Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13701) didyman válasza haddent (#13700) üzenetére


didyman
őstag

Az kb. 100mA, egy körülbelül 720nF-os kondi eredőben (nem ennyire egyszerű, mert az egyenirányítás sajátossága felel elsősorban ezért az értékért, és a jelalak nem szinusz, csak nagyságrendileg írtam valamit).

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#13702) ámbor válasza didyman (#13694) üzenetére


ámbor
csendes tag

Értem,viszont most amit használok egy Be Quiet 430W moduláris tápegység ez a tápegység viszont azt produkálja amikor rádugom a tápkábelt sípol,ha elindítom a számítógépet abba hagyja és tökéletesen megy ez mitől lehetséges hogy terhelés alatt elhallgat :F

(#13703) építész válasza Graphics (#13692) üzenetére


építész
aktív tag

"Hogyan tudom az 5V-ot jelentősen leterhelni?"
Igen a Didyman által említett 1-2 A bőven elég.

Viszont az +5 V terhelésével csak akkor kell foglalkoznod, ha nem számítógépet működtetsz vele. Mondjuk van egy elfekvő régi tápod és a +12V-ról forrasztópákát, villanymotort, halogén reflektort, villanyvasutat, szivattyút, díszvilágítást, akkutöltőt, autórádiót, hangerősítőt vagy bármi mást akarsz működtetni. Ekkor ha nem a várt módon működik, vagy túl alacsony a feszültség, érdemes leterhelni a +5V-ot is, mert arról (is) szabályoz. Ahogy terheled le a +5V-ot úgy fog felmenni a +12V értéke. Főleg a régi tápokat inkább +5V-ról szabályozták.

bye

(#13704) Foose


Foose
addikt

Megint itt vagyok :/ Mióta kicseréltem a tápot (mindjárt visszakeresem a postokat,valahol a 13620. post környékén voltak a beszélgetések.... ),azóta nem volt baj. Most megint újraindult volna a gép. (csak ugye mostmár bejött a kék képernyő,ami eddig nem látszott,csak restartolt a gép) A képen látható szöveggel hivatkozik arra,miért kapcsolt le. Szóval,mi lehet a baj? Mert ugye azt gondoltuk hogy a rossz táp volt az oka. kép

[ Szerkesztve ]

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

(#13705) mr_ricsi válasza Foose (#13704) üzenetére


mr_ricsi
veterán

"Szóval,mi lehet a baj?"
0x0000008e
1, RAMok tesztelése
2, Víruskeresés
3, windows naprakészre frissítése
4, alaplapi és egyéb driverek legújabbra frissítése

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#13706) Foose válasza mr_ricsi (#13705) üzenetére


Foose
addikt

Az a gond,hogy sajnos illegális a windows,szóval az soha nem lesz naprakész :( A memóriám is kacifántos,(nemrég vettem netes hirdetésről használtan)mert egy 133MHz-es meg egy 166MHz-es van a gépben. Most álítottam át BIOS-ban hogy 133 legyen mind a kettől. Vírusom nincs,mert kb egy hónapja lett felhúzva az oprendszer,szinte csak netezek,biztos hogy nincs vírusom. Legalábbis nem jártam olyan oldalon ahol lehetne. (persze ebbe is bele lehet kötni rögtön) Driveket is próbáltam driver genius-al frissíteni,nem talál frissebbet. RAM tesztelést viszont nem tudok mert nincs egyenlőre itthon üres lemezem. (úgy tudom a tesztelő progit ki kell írni) Ilyen kis egyszerű f@s memóriák vannak a gépben,de azért reménykedtem hogy jók.

[ Szerkesztve ]

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

(#13707) mr_ricsi válasza Foose (#13706) üzenetére


mr_ricsi
veterán

Értem!
A vírusokra nem azt írtad, hogy víruskereső védi a gépedet, hanem hogy nem jártál olyan oldalakon, amelyek fertőzöttek lehetnek. (Ez olyan egyébként, mint ha azt mondanád, hogy biztosan nincs nemi betegséged, mert csak azokat a nőket dugtad meg koton nélkül, akik sokáig kérették magukat.)
A windowsodat nem lehet frissíteni, a memóriákat nem tudod tesztelni.

Ezek szerint a szokásos megoldások nálad nem alkalmazhatóak, ezért már csak egy dolog van, ami nem kerül pénzbe, és esetleg mégis tud rajtad segíteni: ugorj rá a Googlera, és keress rá arra a szóra, hogy "imádságok".

[ Szerkesztve ]

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#13708) brsdnl92


brsdnl92
tag

Sziasztok!

Valószínűleg a tápom (Codegen 200X 300W) ventilátora kelt zajt a tápban. Csak akkor zörög, ha a fedele rajta van a tápnak. Nem tudom, hogy mihez ér hozzá, már megnéztem mindent. Van, hogy nem zörög, csak akkor ha megütöm egy picit, akkor elkezd zajolni. A ventilátort már kitakarítottam, és a tápot is. Valakinek esetleg nem volt hasonló problémája? Köszi.

(#13709) Foose válasza mr_ricsi (#13707) üzenetére


Foose
addikt

Jó azt írtam igen,de mint írtam is,tudtam hogy ebbe könnyű belekötni :D Egyébként van vírusírtóm,anélkül nem netezek. Eddig KIS 2012 volt rajta,most Eset Smart Security 5.2 fut... Lehet igaz,mert csak az ima marad :U

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

(#13710) didyman válasza brsdnl92 (#13708) üzenetére


didyman
őstag

Talán a csapágyat is meg kell kenni. Ha biztosan a háza zajong, kicsit meg kell hajlítani a fedlapot, valahol lazán ér egymáshoz a két fele és zörög.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#13711) didyman válasza Foose (#13709) üzenetére


didyman
őstag

Vírusban sosem lehetsz biztos, hogy nincsen. Memóriahiba valószínű lehet. Az illegális rendszert is lehet frissíteni, ehhez itt nem fogunk segítséget adni, de pont azért lényeges, hogy a géped ne legyen semmilyen zombihálózat tagja.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#13712) Foose válasza didyman (#13711) üzenetére


Foose
addikt

Az a baj,hogy én nagyon memória gondra tudok gondolni. De sajnos ehhez nem nagyon értek... :( Tegnap beállítottam,hogy mindkét memória 133MHz-es menjen,mivel ugye az egyik 133-as,a másik 166-os :( Hátha ez segít. Vírusok terén biztos vagyok,hogy eddig mindig volt normális védelem a gépen,bízok bennük,hogy nem engedtek vírust a gépre :DD Na ennek a frissítésnek utána nézek :R

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

(#13713) brsdnl92 válasza didyman (#13710) üzenetére


brsdnl92
tag

Egy kicsi hangja van a ventilátornak, de nem vészes szerintem. Valószínűleg a fedlap volt a hibás. Meghajlítottam, így már jó. Köszi.

(#13714) Graphics válasza építész (#13691) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Nos ha jók voltak a megfigyeléseim szerelés közben, akkor az 5V-os ágnál lévő kondi volt púpos állapotban /Teapo/, és azt ki is cseréltük, egy ugyanolyan értékű CapXon-ra/ új /.

A táp már volt szerelve, ahogy láttuk, kondicsere volt /2db/ de minden más kondi hibátlan állapotúnak tűnt fizikailag is.

A cserét követően az ünnepek alatt 3napig egy régebbi konfigban fogom tesztelni mielőtt beépíteném az ajándék gépbe :)

Mivel nem nagyok az igények azt hiszem a problémamegoldás után még jó ideig fog szolgálni.

Köszönöm a segítséget, nagyon hasznos tanácsokat kaptam.

Kellemes Ünnepeket
:R

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#13715) ámbor


ámbor
csendes tag

Ismét egy kérdésem lenne hozzátok!

Van egy Asus AM3+ alaplapom és a Tagan tápegységem nem indul el vele,de az a fura hogy minden más tápegységemmel tökéletesen működik :F és fordítva is igaz a tagan tápegység minden más lappal megy rendesen...

ilyet még nem láttam :(

[ Szerkesztve ]

(#13716) építész válasza ámbor (#13715) üzenetére


építész
aktív tag

Pedig előfordul az ilyen. Nincs a dolog mögött semmi csoda. Az alaplapok nem egyformán terhelnek. Érdemes egy multiméterrel megmérni a feszültségeket. AM3+ plusz Tagan táp kombinációnál valószínűleg valamelyik feszültség vagy alacsony vagy magas így nem adja ki a táp a power good jelet.

Illetve egy másik táppal elindítva a lapot, kapcsold ki a biosban az energiatakarékos okosságokat, ha vannak ilyenek. Cseréld vissza a Taganra és tegyél még rá plusz terheléseket pl régi CD író, régi Hdd vagy ami ami akad. Hátha elindul némi többlet terheléssel. Persze ha van megfelelő méretű huzal ellenállásod, az is jó. 20W-os halogénégővel is lehet próbálkozni.

[ Szerkesztve ]

bye

(#13717) ámbor válasza építész (#13716) üzenetére


ámbor
csendes tag

Ez nagyon profi amilyen módon megközelíted illetve leírtad nekem látóm nem ma kezdted!

Tehát akkor próbáljam meg úgy hogy több dolgot kötök rá a tápegységre?

Az alaplapi Bios energiatakarékos okosságokat" megpróbálom ki kapcsolni hátha segít.

De olyan fura ez a tápegység eddig 8-9 lappal ment,az alaplap úgy színt ennyi tápegységgel. :R

(#13718) rico21


rico21
tag

Sziasztok van egy CTG650W-14CS tápom a fekete házas és az van hogy windows asztalnál vagy egy pl freemail.hu-nál mintha ciklikussan nyekereg/ciceregne nem a venti azt meg néztem az elektronikábol jön és elég zavaró találkozott már valaki ezzel a problémával :F
szétszedtem nem kondis meg fogdoztam, megmozgattam az alkatrészeket hátha valamelyik az de semmi terhelésnél meg nincs :F

bocs ha láma a kérdés

[ Szerkesztve ]

Amilyen mértékkel vásárolsz olyan mértékkel adj is el! Vásárolni legolcsóbban, eladni legdrágábban!! Érdekes nem!?

(#13719) didyman válasza ámbor (#13715) üzenetére


didyman
őstag

Nem írtad a típust, de a Taganok közül körülbelül mindegyik megpúposodik 3-5 éves korára. Bele kellene nézni. Púpos kondikkal bármilyen érdekes hibajelenség előfordulhat. A Taganban használt, primer oldali Matsushita kondik közül egy szinte mindig meg szokott púposodni, az is okoz érdekes dolgokat. Valamint, a Tagan legtöbb tápja egy elég régi kapcsolástechnikára épül, ami még igényli az 5V erősebb terheltségét ahhoz, hogy a 12V stabil tudjon lenni-körülbelül 4-5W kellhet neki ott a maibb, 12V-on egyoldalúan terhelő gépek esetében, ez javarészt alaplaptól függő, hogy létrejön, vagy nem.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#13720) didyman válasza rico21 (#13718) üzenetére


didyman
őstag

Elég sok tápnak sajátja a dolog. Röviden, nem sokat tudsz vele kezdeni, illetve előfordulnak érdekes körülmények, melyek hatására megszűnhet. De ha nem zavaró, és a tápban nincs szemlátomást hibás alkatrész, akkor nem igazán érdemes foglalkozni vele. Régen is volt ilyen zenebona a tápokban, csak a hangosabb hűtés elnyomta.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#13721) rico21 válasza didyman (#13720) üzenetére


rico21
tag

ja értem csak egy közel 20 ezres táp ne cicergjen! Meg látom mert most raktam össze vele a konfigot még át nézem jobban az egészet mert elég zavaró de azért kösz :R

Amilyen mértékkel vásárolsz olyan mértékkel adj is el! Vásárolni legolcsóbban, eladni legdrágábban!! Érdekes nem!?

(#13722) didyman válasza rico21 (#13721) üzenetére


didyman
őstag

A negyvenezres is cicereg meg a redundáns, kétszázezres is. Ez technológiai sajátosság, nem működőképességet, vagy minőséget érintő probléma. A rezonáns elvűek nem, de tudni kell, hogy a készenlét és a 12V-on kívül a többi fesz ott is hagyományos PWM-ről származik, vagyis tud ciceregni..

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#13723) D1Rect válasza didyman (#13722) üzenetére


D1Rect
félisten

Te találkoztál már ilyennel?

(#13724) didyman válasza D1Rect (#13723) üzenetére


didyman
őstag

Készenlét primer oldali segédtápjának puffere többnyire, ami ezt okozza. Terhelés alatt nem tud stabil lenni, leáll, aztán ahogy megmelegszik kicsit, rögtön jó lesz. Szekunder oldali pufferek is tudnak hasonlót művelni, de ott hosszabb idő kell a feltámadáshoz.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#13725) D1Rect válasza didyman (#13724) üzenetére


D1Rect
félisten

Köszi! :R

(#13726) Aram válasza didyman (#13724) üzenetére


Aram
tag

Hali!

Egy kis segítség kéne nekem is, hasonló bajom van Enermax Liberty 400W-ossal. Nehezen indult (sokadik bekapcsolás) aztán sehogy. Hogyan tudom beazonosítani a hibás szekunder kondit?

Esetleg ki tudja megnézni Budapesten.

Előre is köszönöm az információt.

Üdv!
Á

Ez a felirat 20byte!

(#13727) didyman válasza Aram (#13726) üzenetére


didyman
őstag

Én primer oldalit írtam. Előbb azt kellene. Az ugyanis nem púposodik, többnyire, csak kiszárad. A szekunder meg inkább púposodik.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#13728) bandi0000


bandi0000
nagyúr

hali
röviden tömören 2 hete keresem a gépem problémáját 2 hete indult a dolog hogy terhelés hatására vagy csak simán néha kikapcsolt a gép magától aztán valamikor nem is tudtam visszakapcsolni 10-15-30 percekig először csak ugy simán csinálta azt hittem azért van mert régi a gépházam és valami zárlatot csinált erre kikötöttem mindent akkor jó lett utána vettem új házat bekötöttem mindent jó lett de az USB-s egerem valamikor csak 20 centiről érzékelt valamikor meg jó volt rendesen gondoltam kikötöm az USb-ket kikötöttem aházét és kikapcsolt a gép ugyanugy aztán volt mikor a háznak a bekötéseit mozgattam meg kikapcsolt és akkor legtöbbször még másik táppal sem kapcsolt vissza, elküldtem az alaplapom de azt mondják nincs baja de most beleraktam egy mmásik gépbe a tápom nem kapcsolt ki de az egér megint behülyült és ahogy visszaraktam a másik tápot már nincs is baja...szóval ez lehet táp probléma?

Xbox One: bandymnc

(#13729) Cagm^c


Cagm^c
tag

Sziasztok!

Ha játszok a számítógépemen, akkor 10-15 perc után újraindul, majd a BIOS betöltésénél megáll és a következő üzenetet írja ki:
Power supply surges detected during the previous power on .Asus anti-surge was triggered to protect system from unstable power supply unit.

A BIOS-ban a 3.3V-os értéket pirossal kiemeli és 3.8V-ot ír.

Ezekből az következik, hogy tönkrement a tápom (Corsair VX550)? A gép többi része ugye nem sérülhetett? (alaplap, vga, proci)

Amióta felfedeztem a BIOS-ban a rossz Volt értéket a gép áll és áramtalanítottam is a biztonság kedvéért. A tápomra még nyár közepéig érvényes a garancia.

(#13730) mr_ricsi válasza Cagm^c (#13729) üzenetére


mr_ricsi
veterán

Vagy a tápod vagy az alaplapod rossz. Ez eldönthető egy digitális multiméterrel, amivel leméred a tápod 3.3V-os ágán a feszültséget.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#13731) mr_ricsi válasza bandi0000 (#13728) üzenetére


mr_ricsi
veterán

"ez lehet táp probléma?"
Lehet. Mint ahogy bármi más is, vagy több dolog is egyszerre.
Zárlatot nem "valami" csinál, hanem a gép összeszerelője.
Először a gépet kellene szakszerűen összeszerelni, hogy semmi ne érjen össze, aminek nem kell, de minden csatlakozó normálisan a helyén legyen. És azután lehet vizsgálni a tápot.
Bár, az is lehet, hogy onnantól minden normálisan működne.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#13732) peter889


peter889
őstag

Sziasztok!

Nemrég AM3-as gépet építettem, és egy használt, de még garanciális winchestert építettem bele, ami az előző gazdájánál 100/100-as volt. Én az XP telepítőjével leformáztam normál (nem gyors) formázással, feltelepítettem rá XP-t és arra a Sentinelt, ami nálam a winchesteren egyből 21 gyenge szektort talált! Néhány nap leforgása alatt ez felszaporodott 25 gyenge szektorra, ráadásul már bizonyos mappákat sem tudok megnyitni!
Egyéb problémát nem tapasztaltam.

Szerintetek okozhatja-e a problémát a tápegység?

A táp eddig egy P4-es gépemben úgy teljesített szolgálatot egy éven keresztül, hogy semmi rendellenességet nem tapasztaltam. Jelenlegi, AM3-as gépben van egy másik, egy Pata HDD is, annál nem jelzett állapotromlást.

Táp típusa: Chicony Hipro 380W
HDD: Samsung HD103SJ
Alaplap: Am3+
Proc: max. 45 wattos

Köszönöm előre is.

(#13733) didyman válasza peter889 (#13732) üzenetére


didyman
őstag

Inkább a vinyó lesz az ok. A teljes formázás során vélhetően előkerült pár olyan szektor, ahol eddig nem volt adat tárolva, a SMART számára nem volt ismert az állapotuk romlása.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#13734) peter889 válasza didyman (#13733) üzenetére


peter889
őstag

Köszönöm a választ, én is olyasmit sejtettem. De mi lehet az oka annak, hogy 2 nap alatt plusz 4 gyenge szektor lett? És hogy az utóbbi egy napban már nem tudok bizonyos mappákat megnyitni rajta?

Gondolom, hogy a gyenge szektorokra nem írt adatot.

(#13735) didyman válasza peter889 (#13734) üzenetére


didyman
őstag

Ez nem ennyire egyszerű, Gyorsan haldokló lemeznél a SMART sem tud lépést tartani.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#13736) bandi0000 válasza mr_ricsi (#13731) üzenetére


bandi0000
nagyúr

szakszerűen volt összerakva a gép nem ért össze semmi stb...csak ugy értem a táp miatt kaphat e kevesebb áramot a gép vagy hasonló amúgy a táp corsair CX600 szóval jó minőség...csak amint mondtam alaplapra gyanakodtam de azt mondták az jó, szóval per pill az egér amit mondtam az az 1 kiindulási pontom hogy egyik táppal jó másikkal nem a konfigok amibe próbáltam 2 különböző volt.

Xbox One: bandymnc

(#13737) AtiGef


AtiGef
senior tag

Sziasztok
A tápomnak lehet problémája ha:
Intel ID45 alaplap
Geforce 610
3gb memória
2 db winyó
Intel celeron 430-as proci
A problémám, hogy ha rádugom az alaplapra a 4 pines csatit nem képes elindulni. Elsőre elindult majd biosba beállítottam hogy DVD-ről menjen a boot, mentettem ekkor újra indult és utánna már csak picit felpörögnek a ventik leáll megint újra indul picit megáll, ezt az idő végtelenségéig tudja csinálni. Ha 4 pines csatit lehúzom akkor nem indulgat újra, de nincs kép kevés a kraft gondolom az alaplapnak:S:S A TÁP: 350W-os Codegen
A táp lehet a bibi? :F

(#13738) Graphics


Graphics
Jómunkásember

Tudom, hogy az AIDA64 által közölt feszültségértékek nem mérvadóak, de valamiféle támpontot jelentenek-e?

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#13739) D1Rect válasza Graphics (#13738) üzenetére


D1Rect
félisten

Ez inkább az AIDA64 topik. ;)
(fejlesztő is jelen van a fórumon, biztosan el tudja mondani mi alapján mennyire pontos a közölt érték)

(#13740) Graphics válasza D1Rect (#13739) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Kimaradt, hogy a táppal kapcsolatos feszültségértékek :D, de akkor átlibbenek amoda:)

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#13741) lowzor


lowzor
veterán

Sziasztok

Még régebben írtam, hogy a Chieftec tápom néha néhány percig tartó ciripelő hangot ad ki idle-ben és terhelés alatt is. Eddig azthittem, hogy a táp hibája volt, de kiderült, hogy nem. Lecseréltem egy FSP Raider 650-re és ez is csinálja. Ez miért lehet? Lehet, hogy az elosztót kéne kicserélnem? A másik, hogy játékokban (főleg átvezető animációk és töltés alatt hallható) ez is sípol. Akkor most ez is allergiás lehet a 7950 VRM-jére?

(#13742) lowzor


lowzor
veterán

Mikor benyomom a főkapőcsolót az elosztón, akkor ciripelő hang jön a tápból. Ha a táp főkapcsolóját lenyomom abbahagyja és amint visszakapcsolom folytatja. A gép bekapcsolásával erősödik a hang. Néha abbahagyja, aztán random időközönként megint elkezdi. Vadiúj a táp. De a régi is ugyanezt csinálta. Ezt mitől lehet? :F Nagyon idegesítő :O

[ Szerkesztve ]

(#13743) BRIKLY


BRIKLY
veterán

Sziasztok! Régebben már jártam itt, mert a CHIEFTEC CTG-400 80p tápommal nem indult a gép.Azóta volt pár alaplap cserém,az előzővel,egy Asus M4A79 XTD EVO lappal ment,vagy fél évig gond nélkül.Több videokártya is volt benne,8800GT-től kezdve GTX 275,5850,7850,és semmi gond nem volt. Most megint alaplapot cseréltem,és ezzel megint nem megy :( Mi lehet ennek a baja? :F

(#13744) ZS3NI


ZS3NI
őstag

Sziasztok!

Szétszedtem egy régebbi (FSP 300GTF) tápom szemrevételezés céljából, erre kötnék egy netezős konfigot. Láttam benne egy púpos kondit. (?!) Kérdésem, mennyire veszélyes ez a gépre nézve?
Készítettem pár fényképet.
1
2
3
4

Vélemény?

Üdv.

[ Szerkesztve ]

IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)

(#13745) didyman válasza ZS3NI (#13744) üzenetére


didyman
őstag

Cseréld ki, miért kérdés ez? :-) A készenlét puffere. Hátul ott a párja. Ezek a Jamiconok elég gyakran elpupultak, cseréld ki mindkettőt.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#13746) építész válasza ZS3NI (#13744) üzenetére


építész
aktív tag

Ha nem cseréled ki időben, akkor az alaplapon is fel fog púposodni egy kondi. Érdemes megmérni a készenléti +5V értékét.

bye

(#13747) ScrapUnit


ScrapUnit
aktív tag

Sziasztok!

Adott egy Chieftec GPS-400AA-101 A tápegység. Kollégám gépében volt, eléggé koszos volt mikor hozzám került, de frankón ki tudtam tisztítani és kapott egy új ventit, mert a gyárija kissé csapágyas volt.

A probléma a következő vele:

Ha rákötöm egy pl. egy ASUS M4A89GTD PRO lapra, a lapon lévő zöld led világít, de a táp nem indul. Ha rárakom a saját lapomra (Asrock H77Pro4/MVP), akkor beindul gond nélkül. Próbáltam egy Core2-es géppel is, azt is beindította. A tápot eladtam pár napja, viszont visszaveszem jövő héten az új tulajtól, mert az ő Asus lapját sem hajlandó megmozdítani azon kívül, hogy neki is világít a zöld ledje. Az ASUS M4A89GTD PRO más tápokkal gond nélkül megy, ráadásul vadiúj.

A táp belülről nézve hibátlan. Sérülés nem látszik rajta, kondik rendben vannak, stb.

Valakinek ötlete? Még nem nézettem meg tápteszterrel.

::::::Xiaomi Mi11i SnapDragon Powered::::::pü-t hamarabb észreveszem! Ha nem veszem fel a telefont, írj pü-t! {30/912-7553}

(#13748) Simivok


Simivok
senior tag

Hello!
Van egy Chieftec DT500A2 tápom aminek elég furcsa baja van.
Nem ég a főkapcsoló piros LED-je. Ez lehet-e az előzménye egy komolyabb hibának, vagy csak az égő égett ki? Tudom hogy ez egy elég láma probléma, de azért kíváncsi vagyok.

Galaxy S23 256GB Cream

(#13749) draff válasza ScrapUnit (#13747) üzenetére


draff
aktív tag

Szerintem teszteld le a régebben itt leírt tápegység ellenőrző módszerek szerint.
Lehet hogy csak az a tipusú lap nem ad neki kapcsolójelet, vagy valamit át kellene állítani BIOS-ban.

(#13750) draff válasza draff (#13749) üzenetére


draff
aktív tag

Vannak lapok, amelyeken előre be lehet állítani, hogy a kézikapcsolóval induljanak, netán az egér bármiféle megmozgatására induljanak, esetleg a netről kapnak valami lökést és akkor a hálózati kártya indítja el.
Meg kellene vizslatnod annak a tipusú alaplapnak a leiratában.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.