Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13051) andrade válasza modern (#13050) üzenetére


andrade
senior tag

04ahgy -t kérdezd meg van ilyen hogy direkt rá vannak állva tápjavításra és pesten laknak. Látatlanban nem érdemes találgatni

[ Szerkesztve ]

(#13052) mr_ricsi válasza modern (#13050) üzenetére


mr_ricsi
veterán

"És ha igen mennyibe fájna?"
Miért akarod javíttatni? Add vissza az eladónak. Az édeskevés, hogy szerinte te tetted tönkre. Azt is meg kellene mondania, hogy mi volt részedről az a rendellenes használat, amitől a táp tönkrement. Jelenleg nagyon úgy néz ki, hogy a rossz tápjától így szabadult meg.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#13053) modern válasza mr_ricsi (#13052) üzenetére


modern
aktív tag

Vissza adnám én de ő még mindig meg van róla győződve hogy én rontottam el.
Azt hiszi az első táp amit beszerelek a gépbe..
hát téved.. :Y

[ Szerkesztve ]

Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783

(#13054) mr_ricsi válasza modern (#13053) üzenetére


mr_ricsi
veterán

A meggyőződése kevés ehhez. A Ptk szerint fél évig szavatossággal tartozik minden olyan hibára nézve, ami már az eladáskor a tápban volt.
Te láttad nála a tápot működés közben? Mert ha nem, akkor te pedig arról lehetsz meggyőződve, hogy már az eladás pillanatában rossz lehetett, vagyis rád akarta sózni.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#13055) modern válasza mr_ricsi (#13054) üzenetére


modern
aktív tag

a-a :( nah mindegy holnap vagyis ma komolyabban is elbeszélgetek vele mert ez nem állapot.
Köszi a tanácsokat am. :R

Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783

(#13056) építész válasza modern (#13055) üzenetére


építész
aktív tag

Főleg, ha rajta van a dobozán a bontatlanságot bizonyító cimke, akkor nem igen kell semmit se bizonygatnod. Egy táp nem mehet tönkre attól, hogy beszerelik a gépbe,. A csatlakozók védve vannak bárminemű félredugástól. Azon túl a tápban is vannak védelmek, tehát még egy zárlatos egységet is illik elviselniük.
Ott van még a fekete pont lehetősége is, bár attól nem javul meg a táp.

bye

(#13057) d33plin3


d33plin3
csendes tag

Sziasztok!

Először is elnézést, ha már volt ilyen kérdés, de képtelen vagyok átolvasni 14 ezer hozzászólást a jelenlegi idegállapotomban.

TÁP hibára gyanakszom (bármilyen meglepő is :D), és szeretnék kérni segítséget, hogy egyáltalán mik a lehetőségeim?

A konfig a következő:
Alaplap: ASUS M5A97 EVO R2.0
Táp: Coolermaster GX-Lite 600W
CPU: AMD Phenom 4x 840 3,2Ghz
RAM: DDR3 Corsair Vegeance 8Gb 1600Mhz dual Kit
GPU: Geforce GT-440 512Mb DDR5
HDD: Nem tudom fejből, maxtor azt hiszem, 160Gb,
SSD: OCZ Agility 3 120Gb (Rendszerlemez)
CPU hűtő: Coolermaster Hyper TX3
2X12 centis rendszerhűtő (az egyik LED-es)
DVD-ROM: Samsung akármi, 7000 forintos

Az alaplapot tegnap hoztam haza, és cseréltem ki. A Win 7 64bit-es verziójának telepítése közben már jelentkezett a problémám, nevezetesen furcsa magas, zizegő hang, aztán a gép leáll, és addig nem is kapcsol vissza, mig nem áramtalanítom teljesen 10 mp-re a rendszert (a belső Stand-by LED-nek ki kell aludnia, hogy vissza tudjam indítani).
Megfigyeltem, hogy a legintenzívebben akkor csinálja, ha működik, felpörög a DVD-ROM. Pl írás közben folyamatosan hallgattam, és a zizegő hang egyre erőteljesebben, és magasabban szólt, minél inkább pörgött a DVD, majd bumm...leáll. Lekötöttem az egyik ventit, a BIOS-ban mindent levettem energia takarékosra, de akkor is... Azóta lekötöttem a DVD-t, így nem áll le a rendszer, rendesen elfut egy nagyfelbontású játék is, de csak zizeg és serceg, mert ahogy észrevettem, mindenféle teljesítmény növekedésre így reagál. Pl a BIOS-t órákig futtathatom, meg sem ciccen, de amint betölt a windows, rákezd.
Házat is cseréltem tegnap (Sharkoon Vaya), amelyben alulra került a táp. A tápot pár hónapja vettem, és akkor is hallottam felőle valami ilyesmi hangot, de soha nem állt le, és nem volt zavaró, azt hittem a nagy tápok ilyenek... Lehet hogy a régi ház felső tápos elhelyezésének hangtompítása miatt nem tűnt fel? Egyet már biztosra veszek a megfigyelések alapján: a táp nem bírja a teljesítményt. De ez egy ilyen konfigban...hogyan?? Nem elég neki a 600W?? Vagy hibás lehet, és próbáljam meg lecserélni gariban? Esetleg az új alaplappal lehet valami?? Vagy a DVD-rom hibás? mert azt is csak tegnap vettem kedvenc műszaki nagyáruházunkban, és tettem be sebtibe, mert az USB telepítőm nem akarta a magyarok istenét.

Köszönöm előre is!

(#13058) G@be22


G@be22
tag

Sziasztok
A mai napon boldog tulajdonosa lettem egy CM Silent Pro M600as Tápnak, a kérdés csupán annyi lenne, hogy van itthon egy Powercom Black Knight 600VA-s szünetmentesem. Nem mertem rákötni a tápot, mert ugy tudom van szünetmentes ami összeveszik az aktív PFC-s tápokkal. Van valakinek tapasztalata, esetleg véleménye?

(#13059) 04ahgy válasza modern (#13055) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Ha nem akarja visszavenni (és vállalt rá kipróbálási / 3 nap / egy hét / akármennyi garit), akkor mehet ide: Jelentsd a csalókat, üzletrontókat topik. Sokakat már egy szabálysértésért kitiltanak, vagy a hirdetési jogukat függesztik fel a PH!-n.

(#13058) G@be22: Károsodni nem fog, akkor sem, ha összeveszik. Üzemeld be, szabályosan: konnektor ---> szünetmentes ---> PC. Indítsd el a gépet, lépj be a BIOS-ba (hogy ha lekapcsol, ne a win fájlok sérüljenek a nem szabályos leállítástól). Ha a konnektorból próbaképp kihúzod, két eset van:

- megy szépen, áthidalja a szünetmentes az áramkimaradást. Ekkor örülsz.
- azonnal lekapcsol a gép (esetleg hibát sípol a szünetmentes). Ekkor szomorkodsz, mert nem szeretik egymást. Semmi nem fog károsodni.

(#13057) d33plin3: Sajnos a GX Lite egy hulladék, ATNG beles cucc. Volt a kezeim között ilyen, zizgett szabályosan, főleg terhelésre (VGA vagy CPU). A 230V hálózaton ez a zizegés átjutott az energiatakarékos lámpákba, TV-be, másik szobában levő másik gép másik tápjába, stb. Zavarta a hálózatot. Gariban cserélték. Nyugodtan vidd vissza bevizsgáltatni garanciálisan.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#13060) andrade válasza d33plin3 (#13057) üzenetére


andrade
senior tag

"a gép leáll, és addig nem is kapcsol vissza, mig nem áramtalanítom teljesen 10 mp-re a rendszert (a belső Stand-by LED-nek ki kell aludnia, hogy vissza tudjam indítani)."

Még örülhetsz, mert ez jellegzetes védelmi kikapcsolás! A táp védelme old ki, mert a tápon belül van hiba.A kondik kisülésére kell várni 10-20mp-et

(#13061) d33plin3 válasza andrade (#13060) üzenetére


d33plin3
csendes tag

Értem. Sejtettem. :(
Akkor most ne is használjam a gépet ezzel a táppal, míg le nem cseréltem? Vagy elég, ha vigyázok a teljesítményre? Persze mindenképpen lecserélem, csak nem tudom mikor tudom.
De ha mint mondjátok, hulladék, akkor gondolom a garanciális cserével/javítással sem érek sokat.
Ez alá a konfig alá mit javasoltok?

(#13062) 04ahgy válasza d33plin3 (#13061) üzenetére


04ahgy
nagyúr

A Chieftec CTG-500-80PB is már túlméretezett, jóval erősebb VGA-val is elbírja a konfigot.

Én bevinném gariba, és a bolttal normális hangnemben lebeszélném, hogy csere esetén – ugye akkor úgyis egy újat kapnak, eladható a termék – aktuális árán levásárolnád más típusra.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#13063) andrade válasza d33plin3 (#13061) üzenetére


andrade
senior tag

Arra hivatkozhatsz hogy nincs bizalmad az adott tápban már ezért inkább más típusra kellene esetleges árkülönbözettel cserélni

(#13064) d33plin3 válasza 04ahgy (#13062) üzenetére


d33plin3
csendes tag

Okés, köszönöm a tippet, megpróbálkozok vele.

Addig felejtős a PC-m? Károsodhat a tápon kívül valami, ha (figyelve a kis teljesítményre) használom?

Az imént szöget ütöttél a fejembe azzal amit mondtál, hogy zavarta az egész hálózatot. Ez képes tönkretenni valami mást is esetleg? Lehet, hülyeség...de az alig 1 éves Panasonic plazmám is újabban csinál ilyesmit, hogy zizeg. Minél fehérebb/fényesebb képet ad le, annál jobban hallható.

(#13065) 04ahgy válasza d33plin3 (#13064) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Én azt javaslom, hogy ne használd, a nagyfrekvenciás zavar sem a gépnek, sem a környezetének, sem a többi elektromos eszköznek nem használ. Amúgy a PTK-ban is szerepel, hogy ha felfedezel egy hibát, akkor azt nem szabad súlyosbítani azáltal, hogy tovább használod a készüléket, és a hiba felfedezésétől számítva haladéktalanul, de legkésőbb 2 hónapon belül jelenteni kell s jótállási igényed.

A plazmában is kapcsoló üzemű tápegység van, és terhelésre így reagál. Szerintem a táptól független, ha a táp kikapcsolt állapotában is jelentkezik.

HGyu

[ Szerkesztve ]

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#13066) d33plin3 válasza 04ahgy (#13065) üzenetére


d33plin3
csendes tag

Oksa, köszi nektek a help-et :)

(#13067) G@be22


G@be22
tag

Tökéletesen müködik együtt a kettő, se ciripelés se kikapcsolás :)

(#13068) 04ahgy válasza G@be22 (#13067) üzenetére


04ahgy
nagyúr

No, ez egy hasznos információ, köszönjük, hogy kipróbáltad!

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#13069) tornas válasza 04ahgy (#13059) üzenetére


tornas
őstag

Egy vidéki ismerősnek is CM GX Lite 700 W-osa van. Amivel egy i7-et és két darab gtx580-at (3 HDD társaságában plusz egyéb) hajt vele mindenféle problémák nélkül. Ha arra járok,akkor meg is hallgatom, hogy zizeg-e neki.

Egyébként ez az a táp, amiről korábban írtam a PG-vel kapcsolatban is. --> NLO

Ha zavarná a hálózatot, akkor ott valami komolyabb probléma is lehet azzal a táppal. Szériahiba, rossz tervezés, vagy ki tudja pontosan. Esetleg két tápegység (pl. a TV tápja és a PC tápja közötti) összegerjedése nagyfrekis tartományban is. Bár, ez nem biztos...

De ha valóban kijut a nagyfrekis zavar a PSU-ből és akkor még be tud jutni a másik PSU-ba is (legyen egy másik PC táp vagy TV táp), akkor ott a beépített EMI szűréssel is gond lehet akár.

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#13070) 04ahgy válasza tornas (#13069) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Az EMI szűrés csak a csökkentésre hivatott, normál üzemi tartományban. Hatástalan a hibás működésből eredő nagy amplitúdójú gerjedéssel szemben.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#13071) pool21


pool21
csendes tag

Heló! A problémám a következő van egy Koba Nitrox 600w -os tápom pár napja elég nagy hangja lett ,és ha leállítom a gépet a ventilátor akkor is pörög csak ha áramtalanítom a gépet akkor áll le . Mi lehet a hiba? valakinek valami ötlete?

(#13072) 04ahgy válasza pool21 (#13071) üzenetére


04ahgy
nagyúr

A ventilátorvezérlésben van a hiba! Komolyan azt várod, hogy műszeres mérés nélkül, egy szűkszavú leírás alapján megmondjuk, mi okozza? Ezerféle oka lehet.

HGyu

[ Szerkesztve ]

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#13073) andrade válasza pool21 (#13071) üzenetére


andrade
senior tag

Sztálint hívták Kobának! :D
Ez rejtélyes! Ha a gépet kikapcsolod az egyenáramú kimenet leáll a ventillátor meg onnan kapja a 12V-ot.A tápventillátor megy kikapcsolt állapotban? A többi venti nem?

(#13074) andrade válasza andrade (#13073) üzenetére


andrade
senior tag

Vagy ez más rendszerű táp mint az ATX?

(#13075) pool21 válasza andrade (#13073) üzenetére


pool21
csendes tag

Igen csak a táp ventilátor megy más nem.

(#13076) pool21 válasza pool21 (#13075) üzenetére


pool21
csendes tag

ATX rendszerű ez is

(#13077) haxiboy


haxiboy
veterán

Székesfehérvár környékén nem tud valaki táp javítást?

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#13078) mr_ricsi válasza 04ahgy (#13072) üzenetére


mr_ricsi
veterán

"A ventilátorvezérlésben van a hiba!"
Nem lehet csak a ventivezérlés, mert azt írta, hogy "ha leállítom a gépet a ventilátor akkor is pörög". Márpedig leállított gépnél már nem lehet 12V, ami a ventit forgatja. Szerintem ezen a tápon rajta marad az összes fesz.
Vagy a tápvezérlés, vagy az alaplap lehet beteg.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#13079) 04ahgy válasza mr_ricsi (#13078) üzenetére


04ahgy
nagyúr

A tápon nem maradhat rajta az összes fesz, mert azt is írta, hogy a gép ventilátorai, meg úgy mindene meg lekapcsol. [link]

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#13080) varada12


varada12
csendes tag

Mélyen tisztelt PH Publikum!
Hőn szeretett Gigabyte SuperB 460 tápom pár napja váratlanul elfüstölt. Elvittem egy elektroműszerészhez, aki kiderítette, hogy nem is olyan nagy a baj, egy pár száz forintot ellenállás égett ki. Ezt azonban nem tudja kicserélni, amíg nem tudja beazonosítani, mivel teljesen szétégett.

Szóval afelől érdeklődnék, nem tudna-e nekem valaki egy nagy felbontású képet csinálni a Superb belsejéről (a nyák mindkét oldaláról), vagy esetleg leolvasni egy számot arról a
bizonyos ellenállásról?

Kapcsolási rajzokat sem én, sem a műszerész nem talált egész internetország földjén.
Minden nemű segítő hozzászólást előre is köszönök!

Több mint 15 éve a hardveraprón, 100% pozitív értékeléssel!

(#13081) építész válasza varada12 (#13080) üzenetére


építész
aktív tag

Könnyen meglehet, hogy a Gibabyte nem is gyárt tápot, csak cimkéz. Nézzétek meg jobban azt az internetországot és esetleg kiderül, hogy az belül mondjuk egy FSP táp, ahhoz meg lesz kapcsolási rajz.

Vagy vidd inkább szakemberhez a tápodat.

bye

(#13082) építész válasza varada12 (#13080) üzenetére


építész
aktív tag

Az ellenállás meg inkább pár Ft-os tétel és ritka, hogy gondol egyet és magában tönkre megy. Valami effektus kell, ami leégeti. Tehát nem a tünetet kell kezelni, hanem az okot megszünteteni.

bye

(#13083) Lompos48 válasza építész (#13082) üzenetére


Lompos48
nagyúr

Valami effektus kell, ami leégeti.

A leégés maga az effektus. Ok kell, mint következő mondatodban írod. :)

(#13084) andrade válasza varada12 (#13080) üzenetére


andrade
senior tag

A műszerész azt is kideríthette volna hogy hol leledzik a szóbanforgó ellenállás pld a váltakozóáramú bemeneten pld sorosan és akkor pld lehet egy termisztor is pld pláne ha lencse alakú pld. Azt is megnézhette volna vezet e az égett alkatrész vagy épp szakadást mutat.A biztosíték ha van ép e? Leéghet egy alkatrész ha utána zárlat van ami messze átlépi a vezetőképességét.Persze meghibásodhat önmagában egy alkatrész bármikor. Ha nincs rajz legalább át kell mérni itt a bemeneti részt legalább..

[ Szerkesztve ]

(#13085) tornas válasza Lompos48 (#13083) üzenetére


tornas
őstag

Az ok,ami miatt leégett az ellenállás, a feszültségnövekedés miatt keletkező nagyobb áramerősség. Csak az a kérdés, hogy miért szökött fel a feszültség azon az ellenálláson?

Talán segíthet behatárolni a problémát, hogy ha tudjuk, hogy hol helyezkedik el az az ellenállás abban a tápban.

[ Szerkesztve ]

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#13086) Lompos48 válasza tornas (#13085) üzenetére


Lompos48
nagyúr

Én ezúttal csak nyelvtanilag/értelmileg elemeztem azt a hozzászólást. :D
A többivel azért nagyjából tisztában vagyok... :)

(#13087) tornas válasza Lompos48 (#13086) üzenetére


tornas
őstag

Elhiszem neked... :)

[ Szerkesztve ]

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#13088) varada12 válasza andrade (#13084) üzenetére


varada12
csendes tag

Értem, köszi a gyors válaszokat, elmegyek a napokban hozzá, és megpróbálom vele tisztázni a dolgokat, aztán írok :)

Több mint 15 éve a hardveraprón, 100% pozitív értékeléssel!

(#13089) mr_ricsi válasza 04ahgy (#13079) üzenetére


mr_ricsi
veterán

"A tápon nem maradhat rajta az összes fesz, mert azt is írta, hogy a gép ventilátorai, meg úgy mindene meg lekapcsol."
Elvileg elképzelhető, hogy minden leálljon, ha a ventik mind az alaplapra vannak dugva, illetve a SATA-s vinyók között vannak olyanok, amelyik érzékelik, ha a SATA csatorna nem aktív, és leállítják a motorjukat.

Viszont ha a táp kikapcsolt, akkor mi forgatja a tápventit? Relé lenne az 5Vsb-re?

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#13090) mr_ricsi válasza varada12 (#13080) üzenetére


mr_ricsi
veterán

"Szóval afelől érdeklődnék, nem tudna-e nekem valaki egy nagy felbontású képet csinálni a Superb belsejéről (a nyák mindkét oldaláról), vagy esetleg leolvasni egy számot arról a
bizonyos ellenállásról?"

Nem tudsz fotót a tápod megégett részéről?

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#13091) modern


modern
aktív tag

Hírek a tápról (hibás Tagan 420W).
Kicseréltük az üvegbiztosítékot és rákötöttük egy olyan 220-as egységre amit nem használunk.
eredmény: szikrázott és leb@szta a biztit :D

Ezennel a kuka boldog tulajdonosa lesz XD

Az eladót továbbra sem sikerült elérni, és nincs is kedvem folytatni a herce-hurcát..
inkább fizukor veszek egy újat.

Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783

(#13092) andrade válasza modern (#13091) üzenetére


andrade
senior tag

Ha nincs műszered és legalább ellenállást nem tudsz mérni nincs értelme bármit cserélni.Ha a 220 bemenetnél mérsz egy ellenállást kis ohmra és nagyon kicsi akkor nem is érdemes tovább menni, a bemeneti kondik zárlatosak pld A tápban levő biztosíték ment ki vagy a hálózati?

[ Szerkesztve ]

(#13093) modern válasza andrade (#13092) üzenetére


modern
aktív tag

A tápban lévő

Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783

(#13094) 04ahgy válasza andrade (#13092) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Nagyobb eséllyel áll fenn a primerköri kapcsolótranzisztor(ok) zárlata.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#13095) építész válasza 04ahgy (#13094) üzenetére


építész
aktív tag

Azt hiszem, hogy életemben nem találkoztam zárlatos elkóval. Sérülttel, meleggel, szivárgóval, pupossal, szakadttal gyakran, sőt robbantottam is kondit.
Valahol a nyugati határszélen egy Remix kondeztátor gyárban mutatták be a Siemens kondik gyártását, amiket úgy darboltak, mert egy hosszú feltekercselt szalag volt a kondi közbülső állapota. A vágás során ugyan néhol zárlatba mehettek, de ráadták a feszültséget és kiégett a zárlat nyomban. Nyílván egy elkó más, de itt is van annyi energia, ami előbb kiégetné a zárlatot, mint az 5A-es olvadóbetétet.

bye

(#13096) andrade válasza építész (#13095) üzenetére


andrade
senior tag

De én nem elkóról regéltem hanem azokról amik a 220-on vannak rögtön a belépés után ha vannak. Két kerámia, vezeték és föld között egy block meg a két hálózati vezeték között

(#13097) 04ahgy válasza andrade (#13096) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Azok az Y kondik. Speciális minősítéssel kell rendelkezniük, hogy azok nem mehetnek zárlatba, mert akkor (épp olyan esetben, mint te is használod, földelés nélkül a tápot) a fémházra balszerencsés esetben nagy áramterhelhetőséggel hálózati feszültség kerülne.

Jobban tetszett az egy héttel ezelőtti éned, mikor nem a megmondóembert játszottad, hanem a melyik tápot vegyek topikban segítettél a kérdezőknek tápot választani.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#13098) építész válasza andrade (#13096) üzenetére


építész
aktív tag

Azok a kék kondik a föld felé olyan 1,5 kV -ot bírnak. Legalább egy villámcsapás kell, hogy tönkremenjenek.
Ami viszont tényleg zárlatba szokott menni az a varisztor, már ha véletlen van a tápegységben. Az is úgy néz ki mint egy kerámia kondi, de a felirat más.

bye

(#13099) andrade válasza építész (#13098) üzenetére


andrade
senior tag

De van ottan egy sárga block is ami alufóliából van tekerve

(#13100) moha21 válasza andrade (#13099) üzenetére


moha21
addikt

Erre gondolsz? Ez X osztályú kondi.

"Az X1, X2, X3 kondenzátort a fázis és nulla között alkalmazzák, illetve fázis és fázis között ( háromfázisú rendszereknél ) ( across the line ~ a fázison keresztben ), ahol a kondenzátor meghibásodása nem okozhat áramütést" EZ is zavarszűrésre van.

[ Szerkesztve ]

Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.