Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7401) Soulfly842 válasza (#7375) üzenetére


Soulfly842
addikt

Egyébként szerintem vagy 3 héttel ezelőtt voltak szerencsétlen helyszínek jellemzően, de már minden hibátlanul megy gyakorlatilag mindenhol. Debrecenben a Kenézy-ben én ledöbbentem, hogy milyen szervezett és pöpec volt minden, ill. hogy milyen tempóban haladt..

Franciaország vakcinagyártó nagyhatalommá válik

Romló járványhelyzet Latin-Amerikában

Spanyolországban és Olaszországban sem oltanak már 60 év alattiakat az AstraZeneca vakcinájával

[ Szerkesztve ]

(#7402) t72killer válasza Chesterfield (#7400) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Jó kérdés. Remélhetőleg nem irtjuk ki a szlovákokat, megorrolnának és 500évig kísértenének a Kárpát-medencében...

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#7403) daneel_hu válasza Ricardo (#7395) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Amíg máshol nem engedélyezik, több jut ide."

:K
Elképesztő mit faszkodnak egyes országokban, miközben ég a ház.

(#7404) szabi__memo válasza Ricardo (#7398) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Persze, azt akarják mindenki oltson azzal míg ők a hazaival :D
Meg kell tolni a szekerét :DDD

[ Szerkesztve ]

(#7405) szabi__memo válasza daneel_hu (#7403) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Mit? Adatokat várnának. Nem mindenhol olyan felelőtlen ám a vezetés mint itt

(#7406) fatal` válasza Ringman (#7390) üzenetére


fatal`
titán

Össze-vissza megy, én 33 évesen nem gondoltam, hogy már áprilisban sorra kerülök.

(#7407) Parci válasza szabi__memo (#7405) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

lakosságra nézve azért ez nem egyszerű kérdés, mert a legszarabb vakcina is sokkal jobb, mint a covid. ha azt nézed, hogy engedélyezted, beoltottad a "néped" és 2% helyett meghal 0,001%, akkor rengeteg embert megmentettél. csak "innen" nézve más a képlet, mert ha te vagy az 1:100e-ben, akkor romokban a család élete.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#7408) daneel_hu válasza szabi__memo (#7405) üzenetére


daneel_hu
addikt

Parcival értek egyet.
Minden megoldás felelőtlenebb mint az elégséges mennyiségű vakcina. (ami szintesehol nincs most maximum az USA-ban)

Ezt a részét jobban csinálták Orbánék mint a többiek, az más kérdés, hogy ebből politikai tőkét akarnak farigcsálni. (utóbbival én sem értek egyet)

(#7409) szabi__memo válasza Parci (#7407) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Ettől még normális helyeken vannak szabályok amiket be kell tartani és ismerni az engedélyeztetés során.
Ha nincs adat, nem tudsz eleget akkor nem tudod engedélyeztetni
Hangsúlyozom: normális helyeken.
Hinni lehet abban hogy pl nincsenek káros hatások, de ez azért elég kevés szokott lenni amikor engedélyez bármit is egy gyógyszerészeti hivatal.
Ez nem balfaszkodás: ez lenne a normális

[ Szerkesztve ]

(#7410) Parci válasza szabi__memo (#7409) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

még ez is nehéz kérdés, mert igen, igazad van, de attól még áll, hogy minden idő, amit várással töltesz, sok halált jelent. normális helyen talán az történne, hogy kiáll az állam és elmondja, hogy a normális engedélyezés még 3 hónap, de javasoljuk, hogy kezdjék el felvenni a szert az emberek addig is, mert jóval kisebb a kockázata, mint a vírusnak. és normális helyen ez működne is.

csak hát akkor most gondoljuk végig, hogy nálunk (és gyaníthatóan nem csak nálunk) tanárok nem kérnek olykor pfizert, mert megfejtésben vannak :(

ez van. rég volt komoly baj, teljesen elhülyültek az emberek. például egy autokratikus berendezkedést évek alatt, kőről-kőre építő minielnök sem zavarja őket, 0 immunrendszerük van a témában, pedig a nagyszülők még fronton haltak meg, ők biztosan nem engedtek volna ilyen szabadságot neki.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#7411) szabi__memo válasza Parci (#7410) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Így is mindenhol visszavettek belőle és gyorsított az eljárás. De ha nincs adat akkor nincs min gyorsítani... Marad a vizsgálatok nélküli kockáztatás.
Még ha én is azt mondom hogy kicsi az esélye, de ez mellékes. Nem szabadna átugrani. Ezért vannak szabályok

[ Szerkesztve ]

(#7412) blakey válasza szabi__memo (#7409) üzenetére


blakey
titán

Viszont ha neked küldök valamit amit megvizsgálsz, előtte aláírsz bármilyen szerződést, hogy mindenki másnak 0 info és szerinted okés a cucc akkor a haverodnak a szerződés alapján nem adhatod ki, hogy miért is jó nálad. Tehát mielőtt mindenki mindenkit szíd addig nézzen körül a saját házatáján és gondolkodjon el azon, hogy biztos, hogy úgy van ahogy ő gondolja? A franciák, németek, olaszok mind szeretnének még több oltást, olaszoknál ráadásul gyártani fogják a Szputnyikot, tehát amíg itt sokan elájulnak, hogy ja a Pfizer, meg a Moderna mennyire qrva jó, addig ne felejtsük el, hogy az oroszok is tudnak oltást gyártani és jók benne, ráadásul maga az elv ami szerint készült még jobb is lehet hosszútávon mint az "ajnározott" mRNS vakcinák. Te is olyan oldalt képviselsz ami elvekből épül fel viszont elvekkel nem fogod meggyógyítani azt aki épp rászorult volna de az elveid miatt épp nem kapott oltást. Szóval félre a kib@szott elvekkel és szerezzünk be mindenféle oltást, gyógyszert, bármit ami kivisz ebből a sz@rból. Persze előzets vizsgálat nélkül nem szabad piacra dobni, de én azért bízom a saját tudósainban is. Amúgy én utálom a politikát, nem vagyok szimpatizáns, és még csak arra sem szavaztam aki most épp vezeti az országot, tehát nem elfogultság beszél belőlem. Én is azt írom, hogy ezt a beszerzést eddig jól csinálják, a kommunikáció nem feltétlenül okés.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#7413) rednifegnar válasza (#7375) üzenetére


rednifegnar
senior tag

gyorsan megy, katonak vannak mondjak mit kell csinalni. a terkepen konyhakent jelolt resz elott kell varakozni es az A-B hall nevezteu reszen oltottak (kajalda csarnoka).
eloszor adnak egy adatkezelesi tajekoztatot, aztan beljebb szamitogepre vesznek, kapsz egy ket peldanyos kitolteni valot. olyan mint a general de ez kifejezetten sputnyik. ha kesz, akkor egybol oltas (vernyomas meres utan). utana varas mig szolitanak (meg elvileg 30 perc), alairod es csokolom.
[link]

[ Szerkesztve ]

A camera does not make art, the artist makes art.

(#7414) szabi__memo válasza blakey (#7412) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

A szabályokat nem lehet félredobni. Meg lehet változtatni őket, de valaki viselni fogja a következményét. Nálunk semminek nincs ezért nem gond, viszont sok helyen van ezért kissé nehezen adják be a derekukat ehhez.
Már ha, egyelőre még sehol sem.
Ha gyártani fogják és elfogadják akkor megkapták a szükséges adatokat. Addig nem lesz semmi, ebben biztos lehetsz

(#7415) tboj válasza Parci (#7253) üzenetére


tboj
tag

A briteknél 79-re nőtt március 31-ig, de az EMA tegnapi közleménye alatt egy lábjegyzetben megtalálható egy frissebb, teljes EU-s statisztikai adat is ezzel kapcsolatban: "As of 4 April 2021, a total of 169 cases of CVST and 53 cases of splanchnic vein thrombosis were reported to EudraVigilance. Around 34 million people had been vaccinated in the EEA and UK by this date. The more recent data do not change the PRAC’s recommendations."

Tehát eddig 222 eset 34 millió oltásra április 4-ig, ebből számoltam az 1:150000 arányt. Még mindig nem döntöttem véglegesen, de valószínűleg követni fogom a britek új ajánlását, hogy 30 év alatt alacsony fertőződési kockázat mellett inkább másik oltást kérjek.

Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...

(#7416) daneel_hu válasza blakey (#7412) üzenetére


daneel_hu
addikt

:R

(#7417) Parci válasza blakey (#7412) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

az mrns egyelőre tényleg "qrva jó", ahhoz képest meg pláne, hogy most debütált az egész. még akkor is jó lenne, ha 70%-os lenne, de egyelőre látszólag hatékony, biztonságos, adható veszélyeztetetteknek is, nagyon erős immunválaszt vált ki stb. igazi leállósávból előzés nyélgázon :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#7418) blakey válasza szabi__memo (#7414) üzenetére


blakey
titán

Nézd, úgy érzem, hogy Istenként tekintesz az EMA-ra, de olvass néhány külföldi tudós általi véleményeket is, mert azok sem hülyék. Az egész egy "cicaharc" és abban is biztos lehetsz, hogy jó az orosz cucc is. Az EMA által engedélyezett vakcinák is néha kétségbe vonhatóak, lásd AZ, pedig ugye bevizsgálták és hű de f@sza aztán mégsem. Az egész egy hülye politikai geg, semmi más. Azon kívül, hogy van szabály, néha érdemes azt felülírni. Ha az oltás 100%-ban megvéd a haláltól és nem káros az egészségre akkor jó, most használni kell. Ami most folyik a nagyvilágban az olyan, mint az óvodában, enyém Pfizer, jobb, felsőbbrendű vagyok nálad, tiéd kínai, azt a szolgák kapják. Agyf@sz az egész. Ismerős tanár házaspár hónapokig oltás ellenes volt, a szülőket is arra biztatták, aztán meghalt a legjobb barátjuk és hírtelen megváltozott a véleményük, persze ott is volt, hogy melyiktől leszel kínai vagy amerikai robot, de végül mindegy lett, egyikük AZ-t kapott, a másik ma megy. Pfizer-ért, szülők is belettek oltva. Nekünk is kb. mindegy volt, a kínai esetében talán húztam volna a számat de valószínűleg azt is bevállaltam volna.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#7419) Parci válasza tboj (#7415) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

pár napja még ott tartottunk, hogy "8 eset", meg ilyenek. biztos, hogy nagy most a csatazaj és szegény astra nem ezt érdemli, de egyelőre úgy érzem, hogy jól döntöttünk a kivárással (kop-kop).

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#7420) szabi__memo válasza blakey (#7418) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Mit nem értesz azon hogy egy országnak/szövetségenek vannak hatóságai amiknek szabályai vannak?
Teljesen mindegy mások mit mondanak, annak kell megfelelni. Nem hinni kell másoknak, vagy valamiben hanem ezeket teljesíteni

[ Szerkesztve ]

(#7421) Parci válasza blakey (#7418) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a haláltól minden híresztelés ellenére egyik sem fog 100%-ban megvédeni, és pár hónap múlva 99%-ra sem.

az EMA sem tévedhetetlen, de az astra pont jó példa, csak nem biztos, hogy úgy, ahogy te gondolod: ők transzparensen csinálták, ki is derült, hogy van gond. szerinted az oroszról kiderülne ugyanígy?...

focidrukker szintre vinni a témát hülyeség és feltehetően mind bőven elég jó oltóanyag. szerintem is jól tette a kormi, hogy beszerzett, amit bírt (bár a második hullámban jövő cuccok már egyértelműbben gyengébbnek tűnnek az eddigi ötösfogatnál). de ragaszkodni ahhoz, hogy nem kísérletezünk a népen szerintem alapvetően egy minimum... azon meg nem lehet csodálkozni, ha a mai kézivezérelt magyarországon pillanatok alatt elillan a userből a bizalom egy friss törvénnyel egy nap alatt átnyomott engedélyezés kapcsán. nem szerettem volna elsőként sputnikot kapni, na...

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#7422) Ringman válasza Parci (#7421) üzenetére


Ringman
nagyúr

amúgy az astrát az ema előtt mi is engedélyeztük.

(#7423) tboj válasza Parci (#7419) üzenetére


tboj
tag

Pár napja még elképzelhetetlennek tartottam, hogy ne fogadjam el, de ha egy ország a saját vakcinájának felhasználását elkezdi szabályozni, akkor az már jelent valamit.

Egyébként azt kifelejtettem, hogy az oltásért 70 km-t kellene oda-vissza buszoznom (nettó 3 óra távolsági járaton). Igaz, hogy FFP2 maszkban tenném, de már ez is jóval nagyobb kockázatot jelent a fertőződésre, mint a mostanában folytatott életvitelem.

Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...

(#7424) blakey válasza szabi__memo (#7420) üzenetére


blakey
titán

Én értem, csak te nem érted, hogy bizonyos szinten nem az elvekkel kell foglalkozni. Ja és ugye EU-ban ki lett mondva, hogy egyénileg, bármelyik ország bármit beszerezhet, na most ugye nálunk ez megtörtént és annyit engedj meg nekem, hogy higgyek a hazai vizsgálatban, mert ennyi ember ahány a vakcinákról vélekedik, nem tévedhet és nem feltételezem róluk, hogy szándékosan a sz@rt is belénk adatják. Ahogy te sem tűnsz virológusnak, gyógyszerésznek úgy sokan mások sem, így nem árt azokban bízni akik értenek hozzá.

#7421 Parci
Amit írsz az is egy elv, pedig arról is ki fog derülni, hogy milyen. Focidrukker szintre nem is kell viszont most az megy, mint a sportboltban, a Nike jobb, a Tisza sz@r, mert nem hagyta jóvá a sportbizottság mivel nem adtak meg minden dokumentumot.

Ha én pl. a Pfizer lettem volna és megvan a jó oltásom akkor azt csináltam volna, hogy rengeteg országgal kötöttem volna gyártási szerződést, kb. fillérekért adtam volna a licenc-et és nyilván olyan modellt választok, hogy azért én is jól járjak de mindnekihez elérjen az amit csináltam, és hadd nyomják, már a lakosság fele be lenne oltva, mert lett volna kapacítás, de nem, ugyanaz történik a vakcinákkal, mint az olajjal, és ebből qrva nagy üzletet csinálnak. Na mindegy, ez így sehol és sehogy sem jó. Ennek a vakcinagyártásnak közös összefogásban kellett volna működnie, nem 1-2 ország hanem 20-30 ország összefogásával, mint látjuk 1 nagyon kevés, ráadásul a kapkodásban nagyon sok hiba is becsúszik.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#7425) Parci válasza blakey (#7424) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ahogy szabi__memo nem tűnik virológusnak, te sem tűnsz gyógyszergyárnak. bocs. :B
(mert hogy amit írsz, hogy mit csinálnál, ha az lennél, az is egy elv)

amúgy egyszerűen arról van szó, hogy a pfizerről elég jól lehet tudni, hogy mit tud, és a paraméterei tök jók. mindezt egy full új fejlesztéstől nem is vártam volna, szóval én elismerően bólintok, jól csinálták.

a többi is lehet akár hasonlóan jó, nem tudni még.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#7426) Ra3 válasza blakey (#7424) üzenetére


Ra3
őstag

Gondolom a Pfizernél se mertek mindent erre a lapra feltenni és ekkora tételben gyártatni, ha közben kiderül valami abból hatalmas bukta lett volna, lásd a francia vakcinafejlesztést, ami totális csőd lett.
Így is örülhetünk hogy végül lett egy olyan ami egész frankónak bizonyult, ráadásul abból jut nekünk a legtöbb, és a gyártást is fel tudták végül pörgetni.

[ Szerkesztve ]

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#7427) blakey válasza Parci (#7425) üzenetére


blakey
titán

És nem is akarok az lenni. :)
Viszont ha nálam a segítség kerül terítékre és én találom meg a megoldást akkor úgy alakítom, hogy a többieknek jó legyen és én maximum ne veszítsek rajta, de nem nyerészkedve akarok segíteni.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#7428) Dare2Live válasza blakey (#7418) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

"Ha az oltás 100%-ban megvéd a haláltól és nem káros az egészségre akkor jó"

Jelenleg azért van a pfizer körülrajongva, mert nem tudunk arról, hogy lenne rövid távon érdemi káros mellékhatása ellenben több mutáció ellen is véd és az mrns miatt hosszú távú káros mellékhatást se várunk. És remélhetőleg a moderna is uezt tudja.

Ezt a fenti kombót jelenleg semelyik másik oltóanyag nem tudja. Ez azon nem változtat, hogy a jó oltóanyag a jelenlegi szituban az amelyik van és be van adva mert risk&reward. Csak lehetne okosabban, sokkal jobban szervezve mert ami most van hát őő nah nem volt elég 1év arra, hogy megszervezzék meg átgondolják aki meg a valós munkát végzi legyen az háziorvos vagy oltpóntonon vagy... az szív emiatt.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#7429) Parci válasza blakey (#7427) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

szerintem nem tudjuk a részleteket ahhoz, hogy ilyeneket mondjunk, hogy "nyerészkedve segíteni". ráadásul gyógyszergyár, ha meg bukik a vakcina, elsősorban az ő buktája.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#7430) Parci válasza Dare2Live (#7428) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

igazából nem tudjuk, hogy a többi oltóanyag pontosan mit tud. szívesen olvasnám például, hogy a sputnik rohadtul véd a mutánsoktól, igazi mutánsszaggató :DDD, de nincs infó semmi.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#7431) szabi__memo válasza blakey (#7424) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Hazai vizsgálatban. Vicces vagy

(#7432) blakey válasza Parci (#7430) üzenetére


blakey
titán

Semmit nem tudunk, tudom, a valami is több, mint a semmi, de azok akik valóban tudják azok itt nem írogatnak, nem találgatnak. A népesség 99,9% név alapján és a hírek alapján válogat. Az, hogy melyik mi ellen fog megvédeni azt sokkal később fogjunk megtudni, akkor amikor a Covid is egy "átlagos infuenza szintű" vírusként fog közöttünk "portyázni" és már nem "márka" alapján kapjuk az oltást hanem bemész és jön a szuri.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#7433) blakey válasza szabi__memo (#7431) üzenetére


blakey
titán

Te meg erősen pesszimista.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#7434) szabi__memo válasza blakey (#7433) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Én nem. Én azt hiszem hogy jó cucc.
Csak ettől függetlenül nincsenek megbízható adatok mert valamiért (lehet csak azért mert annyira jó és nem akarnak másokat kellemetlen helyzetbe hozni) titkolják.
Meg nem láttam a magyar adatokat ezért én pl nem tudok hinni ezeknek az egyébként biztosan létező komoly vizsgálatoknak.
Szóval én próbálok objektív lenni, míg te hinni

(#7435) Ezekiell válasza blakey (#7433) üzenetére


Ezekiell
veterán

Szíjjártó "oké"-ja nem vizsgálat...

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#7436) Parci válasza Ezekiell (#7435) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

abban bízom, hogy annyit ültek a ruszki szurin, hogy csak csináltak azalatt az idő alatt valamit :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#7437) szabi__memo válasza Ezekiell (#7435) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Hihetetlen hogy ezt magyarázni kell

(#7438) Ringman válasza Parci (#7436) üzenetére


Ringman
nagyúr

nemcsak ültek, ablakból is nézelődtek.

(#7439) Parci válasza Ringman (#7438) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

talán pasziánsz partik is voltak?!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#7440) Ezekiell válasza Parci (#7436) üzenetére


Ezekiell
veterán

Biztosan vizsgálják, hogy az adott szállítmány megfelel-e minőségbiztosítás szempontjából a feltételeknek - de ez pont semmit se mond valójában... Megölni nem fog a cucc, de pont ennyi erővel sóoldat is lehetne - és ennyi a magyar vizsgálat. Hatásosságot nyilván nem tudnak vizsgálni, azt elhiszik.

Ettől még a Szputynyik 99% hogy jó és hatásos, a kínai meg.. hát Isten tudja.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#7441) Ringman válasza Parci (#7439) üzenetére


Ringman
nagyúr

nem tudom, de van aki túlságosan kihajolt

---
amúgy itthon melyik szputnyik van?

A közlemény szerint továbbá a Szlovákiába érkezett vakcinákat nem lehet összehasonlítani a külföldön alkalmazottakkal, mert csak a nevük egyezik.

Az állásfoglalásban az áll, a Szputnyikot megközelítőleg 40 országban alkalmazzák, de ezeket a vakcinákat csak a nevük köti össze, ugyanis mindegyik államban más-más vakcinát használnak ezen a néven.

(#7442) Soulfly842


Soulfly842
addikt

Az ilyen magasröptű tudományosan mérlegelő, elemző dialogógushoz találtam egy kivláó topikot:

[link]

[ Szerkesztve ]

(#7443) Chesterfield válasza Ringman (#7441) üzenetére


Chesterfield
senior tag

"a Szputnyikot megközelítőleg 40 országban alkalmazzák, de ezeket a vakcinákat csak a nevük köti össze, ugyanis mindegyik államban más-más vakcinát használnak ezen a néven"

aztaq, én nem gondoltam komolyan, hogy ilyen sok féle lehet, de ezek szerint mégis :D

(#7444) Nimda válasza Ezekiell (#7435) üzenetére


Nimda
addikt

Én mint egyszerű, átlagos magyar állampolgár, úgy tudom, van egy OGYÉI meg egy NNK, amik arra hivatottak, hogy vizsgálják a különböző termékeket, gyógyszereket, illetve azok egészségre gyakorolt hatásait, megfelelnek e bizonyos követelményeknek, stb. (elnézést ha nem fogalmaztam pontosan). Szóval ha ezek úgy döntöttek, kivizsgálták, hogy valami felhasználható, jelen esetben bizonyos vakcinák, akkor miért van az, hogy megkérdőjelezzük a szakértelmüket? A WHO miben jobb? Komolyan kérdezem, semmi szarkazmus meg hasonlók :)

[ Szerkesztve ]

(#7445) szabi__memo válasza Ezekiell (#7440) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

A Sputnik V. vakcinával kapcsolatban felmerült, hogy a klinikai vizsgálatban nem ugyanolyan összetételű készítménnyel dolgoztak.
Mindegy, a tudomány az ilyen. Nem baj, hogy hazudoznak meg nem biztosítanak adatokat, biztos nincs gond, el kell fogadni így ahogy van és hinni nekik mert miért ne. Kár vizsgálódni, elavult dolog, szabályokat kukába, lényegtelen minden

(#7446) bigdady


bigdady
nagyúr

Háziorvossal beszélgettem azt mondja heti 100 ember küldhet hetente sztk-ba oltatni, jellemzően oroszra és astrára, mert ami pfizer van elmegy a kismamákra és a szoptatókra, moderna nem is volt, esély nincs utóbbi kettőre (astra van dögivel nem nagyon kérik az emberek, oroszra egy délelőtt meg volt a 100).
40 évesekhez kb egy hónap múlva ér ebben a tempóban is... :Y

(#7447) blakey válasza Ezekiell (#7435) üzenetére


blakey
titán

"tojás"-ra gondolsz? :D
Gondolom te is érzed, hogy nem erről írtam.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#7448) szabi__memo válasza Chesterfield (#7443) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

És akkor csodálkoznak hogy normális országok tudni szeretnék mit kapnak

(#7449) Ezekiell válasza Nimda (#7444) üzenetére


Ezekiell
veterán

Az OGYÉI és NNK nem tud hatásossági vizsgálatot végezni. Csak azt tudják ellenőrizni, hogy a gyártó által előzetesen emgadott paramétereknek megfelel-e az adott vakcina. Ha megfelel, akkor mehet oltásra.

Ezzel az a gond, hogy egyrészt brutál politikai nyomásban dolgoznak, másrészt simán megkerülhető az OGYÉI mostmár, a külügyminiszter leokézhat bármilyen vakcinát, és ha ez az OGYÉInek nem tetszik, akkor bizony kapnak az ágyukba egy lófejet kb...

A WHO meg egy globális szervezet, sokkal nagyobb erőforrásokkal, tud hatásossági vizsgálatokat kezdeni, globális szinten gyűjt adatot, stb.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#7450) blakey válasza Nimda (#7444) üzenetére


blakey
titán

Mindennek van követeleménye, engedélye, és igen, meg kell felelnie, de ugye van aki nem hisz nekik, mert…
Szóval értem, hogy mindig mindent jobban csinálnánk mint mások, de azért illene néha elfogadni, hogy mások is jól csinálják.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.