Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3351) Parci válasza Kékes525 (#3350) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

:K

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3352) Kékes525 válasza Parci (#3351) üzenetére


Kékes525
félisten

Rémlett valami. Ismétlés a tudás anyja. :D

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#3353) bigdady válasza Bog (#3349) üzenetére


bigdady
nagyúr

Nincs olyan hogy egészséges férfi csak nem elég alapos orvos ;]

(#3354) mozso


mozso
senior tag

Ez mennyire nem hangzik jól :-(

[link]

"Egy friss, 1407 fős mintán végzett kutatás szerint a hosszú covidban szenvedők harmada az eredeti fertőzést tünetmentesen vészelte át, hogy aztán idővel ugyanolyan tüneteik alakuljanak ki, mint azoknak a tünetes fertőzötteknek, akik hónapok óta szenvednek a betegséggel.

Az 1407 vizsgált személyből hatvan nappal a fertőzés után még 382, vagyis a teljes minta 27 százaléka szenvedett hosszú covidban, amit hivatalosan immár poszt-akut covid szindrómának (PACS) neveznek.

A PACS-ban szenvedők közel harmada amúgy tünetmentes fertőzött volt, csak a pcr-tesztek alapján tudni, hogy elkapták a koronavírust. A pozitív teszteredményüket követő tíz napban semmilyen tünetük nem volt. Azóta viszont náluk is kialakultak a hosszú covid tünetei, melyek közül a leggyakoribbak a légszomj, a fáradékonyság, a fejfájás, az alhasi fájdalmak. Jellemző PACS-tünet az ún. covid-köd, vagyis a mentális képességek romlása is, bár ezt ebben a tanulmányban pont nem vizsgálták, mert erről nem voltak adataik. A járvány kezdetén ugyanis még nem sejtették, hogy a covid a mentális képességek romlását is okozhatja, így nem jegyezték fel a pácienseknél. A mentális képességek romlásának vizsgálatát amúgy is megnehezíti, hogy alapesetben nincs alapadat a páciensek ilyen képességeiről, vagyis nincs baseline, amihez mérhetnék a romlást."

"A kutatók azt is megállapították, hogy a PACS minden korcsoportot érint. A vizsgálat csoportban összesen 34 gyerek volt, közülük 11 szenvedett PACS-tól."

[ Szerkesztve ]

(#3355) koncsik válasza Kékes525 (#3350) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

A korrektség érdekében ismételjük meg azt is, hogy a vizsgálat meglehetősen ingatag alapokon nyugszik rezeg. :K

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#3356) #22743424


#22743424
törölt tag

Tisztelt Oltàsra Regisztràlt! Tàjékoztatjuk, hogy 3566676544 TAJ szàmmal érkezett regisztràciòja alapjàn a koronavìrus elleni védöoltàsànak beadàsàra 2021.03.11 Csütörtök 10:00 a Jàsz-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kòrhàz - Rendelöintézet 5000 Szolnok, Tòszegi ùt 21. "A/1" épület 119. Nöi a(z) 5. szàmù oltòponton kerül sor. Az oltàs AstraZeneca vakcinàval történik. Kérjük, hogy az oltòponton pontosan szìveskedjen megjelenni és ha teheti, hozza magàval a kinyomtatott és kitöltött hozzàjàrulò nyilatkozatot, amelyet a koronavirus.gov.hu honlapròl le tud tölteni. Amennyiben Ön màr megkapta az oltàst, nincs tennivalòja. Ha bàrmilyen okbòl nem tud megjelenni a megadott idöpontban vagy helyszìnen, akkor sincs teendöje, oltàsàra egy késöbbi idöpontban kerül sor, amelyhez szükség esetén a regisztràciòkor megadott adatait az adatvedelem@neak.gov.hu e-mail cìmen pontosìthatja.

Már majdnem tökéletes :) A múlt héten még férfi voltam :DDD

(#3357) Krinyo válasza #22743424 (#3356) üzenetére


Krinyo
senior tag

Személyes adatokat töröltem volna... admin? Legalább a TAJ-t és az időpontot pucold ki...

Szerk: most látom kamut írtál, nemszóltam. :D

[ Szerkesztve ]

(#3358) Drizzt válasza #22743424 (#3356) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Megint kaptal? :DDD Ezt mar nem hiszem el. :D
"Amennyiben Ön màr megkapta az oltàst, nincs tennivalòja."
Szoval fingjuk nincs, hogy ki kapott mar oltast, meg ki nem. :( Es akkor igy remekul lehet tervezni az adott helyeken, hogy hany ember felbukkanasara szamitsanak...

I am having fun staying poor.

(#3359) Kékes525 válasza Drizzt (#3358) üzenetére


Kékes525
félisten

Az én regisztrációmat 3 háziorvosnak is elküldték. Biztos, ami biztos. :D Lehet, hogy az adminisztrációjukban ez 3 ember oltását jelenti. Így könnyű jó helyen állni az Unióban.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#3360) Ezekiell válasza Drizzt (#3358) üzenetére


Ezekiell
veterán

Ez a legnagyobb vicc, de tényleg. Nem bug, feature! :DDD

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#3361) kw3v865


kw3v865
senior tag

Még csak előzetes eredmények, és Sinovac, nem Sinopharm, de úgy tűnik, hogy a brazil mutáns ellen is hatásos a kínaiak egyik vakcinája: Exclusive: Study in Brazil indicates Sinovac vaccine works against P1 variant found in Brazil - source | Reuters

(#3362) #86564352


#86564352
törölt tag

A pedagógusokról többször beszéltünk sajnos nincsenek kiemelve, ma más jutott eszembe: a kórházi esélyeknél mindig hangoztatják a túlsúlyt, akkor az oltásnál ki vannak emelve? Krónikus betegség kategória az is? Előfordulhat egy jó formában lévő 60 évesnél az iszonyú kövér csoda még él 40 évesnek nagyobb szüksége lenne most az oltásra.

(#3363) fatal` válasza #86564352 (#3362) üzenetére


fatal`
titán

Még a magas vérnyomás sincs, amiről több hónapja mantrázzák, hogy mekkora kockázat.

(#3364) Nimda válasza #86564352 (#3362) üzenetére


Nimda
addikt

Az asthma sem krónikus (szerintük), pedig az első hullámnál mennyit beszéltek róla, hogy veszélyeztetett. A szakdoki szerint az.

Irtam egy levelet ennek a neak-nak, még a múlthéten, adategyeztetés miatt, idáig semmi reakció.

[ Szerkesztve ]

(#3365) Soulfly842 válasza mozso (#3294) üzenetére


Soulfly842
addikt

Ez a 3. hullám görbe rendkívül optimistának tűnik - főleg annak a tükrében, hogy Müller Cecília ma már napi 5-10 ezer új fertőzöttet említett (akarva akaratlanul) és 2-3 hétig még az újfertőzöttek száma magasan ívelni fog felfele (a lenti szennyvízadatokra utaló térkép alapján is ez vonható le következtetésként).

(arról nem is beszélve, h. átlag 5-6 nap lappangási idő után sem azonnal kerül kórházba/lélegeztetőre rengeteg beteg, hanem másfél-két héttel a fertőzés után).

Szennyvízadatokhoz kapcsolódóan:

Engem egyenesen sokkolt az új előrejelzés. Azt ne felejtsük el, hogy a változó tendenciákat ~2 héttel jelzi előre az aktuális változási tendencia.

Ami kifejezetten arcul csapott: Nyíregyházán onnantól, hogy a polgármesterek kezébe került a döntés: azonnal bevezették, hogy kötelező a maszkviselés még közterületen is mindenhol. Egy percre se oldották ezt fel. Ez a terület az egyik legfertőzöttebből így - is lett az egyik legkevésbé fertőzött.

Minden ilyen jellegű szabályozás ellenére: most itt lesz az egyik legrosszabb a helyzet. Hogy fordulhatott ez ekkorát? :( :( :(

koronavíirusszennyviz

[link]

A Nyh-hoz közeli Tokajban egy héttel ezelőtt közel hatvan aktív fertőzött volt és rengeteg embert teszteltek éppen fertőzés gyanú miatt (~4000 fő a teljes lakosság)

de szerintem az egész környéken egyre rosszabb lehet a helyzet :(

[ Szerkesztve ]

(#3366) Soulfly842 válasza t72killer (#3275) üzenetére


Soulfly842
addikt

A Pfizer és a Moderna vakcinája kevésbé hatásos a dél-afrikai mutánssal szemben

A Moderna és a Pfizer/BionTech vakcinája által termelt antitestek úgy néz ki, sokkal kevésbé hatékonyak a dél-afrikai variánssal, mint a koronavírus korábbi változatával szemben– derül ki egy még validálásra váró laboratóriumi kutatásból.

A védekezésért felelős antitestek a dél-afrikai koronavírus variánssal (B 1.351) szemben 12,4-szer kevésbé voltak hatékonyak a Moderna vakcinájának esetében, mint az eredeti koronavírussal szemben, a Pfizer vakcinája által termelt antitestek pedig 10,3-szor kevésbé jól semlegesítették a dél-afrikai variánst.

[...]

Ugyanakkor a Pfizerről ma reggel jó hír is érkezett: a brazil mutánssal szemben hatásosnak tűnik egy laboratóriumi kutatás szerint.

Szerk:

A portfolio-s képet csúnyán kicsinyítve másolta, itt van az nnk oldaláról:

COVID SZENNYVÍZ 9. hét

[ Szerkesztve ]

(#3367) bigdady válasza #22743424 (#3356) üzenetére


bigdady
nagyúr

Bakker már az előző SMS is téves volt mert be vagy oltva és erre kaptàl újra meg még nő is lettél? Übergáz :DDD

(#3368) Krinyo válasza Soulfly842 (#3366) üzenetére


Krinyo
senior tag

"The sample size was small, and the antibody response is just one aspect of the immune response, so it remains unclear how well the vaccines work against the variant first found in South Africa in real life."

Akkor egyelőre erről ennyit. Egyébként a 12,4x kevésbé hatékony is elegendő lehet akkor, amikor az antitestek száma a betegségen átesettekhez képest több százszoros.

(#3369) Soulfly842


Soulfly842
addikt

Lesz új Kovidők beszélgetés csütörtökön.

Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember és , szöveg, amely így szól: „2021.03.11. CSÜTÖRTÖK 20:00 ÓRA ÉLŐ KÖZVETİTES ORVOSOK EGY ASZTALNÁL 8 KOVIDŐK DR. ZACHER GABOR DR.SZLAVIKJÁNOS JÁNOS A HARMADIK HULLÁM AKTUALITÁSAI ÉS A KORONAVÍRUS-JÁRVÁN PSZICHÉS HATÁSAI DR. PUREBL GY֖RGY”

"Most csütörtökön 20:00 órakor ismét élőben jelentkezünk. Csatlakozz Te is az eseményhez, hogy élőben hallgasd meg elismert hazai szakorvosok tapasztalatait a koronavírus-járvány újabb fellángolásának aktualitásairól és a pandémia pszichés hatásairól. Lépést tudnak-e tartani a kórházak az ellátásra szoruló fertőzöttek számának ugrásszerű növekedésével? A jelenlegi oltási ütemben mikorra érhetjük el a járvány megfékezéséhez szükséges átoltottsági arányt? Hogyan hat a pszichére a több mint egy éve tartó fenyegetettség-érzés és a korlátozó intézkedések miatti bezártság? Gyakoribbá válnak-e a függőségek egy ilyen helyzetben? Mit tehetünk a megelőzés érdekében? Mindannyiunkat foglalkoztatnak ezek a kérdések, és mindannyian hiteles válaszokat szeretnénk. Legyél ott Te is, és kövesd élőben a kerekasztal-beszélgetést!"

[link]

(#3370) Soulfly842 válasza Krinyo (#3368) üzenetére


Soulfly842
addikt

Jó, de pont ezekről az antitestekről volt szó korábban - sok forrás alapján -, hogy ezeket a dél-afrikai megkerüli.

(#3371) mozso válasza Soulfly842 (#3365) üzenetére


mozso
senior tag

Igen, dúrván túl fogjuk lépni. Sajnos.

(#3372) kw3v865 válasza bulikavagyok (#3337) üzenetére


kw3v865
senior tag

Rusvai szerint nem lesz napi 500 halott, és 2 hét múlva lesz látható eredménye a most bevezetett szigorításoknak és a vakcinázásnak.
https://www.klubradio.hu/adasok/nem-fognak-bevalni-a-napi-500-aldozatrol-szolo-elorejelzesek-116644

(#3373) Vesa


Vesa
veterán

Újabb fejetlenség. Ma hívtak, hogy mehetek a második dózis AstraZeneca oltásra. Így azonban csak 4 hét telt el, Kérdeztem, mi az oka ennek, mivel ugye áttértek 12 hétre, aminek én is megörültem, mivel lénygesen hatékonyabb a vakcina 12 hetes időközzel beadva a második dózist. A válasz az, hogy aki március 1 előtt kapta meg, annak maradt a 4 hetes protokoll. Ennyire nem lehetnek hülyék!

Amellett, hogy így többezer még oltatlan embert lehetne beoltani ezekkel az adagokkal,ami jelen helyzetben létkérdés lenne, a már beoltottaknak sem jó ez.

Március 6-án publikálták a The Lancet-ben az ezzel kapcsolatos legújabb adatokat. Eszerint, a 12 hetes időközzel beadott oltás igG antitestes immunválasza _kétszer akkora volt_, mint a 6 hétnél rövidebb időkezzel beadottnál. Úgyhogy gratulálok megint...Azon meg sem lepődöm, hogy az orvosnak fogalma sem volt erről.

"Supporting a longer-interval immunisation strategy, vaccine efficacy was significantly higher at 81·3% (60·3–91·2) after two standard doses given at an interval of 12 weeks or longer, compared with 55·1% (33·0–69·9) when given less than 6 weeks apart. These findings were supported by immunogenicity studies done in participants who were younger than 55 years, showing anti-SARS-CoV-2 spike IgG antibody responses more than two-fold higher in those who had a dose interval of at least 12 weeks than in those who had an interval of less than 6 weeks (geometric mean ratio 2·32 [95% CI 2·01–2·68])."

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#3374) Cyrin válasza Vesa (#3373) üzenetére


Cyrin
addikt

ezt már korábban bejelentették, amikor kitolták a második oltás határidejét, hogy akinek már megvan az időpontja a másodikra, mert korábban oltották, annak marad a meghatározott időpont (4 hét)

[ Szerkesztve ]

(#3375) Chesterfield válasza Cyrin (#3374) üzenetére


Chesterfield
senior tag

csak érthetetlen, hogy miért

(#3376) Cyrin válasza Chesterfield (#3375) üzenetére


Cyrin
addikt

mert ezekkel már nem kell foglalkozniuk, úgymond sínen vannak, a többi nem érdekli őket...

(#3377) Con Troll válasza Vesa (#3373) üzenetére


Con Troll
senior tag

Én 6-án kaptam az első adagot, akkor már elvileg a kitolt határidő volt érvényben, mégis kereken 4 héttel későbbi időpontot adtak a másodikra. :(

Lehet, hogy épp elhúzódóan lázas leszek, amikor menni kéne 4 hét múlva. Majd szerintem olyan 10. hét körül fog elmúlni. :DDD

(#3378) Krinyo válasza Chesterfield (#3375) üzenetére


Krinyo
senior tag

Mi ebben az érthetetlen? Sokkal macerásabb lenne átütemezni a sok már betervezett oltást, mint csak az újakra alkalmazni. Pont hogy van értelme, ésszerű döntés.
A beoltatlanokat nem azzal kellene oltani, amit neked félretettek, hanem pl. azzal az elmúlt héten érkezett 108 ezer adag Pfizerrel, ami a raktárban áll, ahelyett, hogy már valakinek a karjában lenne. :(((

(#3379) Krinyo válasza Con Troll (#3377) üzenetére


Krinyo
senior tag

Miért baj neked, hogy a gyári előírást követte valaki "véletlenül"? Pont örülni kellene neki. Attól, hogy ilyenolyan tanulmányok megjelentek, nem változott meg a gyári előírás.

[ Szerkesztve ]

(#3380) Chesterfield válasza Krinyo (#3378) üzenetére


Chesterfield
senior tag

A "gyári előírás" 4-12 hét, és minél később, annál jobb.
Ezen most emberéletek múlnak.

(#3381) Con Troll válasza Krinyo (#3379) üzenetére


Con Troll
senior tag

Azért, mert közben megjelent egy tanulmány, ami alapján már az itthoni ajánlás is azt mondta, hogy kitolják a határidőt 4 hétről 12 hétre. Egyébként a gyári ajánlás is 4-12 hét.

(#3382) Soulfly842 válasza Chesterfield (#3380) üzenetére


Soulfly842
addikt

Cecília is közölte, amikor a változás volt, hogy addig a dátumig azoknak, akik már az 1. oltást megkapták nem változik a korábban kommunikált második oltás időpontja. Csak az ezt követően adott oltások esetében érvényes az új oltási eljárásrend. Gondolom a korábban oltottaknak is a kommunikáció ennek megfelelő volt.

(#3383) Chesterfield válasza Soulfly842 (#3382) üzenetére


Chesterfield
senior tag

Igen ezt tudom.
De olyan sok minden változott már menetközben, hogy ez is beleférne.

(#3384) Krinyo


Krinyo
senior tag

Bocsi, nem vágtam, hogy a Pfizerrel és Modernával szemben, ahol pontos időpont volt megadva, itt ilyen tág a gyári előírás. Ezesetben az oltópontra van bízva, meg az éppen adhoc esti levélre, hogy másnaptól hogy van? Nice.

(#3385) Vesa


Vesa
veterán

A The Lancet-ben nem ilyen-olyan tanulmányok jelennek meg, hanem ez a hiteles forrás! Az egyik legjelentősebb tudományos folyóirat. Amit itt publikálnak, az hivatalos információ!
A cég előírása eddig is 4-12 hét volt, de kezdetben 4 hetet alkamaztak az országok. Ugyanakkor, a nyugati világ már sokkal korábban átállt a 12 hétre, éppen azért, mert a cég adatai szerint -ami most már hivatalos publikációban is megjelent-, így adagolva kétszer annyi antitest képződik, mint 4 hetes időközzel, az pedig nem jelentéktelen különbség.

Nagyon nem lenne mindegy, hogy kb. 50-70 ezer még beoltatlan embert beolthatnának most ahelyett, hogy azoknak adják oda jóval gyengébb hatékonysággal, akiknek még nyugodtan ráérne 2 hónap múlva is.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#3386) forceberg válasza mozso (#3344) üzenetére


forceberg
veterán

Merre és mennyit akarsz menni?

(#3385) Vesa: én is egyből erre gondoltam, de, ha most másoknak adják be az AZ-t, akkor azokat is AZ-vel kell 2. alkalommal oltani, azaz elbuknak 2*70e db kínai sumákolós rendelést...

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#3387) bigdady válasza Con Troll (#3377) üzenetére


bigdady
nagyúr

6-án és 11 hétre kaptam a másodikra időpontot :U

(#3388) bigdady válasza Krinyo (#3379) üzenetére


bigdady
nagyúr

Mintha vhol olvastam volna 4-12 helyett egy jó ideje 8-12 a gyári ajánlás de nem találom :U

[ Szerkesztve ]

(#3389) bigdady válasza bigdady (#3388) üzenetére


bigdady
nagyúr

Who volt arra emlékeztem az engedélyezte javasolta 8-12-re
[link]

[ Szerkesztve ]

(#3390) bigdady


bigdady
nagyúr

Ismerős rendőréknél jövő héten megindul az oltás: mindenből lehet választani. Az milyen? Ekkora dömping lett? :)

[ Szerkesztve ]

(#3391) mozso válasza forceberg (#3386) üzenetére


mozso
senior tag

2-3 oras kirandulasok valami szebb latnivaloval. Helyszin mind1.

(#3392) Soulfly842


Soulfly842
addikt

Olaszországban gyárthatják a Szputnyik V vakcinát

Az EU elfogadná a kínai és az orosz oltást a védettségi igazolványnál

Sürgetik az EU-t a szlovákok

A koronavírus okozta megbetegedés elleni új vakcináknak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) általi gyorsabb jóváhagyását szeretné Igor Matovic szlovák miniszterelnök, aki ezt a véleményét közösségi profilján tette közzé kedden.
A szlovák kormányfő ezzel a bejegyzésével Christa Wirthumer-Hochénak, az EMA igazgatótanácsa vezetőjének arra a közleményére reagált, amelyben azt ajánlotta az Európai Unió (EU) tagországainak, hogy egyelőre ne használják az orosz Szputnyik V vakcinát.
"Mindannyian örülnénk annak, ha önök az EMA-ban a következő hónapok során napi 24 órásra és heti hétnaposra változtatnák a munkaidejüket, és így az új vakcinák jóváhagyása nem három hónapot, hanem csak három hetet venne igénybe. Ugyanis a tét az élet, és nem egy" - idézte Igor Matovic bejegyzését a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.

Növelheti a koronavírus-fertőzés kockázatát a levegő magas pollentartalma

Olyan helyeken, ahol nem voltak érvényben a SARS-CoV-2, vagyis az új típusú koronavírus terjedésének megfékezését szolgáló járványügyi lezárások, átlagosan 4 százalékkal nőtt a fertőzési ráta, ha a levegőben lévő pollenek száma köbméterenként 100-zal nőtt. Egyes németországi városokban a vizsgált időszakban olykor akár az 500-at is elérte a köbméterenkénti pollenszám, miközben a fertőzöttség 20 százalékkal emelkedett. A fenti megállapításokat tevő tanulmány a Müncheni Műszaki Egyetem (TUM) és a Müncheni Helmholtz Központ (HZM) közös munkája, kedden az amerikai tudományos akadémia lapjában (PNAS) jelent meg.
A kutatók azzal magyarázzák az összefüggést, hogy amikor pollenek szállnak a levegőben, a szervezet legyengülve reagál a légutak vírusaira. Ilyenkor a szervezet például kevesebbet termel az antivirális hatású interferon fehérjékből.
A napi fertőzési ráták egyenes arányban álltak azzal, hogy voltak-e lezárások vagy sem a pollenszennyezett országokban. Ha a vizsgált területeken korlátozások voltak érvényben, akkor hasonló pollenszint mellett a napi fertőzések száma átlagban fele akkora volt, mint ott, ahol nem voltak korlátozások.
A müncheni kutatók öt kontinens 31 országának 130 régiójában vetették össze a levegő pollenszennyezettsége és a koronavírus-fertőzöttség adatait, kiszűrve a demográfiai tényezők, a környezeti feltételek, köztük a hőmérséklet, a páratartalom, a népsűrűség és a korlátozások szigorának hatását. (MTI)

[ Szerkesztve ]

(#3393) Parci válasza bigdady (#3390) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

tök jó, én meg a 70+ éves copd-os anyóst rábeszéltem a kínaira, mondván, hogy ki tudja, hogy mikor kap másikat. :(((

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3394) Vesa


Vesa
veterán

Az, hogy másodikok vagyunk az oltottság terén, honnan jön? Eszerint, nem teljesen.

A tudomány a valóság költészete!

(#3395) #22743424


#22743424
törölt tag

Ma érkezett 120510 adag P/B :) [link]

[ Szerkesztve ]

(#3396) Đusty válasza Vesa (#3394) üzenetére


Đusty
addikt

EU-n belül.

(#3397) Micsurin válasza Vesa (#3394) üzenetére


Micsurin
nagyúr

EU-ban a 2.-ak ha jól rémlik így hangzott el.

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#3398) Kékes525 válasza Vesa (#3394) üzenetére


Kékes525
félisten

Az EU-ban. Azonban ha azt veszem, hogy az én oltás regisztrációmat 3 háziorvoshoz is elküldték, akkor ezt is erősen kétségbe vonom. A statisztikájuk, adatközlésük enyhén szólva is nagyon rossz.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#3399) forceberg válasza Kékes525 (#3398) üzenetére


forceberg
veterán

Lehet, hogy a Váli-vízbe locsoltat is beleszámolják! :(

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#3400) Ringman


Ringman
nagyúr

max pár nap és előzzük az olaszokat per capita halálozásban.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.