mekkora védelmet nyújt a potyázókkal szemben?
Sajnos aki nagyon akar az így is úgy is bejut/hat a hálózatra... de ettől függetlenül én is használom, + védelmet ad!

[ Szerkesztve ]

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#10642) daninet


daninet
veterán

Itt egy talány nektek. aki megoldja, kap egy sört ha találkozunk valamelyik PH talin! :DDD

2 laptop, közös wifi hálózaton, IP-k belőve, látják egymást. Elkezdek másolni TC-ben, 800-1000kb/s a maximum. Bedobom MSN-be és fájlként küldöm az isót 5 mega/s felett...
5let?

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#10643) Uzmany


Uzmany
őstag

Sziasztok, valamit nem értek. A speedtest.net alatt mérve 10 a pingem, ellenben játékok alatt 160

® visions created with passion

(#10644) daninet válasza Uzmany (#10643) üzenetére


daninet
veterán

a játékszerveré mennyi? :U

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#10645) Uzmany válasza daninet (#10644) üzenetére


Uzmany
őstag

jaj, azt hol tudom megnézni?
azért tartom furcsának, mert ma kötötték be a fiberpower15-t. előzőleg adsl3g 5Mb volt itthon, és azzal is 160-170 ping volt.

® visions created with passion

(#10646) mezis válasza CarrGomm (#10640) üzenetére


mezis
nagyúr

Ez így természetes. Változtatsd az SSID-t is, rögtön nem próbál a "szokásos" módon csatlakozni a Win.
(Így legalább lesz egy kis fantázia is az AP nevek között, nem csak az unalmas gyári standard. ;] )

(A Win - vezeték nélküli hálózatok - Spec. beáll. - Vez. nélk. hál. -nál kiválasztva a hlózatodat, alkalmasint szerkesztheted is és ott megadhatod a titkosítást is.)

mezis

(#10647) mezis válasza daninet (#10642) üzenetére


mezis
nagyúr

Az MSN pufferel keményen, a TC meg nincs ilyesmire kihegyezve.

mezis

(#10648) daninet válasza mezis (#10647) üzenetére


daninet
veterán

hát de ezen az alapon lemezeken belül is 1 megával kéne másolnia, pedig nem. Itt az msn is a helyi hálót használja, mert a feltöltésem nem 5 mega. a total cmd is tud 5 megával másolni amikor dróttal össze van kötve az otthoni hálózatommal. csak itt az albiban valamiért TC lassú msn meg megy.. nem értem :F

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#10649) Bakter82


Bakter82
csendes tag

Helócső

Próbáltam már resetleni sokszor kábelokat is cserélgettem szinte minden lehetséges doglot kibróbáltam jelszavakat, titkosítást, router csatornákat állítottam, laptop wifijét próbáltam állítgatni jelerősséget stb. Mindent.
De a probléma még mindig ugyanaz..

(#10650) Bakter82


Bakter82
csendes tag

Di524 ruoter ossza szét.
De van egy másik amit régebben használtam a Canyon. Beszart a D-link, adja jelet a wifinek csak a net nem jó, a kábelos megy. Ha Canyonnal próbálom akkor meg van wifin isd net meg kábelon is csak ha kinyomom a gépet akkor eltűnik a net utána nem ismeri fel a gép. Ki kell huzni a router a konnektrból és visszadgni utána jó bár ilyenkor is elég nehezen találja mg az internetes hálózatot. Ja és észrevettem hogy már le is dob , és akkor megin ugyanez.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.