Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14351) Algol válasza maxxa (#14349) üzenetére


Algol
senior tag

Valószínűleg a Chieftec-nek semmi baja sincs. (Persze ellenőrizd!)

A processzorod sok áramot igényelt a táptól (valamiféle zárlat lehetett az alaplapon), de nem annyit, hogy a táp rövidzárlat elleni védelme aktiválódjon. A csatlakozónak eleve lehetett valamilyen baja. Lazák voltak az érintkezői, piszkosak voltak az érintkezői, nem volt rendesen feldugva. Találgathatok, a lényeg az, hogy nagy volt az érintkezők átmeneti ellenállása, ezért a csatlakozó melegedett, végül szétolvadt.

Üdv: Algol

(#14352) Algol válasza Jeep1 (#14347) üzenetére


Algol
senior tag

Nem vagy egyedül ezzel a problémával. Lehet, hogy mindegyik HX650 ezt csinálja. A cégtől kapott válaszod is igaznak tűnik. Engem zavarna, ha így zenélne a tápom, de a cseréről neked kell döntened.

Üdv: Algol

(#14353) ZuziqHUN válasza Algol (#14350) üzenetére


ZuziqHUN
csendes tag

Szia!

Hát köszönöm a válszokat, de mire odaértem még nem volt szóval ezt vettem:
http://www.bequiet.com/en/powersupply/43

Ráadásul külföldön élek és itt a környéken nem nagyon van bolt max rendelni tudok viszont most
van egy pár szbad napom és igy nem nagyon akartam várni. :)
Olvastam az első hsz-t a milyen tápot vegyek topicba és nem volt a nem ajánlottak listáján.
Azért várnám az off-okat, jó-e ez vagy belenyúltam egy fosba...
Jah még annyit hogy a procit fogom húzni 20%-ot.

Köszi, üdv Zsolt

Crysis FairPlay

(#14354) maxxa válasza Algol (#14351) üzenetére


maxxa
csendes tag

uhh de kiraly ez topik, koszi Algol a szakertestl!! nem vagyok eppen nyeretlen keteves, de ilyennel meg nem talalkoztam. az amugy nem altalanos jelenseg amikor mondjuk bepasztazod a processzort, rarakod a hutot, es amikor szepen egymashoz tapadnak kis mukodes utan, akkor ujraleszedesnel egyszeruen a huto kirantja a procit a tokbol???l!!! probalom en ovatosan leszedni de akkor is altalaban hozzaragad a huto aljahoz:(( sztem ez cseszhette szet a processzor erintkezeset, es innentol valoszinu a zarlatos elkepzelesben igazad van. a processzort teszteltem azota, azis meguszta halistennek!:) megegyszer koszi, akkor a p4 droton kivul elvileg hasznalhato a tapom remelem!

(#14355) Algol válasza ZuziqHUN (#14353) üzenetére


Algol
senior tag

Megnyugodhatsz, jó tápot választottál. A táp 80+ minősítésű, az FSP gyártotta a belsejét.

Ha legközelebb linket illesztesz be, akkor légy szíves használd a lent található Link feliratú gombot. Ezzel megkönnyíted az olvasó dolgát. Köszönöm.

Üdv: Algol

(#14356) didyman válasza maxxa (#14354) üzenetére


didyman
őstag

A hűtőt ilyenkor forgatni kell, amennyire engedi a keret, a CPU helyén marad, a ragacs meg elenged. A ZIF-ből kicsúszó láb nem csesz szét semmit. Simán lehet, hogy a lap és a táp is túlélte, csak az aljzat/csatlakozó kontakthibája volt a ludas. Mindkettő egyszerűen javítható.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#14357) Rico33


Rico33
aktív tag

Sziasztok!
Az egyik gépem nem indul..vagy igen, de leáll még a win felállása előtt.Újrainditásnál a procihűtő nagyon lassan pörög csak, a gép megint leáll.Sanszos a tápcsere?

(#14358) Algol válasza Rico33 (#14357) üzenetére


Algol
senior tag

Ennyi információból csak találgathatok.

Táp pontos típusa? Processzor? VGA? Húzva van-e?

Üdv: Algol

(#14359) gyulank


gyulank
addikt

Sziasztok!
Vettem egy 400W-os tápot, és egyik fülemmel sípolást hallok belőle, pedig 0dBA noise van ráírva. Azt hittem ez némát, de legalábbis hallhatatlant jelent. Meg lehet szüntetni ezt a hangot majd a garancia lejárta után vagy esetleg garanciába beletartozik ez is, vagy amit hallok az 0dBA?

ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22631.2361 Ubuntu 23.10 x64

(#14360) Algol válasza gyulank (#14359) üzenetére


Algol
senior tag

"amit hallok az 0dBA?"

0 dB emberi hallásküszöb (egészséges fül esetén); egy szúnyog repülésének hangja 3 méterről
10 dB emberi lélegzet 3 méterről

Azt, hogy te mit hallasz és az mennyire zavar téged, nem tudom. Garancia érvényesítésnél az átvevő döntésétől függ, hogy üzemszerűnek vagy hibának minősíti-e a tápegység zaját.

A zaj mindig egyforma? Különböző terheléseken is ugyanaz?
Ha nem, akkor elképzelhető, hogy az alaplap vagy a videokártya VRM-jei okozzák és nem a táp hibája.
A BIOS energiagazdálkodási beállításainak módosításával esetleg megszüntetheted, például állítsd a c6 state -et "disable"-dre.

Üdv: Algol

(#14361) Rico33 válasza Algol (#14358) üzenetére


Rico33
aktív tag

Táp lehet bármi, de nem minőségi az biztos, 200W-os tán.Proci D825, Nv 7300GS van mellette.Ezt a kazánt húzni? :N Csak egy netezős gép a kisebbik gyereknek. Gyári FuSi konfig, egyszer volt már tápcsere, de az egyértelmű volt..pukk és csönd, füst ki, gép leáll.Ezt egy másik lomból raktam bele kb 1,5 éve..eddig bírta?

(#14362) gyulank válasza Algol (#14360) üzenetére


gyulank
addikt

Totál némát akartam, és engem zavar a szúnyog, akármennyire hallom, de akkor így jártam. Garancia nem játszik akkor, mert lehet, hogy 0dBA, viszont Interstore-ból rendeltem, és csak 1 vagy 2 év garit adnak rá, azt is csak, ha letöltök egy űrlapot, és elküldöm érvényesíteni hozzájuk postán, amit visszaküldenek, hogy elküldhessem, ezért kérdeztem, hogy utána esetleg szétszedve valamit elmozdítva benne meg lehetne-e szüntetni? Nem néztem külön terheléseken, de a gép kikapcsolásakor hallgattam meg, hogy biztos legyek benne, hogy azt hallom, és ne a venti, és HDD zaja mellett szóljon. A monitorom is sípolgat hébe-hóba, de ez csak ideiglenesen van itt, és kihúztam. Nem tudom, mi az a c6 state. Nem emlékszek ilyen opcióra.

ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22631.2361 Ubuntu 23.10 x64

(#14363) Algol válasza gyulank (#14362) üzenetére


Algol
senior tag

Én csak azért kérdeztem, hogy terhelés esetén is sípol-e, mert ezáltal lehetett volna eldönteni azt, hogy a táp önmagában, vagy mással együttműködve ad ki hangot.

A tápon levő billenő kapcsolót kapcsoljuk ki állásba. Ilyenkor néma csendnek kell lenni. Kapcsoljuk be az előbb említett kapcsolót, de ne indítsuk el a gépet. Hallható-e ilyenkor a sípolás? Bekapcsoljuk a gépet, Windows feláll, nem csinálunk semmit, sípol-e? Terheljük a gépet, előbb a processzort, prime95-tel sípol-e? Most inkább a videokártyát terheljük, 3DMark-kal sípol-e?

A másik kérdés, hogy mennyire sípol. Ha eléggé, akkor meg kellene próbálni a garancia érvényesítését.

A c6 state a processzor energiatakarékosságáról szól. Ha a processzor tétlen, akkor c6 állapotba lép, gyakorlatilag megáll és eredeti áramfelvételének csak töredékét igényli. A processzor ezt nagyon gyorsan meg tudja tenni, c6-os állapotba lép, azután meg visszakapcsol és ez mondjuk 60A és 10A közötti terhelésugrásokat jelent, erre szoktak a tápok ciripeléssel reagálni.

Üdv: Algol

(#14364) Algol válasza Rico33 (#14361) üzenetére


Algol
senior tag

Hát ezt a konfigot elbírhatja egy olyan táp is. Ettől nem lettünk okosabbak. Amit meg mondhatok, azt magadtól is tudhattad. Le kell tesztelni a tápot. Ennek legegyszerűbb módja, ha kölcsönkérsz egy biztosan jó tápot. Ha azzal megy a gép, akkor a tápod volt a hibás. Ha nem, akkor a gép (is) rossz.

Üdv: Algol

(#14365) Rico33 válasza Algol (#14364) üzenetére


Rico33
aktív tag

Ma volt időm szétszedni.Rejtély megoldva.Addig tologatták a gépet a falnak, mig a VGA kábel kimozgatta a kártyát.De a táp attól cserés, brutál hangja van a ventinek.

(#14366) Gyurma23


Gyurma23
senior tag

Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne: Cooler Master GX lite 650-es tápom van és pár napja megfigyeltem hogy "cicergő" hangot ad ki. A hangot végig lehet hallani amig bekapcsolva van a gép.
Esetleg ezt házilag lehetne gyógyitani?

(#14367) Algol válasza Gyurma23 (#14366) üzenetére


Algol
senior tag

Zizegés, ciripelés a tápegységből, lásd:

#14308

Üdv: Algol

(#14368) vidamjani


vidamjani
csendes tag

Sziasztok.
Azért fordulok hozzátok, mert egy fura hibajelenséggel találkoztam. Adott a lapomon szereplő config, áramtalanítva. Bekapcsolom a tápegységet, és amikor próbálom indítani felpörögnek a ventik kb egy másodpercre, majd minden megáll. Nem reagál semmire sem, ha nyomom a bekapcsoló gombot akkor sem. Ha áramtalanítom majd újra próbálom ugyanezt csinálja. Van egy másik tápom, egy Asus A-45GA (450 W) azt ha bekötöm azzal tökéletesen működik a számítógép. Az a kérdésem hogy mi lehet a hiba oka, illetve lehet-e javítani?

(#14369) Gyurma23 válasza Algol (#14367) üzenetére


Gyurma23
senior tag

Köszönöm csak érdekes eddig nem csinálta. Garanciás még vigyem vissza?

(#14370) Algol válasza Gyurma23 (#14369) üzenetére


Algol
senior tag

Ha nem kerül pénzbe, megpróbálhatod. Ott legfeljebb rákötnek egy tesztgépet, amivel esetleg nem is fog ciripelni, vagy ha ciripel is, akkor is dönthetnek úgy, hogy az a hangerő még belefér az üzemszerű működésbe: egyik esetben sem cserélik. Ezért mondom, ha a kísérlet ingyenes, akkor próba - szerencse.

Üdv: Algol

(#14371) Algol válasza vidamjani (#14368) üzenetére


Algol
senior tag

Ha a cuccoknál felsorolt konfigról és a Corsair TX650 V2 tápról van szó, akkor meghibásodott a táp. A leírt jelenség azt mutatja, hogy működésbe lép a táp valamelyik védelme. A hiba okát én nem találgatom, ki kell deríteni. Javíttatni lehet és érdemes is. Szakembert itt találhatsz. Ezt a topikot

didyman és

Csaba_20_ szokta látogatni, ők Budapestiek.

[ Szerkesztve ]

Üdv: Algol

(#14372) Gyurma23 válasza Algol (#14370) üzenetére


Gyurma23
senior tag

értem csak mert ugye az előző tápom nem csinálta ezt..... megpróbálom köszönöm :R

(#14373) madkiller


madkiller
őstag

Meghalt a 4 hónapos ssd-m, egyszerűen nem érzékeli pedig csak lekapcsoltam fél órára a gépet.
400W-os noname tápot használok, pontos típus a profilomba.
Olyan lehet, hogy a táp tette így tönkre?

(#14374) moha21 válasza madkiller (#14373) üzenetére


moha21
addikt

Lehet. Ez az N power vmi magyar címkés akármi nem?

Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

(#14375) madkiller válasza moha21 (#14374) üzenetére


madkiller
őstag

Igen, az. Vagy mi mástól tudott volna ilyen hirtelen megpusztulni?
Ismered ezt a tápot?

[ Szerkesztve ]

(#14376) moha21 válasza madkiller (#14375) üzenetére


moha21
addikt

Passz, csak láttam már, hogy van ilyen is. Bár elég hulladéknak tűnik. Más gépben sem látható az sSD ?

Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

(#14377) madkiller válasza moha21 (#14376) üzenetére


madkiller
őstag

Azt majd csak hétfőn tudom kipróbálni, egyenlőre tápcsati, sata kábelt cseréltem.

(#14378) ..:Fájtör:..


..:Fájtör:..
csendes tag

Sziasztok!
Én nem értek hozzá, így hozzátok fordulok: szerintetek milyen állapotban vannak perpill ennek a tápegységnek a kondijai? Egy 300 W-os ventilátormentes FSP-ről lenne szó...
Előre is köszönöm a hozzáértő válaszokat!

(#14379) Algol válasza ..:Fájtör:.. (#14378) üzenetére


Algol
senior tag

Én nem látok semmilyen púposodást a szekunder oldali elkókon A primer oldali nagy kondinak meg erősen tükröző fedlapja van, valószínűleg az kelti azt az illúziót, mintha domború lenne a teteje.

Üdv: Algol

(#14380) fero02 válasza ..:Fájtör:.. (#14378) üzenetére


fero02
veterán

Szemre nincs rossznak tűnő, de szoktak bennük pusztulni. Primer puffer (ezt olvasd el), készenléti körben, illetve szekunder oldalon is. Ezt ugye nagyban befolyásolja, hogy mennyit ment a táp.

(#14381) tornas válasza ..:Fájtör:.. (#14378) üzenetére


tornas
őstag

Púposodás nélkül is kiszáradhatnak a kondenzátorok, pl. hosszan tartó állás után is, mert ilyenkor nincs gázosodás. Lassabb a folyamat ilyenkor, mintha működés (+meleg) közben történik a kiszáradás púposodás kíséretében, de évek alatt biztosan bekövetkezik. Használat közben meg azért púposodnak fel kondik, mert az áram hatására még gázok is keletkeznek bomlás (-->elektrolízis) közben, és ez a nagyobb meleg hatására csak még gyorsabban zajlik.

De ha rendben van a táp nagyobb terheléskor is, akkor egyenlőre nem kell a kondijaihoz hozzányúlni.

[ Szerkesztve ]

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#14382) ..:Fájtör:.. válasza Algol (#14379) üzenetére


..:Fájtör:..
csendes tag

+ fero02 és tornas!
Köszönöm szépen a kimerítő válaszokat! :R
Intézek majd egy terheléses tesztet az egység felé, de jó tudni egyelőre, hogy kívülről egészségesnek tűnnek az alkatrészek...

(#14383) dav<3


dav<3
tag

Videóban benne van minden azért csináltam videót mert jobban átlátható a dolog. Előre is köszönök minden segítséget.

Video a hibáról.

10+ éves Prémium! tagság, 1400+ pozitív és 0 negatív értékelés. Megbízható, rugalmas, precíz, gyors, aktív és csalódásmentes üzletfél! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

(#14384) jozzef87


jozzef87
csendes tag

Hibás táp mit okozhat? Lehet valami köze a winchester lemezfejéhez? 1.5 év alatt 2 vinyón is keletkezett hibás szektor, de tökéletesen működik.

(#14385) jozzef87


jozzef87
csendes tag

SATA kábelek rendben, mert másik gépben próbáltam már.
Viszont, ha az alaplap okozza azt hogyan lehet megállapítani? Kondik rendben, nincs semmi elváltozás.

Hogyha a táp okoz hibát, tegyük fel zárlatot/túláramot, akkor az okozhat több alkatrész meghibásodását???
Direkt nem írtam táp-típust!

(#14386) moha21 válasza jozzef87 (#14385) üzenetére


moha21
addikt

Igen okozhat hibát rossz táp.

Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

(#14387) fero02 válasza dav<3 (#14383) üzenetére


fero02
veterán

Szar, fos, csicska gomb. Micsoda választékos beszéd.

Esetleg biosban valami féle energiatakarékossági opció nincs bekapcsolva?

(#14388) dav<3 válasza fero02 (#14387) üzenetére


dav<3
tag

Igen tudom de nagyon ideges voltam ne haragudjatok előre is elnézést kérek érte azoktól akik ezúton fogják megnézni.

10+ éves Prémium! tagság, 1400+ pozitív és 0 negatív értékelés. Megbízható, rugalmas, precíz, gyors, aktív és csalódásmentes üzletfél! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

(#14389) fero02 válasza dav<3 (#14388) üzenetére


fero02
veterán

akik ezután fogják megnézni

Amit mondtam azt megnézted? :U

(#14390) dav<3 válasza fero02 (#14389) üzenetére


dav<3
tag

Igen, de nem találtam semmit. Sajnos... :(

10+ éves Prémium! tagság, 1400+ pozitív és 0 negatív értékelés. Megbízható, rugalmas, precíz, gyors, aktív és csalódásmentes üzletfél! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

(#14391) gyuri86


gyuri86
tag

Sziasztok.
Hangoskodott a tápom (Xilence xp 480) ezért kicseréltem a tartalék tápomra HP Delta 460w. Mióta ez a táp van bent játék közben lefagy vagy újraindul. Hibanaplóban Kernel power errort találtam. a két táp között annyi a különbség hogy az ATX-es csati a deltánál csak 4 pin-es, a xilence-nél 8pin. Lehet nem kap elég feszt a lap?
Visszacseréltem a xilence-t és azóta ok.

(#14392) Mici80 válasza jozzef87 (#14385) üzenetére


Mici80
tag

Nem kell ahhoz zárlat/ túláram. Elég ha feszültség ingadozás van, vagy a táp nem tud egyenletes teljesítményt leadni.

---

(#14393) secler07


secler07
tag

Sziasztok !

A gépem ha bekapcsolom és egyből elindítok egy játékot vagy valami teljesítmény igényes programot lefagy. Ezt kb kétszer eljátsza utána semmi baj. Vagy a proci hűtőre gyanakszom vagy azt is hallottam hogy ez ink táp probléma. Zsír új gépről van szó aláírásomban látható a táp pedig chieftec ctg 500. Esetleg valami ötlet ? Esélyes hogy kifogtam egy selejtes tápot ?

(#14394) Algol válasza secler07 (#14393) üzenetére


Algol
senior tag

Ez egy bemelegedéses probléma, egy hibás alkatrész - miután bemelegszik - még ellátja a feladatát. Nem valószínű, hogy a procihűtőn csak bemelegedés után forogna a ventilátor, de ezt könnyen te is megfigyelheted.

Vagy a táp vagy az alaplap lehet a hibás. Az 500 W-os tápod játszva kiszolgálja gépedet. Mivel minden hardver új, így nincs ok bármelyikre is jobban gyanakodni a másiknál.

Kérj kölcsön egy hasonló teljesítményű, jó minőségű tápot, azzal próbáld ki a géped, ha rendesen működik, akkor a tápod a hibás. Ellenkező esetben az alaplapod.

Remélem jól értettem, hogy csak a processzort terhelő program futtatása is kiváltja a hibát, mert ez zárná ki a videokártya felelősségét.

Üdv: Algol

(#14395) Algol válasza gyuri86 (#14391) üzenetére


Algol
senior tag

Önmagában az, hogy a processzor 4 pin-es csatlakozón keresztül kapja a feszültséget 8 pin-es helyett, nem okozhat ilyen problémát. (Azt persze nem árt ellenőrizni, hogy elég szorosak-e az ATX csatlakozó érintkezői, mert különben üzem közben melegedni fog a csatlakozó.)

Én inkább a két tápegység 12 V-os ágainak terhelhetőségét hasonlítanám össze. Másik szempont: nem túl régi-e a HP Delta táp, elhasználódhattak a kondenzátorai.

Üdv: Algol

(#14396) tom_tol


tom_tol
addikt

Sziasztok!
Van egy corsair ax1200 tápom ami ha a proci feszültséget 1,5+ v -ra állítom lekapcsol.
Eddig ezt nem csinálta.
Másik táppal semmi probléma.
Mi lehet ennek az oka?
Config: Asus R4E vagy R4F, i7-3930K

Köszönöm

(#14397) vidamjani válasza Algol (#14371) üzenetére


vidamjani
csendes tag

Köszi a választ.
Felkeresem azt a topikot amit javasoltál.

(#14398) secler07 válasza Algol (#14394) üzenetére


secler07
tag

megigazítottam a táp kábeleket, illetve vga drivert cseréltem, egyenlőre lekopogom, de nem csinálta megint.. ettől függetlenül köszönöm a segítséget ! :)

(#14399) kelemen93


kelemen93
tag

Sziasztok!

Talán kicsit off, de egy pár napja megnéztem h megkapja.e a megfelelő feszt a az alaplap és sajnos minden kevesebb mint amennyinek lennie kellene, Jelenleg az integrált VGA.t használom(ideiglenesen). táp: QTechnology 360W
és az lenne a kérdésem, hogy ez belefér.e még az alsó tűréshatárba vagy sem?
Értékek:
+3.3V-:3.264V
+5V-:4.911V
+12V-:11.855V

Zárd be a hideget mert bejön az ablak!

(#14400) Lompos48 válasza kelemen93 (#14399) üzenetére


Lompos48
nagyúr

Tűréshatárokon belüli értékek.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.