Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14036) mr_ricsi válasza draff (#14015) üzenetére


mr_ricsi
veterán

- 2011 január 1 óta az EU területén minden újonnan bevezetett gépjármű típusnál kötelező a nappali menetfény, aminek a járó motornál automatikusan világítania kell
- Volt pillanatnyi fogyasztást mutató kocsim, és a lámpa kapcsolgatásától nem változott a fogyasztás (vagyis 0,1 liternél biztosan kevesebbel növeli)
- az elektronikád amiatt is szabálytalan, mert izzónként kellene belőle 1-1 db, hogy a meghibásodása esetén ne maradjon fény nélkül a kocsi.

"A másik okos megjegyzése szintén éjjelre vonatkozik."
Az a megjegyzés nappalra vonatkozik.

"Most meg, hogy a pórnép '89 után a Trabantjából rögtön átült a sokkal gyorsabb és erősebb Toyotába vagy Audiba"
Miről beszélsz, ember! '90 óta a gépkocsik száma másfélszeresére nőtt, miközben az évenkénti baleseti halálozások a harmadára csökkentek. [link]
1993 óta kötelező a lakott területen kívül a tompított használata. 1993-ban 20%-kal csökkent személyi sérüléses balesetek száma. Többek között emiatt is.

"Én még téli gumit sem használtam soha, de nem érzem hiányát. Vezetni kell tudni és alaposan ismerni a kocsi erőátviiteli, gyorsulási-lassulási, kanyarodási és megcsúszási képességeit, valamint a mechanikát és a fizikát."
A nyári gumiddal télen vagy folyamatosan túlvállalod magad, és így egy potenciális gyilkosként járod az utadat, vagy ha figyelembe veszed a felsorolt tényezőket, akkor egy mozgó forgalmi akadály vagy a közlekedés többi résztvevője számára. Ezt tapasztalatból mondom, mert részt vettem téli vezetéstechnikai tréningen, ahol kipróbáltam két ugyanolyan típusú autót téli- illetve nyári gumival.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.